Angeltjes
21-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Linke lacht groen

 

 

Het federale Duitse Ministerie voor Binnenlandse Zaken heeft, na aandringen van de grondwetvijandige linkse partij “Die Linke”, medegedeeld dat er geen enkele reden is de partij Die Freiheit te verdenken van rechtsextreme doeleinden.  Tegelijkertijd wees het ministerie erop dat de grondwet “geen instrument ter controle van ons denken” is, maar integendeel wel ertoe dient “onze vrije democratische rechtsstaat te beschermen”. 

Tevens deelde de Berlijnse senator voor Binnenlandse Zaken, Erhart Körting, mee dat het initiatief “Bündniss Rechtspopulismus stoppen” (Verbond Rechtspopulisme stoppen),  wel degelijk banden heeft met linkse extremisten.  Ook bij media van de Dumontgroep, waartoe de Frankfurter Rundschau behoort, zijn er banden met de grondwetvijandige groeperingen, de zgn. “anti-fascisten”. 

Bovendien verklaarde de Bundesregering dat de “Bürgerbewegung Pax Europa” zich volkomen houdt aan de grondwet.  Elke poging van de linkse extremisten de islamcritici in diskrediet te willen brengen door hen met de acties van Breivik te associëren, worden van de kaart geveegd.  Het gaat bij Anders Behring Breivik om een irrationele, fantaserende Einzelgänger en zijn daden werden door de Duitstalige islamcritici veroordeeld; er zijn geen banden met Duitsland bekend.

De belerende oorvijg voor de Linke was meer dan duidelijk:  wij hoeven geen waakhond die ons voorkauwt wat we mogen denken.  Die terechtwijzing is meer dan nodig bij onze media.  In Duitsland is de Dumontgroep bekend voor zijn linkse tot extreemlinkse sympathieën.  In een artikel, dat men bij het openslaan van de kranten Kölner Stadtanzeiger, Frankfurter Rundschau en de Berliner Zeitung niet kon missen, wilde men de lezer duidelijk maken dat zowel de partij Die Freiheit als de blog PI-News (Political Incorrect), waarover wij al eerder berichtten, in de rechtsextreme politieke hoek opereren.  Verschillende linkse politieke betweters mochten hun gal nogmaals uitspuwen en de eis uiten dat PI-News door het Grondwettelijk Hof de levieten zou gelezen worden (m.a.w. verboden worden).

Het is eerder omgekeerd: de genoemde kranten hebben wel degelijk banden met de linkse extremisten, de zgn. “anti-fascisten”.  Het is de Berlijner senaat bekend dat bepaalde grondwetvijandige personen uit het linksextreme milieu deel uitmaken van het “Bündnis Rechtspopulismus stoppen”; er werden elf delicten tijdens betogingen vastgesteld.

Er werden tot op heden geen strafbare feiten genoteerd van partijleden van Die Freiheit, van Bürgerbewegung Pax Europa of van de redactie / lezers van PI-News. 

Daarom de wijze raad: wie in een serre zit, zou beter niet met stenen gooien.  Alhoewel… in linkse kringen is dat nogal een populaire bezigheid.

Floriaan Terbeke

Bron: PI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september : kris-kras door de reacties

 

 

Angeltjes komt terug op 4  oktober 2011

NOG 13 DAGEN

lieve kozijn,
 het eerste wat ik 's morgens doe is koffie drinken met een handvol pillen terwijl ik op mijn mac op mijn gemak angeltjes doorpluis en geniet van de gezonde dosis scepsis, venijn en doorzicht van jouw blog. Dat is mijn dagelijks ritueel en zowat mijn enig kritisch contact met "das Vaterland", meer hoeft voor mij ook niet hier op mijnen berg. 
Maar het is ook mijn houvast in moeilijke dagen wanneer ik hier alleen zit en van 's morgens tot 's avonds zit te werken aan wat een huis moet worden. Ga je dat echt van me afnemen, me losrukken uit de troost die ik kan putten uit jouw gezouten zinnen, niet meer schaterlachen in mijn eentje om wat je  nu weer geschreven hebt en wie je nu weer hebt geschoffeerd (volkomen terecht altijd m.i.). Doe nog maar een tijdje voort en blijf mijn anker met wat toch mijn verleden is.
 Hou van je.
 Gwilliom

*****

Fantastisch nieuws vandaag in de aanpassing
 
  Beste heer Ray,

 Al van op de webstek van de "DJ" volgde ik met veel plezier uw commentaren, en opeens verdween u daar. Groot was mijn plezier toen ik uw schrijfstijl terugvond op angeltjes. 

