Angeltjes
27-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie vroeger uit de gevangenis wil, moet er iets voor doen

 

 


René Stadtkewitz wordt de Duitse Geert Wilders genoemd.  Hij werd uit de CDU gegooid omdat hij Wilders in Berlijn uitgenodigd had voor een debat op 2 oktober 2010 en daar niet wou op terugkomen.  Hij is medeoprichter van de partij Die Freiheit, zetelt momenteel als onafhankelijke in het Berlijnse parlement.  René Stadtkewitz spaart zijn kritiek niet op de islam,  op de criminaliteit en op de linkse hersenspoelers,  Zo heeft hij de situatie van de jongeren, die in de gevangenis verblijven, onder de loep genomen.  Hij stelde hierover een parlementaire vraag aan de Berlijnse justitiesenator, Gisela von der Aue (SPD).

Het antwoord luidde: Het aantal jongeren, dat in de Berlijnse gevangenissen een opleiding voleindigt, is nog altijd heel gering.  Momenteel volgens slechts 42 jonge gevangenen een opleiding.  Sinds 2008 zijn slechts 22 jongeren achter de tralies erin geslaagd een volledige vakopleiding af te sluiten. 

Het buitengewoon laag aantal jongeren dat een opleiding in de gevangenis kan / wil volgen verklaarde de senator door het tekort aan “schoolse en persoonlijke voorwaarden”.  Bovendien worden de meeste jongeren voortijdig vrij gelaten, zodat een volledige vakopleiding niet meer kan bereikt worden.  Maar ook bij 14 jongeren tot 25 jaar slaagde slechts 12.5% in een opleiding.

René Stadtkewitz eist dat voorwaardelijke straffen bij jongeren en jonge volwassenen slechts kunnen uitgesproken worden mits het bereiken van een afsluitende opleiding om zo toegang te hebben tot de arbeidsmarkt.  Slechts dan – vindt hij – hebben we een kans deze jonge mensen blijvend uit de criminaliteit te houden en ze weer in de werkende maatschappij te integreren.  Tot op heden wordt de jongere, die zijn opleiding afbreekt, de gunstmaatregel van voorwaardelijke invrijheidsstelling niet automatisch ontnomen.  Het gerecht heeft slechts de mogelijkheid het accepteren van een opleiding als voorwaarde voor voorwaardelijke invrijheidsstelling bij het vonnis uit te spreken;  bij blijvende onwil kan een sanctie volgen, bv. een arrestatie. 

In het land b hebben we dergelijke problemen niet.  Er is geen plaats in de jeugdinstellingen of in de gevangenissen: dus worden ze na enkele uurtjes op het politiecommissariaat terug vrij gelaten.  Naar een opleiding wordt niet gevraagd. 

Floriaan Terbeke

Bron: Die Freiheit


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn restaurant : *Bij de arme duivel*

 

Haal brandnetel uit uw tuin of uit een weide, maar vermijd wegbermen en zones die besproeid worden met pesticiden. In de lente en de zomer zijn de jonge scheuten nog smakelijk en zacht. Pluk de jongste blaadjes en de topjes (bovenaan de plant), verwijder de stengels en alle harde delen. Spoel de brandnetels geruime tijd met water met een scheutje azijn. Let op want het volume vermindert sterk na deze spoelbeurt. Pluk er dus voldoende!

In de keuken kunt u de brandnetel verwerken in een sap of een soep, in een soufflé, een tapenade of een groene ketchup. U kunt er ook een kruidenthee mee zetten. Ze is perfect te combineren met andere groenten als courgettes, wortelen en pompoen, in een quiche bijvoorbeeld. Ze geeft purees een originele smaak en past bij kaas in een gratin. Bovendien is het een ingrediënt dat snel klaar is, vol van smaak, goedkoop en binnen handbereik... tenminste als u handschoenen in de buurt hebt.

Gezonde recepten
Netelsoep
Ongeveer 500g gewassen netels in een kookpot met 1 liter water, 1 groentebouillonblokje en kruiden (peper, zout, Provençaalse kruiden of komijn, kurkuma, koriander...). Voeg daarbij een grote aardappel of een courgette, in blokjes gesneden. Na 15 tot 20 minuten is de soep klaar. Mix en dien op met een scheutje room.

Kruidenomelet
Klop 4 tot 5 eieren en meng daar 200g gewassen en in fijne reepjes gesneden of gehakte brandnetels door. Voeg daarbij 50g geraspte kaas en 2 sjalotten. Op smaak brengen met peper en zout, en gedurende enkele minuten bakken in een antikleefpan.

Groene tartarinade
Meng ongeveer 100g jonge brand-netelscheuten met verse geitenkaas, wat olijfolie, peper, look en citroensap. Haal er de mixer door. Te gebruiken op pasta of op brood.

Pittige pistou
Mix 100g gewassen en uitgedruppelde brandnetelblaadjes met 25g pijnboompitten, 50g droge kaas (parmezaan), 3 teentjes look en 10cl olijf-olie. Voeg de olie langzaam toe tot u een vloeibare massa bekomt. Peper, zout en citroensap toevoegen. Koel kunt u deze pistou een week bewaren.
 

Bron : http://plusmagazine.rnews.be/nl/gezondheid/voeding/artikel/980/mmm-brandnetels-vanavond


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op dinsdag 4 oktober 2011

NOG 7 DAGEN

 

 

Hallo Ray
 
Ik ben juist geschrokken toen ik las dat U je blog gaat sluiten. Ik en mijn man komen vaak bij U lezen.Ik vind het heel spijtig dat zo'n sterk en goed blog gaat verdwijnen . Ik weet niet wat de redenen zijn en die moet ik ook niet weten maar ik hoop dat je op uw beslissing zult terug komen .
 
Ik en mijn man wensen U zeker het beste in uw leven en wij hopen nogmaals dat je op uw beslissing terug komt.

 Vriendelijke groetjes  
Blog
Athea en Artist lover

*****

 ik vind het zeer spijtig dat angeltjes verdwijnt.in ieder geval wel bedankt voor de vele inlichtingen die ik op julie site heb mogen lezen.dit zal voor de vele lezers en lezeressen een groot verlies zijn.ik hoop dat ik julie in de toekomst terug mag verwachten.
 hoogachtend

X

*****

 angeltje en de toekomst
 
Bericht:
 ik begon al te panniekeren,ik ben blij dat dit het einde niet wordt.

GB

 


26-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort : Waarom schrijven journalisten daar nooit iets over ?

 

Enkele dagen geleden zaten we aan tafel met een ambtenaar van de Vlaamse overheid die zich met een aantal kollegas bezig houdt met het verkeer in Vlaanderen. Hij had ons opgebeld in verband met een bijdrage die we reeds geruime tijd geleden hadden geschreven over de zogenaamde "vrije busbanen". Hij wou ons een en ander vertellen en zo gebeurde. Tijdens het onderhoud liet hij mij ongeveer het volgende weten:

"Weet U, Mijnheer Van Gaever, dat een onbegrijpelijk hoog aantal ambtenaren van Sp.a-signatuur of met een duidelijke "groene" stempel gedurende de laatste jaren een reeks posten hebben ingepalmd die zeggenschap hebben over onze verkeersstromen? Zowel bij de N.M.B.S., als bij "De Lijn", als bij de Vlaamse overheid zwaaien deze lui de scepter. Er bestaat geen dokument van maar U mag van mij aannemen dat vele van deze ambtenaren een soort ongeschreven wet naleven die er in bestaat om het personenvervoer zoveel als enigzins mogelijk is te ontwrichten en te vertragen met als enige bedoeling steeds méér klanten in de richting van het "openbaar" vervoer te duwen ! Ik kan er over meespreken want zit bijna dagelijks met die lui rond de tafel."

