Ik ben Freddy, en gebruik soms ook wel de schuilnaam fritske.
Ik ben een man en woon in Rotselaar (Belgié) en mijn beroep is ex ambulancier GHB Leuven.
Ik ben geboren op 29/01/1945 en ben nu dus 80 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Af en toe ééns schilderen , oude pretkaarten verzamelen en bloggen ! Ben een man van weinig woorden maar van daden..
Gent Stambeeld van Jacob Van Artevelde. Gentse bevolking kiest nieuw bestuur. Gent, 3 januari 1338 - De bevolking van Gent heeft een nieuwe regering gekozen, bestaande uit vijf hoofdmannen: drie lakenhandelaars, een wever en een volder (iemand die het lakenweefsel soepel maakt ). Deze verkiezing is vooral een succes voor de wevers, daar zij sinds 1320 alle medezeggingschap in de stad hadden verloren . Onder de hoofdmannen neemt de lakenhandelaar Jacob van Artevelde de belangrijkste positie in .De verkiezing van de hoofdmannen is een gevolg van de noodsituatie die is ontstaan door het besluit van de Engelse koning, Edward III, geen wol meer aan Vlaanderen te verkopen . De Vlaamse textielnijverheid is geheel afhankelijk van de Engelse wol . Het besluit van Edward III vloeit voort uit zijn strijd met de koning van Frankrijk, Filips VI . Beiden vorsten steven naar gebiedsuitbrijding . Vanwege de Fransgezinde houding van de graaf van Vlaanderen, Lodewijk van Nevers , heeft Engeland tot een wolembargo tegen het graafschap besloten . De nieuwe regering gaat proberen tot een akkoord met Engeland te komen . Jacob van Artevelde zal met Edward III de besprekingen gaan voeren . 26 januari 1340 - De koning van Engeland , Edward III, is door Vlaanderen erkend als koning van Frankrijk . Door deze erkenning heeft Vlaanderen, dat het gezag van graaf Lodewijk van Nevers negeert en door de Gentse hoofdman Jacob van Artevelde democra- tisch wordt bestuurd, de banden met de sinds 1328 regerende koning van Frankrijk, Filips VI . Na zijn herkenning heeft Edward de bepalingen van het bondgenootschap met Vlaanderen bekendgemaakt . Deze bepalingen blijken zeer gunstig te zijn voor Vlaanderen . Zo heeft de Engelse koning zich ertoe verbonden Vlaanderen tegen Frankrijk te beschermen . De grote Vlaamse steden stelt hij een bedrag van 140 000 pond sterling in het vooruitzicht . Door het bondgenootschap met Engeland wordt Vlaanderen partij in de Frans - Engelse oorlog ( Honderdjarige Oorlog ). De Vlaamingen hebben zich tot op heden afzijdig gehouden van deze oorlog . Hun keuze voor Edward vloeit voort uit verhoogde spanningen met Frankrijk, en de algemene vrees voor oorlog met dit machtig land . De toenadering tot Engeland was in het bijzonder de wens van Jacob van Artevelde, vriend van de Engelse koning.
Ten westen van de dorpskern, tegen de grens met Oost-Vlaanderen aan , kunt u het schilderachtigste plekje van Gooik gaan bezoeken: de Woestijnkapel en haar omgeving. Schaapherdershonden vonden daar ooit een koperen kruisbeeld. Op die plek werd een kapel opgericht, die al in de 14de eeuw een druk bedevaartsoord was. De huidige kapel dateert van omstreeks 1600, maar werd in 1758 aangepast.