Eventjes verduidelijken: mijn man en ik zijn geen "senioren", neen, wij behoren net tot die "hardwerkende, leeggezogen middenklasse". Wij gaven de link naar je site al vaak door aan lotgenoten, en allen kunnen je commentaren wel smaken.
 Neemt u gerust verlof beste heer Ray, een maand, zelfs twee of drie, u heeft dit verdiend, wij gunnen u dit van harte!
 
LS

*****

OEF !
 
Bericht:
 Beste Ray en medewerkers,
 wanhopig en onder de schok van het nieuws dat je zou stoppen klik ik uit gewoonte op angeltjes en ben zo gelukkig te zien dat je blog op een of andere wijze doorgaat, wat een geluk, want nu zie ik dat ik Angeltjes als vanzelfsprekend nam en plots viel dit alles weg.
 Geen enkele site komt maar in de buurt van deze van U, 't is niet zomaar dat je de meeste lezers hebt van seniorennnet.
 Na al het gemanipuleerde poco nieuws op de media heb je de echte informatie (en achtergronden) van angeltjes nodig.
 Ik wil je alvast heel erg danken voor de jarenlange fantastische site met de unieke sfeer.
 Ik ben ontzettend blij dat er een vervolg komt, het hoeft echt niet 24/7 te zijn, dat begrijpen we wel, maar in deze spannende en cruciale tijden voor de Vlaamse republikeinen hebben we echt zo'n stek nodig!
 Bedankt om verder te gaan, bedankt!

LC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met alle middelen

 

(Het Vlaams Blok is geen politieke factor maar een ziekte die met alle middelen moet worden bestreden - dixit Louis Tobback)

Met alle middelen

Onderstaand bericht werd met veel bombarie overgenomen door de rest van onze regimemedia. Eigenlijk had het bericht een week later vrijgegeven moeten worden, maar door een lek was de timing niet perfect en werd het optimale resultaat niet behaald want op 8.10.06 waren er gemeenteraadsverkiezingen.

24.9.06
De federale politie heeft donderdagmorgen op 24 verschillende plaatsen in ons land huiszoekingen gedaan, ondermeer in legerkazernes en bij militairen. Het onderzoek houdt verband met extreem-rechts. Er waren aanwijzingen dat ze aanslagen planden om het land te ontwrichten. Voorlopig wil het parket niet meer informatie vrijgeven, vanmiddag is er een persconferentie. (VTM Nieuws)

Wat was werkelijkheid?
De huiszoekingen waren het resultaat van een drie jaren durend onderzoek van de Militaire Inlichtingendienst en doorgegeven aan het parket. Het moest wereldkundig worden gemaakt één week voor de verkiezingen om de opgang van het VB te counteren. Flahaut (PS) had voor zichzelf de rol van Superblubber voorzien, die als alles verloren scheen, toch nog het land kwam redden. Omdat het bericht te vroeg de media haalde kon het VB het resultaat nog gedeeltelijk afzwakken. Het VB haalde echter de voorop gestelde 35% niet in Antwerpen en dit, samen met de politiek kannibalistische actie van P. Janssens, leidde ertoe dat het VB niet meer de grootste partij was van deze stad (landelijk boekte het VB toch nog winst).

Wie waren de "terroristen"?
Het was een alleenstaand groepje Rambo-achtige survival figuren die, politiek gezien, nog niet het minste besef hebben wat links of rechts was of is. Bij het Rambo/survivalgedoe hoort natuurlijk een up-to-date bewapening (met en zonder vergunningen) en een hoop theoretisch gelul. Dat theoretisch gelul was de oorzaak van al de heisa. Wat gebeurt er indien een burgeroorlog uitbreekt in België? Hoe zou die kunnen ontstaan? Eerst Dewinter en dan Abou Djadja neerschieten. Dergelijke absurde overwegingen waren voldoende om de actie van 24.9.06 te rechtvaardigen.

