deze hapjes zijn heel gemakkelijk te maken met een beetje bladerdeeg, en wat kaas,spek,tomaat,........doe je er een lepel gehakt in dan krijg je een worstenbroodje. 20min bakken in oven op 200 graden. lekker als borrelhapje met een glaasje wijn. bon apétit !
wat smaakt er heerlijk na een goede maaltijd,ik kan het niet laten, voor mij nog een lekkere italiaanse koffie. espresso,de nationale drank van italie, in italie wordt espresso gewoon caffè genoemd. espresso wordt op ieder moment van de dag gedronken. ze beginnen er s'morgens vroeg mee,en zelfs laat op de avond wordt hij na een overvloedige maaltijd gebruikt als digestief. een goede koffie wordt heel warm uit een klein voorverwarmd kopje gedronken.
espresso,zwarte koffie in een klein kopje, doppio,een dubelle hoeveelheid, lungo,met iets meer water, coretto,met een scheutje sterke drank, al vetro,in een klein glaasje,heel trendy in Rome, macchiato,met een wolkje gewone melk americano of caffèlatto,onze koffie verkeerd, cappuccino,met opgeklopte melk,wordt bij het ontbijt gedronken.
een Italiaans gezegde,'il caffè deve essere nero come il diavolo, bollente come l'inferno e dolce come l'amore.' de koffie moet zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel,en zo zoet als de liefde.
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.