Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    16-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dendermonde, de "Far West van Vlaanderen"

    Dendermonds parkeerbeleid stad onwaardig...

    Deze ochtend moest ik beroepshalve weer eens in de rechtbank van Dendermonde zijn. De opdeling van Dendermonde in Noord en Zuid is eindelijk achter de rug. De Bogaertsbrug is een bredere copie geworden van de futuristische brug aan de Vlasmarkt. De gustibus et coloribus non disputatur, maar in een andere middeleeuwse stad als Brugge of Gent zouden ze zo'n gedrocht al lang afgebroken hebben. 

    Dendermondse modderpoelen in plaats van overdekte parking

    Het parkeerbeleid van Dendermonde blijft een stad onwaardig. Ik ken geen enkele stad in Vlaanderen die niet beschikt over een overdekte parking in het centrum. De mensen die op de rechtbank moeten zijn, moeten maar een plaatsje zoeken in de moddelpoelen op loopafstand. Met het prachtige Belgische herfstweer stond ik daar met mijn mooi kostuum en modderschoenen.

    Dendermondse politie als rambo's..

    Terug in mijn wagen zag ik dat ik nog iets vergeten was af te geven. Terug naar de rechtbank dus en mijn wagen even foutief parkeren...

    Kort daarop kwamen twee piepjonge inspecteurs afgestapt. Ik had amper mijn wagen verlaten of ze stonden al te schrijven. Ik draaide mij om, maar de jonge kerel grijnsde dat het al te laat was. De kerel sprak overigens het lelijke "Deiremonse" streekdialect.

    Omdat het toch al te laat was, zette ik mijn tocht door naar de rechtbank, maar dat zinde de kerel niet. Hij riep mij toe dat ik onmiddellijk mijn wagen diende te verplaatsen. Mijn wagen stond inderdaad foutief geparkeerd, maar de wegcode voorziet enkel wegtakelen bij hinder voor de omwonenden. En dat was niet het geval. Omdat ik niet naar de grillen luisterde van de jonge kerel in uniform, dreigde hij onmiddellijk een wielklem te zullen halen...

    Inderdaad, toen ik uit de rechtbank kwam, kwam hij fier afgestapt met een klem in de hand. Helaas voor de arrogante vlegel was ik hem net te snel af. Het blijft dus bij een boete voor foutparkeren.

    Op notabelen kloppen...

    De vorige maal dat ik Dendermonde was, vertelde een advocaat mij dat vorig jaar een lokale zelfstandige op straat werd afgeklopt door een jonge inspecteur na een discussie. De inspecteur had zijn geduld verloren en begon dan maar op de man de kloppen.

    Jonge politie-inspecteurs lopen in Dendermonde echt naast hun schoenen. Ze lopen met hun armen wijd naast hun lichaam, alsof ze "Rambo" zijn. Mensen op straat moeten voor hen snel opzij gaan anders krijgen ze een stamp....Volgens sommige collega's staat het politiecorps van Dendermonde in de regio écht gekend voor dit gedrag.

    Ik vraag mij werkelijk af wie deze stad leidt. Het parkeerbeleid met modderpoelen is de stad en de rechtbank onwaardig. Daarnaast jonge politiemannen die zich als echte rambo's gedragen. Het lijkt wel de far west... 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVDA EN SPA WILLEN ONTSLAG WEYTS

    Minister Ben Weyts (vooraan), staatssecretaris Theo Francken (midden) op de huldiging van oud-senator Bob Maes in het gemeentehuis van Zaventem.

    Minister Ben Weyts (vooraan), staatssecretaris Theo Francken (midden) op de huldiging van oud-senator Bob Maes in het gemeentehuis van Zaventem.

    De partijen SP.A en PVDA eisen het ontslag van de pas aangestelde Theo Francken en Ben Weyts (beiden N-VA) omdat ze zaterdag aanwezig waren op een feest voor Bob Maes. Dat is de oprichter van het omstreden VMO, maar ook jarelang senator voor de Volksunie.

    Weyts zelf heeft zijn aanwezigheid op het feest intussen bevestigd: ‘Ja, ik was aanwezig op de huldiging in het gemeentehuis van Zaventem. Bob Maes is een 90-jarige vriendelijke man, oud-VU-senator en vader van een Vlaams parlementslid (Lieve Maes, nvdr.).’

    De oppositiepartijen SP.A en PVDA zien dat anders. SP.A eist het ontslag van Francken. ‘Hij moet beseffen dat hij staatssecretaris is en niet zomaar alles meer kan’, zegt fractieleidster Karin Temmerman. ‘Hij vertegenwoordigt de regering. Ik vraag me af wat Open VLD en CD&V hiervan vinden.’

    Officiële viering

    Francken zelf ziet het probleem niet. ‘Het was een officiële viering in aanwezigheid van de Zaventemse burgemeester’, zegt de staatssecretaris, die spreekt van een onaanvaardbare heksenjacht tegen een 90-jarige. De burgemeester van Zaventem zegt dat hij maar heel kort op de viering was en dat het feest een privé-initiatief was van N-VA.

    ‘Geen onbenulligheid’

    Het ontslag van Vlaams minister Weyts vraagt SP.A voorlopig niet. Vlaams fractieleider John Crombez wil wel snel duidelijkheid van minister-president Geert Bourgeois over wat de regels zijn voor zijn ministers. ‘Weyts doet het incident af als een onbenulligheid. Dat is nogal hard voor een pak mensen voor wie dit helemaal geen onbenulligheid is’, aldus Crombez.

    ‘Paramilitaire knokploeg’

    PVDA wil wel dat Weyts de deur wordt gewezen. ‘Het is zeer verontrustend dat twee regeringsleden aanwezig zijn op een feestje van iemand die collaboreerde tijdens WO II, daar nooit enige spijt over heeft betoond en die na de oorlog bovendien de extreemrechtse paramilitaire knokploeg VMO oprichtte’, zegt voorzitter Peter Mertens

    Bob Maes was als jongere lid van het VNV, dat tijdens WO II collaboreerde. Maes gaf zichzelf in 1944 aan bij de politie en raakte jarenlang zijn burgerrechten kwijt.

    In 1950 richtte Maes de Vlaamse Militanten Organisatie op, tussen 1958 en 1963 officieel verbonden aan de Volksunie. In 1971 ontbond Maes de beweging. Er kwam een nieuwe, extremere leiding aan het hoofd van het VMO. In 1981 werd de beweging veroordeeld voor geweld en wapenbezit.

    De Wever sust

    De woordvoerder van N-VA-voorzitter Bart De Wever wil aan de zaak weinig woorden kwijt. ‘We gaan hier helemaal niet op reageren. We hebben wel andere en betere dingen te doen hier in Shanghai.’ De Wever is op dit moment op handelsmissie in Shanghai, de grootste haven ter wereld.

    Mijn gedacht

    Gelukkig dat Weyts en Francken niet op bezoek zijn geweest bij Fidel Castro. Deze Cubaanse dictator is immers geen zaak uit een ver verleden, maar nog steeds brandend actueel. In Cuba heerst er nog steeds een communistische dictatuur en dat zou pas erg geweest zijn. Gelukkig dat niemand van de leidende klasse in België zich ooit verbrand heeft aan de communistische dictator Castro of de verguisde Libische dictator Khaddafi...

    Oei, Steve Stevaert was reeds op bezoek bij Castro...Wat nu?

    Castro geeft Stevaert een lift

    BRUSSEL -- Even dreigde hij zijn vliegtuig te missen. Gelukkig gaf de Cubaanse president Fidel Castro de minister van Mobiliteit Steve Stevaert (SP.A) zondag persoonlijk een lift naar de luchthaven van Havanna.

    Een hele week toerde Stevaert al op Cuba rond, toen hij op de valreep het bericht kreeg dat Castro hem persoonlijk wenste te ontmoeten. Daarvoor hoefde de minister-vice-president zich niet eens te verplaatsen: de 76-jarige president kwam naar hem toe, in de residentie van de Belgische ambassadeur.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk idee

    Bewerkt door: Redactie
    8/10/14 - 20u58  Bron: Belga
    N-VA-voorzitter Bart De Wever. © belga.

    regeerakkoord N-VA-voorzitter Bart De Wever is tevreden dat hij zonder socialisten kan besturen. Het liefst zou hij ze het liefst voor altijd op de oppositiebanken zien, zei hij op de Franstalige tv-omroep RTBF.

     
    Het communautaire is nooit een doel op zich geweest. Het is een instrument om tot een beleid te komen waarvoor de mensen hebben gestemd
    Bart De Wever (N-VA).

