dit recept kan je maken met kippenbout of fillets je kan de oesterzwam vervangen door gewone champignons.
haal de stukken kip door een beetje bloem,kruid met peper en zout. doe een weinig boter en olijfolie in een ketel en bak de stukken kip mooi bruin, haal nu de stukken kip uit de ketel en doe er de champignons bij,laat ze even garen. doe nu de stukken kip terug in de ketel en voeg ongeveer 250 ml bouillon toe. (bouillonblokje) laat zachtjes koken tot de kip gaar is, haal nu de kip uit de ketel en hou warm, voeg een weinig room bij de saus en laat goed inkoken.
voor de puree,maak gewoon puree, doe in een ovenvaste kom, bestrijk de bovenkant met eiwit,strooi er wat paneermeel over en zet even onder de grill. en smullen maar!
bon apétit.
Reacties op bericht (2)
08-02-2008
Hey Fabienne
Sorry t'is lang geleden dat ik hier nog eens was Maar nu van de gelegenheid eens gebruik gemaakt om je blogje te bezoeken Er is hier één en ander bijgekomen en veel lekkers zie ik Ook het recept hierboven ziet er heel lekker uit Morgen ga ik het ook eens klaarmaken , ik ben echt benieuwt Verder wens ik jullie een fijn weekend toe met heel veel zon Want dat ontbrak de laaste maanden
Groetjes en knufffs
Arlette
08-02-2008, 19:42 geschreven door bloemenvrouwtje
t'is weer lekker he
oeps vrijdag wat vliegt het weer vlug voorbij ik kom precies tijd te kort van de week maar niet om jullie een groeteke te doen liefs emmy
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.