Inhoud blog
  • Ereburger
  • Optreden 1 maart 2010
  • Huldeconcert Oostende
  • De Rode Loper
  • Nieuwjaarswensen
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op onze blog!
    Mijn favorieten
  • Catherine Lara (website)
  • Catherine Lara (blog)
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Jacques RAYMOND en INGRIANI
    Concerten en shows voor Senioren
    06-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine biografie van Jacques Raymond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jacques RAYMOND is geboren in Temse, als telg van de zeer muzikale familie REMON.

    Zijn grootvader speelde accordeon en zijn vader was een muzikaal natuurtalent, die meerdere instrumenten bespeelde. Vader Remon gaf privéles accordeon en notenleer en zodoende kwam ook Jacques bij hem op de leerstoel.

    Jacques zette zijn eerste stappen als orkestzanger in 1957. Z’n nicht was onder de indruk van zijn warme, innemende stem en schreef hem in 1959 in voor de zeer populaire ONTDEK DE STER-wedstrijd van de vlaamse televisie. Jacques won met Cole Porters BEGIN THE BEGUINE. In 1961 kwam zijn 1ste plaat op de markt : M’N KLEINE PICCOLINA kende een behoorlijk succes. In 1963 werd hij winnaar van CANZONISSIMA met het liedje WAAROM. Met dit nummer vertegenwoordigde hij ons land op het EUROVISIESONGFESTIVAL in Londen, naast Nana MOUSKOURI, Udo JURGENS, Alain BARRIERE, Françoise HARDY en Esther OFARIM. Hiermee nam zijn carrière een internationale loop. In 1964 volgde een grote europese tournee met orkesten zoals Kurt EDELHAGEN, Werner MULLER, Paul KUHN, Max GREGER e.a. Ondertussen verschenen zijn eerste Engelstalige platen : YOU’RE SO SYMPATICO, GLORIA, SONG OF SONGS kwamen uit onder zijn pseudoniem RAY MONDO.

    In 1965 kwam Jacques als winnaar uit de bus in de KNOKKE CUP. Hij prijkt daar op de erelijst naast ronkende namen als Engelbert HUMPERDINCK, Udo JURGENS, Liesbeth LIST en Malcolm ROBERTS. In 1968 won Jacques de GOUDEN ZEEMEERMIN in Middelkerke.

    Naast Vlaanderen en Nederland werd hij ook steeds meer actief in Duitsland. Daarbij bleek Jacques niet alleen een platenzanger te zijn, maar wel een performer, een artiest die het vooral van optredens moest hebben. Radio en televisie in het bijzonder legden daar dan ook in toenemende mate beslag op hem.Zijn glorieperiode viel voor een groot deel samen met de gouden jaren bij de BRT, waar hij in die tijd in nagenoeg alle muzikale shows te gast was.

    In 1971 vertegenwoordigde hij ons land voor de 2de maal op het EUROVISIESONGFESTIVAL

    In Dublin verving hij samen met Lily CASTEL,  het door ziekte weerhouden duo NICOLE en HUGO met GOEIE MORGEN MORGEN. Het jaar daarop, in 1972, won Jacques in Antwerpen het SCHELDEFESTIVAL met zijn eigen compositie SCHELDESTROOM. Vanaf 1972 bracht hij ettelijke jaren door in Duitsland, waar hij contractueel werd verbonden als performer aan de duitse televisie. Hij was er gedurende 10 jaar een vaste gast in honderden TV-shows en werd er vanaf 1981 de vaste zanger van de BIG BAND van de SAARLANDISCHER RUNDFUNK.(TV) In deze duitse TV shows trad hij op met wereldsterren als Catharina VALENTE en haar broer Sylvio FRANCESCO, Mireille MATHIEU, Freddy QUINN, Peter ALEXANDER, Roy BLACK, Peter KRAUSS, Rex GILDO, Nana MOUSKOURI, Ireen SHEER, e.v.a.  Hij verzorgde tot twee maal toe het voorprogramma van Shirley BASSEY.

    Intussen trad hij in België ook op met een eigen orkest het  “ J.R. SEPTET, “ met wie hij vele vlaamse podia onveilig maakte. Hij bleef ook hier verder voor televisie optreden, o.a. in vele legendarische afleveringen van DE TIJD VAN TOEN van Jan THEYS.

