Welkom op mijn blog ! Regelmatig volgt een aanpassing ! Veel kijk - en leesgenot !

NIEUW OP DE SITE


LAATSTE WIJZIGINGEN

  • Opbouw,snoei Jap.Acers bij bonsai-07/02
  • Suiseki - kijkstenen-07/02
  • Pinus Sylv.Beuvronensis-07/02
  • Meerstammige bonsai-31/01
  • Carpinus of haagbeuk-10/04
  • Acer Buergerianum - Drietandsesdoorn-14/03
  • Goede stam en eerste takken bij bonsai-06/03
  • Hoe goede wortelvoet (2)-28/02
  • Goede wortelvoet bij bonsai (1)-21/02
  • Goede opbouw Jap.esdoorn-14/02

           Deze Japanse Geisha
               verwelkomt u
                op deze site !

    VERNIEUWDE SITE !
    Druk op onderstaande knoppen
    Welkom op mijn site !
    Nog volgende beschrijvingen
    Welkom bij onze Japanse vijvertuin
    Welkom in ons Japans theehuis
    Het Japanse groene thee drinken
    Planten in onze Japanse tuin
    Aanplanting in onze Japanse tuin
    Onze westerse naar oosterse tuin
    Welkom bij onze koivijver
    Welkom bij koivijver filter
    Lieve tamme vissen,koi!
    Tweede vijver in onze Japanse tuin
    Vijver met goudwinden
    Mijn eerste waterpartij
    Groene kikkers in de plantenvijver
    Meer weten over Japanse tuinen
    Algemeenheden Japanse tuin
    Tuinbonsai vormen
    Graniet lantaarns in Japanse tuin
    Japanse tuin - prachtig
    Wil u meer weten over Japanse esdoorns
    Zijn esdoorns mooi!
    Esdoorns met mooi blad
    Wil u meer weten over azalea
    Bloeiende azalea's , lust voor het oog
    Dat zijn pas mooie bloemen !
    Accentplanten,mooie hobby,eigen creatie
    Kusamono,bovenste helft eigen creatie
    Kusamono verzameling
    Mooie verzameling bronzen miniaturen
    Tot de verbeelding sprekende kijkstenen
    Een rolschildering in een nis
    Bonsai,een levende kunst
    Hoe bonsai vormen
    Soorten vormen bij bonsai
    Werktuigen om bonsai te bewerken
    Recept Jin - seal
    Bonsai op hun mooist
    Beste plaats voor bonsai
    Bomen op weg naar bonsai
    soorten bomen voor bonsai
    Door natuur gevormde planten
    Water geven,dagelijks ritueel
    Semenstelling meststof
    Hoe planten vermeerderen
    Acer Buergerianum - een aanrader !
    Zeer goed voor bonsai
    Prachtige bonsai
    eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Wat is de beste bonsai
    Eigen creatie
    Bos van Lork en Esdoorn
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Zeer oude Taxus
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Zoeken in blog


    aantal pageviews
    sinds 5 november 2008
    free counters
    Foto
    Hebt u een vraag , een bedenking , kritiek of lovende woorden via mail of via mijn gastenboek kan u mij bereiken .
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Bedankt voor de reactie en misschien tot ziens !
    Zoeken met Google


    Een interessant adres?
    (*) Minoh , is mijn gebruikte schuilnaam , genoemd naar een nationaal park in Ogata - Japan .

    Onze Japanse vijvertuin IKENIWA en het Japans theehuis ROKUSO - AN  zijn door mij ontworpen en uitgevoerd .

    Bonsai en Kusamono  behoort tot mijn hobby .
    Japanse vijvertuin Ikeniwa , koi , bonsai , Japanse esdoorns , azalea's , kusamono
    hoe kwam alles tot stand
    *** Rustig , ontspannen , genieten op deze site ... heerlijk toch !!!***
    30-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tuin ( deel 1 )

    Japanse tuin ( deel 1 )

    U kan zoals in onze westerse tuinen in een Japanse tuin niet tuinieren . Gazon en fel gekleurde borders zal u er niet aantreffen ! U zal er evenmin op effect berekende beplanting vinden , het geheel mag geen kunstmatige indruk geven maar moet er integendeel zo natuurlijk mogelijk uitzien . Overbodige zaken die in zo’n tuin niet passen worden dan ook best weggelaten !