De beschuldiging van het plannen van aanslagen of om het één of ander te ontwrichten lijkt te gek om los te lopen, simpel van geest lijkt meer toepasselijk. Zij waren heel zeker niet extreem-rechts zoals in het bericht van 24.9.06 stond

Het resultaat van het "terroristenonderzoek".
Er werden verscheidene personen aangehouden: een stuk of vijf "terroristen", een zwarthandelaar in wapens en zijn twee satellieten (gevolg van een bijkomend onderzoek). Een hoop wapens en bijhorende van de betrokkenen werden in beslag genomen.

Uiteindelijk werd alleen de malafide wapenhandelaar in staat van beschuldiging gesteld, alle anderen werden buiten vervolging gesteld en hun wapens werden teruggeven. Zelfs een verzamelaar, die eigenlijk met de hele zaak niets te maken had, maar uit verzameloogpunt nogal wat wapens bezat zonder vergunning, werd in de gelegenheid gesteld zijn wapens te laten registreren en kreeg ze terug.

Het onderzoek heeft aan de staat de nodige miljoenen gekost, het parket heeft aardig wat tijd verloren, de betrokkenen leden zowel morele als financiële schade. Minstens één gezin met twee kinderen is er door uiteengegaan, huis verkocht en alle miserie die erbij hoort.

Natuurlijk heeft men over de futiele resultaten van het onderzoek niets gezien in de linkse pocomedia.

Wes Hardin


20-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa heeft een revolutie nodig - Pat Condell met NL ondertiteling

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op 4 oktober 2011

NOG 14 DAGEN

 

Beste Angeltjes,
 meestal ging ik radikaal NIET akkoord met de overtuigingen die op deze website werden geventileerd. Maar het waren tenminste overtuigingen waar jullie achter stonden en die alleen al daardoor een fundament kregen. En ze lieten mij toe kennis te maken met andere overtuigingen dan de mijne.
 Bovendien kon ik de luchtigheid en de humor waarderen die tussen al deze ernst heen verfrissing woei.
 Bedankt voor de (zeldzame) keren dat ik met jullie akkoord kon gaan, en de (talrijke) keren dat ik me lekker kon ergeren.
 Ik zal je missen!
 RS

 *****

stopzetting !?

 Nee, Ray, kom daarop terug. De impact van je blog is immenser dan iemand vermoedt. Of als je werkelijk bezweken zijt, probeer dan een opvolger te vinden die even goed doet. 
 
Want nu ik zopas een paar vrienden je blog heb aanbevolen...
 
Tot ik zeker weer van je lees,

RW

*****

Uw goede voornemens.

 Bericht:
 Ik ben zeer blij dat u besloten heeft er toch mee door te gaan. We kunnen stemmen als de uwe in deze barre tijden niet missen. Met vriendelijke groeten.

FVH (niet de ex-voorzitter van VB)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak kennis met de Euro-Praatbarak

 

 

Met deze video stelt de Euro-Praatbarak zich voor. Oppervlakkig en wellicht overbodig. Wie de politiek iewat volgt, heeft geen behoefte aan dergelijke vlakke presentatie, wie niet geïnteresseerd is in politiek, zal zich eerder afkeren van deze saaie beelden en uitleg. Het budget moest op, dat zalk de reden zijn van deze video die in de 23 erkende talen opgemaakt is.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stratego Merkel-Sarko

 

 (overgenomen Boilingpoints)


19-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort : Nu het kalf verdronken is, komen de redders aangelopen !

 

We hebben nooit kunnen begrijpen hoe het "de overheid" in het verleden mogelijk is geweest om de ene domme beslissing na de andere, in verband met illegalen, immigranten, allochtonen, vreemdelingen enz., ongestraft te kunnen nemen. De waarheid heeft haar rechten en het is misschien omdat de partij die gestraft werd met een "cordon" hier steeds het hardst aan het roepen was dat de "media" dit steeds groeiende probleem hebben geminimaliseerd en zoveel als enigzins mogelijk was hebben doodgezwegen.

Maar de misbruiken namen dag na dag toe en wat onze ouders en voorouders voor ons hadden gespaard werd steeds meer en meer op schandalige wijze weggezogen door gelukzoekers en op oneigenlijke wijze ontstolen aan de werkelijke rechthebbenden. Het zijn harde woorden maar het is de waarheid. En nu zitten we met de gebakken peren. De meeste genomen politieke beslissingen kan men bijna steeds op relatief eenvoudige wijze terugdraaien tenzij er zware fouten werden gemaakt die dat "terugdraaien" moeilijk of onmogelijk maken. We geven enkele voorbeelden.