Het gaat van het onnodig verbreden van weinig gebruikte voetpaden tot het plaatsen van allerlei zinloze paaltjes. Van het aanbrengen van soms gevaarlijke verkeersdrempels tot het invoeren van enkelrichtingstraten die de normale rijafstand soms op abnormale wijze verhogen.
Zelfs bij wegeniswerken wordt de tijdelijke verkeershinder extra vergroot door onnodig lange "omleidingen" of door het tijdelijk verminderen van het aantal rijbanen over véél langere afstanden als nodig enz. enz.

In dit licht moet U ook de belangrijke investeringen zien in uiterst gesofisticeerde apparaten die in trams en lijnbussen worden ingebouwd om de verkeerslichten te beinvloeden. Trams en bussen met soms slechts enkele reizigers aan boord leggen regelmatig het verkeer stil voor een reeks autovoertuigen waarin in totaliteit véél meer personen zitten dan in het voer- of rijtuig van het openbaar vervoer dat deze andere gebruikers tot stilstand dwingt. Wat U weken geleden schreef in verband met die "vrije busbanen" is helemaal juist. Indien men in Vlaanderen alle vrije busbanen terug zou schenken aan alle automobielgebruikers en die honderden kilometers die van hen werden ontstolen terug voor iedereen ter beschikking zou stellen dan zou het aantal files reeds merkelijk beginnen dalen. Als men aan deze ondefinieerbare groep geen halt gaat toeroepen dan loopt over enkele jaren ons volledig verkeer in een niet meer te ontwarren knoop.
Ik kan niet begrijpen dat er nog steeds geen journalisten, die zich met verkeer bezighouden, dat nog niet hebben gezien en dat er over deze feitelijke schandalen niets wordt geschreven!"

Tot daar onze toevallige gesprekspartner. Dit onderhoud had enkele dagen geleden plaats en wat lezen we vandaag als "hoofdartikel" op de frontpagina van de "Gazet Van Antwerpen"? (1 september 2011 - NvdR)


ZONE 30 zinloos in grote steden.

In dat artikel onthouden we een verklaring van Minister Schouppe. We citeren "In veel grootsteden kan je van een blinde maatregel spreken"!

Zou onze toevallige gesprekspartner van voor enkele dagen dan toch reeds een eerste journalist hebben kunnen overtuigen?. Het is dan ook te hopen dat in een nabije toekomst onze media een reeks voorbeelden gaan brengen van allerlei totaal zinloos genomen recentelijke beslissingen op verkeersgebied die de normale autogebruikers sterk benadeligen. Dat men nu reeds miljarden verbrast in de sector van het "openbaar vervoer" is een feit maar dat men nu, op artificiele wijze, ook nog de automobilisten wil straffen is een ander feit en een brug te ver!

Men zegge het voort...

Freddy Van Gaever - 1/2 september 2011


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op dinsdag 4 oktober 2011

NOG 8 DAGEN

Bericht:
 U hebt mij vaak laten lachen, om wat u schreef en om hoe u het schreef. Ik vond uw taalgebruik doorgaans prachtig, ook al begreep ik vaak weinig van de interne strubbelingen van België, zoals ze werden aangekaart, maar dat kan ook eigenlijk niet, je moet teveel weten om veel te begrijpen. Wat tjeven zijn is me nu wel duidelijk, maar hier ten noorden van de grens ben ik zelfs nog nooit iemand tegengekomen die het woord kent. Ik zal uw leuke video's missen, uw scherpe accurate observaties, uw bevlogenheid als rebelse Belg waarom uw commentaar steeds heerlijk was om te lezen. Ik heb heel wat van u gedownload. Het ga u verder goed. Horen we nog eens van u?

Groeten, H.

*****

Beste Ray,
 
Heb kennis genomen van Uw voornemen de webstek Angeltjes stop te zetten. Er rest mij alleen maar begrip ... Maar! Mocht het toch zijn dat U op de één of andere manier NIET zou willen laten verloren gaan wat Angeltjes doorheen de tijd opbouwde ... Leen ik daar met alle plezier (onder pseudoniem) mijn (iets minder scherpe) pen aan!

K

*****

Stoppen met Angeltjes
 Bericht:
 Waarde, 
 
Met heel veel spijt in het hart zie ik jullie ‘Angeltjes’ vertrekken!
 Eerst gedacht dat dit een grap was. Maar u meent het werkelijk.
 
Waar gaan we dan vanaf nu ‘objectief’ ingelicht en op de hoogte gebracht worden? Waar halen we nu nog terechte informatie over deze Belziekboel of over het land B. 
Wat blijft er nu nog over, wie vertelt ons nog de waarheid?
 
Eigenlijk noem ik het ‘positief’ misdadig, nog maar eens in de steek gelaten te worden.
 
Uw correcte artikels, Uw opzoekingswerk om de waarheid telkens aan het licht te brengen of hoe de zaken werkelijk in elkaar zaten. 
Om dan de ontspanning tijdens het weekend niet te vergeten, de goedgekozen muziek, de prachtige filmpjes! 
 
Het gemis zal heel, heel groot zijn.
 
Niettegenstaande wens ik U het allerbeste met de ontstressing. 
 
U heeft de kar heel lang getrokken en ik ben zeker dat U het daarbij niet zult laten, dat er eventueel, liever vroeg dan laat, opvolging komt.

 Van harte dank voor al die jaren.
 
MVG
 tins


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraken van Ronald Reagan

 

Hieronder enkele uitspraken van wijlen President Ronald Reagan. Het betreft in de eerste plaats kritiek op de Amerikaanse regering maar die in feite bij ons zeker ook van toepassing is wat België en Europa betreft. De man had een zeer nuchtere, heldere kijk op alles en draaide er geen doekjes rond. Wat zou ik niet geven om iemand van zijn kaliber hier bij ons te hebben in een leidende functie.
 
- Government is like a baby. An alimentary canal with a big appetite at one end and no sense of responsibility at the other.
Ronald Reagan

De regering is zoals een baby. Een voedselgeleider met aan de ene kant een reuze appetijt en aan de andere kant geen enkele verantwoordelijkheidszin.
 
- Government's first duty is to protect the people, not run their lives.
Ronald Reagan
 
De plicht van een regering is in de eerste plaats de veiligheid van de bevolking te garanderen, niet hun dagelijks leven te gaan leiden (te beheersen)

- Government's view of the economy could be summed up in a few short phrases: If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it.
Ronald Reagan

Hoe de regering de economie beschouwd kan men zeer beknopt formuleren: Als het draait, hef er belastingen op. Als het blijft draaien, leg het aan banden. En als het stopt met draaien, subsidieer het.
 
- Governments tend not to solve problems, only to rearrange them.
Ronald Reagan
 
Regeringen proberen niet om problemen op te lossen, enkel ze te verplaatsen.