    Jacques had zich inmiddels ook ontplooid tot componist en tekstschrijver. Hij heeft méér dan 400 composities op zijn naam, waaronder succesnummers voor vele vlaamse artiesten, orkesten en Big Bands. Hij vormde ondertussen samen met INGRIANI een duo, zowel privé als professioneel, met wie hij sindsdien vele optredens verzorgt. Eind 1996 bracht hij zijn 4de CD op de markt, waarvoor hij zelf alle teksten schreef. Een 5de CD volgde in 1997 : duets met echtgenote INGRIANI. Sindsdien brengen zij nog met de regelmaat van een klok nieuwe CD’s op de markt, zodat zij steeds up-to-date blijven voor hun publiek. In 2004 trad hij samen met INGRIANI twee maal op in het SPORTPALEIS van ANTWERPEN, telkens voor 14.000 personen en speelden zij samen een gastrol in de populaire VTM - reeks “ FAMILIE. “

    Jacques RAYMOND blijft een veel - gevraagde artiest. Hij blijft zich verder profileren als een

    vaste waarde in de muziekwereld. Hij dankt zijn succes aan zijn warme persoonlijkheid, zijn innemende stem, maar tegelijk aan de beroepsernst waarmee hij die stem heeft ontwikkeld en gekoesterd en aan de wijze waarop hij zich steeds als zanger heeft opgesteld en ontplooid.

    06-11-2006 om 15:57 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gesprek met Ingriani uit "Dag Allemaal" van 3 december 1989.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    “Ik heb enorm veel steun van mijn moeder en vader gekregen.  Ze vonden het helemaal niet erg dat ik van een zangcarrière droomde.   Het zat er als klein kind al in en ze stimuleerden me.  Gunden me zanglessen en begeleiden me naar de allereerste crochets.  Mijn vader heeft zelfs nog een tijd het licht bediend”.

     

    Nog een tiener werd Ingrid ontdekt door René Ingelbert, de man die ook Samantha’s carrière in betere banen leidde.  Ingriani deed mee aan de “Ontdek de ster” wedstrijd en won.

     

    “Toch bleefik tamelijk nuchter onder al die belangstelling.  Zo ben ik trouwens nog.  En mijn ouders bleven in de buurt, wat ook helpt.  Door de stroomversnelling moest ik wel een manager en agent aantrekken.  Dat werd Rik Vervecken”. 

     

    Het waren de grote dagen van “Binnen en Buiten”, “Singe Sange Jo” en “Tele Top Tien”.  Ingriani werd één van de vele vaste klanten aan de Reyerslaan.

     

    “De eigenlijke doorbraak is pas gekomen met “Eurosong” in 1978.  Ik werd tweede, net achter Ann Christy.  Het zat er bij de jurering lange tijd in dat ik ons land zou mogen bertegenwoordigen.  Tot de laatste stemronde.  Maar mijn eigen provincie Antwerpen gaf me vrijwel geen punten”.  Ontgoocheling troef?  “Neen, ik was vooral blij voor Ann die in het vak mijn beste vriendin was.  Ook artistiek stonden we dichter bij elkaar.  Ik zong weliswaar commerciële nummers dan zij maar droomde stilletjes van een repertoire zoals het hare te kunnen uitbouwen”.

     

    De voorrondes van het Eurosong-gebeuren werden in die jaren intensief gevolg door buitenlandse talent-scouts.  Ingriani werd door Parijse  plantenjongens benaderd en kreeg een afspraak rond met Barclay, het imperium van levensgenieter Eddy.

     

    “Samen met Jean Vallée zou ik in de “Olympia” optreden. Ik zou in het Frans zingen.  De beste  Franse tekstschrijvers zouden nummers voor me maken.  Maar ze moesten me snel kunnen bereiken, ik moest voortdurend stand-by zijn.  Dat betekende verhuizen, in Parijs gaan wonen.  Ik heb dat plan gewikt en gewogen maar besloot Vlaanderen trouw te blijven.  Ik wilde niet weg van mijn ouders, mijn vrienden en de relaties die ik hier had opgebouwd.

    29-10-2006 om 16:06 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschillende shows.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Het optreden in het Casino Kursaal van OOSTENDE was een groot succes.
    Het is erg fijn om met BIG BAND ( 20 muzikanten! ) te mogen werken.
    Vroeger waren grote orkesten schering en inslag, maar nu is dat bijna onbetaalbaar
    geworden. We treden regelmatig op metThe REAL MUSIC BIG BAND o.l.v. Frans
    LAUWERS . We zingen dan swingende, alsook romantische nummers van vroeger
    (veel van Frank Sinatra en Nat King Cole ) maar vergeten ook niet om
    vlaamse en franse liedjes te brengen, o.a. van Louis Neefs en Edith Piaf. De
    arrangementen klinken prachtig en het is muziek om duimen en vingers af te
    likken...

    Vorige week traden we op in het Cultureel Centrum in ZOERLE PARWIJS, met
    onze show " Varieté zo rond een uur of twee" en waar we weerom het podium
    deelden met THE RONALD LEE WHITE DANCERS, met wie we dikwijls samenwerken.
    ( En graag !) Voor de muzikale begeleiding zorgde Jean-Pierre VAN ROYE, op wie
    wij altijd en overal kunnen rekenen.

