dit recept maakte mijn moeder altijd bij kerst, ik ben het blijven maken.
dit heb je nodig, 1/2 konijn, 250gr mager gehakt, fijn gesneden spek, 4 sjalotten, peper,zout,thym,laurier,kruidnagel, 10cl cognac, 1ei,een beetje paneermeel.
je begint met het konijn aan te bakken in boter, dan voeg je de sjalot,laurier en kruidnagel toe. een beetje water toevoegen en laten garen. dan ontbeen je het konijnen snij het vlees in reepjes.
doe het gehakt samen met het ei in een kom, voeg de stukjes konijn en het kookvocht met sjalot toe, meng goeg,voeg wat paneermeel en de 10cl cognac toe, goed mengen, bekleed een kom met fijn gesneden spek, doe er het gehakt in,bedek met spek en een takje thym. zet de kom op een bakblik gevuld met water en zet in oven, 150graden,ongeveer anderhalf uur. door het water op het bakblik droogt de terinne niet uit.
heel lekker met wat groene sla en vinaigrette; bon appétit.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.