    "Ik ben een beetje een van de architecten van de Zweedse coalitie. In Antwerpen heb ik de socialisten buitengewerkt nadat ze 90 jaar aan de macht waren. In Vlaanderen hebben we ze na 20 jaar buitengezet en nu op het federale niveau na 25 jaar. Eindelijk zitten de socialisten in de oppositie. Ik zou ze graag nooit meer terugzien".

    Dat er geen communautair luik in het regeerakkoord zit, stoort de N-VA-voorzitter niet. De afwezigheid van de socialisten is volgens hem al een serieuze hervorming. "Het communautaire is nooit een doel op zich geweest. Het is een instrument om tot een beleid te komen waarvoor de mensen hebben gestemd. De Zweedse coalitie gaat dat nu waarmaken". De Wever verzekert dat zijn partij de nodige politieke stabiliteit aan de regering zal geven.

    De N-VA-voorzitter heeft geen problemen met het feit dat de premier met Charles Michel opnieuw een Franstalige is. Het is de inhoud die telt en die is "goed", aldus De Wever. Zelf heeft hij naar eigen zeggen nooit de 16 opgeëist, al was dat een van de voorwaarden van het "basisakkoord" dat tot deze coalitie heeft geleid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse coalitie is een feit!

    Kris Peeters (links) en Charles Michel (rechts). © belga.

    BRON: HLN

    De federale onderhandelaars zijn het vanavond eens geraakt over een begrotings- en een regeerakkoord. Daarmee is de regering-Michel I een feit.

     
    Het is een solide akkoord met een sterke politieke wil op sociaal-economisch vlak. Het zal het mogelijk maken de komende jaren meer jobs te creëren
    Charles Michel

    De onderhandelaars van N-VA, MR, CD&V en Open Vld zijn het eens geraakt over de begroting en over een regeerakkoord. Dat hebben coformateurs Charles Michel en Kris Peeters na 29 uur onderhandelen aangekondigd. Morgen komen de partijen opnieuw samen om de teksten nog eens te overlopen. De komende uren en dagen wordt ook beslist over de verdeling van de bevoegdheden. "Alle partners hebben voorgesteld dat ik de verantwoordelijkheid van eerste minister zou uitoefenen", zei Michel achteraf voor de camera's.

    "Solide akkoord"
    Even voor 19 uur kwamen de coformateurs in het voorzitterschap van de Kamer plechtig naar de verzamelde media om het akkoord aan te kondigen. "Er is een volledig akkoord over de begroting, maar ook een regeerakkoord. Een laatste lezing zal morgen plaatsvinden. We zijn tevreden. Het is erg goed voor het land en zijn stabiliteit", stelde Michel. "Het is een solide akkoord met een sterke politieke wil op sociaal-economisch vlak. Het zal het mogelijk maken de komende jaren meer jobs te creëren."
     
    "Belangrijk signaal"
    Volgens Peeters was "iedereen zich ervan bewust dat dit moest lukken". De verhoging van de leeftijd voor het wettelijk pensioen is "een heel belangrijk signaal dat we het pensioenstelsel gezond willen houden en een signaal naar Europa dat we structurele maatregelen nemen die de budgettaire gezondheid moeten verzekeren", luidde het. "Onze opdracht is vervuld. Nu moeten we de laatste eindjes aan mekaar knopen."
     
    Inhoud
    Over de inhoud werd niet veel prijsgegeven. Wel mikken de centrumrechtse partijen op een begrotingsevenwicht in 2018.  De begrotingsinspanning gebeurt voor 72 procent aan de uitgavenzijde en 28 procent bij de inkomsten. De patronale bijdragen dalen naar 25 procent. Het tarief van de vennootschapsbelasting blijft behouden, maar er is sprake van maatregelen voor de kmo's en rond de aanwerving van de eerste drie personeelsleden. Aan de verhoging van de fiscale en parafiscale druk komt een einde, zo werd verzekerd in de wandelgangen.
        
    Er komt ook een indexsprong, maar die gaat gepaard met sociale correcties, zodat de gevolgen worden geneutraliseerd voor de lage inkomens en uitkeringen. De intercommunales zullen in de toekomst ook aan belastingen onderworpen worden. Dat moet een einde maken aan een "fiscaal privilege" waardoor ze een voordeel hadden ten opzichte van private spelers, aldus een onderhandelaar.

    "U zult aangenaam verrast zijn"
    CD&V-voorzitter Wouter Beke benadrukte de structurele hervormingen in het akkoord én het feit dat er een duidelijk perspectief aan de mensen wordt geboden.

    Gwendolyn Rutten en Maggie De Block (Open Vld). © photo news.
    N-VA-voorzitter Bart De Wever. © belga.

    Gwendolyn Rutten (Open Vld) stelde dat de inspanningen vooral aan de uitgavenzijde gebeuren. "U zal aangenaam verrast zijn", stelde Rutten. Haar N-VA-collega Bart De Wever was concreter. Er worden voor 8 miljard euro uitgaven geschrapt en de belastingen zullen in totaal met 400 miljoen euro dalen. Volgens Jan Jambon (N-VA) wordt er in 2015 en 2016 3,6 miljard euro in de competitiviteit van de ondernemingen gepompt.
        
    De N-VA-voorzitter benadrukte dat de volgende bewindsploeg een "unieke regering" wordt met drie Vlaamse partijen en één Franstalige partij. "Dit is nog nooit gezien." Verschillende onderhandelaars verklaarden ook dat het zogenaamde artikel 195 uit de Grondwet niet op tafel heeft gelegen. De Wever zelf zei het institutionele status quo te hebben aanvaard, temeer omdat de coalitiepartners geen tweederde meerderheid hebben en er geen meerderheid aan Franstalige kant is. Jambon schoof die discussie vooruit naar het einde van de legislatuur.

    Arco
    Er is ook een akkoord over een tegemoetkoming voor de gedupeerde Arco-coöperanten. De onderhandelaars raakten het eens over een inspanning van 600 miljoen euro, die wordt verdeeld over de drie betrokken partijen: de staat, Belfius en beweging.net (het vroegere ACW), zo werd in onderhandelaarskringen vernomen.
        
    De Europese Commissie stelde enkele maanden geleden dat de garantieregeling die voor de coöperanten was uitgewerkt, indruiste tegen de Europese spelregels. De onderhandelaars werkten nu een nieuwe regeling uit, die ook nog met Europa zal worden besproken.
        
    De centrumrechtse partijen raakten het eens over een gezamenlijke inspanning van 600 miljoen euro door de drie partijen. Ten opzichte van de initiële inleg van 700 miljoen euro komt dat globaal genomen neer op ruim 80 procent van de inleg. Uitgezet tegenover het kapitaal inclusief de gekapitaliseerde dividenden - alles samen 1,490 miljard euro - gaat het globaal genomen om ruim 40 procent.

    Verdeling van bevoegdheden
    De verdeling van de bevoegdheden en de aanduiding van de ministers is voor de komende dagen. Peeters weigerde te zeggen of hij vicepremier zal worden. Bij de MR zal Didier Reynders wel die functie blijven vervullen. De toetredingscongressen staan de komende dagen geprogrammeerd.

    N-VA organiseert donderdagavond een ledencongres, waar al dan niet kan worden ingestemd met regeringsdeelname. Bij N-VA moet twee derde van de leden het licht op groen zetten voor federale regeringsdeelname. Het N-VA-ledencongres vindt plaats in de Antwerpse Lotto Arena. Ook CD&V opteert wellicht voor die dag, maar daar is nog geen locatie voor bekend. Bij Open Vld is de beslissing nog niet genomen.

    Als alle partijen met de regeringsdeelname hebben ingestemd, kan de nieuwe ploeg naar de Kamer om er het regeerakkoord voor te stellen. Dat gebeurt op dinsdag. Donderdag kan dan worden gestemd.

    Alea Iacta est...

    De media zijn opvallend mild voor deze surrealistische coalitie. Aan Waalse zijde heeft deze coalitie immers geen meerderheid, maar krijgt zelfs met Charles Michel de premier er bovenop.

    Di Rupo en Onckelincx hun tactiek heeft niet gewerkt. Ze dachten met een bloedverbond met de Waalse Christendemocraten zich incontournable te hebben gemaakt, maar deze strategie is dus schromelijk mislukt.

    Maar de Zweedse coalitie gaat rumoerige tijden tegemoet. Voor SPA-fractieleider Bart Van Malderen zijn dit natuurlijk hoogdagen. Als ABVV-er kan hij de volgende jaren zijn lusten botvieren. De ene actie na de andere zal ons land platleggen. Eigenlijk wel onbegrijpelijk voor een zoon van middenstanders -zijn moeder heeft een kruidenierszaak te Oudegem- dat hij zo tegen zijn eigen roots ingaat...

