Welkom op mijn blog ! Regelmatig volgt een aanpassing ! Veel kijk - en leesgenot !

NIEUW OP DE SITE


LAATSTE WIJZIGINGEN

  • Opbouw,snoei Jap.Acers bij bonsai-07/02
  • Suiseki - kijkstenen-07/02
  • Pinus Sylv.Beuvronensis-07/02
  • Meerstammige bonsai-31/01
  • Carpinus of haagbeuk-10/04
  • Acer Buergerianum - Drietandsesdoorn-14/03
  • Goede stam en eerste takken bij bonsai-06/03
  • Hoe goede wortelvoet (2)-28/02
  • Goede wortelvoet bij bonsai (1)-21/02
  • Goede opbouw Jap.esdoorn-14/02

           Deze Japanse Geisha
               verwelkomt u
                op deze site !

    VERNIEUWDE SITE !
    Druk op onderstaande knoppen
    Welkom op mijn site !
    Nog volgende beschrijvingen
    Welkom bij onze Japanse vijvertuin
    Welkom in ons Japans theehuis
    Het Japanse groene thee drinken
    Planten in onze Japanse tuin
    Aanplanting in onze Japanse tuin
    Onze westerse naar oosterse tuin
    Welkom bij onze koivijver
    Welkom bij koivijver filter
    Lieve tamme vissen,koi!
    Tweede vijver in onze Japanse tuin
    Vijver met goudwinden
    Mijn eerste waterpartij
    Groene kikkers in de plantenvijver
    Meer weten over Japanse tuinen
    Algemeenheden Japanse tuin
    Tuinbonsai vormen
    Graniet lantaarns in Japanse tuin
    Japanse tuin - prachtig
    Wil u meer weten over Japanse esdoorns
    Zijn esdoorns mooi!
    Esdoorns met mooi blad
    Wil u meer weten over azalea
    Bloeiende azalea's , lust voor het oog
    Dat zijn pas mooie bloemen !
    Accentplanten,mooie hobby,eigen creatie
    Kusamono,bovenste helft eigen creatie
    Kusamono verzameling
    Mooie verzameling bronzen miniaturen
    Tot de verbeelding sprekende kijkstenen
    Een rolschildering in een nis
    Bonsai,een levende kunst
    Hoe bonsai vormen
    Soorten vormen bij bonsai
    Werktuigen om bonsai te bewerken
    Recept Jin - seal
    Bonsai op hun mooist
    Beste plaats voor bonsai
    Bomen op weg naar bonsai
    soorten bomen voor bonsai
    Door natuur gevormde planten
    Water geven,dagelijks ritueel
    Semenstelling meststof
    Hoe planten vermeerderen
    Acer Buergerianum - een aanrader !
    Zeer goed voor bonsai
    Prachtige bonsai
    eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Wat is de beste bonsai
    Eigen creatie
    Bos van Lork en Esdoorn
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Zeer oude Taxus
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Eigen creatie
    Zoeken in blog


    aantal pageviews
    sinds 5 november 2008
    free counters
    Foto
    Hebt u een vraag , een bedenking , kritiek of lovende woorden via mail of via mijn gastenboek kan u mij bereiken .
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Bedankt voor de reactie en misschien tot ziens !
    Zoeken met Google


    Een interessant adres?
    (*) Minoh , is mijn gebruikte schuilnaam , genoemd naar een nationaal park in Ogata - Japan .

    Onze Japanse vijvertuin IKENIWA en het Japans theehuis ROKUSO - AN  zijn door mij ontworpen en uitgevoerd .

    Bonsai en Kusamono  behoort tot mijn hobby .
    Japanse vijvertuin Ikeniwa , koi , bonsai , Japanse esdoorns , azalea's , kusamono
    hoe kwam alles tot stand
    *** Rustig , ontspannen , genieten op deze site ... heerlijk toch !!!***
    30-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visbestand uitbreiden ...

    Visbestand uitbreiden ...

