Image and video hosting by TinyPic
Droom is't leven, anders niet;
'tGlijt voorbij gelijk een vliet,
Die langs steyle boorden schiet,
Zonder ooyt te keeren.
 (uit gedicht Air van Jan Luyken).
Inhoud blog
  • Bedankt voor de gezellige bezoekjes
  • Vreemde vondsten op vliegvelden
  • Happy Halloween
  • Alleen handbagage
  • Weer geen blogrondes
    Gastenboek
  • Fijne Woensdag gewenst vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst vrienden
  • Groetjes Nikki
  • Wens je een fijne nieuwe week maatje
  • Lieve groetjes Nikki

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    .
    free counters
    .
    Free Visitor Maps at VisitorMap.org

    Hoofdpunten blog Moraira
  • 14, 15 maart
  • 2e reisdag; zaterdag 13 maart
  • vrijdag 12 maart
  • woensdag 10 maart
  • zondag 7 maart, maandag 8 maart,
    Hoofdpunten blog Bali
  • toevoeging; krantenartikel
  • Nieuwe website
  • Tot slot een aardige film over Bali
  • Weer thuis
  • Maandag 23 februari
    Het weer in Girona (Spanje)

    Het weer in Almelo



    Het weer in Altea (Spanje)



    "Foto's vormen een belangrijk deel van onze souvenirs, ze zijn het geheugen van een leven."


     

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    reis met me mee; Image and video hosting by TinyPic
    LOU TEMS PASSO PASSO LOU BEN (DE TIJD GAAT VOORBIJ GENIET ER VAN)
    Welkom op mijn blog. Kijk voor foto's van diverse landen in de zijbalk.
    28-05-2012
    Gouden regels voor meer barbecueplezier

    De dagen zijn zonnig en de avonden blijven warm, het barbecueseizoen is officieel geopend! Heerlijk grillen met vrienden of familie, wie kan daar nu neen tegen zeggen? Met deze tips kan het alvast niet fout lopen.

    1. Vergeet je kolen niet op tijd aan te steken, liefst lang voor de honger begint te knagen. Ze mogen namelijk niet meer branden, maar moeten mooi rood gloeien en bedekt zijn onder een kleine laag grijze as. De ideale test is je hand boven de hitte te houden voor 4 à 5 seconden. Als dat lukt, kan het grillen beginnen! Te warme baktemperaturen zouden alleen je vlees verpesten: verbrand aan de buitenkant en rauw aan de binnenkant.

    2. Over vlees gesproken... Komt het uit de diepvries? Laat het dan zeker niet ontdooien op kamertemperatuur, maar leg het ruime tijd (1 dag) op voorhand in de koelkast. Zo vermijd je dat bacteriën massaal kweken op je BBQ-assortiment. Is het een last minute barbecue? Gebruik dan je microgolf om alles te ontdooien.

    3. Overhaast tijdens het barbecuen niets, maar geniet gewoon van wat kleine tapa's, een lekkere aperitief en een gezellige babbel terwijl het vlees gaar wordt. Hamburgers die bijvoorbeeld niet goed doorbakken zijn, kunnen schadelijke bacteriën bevatten. De gemiddelde hamburger heeft een 11 à 13 minuutjes nodig om hapklaar te zijn. Laat het pletten trouwens ook maar achterwege, draai de hamburgers liever een keertje meer om ze egaal te laten garen. Zo vermijd je dat de sappen eruit lopen, die de vlammen snel doen opwakkeren en meer rook creëren. Dit is niet alleen ongezonder, maar kan ook de smaak aantasten.

    Meer vleestips:
    In vergelijking met steak en varkensvlees, heeft kip trouwens veel meer warmte nodig om goed te garen. Laat de kippenbillen en borststukken dus gerust wat langer liggen, 10 tot 15 minuten griltijd aan elke kant is doorgaans ideaal. Vleugeltjes worden best na 8 tot 12 minuten omgedraaid en voor een gewone kipfilet moet 6 tot 8 minuten per kant volstaan.

    Bij worsten geldt de regel 'low & slow'. Bak ze dus op een lage temperatuur zodat de buitenkant niet onmiddellijk verbrandt of barst en laat ze lang sudderen. Wie toch niet graag wacht tot de temperaturen zakken, kan de worsten eerst een kwartiertje laten pruttelen in water en bier (voor de smaak), om ze dan op een middelmatig vuur te grillen.