    Voor de Vlaamse Christendemocraten belooft dit een moeilijke oefening te worden. Wouter Beke heeft Kris Peeters al opgeofferd als premier, maar dat is wellicht  nog onvoldoende. Het was een zielige vertoning om de benoeming van Marianne Thyssen als Eurocommissaris als excuus te gebruiken voor het elimineren van Kris Peeters als premier. Iedereen weet dat de Christendemocraten verveeld zitten met hun ACV-vleugel. Kris Peeters mocht daarom geen boegbeeld worden van deze "rechtse" regering.

    En ik durf er geld op verwedden dat geen enkele CD&V-er een economische sleutelpositie zal bekleden. Zo kan men steeds de zwarte piet doorschuiven naar de liberalen of nationalisten in deze regering. Een doorzichtige strategie van leerling tovenaar Wouter Beke. Sommigen vinden Beke een talent of intelligent, maar hij verdwijnt in het niets in vergelijking met figuren als wijlen Jean-Luc Dehaene... 

    Misschien dat Gwendolyn Rutten nog de beste beurt maakt. "Vrouwen die aan politiek doen, zijn kippen die gieren willen zijn", luidt een oud spreekwoord. Ofschoon Rutten een naïef, bijna kinderlijk uiterlijk heeft, geeft ze toch de indruk een harde tante te zijn aan de onderhandelingstafel. Natuurlijk, de Vlaamse liberalen hebben met de opeenvolgende linkse regeringen veel van hun pluimen verloren. Guy Verhofstadt heeft zijn ziel aan de duivel verkocht en dat zijn de mensen niet vergeten. Bij Rutten rust dus de immense taak om aan geloofwaardigheid te winnen na de afgang onder de oude garde. De Vlaamse liberalen zullen overigens deze erfenis nog enige tijd meeslepen.

    Het NVA staat voor een vuurdoop. Welke figuren hebben voldoende gewicht om in deze regering te worden opgenomen. De partij heeft dringend nood aan figuren met uitstraling en charisma. Babyface en Vlaams minister Ben Weyts kan de partij veel stemmen kosten. Hopelijk blijft het bij deze ene uitschuiver. 

    Ik ben een gelukkig man. Misschien is dit wel de belangrijkste regering sinds de Tweede Wereldoorlog. Misschien kan deze regering het tij doen keren. Ik ben hoopvol gestemd en hoop dat de bevolking voldoende krediet geeft aan deze nieuwe leiders.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreme moslims in België

    België levert procentueel het meeste moslims aan de Islamitische Staat. De vraag die velen zullen stellen is, hoe het komt dat net België deze twijfelachtige eer te beurt valt.

    Eigenlijk kan men maar één vaststelling doen: Het integratiebeleid in België is mislukt. Het is alleszins het slechtste van de Westerse wereld. Daar waar moslims in andere landen zich toch lijken te integreren, is men er in België in geslaagd een kader te creëren waarin net het tegenovergestelde gebeurt: Moslims die radicaliseren.

    En dan kijkt men automatisch naar de politiek. Het migrantenprobleem is niet nieuw. Sinds de jaren 80 van vorige eeuw maakte het toenmalige Vlaams Blok furore met het asiel- en migrantenbeleid. Iedereen herinnert zich wel "zwarte zondag" 1991. Het Vlaams Blok boekte toen haar grootste sprong voorwaarts.

    De reactie van de politieke leiders was op zijn minst eigenaardig. Paula D'hondt werd koninklijk commissaris voor de migranten. Het was een figuur met enorm weinig uitstraling. Het leek er op dat een aanklacht van de maatschappij werd omgezet in een benoeming van politieke vrienden. Dat werd nadien geïnstitutionaliseerd met het centrum tegen racismebestrijding. Ik ben benieuwd hoe dat de aanwerving daar gebeurt. Het resultaat? Veel geld in het water, nog meer rechten voor migranten, nog meer steun en vooral een nog lakser migrantenbeleid.

    De politiek had de boodschap dus helemaal niet begrepen. De grenzen werden wagewijd open gezet. Ganse dorpen van nieuwe Belgen weken uit naar ons land. En door de massale instroom verdween ook het assimilatieproces. Indien al uw vrienden en familie mee overkomen, hoef je je niet meer te integreren, want uw cultuur is gewoon overgekomen.

    De hoofddoek was oorspronkelijk een uitzondering, later kwamen de gekleurde hoofddoeken en tenslotte zag men de pikzwarte hoofddoeken en kledij verschijnen. Op sommige plaatsen in Brussel krijgt men de indruk dat men in Saoudi-Arabië zit in plaats van een Westers land. En tenslotte zal ook de Nikab ons straatbeeld veroveren. Je weet wel, de volledige gezichtssluier. Enkele weken geleden was ik in Parijs en er stonden zwarte gesluierde vrouwen aan de Eiffeltoren...

    Wij zijn niet verdraagzaam. Wij moeten ons aanpassen en niet hen. Wij zijn zo murw geslagen door de linkse politiek van de voorbije 25 jaar dat wij nog amper voor onze mening durven uitkomen. Maar deze lakse maatschappij is natuurlijk de ideale voedingsbodem voor extremisten zoals Belkacem.

    En dan plots zitten politici met de handen in het haar. "Wie had dat ooit kunnen denken?"

    Nieuwsblad:

    Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem riskeert 15 jaar cel en een boete van 5.000 euro. Die straf heeft openbaar aanklager Ann Fransen tegen hem gevorderd. Jejoen Bontinck riskeert dan weer 4 jaar naar de gevangenis te moeten. ‘Schandalig’, noemde zijn vader dat. Die strafvorderingen werden dinsdagmiddag bekendgemaakt op de tweede dag van het terrorismeproces in Antwerpen. Opvallende afwezigen dinsdag zijn Belkacem en advocaat Abderrahim Lahlali. Na de strafvorderingen werd het verdere verloop van het proces uitgesteld tot 8 oktober.

    Het openbaar ministerie legde dinsdagvoormiddag de rol uit binnen Sharia4Belgium van de 36 beklaagden waar maandag geen tijd meer voor was. ‘We hebben gepoogd de feiten op een objectieve manier voor te stellen. We hebben ervoor gekozen geen gruwelijke filmpjes of foto’s te laten zien. We wilden een sereen proces. De feiten op zich zijn al gruwelijk genoeg en die gruwel blijft hangen’, zei openbaar aanklager Ann Fransen.

    ‘Schandalig’

    Voor Fouad Belkacem vorderde ze de maximumstraf van 15 jaar en 30.000 euro boete. Een onbewogen en kalme Jejoen Bontinck riskeert dan weer een celstraf van 4 jaar. Schandalig, vindt zijn vader Dimitri Bontinck. ‘Het zijn allemaal prutsers bij justitie’, zei hij. ‘Ze lopen achter de feiten aan en behandelen mijn zoon als een hond. Jejoen wordt niet bedankt voor zijn hulp aan het onderzoek. Stank voor dank.’

    Toch zou de gevorderde straf voor Bontinck met een jaar verlaagd zijn voor zijn medewerking aan het onderzoek.

    Fransen stelde dat de zestien leidinggevende beklaagden, met Fouad Belkacem op kop, een verpletterende verantwoordelijkheid dragen in dit dossier. Ze hadden jongeren geïndoctrineerd met hun salafistisch jihadistische ideologie en gerecruteerd voor de gewapende strijd in Syrië. Dat jihadistische strijdgebied was de gedroomde opportuniteit voor het realiseren van hun doelstelling: het oprichten van een islamitische staat met shariarecht.

    Ze riep de rechtbank dan ook op om een krachtig signaal te geven. Ook de getrouwen van het eerste uur van Belkacem - zoals Feisal Yamoun, Hicham Chaib, Said M’Nari, Nabil Kasmi en Brahim Bali - riskeren de maximumstraf, net zoals de vermoedelijk overleden Houssien Elouassaki. Voor Elias Taketloune werd 10 jaar cel gevraagd en voor de overige acht leidinggevende figuren celstraffen van 8 tot 15 jaar.

    Brian De Mulder riskeert een celstraf van 5 jaar. De moeder van Nora Verhoeven roept kwaad dat haar dochter een slachtoffer is en dat de geëiste straf voor haar dochter Nora schandalig is. Zij riskeert eveneens 5 jaar cel. ‘Schandalig!’.