1. Als de "beroepspolitiekers" beslissen om aan iedere familie een subsidie te verlenen indien ze b.v. zonnepanelen plaatsen dan is dat een "gewone" beslissing. Indien, na verkiezingen, de nieuw gekozen "beroepspolitiekers" menen dat dit een domme beslissing is geweest dan kunnen ze die vorige wet afschaffen en bijgevolg een einde stellen aan verdere nefaste gevolgen van die "domme" beslissing.
Maar wanneer "beroepspolitiekers" hun mandaat beginnen te misbruiken zoals bij ons voorbeeld het geval is geweest dan stemmen ze die subsidies ineens voor een termijn die véééél langer is dan de looptijd van hun eigen mandaat en beloven ze die subsidies zoals nu het geval is geweest voor niet minder dan TWINTIG jaar!! Dit is volgens ons het misbruiken van de democratische spelregels. De democratisch verkozen opvolgers kunnen NIETS meer doen aangezien ze anders de geloofwaardigheid van de instellingen over boord zouden kieperen en het vertrouwen in de "overheid" op slag zouden vernietigen. Daarom hebben we regelmatig op deze nefaste evolutie gewezen waarbij beslissingen worden genomen waarvoor geen finantiele middelen ter beschikking staan en waarvan de betaling zal moeten geschieden tot vele jaren nadat de termijnen waarvoor de "beslissers" verkozen waren reeds zijn verlopen. Dit noemen we "bedrog"!

2. Het tweede voorbeeld gaat over het "asielbeleid" waarop recentelijk de aandacht werd getrokken door de Antwerpse "Magistratuur" . We kunnen begrijpen dat op een dag bepaalde "beroepspolitiekers" een meerderheid kunnen vormen om bepaalde beslissingen te nemen. We kunnen dan ook begrijpen dat er op zekere dag beslist werd om voortaan te willen bewijzen dat wij heel "solidair" zijn en aan "buitenlanders" die hier ongevraagd zijn komen aanwaaien val alles toe te stoppen. Wat nu juist wordt toegestopt heeft minder belang. Of de gulheid blijkt uit OCMW-steun, of leefloon, of ter beschikking stellen van huisvesting, of gratis vervoer, of gratische medische verzorging enz. enz.laten we buiten beschouwing. Feit is dat het centen kost en deze centen alleen van onze bevolking konden komen. Maar het moest steeds mogelijk gebleven zijn dat indien we op een latere dag zouden vaststellen dat er nu een politieke meerderheid is ontstaan die met dit Sinterklaasgedrag niet meer wil instemmen moet men dit ook kunnen stoppen. Misschien niet van de ene op de andere dag maar het moet mogelijk zijn vroeger genomen beslissingen terug te kunnen draaien op termijn. We voelen ons zelfs niet verplicht om een "uitleg" te moeten geven voor onze gewijzigde opvattingen terzake. Gegeven is inderdaad gegeven maar dat gaat alleen over het verleden. Wat de toekomst betreft moet ik steeds vrij kunnen blijven de eindbestemming van mijn gulheid zelf te kunnen bepalen!

De reden van deze gewijzigde stellingname heeft dus geen belang. Misschien werd vastgesteld, zoals nu o.a. het geval is, dat er vreselijk veel misbruiken zijn ontstaan en die bij herhaling werden vastgesteld. De reden zou ook kunnen zijn dat de regelmatige "geschenken" te duur zijn geworden en we tot de vaststelling zijn gekomen dat we er gaan moeten mee stoppen omdat we anders zelf in de miserie dreigen te sukkelen. Misschien stellen we vast dat er véél te véél kindjes in onze tuin willen komen spelen en we nu een definitief "halt" moeten toeroepen aan nieuwe gegadigden enz.enz. Maar hier wringt nu juist het schoentje.