    Een Japanse tuin is een oase van rust , een plaats met een opmerkelijke stilte waar een serene sfeer heerst . Eenvoudig in aanleg , bestaande uit stenen , water , aarde en planten waarmee men een natuurlijk landschap kan nastreven maar dan in verkleinde vorm . Japan is een bergachtig land ,dit kan in hun tuinen weergegeven worden door niveauverschillen aan te brengen . Talrijke zaken hebben er een eigen filosofie . Eigenlijk maakt een Japanse tuin deel uit van het leven zelf , men moet er in harmonie kunnen leven met de natuur !

    Wil u zich verdiepen in de oorsprong van de Japanse tuinarchitectuur dan kan u boeken raadplegen die dat aspect behandelt of sites bezoeken . Hier willen we ons beperken .

    China had de mooiste tuinen met grote waterpartijen waarvan Chinese schilderijen bestonden . Dit was de inspiratie bron bij de japanner voor het ontwerpen en realiseren van hun eerste tuinen . Een verfijnde weergave van de Chinese tuinen .

    Oorspronkelijk had men niet de bedoeling in de tuin te wandelen , maar er een ingebeelde wandeling te maken , door de tuin vanuit een bepaalde plaats zittend te bekijken . Zo kon men alle onderdelen van de tuin gadeslaan . In de oude Japanse paalwoningen waren meditatieruimten voorzien en verhoogde terrassen aangebouwd die toelieten de tuin beter te bekijken . Vanuit die plaatsen moest de tuin er dus perfect uit zien !

    Zo een tuin in Japan die zittend wordt bekeken is de bekende Royan Ji Zen – tuin .Het is een ommuurde meditatietuin die geen afleiding van buitenaf toelaat . De steen composities ( 15 stenen ) zijn zo gezet dat alle stenen nooit te tellen zijn vanaf de veranda waar men zit , altijd blijft er één steen verborgen . Het is een rechthoekige tuin waar de stenen in grind geplaatst zijn en waar het grind in een bepaald patroon geharkt is . Symbolisch stellen de steenformaties eilanden voor die in de zee liggen . Geharkt grind stelt water voor .Andere tuinen worden bekeken van op het water de zogenaamde watertuinen . Door de eeuwen geen zijn verschillende soorten tuinen in Japan ontstaan .

    1.Tuinen om te wandelen met niveau verschillen , stenen , water en planten . Het tuinpad kronkelt zich doelbewust door de tuin , daardoor krijgt u nooit een totaalbeeld van de tuin , maar wordt tijdens het wandelen telkens opnieuw iets anders zichtbaar . De symbolische betekenis is dat u in het leven ook niet alles tegelijk kan overzien , maar door andere gedachten kan u een andere kijk op het leven krijgen . Zo’n tuin kan uit twee delen bestaan , een gedeelte met hoge bomen ,de buitentuin , en een gedeelte met lage beplanting , de binnen tuin . Patiotuinen bij ons zijn ook binnentuinen en kunnen met een karige beplanting die oosterse sfeer uitstralen .

    2.Tuinen waar water vervangen wordt door grind . Het grind is meestal geharkt in een bepaald patroon en stelt beweging van water voor ,terwijl aangelegde rotsen watervallen of beeklopen voorstellen . Bepaalde van deze tuinen zijn meditatietuinen . Eén van de dagelijkse bezigheden van de monniken is het aanharken van het grind.

    3.Een tuin die de bezoeker het meest tot rust brengt is de theetuin . Door zijn geïsoleerde ligging houdt hij het geluid van buiten de tuin weg . Er is een evenwicht door verschillende elementen : water , stenen en gesnoeide planten ( vormbomen ) met zon – en schaduwpartijen .Zeer belangrijk is dat het theehuis in harmonie moet zijn met de omgeving .

