gebak mokka, voor 10 stuks dit heb je nodig voor het deeg, 4eieren, 125gr suiker, 125gr gezeefde bloem het recept zie kerstgebak.
dit heb je nodig voor de créme au beurre, 250gr boter, 4-5 soeplepels poedersuiker, enkele lepels liqeur,ik gebruik After op basis van koffie, enkele druppels mokka extract, alles goed vermengen.
dit heb je nodig voor de afwerking, wat chocolade hagelslag, praliné,amandelschilfers.
steek uit het deeg rondjes, bestrijk met créme au beurre, plak ze tegen elkaar, bestrijk de buiten kant met créme en rol het in de hagelslag of praliné, laat het even opstijven, doe de rest van de creme in een spuitzak en werk de bovenkant af.
heerlijk bij een lekkere kop koffie, bon aptit.
Reacties op bericht (3)
14-01-2008
ziet er super lekker uit!!
Nog een fijne week gewenst! Veel liefs, Alida & C°
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.