    De vrouw wordt uit de zaal verwijderd. Dimitri Bontinck treedt haar in stilte bij. ‘Totaal geen respect voor de ouders.’

    Uitgesteld naar 8 oktober

    Op vraag van advocaat Kris Luyckx wordt het verdere verloop van de zitting uitgesteld naar woensdag 8 oktober. De verdediging wilt na het aanhoren van de schuldvordering de pleidooien kunnen voorbereiden.

    Belkacem afwezig

    Of het met de uithaal van de moeder van Brian De Mulder te maken heeft, weten we niet, maar de opvallendste afwezige op de tweede dag van het terrorismeproces is Fouad Belkacem. De voormalige woordvoerder van Sharia4Belgium, die maandag nadrukkelijk afgeschilderd werd als spilfiguur van de organisatie, liet zich niet uit zijn cel halen door de politie.

    John Maes, de advocaat van Belkacem, legde aan de rechter uit dat zijn cliënt niet aanwezig zal zijn ‘om redenen waar we niet op hoeven in te gaan, maar het is niet dat hij geen respect heeft voor deze instelling’. Maes verzekert dat Belkacem zeker wél aanwezig zal zijn op de zitting van woensdag 8 oktober.

    Ook Abderrahim Lahlali, de advocaat van de broers Elouassaki, moet niet in het justitiepaleis verwacht worden. Hij mag niet binnen nadat hij maandagavond in Reyers Laat was komen vertellen over het proces.

    Net zoals maandag was de politie in groten getale aanwezig, zowel binnen als buiten het justitiepaleis aan de Bolivarplaats. Wie het proces wil bijwonen, moet een identiteitscontrole doorlopen en langs de metaaldetector passeren. Ook de pers is weer massaal aanwezig.

     

    Monsterproces

    Dat men bij het proces tegen leden van Sharia4Belgium spreekt van een monsterproces werd maandag pas goed duidelijk. Niet alleen was er massale nationale en internationale persaandacht, ook bleek het openbaar ministerie meer dan een dag nodig te hebben voor de vordering ten aanzien van de 46 beklaagden. Maandag ging de openbaar aanklager al in op de tenlastelegging van de tien eerste beklaagden - waaronder Fouad Belkacem en Jejoen Bontinck - en dinsdagvoormiddag volgden de 36 overigen, waaronder Brian De Mulder.

    Op 8 oktober komen de burgerlijke partijen aan het woord en dan volgen meteen ook de pleidooien van de verdediging en zal de rechtbank zich uitspreken over de schuld en strafmaat van de beklaagden.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belkacem

    Fouad Belkacem niet te spreken over seculiere, tegensprekelijke rechtsgang

    ANTWERPEN – Op het proces tegen Sharia4Belgium heeft kopstuk Fouad Belkacem zich bijzonder scherp uitgesproken tegen de seculiere rechtsgang waaraan hij onderworpen is.

    Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem zint het niks dat hij zich met tegensprekelijke argumenten moet verdedigen tegen een seculiere rechter.

    Sharia4Belgium-kopstuk Fouad Belkacem zint het niks dat hij zich met tegensprekelijke argumenten moet verdedigen tegen een seculiere rechter.

    Op het proces zal worden geoordeeld of de islamistische organisatie mensen naar Syrië heeft gestuurd en heeft aangezet tot haat jegens niet-moslims. “Dat zijn stuk voor stuk heel concrete tenlasteleggingen”, reageert Belkacem, die er onder andere voor ijvert om de islamitische rechtspraak (de sharia) in te voeren in België. “Heel anders dus dan de arbitraire beschuldigingen die voor religieuze rechtbanken worden geuit, zoals ‘U gelooft niet in God’ of ‘U bent geen goede moslim’.”

    “Een nadeel van die concrete tenlasteleggingen, die met bewijslast moeten worden aangetoond, is dat ze ook met tegensprekelijke feiten weerlegd moeten worden door mijn advocaat”, klaagt Belkacem.

    “Dat ik überhaupt een advocaat héb, is een al even wraakroepende bijkomstigheid van die seculiere rechtsgang”, schreeuwt het Sharia4Belgium-kopstuk het uit van woede.

    Inquisitie

    “Ik bedoel, stel nu even dat de Inquisitie de plak hier nog had gezwaaid. Dan had ik tenminste zonder concrete beschuldiging vastgezeten in een donkere kerker tot aan mijn proces. Dan zou ik in die periode herhaaldelijk gefolterd geweest zijn om me te doen bekennen dat ik niet in de godheid geloof waarvan zij de hoogste rechtbank zijn. Waarna ik gemarteld zou worden om me terug tot het katholicisme te brengen. Hoeveel meer morele autoriteit zou ik dan niet verworven hebben als ik bij mijn principes was gebleven?”, aldus een ontgoochelde Belkacem.

    “Maar nee, nu is het me niet eens gegund om me achter gesloten deuren, met het brandend vuur van het geloof, te verdedigen tegen een arbitraire beschuldiging, wel wetende dat het tribunaal toch al lang beslist had dat ik in het openbaar terechtgesteld moest worden. Mij wordt niet toegestaan om in mijn laatste levende momenten bespuwd, beschimpt en geslagen te worden terwijl ik op een ezelskar van de rechtbank naar de Groenplaats zou worden gebracht.”

    “In dit rigide seculiere juridische systeem kan ik potverdekke nog in hoger beroep gaan alvorens ik vervolgens in de meest helse pijnen de martelaarsdood zou sterven op een brandstapel, onder het hoongelach van duizenden Antwerpenaren. Hoe moet ik mijn Paradijs in Allah’s naam verdienen met een celstraf van een paar jaar, waarna ik dankzij de wet-Lejeune bovendien vervroegd kan vrijkomen dankzij goed gedrag?”

    “Nee”, besluit Belkacem, “het stemt me bitter dat dergelijke Middeleeuwse rechtspraktijken hier al lang geleden in onbruik zijn geraakt.”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIK DAEMS BETROKKEN IN FRAUDEDOSSIER?

    Verdachten in fraudezaak Financietoren wijzen naar ex-minister

    © photo news.

    Dertien jaar na de verkoop van de Brusselse Financietoren zijn drie mannen en twee vennootschappen naar de rechter verwezen. Ze zouden 9 miljoen euro smeergeld hebben opgestreken. Opmerkelijk: de spilfiguur wil toenmalig minister van Overheidsbedrijven Rik Daems laten getuigen. Hij zou een rol gespeeld hebben onder de codenaam 'The Bird'.

     
    Her en der in het dossier wordt geopperd dat niemand anders dan Rik Daems schuilgaat achter de codenaam 'The Bird' en dus ook smeergeld zou ontvangen hebben.

    Op 20 december 2001 was de Financietoren het voorwerp van een zogenaamde sale-and-leaseback-operatie: de overheid verkocht het gebouw voor 311 miljoen euro aan de Nederlandse groep Breevast om het dezelfde dag nog terug te huren. Na onderhoudswerken wegens asbest werd de huurprijs in 2003 vastgelegd op 42 miljoen euro per jaar. Looptijd van het contract: 33 jaar. Met aftrek van een korting betaalde de overheid in totaal 1,275 miljard euro voor een gebouw dat het verkocht voor 311 miljoen euro. Een merkwaardige deal, die ondertekend werd door toenmalig minister van Overheidsbedrijven Rik Daems (Open Vld).

    Zwitserse bankrekeningen
    De Bijzondere Belastinginspectie (BBI), die nota bene haar kantoren heeft in het gebouw, opende meteen een onderzoek, waarna ook het gerecht in actie schoot. Uit dat onderzoek bleek dat drie tussenpersonen smeergeld zouden hebben ontvangen, in totaal zo'n 9 miljoen euro. Dat geld belandde op Luxemburgse en - via heel wat omwegen - op Zwitserse bankrekeningen. Michel Bellemans, ex-adviseur van minister Daems, zou die constructie opgezet hebben via zijn vennootschap Caelum en zelf ook geld ontvangen hebben.

    'De Vogel'
    In het dossier is echter nog sprake van een vierde partij die smeergeld ontvangen zou hebben. Op documenten van Bellemans komt de codenaam The Bird voor. Wie 'De Vogel' is en hoeveel hij ontvangen heeft, is nog onduidelijk. Maar her en der in het dossier wordt geopperd dat niemand anders dan Rik Daems zelf schuilgaat achter de codenaam. "Als de speurders die vraag voorleggen aan mijn cliënt, dan zegt hij dat dit wel mogelijk zou kunnen zijn", zegt advocaat Luc Deleu, die optreedt voor Bellemans.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belkacem
    Belkacem vergelijkt De Wever met Hitler

    Foto: BDW

    Fouad Belkacem, de leider van Sharia4Belgium, laat opnieuw van zich horen. In een schriftelijke verklaring vergelijkt hij onder meer Bart De Wever met Adolf Hitler.