Als "dommerikken" hebben vele "beroepspolitiekers" in het recente verleden hun mandaat schromelijk misbruikt. Ze hebben niet enkel zoals bij voorbeeld 1 van de "groene energie" geschenken beloofd voor een absurde termijn van 20 jaar maar in het geval van voorbeeld 2 hebben ze feitelijk een eeuwigdurende geschenkentermijn beloofd door het overhandigen van "Belgische nationaliteiten".
Dit is nu ons enorm probleem geworden. Indien we het "alle Belgen zijn gelijk voor de wet" willen blijven respecteren kunnen we niets anders meer doen dan die tienduizenden en tienduizenden die nu met dat document, dat hen "eeuwigdurend geschenkenrecht" geeft, rondlopen te blijven betalen. De eerste beslissing die nu nog kan genomen worden is het "trop est trop" van wijlen VDB in praktijk te brengen en ONMIDDELLIJK alle verdere uitschuivers terzake stop te zetten. Misschien kunnen we nog progressief in de toekomst enkele duizenden van die "nieuwe Belgen" hun "geschenkenkaart" terug afnemen onder bepaalde voorwaarden. We geven opnieuw enkele voorbeelden:

Wat zou er verkeerd zijn indien we eisen dat men maar één enkele nationaliteit kan hebben. Diegenen die toch Turk of wat ook willen blijven kunnen dus geen Belg meer blijven. Punt aan de lijn.

Wat zou er verkeerd zijn om, indien wordt bewezen dat onze "nieuwe Belg" een crimineel is die bij herhaling misbruik maakt van onze gastvrijheid en gulheid, naar zijn land van herkomst terug te sturen en zijn "geschenkenkaart" af te nemen.

Wat is er verkeerd aan om alle hulp en wel onmiddellijk stop te zetten voor "migranten" die op duidelijke fraude worden betrapt?
In "De Nieuwe Gazet" van 3 en 4 september staan er onder de titel -"Best of" van sjoemelende migranten- reeksen voorbeelden over een volledige pagina uitgesmeerd. Al deze fraudevoorbeelden zorgen nu reeds voor duizenden dossiers bij onze rechtbanken........
De tijd is nu rijp geworden om dringend orde op zaken te stellen in verband met dit totaal uit de hand gelopen "asielbeleid".

Het feit dat plots bijna alle dagbladen tijdens het vorige week-end (begin september NvdR) uitgebreide bijdragen brachten over dit onderwerp toont duidelijk aan dat het zo niet verder kan en de "publieke opinie" razend snel orde op zaken wil stellen. Gemakkelijk zal het niet meer gaan maar moeilijk moet ook kunnen.

Men zegge het voort... 

Freddy Van Gaever  - 5/6 september 2011

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU als transfer unie is geen kwestie van moraliteit!
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Geachte redactie,  
Dat de kamer de steun aan Griekenland goedkeurde bewees nog maar eens dat op LDD en VB na alle partijen van de EU een transfer unie willen maken. Onbegrijpelijk dat Luc Standaert het een kwestie van moraliteit vindt om diegene die hun best doen te laten opdraaien voor diegene die er met de pet naar gooien. Om te zorgen dat bepaalde landen niet worden zoals Wallonië is een ordelijk faillissement en uitstap uit de EMU de enige mogelijkheid.
 
Mvg,
 
Erik Jagers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op 4 oktober 2011

NOG 15 DAGEN

Mijn beste Ray.
 
Een na een zie ik bepaalde blog websites verdwijnen en ontgoocheld hun werk stop zetten een van de belangrijkste was "Vrij van Zegel en Janice Laureyssens die verhuisd is naar Spanje en eveneens de brui heeft gegeven ,ook Bart Debie is verdwenen; En nu ga ook jij weg en blijft er bijna of helemaal niemand meer over die de bevolking kan inlichten over gesjoemel en misbruik en het aantrekken van paardenkleppen.
 Als bloedverwant van Paul van Ostayen via mijn moeder die een nicht was van deze gekende schrijver vind ik dit héél triestig .Spijtig en onverantwoord heb ik mijn gaven niet ontwikkeld op kunstzinnig vlak .Vroeger een reeks gedichten geschreven maar niet doorgezet en ontgoocheld vernield.
 Ooit was ik de beste dichter voordrager van mijn kllas tot mijn stem te zwaar werd en de beste tekenaar van mijn klas waar ik werkjes maakte voor vrienden die les volgde in andere school zodat zij niet betrapt werden .µ
Ray ik vind dat je moet door zetten niet laten ontmoedigen of chanteren en tegen gewerkt je hebt meer in je mars dan jij zelf denkt en anderen vermoeden;Laat ons aub niet in de steek dat is het allerminste dat ik van jou mag verwachten heel de vlaamse bevolking rekent op jou en steunt je onvoorwaardelijk.Ik wij allen rekenen op jou.
 Hartelijke groeten
 H.S.

