dit heb je nodig voor 2 personen, 1 lamskroon met 6 koteletjes of 6 koteletjes, 3 sneden vers wit brood, 2 eetlepels grofgehakte basilicum, 2 eetlepels grofgehakte peterselie, 1 lookteentje geperst, 3 eetlepels olijfolie.
verwarm de oven op 200°, meng het broodkruin met de kruiden, knooflook en 2 lepels olijfolie, kruid met peper en zout. besprenkel het lamsvlees met water, druk het broodkruin in een dikke laag op het lamsvlees. leg in een braadslede met olijfolie en een weinig boter,bak 20-25 min tot het vlees , rosé en sappig is,dek af met aluminiumfolie en laat 5 min rusten.
ik had er deze warme tomaat bij geserveerd, snij de tomaat in twee,haal het vruchtvlees er voor de helft uit,leg er nu een stuk zongedroogde tomaat in, 1 olijf in stukjes gesneden, een beetje kappers, kruid met wat peper,zout,oregano, zet in een ovenschaal besprenkel met wat olijfolie zet ongeveer 30 min in oven samen met het vlees.
:idea: houd u van goed gebakken lamsvlees, laat het dan 10 min langer bakken.
bon apètit.


|