    Fouad Belkacem zit al ruim twee jaar in de gevangenis, in afwachting van zijn proces. Vanaf 29 september staat hij samen met 46 andere beklaagden terecht als leiders of leden van een terroristische organisatie. De beklaagden worden onder meer vervolgd voor het ronselen van jonge moslims voor de strijd in Syrië of omdat ze er zelf gingen vechten.

    In een lange schriftelijke verklaring , die werd gepost op het internet, bedankt Belkacem onder meer zijn vrouw, familie en medestanders voor de steun die hij de voorbije jaren kreeg. Nadien trekt hij fel van leer tegen de Belgische staat, die ‘haar eigen bevolking de angst inboezemt met allerhande leugens en onjuistheden.’ Belkacem wil met zijn verklaring één en ander rechtzetten.

    Zo schets hij onder meer een beeld van zijn jeugdjaren en de arrogantie en islamofobie vanwege de Belgische staat die hij in die periode vaststelde. Belkacem verwijst onder meer naar hoofddoekenverbod, niqaabverbod op straat en de militaire interventies in moslimlanden. In die sfeer ontstond Sharia4Belgium want ‘België heeft een serieuze islamitische militante groep nodig die durft tegen de schenen te stampen’.

    ‘Gebruik van geweld contraproductief’

    Volgens Belkacem was de organisatie een motor om het debat op gang te brengen en bediende hij zich van dezelfde wapens als Filip Dewinter en Bart De Wever: provocatie. ‘Femen kleed zich uit, Pussy Riot danst in een kerk, en wij roepen Allahu Akbar waar we ook zijn. Femen viel Leonard aan tijdens een conferentie en wij riepen Allahu Akbar tegen Benno Barnard. We zagen allemaal hoe iedereen reageerde op beide incidenten.’

    Belkacem wilde een klein, zelfstandige moslimgemeenschap in ons land, naar analogie met de joodse gemeenschap die er in slaagde om hun eigen infrastructuur uit te bouwen op educatief, cultureel en sociaal vlak. Het gebruik van geweld zou volgens Belkacem daarbij contraproductief zijn geweest.

    Belkacem verwijst ook naar het VN-rapport dat België veroordeelt voor ‘georganiseerde discriminatie’. ‘De vraag die iedereen zich moet stellen is, hoe het komt dat we na vier generaties nog niets van onze verheven normen en waarden hebben bijgebracht in België? Andere Europese landen staan veel verder op vlak van diversiteit in de maatschappij. Het kan toch niet dat de moslims enkel bijdragen in de criminaliteitscijfers!’

    ‘Alles is blijkbaar beter dan België’

    Belkacem gaat ook uitgebreid in op de situatie in Syrië. Grote schuldige daar is het westen dat Assad jarenlang financieel steunde. ‘Het zijn geen ronselaars die moslims over heel de wereld naar Syrië sturen. Het is de overduidelijke onrechtvaardigheid van de internationale gemeenschap,’ aldus Belkacem.

    Hij begrijpt ook niet dat de internationale gemeenschap de oprichting van een Islamitische Staat wil tegengaan. ‘

    ‘Waar bemoeit België zich mee? Het Vaticaan is een volledige Katholieke staat in Italië. Het Vaticaan is volledig onafhankelijk, van eigen Katholieke grondwet tot een volledig eigen bankensysteem. De Joodse staat bestaat ook in het hartje van de Islamitische wereld. Een Islamitische staat is verboden omdat deze een gevaar vormt voor de rest van de wereld. Wie organiseerde eeuwenlang genociden en volkerenmoord in naam van het kruis?’

    Volgens Belkacem vertrokken heel wat Belgische Syriëstrijders omdat ze ieder dag het onrecht van de overheid en maatschappij voelden. Een aantal vertrok ook om een nieuw leven te leiden. ‘Dit is het geval van vele bekeerlingen en jonge moslims. Het feit dat jongeren liever onder bommen leven dan in het “gastvrij warm Vlaanderen” is op zich het zoveelste bewijs tegen de regering. Alles is blijkbaar beter dan België,’ klinkt het.

    De Wever

    In zijn boodschap haalt Belkacem ook uit naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die vergeleek Belkacem en co met Hitler. ‘De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet! Hitler was een gecomplexeerd marginaal mannetje dat niets betekende in het Duitse politieke landschap. Zoals De Wever voor 2003. Na een campagne van haatzaaierij, paniekzaaierij en populisme werd Hitler verkozen als de redder van het Duitse volk. De kracht van verandering anno 1935. Net zoals Hitler beschuldigd (sic) De wever alles en iedereen die niet Vlaams is van profiteurs en bron van alle kwaad te zijn. Hitler probeerde ook zijn lafheid en complexen te verbergen met een vertoning van sportliefhebber en liefhebber van het volk. Wel De Wever ik heb de indruk dat jij meer eigenschappen van Hitler hebt dan hij’

    Mijn opinie

    Onze beleidsmakers oogsten nu wat ze gezaaid hebben. Jarenlang hebben ze onze grenzen wagewijd open gezet voor alle gelukzoekers vanover heel de wereld. Iedereen was hier welkom. Ganse dorpen immigreerden naar hier. We gaven hen allen een inkomen, sociale zekerheid en onderdak. Door de massale immigratie verwaterde ook de integratie. Samen met de bevolkingstoeloop kwam ook de cultuur mee.

    Uiteindelijk moeten wij ons aanpassen aan deze nieuwkomers. Wij moeten aanvaarden dat men in Oosterse gewaden rondloopt, dat vrouwen met hoofddoeken ons straatbeeld veranderen. We moeten aanvaarden dat er overal moskeeën worden opgetrokken en dat onze vrouwen hun gebruiken overnemen. Want onze mannen mogen niet trouwen met islamitische vrouwen. Zij worden dan verstoten of zelfs vermoord.

    Hallucinant was de reportage "Mijn Arabisch Lief" op de Vlaamse televisie. De Belg geraakte niet aan een Arabisch lief. Het water was veel te diep voor een niet-moslim. Moest men een Arabische man gevolgd hebben in de Westerse wereld dan zou die zonder problemen aan een Westerse vrouw zijn geraakt. Quod erat demonstrandum dat onze maatschappij veel verdraagzamer is voor moslims dan de moslims voor het Westen.

    Het viel mij op dat de televisiemakers opmerkelijk braaf bleven over dit latent racisme in de Arabische wereld. Had ditzelfde zich voorgedaan in België het land was te klein geweest! Wat zou bv. een Merem Almaci van GROEN! hierover zeggen?

    Maar voor bepaalde moslims gaan we nog niet ver genoeg in de Westerse wereld. Volgens de leden van Sharia voor Belgium moeten we de islamitische rechtspraak in België invoeren. Onze maatschappij reageert zeer zwak op deze extemisten. De Belgische IS-strijders worden maar zwakjes vervolgd. Enkele kopstukken worden opgesloten en daarmee is de kous af.

    Tot wat dit alles gaat leiden weet niemand. Ofwel verdwijnen de scherpe kantjes en zal onze maatschappij positief evolueren ofwel gaan de verschillende bevolkingsgroepen tegenover elkaarradicaliseren en krijgt men een kruidvat zoals in de Balkan. Ik vrees dat indien men niet snel en doortastend ingrijpt er meer en meer conflicten zullen komen.   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN GRIEKEN NIEUWE VLAAMS BELANG VOORZITTER

    Door: redactie
    20/09/14 - 12u44  Bron: Belga

    © belga.

    De partijraad van het Vlaams Belang heeft zaterdag met 86 procent van de stemmen Tom Van Grieken voorgedragen als kandidaat-voorzitter. Hij kreeg 80 van de 99 raadsleden achter zich. Er waren twaalf tegenstemmen (12 procent) en één onthouding. Tegenkandidaat Freddy Van Gaever trok zijn kandidatuur in.

    "Ik ben als zeer jonge gast zeer vereerd dat ik een zo ruime steun heb gekregen van de partijraad", zei de 27-jarige Van Grieken - hij is 28 wanneer het partijcongres hem op 19 oktober zal bevestigen - na afloop van de stemming. De partijraad is de eerste horde, aldus Tom Van Grieken, die nu een ronde van de provincies en regio's zal ondernemen. "Het laatste woord is nu aan de leden", luidde het.

