de visbouillon,die maak ik altijd zelf,met een stukje vis, een kruidentuiltje,alles samen aan de kook brengen, laten koken,zeven en dan heb je een visbouillon.
voor de bisque, pel de garnalen,Bewaar de koppen en pantsers, pel en snipper de ui,hak de wortel en de selder, pel de knooflook. pel en ontpit de tomaten,snij in stukken.
verhit een lepel olie en fruit er de garnaalresten in, voeg er de groentenjulienne aan toe; behalve de tomaten. pers de knooflook en voeg toe, laat alles even fruiten, flambeer met de cognac, blus met de witte wijn en de visbouillon, doe er de kruiden bij,en de stukjes tomaat. laat alles ongeveer 20 min sudderen. zeef de boillon en laat afkoelen.
de roux,laat de boter smelten, 50 gr boter, 50 gr bloem. voeg de boter toe,leng aan met de bouillon, laat op een zachtvuur tot tegen de kook komen, tot de bouillon fluwelig gebonden is. blijve roeren. breng de bisque op smaak met de cayenne peper, verrijk met de room, werk af met de garnalen en de gehakte bieslook..
bon appétit !
Reacties op bericht (3)
15-12-2009
goeie morgen
liefs emmy
15-12-2009, 08:14 geschreven door emmy
14-12-2009
Lieve groetjes........
VOLGT DE EERSTE SNEEUW OP REGEN,
HOUDT EEN HARDE WINTER TEGEN !!!!!
Kiekeboe lieve Fabienne . Een gezellige week kom ik jou wensen,maar wees maar
extra voorzichtig op de baan,want naar het schijnt krijgen we sneeuw deze week.
Ik was echt dolblij opnieuw eens rustig van jouw mooie
blogje te kunnen genieten.
Warme dikke winterknuffels van Rebecca.xxxxxxxxxxxx
Sorry dat ik een héle lange tijd niet ben geweest,maar ik ben zwaar ziek geweest,het stond op mijn blogje,ik heb de mexicaanse griep gehad lieverd,en ben nu nog altijd doodmoe de'rvan en 8 kg vermagerd ook.
Verzorg je goed en dikke kuzzzzzzzzzz voor jou,hopelijk is alles goed met jou,Fabienne.
Ik heb je recept ook al eens gemaakt en vindt dit echt héél lekker,maar John lust dit niet zo erg.
14-12-2009, 10:38 geschreven door Rebecca
02-01-2008
hoi Fabienne
Voor jou en allen die je nauw aan het hart liggen, een Gelukkig Nieuwjaar... 2008 is er, en wordt hopelijk gezond en en liefdevol ... Johan & Rita
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.