Image and video hosting by TinyPic
Droom is't leven, anders niet;
'tGlijt voorbij gelijk een vliet,
Die langs steyle boorden schiet,
Zonder ooyt te keeren.
 (uit gedicht Air van Jan Luyken).
Inhoud blog
  • Bedankt voor de gezellige bezoekjes
  • Vreemde vondsten op vliegvelden
  • Happy Halloween
  • Alleen handbagage
  • Weer geen blogrondes
    Gastenboek
  • Fijne Woensdag gewenst vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst vrienden
  • Groetjes Nikki
  • Wens je een fijne nieuwe week maatje
  • Lieve groetjes Nikki

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    .
    free counters
    .
    Free Visitor Maps at VisitorMap.org

    Hoofdpunten blog Moraira
  • 14, 15 maart
  • 2e reisdag; zaterdag 13 maart
  • vrijdag 12 maart
  • woensdag 10 maart
  • zondag 7 maart, maandag 8 maart,
    Hoofdpunten blog Bali
  • toevoeging; krantenartikel
  • Nieuwe website
  • Tot slot een aardige film over Bali
  • Weer thuis
  • Maandag 23 februari
    Het weer in Girona (Spanje)

    Het weer in Almelo



    Het weer in Altea (Spanje)



    "Foto's vormen een belangrijk deel van onze souvenirs, ze zijn het geheugen van een leven."


     

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    reis met me mee; Image and video hosting by TinyPic
    LOU TEMS PASSO PASSO LOU BEN (DE TIJD GAAT VOORBIJ GENIET ER VAN)
    Welkom op mijn blog. Kijk voor foto's van diverse landen in de zijbalk.
    30-11-2011
    Weerspreuk
    Herfst alom
    ruzie in de vissenkom


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-11-2011
    Weerspreuk
    December op de kaart
    winter verre van gebaard

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-11-2011
    Weerspreuk
    Zijn de bomen nog niet kaal
    stormwind predikt stoere taal


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    27-11-2011
    De oale roop

    De oale roop klinkt weer  

    Door Alice Plekkenpol

    Voor de midwinterhoornliefhebbers kan de winter niet vroeg genoeg komen. Toch moeten ze nog even wachten, want officieel mag pas vanaf de 27e november worden geblazen. Behalve bij ViVace, bureau voor muziek, dans en kunstonderwijs in Enschede. Daar oefenen dertig belangstellenden al zes weken lang op het produceren van een herkenbare oale roop. Met een certificaat op zak kunnen zij zich straks aansluiten bij een echte blaasgroep.
    Midwinterhoornblazen was lange tijd niet meer dan een typisch oost-Nederlandse toeristische attractie. Maar de laatste jaren neemt de interesse voor het blazen flink toe, blijkt onder meer bij ViVace, waar voor het derde achtereenvolgende jaar een cursus wordt verzorgd door viervoudig nationaal kampioen Edwin Steggink. „De belangstelling is enorm”, meldt Haye Swart van ViVace. „De eerste keer hadden we zes deelnemers, vorig jaar dertien en nu al dertig. Dat is meteen het maximum, er staan inmiddels twintig mensen op de wachtlijst voor volgend jaar.”
    Ook voor deelname aan een blaasgroep bestaat zoveel animo dat de ploeg van het Ledeboerpark (foto) in Enschede zich heeft moeten splitsen. Naar het hoe en waarom van de groeiende interesse voor het midwinterhoornblazen kan Swart alleen maar gissen. „Wel horen wij dat veel mensen een midwinterhoorn in huis hebben hangen, ooit gekregen of geërfd. Daar willen ze dan graag iets mee doen.”
    Oorspronkelijk werd vooral op het platteland geblazen, liefst boven een waterput zodat de tonen zo ver mogelijk dragen van boerderij tot boerderij. Maar ook in dorpen en steden hoor je tegenwoordig bij het invallen van de schemer de hoorns.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Lapland

    De witte magie van Lapland

    Een hondensleesafari is een echt avontuur. De knisperende sneeuw en de wind zijn alles wat je hoort.
    De bekendste bewoner van Lapland is natuurlijk de Kerstman, die in Rovaniemi woont, vlak op de poolcirkel.
    Het barre Lapland wordt ook wel de laatste wildernis van Europa genoemd.
    Een goede manier om de Lapse natuur te ontdekken, is met een sneeuwscooter.
    Elk jaar wordt in Kemi een sneeuwkasteel annex hotel gebouwd.
    De Sampo neemt je mee op ijscruise.
    Wie van verse vis houdt, moet eens gaan ijsvissen.
    Dit restaurant werd gebouwd uit sneeuw.
    In de glazen iglo waan je je een Eskimo.
    Sfeer en actie in Noord-Finland
    Winter in Lapland is magie, maar ook actie. De sneeuw die alles toedekt, creëert een gevoel van rust. Je hoort alleen de stilte. Tot de husky's zich opmaken voor een hondensleesafari. Dan zijn ze niet meer te houden. Pal op de poolcirkel ligt Rovaniemi, de thuisbasis van de Kerstman. Rond hem is een heel dorp gebouwd dat in deze tijd van het jaar overspoeld wordt door toeristen uit de hele wereld. Maar Lapland heeft 's winters nog meer in petto: je kan er logeren in een ijshotel of een glazen iglo, over de sneeuw razen met de snowmobiel, een tochtje maken met een rendierslee of aan boord gaan van een ijsbreker.