    Gisteren zongen we in ANTWERPEN voor een enthousiaste zaal senioren.
    (in dit geval ook Sinjoren!) Ze waren erg in vorm en zongen en klapten volop
    mee. We kregen een staande ovatie en dat doet deugd aan het hartje, hoor! De
    mensen kwamen na het optreden een praatje maken en vertelden dat ze erg blij
    waren om ons nog eens te hebben zien optreden. Velen vinden het spijtig dat
    wij nog zo weinig aan bod komen op radio en televisie... Maar ja, daar heeft
    de jonge generatie nu de touwtjes in handen, nietwaar?
    "

    24-10-2006 om 19:39 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderen blij maken is het dankbaarste wat er is.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen " Naast onze optredens in culturele centra, theaterzalen enz. zingen we ook regelmatig in rust-en  verzorgingstehuizen. Onze optredens worden dan gesubsidiëerd door de VZW Cultuur voor Bijzondere Doelgroepen ( CUBIDO ) en het Ministerie van Cultuur.
    Dit werk doen we ook ontzettend graag.
    Vele collega's halen hun neus op om in deze instellingen te werken, maar wij beleven er erg mooie
    momenten. Jullie zouden moeten zien hoeveel plezier de bejaarden beleven aan die herinneringen uit hun jeugd!! Muziek is een manier om alle mensen te doen herleven : hun oogjes schitteren en soms gebeurt het zelfs dat oudjes, die al een ganse tijd apatisch zijn, toch weer opveren bij het horen van onze muziek...
    Als deze mensen dan onze hand vastpakken en ons met tranen in de ogen bedanken voor de fijne namiddag die ze beleefden, kan onze dag niet meer stuk en lopen we op wolkjes, zo blij zijn we dan omdat we mochten bijdragen om deze oudjes gelukkig te maken.
    Want daar gaat het toch om in deze wereld? Anderen blij maken is het dankbaarste wat er is!!! "

    17-10-2006 om 19:44 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gelezen in de Streekkrant :

    Jacques Raymond brengt
    500 senioren in vervoering

     

    Niet minder dan 500 Kapelsesenioren genoten op 19 en 20 september 2006 van het schitterende optreden van Jacques Raymond en Ingriani. De show werd een vlot spektakel waarin solo's en duetten elkaar afwisselden met anekdotes en grappige situaties.JacquesRaymond bewees nog steeds over een glasheldere stem te beschikken.  Jacques Raymond en Ingriani werden aangevuld

    met de Ronald Lee White Dancers die voor een fantastisch showballet zorgden.

     

    Wilt U ook eens een optreden bijwonen, op zaterdag 25 november 2006 om 14u  treden we op in Diegem, zaal’t Zand, Kerktorenstraat 24 en op 13 en 14 december 2006 telkens om 14 u in de gemeentelijke feestzaal van Jette.

    11-10-2006 om 00:00 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosongfestival 1963 in Londen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op volgende link kan je Jacques Raymond aan het werk zien tijdens het Songfestival van 1963 in Londen waar hij België vertegenwoordigde met het liedje Waarom?

    http://www.youtube.com/watch?v=r9CZDYtDUvo

    08-10-2006 om 15:14 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Optreden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op donderdag 28 september 2006 om 14 uur in het Casino Kursaal te Oostende vindt een variété show plaats met een optreden van Jacques Raymond en Ingriani samen met ‘The Real Music Big Band”.  Les Benson zorgen voor komische acrobatie en het alles wordt gepresenteerd door Jean Monnet.
    Voor meer info en inschrijvingen kan U terecht bij LBV West-Vlaanderen vzw, Groeningelaan 40 te 8500 Kortrijk, tel. 056/25.72.61.

    05-09-2006 om 20:56 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond Resmann
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Raymond Resmann schreef teksten voor Vlaamse Artiesten.  Zo schreef hij voor Jef Burm, Lize Marke, Gaston Berghmans, Ingriani, Jogn East, Roby Thiel, Blue Mask, Stafke Fabri, Wendy, The Sun Beats, Printer West, De Top Matsres, enz.

     

    Voor zijn 65ste verjaardag werd de LP “Zij zingen Resmann” uitgebracht.  Hierop staat te lezen wat Jacques Raymond schreef over Raymond Resmann.

    “Over Raymond Resmann kan je een boek schrijven.  Een man met duizend interesses en hoby’s maar die hij allemaal perfect beoefent.  Spijtig genoeg is deze man te laat in de showbusiness beland.  Maar op die paar jaar heeft hij heel wat verwezenlijkt.  Zijn palmares liegt er niet om.  De Vlaamse znagers zijn zeer ongelukkig dat er maar één Raymond Resmann is, want waren er zo een vijftal geweest, had het Vlaamse showwereldje er gans anders uitgezien!  Dan hadden wij de onverschilligheid tegenover eigen werk, reeds langs in de vergeethoek kunnen duwen en was iedereen er wel bij gevaren.  Raymond, het was vechten tegen de bierkaai, maar toch bedankt voor je belangloze inzet die dan toch zijn vruchten heeft afgeworpen.  En blijf achttien vanbinnen hoor!”