     


    Categorie:Japanse tuin - beschrijving
    29-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tuin ( deel 2 )

    Japanse tuin ( deel 2 )

    Stapt u nu een Japanse tuin binnen , het eerste wat opvalt is de overheersende groene kleur , die bij nader toezien eigenlijk bestaat uit verschillende groene tinten bij elkaar , die rust uitstralen en een kalmerende uitwerking hebben op de bezoekers . Daarvoor is de beplanting uit verschillende groennuances gekozen , groen is de rustigste kleur . Andere kleuren verschillen per seizoen en geven ieder jaargetijde aan , daarom komen ze ook periodiek voor .

    De winter brengt een witte stille kleur , de tuin is in rust ( schijnbaar dood ) , terwijl de lente nieuw leven uitstraalt door zijn uitbundige bloei . Azalea’s , kersenbloesems , alles is omgetoverd in vele roze tinten , bomen krijgen nieuwe bladeren . De zomerperiode kleurt de tuin overwegend groen ( geen of zeer weinig bloei ) , nu straalt de tuin een onnoemelijke rust uit . De herfst brengt gele en rode – oranje kleuren in de tuin , waarvan de verkleuring van Japanse esdoorns zeer opvallend is. De herfstverkleuring duidt op het vergankelijke van alles , bladeren sterven na het verkleuren en vallen van de bomen , de tuin komt terug tot rust , om dan in de lente opnieuw tot leven te komen .

    Het tweede wat opvalt in een Japanse tuin is verwerkte natuursteen . Veelal graniet , leisteen , eigenlijk kan alle ruwe gesteente met een natuurlijke verwering gebruikt worden . Gebruik vooral geen verschillende soorten gesteente , dit komt kitscherig over wat moet vermeden worden . De opbouw van rotsformaties is minstens even belangrijk als de beplanting . Liefst hoge stenen ( monolieten ) beperken , rechte lijnen in de opstelling vermijden en zeker nooit stenen met dezelfde vorm naast elkaar gebruiken . Stenen die door de eeuwen heen voortdurend geschuurd werden in een rivierbedding met felle waterstroming komen glad en krijgen een afgeronde vorm ( keien ). Keien kunnen enkel en alleen langs en in het water . ( keienstrand ) .

    Stenen zet ge altijd in een oneven (3-5-7) aantal , waarbij de grootste steen de berg Fuji kan symboliseren . terwijl de kleinere stenen de wereld eromheen moet verbeelden .Asymmetrische opbouw is wenselijk , symmetrie wordt volledig uit de Japanse tuin geweerd . De stenen moeten onregelmatige driehoeken vormen . Stapstenen in het tuinpad , volgens een bepaald stramien geplaatst , dwingen de bezoeker langzaam te wandelen en daardoor aandacht te hebben voor de omgeving en echt van de tuin te genieten . Naast de functionele waarde zijn stapstenen ook esthetisch belangrijk . Een tuinpad met stenen betegeld volgens vaste regels in een betratings patroon in combinatie met planten kan ook heel mooi zijn .

    Steenformaties in de achtergrond van de tuin geven diepte , die samen met goed gekozen en geplaatste beplanting de tuin groter doet lijken dan hij in werkelijkheid is . Een waterval bestaande uit stenen in combinatie met planten is een echte blikvanger .. Naast stenen bij het water komen stenen in het water ook voor . Stapstenen in een beekje kunnen een brug vervangen om zo het water over te steken . Stenen komen altijd voor op belangrijke punten in de tuin .

    Hoe allerlei elementen gebruiken in Japanse tuin .

     


    Categorie:Japanse tuin - beschrijving
    28-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tuin (deel 3 )

    Japanse tuin ( deel 3 )

    Een basiselement in de Japanse tuin is water ; Japanners vinden water in hun tuinen zeer belangrijk . Het heeft voor hen een diepere betekenis , water stelt leven voor !