*****

Ray, ik kan begrijpen dat ge ermee stopt maar het zal jammer, héél jammer zijn......we moeten blijven roepen in de woestijn en dat kunnen we met z'n allen blijven doen in onze omgeving, onze publicaties etc. in elk geval erg, erg bedankt voor uw moed, inzet en gezonde standpunten!

M.

*****

Ray,
 Doe het gerust een tijdje kalm aan. Eerlijk gezegd heeft het mij altijd verbaasd dat je de energie kon blijven opbrengen om dag in dag uit de stroom van "schokkende" berichten uit te filteren en van komentaar te voorzien. Blijven hameren op de multiculturele mislukking, de verder oprukkende islamisering van Europa (en Amerika) de politieke chaos in het prachtland B. de monetaire puinhoop in Europa ... een mens zou van minder de pedalen kwijtraken. Wetende dat een beetje politieke moed van de Vlaamse politici zou volstaan om van Vlaanderen een van de meest welvarende landen van Europa te maken. Relax, rust, geniet.

W & C


18-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Samenwerking
Ik kijk al uit naar begin oktober en ben zeer gelukkig met de samenwerking die op stapel staat.
En inderdaad, onze politiekers doen er beter aan om dit voorbeeld te volgen.
 
groetjes
 
pierre

*****

De metropolitane regio,het paard van Troje voor Vlaanderen
 
Het zo,door de media bejubelde evenwichtig akkoord i.v.m. de splitsing van BHV blijkt niet anders dan het reinste boerenbedrog. Weliswaar is het zo dat de onwettige situatie voor de 29 gemeenten (35-6) wordt ongedaan gemaakt maar dat de 6 faciliteitengemeen-
ten, eveneens behorend tot Vlaanderen, de dans ontspringen en de facto, op termijn, bij Brussel zullen worden gevoegd.

Voor deze rechtzetting van een onwettige toestand dient Vlaanderen zich echter akkoord te verklaren om een metropolitaan adviesorgaan Brussel op te richten dat  "zogenaamd geen beslissingsbevoegdheid” zou hebben. Deze metropolitane regio zal echter alle ,tot de provincie Vlaams-Brabant behorende gemeenten omvatten, van Landen tot Sint-Pieters-Kapelle (deelgemeente van Herne) i.p.v.de 35 gemeenten van BHV betreft het hier dus 65 gemeenten. Beide gemeenten werden in 1962, naar aanleiding van het vastleggen van de taalgrens, aan de provincie Vlaams-Brabant toegevoegd.

Het laat zich dan ook raden wat er zich zal afspelen indien dit doorgaat, blijkbaar is men de beweging retour-à-Liège beweging vergeten in Voeren.

De bedoelingen van Franstalig België zijn zonneklaar voor al wie de verklaringen van de Franstalige politici en media volgt: een nieuwe groot-Brusselse instantie (gepresenteerd als overlegorgaan) moet voor de eerste keer voet aan de grond krijgen in Vlaams-Brabant en Waals-Brabant, inzake ruimtelijke ordening, inplanting van industrieterreinen, openbare werken, mobiliteit ,socio-economische aangelegenheden en (volgens de Franstalige interpretatie) ook onderwijs en cultuur. 

Een eerste stap zou er kunnen in bestaan om eerst een franstalige bibliotheek op te richten, gevolgd door een schooltje, enz. waarbij het hek volledig van de dam is en we in toestanden zullen hervallen waarbij Voeren klein bier is.

Door af te stappen van het territorialiteitsprincipe en aldus het initiatief tot samenwerking met de metropolitane regio in handen te leggen van 65 gemeentevaderen en hun schepencollege creëert men dan ook een voor Vlaanderen bedreigende situatie. De uitholling van het Vlaams gezag in Vlaams-Brabant zal door de oprichting van een BMR pas goed beginnen. Vijftien jaar geleden werd de provincie Brabant opgedoekt (wegens permanente taaltwisten), vandaag zou bij wet een nieuw orgaan herrijzen, met Franstalig overwicht (België in het klein).