    21-08-2006 om 22:34 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Raymond schreef ook voor andere artiesten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jacques Raymond schreef eveneens liedjes voor andere zangers en zangeressen.

    Enkele voorbeelden zijn :

    Nicole en Hugo : Daar in Kansas

    Lize Marke : Doe mee/Lamme Goedzak

    Roby Thiel : Dierenprotest/Boules de l’Yser

    Liliane Saint-Pierre : Dat weet je … dat weet ik ook

    Wendy : Ik zit vol vuur/Gangstermeisje

    Tinny : Liefde/Zoals het getij

    Fancy : Up to Mexico

    Ann Michel : Dam Dam/Gentleman

    Jimmy Frey : Niemand

    Connie Neefs : Fils à papa

    Lily Castel : Het is gedaan

    Will Ferdy : De tien geboden

    Vivi : Toeters van plastiek

    04-08-2006 om 19:57 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de krant “Zondag” van 21 mei laatstleden werd een ganse pagina besteed aan Jacques Raymond.  Het artikel kreeg de titel mee
    “De zondag van Jacques Raymond”.

    Door de vraag “Wat kies je?” leer je Jacques Raymond wat beter kennen.

    1° Uitslapen of niet?

    Af en toe, maar ook nooit heel lang.  Mijn biologische klok staat dit niet toe.  Ik ben een vroege vogel en wil genieten van een lange dag.

    2° Pistolets of brood?

    ’s Zondags eet ik graag pistolets.  In het Antwerpse schuiven de mannen gewoonlijk aan bij de bakker.  In het Waasland was dat wel eens anders.

    3° Koffie of thee?

    Ik wissel af.  Een biologische kruidenthee kan wonderen doen voor de stem.

    4° Lang tafelen of niet?

    Op restaurant wel.  En als we daarvoor de tijd hebben, mag het thuis aan tafel ook gerust een tijdje duren.

    5° Luie of actieve zondag?

    Het gebeurt dat we moeten optreden, maar op zondag houd ik het liefst zo rustig mogelijk.  Rusten is de beste remedie om een goede stem te behouden.

    6° Familiebezoek of niet?

    We gaan niet elke zondag op familiebezoek.  Af en toe gebeurt dat wel.

    7° Zelf koken of restaurant?

    Dat wisselt nogal eens.  Op restaurant gaat mijn voorkeur naar een lekkere carpaccio.  Thuis word ik het liefst gamba’s à la Ingriani geserveerd.  Ik drink nooit bier, af en toe een glaasje wijn, maar met mate.

    8° Lezen of TV kijken?

    Als ik tijd heb, kijk ik graag naar televisie.  Vooral naar het damestennis, daar kan je tenminste nog iets aan beleven.  Ikzelf speel ook al dertig jaar tennis.

    9° Klussen of badkameren?

    Ik ben zeker geen handige kerel.  Mijn schoonpa kan dit tien keer beter, vind ik.  Vandaar.

    10° Vroeg in bed of niet?

    Om half twaalf, ten laatste rond middernacht ga ik slapen.  Wie zijn stem wil verzorgen, moet minstens zeven uur slapen.

    26-05-2006 om 00:00 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Mondo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jacques Raymond bracht ook 10 singels uit onder de naam Ray Mondo.  De bekendste zijn Gloria en You’re so sympathico.  Een overzicht van de singels :

    -          Gloria/Benediceme (label Moonglow)

    -          Gloria/Benediceme/Uno Para Todos/Desillusion (label Présiden)

    -          You’re so sypatico/Casino Tango (label Cardinal)

    -          Song of songs/Ich liebe dich-I love you so (label Cardinal)

    -          That train/Just to be with you again (label Cardinal)

    -          I Will/Hey there (label Cardinal)

    -          Your face/Jezebel (label Cardinal)

    -          Summer wind/More (label Cardinal)

    -          Some day/Por Favor (label Cardinal)

     

    Er kwam ook een LP uit onder de naam Ray Mondo (label Cardinal) met volgende titels :

    -          Hey there

    -          You’re so sympathico

    -          Ich liebe dich

    -          Just to be with you again

    -          Song of songs

    -          Casino Tango

    -          Summer wind

    -          That train

    -          More

    -          If I loved you

    -          I will

    -          Gloria in excelsius deo

     

    De singel Gloria stond in januari 1963 op de 20ste plaats in de hitparade en You’re so sympathico in januari 1965 op de 8ste plaats en kwam zelfs op de eerste plaats te staan tot de mensen er achter kwamen dat Ray Mondo niemand anders was dan Jacques Raymond.  Toen heerste er namelijk nog een zekere minachting voor de eigen artiesten.  Men keek vooral op naar internationale sterren.