    "Nieuwe mensen, een nieuwe stijl en nieuwe thema's, zonder de core business van de partij te verwaarlozen". Met die slagzin vat Tom Van Grieken zijn ambitie als partijvoorzitter van het Vlaams Belang samen. "Ik wil graag verkiezingen winnen. En we moeten af van het etiket extreemrechts. Vandaag bestaat er geen cordon sanitaire meer over onze ideeën, wel over onze stijl", vervolgde hij.

    Volgens Van Grieken heeft Vlaanderen nood aan een rechtse oppositie. Voor hem moet Vlaams Belang complexloos rechts en radicaal zijn. De partij moet ook vasthouden aan de traditionele thema's zoals de Vlaamse onafhankelijkheid, het vreemdelingenprobleem en de strijd tegen de islam en het veiligheidsbeleid. "Als Vlaams Belang het onafhankelijkheidsstreven verlaat, verlaat ik het Vlaams Belang", benadrukte hij.

    Onze opinie

    Vlaanderen heeft nood aan protestpartijen aan de linker en rechter zijde. In de jaren tachtig werd dit uitstekend vertolkt door wijlen voorzitter Karel Dillen. Hij had dikwijls gelijk in wat hij vertelde. Indien men toen zijn terugkeerbeleid had gevolgd de sociale zekerheid van dit land was er nu niet zo ellendig aan toe. Wat hebben de gelukzoekers van over heel de wereld bijgedragen aan de welvaart in dit land? Weinig. Ik moet toegeven dat ik Turkse migranten ken die hier hard werken in de bouwsector of als zelfstandige, maar laten we eerlijk zijn het is een minderheid. Op een bepaald ogenblik had men veel beter enkel migranten toegelaten voor bepaalde knelpuntberoepen. Zo was er een win-win situatie geweest. De socialisten dachten met alle sukkelaars hier geld te geven dat ze incontournable zouden worden. En de strategie heeft eigenlijk grotendeels gewerkt. Op kosten van de werkende Vlaming en Belg kregen we decennialang socialisten in de regering.

    Het Vlaams Blok werd jarenlang geïsoleerd en begon uiteindelijk intern ruzie te maken. Met het overlijden van Marie-Rose Morel en het vertrekken van de sympathieke Frank Vanhecke was er iets gebroken. De Antwerpse gemeenteraad heeft het sindsdien voor het zeggen. Maar Filip De Winter is te scherp voor de brede lagen van de bevolking. En nu krijgen we met Van Grieken opnieuw een arrogante vlegel, een Filip De Winter-bis dus. Het zal niet werken...

    Nochtans ligt de weg open voor het Vlaams Belang als ze het goed aanpakken. Omwille van het feit dat het NVA een regeringspartij is geworden en dus de facto compromissen moet sluiten kan men zich aan de rechterzijde veel beter profileren. Maar het Vlaams Belang zou zijn discours dan moeten verruimen en wellicht ook zijn partijnaam moeten veranderen. Waarom niet kiezen voor een internationaal klinkende naam? "De Vlaamse Conservatieven" en met een inhoud die het migrantenthema ver overstijgt. Waarom niet kiezen voor een sympathieke economist of wetenschapper in plaats van een arrogante populist.

    Zolang het Vlaams Belang zichzelf marginaliseert met randonderwerpen zal de partij nooit au serieux worden genomen bij het brede publiek

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEN WEYTS ALS BOEGBEELD VAN NVA

    Rijbewijs met punten = minder verkeersovertredingen = minder verkeersslachtoffers. Dus nú door zure appel bijten. No guts, no safety.

    Mijn gedacht

    Ben Weyts is een triestige figuur. Hij heeft iets van een ordinaire dorpsclown die serieus probeert te doen. Het is er altijd net iets over. Ik ben ervan overtuigd dat hij elke ochtend in de spiegel staat te pronken. Hoever heeft hij het wel niet gebracht, zal hij denken.

    Ben Weyts heeft zijn succes te danken aan de opgang van het NVA, maar zeker niet aan zichzelf. Het NVA heeft haar opgang voor 90% te danken aan haar voorzitter Bart De Wever. In zijn kielzog heeft hij een aantal mensen mee naar de top getrokken en daar zit ook een Weyts tussen.

    Eigenlijk heeft het NVA te kampen met groeipijnen. Een partij die te snel groeit, heeft te weinig raspaarden. Weyts is een soort politicus die misschien interessant kan zijn in een dorp of een kleine stad, maar toch zeker niet op Vlaams niveau. Zulke figuren kost een partij stemmen. Mediageil zoals hij is, doet hij alles om op te vallen. Natuurlijk dat hij een maatregel wil waar zijn naam op staat. Hij denkt daar zijn naam mee te kunnen maken, maar ik ben daar nog niet zo zeker van.

    Ik ben eerder de omgekeerde mening toegedaan. De mediageile Weyts heeft iets van vader Maréchal ten tijde van het Dutrouxschandaal. Altijd met zijn hoofd op de televisie. De mensen houden daar niet van, zeker als je zo'n figuur bent. Zijn witte beweging raakte toen ook niet van de grond.

    Er bestaan uitzonderingen. Een Sigfried Bracke bij voorbeeld, heeft zich goed geïntigreerd. Iedereen vreesde het ergste -ook ik- toen hij toetrad tot het NVA. Hij heeft een paar keer voor zijn beurt gesproken, maar de schade bleef al bij al beperkt.

    Ik ben er zeker van dat de intelligente Bart De Wever het niet zo heeft voor Weyts. Dat zag je overigens in de Jambersreportage van enkele dagen geleden. De Wever zei toen dat Weyts zich al gedraagt alsof hij voorzitter is nav het parkeren op de voorzitterplaats. Dergelijke arrogantie is veelzeggend.

    Ik hoop dat het NVA voldoende verstand in huis heeft om deze karikatuur NOOIT voorzitter te maken. Anders halveert de partij op enkele jaren tijd...

    To the point

    Natuurlijk dat men gekken uit het verkeer dient te houden. Het is onbegrijpelijk dat men "zotten" 30 jaar lang laat rondrijden zonder definitief hun rijbewijs in te trekken. Dus de extreemste gevallen dienen zeker te worden aangepakt. Maar opnieuw de brede lagen van de bevolking viseren heeft ook geen zin. Want het zal natuurlijk niet bij een rijbewijs met punten blijven. Binnen enkele jaren zal men een rijbewijs beperken in de tijd en zullen alle Belgen met regelmaat van de klok opnieuw examen moeten afleggen. En zo wordt de schroef steeds harder aangevezen. Allemaal niet zo goed voor de verzuring. Maar deze term is blijkbaar wat in de vergetelheid geraakt.

    Wanneer we de statistieken bekijken valt het op dat het aantal verkeersdoden jaar na jaar daalt. Als je rijdt langs Vlaamse wegen valt het op hoe traag iedereen wel rijdt ten opzichte van vroeger of Zuiderse landen. Iedereen kent wel iemand die zijn rijbewijs eens is kwijtgespeeld. En wees zeker, het zijn niet allemaal "zotten". Ik ken een bekend bedrijfsrevisor van KPMG die nog recent zijn rijbewijs moest inleveren. Een integere man overigens.

    All animals are equal

    Wat mij wel opvalt is dat sommige politici met een blauw licht en begeleid met zwaantjes aan 160 km/u over de autostrade razen, maar dat zijn natuurlijk geen "zotten". Ik ben er zeker van dat een Ben Weyts het best wel leuk zou vinden met zo'n escorte. Ik herinner mij nog levendig de tekenfilm "Animal Farm", waar de zwijnen stoer op de muur schreven"All Animals are equal, but some are more equal than the others" Er is niet veel verschil tussen die zwijnen en sommige van onze hedendaagse politici.

    Tot zover deze lezing ;-)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thyssen Europees Commissaris


    Marianne Thyssen wordt Europees commissaris voor ons land

    Marianne Thyssen wordt Europees commissaris voor ons land. De post van eerste minister komt toe aan de liberale familie, maar een concrete naam is er nog niet. Daarover wordt pas beslist als er een formeel regeerakkoord is. Coformateurs Kris Peeters en Charles Michel trekken straks naar de koning.

    Coformateurs Kris Peeters en Charles Michel. © belga.
    © belga.
    De N-VA-delegatie verlaat de onderhandelingen. © belga.