    Weerom die symboliek die de regels van ontwerp en aanleg bepalen . Het water stroomt in een Japanse tuin altijd van het oosten over het zuiden naar het westen . De inspiratie komt door het bewegen van de zon . Die staat in het oosten op en gaat onder in het westen , vandaar dezelfde stroming van het water . De zon is volgens oosterse begrippen bron van alle leven , zonder de zon en water kan niets leven . De vijver heeft het liefst een natuurlijke vorm , zo ontworpen dat het eindpunt niet te zien is . Dit betekent u kan niet in de toekomst kijken ,de toekomst blijft voor ons verborgen . Zelfde symbolische betekenis bij de aanleg van een tuinpad .

    Het visuele effect en het geluid van stromend water of water dat uit een bamboepijp komt stemt de bezoeker rustig .

    Water kan op verschillende manieren bewegen , door over een platte en afgeronde steen geruisloos de vijver te bereiken of over scherpe stenen van een bepaalde hoogte te vallen , waardoor het geluid van het vallende water verandert . Het water kan over oneffen stenen kabbelend en klaterend de vijver bereiken , maar eens de vijver bereikt moet het water rustig verder stromen .

    Een waterval mag nooit te breed zijn , maar in evenredigheid met de vijver , indien te breed heeft zij een verkleinend effect op de vijver . Japanners hechten zoveel belang aan water in hun tuinen dat veelal een derde van de ganse tuinoppervlakte door water is ingenomen .

    Bij zo’n vijver vindt u dikwijls een schiereiland , dit is de plaats van waaruit de eigenaar zijn gasten begroet en verwelkomt . Een schildpadeiland daarentegen is een eiland in de vijver die de vorm heeft van een schildpad door zo stenen te plaatsen die staan voor het hoofd en de poten van het dier . Zo een eiland schept een grote dieptewerking in de tuin . De schildpad is in het oosten symbool voor onsterfelijkheid .

    Bij de ingang van sommige Japanse tuinen staat er een sober prieeltje , een wachthuisje . De bezoekers wachten daar op de gastheer om dan samen de tuin te bezichtigen . Het theehuis , waar de theeceremonie gehouden wordt , is een sociaal gebeuren en een verfijnde kunstvorm waar men tot rust kan komen . Naast het tuinpad dat naar het theehuis leidt vindt u er een waterbekken ( tsukubai ) .Het watervat kan voortdurend van vers water voorzien worden door een bamboepijp ,dit heeft een zeer zacht geluid . Daarbij een bamboelepel om de genodigden toe te laten zich ritueel te reinigen van alle onzuiverheden , door de handen te wassen , eventueel de mond te spoelen vooraleer het theehuis nederig binnen te gaan .

    In het sober ingerichte theehuis komt men in de juiste stemming voor de theeceremonie .

    Bij de waterbassins of op andere plaatsen in de tuin komen dikwijls Japanse granieten lantaarns voor . Lantaarns waar vroeger een olie pitje in brandde om de tuinpaden te verlichten . Nu zijn het decoratieve elementen geworden die in verschillende vormen voorkomen en met wisselende functies . Oorspronkelijk waren de lantaarns te vinden bij tempels wanneer men eerst door een torii was gegaan (een in vermiljoenrood geschilderde Japanse poort) . Staat symbolisch als ingang tot een heiligdom . Bij zo’n torii staan dikwijls Am en Um ( stenen leeuwtjes ) symbolisch betekenend , leven en dood .In de tuin vindt u er al eens een tempeltje met boeddhabeeld , waar wierook brandt .

     


    Categorie:Japanse tuin - beschrijving
    27-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tuin ( deel 4 )

    Japanse tuin ( deel 4 )

    Een andere opmerkelijke zaak die we in een Japanse tuin kunnen aantreffen : de kraanvogel ,

    symbool voor lang leven . Poorten of doorgangen , indien ze passen in de omgeving geven een enorme diepte aan de tuin . Ze kunnen dwars over een tuinpad aangelegd worden . Om waterpartijen over te steken maakt men naast stapstenen gebruik van verschillende bruggetjes . Plat of lichtgebogen stenen bruggen , houten bruggen , de bekende zigzagbrug , constructies met aarde en graszoden bedekt . Wat opvalt is dat er weinig bruggen zijn met een leuning en indien aanwezig zijn ze vaak rood geschilderd . Andere houten bruggetjes zijn uit cederhout dat niet mag behandeld worden om de structuur van het hout beter te laten uitkomen . Japanners hechten veel belang aan het natuurlijke , zij schuren palen met water en zand of branden ze zelfs met vuur om de structuur beter te laten uitkomen .

