klassieke cake, dit heb je nodig voor 24 cakjes, 250gr zachte boter, 200gr suiker, 4 losgeklopte eieren, 250gr zelfrijzend bloem, 2tl bakpoeder, chocolade druppels,kersen voor de afwerking.
klop de boter en de suiker licht en luchtig met de mixer, klop er beetje bij beetje de eieren bij. spatel er de bloem en bakpoeder door, roer tot een glad deeg verdeel het deeg over de vormpjes, bak ongeveer 13min in voorverwarmde oven, 180°
als je het sap van 1 citroen aan het deeg toevoegt, krijg je een citroen cake.
bon appétit.
Reacties op bericht (3)
10-11-2010
groeteke
10-11-2010, 08:51 geschreven door emmy
07-11-2010
Groeteke's uit Gent..........
Nog een fijne zondag kom ik jou wensen lieve Fabienne
Ben de'r wééral vroeg bij vandaag zenne,kan niet meer slapen, dus
wandel ik maar gezellig rond in onze blogwereld
Dikke knuf van je
blogvriendinneke, Rebecca
Ziet de'r echt héél smakelijk uit zelle.
Ben je nou al wat beter lieverdje???????
07-11-2010, 05:31 geschreven door Rebecca
05-11-2010
hhhmmm, cupcakes!!
Hallo Rafa,
Hhhmm, die zien er lekker uit ség!!
Ik heb nu ook een aparte blog aangemaakt voor mijn keukenprobeersels
http://dekookplaats.blogspot.com
en mijn andere blog daar staat nu mijn eerste poezendeken op
http://creamiekes.blogspot.com
ps, indien je wenst, kan je onder het bericht een berichtje laten, je kan anoniem of met naam reageren, gewoon even op het vinkje klikken en het juiste aanduiden dan, hopelijk vind je mijn blogjes ook zo leuk als ik de jouwe!
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.