    Het was een glunderende maar vermoeide Kris Peeters die na de lange onderhandelingen van vannacht voor de pers bevestigde dat de vier onderhandelende partijen N-VA, MR, CD&V en Open Vld een akkoord hadden gevonden over de kandidatuur van Marianne Thyssen voor de functie van Europees commissaris. "Ik word inderdaad niet de premier, maar ben heel opgetogen dat Marianne Thyssen eurocommissaris kan worden", zei Peeters. "Zij wordt omwille van haar competentie door heel Europa gevraagd om commissaris te worden."

    Peeters bevestigde dat hijzelf geen premier wordt, aangezien het de liberale familie toekomt de premier aan te duiden. Dat kan dus zowel iemand van Open Vld als MR worden. Bij de Franstalige liberalen valt te horen dat MR de post claimt. Het is daarmee nog niet duidelijk of Didier Reynders dan wel Charles Michel premier wordt. Officiële duidelijkheid volgt er evenwel pas als het regeerakkoord volledig rond is.

    Levensvatbaar


    Op dit moment is dat akkoord er nog niet, maar "het is nu wel duidelijk dat deze coalitie levensvatbaar is", verklaarde Peeters nog. Hij trekt deze middag samen met Charles Michel naar de koning voor een tussentijds verslag. Of de twee daar ook een akkoord over de begroting kunnen presenteren, is niet duidelijk. Waarschijnlijk is er enkel afgeklokt over de post van de eurocommissaris.

    Over zijn eigen toekomst wilde Peeters niet veel kwijt. "Het is een beslissing die ik zelf heb genomen. De top van mijn partij heeft me die kans gegeven, zonder me in de ene of andere richting te duwen. Laat ons het erop houden dat ik me de komende dagen en weken zal blijven inzetten voor de onderhandelingen", aldus Peeters. "Ik blijf samen met Charles Michel formateur tot het ontwerp van regeerakkoord is opgesteld."

    Rare keuze

    De keuze om het sympathieke Kris Peeters op te offeren voor een "seuterige" Thyssen wordt nu overal aanzien als een meesterzet van Wouter Beke. Het is natuurlijk maar de vraag hoe de bevolking dit gaat verteren.

    Kris Peeters verdwijnt immers van de voorgrond en er zal nu een andere persoon van de liberale familie premier worden. Inhoudelijk is dat misschien wel te verstaan, maar politiek-strategisch is dat een ongeziene flater. In België ligt men immers weinig wakker van Europa. Mocht men het in kaart brengen hoeveel tijd men spendeert aan Europese berichtgeving dan zou men kunnen vaststellen dat dit amper 5% van de zendtijd is. Maar zelfs al zou Marianne Thyssen dagdagelijks het nieuws vullen dan vrees ik dat CD&V daar geen enkel electoraal voordeel zal aan doen. We hebben haar vroeger al eens bezig gezien als voorzitster en campagneleidster bij verkiezingen. Ze deed het op "haar vrouwtjes" en het werd een complete afgang. Nu opnieuw op dit slechte paard wedden, is allesbehalve slim van leerling-tovenaar Wouter Beke.

    Is het blinde volgzaamheid van enkele verlichte geesten in het CD&V of is het de angst voor ACV en ACW? Officieel heet het natuurlijk dat Marianne uitbinkt in dossierkennis en ervaring in Europa. En het zou zelfs vriendschap zijn en erkentelijkheid voor Marianne...Vriendschap en erkentelijkheid spelen op dit niveau nog weinig rol.

    Neen, de werkelijke reden heeft natuurlijk alles te maken met de angst voor de linkervleugel van ACV. Oud-UNIZO-kopman Kris Peeters is te "rechts" voor de linkse krachten in CD&V. Men heeft liever dat hij zich kan wegsteken in de regering. Indien ACV actie zal voeren tegen deze regering, zullen ze niet langer op partijgenoot Peeters botsen. Dat zou immers te schizofreen zijn. En daarom dat men een sympathieke persoon opoffert voor een saai individu en daarom ook dat men vele stemmen zal verliezen, maar zijn linkervleugel enigszins kan gerust stellen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel De Gucht

    Zakken Karel De Gucht zitten vol

    BRUSSEL – De zakken van Europees Handelscommissaris Karel De Gucht (Open VLD) zitten helemaal vol. De Gucht en zijn omgeving zien zich plots geconfronteerd met een enorm logistiek probleem.

    “Er kan écht helemaal niks meer bij: al mijn zakken blijken opeens tot barstens toe gevuld”, constateert een verbijsterde De Gucht. “Als ik nóg meer pakken bankbiljetten in mijn zakken zou willen proppen, zouden ze prompt scheuren. Dit is een drama voor Karel De Gucht en de entourage van Karel De Gucht”, stelt een teleurgestelde Karel De Gucht.

    Child_coal_miners_(1908)_crop

    Ijverige mijnwerkers in de Karel De Gucht-mijn

    De Gucht vindt het geen goed idee om voortaan dan maar de zakken van zijn familieleden, zijn partijgenoten, zijn naaste en verre kennissen, en zijn internationale zakenpartners te gaan vullen. “Tja, die hun zakken zitten ook allemaal al zo goed als vol, dus dat zou slechts een tijdelijke oplossing zijn”, ordonneert EU-excellentie Karel De Gucht.

    ‘Ordinaire zakkenvullers’

    Zelfs de vage bekenden van Karel De Gucht bij de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) lijken uit de boot te gaan vallen. “Dat zijn ginder maar ordinaire zakkenvullers; met dat soort volk heb ik geen uitstaans”, aldus een fiere Karel De Gucht.

    Het blijft voorlopig dus een raadsel hoe Karel De Gucht het hoofd zal kunnen blijven bieden aan de onophoudelijke geldstroom die hoe dan ook naar zijn zakken zal blijven stromen. “Zelfs ik, Karel De Gucht, heb schade ondervonden van de onweders van afgelopen weekend”, stelt Karel De Gucht in een persbericht. “Ze hebben hier zelfs zandzakjes staan vullen, de vuile zakkenvulllers!”

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katrien Van N. krijgt opnieuw correctionele veroordeling!

    De appel valt niet ver van de boom. Katrien Van N. dochter van de beruchte oplichtster Gina H. uit Oudegem is opnieuw veroordeeld voor de correctionele rechtbank te Oudenaarde.

    Het zag er ooit zo goed uit voor Katrien. Ze slaagde in haar rechtenstudies aan de VUB te Brussel en zou notaris worden. Daarmee bereikte ze een familiedroom. Immers, haar grootvader "mijnheer Heirman" was een bekend notarisklerk te Dendermonde. Toen notaris Vanderdonckt overleed, klikte het niet met overneemster dAnne Vanderdonckt. Daarop trok mijnheer Heirman naar notaris Celis te Antwerpen. De familie droomde jarenlang van een notaris in haar midden en het zag er naar uit dat kleindochter Katrien die droom zou waarmaken.

    Katrien ging aan de slag bij notaris Janssens te Sint-Lievens-Houtem. Ze was geliefd bij de klanten, maar vergat soms elementaire deontologische regels. Janssens maakte een serieuze beroepsfout bij het opmaken van een testament en raakte geschrapt. Hij had immers een vals testament opgemaakt voor een handelingsonbekwame. Kort nadien pleegde de beruchte notaris zelfmoord.

    Katrien raakte door haar moeder Gina H. verstrikt in een oplichtingszaak rond beaulieubaas De Klerk. Zo zou ze valse documenten aangeleverd hebben om mensen te overtuigen geld aan haar moeder te overhandigen. Gina H. had reeds een palmares aan oplichtingszaken. In de jaren 1980 was er de bekende zaak rond de ASLK-NMKN te Oudegem. En er kwamen in de jaren 1990 andere duistere zaken aan het licht.

    En zo valt uiteindelijk de droom van Katrien in duigen.

    ZOTTEGEM / ZWALM -

    Katrien V.N. (37) uit Zwalm moest zich voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde verantwoorden wegens het bedrieglijk wegmaken van een in beslag genomen Mini Cooper. Dat werd in Zottegem in de periode van september 2010 tot mei 2011 vastgesteld. De vrouw, die als juriste op een notariaat aan de slag was, had de Mini Cooper ter beschikking gekregen.

    ‘De beklaagde werd eerder al veroordeeld voor oplichting en heling’, gaf openbaar aanklager Bert Mabilde mee. De rechter veroordeelde Katrien V.N. tot een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 600 euro.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiessysteem in België niet democratisch

    Bart De Valck, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB). © photo news.