    Het geheim bij saté's ten slotte, is wat ruimte te creëren tussen het vlees en de groentjes ertussen. Nog beter is echter groenten en vlees op aparte spiesjes te bakken, aangezien ze andere gaartijden hebben.

    4. Vertrouw niet op de truc van het kleurtje binnenin. Snijden in je vlees zorgt er alleen maar voor dat de sappen ontsnappen, waardoor alles veel sneller uitdroogt. De beste manier om te weten wanneer iets klaar is, is door af te gaan op de textuur. Goed gegaarde stukken vlees of vis moeten veerkrachtig zijn, niet zompig (rauw) of gespannen (doorbakken).

    Laat het smaken!

    (Bron: HLN.be)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 11--0001
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Overwinteren aan de Costa Blanca
  • Verslag van een reis naar Bali in 2009

  • De landen die wij bezocht hebben
     en waarvan fotoreportages zijn



    Amerika Canada

    Bali

    Duitsland Frankrijk

    Portugal Spanje

    Tsjechie Hongarije

    Oost Duitsland Kroatie

    Nederland Belgie

    Griekenland Zwitserland

    Oostenrijk





    Fotoreportages

    van

    Nederland:

    Orvelte

    Provincie Groningen

    Stad Groningen

    Herfst in het land van Peel en Maas

    Engbertdijksvenen

    Blokzijl

    Scheveningen

    Zwanenwater (Callantsoog)

    Volendam

    Vlieland

    Sallandse heuvelrug

    Amsterdam; Sail 2005

    Landgraaf (Mondo Verde)

    Hoorn

    Giethoorn

    Herfst rondom Almelo

    Egmond aan zee

    Edam

    Dwingelderveld

    Kasteel Twickel; Delden

    Delfsail 2009

    Sail 2010

    Bali

    Verslag

    Amerika en Canada

    Verslag van de reis

    Washington D.C.

    Canada en Amerika algemeen

    Colonial Williamsburg

    Arlington

    New York 1e ged. ; 2e ged.

    Duitsland

    Stein am Rhein

    Schaffhausen

    Rugen

    Hiddensee

    Oost Duitsland;

    eiland Mainau

    Berlijn 2004

    Beilstein, Cochem, Moezel

    Neckardal,Heidelberg, , Mosbach,Eberbach,Hirschhorn

    Miltenberg a.d. Main

    Hunsruck; Moezel 2009

    Uberlingen

    Obersdorf; Dingelsdorf

    Frankrijk

    Alassio e.o.

    Nice

    Cannes

    Vence en St.Paul de Vence

    Gorges de Loup

    Villa de Rothschild; de tuin

    Villa de Rothschild .interieur

    Cagnes sur mer

    Ramatuelle

    Port Grimaud

    Mougins en Grasse

    Amiens;Les landes;Chartres;Lot

    Corniche; Moyenne; Eze

    Cote d'Azur

    Ardeche, Cote d'Azur, Verdon, Luberon

    Drome en Vercors

    Argeles sur mer

    van Port Grimaud naar Frejus en Roque d'Argens

    Bormes les Mimosas

    Chapelle du Rosair de Vence(Matisse) enTourettes sur Loup; La Colle sur Loup en le Bar sur Loup

    Corniche d'Esterel

    St. Tropez

     

    Tsjechie

    Griekenland

    Kreta

    Kroatie

    Istrie

    Dalmatie

    Italie

    Ravenna

    Venetie

    Gardameer

    Ligurië; S.Margherita; Rapallo; Levanto

    Cinquterre: Riomaggiore;Manarola

    Cinqueterre:Monterosso; Manarola; Vernazza

    Lago Maggiore

    eilandjes in het Lago Maggiore

    Genua

    Assisi

    Ligurie; Albenga en rit naar Alssio

    Orvieto

    Perugia en Meer van Trasimeno

    Umbrie

    Verona

     

    Zwitserland

    St.Gallen

    Spanje

    Costa Blanca 1990

    Costa Blanca 2010

    Portugal

    Algarve

    Belgie

    Brugge en Gent

     


    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Bedankt voor de gezellige bezoekjes
  • Vreemde vondsten op vliegvelden
  • Happy Halloween
  • Alleen handbagage
  • Weer geen blogrondes
    Archief per maand
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 11--0001
    Blog als favoriet !
    \"Image')">
    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!