Deze structuur kan enkel gerealiseerd worden door de collaboratie van een aantal Vlaamse partijen en instanties. Blijkbaar hebben de Vlaamse partijen en politici de les van de zes Vlaamse gemeenten met faciliteiten vergeten. Gaan ze opnieuw dezelfde fout begaan, en nu de weg voor de verfransing van heel Vlaams-Brabant openen? Beseffen ze niet in dat het verfransend effect van de BMR vele malen groter zal zijn dan het effect van de faciliteiten in Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppem? Dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer de massale inwijking nieuwe Franstalige burgemeesters aan de macht zal brengen in de Vlaamse gemeenten? Hoe kunnen ze de les van de geschiedenis zo lichtzinnig vergeten terwijl de ontnederlandsing van Vlaams-Brabant zich voor hun ogen voltrekt en alle demografische prognoses die tendens bevestigen? 

Met de realisatie van de BMR wordt het verlies van Halle-Vilvoorde voorgeprogrammeerd. Het betekent ook dat Vlaanderen definitief de mindere zal worden in een België met een versterkt Brussel en een territoriaal eengemaakte Wallo-Brux. 

Gelet op het feit dat de NVA zich reeds akkoord had verklaart met de oprichting van deze regio(wat nu stilletjes wordt gehouden) en de oneerlijkheid van de onderhandelaars blijven er naar mijn gevoel niet veel alternatieven meer over opdat Vlaanderen voor ons nageslacht gevrijwaard zou blijven.

MDB 

*****

Moslim OOOO

 Vermits de vrijdag de officiële zondag is van de moslims, waarom wordt "hun" religieus programma dan niet op die dag uitgezonden? Nu worden alle niet-moslims op een zondagmorgen geërgerd.

Regus


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT boycot nadrukkelijk Vlaams Belang in betoging Linkebeek

 

Tijdens de Zevende Dag schakelde de 0000 rechtstreeks over naar Linkebeek waar het gros van de betogers (en van de mandatarissen) uit VB-ers bestond. Zoals altijd met betogingen en manifestaties van de Vlaamse Beweging.  De omroep interviewde nadrukkelijk enkel 3 N-VA-ers : Ben Weyts, Theo Francken en Jan Jambon. Een zoveelste blijk van de vooringenomenheid bij de openbare omroep.  Duidelijker en vernederender kan het niet.  

  Niettegenstaande de dubbelzinnige houding van de N-VA over het BHV-akkoord, "het is geen nachtmerrie", was de betoging met 5500 deelnemers volgens de inrichters, een duidelijke waarschuwing voor de Vlaamse politici die zich weer eens hebben laten rollen.  De triomfantelijke "generatie van 30-harige partijvoorzitters" heeft echter geen oren naar deze kritiek.  Er moeten nog zware beslissingen getroffen worden en het is meer dan doorzichtig dat de N-VA bezig is een grote bocht voor te bereiden om de rest van de Vlaamse toegevingen af te kraken. Dat heb je nu eenmaal als je een lange tijd mee gecollaboreerd hebt. Dat de traditionele partijen door de knieën gaan, behoort tot de traditie. Afrekening bij de volgende verkiezingen, ongeacht wanneer deze zullen plaatsvinden. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 wordt vandaag IRT (Islam Radio & Televisie)

 

 Vandaag zondag 18 september om 9.45 uur, net voor 'De Zevende Dag', hebben we onze eerste uitzending", zegt Mohamed Achaibi, woordvoerder voor de Nederlandstalige tak van de Moslimexecutieve in België. "We zijn al volop aan het filmen. Het worden twee reportages, een over de Ramadan en een rond de erkenning van de Islam in België in de jaren zeventig.

Wij zijn van oordeel dat de islam moet beoordeeld worden als een sekte en niet als een religie die recht heeft op erkenning, noch gelijkschakeling met andere godsdiensten.  De islam baseert zich op ongelijkheid tussen mensen en hanteert wrede praktijken tegenover mensen en dieren. In de landen die overheerst worden door de islam is er geen sprake van erkenning, subsidiëring en propaganda voor christelijke godsdiensten. Integendeel, aanhangers van deze religie(s) worden vaak vervolgd, mishandeld, vermoord en dat alles met openlijke of verdoken goedkeuring van de regimes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september : kris-kras door de reacties

 

Angeltjes komt terug op 4 oktober 2011

NOG 16 DAGEN

 

Uw blog wordt OVERAL gelezen, zelfs hier in het verre Singapore.
 Ik ben geen man van veel woorden, getuige mijn onbestaande reacties op de blog, maar het is WEL dagelijkse lectuur!
 Verfrissende standpunten en dat vleugje romantiek maakt onze dag hier goed.
 