    Zo kon ik enkele jaren van mijn vijver en vissen genieten . Af en toe een koi aankopen en zo mijn koibestand uitbreiden met koi met verschillende patronen was mijn prioriteit . Bijna iedere keer als ik koi toevoegde aan mijn visbestand had ik af te rekenen met ziektes , ankerworm heb ik gehad en meerdere van die zaken . Maar ondertussen was er lectuur en genoeg winkels waar koi werd aangeboden die mij daaromtrent konden informeren en helpen met het daartoe nodige product voor die welbepaalde aandoening . Dit wil ik wel daarover nog kwijt . Velen zijn de mening toegedaan als ze vissen inkopen en toevoegen aan hun visbestand en de boel ziek wordt of in het ergste geval met doden tot gevolg , ze de schuld bij de visverkoper leggen met als commentaar : Die zaak heeft geen gezonde vissen ik koop daar nooit nog vis . Deze stelling is meestal onjuist vandaar dat er nogal dikwijls wordt aangeraden de vis eerst in quarantaine te zetten voor een hele tijd en pas dan aan uw visbestand toe te voegen . Laat ons er vanuit gaan dat uw vissen kerngezond zijn en de aangekochte vissen dat ook zijn , wat meestal ook zo is , maar als u die te samen brengt hebt u prijs , dit door kruisbesmetting (kan ook gebeuren op de boerderij met varkens e.d.) . Vandaar dat u ook nooit vijverwater van een andere vijver of waterbakken mag toevoegen aan uw eigen vijver(het vijverwater van de getransporteerde aangekochte vis ook niet) . Ieder vijverwater is anders van samenstelling (microben/bacteriën) en de vissen zijn immuun aan bacteriën en eventuele microben waarin ze vertoefden maar door samenvoegen besmetten ze eventueel elkaar .Als er iets mis is giet nooit zomaar een product in uw vijver of quarantainebak , maar neem altijd een afstrijkje slijm van de vis onder microscoop , zo kan u doeltreffend behandelen . Hiermee hoop ik toch een misopvatting uit de wereld te helpen . Een tip : koop uw visbestand in één keer , u bespaart u heel wat problemen.

    Vijverwater moet bewegen , zoals gezonde natuurlijke waterlopen , stilstaand water geeft ophoping van schadelijke stoffen . Door turbulentie kan kooldioxyde ontsnappen . Er wordt ook meer zuurstof opgenomen . Een vijver moet beluchten (luchtsteen – luchtpomp , onderwaterplanten ) . Geen metalen in aanraking laten komen met water ,bepaalde metalen veroorzaken corrosie die zich mengt in het vijverwater en giftig is voor de vis . In winter vijver afdekken met net voorkomt vuiligheid in de vijver .

    In de zeven jaar die volgden had ik nogal wat boeken verslonden over de aanleg van professionele koivijvers , want deze vijvers waren ondertussen in opmars .Eén les dat ik daaruit leerde was : wij Europeanen leggen een mooie vijver aan kopen vis en hebben dan meestal geen geld meer voor een degelijke filterinstallatie . Japanners daarentegen installeren eerst een filter , maken dan een vijver en met de rest van het voorziene budget kopen ze koi , en als hun budget het toelaat breidden ze hun visbestand uit .

    Ondertussen had ik onze westerse tuin reeds een oosters tintje gegeven , maar om onze Japanse tuin nog perfecter te hebben wilde ik in ’96 een professionele koi pond aanleggen met een inhoud van 60 kuub , een filter van 8,4 kuub water en een plantenvijver (13 kuub) gekoppeld aan koivijver en filter .



     


    Categorie:Koi
    29-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnenshow in mijn koivijver .

    Dansende dolfijnenshow in mijn koivijver !

    Ja , het is van dat zoals ik vermoedde , parasieten bestoken mijn koi .

    Met vissen uit andere waters in mijn voormalige plantenvijver te zetten heb ik die fameuze kruisbesmetting weer ingevoerd . Ik dacht nog : Doordat die goudwinden in een andere vijver vertoeven en alleen het vijverwater hetzelfde is , misschien zal ik aan die miserie van kruisbesmetting ontsnappen . Maar helaas ! De goudwinden , die weten van niets , die zwemmen vrolijk rond in hun aparte biotoop , nochtans zitten er respectievelijk twee en vijf goudwinden van verschillende vijvers te samen in water uit de koivijver waar een 40-tal koi zwemmen . Dus parasieten van drie verschillende waters bijeen .Daaraan zie je dat goudwinden niet of minder vatbaar zijn voor besmetting van andere vissen .

    Koi daarentegen , zijn mooie vissen die mensen graag in hun omgeving hebben , maar o wee als u andere vissen toevoegt , dan is het van dat . Ik heb dit al meerdere malen meegemaakt als ik nieuwe vissen bij uit zette . Daarom heb ik al 10 jaar geen nieuwe vissen meer gekocht enkel om die problemen te vermijden .