    Lapland, de grootste provincie van Finland, wordt weleens de laatste wildernis van Europa genoemd. Hier leven meer rendieren dan mensen. Er zijn overweldigende wouden, enorme vlaktes en er woont bijna niemand buiten de steden en het handvol dorpen. De Lapse winter begint al in oktober bij de eerste sneeuw. Van eind november tot begin januari is de kaamos, dan komt de zon niet boven de horizon en heerst de duisternis. Ideaal om aan wintersport te doen zijn maart en april.

    Een huskysafari in Lapland is een ervaring om nooit te vergeten. Zodra de honden merken dat de slee wordt uitgehaald, beginnen ze te huilen, te springen en te trekken. Voor ze sleeën te zien krijgen, hebben onze gidsen ze al ingeriemd en aan stevige palen en bomen vastgelegd. Ze zijn nauwelijks te houden als ze worden ingespannen. Zo'n slee is eenvoudig vernuft. Vooraan kan er bagage of een metgezel liggen, knus ingeduffeld. Achteraan de menner rechtop. Om de trekkende honden in bedwang te houden, staat hij op een beweegbaar middenstuk met stalen haken die als ankers in de sneeuw grijpen. Als je de rem lost en je voeten opzij op de glijders zet, hebben de honden plotseling geen weerstand meer en schieten ze als een pijl vooruit. Het komt er dus op aan jouw handenwerk (het mennen) en voetenwerk (het remmen) te coördineren. Geen paniek: het klinkt ingewikkelder dan het is.

    Vrij als een vogel
    We sleeën in konvooi, de een in het spoor van de ander. Een gids op kop. Boven het krispen van de sleeën over de sneeuw hoor je alleen de wind over je gezicht suizen. Als we halthouden, gaan de honden in de sneeuw rusten. Ze hijgen. En ook nog eens langgerekt huilen om te tonen dat ze familie van de wolven zijn. Een hondensleesafari is avontuur. Je moet de berkenbosjes ontwijken, de honden in goede cadans laten rennen, je vrij als een vogel voelen. Ga niet te vlug in de bocht, want dan kan de slee kantelen. De honden voelen dan geen weerstand meer en schieten ervandoor tot de slee achter berkenstammen blijft haken of de gids erachteraan gaat om de slingerende lijn te pakken te krijgen. Terwijl de honden al honderden meters ver zijn, ben jij wel rechtgekrabbeld, maar daarom ben je nog niet bij de slee. Probeer maar eens zonder sneeuwraketten aan de voeten in de sneeuw te stappen. Dat lukt nooit. Bij iedere stap zak je tot over de knieën in het decor.

    Picknick bij min 15
    Wie het niet op honden heeft begrepen, kan in Lapland ook sneeuwscooteren. Laveren tussen de bossen. Nieuwe sporen trekken in een toegedekt landschap. De wereld glijdt langs aan het tempo dat jij beveelt. Ooit picknick, koffiebreak of barbecue bij min 15 graden gehouden? Zalig is dat. De gidsen sturen je naar de plekken waar je kan afstappen. Boven een kampvuur koffie zetten in een zwartberookte ketel, worst braden aan een stok, rendierlapjes bakken in een grote gietijzeren pan die je alleen met beide handen kan heffen: een sneeuwbarbecue is lekker primitief en toch een sterrenmaaltijd waardig. De Lapse keuken is er trouwens een van eenvoud, eerlijkheid en overvloed.

    Op de poolcirkel
    December en januari zijn de dagen uiterst kort en blijft de zon laag tegen de horizon, zelfs over de middag. Als je in Rovaniemi uit het vliegtuig stapt, is het al pikdonker, al is het nog maar even over vijf. Maar de luchthaven baadt in zeeën van licht, gericht op reuzengrote sneeuwmannen, een sneeuwkerstman, ijsrendieren, elfjes rond twinkelende arrensleeën. Reusachtige ijslantaarns strooien kleurig licht over de sneeuw. Met een tikkeltje geluk maak je het noorderlicht, zeer geleerd de Aurora Borealis, mee. Een verbazingwekkend fenomeen van meestal groene lichtslierten bij heldere wolkeloze hemel. Noem het pure magie, veroorzaakt door de interactie van zonnewinden en aards magnetisch veld.

    Rovaniemi - vlak op de poolcirkel en 800 km boven Helsinki - is de hoofdstad van Lapland en ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Kemijoki en Ounasjoki. Een handelsstadje dus dat nooit wereldberoemd zou geworden zijn zonder de Kerstman. Die woonde altijd al in Fins Lapland. En alle Finse kinderen weten te vertellen dat zijn oorspronkelijke huis op de berg Korvatuntun staat, in een afgelegen heuvelgebied nabij de Russische grens. Kurvatuntun wil 'Oorberg' zeggen, omdat hij de vorm heeft van een oor. Van hieruit kon de kerstman gemakkelijk naar alle kinderen en hun wensen luisteren. Toch bleek het allemaal een ietsje te ver afgelegen. Daarom kwam hij dichter wonen, in Rovaniemi. Ook gemakkelijker voor de post die al die kinderbrieven uit de hele wereld naar de kerstman moet brengen. Vorig jaar al meer dan 600.000.

    Santa Claus
    Acht kilometer noordwaarts van Rovaniemi ligt het sprookjespark Santa Claus Village met midden in de enorme grot waar de kerstman zijn huis en ateliers heeft. Hij woont er met de elfjes die helpen bij het inpakken van speelgoed, openen van brieven, klaarmaken van cadeautjes. Vorig jaar kwamen er ruim 330.000 bezoekers uit 180 landen. Het hele jaar kan je hier de kerstman begroeten en leren hoe hij erin slaagt in één dag alle huizen waar ook ter wereld te bezoeken, hoe hij langs de schouw in de huizen komt zonder iets vuil te maken of zich vast te strikken. Er zijn souvenir- en snuisterwinkeltjes, restaurants, attracties op zijn Disneys. Wie over de poolcirkel stapt, krijgt een foto en een certificaat.