    Om het wild uit de grote nationale parken te houden plaatsten de japanners een shishi odoshi .

    Met water gevulde Japanse bamboepijpen kantelen en vallen dan terug op een steen die een zeer typisch geluid heeft , kan u ook nu in een Japanse tuin aantreffen als sierelement .

    Beplanting brengt kleur in de tuin ,bomen veranderen tijdens de seizoenen van kleur . Gemodelleerde en kunstzinnig gesnoeide planten zijn perfect in harmonie met de onvergankelijkheid van de rotspartijen en ze stralen een zeer hoge ouderdom uit . Welke vorm de tuinplanten krijgen hangt af van de tuincompositie , ze hebben meestal een gebogen stam en de loofpartijen zijn in plateaus uitgewerkt . Gesnoeide struiken , in vorm geknipte azalea’s stellen eventueel stenen of rotspartijen voor . Bloeiende planten komen in mindere mate voor en zijn dan ook goed overwogen ingeplant .

    Het assortiment planten kunnen we in twee groepen indelen , groenblijvende en bladverliezende planten .

    Groenblijvende planten : Bamboe : brengt beweging en een ritselend geluid in de tuin . Buxus alle soorten laten zich uitstekend snoeien in rotsformaties ( kunnen azalea’s vervangen maar ge mist dan de uitbundige bloei in de lente ) . Camelia : bloeiende plant in het voorjaar , matig winterhard in onze streken ,aangewezen wat beschut te zetten . In Japan maakt men van de bladeren de typische gekende groene thee .Mos : een zeer prachtige bodembedekker . Verschillende soorten mos is een lust voor het oog ,prachtige groene kleur . Het brengt een serene sfeer . Het vraagt een intens onderhoud want onkruid en grassen mogen er niet in voorkomen . Japanners onderhouden hun mospartijen intens dekken ze in de winter zelfs af voor het vervriezen . De Japanse tuin in het domein Clingendael –Nederland , bevat vele soorten mos , zeer prachtig om te aanschouwen . In Japan zijn typische mostuinen waarvan saiho-ji de belangrijkste is . Pinus : waarvan - parviflora ,- sylvestris en-thunbergii de belangrijkste zijn . Deze soorten laten zich uitstekend vormen .Rhododendron japonicum : met roze en lila kleurige bloemen in de lente . Azalea’s : als ondergroei bij bomen of langs de rand van een waterpartij . Een ideale plant om de mooie gesnoeide ronde vormen te bekomen . Als u ze snoeit moet u de eerste jaren de bloei missen . Tamaryu : een ideale Japanse bodembedekker , in Japan veel aangeplant , hier ook in speciaalzaken te krijgen

    Taxus : alle soorten zijn goed geschikt om te modelleren .

     


    Categorie:Japanse tuin - beschrijving
    26-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tuin ( deel 5 )

    Japanse tuin ( deel 5 )