(vertaling : Foxy)

 


25-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Libië ? Neen, dank u

 


... Het Vlaams Belang vraagt een gesloten deurenpolitiek en bedankt voor de illegale immigratie en het asielmisbruik die vele jaren lang het gevolg zullen zijn van deze operatie.  Ik heb in het parlementair debat met enige verbazing genoteerd dat volgens Theo Francken van de N-VA die toestroom van immigranten (van allerlei slag) ingevolge de evolutie in Libië nogal meevalt.  Hij vond dat het Vlaams Belang die zaak overdrijft.  Francken was met de commissie Binnenlandse Zaken in Genève geweest en had er horen zeggen bij de EU-instelling Frontex dat er in Lampeduza helemaal niet zoveel vanuit Libië arriveren als werd gevreesd en dat het veeleer Tunesiërs zijn die daar aankomen.  Het fenomeen van de N-VA arrogantie neemt – zeker in het geval Francken- soms wel gevaarlijke vormen aan.  Frontex is al sinds februari door Italië ter hulp geroepen en het is dus gewoon uit-de-nek-kletserij om te beweren dat in Lampeduza de gevolgen van de Libische oorlog niet zichtbaar zijn.  http://www.frontex.europa.eu/newsroom/news_releases/art95.html

Op 15 augustus vaarden op 36 uur tijd 2000 illegale immigranten in Lampeduza en Pantelleria binnen.  Waarschijnlijk heeft Kadhaffi bij de eerste goede weermeldingen extra illegale immigranten op weg gezet om zich te wreken.  Een spectaculaire topdag.  Maar toch gaat het om een constante stroom sinds februari.  Je mag weliswaar een anti-Vlaams Belang obsessie hebben maar zeggen dat de toestand niet dramatisch is omdat de bootjes nu vanuit Tunesië binnenlopen is een gevaarlijke vorm van blindheid.  Tunesië is nu net het land waar volgens het IOM sinds de start van de ongeregeldheden het positief migratiesaldo van Libiërs alleen al 186.000 bedraagt. De cross border movements naar Tunesië bedroegen op 22 augustus in totaal zelfs 286.215.  Niet dat die allemààl naar hier op weg zijn maar de hoe dan ook massale uittocht richting Europa heeft dus sinds februari in feite via Tunesië plaats.  Geen geruststelling dus maar eerder een waarschuwing van Frontex…

De Italiaanse minister Mantica stelde nog eergisteren dat Italië vreest voor het post-Kadhaffi tijdperk omdat een stroom Libiërs maar vooral sub-Sahara Afrikanen zullen proberen naar Europa te vluchten.  

Sinds ik in 2004 in Libië was om de problematiek van de clandestiene immigratie van nabij te gaan bekijken , ken ik het dossier vrij goed, mag ik zeggen.  Libië is in de eerste plaats een immigrantenland.  Het aantal Sub-Sahara Afrikanen steeg in de laatste vijf jaar van de vorige eeuw volgens sterk uiteenlopende bronnen van 40.000  naar 1,5 miljoen. Zij beschouwen Libië in de regel als een eindstation maar voor een steeds groeiende groep is het ook een “dicht bij Europa gelegen” doorgangsstation. 
Specialisten spreken dan ook van “The Lybian Migration Corridor”.  Kadhaffi was een schurk.  Hij buitte de Europese angst voor illegale migraten uit en liet zich door ons betalen voor zijn manier van mishandeling van die Afrikaanse migranten.  Ik zal ze tegenhouden, zei hij, en wees maar dankbaar want anders worden jullie overspoeld. 

De huidige toestand in Libië –waar trouwens een groot deel van de zwarten slachtoffer dreigen te worden van reëel racisme – zal aan iedere “transit” migrant het argument van een politieke vervolging geven om hier het statuut van asielzoeker te kunnen aanvragen, terwijl zij (vanouds) nooit iets anders zijn geweest dat (illegale) gelukszoekers.

De instelling Frontex is een compromis binnen de Europese Unie tussen landen die zelf hun grenzen willen beschermen en landen die een Europese grenspolitie willen.  Door de Libische situatie dreigt Frontex noodgedwongen eerder een loutere facilitator van de Libische doorgang naar Europa te worden.  

En dan heb ik het nog niet over de Maltese “corridor” gehad en over het groeiende belang van nieuwe migratieroutes vanuit Egypte en langs Turkije naar Griekenland. 

Tussen 2006 en 2009 was het aantal bootvluchtelingen in Lampeduza en Pantelleria verdubbeld.  Daarna ging het – door de actieve opsporingspolitiek van de Libiërs - heel even spectaculair veel beter. Maar men kan zich voorstellen hoe het nu is : in februari alleen al op 1 maand  bijna dertig procent van het hele jaar 2006. In augustus op 1 dag meer dan  10 procent van het hele jaar 2006.

Mag ik hier even een citaatje plaatsen, onverdacht want uit een rapport van het Robert Shuman Centrum (mede gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het (nomen est omen) project “Improving EU an US Immigration Systems” ?

“These revolutions will have a great impact on immigration. On the one hand, Europe will be facing new migration waves. The war of figures has already begun. According to an estimate from the Italian government, between 200,000 and 300,000 people are expected to land on European coasts in the near future, a figure based on the fact that 2.5 million foreign workers are currently living in Libya. Brussels argues for its part that the number of potential migrants lies somewhere between 500,000 and 700,000 people (Le Monde, February 25th, 2011). “

Het is niet voor niks dat niet alleen Italië maar ook de EU nu dringend  migratie
afspraken (zeg maar een verlenging van de migratie-akkoorden met Kadhaffi) vragen     van Jabril en C°.  Of de nieuwe Libische leiders daartoe geneigd zullen zijn en of zij     niet andere katten zullen te geselen hebben zullen wij moeten afwachten.  Maar het     Vlaams Belang zal zeker niet – zoals kennelijk de N-VA doet – zeggen dat het     allemaal wel meevalt.  De gevolgen van de Libische kwestie dreigen een open     toegangsdeur naar Europa te zullen worden.  Niet als het aan het Vlaams Belang ligt. 

Gerolf Annemans
Lees het volledige stuk
:
HIER klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijdbom tikt verder

 

Terwijl op 11 september in zowat alle Westerse landen een ingetogen herdenkingsplechtigheid werd gehouden en elke neiging tot – islamistische – provocatie de kop werd ingedrukt, kon de fundamentalistische moslimorganisatie Sharia4Belgium zonder enige moeite een conferentie organiseren met de smalende titel ‘You lost the war’.

Hellevuur

In een televisie-interview dat hieraan voorafging, liet boegbeeld Abu Imram zonder veel moeite zijn ware gelaat zien: “De kapers van 9/11 verdienen de allerhoogste graad van Allah in het paradijs”. Daarnaast stelde Imram dat een ongelovig iemand ‘uiteraard minder waard is dan een gelovige en zal branden in het hellevuur”.

De bijeenkomst in Antwerpen zou doorgegaan zijn in Antwerpen-Noord. Op het adres is een zogenaamd ‘Centrum voor islamitische diensten’ gevestigd, dat volgens de eigen website eveneens dienst doet als shariarechtbank voor huwelijks- en erfenisaangelegenheden.

Tijdbom

In Nederland eiste het christendemocratische CDA inmiddels reeds dat de Nederlandse Justitieminister Ivo Opstelten zou optreden tegen de organisatie Sharia4Holland, onder meer vanwege de organisatie van voormelde lezing in Antwerpen op 11 september.