    Nog meer te doen in Lapland
    Een cruise met de ijsbreker Sampo in Kemi, de enige die toeristen meeneemt op zijn tocht door acht meter dik ijs. Climax is je te laten drijven tussen de ijsschotsen in een thermisch pak. Info: www.sampotours.com

    Logeren in het sneeuwkasteel in Kemi dat elk jaar opnieuw wordt gebouwd. In het sneeuwkasteel bevindt zich het ijshotel. Je krijgt een thermische uitrusting met overall, sokken, laarzen, muts en handschoenen. De gemiddelde temperatuur is min 5 graden. Je slaapt in echte bedden met matrassen en een speciale thermische slaapzak die de lichaamswarmte goed bewaart. Er zijn twee kamertypes, 135 en 170 euro per persoon per nacht. Het ijshotel gaat pas eind januari open. Om dat op te vangen is begin december bij het Meripirtti Restaurant een Snow Lodge gebouwd, een grote constructie met zes iglokamers rond een gezamenlijke zitkamer. Info: www.snowcastle.net

    Logeren in een glazen iglo in Kakslauttanen Holiday Village (Saariselka). Vanuit je bed kan je het noorderlicht bewonderen. Info: www.kakslauttanen.fi

    Rendiersledetochten. In heel Lapland zijn er rendierboerderijen waar je alles leert over het leven van deze Lapse dieren, met als afsluiter een romantisch tochtje met de rendierslede.

    IJsvissen. Samen met een gids trek je naar een bevroren meer, waar een gat in het ijs wordt geboord. De vangst wordt ter plaatse geroosterd en verorberd.

    Sneeuwschoenwandelen. De ideale manier om je milieuvriendelijk te verplaatsen in de dikke laag sneeuw en diep tot in de Lapse natuur door te dringen.

    De Ranua Zoo op een uurtje van Rovaniemi met arctische dieren in hun natuurlijke omgeving. Info: www.ranuazoo.com

    Praktisch
    HOE ERHEEN: Finnair vliegt dagelijks tot driemaal van Brussel naar Helsinki met doorverbindingen naar een dertiental bestemmingen waaronder Rovaniemi, Kemi, Kusaamo. Met de vlucht van 11.40 uur in Brussel ben je om 15.15 uur in Helsinki en 17.40 uur in Rovaniemi. Een uur later dan bij ons. Info: www.finnair.com of de reisagent.

    BESTE PERIODE: Van november tot april.Op 1 januari gaat de zon slechts rond 11 uur op en omstreeks 14 uur alweer onder. Op 1 april is dat al 6.30 uur en 20.15 uur. Voor wintersport dus best in april.

    (Bron: HLN.be)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Weerspreuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als de ganzen eind november door het slijk moeten gaan
    zullen ze met kerst op het ijs staan

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    25-11-2011
    Weerspreuk
    November op dreef
    storm maakt bomen scheef

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    24-11-2011
    Weerspreuk
    November met regenvlagen
    brengt verkoudheid, jicht en andere plagen


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    23-11-2011
    Mistfoto's
    vorige | foto 1 van 23 | volgende

    De mooiste foto's van mist in Europa

    Niet alleen in België kregen we de ...

    Niet alleen in België kregen we de afgelopen dagen af te rekenen met mist. Het natuurfenomeen hield een groot stuk van Europa in zijn greep en dat leverde schitterende plaatjes op.
    © epa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Kerst

    vorige | foto 1 van 40 | volgende

    Hier is het al volop kerst

    We zijn nog niet eens aan de maand december ...

    We zijn nog niet eens aan de maand december begonnen maar dat neemt niet weg dat het in enkele steden al volop kerst is. In Duitsland bijvoorbeeld zijn de kerstmarkten al open sinds gisteren. Ook in vele wereldsteden is de kerstboom al vroeg op het seizoen getooid. Een rondje kerstsfeer opsnuiven in 40 feeërieke foto's.
    © reuters

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Weerspreuk
    Zachte november
    maakt muiterij in december

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    22-11-2011
    Weerspreuk
    November kil en vol mist
    westenwind bedenkt rap een list


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-11-2011
    Weerspreuk
    Mistige wereld kil en klein
    snel zal storm uw einde zijn

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    20-11-2011
    Natuurfilm
    The beauty of pollination
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    19-11-2011
    Spanje in trek ivoor kerstvakantie

    Spanje erg in trek voor kerstvakantie bij Belgen

    Spanje is een gegeerde bestemming bij de Belgen voor de kerstvakantie, zo is van verscheidene touroperators vernomen. Reizen naar Egypte en Tunesië liggen ook goed in de markt, evenals de sneeuwvakanties.

    "Bij de vliegreizen ligt Spanje ver voor op de andere bestemmingen", zei Florence Bruyère van Jetair. Ze preciseerde dat niet alleen het vasteland maar ook de Canarische Eilanden veel toeristen trekken.

    Een tendens die Koen Vandenbosch van Thomas Cook en Neckermann beaamde. Hij zei dat de vraag voor de Canarische Eilanden was toegenomen en dat extra vluchten en hotelkamers moesten worden geregeld. "De Canarische Eilanden profiteren van de gebeurtenissen in het Midden-Oosten." Reizen naar Egypte en Tunesië, waar de politieke toestand zich stabiliseert, doen het volgens de touroperators echter ook heel goed.
     