    Bladverliezende soorten :Acers (Japanse esdoorns ) : Deze boomsoort brengt verfijning in de tuin . Esdoorns hebben een prachtige elegante natuurlijke groeivorm ( habitus ) Die zeer gewaardeerd wordt . Prunus : Na de esdoorn de favoriete boom bij de japanners vanwege zijn uitbundige bloei in de lente . In Japan zij er bekende kersentuinen waar tijdens de bloei duizenden bezoekers naar toe gaan . Japanners nemen speciaal verlof om de kersentuinen te kunnen bewonderen . De lente uitbundige bloei in de Japanse tuin betekenend begin van nieuw leven . Wisteria : als struik opgekweekt een blikvanger in de tuin tijdens de bloei maar in die groeiwijze langs hier minder gekend . Wordt vooral als klimmer op pergola gezien . Bonsai : koesteren in de palm van uw hand . Hosta : zeer decoratieve bladplanten , vele soorten in de handel te koop van zeer grote tot dwergvormen . Veel gebruikt in het Japanse bloemschikken , ikebana . Iris : in Japan zeer mooie irisvijvers . De Japanse tuin te Hasselt ( België ) bevat zo’n irisvijver . Waterlelie : Hier de mooiste waterplant in de vijver . In Japan komt de lotus voor , in ons klimaat niet leefbaar , komt in gestileerde vorm voor op de kappen van de stenen lantaarns en brugleuningen . Varens : geven een onbeschrijfelijke natuurlijke indruk . Varens zoeken de schaduwplekjes op in de tuin .

    In de Japanse tuin mag men niet overdrijven met planten , er moeten ook open ruimten blijven . Japanse planten in volwassen vorm zijn te bezichtigen in verscheidene arboreta waarvan het arboretum van Kalmthout ( België ) er een ruim aanbod heeft .

    Vormen , modelleren , in Japanse vormbomen . Zo’n planten zijn via gespecialiseerde zaken vanuit Japan in de handel kant en klaar te koop , uiteraard zijn die nogal prijzig . Niet moeilijk als u weet wat voor werk eraan is voorafgegaan en de jàààren geduld om in de gestuurde vormen te groeien . Willen wij het zelf maken , kan het met veel geduld en wat handigheid .De opbouw moeten we startten met jonge planten ( bomen ) omdat deze nog goed buigbaar zijn . Door het leiden met bamboestokken en vastbinden met touw bekomt u de gewenste vorm waarna het snoei en trimwerk volgt volgens het groeiritme en op gepaste tijdstippen . Ongeveer dezelfde snoeitechnieken worden op de planten toegepast zoals bij bonsai . Er op letten dat de vormen natuurlijk blijven .

    Zoals eerder op gewezen is een Japanse tuin een omsloten begrensde tuin met een eigen aparte leefwereld . De eerste tuinbegrenzingen waren grachten en stenen muren . Later volgden houten constructies en lemen muren in beigeachtige kleur afgewerkt met dakpannen . De muur is hier en daar aan het zicht ontrokken door beplanting of rotspartijen . Gegroeide hagen zijn ook in gebruik . Panelen in bamboe of gevlochten twijgen zijn ook in trek .

    De japanner zal vooraleer bezoek toe te laten in zijn tuin alles nat spuiten om zo de structuur van de natuursteen ten volle te laten tot zijn recht komen .

    Een Japanse tuin is een plaats met eigen levenssfeer , ontworpen in een andere gedachten wereld dan de onze . Volgens oosterse begrippen een tuin die leeft door symboliek ,waar stromend water muziek is en de grindtuinen het maanlicht weerspiegelen !

    De prachtigste tuinen op deze wereld !

     


    Categorie:Japanse tuin - beschrijving




    Land van de rijzende zon !
    Bakermat van de koi !

                     Dragon yin yang

    Blog als favoriet !


    JAPANSE TUINEN ...
    een paradijs !

    Een Japanse tuin die zie je niet die beleef je !


           Deze Japanse Geisha
           heet u hartelijk welkom
                 op deze site !

    AZALEA JAPONICA
    onmisbaar in de
    Japanse tuin !

    Japanse esdoorns ,
    de mooiste bomen !

    -- Alle kleine foto's in de middenkolom zijn aanklikbaar en kan u vergroot bekijken --.


    Acers , mijn
    lievelingsbomen !
    Om te koesteren ...


    ***© copyright ***
    De foto's en beschrijvingen mogen gebruikt worden op andere websites mits bronvermelding ( = url naar deze blog ) !!


    boeddhistisch gezegde :
    Wanneer de leerling
    klaar is
    verschijnt de meester .



    BONSAI.... natuur in verkleinde vorm  !

    KOI ... juwelen
    onder de vissen !


    KOI ...
    brengen rust in de tuin !