Het Vlaams Belang stelt vast dat de provocaties van Sharia4Belgium in Antwerpen elkaar in sneltempo blijven opstapelen. Eerder dit jaar organiseerde Sharia4Belgium al een dodenwake voor de gedode terroristenleider Osama Bin Laden, waarvan de beelden op YouTube werden gezet en massaal werden geraadpleegd door allochtone jongeren. Intussen tikt de tijdbom verder.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op disndag 4 oktober 2011

NOG 9 DAGEN

 

Geachte Heer Ray ,
 Was me dat verschieten deze morgen toen ik las dat Angeltjes 
ermee stopt . U moet weten dat Angeltjes in de loop der jaren een fundamenteel onderdeel van mijn en ons leven geworden is en dat dan van de een op andere dag zien verdwijnen het is
 toch slikken .
 Niemand als U Heer Ray in Vlaanderen is beter in staat om op 
een op dergelijk gefundeerde manier tot uitdrukking te brengen wat in Vlaanderen leeft . Wat een taal , wat een woordenschat,wat een precisie, wat een overtuiging , het waren heerlijke tijden waarvoor onze gemeende dank .
 Steeds correct , nooit vulgair met kracht en bezieling ,dikwijls ludiek je moet het maar volhouden .
 Wat mij betreft zou ik zeggen , laat alles toch nog maar eens goed bezinken , maar stoppen met de succesrijkste blog van het seniorennet , het is toch een ingrijpende beslissing .
 Slechts weinigen in Vlaanderen is het gegeven te verwezenlijken wat U gedaan hebt .
 Wat er ook van zij , hier op mijn printer liggen twee bedankingskaartjes voor bescheiden financiele steun, 
kaartjes van U met het logo van Angeltjes waar ik meer dan
 voor beloond ben aan geestelijk voer , die kaartjes zullen er blijven als dankbare herinnering aan alles wat U ons geserveerd hebt .
 Tevens dank aan alle medewerkers en medescribenten ieder
 kweet zich met verve van zijn taak .
Vlaanderen ziet er in ieder geval heel wat schraler uit zonder 
Angeltjes .
 
Met Vlaamse groet ,

GVdV

*****

Stopzetten Angeltjes
 
Geachte heer Ray
 Met spijt verneem ik uw beslissing om te stoppen met Angeltjes.
 Waar vindt een "goddeloze" vlaams-nationalist nog andere gelijkgestemden naast de websites van de partijgebonden
 politiekers?

B

*****

Beste Ray,
 
We zouden het ZEER spijtig gevonden hebben moest Angeltjes verdwijnen omdat Uw blog volgens ons onmisbaar is in de huidige regime-media van Vlaanderen.
 
We kijken uit naar de heropening en wensen U intussen veel sterkte en organisatietalent toe.

RW



24-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserse varkens hebben geluk

 

Dat de Zwitsers tot de gelukkigste inwoners van Europa behoren zal niemand verbazen.  Hun keuze voor een eigen koers, zonder tussenkomst van de EUSSR, zal daar niet vreemd aan zijn.  We waren er ons niet van bewust dat ook de Zwitserse varkens in dat geluk mogen delen.

Een blik van onze wereldreiziger, Floriaan Terbeke, in de Zwitserse varkensstallen:

Bijna twee derden van de Zwitserse varkens worden in bijzonder diervriendelijke stallen gehouden en meer dan de helft kan een behoorlijk stapje in de vrije wereld zetten.  Geen enkel ander land behandelt zijn varkens in de verste verte zo goed. 

De Zwitsers beperken hun dierenliefde niet slechts tot de leveranciers van spek, koteletjes, gebraad, ham, Haxen en Eisbein, neen, ook de Zwitserse kippen en kalkoenen hebben in het Alpenland een gelukkiger leven dan elders in Europa.  88% van het gevogelte heeft de beschikking over een vrije uitloop in een beschutte omgeving of in de natuur.  De ca. 1.000 Zwitserse gevogeltemestbedrijven hebben een overzichtelijke grootte en krijgen regelmatig controleurs over de vloer die zorgen dat de producenten van kippebilletjes, -vleugeltjes en –filetjes hun mestleeftijd kunnen bereiken onder de strenge controle van wetten en voorschriften.

De Zwitserse landbouw heeft altijd bijzondere zorg besteed aan een kweekprogramma passend bij de diersoort met een beschermend oog voor de natuur.  Alle Zwitserse mestvarkensproducenten zijn niet groter dan wat overzienbaar en werkbaar is.  Er wordt gevoederd met nevenproducten uit de voedingsketting zoals wei- en melkoverschotten, aardappelschillen, melasse en broodresten.  Dat is ecologisch zeker toe te juichen.

De Zwitserse varkens hebben méér dan elders in Europa meer plaats in de stallen, want de strenge wetten en voorschriften dienaangaande beschermen sowieso alle dieren.  Ook het transport naar de slachtplaatsen is er korter dan elders.  En de regelmatige controles zorgen ervoor dat de dierenbeschermingswetgeving nageleefd wordt.

De consument profiteert van deze volgehouden koers op het pad van de diervriendelijke fok en mest van consumptiedieren.  En omdat de Zwitserse varkens meer dopamine in hun hersenen produceren, wordt hun vlees ook een beetje lekkerder.  En dat vertaalt zich misschien, waarschijnlijk, ook bij de gebruikers, die daardoor een beetje gelukkiger zijn dan elders.

Varkenswijsheid, niet te versmaden.

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa in 2029

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op dinsdag 4 oktober 2011

NOG 10 DAGEN

 

Geachte
Het maakt mij toch een beetje troosteloos. En dat samen met het geharrewar bij het VB. Vanaf het begin heb ik iedere dag de commentaren van Angeltjes gelezen. Niet dat ik het altijd eens was met u-naar mijn mening benadrukte u wat al te vaak uw ongebondenheid tegenover de katholieke kerk-maar u drukte op vlaams gebied perfect mijn eigen mening uit op een veel duidelijker manier dan ik het zou hebben gekund. Maar,zoals u denk ik, mijn mening over de katholieke kerk respecteert, zo respecteerde ik ook de uwe. Het zal voor mij een groot gemis zijn. Het ga u goed.
 
Jef

*****


Stopzetting
 
Bericht :
Ik sluit me aan bij de lezers die het stop zetten van Angeltjes betreuren. Kom alle dagen kijken en heb er veel uit geleerd.

V

*****

Ha de Ray,

Ik ken hem al vanuit zijn jonge jaren, toen hij in 't stad de artistieke kroegen afschuimde en opviel door zijn vlotte en zwierige manier van optreden. Een soort Elsschotfiguur in het lang.  Iedereen wist dat hij een VOlksunieman was maar iedereen praatte wel met hem en hij viel op door zijn grote kennis van het artistieke leven en hij koos altijd de kant van de artiesten en de kant van Vlaanderen.  Het waren allemaal even emotionele vrienden. Behalve sommigen die bleven zagen over de oorlog.  ...(gecensureerd)

Toen ik op deze blog terechtkwam herinnerde ik na enkele weken wie de Ray was : ik herkende hem aan zijn manier van schrijven die nog steeds dezelfde klonk als zijn uitleg van vroeger. Ik heb het op Facebook nagezien en het klopt.  Ray, doe voort, het verbaast mij dat ge nooit in het parlement zijt geraakt, maar ge zit denkelijk bij de verkeerde partij.