    Mijn koi flitsten ( zich op hun zij smijten en zich zo schuren ) tegen de jeuk . Regelmatig sprongen zij volledig uit het water om dan met een luide plons weer in de vijver te verdwijnen , precies dansende dolfijnen in een show ! Er was zelfs een surfer bij , die gleed op zijn staart anderhalve meter over het wateroppervlak . Ik heb de vijver waar de goudwinden zich bevinden afgesloten van de koivijver , dus dit water stroomt nu niet meer de koivijver in . De koi heb ik behandeld met een medicijn . Eerst het geneesmiddel samengesteld volgens de gegevens van over 10 jaar maar dit hielp niet , de vissen bleven maar springen zelfs ‘s nachts . Ik was bang dat er zo wel één over de oever van de vijver op het droge zou terecht komen en zo zijn leven zou eindigen , gelukkig gebeurde dit niet . Ik dacht het verkeerde geneesmiddel gebruikt te hebben daar dit niet werkte . Via internet en via een boek van een vriend die koiziekten beschreef zocht ik naar bijkomende gegevens en ik vond diezelfde formule maar twaalf maar sterker dan hetgeen ik samengesteld had Zeven dagen na de eerste behandeling deed ik de nieuwe samenstelling van dit goedje in de vijver , nu lukte het wel , schuren en springen is gestopt , blijkbaar werkt het product nu want het is toch op te letten met medicijnen , je mag zo maar niet luk raak toedienen , dit is geen spielerei ! De waterwaarden PH,GH en KH spelen eveneens een rol en beïnvloeden de werking van bepaalde geneesmiddelen . Na toedienen van gelijk welk geneesmiddel is het aan te raden de vissen te observeren naar hun gedrag en om indien nodig vlug te kunnen ingrijpen voor het verkeerd loopt . Ik vraag mij af : Zouden de parasieten in die 10 jaar gewend geraakt zijn ( resistent ) aan die geneesmiddelen dat de formule nu zoveel sterker moet zijn om hen te vernietigen? Dit probleem blijkt dus opgelost maar de goudwinden zitten nu in vijverwater die niet meer gefilterd wordt doordat ik het niet meer door de koivijver laat . Ik meet de waterwaarden op , waaronder ammoniak en nitriet en ververs 1/3 van de totale hoeveelheid vijverwater per week ,dit blijf ik doen zolang ik de vis nog blijf voederen . Met een Takara water cleaner (10000l/uur), die ik nog liggen had van in mijn oude eerste vijver breng ik stroming in het water en worden tevens alle fijne vuildeeltjes daardoor weggenomen . Alles blijft goed gaan met de goudwinden . Ik zou toch graag weer beide vijvers filteren met dezelfde filtereenheid .Winden , zeelt , zonnebaars en steur kunnen niet of niet goed tegen bepaalde medicamenten . Winden kunnen hierbij hun ruggengraat breken , sterven er niet van maar moeten verder in S – vorm door het leven , dat is geen zicht en ik wil die beestjes dit zeker niet aandoen ! Nu ben ik nog op zoek naar voor hen een goede oplossing , tijd brengt raad u leest er nog over !


    Categorie:Koi
    28-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste koi in de vijver .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerste koi in de vijver , was dat een openbaring ! Zo'n prachtig rustig zwemmende mooie vissen . Wat een verschil bij mijn wegschietende goudwinden van weleer .


    Categorie:Koi
    27-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn eerste koi in gezelschap van één goudwinde bevolkte mijn eerste vijver .


    Categorie:Koi
    26-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koi voederen ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koi voederen is een plezant moment van de dag ! Oppassen dat u niet teveel geeft ! Eén van de moeilijkste zaken bij het houden van koi . Hoeveel moet ik voederen ? Te weinig  of te veel . Een regel : Voeder zoveel of de koi in 5 minuten kunnen opeten !

    Categorie:Koi
    25-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koi , juwelen onder de vissen .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Koi zijn , als u van de verschillende kleurpatronen houd , de mooiste vissen . Ziet u liever een egaal gekleurde vis zoals goudvis dan moet u geen koi houden .

    Categorie:Koi
    24-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koi eten geven ... oppassen geblazen .
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, graag nog wat eten ...zou u zo denken bij het eerste zicht als u de koi gade slaat . Beter te weinig eten geven dan teveel ! Eten die niet opgegeten is binnen de 5 minuten terug van de vijver scheppen .Dit om verzuring van het water te voorkomen !

    Categorie:Koi
    23-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse koi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Japanse koi , levende juwelen , mogen niet ontbreken in een Japanse tuin .

    Categorie:Koi




    Land van de rijzende zon !
    Bakermat van de koi !

                     Dragon yin yang

    Blog als favoriet !


    JAPANSE TUINEN ...
    een paradijs !

    Een Japanse tuin die zie je niet die beleef je !


           Deze Japanse Geisha
           heet u hartelijk welkom
                 op deze site !

    AZALEA JAPONICA
    onmisbaar in de
    Japanse tuin !

    Japanse esdoorns ,
    de mooiste bomen !

    -- Alle kleine foto's in de middenkolom zijn aanklikbaar en kan u vergroot bekijken --.