    Gloria werd opgenomen met het koor van de Sint-Franciscuszusters uit Antwerpen.

    You’re so sympathico werd ook nog heruitgebracht onder de naam Jacques Raymond in 1983 onder het label Vogue met op de B-zijde Ev’ry day, Ev’ry night.
    De foto's van de verschillende hoezen vindt U aan de rechterzijde.

    09-05-2006 om 12:31 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschenen in de pers op 15 november 1996.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jacques Raymond 35 jaar in de showbizz.

    De charmezanger uit Temse, Jacques Raymond, staat 35 jaar op de planken.  De stad Sint-Niklaas grijpt deze gelegenheid aan om de Wase ancien in de bloemetjes te zetten.  Ze organiseert aanstaande zondag een spektakelshow op de Grote Markt.  Tijdens deze show zullen naast Jacques Raymond ook Bob Benny, Gary Hagger, Maria Weyersen, nog vele anderen optreden.  "Het programma van het jubileumconcert heb ik volledig zelf samengesteld" zegt Jacques Raymond.  " We hebben daarbij bewust gekozen voor artiesten uit eigen streek.  Ik heb die mensen zelf benaderd en ik was aangenaam verrast toen ze allen spontaan en enthousiast hun medewerking toezegden.  De viering zal om 16u beginnen en bestaat uit twee delen.  Tijdens het eerste gedeelte zullen onder andere Bob Benny, Gary Hagger en Maria Weyers optreden, aangevuld met komische intermezzi van ondermeer Walter Pedaal.  Het tweede deel neem ik dan zelf voor mijn rekening.  Samen met Ingriani, mijn levensgezellin, zullen we, naast mijn bekendste nummers, ook een Eurovisie-medley brengen."
    Naast het concert in Sint-Niklaas, de stad waar Jacques Raymond, samen met de Big Band van Willy Franck, zijn eerste stappen in de showbizz zette, zal er nog een tweede viering plaatsvinden op
    1 februari 1997 in Vilvoorde.  "Het concert daar zal een soort Jacques Raymond meets Glenn Miller zijn, volledig met big band en alles wat er bij komt kijken.  Guy Deprez neemt de presentatie voor zijn rekening" zegt de sympathieke zanger.
    (Uittreksel uit Magazine van Het vrije Waasland)

    26-04-2006 om 12:46 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hey hey Dandy
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze singel werd uitgebracht onder het label Barclay-Pims.  Op de B-kant zingt Ingriani “Lady” eveneens geschreven door G.Mestdagh en H.Vervecken.

    11-04-2006 om 13:10 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1975 nam Ingriani deel aan Eurosong met de liedjes “Dan zal ik dansen” en “Hey hey Dandy”, beiden geschreven door G.Mestdagh en H.Vervecken. 

    Ze behaalde in de finale de tweede en vierde plaats achter Ann Christy die België mocht gaan vertegenwoordigen met het liedje “Gelukkig zijn”.

    Op de B-zijde van de singel “Dan zal ik dansen” heet “Hey Capitano” geschreven door E.Govert en H.Vervecken.  De singel werd uitgebracht door Barclay-Pims.

    11-04-2006 om 13:08 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Raymond in Duitsland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de jaren 70 werd Jacques Raymond veel gevraagd in Duitsland om deel te nemen aan verschillende TV-shows.

    Opa-Hit Parade was er zo één.  Er kwamen 52 afleveringen van elk 15 minuten.  Mary Roos, Ulla Norden, Erik Silvester, Graham Bonney en Jacques Raymond waren enkelen van de gasten die aan het programma deelnamen.  In 1973 kwam een vervolg van Opas Hit Parade.  De shows werden nu ook uitgezonden in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Denemarken en België.

     

    Hit Journal was eveneens zo’n showserie van de Saarländischen Rundfunk.  Vooral de internationaal bekende liedjes van 1850 tot 1914 kwamen er aan bod.  Dezlefde zangers als in Opas Hit-Parade speelden er de hoofdrollen.  Van Hit-Journal kwam er een dubbele LP uit onder het label EMI Electrola.  Jacques Raymond zingt er volgende liedjes op : My wild Irish Rose, Gipsy Love Song, Servus Du, Oh give me a home, Sous les ponts de Paris (in duet met An Michel) en Fascination.

     

    Deze vele televisieshows leverde Jacques Raymond een eerste Duitstalige singel op “Träue ohne tränen/Es ist zu spät zum auseinandergeh’n onder het label Cornet.  Dezelfde plaat kwam uit in België onder het label PIMS.