Ons kroegen van vroeger zijn nu verdwenen of  deftige bourgeoiscafeés of toeristische etablissementen geworden. Als ik u daar zie, kom ik u een hand geven, want wij hebben nooit samen gesproken vroeger. All the best, amice : Vlaanderen Vrij !



23-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herneming : Filmbeelden Antwerpen 1910

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo maar een dag ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen
We hebben tweemaal verloren. Ten eerste om wat ze ons hebben aangedaan en ten tweede om wat we ons zelf hebben aangedaan.
 
Op een mooie dag wandel je door de straten, er staat een zacht briesje en in de lucht hangt de geur van pas gebakken koekjes van de bakker iets verder op. Plots krijg je een klap vanachter tegen het hoofd. Eerst ben je geschokt. Dan wordt je kwaad. Je vraagt waarom ze je dit aandoen en dan zeg je “ik zal de rotzakken krijgen”. Maar wat als je nooit kwaad wordt en in schoktoestand blijft. Dan blijft wat ze je hebben aangedaan zinloos. Je blijft hulpeloos en gekwetst.
 
September (11) is een dag geworden van permanente schok en voortdurende pijn, terwijl we moeite hebben met onze pijn omdat onze natie gezegd werd niet kwaad te worden en gewaarschuwd werd niet te oordelen of de schuld te leggen bij de daders van de verschrikkingen van die dag. Het is de dag geworden wanneer we naar onze televisies staren of naar onze schermen (computers) of naar de grond voor ons en we proberen om enige verklaring te vinden waarom we een klap op ons hoofd hebben gekregen.
 
Hebben we iets verkeerds gedaan? Hebben we het verdiend? We staren naar beneden in het stenen graf en kunnen enkel nadenken over de onmogelijke mysteries van sterfelijkheid. Waar gaan we naartoe wanneer we sterven? Waarom gebeuren er slechte dingen voor goede mensen?
 
Dezelfde nutteloze vragen doen de ronde en dezelfde gebeurtenissen worden telkens herbeleefd in een nationaal vagevuur van pijn. In tegenstelling tot Pearl Harbour, Iwo Jima, Belleau Wood, Gettysburg, heeft dit geen enkele zin want er is geen onderliggende betekenis. Er is enkel de herinnering aan de dag waarop we werden aangevallen door mensen over wie we niet mogen spreken voor redenen die niet onderzocht mogen worden. En er is niets anders dan de pijn.
 
Eindeloze pijn is niet geneesbaar, maar kan enkel verdrongen worden en eventueel vergeten. Daarom wijden we één dag, één week aan de herinnering van de feiten enkel tot zover we ze mogen herbeleven en dan moet de wonde weer dicht met een korstje en gaan we werken, winkelen, groeten vrolijk onze moslim buur die in geen enkel opzicht iets met de gebeurtenissen van die dag te maken heeft. “Goede dag!” “Salaam Aleikum.”
 
Maar de pijn in ons achterhoofd verdwijnt niet. Iemand heeft ons een klap gegeven. Wie. Waarom. Wat kunnen we er aan doen? We kunnen in de rij staan en onze schoenen uitdoen en ons laten fouilleren door de vriendelijke man in de hoop dat de mensen en hun identiteit over wie we niet praten geen middel vinden om ons tijdens deze vlucht te doden. Het is een gewone dag in een gewone week in het tiende jaar nadat ons leven veranderde op een manier waar we niet over praten.
 
Verdrukking maakt genezing onmogelijk. Het vult ons met een gif dat ons tegen onszelf keert. Hulpeloosheid is leren zichzelf verachten en dan wanneer we een klap tegen het hoofd krijgen knikken we instemmend want we weten waarom we geslagen werden. We hebben het verdiend.
 
De kalender loopt en de schok blijft. Het is enkel wanneer je kwaad wordt dat de schok verdwijnt samen met de hulpeloosheid. Het is enkel wanneer je je realiseert wie je sloeg en kwaad wordt dat je terug jezelf bent. Tot dan zijn er enkel tranen en onbegrip, pijn en verdriet voor deze verschrikkelijke tragedie. Waarom moesten zij sterven? Wie weet het. We spreken er niet over. Niemand is verondersteld erover te praten.
 
Veeg de onderdrukking door politiek centrum weg en het masochisme van politiek links en je zult daaronder het kloppende kwade hart van een natie vinden. Het ligt dieper in Europa, daar moet je dagen graven om meer te vinden dan de op elkaar geklemde lippen van mensen die generaties lang geleerd hebben om op hun tanden te bijten en zachtjes te klagen over onbelangrijke zaken.
 
Amerikanen hebben echter niet geleerd zwijgzaam te zijn. De zelf censuur die zo gewoon is in Europa vind men hier enkel bij een kleine klasse van hoger geschoolden die te veel tijd hebben doorgebracht in faculteitsvergaderingen en in seminaries over gevoeligheden. In de plaats is er de verbazing van mensen die men keer op keer heeft voorgelogen, en die weten dat men hen voorliegt, maar die toch niet volledig begrijpen waarom ze worden voorgelogen en in welke mate ze worden voorgelogen.
 
Wie wil je geloven, je gezond verstand—of de media en de politici van beide partijen, de academici, schrijvers, dichters, geleerden, miljonairs, CEO’s, diplomaten, generaals, prinsen, beroemdheden en iedereen die belangrijk is maar die je nog nooit persoonlijk hebt ontmoet? Zouden die allemaal tegen je liegen? En indien dit zo is—is dat niet een even grote aanslag als september 11. Of zelfs een grotere?
 
Iedere dag is elf september. Iedere dag telkens we gecontroleerd door de veiligheidsdiensten van een bange onbekwame regering aan boord van een vliegtuig gaan. Iedere dag wanneer een terreur waarschuwing ons doet weglopen terwijl we het ergste verwachten. Iedere dag wanneer gesneuvelde soldaten terug worden gebracht. Iedere dag wanneer een van onze moslim buren samenzweert om ons te doden. Iedere dag is 11 september.
 
We kunnen het niet vergeten door slechts een dag te treuren en te herinneren. We kunnen het niet ontlopen met enkele jaren van oorlogvoeren. We kunnen het niet vergeten met een verzoeningspolitiek of door onze tranen. Het kan niet en zal niet verdwijnen tot we er mee afrekenen. Tot we afrekenen met wat het werkelijk wil zeggen.
 
Vandaag is het 11 september. Morgen zal het 11 september zijn. Het zal iedere dag van ieder jaar 11 september zijn tot we vernietigd worden of tot we wakker worden. Het is de dag die we telkens herbeleven tot we wakker schieten.
Vertaling : Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op 4 oktober 2011

NOG 11 DAGEN

 

Beste Ray,
 verweesd en bedroefd blijf ik, en wellicht velen met mij, achter na het lezen van uw bericht.
 Ik nam ieder vrij moment te baat om eens op de Angeltjes blog te klikken en te genieten van uw scherpe pen, de opinies, de culturele boodschappen enz enz.
 
Uw redenen om te stoppen zullen gegrond en weloverwogen zijn (zo kennen we u!) maar met het stopzetten van uw blog zullen de nieuwe media in Vlaanderen nooit meer hetzelfde zijn.
 
Bedankt voor de vele momenten van kijk- lees- en luistergenot.
 Vlaamse groet,
 Jan

*****

Stoppen ?
 
NIET doen aub. Ik kan Angeltjes niet missen.