    Wat de skivakanties betreft, blijven Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië de lijst aanvoeren. "We stellen een sterke vraag voor de tweede week van de kerstvakantie vast", een periode waarin de prijzen iets lager liggen omdat sommige Europese toeristen dan geen vakantie meer hebben, aldus Vandenbosch.
     
    Volgens Bruyère is er ook heel wat vraag naar citytrips naar Londen, Parijs en Barcelona. De Belgen lijken zowel voor de zon als voor de sneeuw te kiezen en er is nog aanbod op alle bestemmingen. Voor de krokusvakantie, daarentegen, is "alles al bijna verkocht", aldus Vandenbosch. (belga/kve)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Kerstmarkten

    De tien mooiste kerstmarkten dichtbij

    In veel Belgische, Duitse en Noord-Franse steden worden de pleinen schoongeveegd, de lichtjes uit de opslagplaatsen gehaald en de rood-witte versiering goed afgestoft. Nu de dagen beginnen te korten is het weer tijd voor de kerstmarkten. Deze zijn volgens Stedentripper.com de mooiste:

    Keulen, Duitsland
    Op zes plaatsen in Keulen zijn kerstmarkten te vinden, met de Keulse Dom als statig middelpunt. De Neumarkt, de Altermarkt en Rudolfplatz zijn in de wijde omgeving een begrip, maar ook de drijvende kerstmarkt op de Rijn is een uitstekende plek om van de lokale culinaire specialiteiten te genieten. De kerstmarkt in Keulen is geopend van 21 november tot en met 23 december.

    Brussel, België
    Het mooiste plein van Europa is ieder jaar weer decor voor één van de gezelligste kerstmarkten van België. De vele kraampjes worden schitterend verlicht want duizenden witte ledlichtjes verfraaien de binnenstad. De kerstmarkt in Brussel vind plaats van 25 november tot en met 1 januari.

    Düsseldorf, Duitsland
    Ook in Düsseldorf vinden sfeervolle kerstmarkten plaats. De Marktplatz, Sternchenmarkt en Heinrich-Heine-Platz zijn slechts enkele pleinen waar de glühwein rijkelijk vloeit. Tussen 17 november en 23 december zijn de kerstmarkten er geopend.

    Lille, Frankrijk
    De Noord-Franse stad Lille, of Rijsel, wordt ieder jaar uitbundig versierd. Van 19 november tot en met 30 december staan er 80 kraampjes, een 18 meter hoge kerstboom en een 50 meter hoog reuzenrad op Place Rihour. Samen met de 3.900 winkels en boetiekjes in de stad zorgt dit voor de ultieme kerstshopervaring.

    Bremen, Duitsland
    Ook in Noord-Duitsland kun je kerstmarkten bezoeken. Zo is er in hanzestad Bremen, dat sowieso al een erg gezellige stad is, een prachtig verlichte markt langs de rivier de Wezer. Van 25 november tot en met 23 december is de 'Bremer Weihnachtsmarkt' geopend en schalt het geluid van kerstkoren door de binnenstad.

    Valkenburg, Nederland
    Het sprookjesachtige Valkenburg is elk jaar het toneel van de mooiste kerstmarkt van Nederland, die vooral bekend staat om haar sfeervolle ondergrondse markten. Tussen 18 november en 23 december kun je kerstshoppen in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot, waar je dit jaar ook de grootste ondergrondse kerststal van Europa kunt bekijken.

    Straatsburg, Frankrijk
    Al sinds 1570 kun je in het Noord-Franse Straatsburg de 'Christkindelsmärik' bezoeken, dat daarmee de oudste kerstmarkt van Frankrijk is. In de binnenstad hangt altijd al een gezellige sfeer, maar tussen 26 november en 31 december maakt de kerstmarkt de omgeving van Place Kléber en Place Broglie nog eens extra sfeervol.

    Oberhausen, Duitsland
    In het Duitse Oberhausen verrijst ieder jaar een kerstmarkt met ruim honderd blokhutten. Naast 'CentrO Wintermärchen' is ook de Altstadt, de oude binnenstad van Oberhausen, tussen 17 november en 23 december prachtig versierd.

    Brugge, België
    Tussen 25 november en 3 januari trekken veel toeristen naar de Brugse Markt en het Simon Stevinplein voor de plaatselijke kerstmarkt. De feestelijk versierde straatjes en vele grachten en bruggetjes zijn prachtig om te zien, terwijl de ijsbaan voor de ideale winterse sfeer zorgt. De kerstmarkt in Brugge behoort niet voor niets tot de mooiste markten van ons land.

    Dortmund, Duitsland
    De kerstmarkt in Dortmund is niet te missen. Een 45 meter hoge kerstboom torent hoog boven het stadscentrum uit. Aan de voet van deze immense boom kun je langs ruim 300 kraampjes kuieren, het lokale glühwein-recept testen of vers gebrande amandelen proeven. De 113e kerstmarkt in Dortmund is geopend van 17 november tot en met 23 december.

    Vind je het niet erg om wat verder te reizen? Dan kun je ook in Londen, Kopenhagen, Tallinn, Praag en Salzburg schitterende kerstmarkten bezoeken. (kve)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Weerspreuk
    Bladeren platgetrapt, bomen kaal
    herfst kraait heldere taal


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    18-11-2011
    Zakkenrollers

    Wees zakkenrollers te slim af

    Overal ter wereld komt het voor, maar in sommige steden lijkt het zakkenrollen tot nationale sport verheven te zijn. De dieven zijn dol op veelbezochte plaatsen en toeristische trekpleisters. Zakkenrollers gaan erg omzichtig te werk, dus kan je maar beter voorbereid zijn.