    De Vlaamse Volksbeweging (VVB) heeft met een actie nabij het federaal parlement het Belgische kiessysteem aangeklaagd. Dat vertoont volgens de Vlaams-nationalisten een democratisch deficit in het nadeel van de Vlamingen. De organisatie klaagt aan dat volgens het principe "één man, één stem", elke stem hetzelfde electoraal gewicht moet hebben, maar dat is volgens de VVB niet het geval in België.

    "Het principe 'één man, één stem' was de slogan voor tal van strijdbewegingen voor onafhankelijkheid en de dekolonisatie. Iedere persoon heeft logischer wijze recht op één stem en elke stem moet hetzelfde electoraal gewicht hebben. Maar dat is niet het geval in België", zo stelde Bart De Valck, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging.

    "Een snelle blik op de resultaten van de jongste verkiezingen volstaat om aan te tonen dat iedere stem niet hetzelfde gewicht heeft. Zo leverde Vlaanderen 63 procent van de stemmen en heeft het slechts recht op 58 procent van de zetels in de Kamer. De Waalse kiezers vertegenwoordigen 33 procent maar hebben recht op 43 procent van de zetels. Deze rekenwijze bewijst dat het Belgische verkiezingssysteem ongunstig is voor de Vlamingen terwijl zij de meerderheid vormen", besloot De Valck.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edele de Wouters draagt vulgaire string

    © Facebook.

    © Marlène de Wouters (r) op de luxebeurs Eccentric..

    Weinig mensen die wisten dat de string van Marlène de Wouters even kwam piepen op de Nederlandse tv. Tot 'De Ideale Wereld' daar gisteren verandering in bracht dus: het aantal likes op de Facebookpagina is inmiddels gestegen van 204 naar 572, bijna een verdrievoudiging. De royaltywatcher, die gisteren bijzonder spontaan uit de hoek kwam, gaf zonder morren toe dat die 'probleembroek' toch wat te laag zat.

    Intussen is er overigens ook een pagina met de string van Otto-Jan opgericht. Voorlopig staat de teller op een schamele negentien duimpjes, dat kan dus nog een pak beter.

    Voorts stonden Jelle De Beule en Jonas Geirnaert ook nog even stil bij de regeringsvorming en het 'maffiadorp' Maasmechelen. 'Patrick' en 'Antonio' bewijzen alvast dat die criminele rakkers ook een menselijk kantje hebben...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ivan De "verschrikkelijke" Vadder eindelijk weg!

     

    Chioua Lekhli en Ivan De Vadder. 

    Politiek journalist Ivan De Vadder zal het volgende seizoen van 'De Zevende Dag' niet meer presenteren. Dat heeft De Vadder aangekondigd in het VRT-programma 'Terzake'. "Een aantal mensen op het thuisfront springt een gat in de lucht", aldus De Vadder gisteren.

    De Vadder presenteert 'De Zevende Dag' al jaren. "Dat betekent elk weekend werken. Sommigen onderschatten dat wel eens", lichtte De Vadder zelf toe. "Daarnaast wil ik mij als Wetstraatjournalist ook op andere plaatsen inzetten. Een aantal mensen op het thuisfront springt een gat in de lucht."

    De Vadder blijft wel aan de slag bij de VRT. Zo zal hij onder andere nog in 'Terzake' en 'Reyers Laat' verschijnen. Bovendien hoopt De Vadder een tweede reeks van 'De Coulissen van de Wetstraat' te mogen maken.

    De Vadder zal wel nog eerst vier afleveringen van het populaire zondagsprogramma presenteren. Wie hem daarna opvolgt, is nog niet duidelijk. Chioua Lekhli vervangt sinds september vorig jaar Indra De Witte, die naar de krant Het Belang van Limburg verhuisde.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met laag IQ vallen op rijke mannen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WEVER: HISTORISCHE OVERWINNING IN DE MAAK

    "De Wever premier en N-VA absolute meerderheid"

    Ongezien: zelden heeft een partij zo het Vlaamse kieslandschap gedomineerd als de N-VA in deze periode. De hoogdagen van CD&V zijn al lang vervlogen, maar nu krijgt de ploeg van Bart De Wever zelfs een absolute meerderheid toegedicht. 
    Knack zocht uit op wie de Vlaamse ondernemers hun stem zullen uitbrengen. Traditioneel lijkt Open VLD daar de logische keuze, gezien de liberalen steeds sterk scoorden bij ondernemend Vlaanderen, maar als de verkiezingsstrijd te vergelijken is met Parijs-Roubaix, zou de N-VA al op de baanpiste naar de finish rijden terwijl Open VLD nog over de kasseien ploetert aan Carrefour de l'arbre.

    Bart De Wever is volgens de ondernemers de meest geschikte premier: 41 procent van hen wil hem in de plaats van Di Rupo. Kris Peeters werd hier tweede met 22,6 procent.

    Maar het meest opvallende: 52 procent, of een absolute meerderheid, van de ondernemers wil N-VA in de regering, gevolgd door Open VLD met 16,9 procent.

    Elio Di Rupo krijgt een zware onvoldoende: hij scoort amper 3,9 op 10 op zijn regeringsrapport. Op school zou hij zijn jaar moeten overdoen, maar dat is net wat de ondernemers niet willen. Exit Di Rupo dus.

    Als het van ondernemend Vlaanderen afhangt, is een loonlastenverlaging het allerbelangrijkste voor de volgende regeerperiode, naast een verbetering van het concurrentievermogen, een efficiëntere overheid en lagere belastingen. De Wever weet alvast wat doen, al is de weg naar dat premierschap nog heel lang - en de struikelblokken groot. (KA)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstig notaris urineert naar agenten

    © photo news.

    Leuven Ook toekomstige notarissen horen niet in de richting van agenten te plassen, zo ondervond een 23-jarige student uit het Limburgse Riemst. Eerder had hij wellicht ook al wagens gevandaliseerd en passanten met voedingswaren bekogeld.

    Een getuige zag vrijdagochtend hoe een jongeman op de Vismarkt de zijspiegels van twee geparkeerde wagens vernielde. De opgeroepen patrouille werd vervolgens ook aangesproken door een wandelaar, die even verderop vanuit het raam van een studentenkot bekogeld werd met etenswaren. In dat bewuste raam troffen de agenten een dronken kerel aan, met een fles drank nog in de hand. De eerste getuige herkende hem als de vandaal die op de Vismarkt tekeerging.

    Terwijl de vriend van de verdachte, tevens de eigenlijke bewoner van het bewuste kot, met de agenten stond te praten, kreeg de Limburger het lumineuze idee om zijn gulp te openen en richting de politie te urineren. Dat had hij beter niet gedaan, zo bleek toen hij prompt geboeid en meegenomen werd. De agenten konden evenwel maar beter opletten, want als toekomstig notaris beweerde de twintiger zeer goed op de hoogte te zijn van de wetgeving. Anderzijds benadrukte hij ook meermaals dat zijn ouders in geen geval opgebeld mochten worden. Voor de politie was het intussen welletjes en dus werd de dronken kerel ter ontnuchtering opgesloten in de cel. Er werd een pv opgesteld voor de beschadigde zijspiegels, alsook voor smaad en openbare zedenschennis. Wat het vandalisme betreft, zal de politie wel nog camerabeelden onderzoeken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAAR 36 ambtenaren krijgen negatieve evaluatie

    Vlaams minister van Bestuurszaken, Geert Bourgeois (N-VA). © belga.

    Een 'recordaantal' Vlaamse ambtenaren kreeg vorig jaar een negatieve evaluatie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. In totaal kregen 36 ambtenaren een onvoldoende, dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met 2012, aldus het departement Bestuurszaken van de Vlaamse overheid.

    Van de bijna 27.000 Vlaamse ambtenaren, kreeg 0,2 procent een negatieve evaluatie. De onvoldoendes zijn vooral terug te vinden bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken én bij het departement Bestuurszaken zelf. Wie een negatieve evaluatie krijgt en binnen de drie jaar nog eens een onvoldoende haalt, wordt ontslagen, aldus bevoegd Vlaams minister Geer Bourgeois (N-VA).

    Vier ambtenaren kregen bovendien een "loopbaanvertraging", wat wil zeggen dat ze trager anciënniteit zullen opbouwen als gevolg van een slechte beoordeling.

    In feite ligt dit cijfer onwaarschijnlijk laag. Ik ken eerlijk gezegd in Brussel met moeite 36 ambtenaren die goed werken! Tijdens de Tour de France zit iedereen naar de koers te kijken. 's middags uitgebreide lunchpauzes, pinnen met anderen hun kaarten. Natuurlijk, de evaluaties komen van de ambtenaren zelf. Het is alsof gevangenen zichzelf zouden moeten evalueren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!