WvdC 

*****

Bedankt
 
Bericht:
 bedankt Heer Ray om ons toch niet geheel verweesd achter te laten , ontspan U zoveel als nodig en hopelijk tot weder - lezen .
 Met vriendelijke groeten ,

Annie


 


22-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En intussen gooit de EU verder onze centen door deuren en vensters

 

 Een kritische stem in de EU-Praatbarak : Philip Claeys, altijd gedegen en noodgedwongen bondig door het strakke spreekreglement. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gematigd zijn, dat is gewoon wegduiken

 

Een vraaggesprek met Irshad Manji, Canadese schrijfster, journaliste en activiste van Zuid-Aziatische afkomst.  Zij ijvert voor de modernisering van haar geloof, de islam, en is een uitgesproken feministe.  Ze werd geboren in Oeganda, maar verhuisde op driejarige leeftijd naar Canada, toen Idi Amin alle Aziaten uit Oeganda verdreef.  Ze studeerde geschiedenis aan de universiteit van Brits-Columbia.  Ze heeft kritiek geuit op de islam, vooral dan op de behandeling van vrouwen, holebi’s en joden.  Zij draagt geen hoofddoek omdat volgens haar interpretatie van de koran slechts de vrouwen en dochters van de profeet Mohammed dit mochten dragen.  Zij is kritisch over de historische interpretaties van de koran en is voorstander van het concept van “ijtihad”, waarbij gelovigen zelf de koran mogen interpreteren zonder dat ze daarbij de geestelijke leiding moeten aanvaarden.  Vele moslims beschouwen haar als een afvallige en ze mocht dan ook diverse doodsbedreigingen ontvangen.
Gematigd zijn, dat is gewoon wegduiken 
Het gaat haar allemaal veel te langzaam, maar in de ideeënstrijd winnen de hervormers zoals zij terrein, ziet Irshad Manji. Als niet-moslims een beetje meehielpen, was het helemaal mooi.

Ze doet het iets rustiger aan. Irshad Manji is 43 en haar leven staat al twintig jaar in het teken van een reformatie binnen de islam. Ze betaalde een hoge persoonlijke prijs. Extremisten zien haar liever dood dan levend, ze wordt ernstig bedreigd.

Omdat ze pleit voor individuele, eigentijdse interpretaties van islamitische schriften. Omdat ze helpt relaties met niet-moslims te sanctioneren, net als bidden op je eigen manier en in je eigen taal. Omdat ze lesbisch is. En omdat ze religieuze autoriteiten uitdaagt en onderuithaalt.

 

Hoewel Manji bij een ontmoeting áltijd een opgewekte indruk maakt en bruist van de energie: ze heeft roofbouw op zichzelf gepleegd. Haar eerste boek, “The trouble with Islam today”, kwam uit in meer dan dertig landen. Versies in het Arabisch en andere door moslims veel gelezen talen werden massaal gedownload, ook in landen waar het boek verboden is. Ze reisde onafgebroken de wereld rond op zoek naar het debat. Maar ze heeft reuma en haar lichaam heeft haar al een keer fors gewaarschuwd.

Dus ze doet het wat rustiger aan.

Haar haar staat ook niet meer in stekels overeind, jaren lang haar handelsmerk. ‘Ik word volwassener.’

Is in de periode sinds 11 september 2001 sprake van een oorlog der ideeën?

‘Ja. Ik merk dat heel direct. Nadat ik in 2003 mijn eerste boek had gepubliceerd kreeg ik veel vijandigheid en haatmail over me heen. Zo bleef het vijf jaar. Daarna, of het nou in Egypte was of Amerika, vonden steeds meer jonge moslims de moed om naar mijn optredens te komen en zich uit te spreken. Meestal bleven ze hangen en kwamen ze na afloop naar me toe.’

‘Een keerpunt voor mij kwam in 2007 in Berlijn. Een groep jonge vrouwen benaderde me. Ik had enige tijd daarvoor een zegenspreuk van een imam op mijn website gezet voor gemengde koppels. Ook in het Duits, Turks en Arabisch. Ze vertelden me dat hun ouders de tekst serieus namen omdat die van een imam was al waren ze er niet blij mee. Eentje zei: er is dus tenminste een geestelijke, waarschijnlijk zijn er meer, die mij met mijn niet-islamitische vriend zou trouwen. De ideeënoorlog speelt zich dus in mijn leven af.’

Je spreekt als vanzelf over een ideeënstrijd bínnen de islam. Anderen zouden denken aan een strijd tussen islamitische en westerse denkbeelden

‘De polarisatie tussen de islamitische en de niet-islamitische wereld is belangrijk, omdat die gematigde en hervormingsgezinde moslims onder grotere druk zet om geen kritiek te leveren op andere moslims. Maar ik vind vrijheid van geweten en pluralisme universele concepten, geen westerse. Ik zou graag geloven dat we in de voortrekkersrol van seculiere democraten in de Arabische lente daarvan meer bewijs zien.’

‘Bínnen de islam vind ik niet eens het verschil tussen extremisten en gematigden de meeste betekenis hebben, maar het onderscheid tussen gematigden en hervormers. Gematigden zijn behoorlijk conservatief en daardoor meer deel van het probleem dan van de oplossing.’

Het is een van de zeven ‘lessen’ in haar laatste boek, Allah, Liberty and Love: ‘In tijden van morele crisis is gematigd zijn hetzelfde als wegduiken’.

Als je universele waarden propageert, is daar dan nog iets islamitisch aan?

‘In al mijn werk hamer ik op Ijtihad, de traditie om de Koran opnieuw te interpreteren. Dat is een zeer islamitische traditie. Maar de wáárden horen hetzelfde te zijn als die van anderen. Dat is logisch, want alle kernpunten in de islam stammen rechtstreeks uit het jodendom en het christendom. Dit betekent ook dat de bondgenoten van islamitische hervormers vaak geen moslim zijn. Je kunt je gemeenschap definiëren als: de moslims. Maar dan bind je je aan mensen met wie je weinig deelt. Je kunt ook kiezen voor een waardengemeenschap.’

In hoeverre is de ideeënstrijd gevolg van de aanslagen op 11 september?

‘De aanslagen hebben de strijd uit de schaduw getrokken. Ik schreef toen ze gebeurden al tien jaar over de noodzaak voor moslims om te hervormen. Niet-moslims zeiden: dat is mijn zaak niet, waarom zou ik dat lezen? Moslims zeiden: hang onze vuile was niet buiten. Allen deden of het een volstrekt interne zaak betrof. 11 september leerde ons dat wat binnen de islam gebeurt ontelbare levens daarbuiten beïnvloedt. Dit gesprek over ideeën is een gesprek in het algemeen belang.’

‘Het frustreert me nog steeds hoe lang het duurt voordat met name progressieven begrijpen dat zij een rol moeten spelen in het islamdebat. Ze zijn bang dat ze voor xenofoob of islamofoob worden uitgemaakt als ze kritische vragen over de islam stellen. En hervormers zoals ik zijn bang om zich uit te spreken omdat ze door islamitische supremacisten worden gezien als verraders en door islambashers gewoon als terroristen-in-de-kast.’

Wat was de aanleiding voor jou om al zo ver vóór 11 september tot reformatie op te roepen?

‘Er was niet echt één aanleiding. Ik groeide op in een multiculturele samenleving en ik zag hoe individuen werden teruggebracht tot mascottes van een cultuur. En ook nog in naam van de diversiteit.’