    Aan de hand van een enquête stelde de website Tripadvisor.com een lijst op van 10 steden waar gauwdieven het vaakst actief zijn:

    1
    . Barcelona (Spanje): Las Ramblas, de voetgangerszone
    2. Rome (Italië): de Trevi-fontein en het Pantheon
    3. Praag (Tsjechië): Charles Bridge
    4. Madrid (Spanje): de vlooienmarkt El Rastro, de metro en musea
    5. Parijs (Frankrijk): de metro
    6. Firenze (Italië)
    7. Buenos Aires (Argentinië)
    8. Amsterdam (Nederland)
    9. Athene (Griekenland): het Parthenon
    10. Hanoi (Vietnam): het oude stadsgedeelte van Hanoi

    Tips om zakkenrollers geen kans te geven:

    1. Bewaar nooit je portemonnee in je broekzak;
    2. Hou je handtas dicht tegen je aan, met de sluiting aan de binnenzijde. Houd ook de schouderriem stevig vast, zodat die niet kan worden doorgeknipt;
    3. Vermijd rugzakken: hoewel die erg praktisch zijn, zijn ze erg 'toegankelijk' voor gauwdieven, omdat de opening op je rug zit;
    4. Bewaar cash geld en kredietkaart niet op dezelfde plaats;
    5. Wees alert op afleidingsmanoeuvres;
    6. Zakkenrollers werken vaak in groepen. Ook kinderen en ouderen worden hierbij ingezet.
    7. Wees extra op je hoede in nauwe en drukke straten. Wacht niet naast de ingang van de trein, want zakkenrollers rennen vaak naar buiten zodra de deuren openen.
    8. Voordat je de deur uitgaat, verdeel de inhoud van je portemonnee over meerdere kleine vakjes. Hoe kleiner het voorwerp, des te moeilijker is het te vinden voor de zakkenroller. (kve)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Weerspreuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gaat de lente naar Tirol op reis
    sneeuw bedekt de edelweiss


    Krabbels

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-11-2011
    Weerspreuk
    Rustige novembermist
    december bedenkt venijnige winterlist


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-11-2011
    Weerspreuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na helder weer en sombere mist
    zit er zeker vorst in de kist


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    14-11-2011
    Weerspreuk
    Brengt de late herfst ons neveldagen
    in de winter zal sneeuw ons plagen


    krabbels voor hyves

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    12-11-2011
    Weerspreuk
    Sint en Piet op 't gladde dak
    hoed uw kruin voor de vallende zak






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-11-2011
    Weerspreuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Is de dag op Sint Maarten helder
    vorst zal doordringen tot de kelder

    Kinderen lopen Sint Maarten

    AMSTERDAM -  11 november is de dag, dat mijn lampje branden mag. Overal in het land liepen kinderen weer Sint Maarten.

    Als we zingen, krijgen we snoepje'

    In Nederland wordt het Sint-Maartenfeest, ook wel 'keuvelen' of Sinte-Mette genoemd, door kinderen van alle gezindten gevierd. In veel liedjes wordt vaak nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed.

    Kinderen lopen tijdens de lampionnentocht met hun zelfgemaakte exemplaar langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen in ruil snoep of fruit.

    Goed doel

    In het kader van Sta op tegen kanker gingen de kinderen van groep 8 van basisschool de Ark uit Espel dit jaar tijdens Sint Maarten met een speciaal doel langs de deuren. De kinderen vroegen aan de deur niet om snoep, maar om geld voor KWF Kankerbestrijding. Met een zelf geschreven actielied en zelf gemaakte spandoeken, affiches en collectebussen hoopten ze een hoog bedrag op te halen.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-11-2011
    Weerspreuk
    Wintertje om de hoek
    sokken onder de broek

    Photos Image

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    09-11-2011
    Weerspreuk
    Mist bij het ontwaken
    wit kleuren de daken


    Krabbel Plaatjes

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-11-2011
    Reispromoties op internet

    Opgelet met reispromoties op het internet

    Wordt je mailbox ook overspoeld met reispromoties? Groupon, MyTrip, TravelBird... De 'flitsaanbiedingen' zijn niet meer te tellen. Enige duidelijkheid scheppen is dus aangewezen. Zo boek je nog altijd beter rechtstreeks bij de originele aanbieders.

    Waar komen die reispromoties in je mailbox vandaan?
    Wie zich inschrijft op een nieuwsbrief of ooit zo'n aanbieding heeft geboekt, krijgt bijna dagelijks de promoties in zijn mailbox. De websites stellen zich voor als een reisbureau, maar zijn zelden meer dan een reclamefolder. Bovendien zijn die 'flitsaanbieders' niet verantwoordelijk voor foutieve informatie. Evenmin kan je hen aansprakelijk stellen als er wat fout loopt. Gemaakte reserveringen zijn meestal definitief en kunnen niet geannuleerd worden.

    Boek je niet beter rechtstreeks bij de aanbieders?
    De reiswebsites en -nieuwsbrieven worden meestal in samenwerking met reisorganisaties, vervoerders, logiesverstrekkers of autoverhuurders samengesteld. Daar zitten grote touroperators tussen. Op hun website vind je dezelfde promoties terug. Je kan dus evengoed inschrijven op nieuwsbrieven van Gallia, Holidayline, Jetair, Neckermann, Selectair, Sunjets en Thomascook om een zelfde aanbod te ontvangen. Je kan je ook aanmelden voor nieuwsbrieven van vakantieparken, zoals Landal Green Parks Landal Green Parks, Centerparcs, Sunparks en Roompot Roompotparken, die minstens even kwistig zwaaien met promoties, last minutes en allerhande kortingbonnen.