    KOI ...
    vis met kleurpatronen !

    ACCENTPLANTEN ,
    mooie hobby !

    Bezoek ook eens mijn blog met spreuken en gezegden ! ( Klik op de foto )

    Gastenboek
  • wat een PRACHT van een tuin ...ik heb ervan genoten!!
  • Veel vriendschapsgroeten
  • Hallo
  • Goedemiddag Tim
  • plakplonkje

    Vragen,informatie,kritiek en lovende woorden zie ik graag terug in mijn gastenboek of via mail .


    Bedankt voor de reactie en misschien tot ziens !
    Startpagina !


               Een SAMURAI één
               en al eerlijkheid 
               en toewijding !
    Aanbevolen Links ( 0-10 ) Kijkt u mee !
  • Aceretum Esveld
  • De Japanse esdoorns
  • Boomkwekerij -Zeldzame bomen en heesters
  • HostaFolie
  • Paul's bonsai - site
  • Rhododendron en Azalea
  • De Entoshof - Japanse tuin
  • Foto's Japan
  • Ut Klikt - Fotografie
  • Bonsai Walter Pall

    Aanbevolen Links ( 11-20 ) Kijkt u mee !
  • Bonsai in België
  • Bonsai - index
  • Japanse tuinen
  • Koi @ home
  • Japanese garden
  • Video's over Japanse tuinen - You Tube
  • Japanischer Gärten
  • Roji - Japanische gärten
  • Japan - Gärten - Kultur
  • Sanjuro - Jardin Japonais

    Aanbevolen Links ( 21-30 ) Kijkt u mee !
  • Paradise of Japanese Koi
  • Koi Hobby
  • Bonsai Café
  • De Koisite
  • Koi eagle
  • The Pond Library
  • Kusamono - Bonsai Wolfgang Putz
  • Ginkgo Bonsai Center
  • Japan startpagina Nederland
  • Japan nieuws Nederland

    Aanbevolen Links ( 31- 34) Kijkt u mee!
  • koi startpagina Nederland
  • koi.2link.be
  • tuin boogo links Nederland
  • Japanse restaurant Tanuki Brugge


  •        Deze Japanse Geisha
    hoopt dat u voldoening hebt aan uw bezoek op mijn blog !
    Welkom bij blogtips

    overzicht van nieuwe sites in België
    Nieuws Nieuwsblad
  • Anonieme brief over grensoverschrijdend gedrag bij VRT veroorzaakt deining in parlement
  • Ex-burgemeester Piet De Groote trekt met JA! naar verkiezingen: “Of ik de sjerp wil? Anders zou ik hier niet staan”
  • Zeldzame mammoetboom moet wijken voor appartementsgebouw: “Heel betreurenswaardig”
  • “Hij is een mengeling van Dutroux en Hitler”: zestiger terroriseerde jarenlang gezin en dwong stiefzonen om seks te hebben met hun moeder en zus
  • HET PUNT VAN VAN IMPE. De wonderlijke comeback van de christendemocraten. “Ze maken zelfs kans om de nieuwe premier te leveren”
  • Rijles eindigt in mineur: bestuurster (17) vergist zich van pedaal en parkeert auto verticaal naast spoorweg
  • VRT sprak al twee maanden met Bart De Pauw zonder slachtoffers te betrekken: “Grote fout”
  • Tesla wil af van lopende band
  • Vrouw riskeert celstraf en zware schadevergoeding na online kritiek op te zoete tomatenpuree in blik
  • 17-jarige opgepakt na dreiging met aanslagen tegen Franse scholen

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kruidjeroermeniet
    blog.seniorennet.be/kruidje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toetoe
    blog.seniorennet.be/toetoe
    Archief per maand
  • 12-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005
  • 03-2005
  • 02-2005
  • 01-2005
  • 12-2004
  • 11-2004
  • 10-2004
  • 09-2004
  • 08-2004
  • 07-2004
  • 06-2004
  • 05-2004
  • 04-2004
  • 03-2004
  • 02-2004
  • 01-2004




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!