dit heb je nodig voor 2 personen, 4 stuks witloof, 4 schijven hesp niet te fijn gesneden, gemalen gruyère kaas, béchamelsaus, (boter,bloem,melk) peper,zout,nootmuskaat.
ik stoof de witloof in een weinig boter,ongeveer 20 min, je kan het ook afkoken maar dan verlies je veel van de vitaminen, rolletjes maken met witloof en hesp, in ovenschaal leggen,overgieten met de kaassaus, je maakt een béchamel en voegt er gemalen gruyère aan toe. de rest van de kaas strooi je over de schotel en een beetje paneermeel, voor het lekkere korstje. in voorverwarmde oven zetten voor ongeveer 20 min, eventueel de grill even gebruiken voor te gratineren. serveer met puree.
- bon appétit -
Reacties op bericht (4)
05-10-2008
Een lieve herfstgroet van mij.....
Hello blogmaatje,een fijne zondag wens ik jou,ik heb weeral genoten van je mooie blogje hier.Vriendelijk bedankt
dat je mij bent blijven bezoeken.Dank je wel voor je begrip.
Nog een warme lieve groet en dikke knuffel van Rebecca
Is héél lekker ook zoietske.
Gaat het een beetje met jou?Mss. hoor ik je binnenkort eens,hé.
05-10-2008, 08:04 geschreven door rebecca
03-10-2008
Witloof en pompoen...simpele gerechten , maar oh zo lekker hé Fabienne... het water komt me al in de mond....
Amor Fati wenst je een aangenaam weekend toe!
Het huwelijk is ook een leerschool, het is bovenal de hogeschool van het geduld<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Een overdrijving is een waarheid die haar geduld heeft verloren
03-10-2008, 22:16 geschreven door Amor Fati
hebben we gisteren gesmikkeld hihi
hoesten en proesten maar een knuffelke kan ik nog schrijven met een leuke dag liefs emmy
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.