‘Toen ik negen was wilde ik klassenvertegenwoordiger worden en ik verloor onder meer omdat één jongen niet wilde dat een ‘Paki’ – zoals hij iedereen met een donkere huid noemde – dat werd. Veel kinderen zouden zich door zoiets misschien het zwijgen laten opleggen. Maar ik besloot dat mijn ras of zijn racisme mij niet het zwijgen zouden opleggen. Ik ging voor het voorzitterschap van de hele schoolbond en won gemakkelijk. Ik kon al heel jong zien dat identiteit iets is wat anderen voor je bedenken.’

‘Hoe ik dat kon, weet ik niet. Ik heb het nooit aan een therapeut gevraagd. Met mijn ouders had ik het er niet over. Die waren van de arbeidersklasse en hadden het te druk. Alleen met sommige vrienden. Misschien is een reden dat we als vluchtelingen naar Canada waren gekomen. Bij binnenkomst hadden ze ons winterjassen gegeven én vrijheid. Ik ben dankbaar en heb altijd de verplichting gevoeld om mijn vrijheden elke dag te benutten.’

Hoe staat het met je veiligheid?

‘Veel beter dan het was. Het gaat met pieken en dalen. Dat heeft niet zo veel te maken met wat ik doe, maar met wat er in de wereld gebeurt. Het wordt altijd meer als ergens spanningen oplopen. De haatmail gaat wel gewoon altijd door.’

Manji heeft wat voorbeelden van haatmail en dreigementen in het boek opgenomen. Het absurdst is een doodsbedreiging op rijm (‘Rozen zijn rood...’). Manji heeft op rijm geantwoord en nog twee keer een gedichtje van de anonieme dreiger teruggekregen.

‘Het is zo belangrijk om je humor erbij te behouden. Dat is een van de manieren waarop ik mezelf energie kan geven. Je moet laten zien dat je je niet door de vijanden van redelijkheid en menselijkheid het zwijgen laat opleggen.’

Ze had ooit een paar maanden lijfwachten maar koos er bewust voor om zonder door het leven te gaan. Ze wil andere hervormingsgezinde moslims, die het toch al eng vinden om zich uit te spreken, niet nog meer afschrikken.

Geen kleine beslissing.

Lacht. ‘Voor mijn moeder niet.’

Voor jou toch ook niet?

‘Het is het leven voor mij. Het is wat het is. Ik denk er niet veel aan. Mijn enige angst is dat mijn moeder mij moet begraven voordat mijn zusters en ik haar begraven.’

Bid je nog zoals je in je boek beschrijft of heb je weer een nieuwe manier?

‘Ik doe het nog zo. Het gebedskleedje uit mijn kindertijd ligt in de richting van mijn boekenkast en elke dag pak ik er boeken uit en lees ik inspirerende passages. Mijn moeder was geschokt: waarom moet je dat aan mensen vertellen? Ze is een gelovige vrouw dus ik leg in haar termen uit: er is geen god buiten God. Hij heeft ons creativiteit geschonken en als we die gebruiken bewijzen we de eer aan zijn schepping.’

Culturen verdienen geen rechten, vind je.

‘We moeten van de misvatting af dat, alleen omdat mensen gelijkwaardig zijn, ook culturen gelijkwaardig zijn. Er is niets heiligs aan culturen. En als je die rechten toekent dan versterk je alleen maar de zelfbenoemde woordvoerders van die culturen die ze gebruiken om anderen zonder stem eronder te houden. ‘

‘In mijn boek staat een verhaal van een verkracht meisje dat te laat thuiskomt. Haar moeder wordt boos op haar omdat anderen kunnen zien dat ze zo laat is en ze zo de familie-eer beschaamt. Een tribale cultuur die dat meisje belemmert om te zeggen wat er met haar is gebeurd, die verdient geen rechten. Dat meisje, als individu, verdient rechten.’

‘Er is een verschil tussen pluralisme en relativisme. Als pluralist besef ik dat al mijn opvattingen tijdelijk kunnen zijn omdat ik me kan laten overtuigen. Maar ik ben geen relativist: ik mag wel degelijk oordelen en dat maakt mij niet intolerant.’

De islam zoals die vanuit Saoedi-Arabië wordt verspreid noem je zelfs kolonialisme.

‘Natuurlijk. Je bent als anti-imperialist pas integer als je erkent dat imperialisme er ook in de islam is. Als je het Arabische culturele imperialisme onderkent. Meer dan tachtig procent van de moslims is geen Arabier. Waarom moet alles dan in die taal? Waarom zouden we pre-islamitische, Arabische stammenkleding aantrekken? Of neem het gegeven dat er veel meer moslims worden vermoord door andere moslims dan door welke vreemde mogendheid ook. Wie dan alleen maar op Amerika of Israël scheldt, is niet integer.’

‘Moslims worden daarin niet genoeg gepusht. Ze worden niet eens gepusht om zich even sterk van de taliban te distantiëren als van George W. Bush. En dat komt omdat het woord ‘respect’ in onze samenleving gecorrumpeerd is. Respect is een eufemisme geworden voor: daag me niet uit. Terwijl je iemand juist gelijkwaardig behandelt als je iets van hem vraagt. En niet-moslims mogen, wat zeg ik, moeten zich ook met de islam bemoeien. In een wereld met zo veel dwarsverbanden als de onze bestaat er niet meer zoiets als other people’s business.’

Bron: depers.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op 4 oktober 2011

NOG 12 DAGEN

dat gaat vlug
 en zonder rouwregister..ik zal het missen..

Bas

*****

Ray,
 
Ik was ontzet te lezen dat Angeltjes er mee stopt, het was de enige blog die ik eigenlijk volgde !
Interessant om eens niet gecensureerde nieuwtjes te kunnen lezen uit Vlaanderen en de rest van de wereld
over de in onze strot geduwde multicul door de linkse media hier, de waalse uitzuigerij van dit land, en vooral de islamdreiging. Naast de aangenamde culturele tussendoortjes.
 
Alleen hoop ik niet dat je verplicht wordt te stoppen met Angeltjes onder druk van....
Dat het uiteindelijk niet die Jozef S.  is die jou en je medewerkers het zwijgen heeft opgelegd via
juridische weg of andere dreigementen. Want dat was het eerste wat ik dacht eigenlijk.
 
Dat de blog veel van je vrije tijd neemt en je moet uitstressen voor een tijdje kan ik wel geloven.
Maar dan zijn er toch altijd mensen of medewerkers die verder kunnen doen, zelfs al is het maar
posten van artikels van elders die de 'linkse' multi-dans-mon-cul maatschappij van nu aan de kaak stellen.
 
Ik kijk alvast uit naar de verdere uitleg op de blog en wens je hoe dan ook veel sterkte, je uiteindelijke
beslissing zal hoe dan ook gerespecteert worden, al zal de ene reden (politieke druk van deze schitterende
democratie???) zuurder smaken dan andere vrijwillige.
 