    Het bleef niet bij die ene singel, er volgden er meerdere zoals /

    -          Angelika/Du bist das Mädchen das ich liebe onder het label Polydor en PIMS in België.

    -          Sweet Florentine/Im diesen augenblick (Marshall Records en Steyn records in België)

    -          Es ist so leicht dir treu zu sein/Auch dir gehört der Sonnenschein (Emi-Electrola) – 1973

    -          Ich seh die Liebe in Deinen Augen/Wer wagt, gewinnt das Glück (Reprise records) – 1973

    -          Ding, dang, dong/Ein kleine flirt (BRM) – 1979

    -          Keine Freude/Komm im September (Ariola) – 1975

    -          Die dolle Dolly/Tanz langsam mit mir (Ariola)

     

    In 1975 kwam zijn eerste Duitstalige LP op de markt onder het label AGM met volgende liedjes :

    -          Als Oma so jung war wie ich heute bin

    -          Sylvia (vertaling van My song for Sylvia)

    -          Du und der Sommer (vertaling van Thanks for the summer)

    -          Vertrau der Zeit (vertaling van Verdriet en pijn)

    -          Teeny, teeny, teeny

    -          Adieu, adieu Elen

    -          Nicht einen Penny mehr

    -          Ich soll die vergessen

    -          Regen auf den Wegen

    -          Für Elise (vertaling van Marleentje

    -          Man sagt

    -          Leis geht der Tag nur zur Ruh.

     

    Op de foto herkent U Peter Puder, Jacques Raymond, Ulla Norden, Dorthe en Graham Bonney.

    05-04-2006 om 13:22 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste plaatje van Ingriani
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste singel van Ingriani kwam uit in 1970 onder het label PIMS.
    Op de A zijde staat "De wereld draait maar rond", een vertaling van het Italiaanse liedje "Arcobaleno".  Het liedje werd geschreven door G.F.Intra Parrazzini en Leo Rozenstraten.
    Op de B-kant staat "Te quiro" geschreven door Daniel Tome en Yan Nick.

    28-03-2006 om 12:07 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1963 werd Jacques Raymond winnaar van Canzonissima met het liedje “Waarom” waarmee hij ons land vertegenwoordigde op het Eurosongfestival te Londen. 

    Het songfestival was in die tijd nog het jaarlijks rendez-vous voor Europa’s grootste sterren en Jacques Raymond moest het dan ook opnemen tegen klinkende namen als Nana Mouskouri met het liedje “A force de prier” voor Luxemburg, Alain Barrière met “Elle était si jolie” voor Frankrijk en Françoise Hardy met “L’amour s’en va” voor Monaco.

    Jacques Raymond behaalde een eervolle 10de plaats.   De overwinning ging naar Denemarken met het liedje “Dansevise” gebracht door Grethe & Jorgen Ingmann.

    “Waarom” werd geschreven door Hans Flower (muziek) en Wim Brabants (tekst).

    De B-zijde van de singel, uitgebracht onder het label Philips, is “Eens” geschreven door Jacques Raymons himself.

     

     

    WAAROM

     

    De taal der liefde is vaak zeer wonderbaar

    Een woord, een teken, een beeld, een klein gebaar

    Alleen ons hart verstaat die taal.

     

    Waarom zou de rode roos bestaan?

    Steekt m’n ’s avonds al de sterren aan?

    Waarom fladderen de vlinders blij?

    Zingt het vogelenkoor in de mei?

    Waarom kunnen wij vol heimwee zijn?

    Waarom kent ons hart soms vreugd en pijn?

    Hoor, de merel die zingt het blijk :

    “’k Heb je lief, hou jij ook van mij?”

    Waarom kunnen wij vol heimwee zijn?

    Waarom kent ons hart soms vreugd en pijn?

    “’k Heb je lief, hou jij ook van mij?”

    28-03-2006 om 00:00 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste plaat van Jacques Raymond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De eerste EP (Extende Play) van Jacques Raymond kwam uit in 1961 op het label Barclay en bevatte 4 liedjes.


    1° “Heel veel liefs” is een vertaling van het liedje “Bons baisers à bientôt” gezongen door de Canadese zangeres Margot Lefevre.  De muziek werd geschreven door René Denoncin en Jan Remo – Van Aleda zorgde voor de Nederlandse tekst.

     

    2° “Permettete Signorine" geschreven door P.Massara en N.Byl.

     

    3° “Ja t’is waar” een vertaling van “C’est écrit dans le ciel” en geschreven door Alstone en N.Byl.

     

    4° “Mijn kleine Piccolina" geschreven door P.Calvi en N.Byl.

     

    Tijdens de opname van de plaat werd Jacques Raymond begeleid door het orkest J.Evans.