    Hoe weet je dat je veilig boekt?
    Hoewel heel wat van die websites een Belgische domeinnaam hebben, gaat het niet zelden om buitenlandse initiatieven. Zo gaat achter Travelbird een Nederlandse organisatie schuil die je dagelijks de 'beste vakantie-aanbieding' voorstelt. Wie zich inschrijft op de nieuwsbrief, ontvangt dagelijks een arrangement waarvan wordt gezegd dat je het nergens anders op het internet zo goedkoop vindt. Wie boekt, ontvangt een bevestiging per e-mail. Daarin wordt ook verteld hoe je moet betalen, want dat verschilt per arrangement. Je krijgt dan een waardebon die je in het betrokken hotel kan voorleggen voor je geboekte overnachting.

    Vakantiemogelijkheden rangschikt aanbiedingen op de Belgische markt volgens een 40-tal vakantypes. Wie er achter het doorklik-initiatief schuilgaat, wordt niet vermeld. Eenzelfde website is ook operationeel in Nederland, ook met onbekende adresgegevens.

    Zijn die aanbiedingen lang geldig?
    Sommige gelden maar voor één dag: je moet dus meteen beslissen. Zo biedt Groupon Travel elke dag een promotie aan in jouw stad met kortingen tot 50%. Dat kan gaan van verkoop van producten en diensten, waaronder ook toeristische arrangementen. Wanneer er binnen de 24 uur voldoende kopers opdagen, gaat het aanbod door en wordt het bedrag van je rekening gehaald. Zijn er niet genoeg deelnemers, dan gaat de verkoop niet door en wordt er geen geld van je rekening gehaald. Via een nieuwsbrief, Twitter of Facebook word je geïnformeerd over aanbiedingen.

    Promobook werkt volgens hetzelfde principe. Dagelijks zijn er nieuwe promoties met een beperkt aantal kortingbonnen per provincie. Wie boekt, ontvangt een kortingbon die hij overhandigt aan de logiesverstrekker of handelaar.

    Ook bij MyTrip, Vakantiepromos, Promovoyages en Vakantiestunt moet je binnen de enkele dagen beslissen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Het noodweer in Genua

    Nieuw noodweer geselt Italië: 7 doden bij zondvloed Genua

    Moeder met twee kindjes meegesleurd door water; leerlingen vast in scholen, ergste moet nog komen

    © epa

    HLN update   Zware onweders en overstromingen hebben opnieuw het noordwesten van Italië ongemeen hard geteisterd. In Genua traden na een heuse zondvloed waterlopen buiten hun oevers en stonden enkele wijken na hevige regenval onder water. In de Ligurische grootstad is een vrouw om het leven gekomen toen ze werd verpletterd door auto's, die door het water waren meegesleurd. Volgens de brandweer zijn er al zeven doden gevallen en zijn er ook minstens drie vermisten. Onder de doden een Albanese vrouw van 28 die met haar twee kindjes werd meegesleurd door de plotse tsunami van water. Scholen werden ontruimd. In twee scholen zitten alle leerlingen vast op de hogere verdiepingen. Tot overmaat van ramp wordt dit weekend nog meer vreselijk noodweer verwacht met vooral in Piemonte en Valle d'Aosta enorme hoeveelheden neerslag. Hoe erg de zondvloed na een vreselijke wolkbreuk toesloeg, blijkt uit de hallucinante beelden onder dit artikel.

    © afp
     Toen ik nog maar net een tunnel ingereden was, zat mijn wagen geblokkeerd in het water. Ik zat opgesloten en het water steeg snel. Twee jongens hebben mijn voorruit ingeslagen en me gered.  
    Giovanni De Pellegrini
    © afp
     Een enorme tragedie. In enkele minuten tijd is er een muur van water ontstaan, met een hallucinante snelheid. Daar staat iedereen machteloos tegen.  
    Burgemeester Marta Vincenzi
    © afp
    © afp
    © afp
    © epa
    © epa
    © ap
    © afp
    Het centrum van de Ligirusche havenstad Genua stond in een mum van tijd blank na een zelden geziene wolkbreuk. Die deed de rivieren Bisignano, Fereggiano en Sturla uit hun oevers treden. De gevolgen waren ronduit desastreus: minstens zeven doden (drie kinderen en vier volwassenen vrouwen), twee zwaargewonden (onder wie een kind) en minstens drie vermisten. Op de zwaar getroffen Via Ferreggiano vielen alle doden. Een bejaarde vrouw verloor het leven toen ze verrast werd door de plotse zondvloed en verpletterd werd tussen twee auto's. De brandweer moest haar lichaam vanonder de voertuigen trekken.

    Kindje dood uit slijk
    Rosario Giola (38), een werkloze arbeider, zag in de Via Fereggiano een nog groter drama, toen een vrouw met haar twee kindjes in de wijk Brignole door het wassende water werden meegesleurd. Het ging om een 28-jarige Albanese vrouw en haar kindjes van één en tien jaar. Hij gooide zich in de modderbrij en slaagde er nog in het jongste kindje uit het slijk te bevrijden. Helaas was het slachtoffertje al overleden.

