met de komst van de lekkere aardbeien,moet je dit zeker eens proberen.
brusselse wafels,zeer luchtig, dit heb je nodig,voor 10 wafels, 500gr bloem, 200gr boter, 30gr gist,oplossen in wat lauwe melk, 6 eieren, 3/4l melk,lauw, vooral geen zout.
de bloem in een kom gieten,een kuiltje maken, de lauwe melk in het kuiltje gieten en de bloem er goed klopend,in verwerken, de eierdooiers toevoegen, de gesmolten boter er onder roeren, daarna de gist en tenslotte de in sneeuw, geklopte eiwitten er door roeren.
het deeg 3/4 uur laten rijzen, het deeg moet vloeibaar zijn als voor pannekoeken, bakken in warm wafelijzer. na het bakken de wafels bestrooien met suiker, versieren met slagroom en aardbeien. lekker!!!
:idea:
je hoeft geen speciale vorm voor dit recept, je kan ze bakken in de vorm van 4x7, je kan ze ook goed in de diepvries bewaren, dan warm je ze 3min in warme oven. bon apétit.
Reacties op bericht (4)
22-05-2010
Wij willen je nog van harte- feliciteren met je verjaardag die gisteren geweest is
22-05-2010, 16:23 geschreven door Riny,Annerie,Timmie,daisy
07-05-2010
Hello lieverdje...........
Nou zeg,dit ziet de'r héél smakelijk uit en ik ben zooooooooo blij dat je eens een nieuw berichtje op je blogje hebt gezet ook.
Bedankt voor je berichtje,maar Fabienne aub,koppeke op meiske,het leven is toch al zo kort.
En daar moet je,ondanks alles het beste van zien te maken hé.
Het spijt mij dat ik hier een tijdje niet ben geweest,maar mijn gezondheid ligt al een héle tijd in duigen Fabienne,maar ik vecht mij de'r door hoor en dit zou jij ook moeten doen,hé.
En nog ietske,ik weet dat je deze maand verjaart,maar de datum staat niet meer op je blogje.
Kan je het mij soms eens laten weten lieverdje???????
Nogmaals dank voor je berichtje,het spijt mij echt dat ik niet onn line was,maar mijnen pc ligt nu maar pas weer aan sinds wo.,omdat ik de'r te ziek voor was.
Hou je goed,je weet dat je ALTIJD op mij kan rekenen,en dikke grote steunknuffels van je mateke,Rebecca,die toch zoveel aan jou denkt en ik mis jou ook.
07-05-2010, 00:38 geschreven door Rebecca
06-05-2010
fabienne die zien er lekker uit
Als je met de juiste toon begint aan de dag Zal deze bekroond worden met mooie muziek Komt de beloning met een gulle lach Zeker als het eindigt met romantiek
Als we met de juiste tonen beginnen En er klinkt een valse noot naar binnen Ontstaat er dikwijls een kakofonie Je hele dag raakt in dissonantie
06-05-2010, 14:54 geschreven door Nikki Brigitta
dit oogt heel smakelijk Fabienne
Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !
Als men zich vriendelijkheid eenmaal eigen heeft gemaakt, is het bijna onmogelijk zich ervan te ontdoen
Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.