     

    In 1975 kwam het liedje “Mijn kleine Piccolina” eveneens uit op het label Barclay maar ditmaal in een Engelse versie “My lovely Piccolina” en met op de b-kant “One more chance".

    24-03-2006 om 12:32 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine biografie van Jacques Raymond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jacques RAYMOND is geboren in Temse, als telg van de zeer muzikale familie REMON.

    Zijn grootvader speelde accordeon en zijn vader was een muzikaal natuurtalent, die meerdere instrumenten bespeelde. Vader Remon gaf privéles accordeon en notenleer en zodoende kwam ook Jacques bij hem op de leerstoel.

    Jacques zette zijn eerste stappen als orkestzanger in 1957. Z’n nicht was onder de indruk van zijn warme, innemende stem en schreef hem in 1959 in voor de zeer populaire ONTDEK DE STER-wedstrijd van de vlaamse televisie. Jacques won met Cole Porters BEGIN THE BEGUINE. In 1961 kwam zijn 1ste plaat op de markt : M’N KLEINE PICCOLINA kende een behoorlijk succes. In 1963 werd hij winnaar van CANZONISSIMA met het liedje WAAROM. Met dit nummer vertegenwoordigde hij ons land op het EUROVISIESONGFESTIVAL in Londen, naast Nana MOUSKOURI, Udo JURGENS, Alain BARRIERE, Françoise HARDY en Esther OFARIM. Hiermee nam zijn carrière een internationale loop. In 1964 volgde een grote europese tournee met orkesten zoals Kurt EDELHAGEN, Werner MULLER, Paul KUHN, Max GREGER e.a. Ondertussen verschenen zijn eerste Engelstalige platen : YOU’RE SO SYMPATICO, GLORIA, SONG OF SONGS kwamen uit onder zijn pseudoniem RAY MONDO.

    In 1965 kwam Jacques als winnaar uit de bus in de KNOKKE CUP. Hij prijkt daar op de erelijst naast ronkende namen als Engelbert HUMPERDINCK, Udo JURGENS, Liesbeth LIST en Malcolm ROBERTS. In 1968 won Jacques de GOUDEN ZEEMEERMIN in Middelkerke.

    Naast Vlaanderen en Nederland werd hij ook steeds meer actief in Duitsland. Daarbij bleek Jacques niet alleen een platenzanger te zijn, maar wel een performer, een artiest die het vooral van optredens moest hebben. Radio en televisie in het bijzonder legden daar dan ook in toenemende mate beslag op hem.Zijn glorieperiode viel voor een groot deel samen met de gouden jaren bij de BRT, waar hij in die tijd in nagenoeg alle muzikale shows te gast was.

    In 1971 vertegenwoordigde hij ons land voor de 2de maal op het EUROVISIESONGFESTIVAL

    In Dublin verving hij samen met Lily CASTEL,  het door ziekte weerhouden duo NICOLE en HUGO met GOEIE MORGEN MORGEN. Het jaar daarop, in 1972, won Jacques in Antwerpen het SCHELDEFESTIVAL met zijn eigen compositie SCHELDESTROOM. Vanaf 1972 bracht hij ettelijke jaren door in Duitsland, waar hij contractueel werd verbonden als performer aan de duitse televisie. Hij was er gedurende 10 jaar een vaste gast in honderden TV-shows en werd er vanaf 1981 de vaste zanger van de BIG BAND van de SAARLANDISCHER RUNDFUNK.(TV) In deze duitse TV shows trad hij op met wereldsterren als Catharina VALENTE en haar broer Sylvio FRANCESCO, Mireille MATHIEU, Freddy QUINN, Peter ALEXANDER, Roy BLACK, Peter KRAUSS, Rex GILDO, Nana MOUSKOURI, Ireen SHEER, e.v.a.  Hij verzorgde tot twee maal toe het voorprogramma van Shirley BASSEY.

    Intussen trad hij in België ook op met een eigen orkest het  “ J.R. SEPTET, “ met wie hij vele vlaamse podia onveilig maakte. Hij bleef ook hier verder voor televisie optreden, o.a. in vele legendarische afleveringen van DE TIJD VAN TOEN van Jan THEYS.

