dit heb je nodig, wortelen, sjalot of ui, een beetje boter, aardappel, peper, zout,nootmuskaat, 1 eigeel, een weinig melk, vlees naar smaak, kotelet, worst.....
maak de sjalot en de wortelen schoon en snij in stukken,doe wat boter in de ketel en laat de sjalot er goudgeel in stoven, voeg de wortelen toe, kruid met peper en zout, voeg een weinig water toe en laat zachtjes koken tot de wortelen goed gaar zijn. kook de aardappelen,plet en maak een puree met eigeel, een weinig melk, kruid met wat nootmuskaat, voeg de helft van de wortelen toe, de andere helft geef je er zo bij. bak het vlees maak een mooie bruine saus .
Reacties op bericht (2)
21-01-2009
Dat is enig!
Gefeliciteerd dat is echt mooi en niet alledaags Ik zou niet weten waar ik zo'n motiefjes moet gaan zoeken Het staat prachtig te pronken op tafel, echt geslaagd
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.