Vlaamse Groet,
GF
*****
 Titel: Late groetjes en steun
 
Bericht:
 Heer Ray, ik heb een paar dagen gewacht (behalve een korte betuiging bij Kartuizer) om niet opdringerig te zijn. 
Misschien kan dit late mailtje er nu nog bij in die stortvloed die u reeds ontvangen hebt.
 Ik had hier een ellenlang positief epistel van kunnen maken, tot aan de grenzen van het génante en zelf ferm erover. Soms zelf tot aan het volgende erf: met boomgaard, koterijen, drinkbakken, stormbestendige stallingen en graanschuur incluis, en dan nog... ik zal het proberen samen te vatten in een korte schets:
 In heel mijn leven heb ik au fond enkel rekening gehouden met mensen van wie ik eventueel een odige educatieve pets rond mijn oren zou aanvaarden. En dat zijn er niet veel geweest, maar u bent er zo eentje, en eigenlijk momenteel de enige.
 Voila. Maar u moet enkel doen wat u past, hetgeen het meest gezonde voor u is. Toch alle gelukwensen voor uw terechte immense populariteit bij de mensen met gezond verstand, met of zonder partij, gelovig of niet. Tot later zenne! En... eerst ontstressen, ik zal meedoen.
 
Jade
*****
.
Patrick Suply :
stoppen met angeltjes,verdomme mijn dagelijkse lectuur weg
*****
.
Johan Bangels :
stoppen met Angeltjes ! hoe bestaat het ! daar ben ik niet goed van !
*****
.
Karen Rogiers :
Mja, na Het Vrije Volk (in zijn vorige vorm) zijn we nu ook Angeltjes kwijt *vind ik niet leuk* (
*****

Janice Laureyssens
Ray??? Waarom? Ik was al langer gestopt en ging ervan uit dat onze mening nog bijzonder goed vertegenwoordigd werd via Angeltjes en nu stop je er ook mee???


21-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Linke lacht groen

 

 

Het federale Duitse Ministerie voor Binnenlandse Zaken heeft, na aandringen van de grondwetvijandige linkse partij “Die Linke”, medegedeeld dat er geen enkele reden is de partij Die Freiheit te verdenken van rechtsextreme doeleinden.  Tegelijkertijd wees het ministerie erop dat de grondwet “geen instrument ter controle van ons denken” is, maar integendeel wel ertoe dient “onze vrije democratische rechtsstaat te beschermen”. 

Tevens deelde de Berlijnse senator voor Binnenlandse Zaken, Erhart Körting, mee dat het initiatief “Bündniss Rechtspopulismus stoppen” (Verbond Rechtspopulisme stoppen),  wel degelijk banden heeft met linkse extremisten.  Ook bij media van de Dumontgroep, waartoe de Frankfurter Rundschau behoort, zijn er banden met de grondwetvijandige groeperingen, de zgn. “anti-fascisten”. 

Bovendien verklaarde de Bundesregering dat de “Bürgerbewegung Pax Europa” zich volkomen houdt aan de grondwet.  Elke poging van de linkse extremisten de islamcritici in diskrediet te willen brengen door hen met de acties van Breivik te associëren, worden van de kaart geveegd.  Het gaat bij Anders Behring Breivik om een irrationele, fantaserende Einzelgänger en zijn daden werden door de Duitstalige islamcritici veroordeeld; er zijn geen banden met Duitsland bekend.

De belerende oorvijg voor de Linke was meer dan duidelijk:  wij hoeven geen waakhond die ons voorkauwt wat we mogen denken.  Die terechtwijzing is meer dan nodig bij onze media.  In Duitsland is de Dumontgroep bekend voor zijn linkse tot extreemlinkse sympathieën.  In een artikel, dat men bij het openslaan van de kranten Kölner Stadtanzeiger, Frankfurter Rundschau en de Berliner Zeitung niet kon missen, wilde men de lezer duidelijk maken dat zowel de partij Die Freiheit als de blog PI-News (Political Incorrect), waarover wij al eerder berichtten, in de rechtsextreme politieke hoek opereren.  Verschillende linkse politieke betweters mochten hun gal nogmaals uitspuwen en de eis uiten dat PI-News door het Grondwettelijk Hof de levieten zou gelezen worden (m.a.w. verboden worden).

Het is eerder omgekeerd: de genoemde kranten hebben wel degelijk banden met de linkse extremisten, de zgn. “anti-fascisten”.  Het is de Berlijner senaat bekend dat bepaalde grondwetvijandige personen uit het linksextreme milieu deel uitmaken van het “Bündnis Rechtspopulismus stoppen”; er werden elf delicten tijdens betogingen vastgesteld.

Er werden tot op heden geen strafbare feiten genoteerd van partijleden van Die Freiheit, van Bürgerbewegung Pax Europa of van de redactie / lezers van PI-News. 

Daarom de wijze raad: wie in een serre zit, zou beter niet met stenen gooien.  Alhoewel… in linkse kringen is dat nogal een populaire bezigheid.

Floriaan Terbeke

Bron: PI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september : kris-kras door de reacties

 

 

Angeltjes komt terug op 4  oktober 2011

NOG 13 DAGEN

lieve kozijn,
 het eerste wat ik 's morgens doe is koffie drinken met een handvol pillen terwijl ik op mijn mac op mijn gemak angeltjes doorpluis en geniet van de gezonde dosis scepsis, venijn en doorzicht van jouw blog. Dat is mijn dagelijks ritueel en zowat mijn enig kritisch contact met "das Vaterland", meer hoeft voor mij ook niet hier op mijnen berg. 
Maar het is ook mijn houvast in moeilijke dagen wanneer ik hier alleen zit en van 's morgens tot 's avonds zit te werken aan wat een huis moet worden. Ga je dat echt van me afnemen, me losrukken uit de troost die ik kan putten uit jouw gezouten zinnen, niet meer schaterlachen in mijn eentje om wat je  nu weer geschreven hebt en wie je nu weer hebt geschoffeerd (volkomen terecht altijd m.i.). Doe nog maar een tijdje voort en blijf mijn anker met wat toch mijn verleden is.
 Hou van je.
 Gwilliom

*****

Fantastisch nieuws vandaag in de aanpassing
 
  Beste heer Ray,

 Al van op de webstek van de "DJ" volgde ik met veel plezier uw commentaren, en opeens verdween u daar. Groot was mijn plezier toen ik uw schrijfstijl terugvond op angeltjes. 

Eventjes verduidelijken: mijn man en ik zijn geen "senioren", neen, wij behoren net tot die "hardwerkende, leeggezogen middenklasse". Wij gaven de link naar je site al vaak door aan lotgenoten, en allen kunnen je commentaren wel smaken.
 Neemt u gerust verlof beste heer Ray, een maand, zelfs twee of drie, u heeft dit verdiend, wij gunnen u dit van harte!
 
LS

*****

OEF !
 
Bericht:
 Beste Ray en medewerkers,
 wanhopig en onder de schok van het nieuws dat je zou stoppen klik ik uit gewoonte op angeltjes en ben zo gelukkig te zien dat je blog op een of andere wijze doorgaat, wat een geluk, want nu zie ik dat ik Angeltjes als vanzelfsprekend nam en plots viel dit alles weg.
 Geen enkele site komt maar in de buurt van deze van U, 't is niet zomaar dat je de meeste lezers hebt van seniorennnet.
 Na al het gemanipuleerde poco nieuws op de media heb je de echte informatie (en achtergronden) van angeltjes nodig.
 Ik wil je alvast heel erg danken voor de jarenlange fantastische site met de unieke sfeer.
 Ik ben ontzettend blij dat er een vervolg komt, het hoeft echt niet 24/7 te zijn, dat begrijpen we wel, maar in deze spannende en cruciale tijden voor de Vlaamse republikeinen hebben we echt zo'n stek nodig!
 Bedankt om verder te gaan, bedankt!

LC




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!