    Jacques had zich inmiddels ook ontplooid tot componist en tekstschrijver. Hij heeft méér dan 400 composities op zijn naam, waaronder succesnummers voor vele vlaamse artiesten, orkesten en Big Bands. Hij vormde ondertussen samen met INGRIANI een duo, zowel privé als professioneel, met wie hij sindsdien vele optredens verzorgt. Eind 1996 bracht hij zijn 4de CD op de markt, waarvoor hij zelf alle teksten schreef. Een 5de CD volgde in 1997 : duets met echtgenote INGRIANI. Sindsdien brengen zij nog met de regelmaat van een klok nieuwe CD’s op de markt, zodat zij steeds up-to-date blijven voor hun publiek. In 2004 trad hij samen met INGRIANI twee maal op in het SPORTPALEIS van ANTWERPEN, telkens voor 14.000 personen en speelden zij samen een gastrol in de populaire VTM - reeks “ FAMILIE. “

    Jacques RAYMOND blijft een veel - gevraagde artiest. Hij blijft zich verder profileren als een

    vaste waarde in de muziekwereld. Hij dankt zijn succes aan zijn warme persoonlijkheid, zijn innemende stem, maar tegelijk aan de beroepsernst waarmee hij die stem heeft ontwikkeld en gekoesterd en aan de wijze waarop hij zich steeds als zanger heeft opgesteld en ontplooid.

    22-03-2006 om 12:17 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingriani werd geboren in het Waasland, meer bepaald te VRASENE.

    Haar ouders verhuisden naar het Antwerpse, waar zij ook school liep.

    Reeds tijdens haar schooltijd zong en presenteerde zij allerhande schoolvoorstellingen. Zij volgde muzieklessen te Hoboken en  stempedagogie en bewegingsleer bij Luce MAMPUYS en Jo LEEMANS.

    Zij was slechts 14 jaar toen zij geselecteerd werd in de Will FERDY-PRIJS. Zij won méér dan honderd zangwedstrijden in gans het land en op 17-jarige leeftijd schreef impresario Rik VERVECKEN haar in voor de ONTDEK DE STER van de vlaamse televisie, waar zij in de finale kwam met “My Way” en tevens de publieksprijs en de speciale juryprijs won.

    Toen ging de bal aan ’t rollen: zij nam haar eerste plaat op en kreeg haar  eigen orkest: INGRIANI en THE ROMANOS, waarmee zij vele jaren rondtoerde. Ondertussen duikelde zij meermaals de platenstudio in voor opnames van singles en L.P.’s en zij verscheen dikwijls op televisie, o.a. in Singe sange Jo, Tienerklanken, Binnen en Buiten, Hangmat, enz..

    Zij zong op verscheidene festivals, waarbij zij op het Scheldefestival te Antwerpen en op de Gouden Sirene te Middelkerke telkens in de prijzen viel met nummers van Jacques RAYMOND. Toen haar monsterhit TENERIFE werd geboren, was zij het die de eerste vlaamse videoclip ging opnemen op dit prachtige eiland, met als regisseur Jef CASSIERS. Er zouden circa 125.000 exemplaren van dit zonnig plaatje over de toonbank gaan… Hierdoor kreeg zij internationale belangstelling en was ze te zien in televisieshows in België, Nederland, Duitsland en Spanje.

    Toen kreeg ook de franse platenbaas Eddy BARCLAY lucht van haar. Hij nodigde haar uit in Parijs en hij maakte met haar enkele proefopnames waarover hij zodanig in de wolken was, dat hij meteen met haar naar Charles DUMONT trok, die haar enkele liedjes op het lijf schreef. BARCLAY plande een tournée in de Olympia met Jean VALLEE, waarin INGRIANI als Vedette Américaine zou aantreden. Als voorwaarde stelde BARCLAY dat zij naar Parijs zou verhuizen. Dit was echter onmogelijk: INGRIANI had reeds voor méér dan één jaar kontrakten afgesloten in Vlaanderen, zodat zij op het franse voorstel niet kon ingaan…

    In 1975 deed zij gedurende ettelijke weken mee aan EUROSONG op BRT en kwam met 2 liedjes in de finale. Zij eindigde tweede en vierde en moest Ann CHRISTY laten voorgaan, die met “GELUKKIG ZIJN” naar het EUROVISIESONGFESTIVAL trok. Met “DAN ZAL IK DANSEN “ en “HEY DANDY” had INGRIANI echter 2 hits te pakken die haar en haar orkest massa’s optredens bezorgden…

    Tot op heden is INGRIANI steeds actief blijven optreden. Zij presenteert, speelt sketches, zingt, componeert en schrijft liedjesteksten.Zij vormt met echtgenoot Jacques RAYMOND een druk-bezet muzikaal paar en samen treden zij op voor volle zalen. INGRIANI was tevens de producer en bedenker van de concerten” TWEE GOUWE OUWE EN HUN VROUWEN “ waarin zij samen met Jacques RAYMOND, JEAN WALTER en Katrien GALLEZ voor het voetlicht trad in een wervelend programma.

    In 2004 trad zij, samen met Jacques RAYMOND, twee maal op in het Antwerpse Sportpaleis, telkens voor 14.000 personen en speelden zij samen een gastrol in de VTM-reeks “ FAMILIE. “

    22-03-2006 om 00:00 geschreven door Jacques RAYMOND en INGRIANI

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 09-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!