bloem.bakpoeder en zout mengen. breng het water met de boter aan de kook,als de boter gesmolten is, de bloem in een keer toevoegen en roeren tot er een bal ontstaat. op de bodem van de pan vormt zich een dun wit laagje,een teken dat de bloem gaar is. het bloemmengsel in mengkom doen en laten afkoelen. dan de eieren ei voor ei toevoegen. wanneer het deeg glanst en als een dik lint van de lepel glijdt is het dun genoeg, en moet er geen ei meer worden toegevoegd.
oven voorverwarmen, deeg in spuitzak doen en rozetten spuiten. tussen 25-35 min bakken op 200 graden.
na het bakken dadelijk opensnijden, en laten afkoelen.
tijdens het bakken de oven niet openen, anders kan het gebak inzakken.
Voor de afwerking, doe in iedere soes enkele stukjes fruit, doe er dan wat creme anglaise of vanille pudding in, spuit er wat slagroom in . dekseltje er op,en werk verder af naar eigen smaak. [je kunt de dekseltjes eerst in chocolade dompelen]
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
leave message
laisser message
Over mijzelf
Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht.
geniet van mijn blogje.
verse kruiden kun je goed bewaren door er een stuk krantenpapier of keukenrol rond te doen,dan wat nat maken en in de groentenla van frigo bewaren, of op een frisse donkere plaats.
brood bakken op een tegel, een baktegel is een tegel van ongeglasuurd aardewerk,een grote vierkante of rechthoekige vloertegel op een ovenrooster doen het prima, op steen gebakken brood krijgt onderaan een mooiere korst, en de steen houdt de ovenwarmte, beter vast. de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.