    Mirakel
    Gelukkig zijn er ook wonderbaarlijke reddingen. Een man ontsnapte miraculeus aan de dood toen de zondvloed zijn auto dreigde mee te sleuren. "Ik dank twee jongens die mijn voorruit hebben verbrijzeld en mij geholpen hebben uit mijn auto te kruipen", zegt Giovanni De Pellegrini. "Toen ik nog maar net een tunnel ingereden was, zat mijn wagen geblokkeerd in het water. Ik zat opgesloten en het water steeg snel. Die twee jongens hebben met een krik mijn voorruit ingeslagen en me gered. Enkele seconden later viel mijn auto ten prooi aan de zondvloed en knalde tientallen meters verderop op een hoop andere gestrande voertuigen."

    Burgemeester
    "Een tragedie van een onverwachts grote omvang", stelt burgemeester Marta Vincenzi. "Ik wil hier zeker niemand de schuld geven, want bijvoorbeeld de Fereggiano was een absoluut veilige rivier die bovendien bewaakt werd door de civiele bescherming en de brandweer. In enkele minuten tijd is er echter een muur van water ontstaan, met een hallucinante snelheid. Daar staat iedereen machteloos tegen."

    Gasgeur
    Nadat de brandweer eerst zoveel mogelijk slachtoffers probeerde te redden, werden gas en elektriciteit afgesloten in het getroffen gebied. Door de overstromingen was een grote gasleiding gebroken en werd een sterke gasgeur waargenomen. Ook enkele scholen moesten ontruimd worden. De autoriteiten roepen de inwoners van Genua via luidsprekers op om naar hogere plaatsen te vluchten, indien mogelijk minstens op de eerste verdieping te slapen en enkel met de auto te rijden als het strikt noodzakelijk is. Gezien de omvang van de ramp zijn hulpdiensten uit andere provincies onderweg.

    Vluchten naar dak
    Honderden winkels in de buurt van de rivier staan blank. De hulpdiensten moesten met rubberen bootjes uitrukken. Sommige inwoners moesten zelfs naar hun dak vluchten. De brandweerhelikopters worden bij hun redding zwaar gehinderd door de aanhoudende regen. Straten en wegen in de regio zijn afgesloten. De autoriteiten van Ligurië en snelwegenmaatschappij Autostrade per l'Italia raden autorijden naar en in Ligurië af.

    Ergste moet nog komen
    Elders in Ligurië zijn honderden burgers uit voorzorg geëvacueerd. In de bergachtige regio bestaat het risico op aardverschuivingen en modderstromen. En het ergste moet helaas nog komen. Vanavond en vannacht zal de regen nog intenser worden. Het hoogtepunt van het noodweer wordt verwacht tussen zaterdag en zondagavond. In de komende 72 uur wordt liefst 500 mm neerslag verwacht.

    Vorige week
    Midden vorige week hadden onweders in Ligurië en Toscane ook al aanzienlijke schade aangericht. Minstens tien mensen kwamen om. Rome riep voor die regio's de noodtoestand uit. Uit voorzorg werden vandaag de bijna duizend inwoners van het dorpje Vernazza in de buurt van Cinque Terre geëvacueerd. Daar had het onweer vorige week het door toeristen bijzonder geliefde haventje volledig vernield. (kh/belga/tma)
    © ap
    © afp
    © epa
    © afp
    © afp
    © afp
    © epa
    © afp
    © afp
    © epa
    © afp
    © epa
    © epa

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Reizen boeken via veilingsites

    "Pas op met reizen boeken via veilingsites"

    Je bent niet altijd voordeliger af met het boeken van je vakantie via veilingsites. De Nederlandse Consumentenbond waarschuwt goed te letten op bijkomende kosten van de aanbieding, zo meldt het AD.

    Lang niet alle veilingsites zijn transparant over de bijkomende kosten of het vermelden van de waarde van het te veilen product, aldus de Consumentenbond. Ze deed bij vijf veilingsites (Vakantieveilingen.nl, Veilingreus.nl, D-reizen.nl, Hotelkamerveiling.nl en Uitstapjesveiling.nl) een steekproef en onderzocht of het winnende bod daadwerkelijk voordeel oplevert en of dit goedkoper is dan andere aanbiedingen.

    Winnende eindbod
    De Consumentenbond bekeek ook of het winnende eindbod goedkoper is dan andere aanbiedingen, spaaracties, Airmiles of andere boekingssites. Bieden op een vakantietrip levert niet altijd een optimale korting op, zo blijkt.

    Op veilingssite van D-reizen konden consumenten bieden op 2 vliegtickets naar Ibiza met luchtvaartmaatschappij Vueling, heen op 14-8-2011 en terug op 21-8-2011. Het winnende eindbod was 555 euro. Vliegtickets.nl bood dezelfde bestemming aan met dezelfde reisdata voor 436,52 euro of 118 euro goedkoper.

    Bijkomende kosten
    Van de onderzochte sites rekende Veilingsreus.nl het hoogste bedrag aan wat betreft bijkomende kosten, namelijk 63 euro voor reserveringskosten, toeristenbelasting en schoonmaakkosten bij de huur van een chalet.

    "Veilen líjkt een goede manier om voordelig een slag te kunnen slaan. Toch is het verstandiger om de verschillende aanbiedingen van uitjes, weekendjes weg en tickets goed te vergelijken", luidt het advies van de bond. (AD/kve)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Weerspreuk
    November grijs
    december ijs


    Krabbels Hyves

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-11-2011
    Genua

    Zes doden door noodweer in Genua in Italië

    AP

     In de Italiaanse stad Genua zijn zeker 6 mensen omgekomen bij overstromingen door noodweer. Ook vandaag en morgen wordt nog felle wind en regen voorspeld.