Het zou spijtig zijn mocht Angeltjes verdwijnen, maar begrijpelijk als al het werk door maar enkele schouders
 gedragen moet worden.
 
Hopelijk zullen enkele weken rust raad brengen.

GB

*****

dat zou zonde zijn

B

*****

Bedankt voor uw ongezouten en correcte berichtgeving.
 
Bericht:
 Sinds vorig jaar te weten gekomen dank zij een lid van het VB, sindsdien elke werkdag bezocht, alle artikels gelezen en veel van geleerd en genoten. 
Het is een spijtige zaak, maar ik respecteer uw beslissing. 
 
Bedankt voor alles en het ga u goed.
 
S

*****

 Ray , Ik mis Angeltjes , het is zoals elke dag mijn pillen nemen, het is
een deel van mijn dagelijkse routinne, hierbij een paar leuke cartoons
groetjes vanuit Leuven en tot ziens

E.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een gevolg van de splitsing BHV

 

 

Cartoon

 


17-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarom onze pijlen richten op de Walen en de Franstaligen?
 
ALLES wat wij hen verwijten is gebeurd met medeweten en dus met medeverantwoordelijkheid en medeplichtigheid van ALLE Vlaamse ministers in de opeenvolgende regeringen.

Ludo

*****

Samenweking met Freddy

prima Freddy !
Onvermoeibaar bezig ondanks alle frustratie bij het geklooi van onze politici. Proficiat met het blijvend idealisme.
Groeten

Jan

*****

Lieve God,

Vorig jaar hebt u mij mijn lievelingszanger Michael Jackson,
mijn lievelingsacteur Patrick Swayze en
mijn lievelingsactrice Farah Fawcet ontnomen.
Mag ik u eraan herinneren dat Olivier Maingain
mijn lievelingspoliticus is? 
Dank U wel - 

Pol

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bolder van De Wever

 

De top van deze bolder (meerpaal op de kade) werd beschilderd door niemand minder dan Bart de Wever, in het raam van de heraanleg van de Scheldekaaien in een verre toekomst.  De politicus-artisticus voegt er in alle bescheidenheid aan toe : "Ik heb niet de pretentie mij te vergelijken met de havenschilder Eugeen van Mieghem". Neen, dat zien we, Bart. Rubens eventueel,  daar zien wij overeenkomsten mede.

Hieronder een echte Eugeen van Mieghem, de Antwerpse Henri de Toulouse Lautrec, om in de bescheiden sfeer van de Sinjoren te blijven.

(bovenste foto Gazet van Antwerpen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort ...

 

Enkele dagen geleden schreven we dat we een korte tijd gingen "ontstressen" en rond 21 september terug op "antenne" zouden komen.

In de vorige honderden stukken die we hier hebben geschreven, vestigden we regelmatig de aandacht op het feit dat Vlamingen onverbeterlijke egotrippers zijn die moeilijk kunnen samenwerken. Als we kijken naar de doelstellingen van politiekers zoals Bart De Wever, Jean-Marie De Decker of Filip Dewinter dan zou men snel kunnen besluiten dat die als grote vrienden bijna dagelijks joelend over straat moeten lopen. Niets is echter minder waar.

Daar en nergens anders ligt het "Vlaams probleem" ! Hadden die drie tijdens de voorbije jaren de handen in elkaar geslagen en samen aan eenzelfde koord getrokken, dan was de Republiek Vlaanderen reeds een realiteit geweest. Ik ben niet de enige die daarover zo denkt. Ray van de blog www.angeltjes.be is ook iemand die reeds jaren nagels met koppen slaat en enkele weken geleden, toeval of niet, eveneens wat wilde "ontstressen".
 
Samen kwamen we tot de vaststelling dat indien het onze innige wens is dat de Vlaamse "kopstukken" meer zouden moeten samenwerken, het ook logisch zou zijn dat wij onze bescheiden krachten eveneens zouden bundelen.

Vanaf heden en tot 4 oktober zullen we nog enkele bijdragen schrijven op deze "site" en vanaf 4 oktober hangen we onze aanhangwagen aan de tractor van Angeltjes om samen een sterkere combinatie te vormen. We danken onze trouwe lezers voor de ,nu reeds jarenlange, betoonde interesse en hopen op hun belangstelling verder te mogen rekenen in de toekomst.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarah Leander

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beke en Di Rupo : Yes, we can !

 

 

Studio Rony

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!