    Acers , mijn
    lievelingsbomen !
    Om te koesteren ...


    ***© copyright ***
    De foto's en beschrijvingen mogen gebruikt worden op andere websites mits bronvermelding ( = url naar deze blog ) !!


    boeddhistisch gezegde :
    Wanneer de leerling
    klaar is
    verschijnt de meester .



    BONSAI.... natuur in verkleinde vorm  !

    KOI ... juwelen
    onder de vissen !


    KOI ...
    brengen rust in de tuin !

    KOI ...
    vis met kleurpatronen !

    ACCENTPLANTEN ,
    mooie hobby !

    Bezoek ook eens mijn blog met spreuken en gezegden ! ( Klik op de foto )

    Gastenboek
  • wat een PRACHT van een tuin ...ik heb ervan genoten!!
  • Veel vriendschapsgroeten
  • Hallo
  • Goedemiddag Tim
  • plakplonkje

    Vragen,informatie,kritiek en lovende woorden zie ik graag terug in mijn gastenboek of via mail .


    Bedankt voor de reactie en misschien tot ziens !
    Startpagina !


               Een SAMURAI één
               en al eerlijkheid 
               en toewijding !
    Aanbevolen Links ( 0-10 ) Kijkt u mee !
  • Aceretum Esveld
  • De Japanse esdoorns
  • Boomkwekerij -Zeldzame bomen en heesters
  • HostaFolie
  • Paul's bonsai - site
  • Rhododendron en Azalea
  • De Entoshof - Japanse tuin
  • Foto's Japan
  • Ut Klikt - Fotografie
  • Bonsai Walter Pall

    Aanbevolen Links ( 11-20 ) Kijkt u mee !
  • Bonsai in België
  • Bonsai - index
  • Japanse tuinen
  • Koi @ home
  • Japanese garden
  • Video's over Japanse tuinen - You Tube
  • Japanischer Gärten
  • Roji - Japanische gärten
  • Japan - Gärten - Kultur
  • Sanjuro - Jardin Japonais

    Aanbevolen Links ( 21-30 ) Kijkt u mee !
  • Paradise of Japanese Koi
  • Koi Hobby
  • Bonsai Café
  • De Koisite
  • Koi eagle
  • The Pond Library
  • Kusamono - Bonsai Wolfgang Putz
  • Ginkgo Bonsai Center
  • Japan startpagina Nederland
  • Japan nieuws Nederland

    Aanbevolen Links ( 31- 34) Kijkt u mee!
  • koi startpagina Nederland
  • koi.2link.be
  • tuin boogo links Nederland
  • Japanse restaurant Tanuki Brugge


  •        Deze Japanse Geisha
    hoopt dat u voldoening hebt aan uw bezoek op mijn blog !
    Welkom bij blogtips

    overzicht van nieuwe sites in België
    Nieuws Nieuwsblad
  • Hoogst aantal oproepen ooit bij Zelfmoordlijn 1813: “Nood aan gesprek is heel hoog”
  • Na woelige dagen door spanning tussen Koerden en Turken: geen incidenten voorbije nacht in Gent
  • “Iek zèn raaaazend oep Jinnih”: in Antwerpen halen velen opgelucht adem, maar ontslag Beels is ferme domper voor Vooruit
  • Gucci’s Alessandro Michele wordt nieuwe creative director van Valentino
  • Volgens onderzoek maakt zwangerschap vrouw twee jaar ouder, maar dit kan je doen om dat effect terug te draaien
  • Hoe kon ‘berg’ op grond Paul Gheysens jarenlang illegaal blijven liggen? Gemeentebestuur reageert voor het eerst: “Er is iets fout gelopen”
  • Zuhal Demir (N-VA): schopt tegen schenen en komt er meestal nog mee weg
  • Ben Weyts (N-VA): veel losse maatregelen, weinig structureel veranderd
  • Lydia Peeters (Open VLD): als ze iets doet, loopt het fout
  • DE INSIDER. Het rapport van onze parlementsleden: “Die is al twee jaar in geen velden of wegen te bespeuren dus je kan moeilijk zeggen dat die het goed gedaan heeft”

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dukje
    blog.seniorennet.be/dukje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fernanda1951
    blog.seniorennet.be/fernand
    Archief per maand
  • 12-2010
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 06-2005
  • 05-2005
  • 04-2005
  • 03-2005
  • 02-2005
  • 01-2005
  • 12-2004
  • 11-2004
  • 10-2004
  • 09-2004
  • 08-2004
  • 07-2004
  • 06-2004
  • 05-2004
  • 04-2004
  • 03-2004
  • 02-2004
  • 01-2004




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!