    Genua wordt al enkele dagen geteisterd door hevig noodweer en overstromingen als gevolg daarvan. Zes mensen kwamen om, onder wie twee kinderen. Eén persoon zou nog vermist zijn. Een week geleden waren in dezelfde regio al eens tien mensen omgekomen door noodweer.

    AP

    Het centrum van de stad werd  herschapen in een autokerkhof. Tientallen auto's werden meegesleurd door het kolkende water en verderop op een hoop gegooid (foto's en video). Ook heel wat meubelen werden door de overstromingen de huizen uit en de straat op gesleurd.

    In verschillende delen van de stad zijn gas en elektriciteit afgesloten. Door het noodweer is ook de voetbalwedstrijd tussen Genua en Inter Milaan van vanmiddag afgelast. Dat heeft de burgemeester van Genua bekendgemaakt.

    In de streken Ligurië, waar Genua ligt, en Toscane is de noodtoestand afgekondigd. Ook in Venetië is er sprake van overstromingen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Weerspreuk
    Is de herfst kalm en zacht
    volgende lente in volle pracht


    Hyves Krabbels

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-11-2011
    Life
    Dit is zo mooi. Probeer de hele film te bemachtigen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Weerspreuk
    November droog en zacht
    weldra volgt er winterpracht


    Krabbels
    Krabbel plaatjes
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    04-11-2011
    Weerspreuk
    November warm en fijn
    het zal een strenge winter zijn



    krabbels

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    03-11-2011
    Weerspreuk
    Wind om de zuid
    novemberzon wacht de bruid



     
      krabbels voor hyvess
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (1)
    02-11-2011
    Weerspreuk
    De velden geschoren
    de winter geboren


    Krabbels

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-11-2011
    Weerspreuk
    November op de kaart
    ver weg 't eerste wintertje gebaard


    Image and video hosting by TinyPic
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 11--0001
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Overwinteren aan de Costa Blanca
  • Verslag van een reis naar Bali in 2009

  • De landen die wij bezocht hebben
     en waarvan fotoreportages zijn



    Amerika Canada

    Bali

    Duitsland Frankrijk

    Portugal Spanje

    Tsjechie Hongarije

    Oost Duitsland Kroatie

    Nederland Belgie

    Griekenland Zwitserland

    Oostenrijk





    Fotoreportages

    van

    Nederland:

    Orvelte

    Provincie Groningen

    Stad Groningen

    Herfst in het land van Peel en Maas

    Engbertdijksvenen

    Blokzijl

    Scheveningen

    Zwanenwater (Callantsoog)

    Volendam

    Vlieland

    Sallandse heuvelrug

    Amsterdam; Sail 2005

    Landgraaf (Mondo Verde)

    Hoorn

    Giethoorn

    Herfst rondom Almelo

    Egmond aan zee

    Edam

    Dwingelderveld

    Kasteel Twickel; Delden

    Delfsail 2009

    Sail 2010

    Bali

    Verslag

    Amerika en Canada

    Verslag van de reis

    Washington D.C.

    Canada en Amerika algemeen

    Colonial Williamsburg

    Arlington

    New York 1e ged. ; 2e ged.

    Duitsland

    Stein am Rhein

    Schaffhausen

    Rugen

    Hiddensee

    Oost Duitsland;

    eiland Mainau

    Berlijn 2004

    Beilstein, Cochem, Moezel

    Neckardal,Heidelberg, , Mosbach,Eberbach,Hirschhorn

    Miltenberg a.d. Main

    Hunsruck; Moezel 2009

    Uberlingen

    Obersdorf; Dingelsdorf

    Frankrijk

    Alassio e.o.

    Nice

    Cannes

    Vence en St.Paul de Vence

    Gorges de Loup

    Villa de Rothschild; de tuin

    Villa de Rothschild .interieur

    Cagnes sur mer

    Ramatuelle

    Port Grimaud

    Mougins en Grasse

    Amiens;Les landes;Chartres;Lot

    Corniche; Moyenne; Eze

    Cote d'Azur

    Ardeche, Cote d'Azur, Verdon, Luberon

    Drome en Vercors

    Argeles sur mer

    van Port Grimaud naar Frejus en Roque d'Argens

    Bormes les Mimosas

    Chapelle du Rosair de Vence(Matisse) enTourettes sur Loup; La Colle sur Loup en le Bar sur Loup

    Corniche d'Esterel

    St. Tropez

     

    Tsjechie

    Griekenland

    Kreta

    Kroatie

    Istrie

    Dalmatie

    Italie

    Ravenna

    Venetie

    Gardameer

    Ligurië; S.Margherita; Rapallo; Levanto

    Cinquterre: Riomaggiore;Manarola

    Cinqueterre:Monterosso; Manarola; Vernazza

    Lago Maggiore

    eilandjes in het Lago Maggiore

    Genua

    Assisi

    Ligurie; Albenga en rit naar Alssio

    Orvieto

    Perugia en Meer van Trasimeno

    Umbrie

    Verona

     

    Zwitserland

    St.Gallen

    Spanje

    Costa Blanca 1990

    Costa Blanca 2010

    Portugal

    Algarve

    Belgie

    Brugge en Gent

     


    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Bedankt voor de gezellige bezoekjes
  • Vreemde vondsten op vliegvelden
  • Happy Halloween
  • Alleen handbagage
  • Weer geen blogrondes
    Archief per maand
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 11--0001
    Blog als favoriet !
    \"Image')">
    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!