Angeltjes
11-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wilde Weldoener loopt tegen de lamp

 

Standaard Uitgeverij, nu WPG, en de erven Vandersteen gaan juridische stappen nemen tegen het Vlaams Belang. De Gentse partijafdeling deelde op haar nieuwjaarsreceptie een kalender uit waarvoor Suske en Wiske gebruikt werden. Op de illustratie strooit burgemeester Termont (sp.a) gul geld rond. De tekening is geïnspireerd door de cover van de gelijknamige Suske en Wiske-strip uit 1961. "Bovendien zijn Suske en Wiske herkenbaar afgebeeld. Het testament van Willy Vandersteen stelt uitdrukkelijk dat zijn figuren niet mogen gebruikt worden voor politieke doeleinden."

In 2003 persifleerde de Hobokense VB-afdeling al eens 'De Poenschepper'. Op die afbeelding werden Suske en Wiske niet afgebeeld. Toen werd een recht op antwoord afgedwongen.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc Versteylen, Jan Frateur (Nonkel Jan) en wie nog ?

 

De toren van het in 1964  door Antwerpen aangehechte en inmiddels verdwenen dorp (ondergespoten) van Wilmarsdonk temidden de huidige containerterreinen op rechteroever nabij het Noordkasteel.  Een pijnlijk restant dat een beter lot verdient.

U zal het wellicht vreemd vinden maar de feiten die dezer dagen openbaar gemaakt worden met betrekking tot de Agalevstichter Luc Versteylen, laten mij niet onberoerd. De hypocrisie van deze man en van vele collega's van hem, is stuitend en dat ontgoochelt mij enorm. Tegelijk val ik er niet van omver.

Ik heb die jezuïet Versteylen altijd een bizarre, tegenstrijdige en ongeloofwaardige kerel gevonden.  Steeds op zoek naar media-aandacht en druk bezig in de rand van het politieke leven, maar als het er op aankomt, ontvlucht hij zijn verantwoordelijkheid.  Die bezinningsbrouwerij in Viersel heeft ook immer een verdacht en dubieus sfeertje uitgeademd, waarbij ik mij  steeds afvroeg, waarom uitgerekend een pater-jezuïet zich intens moest bezighouden met richting te geven aan de ontluikende seksualiteit bij jonge mensen. En dat met gebruik te maken van een typisch hypocriet verhullend taaltje. In principe kan zo'n geestelijke enkel een theoretische kennis bezitten.  We weten intussen, dat de stille geruchten die al jaren de ronde deden, niet uit de duim gezogen  werden. En Versteylen is op dat vlak even dubbelzinnig als zijn houding tegenover zijn geesteskind, Agalev.

Dirt alles bracht de herinnering terug naar boven over een ander schandaal dat in de jaren '70 van vorige eeuw in de publieke aandacht is opgedoken maar vrij vlug toegedekt werd.  Wij hebben internet afgeschuimd op zoek naar de feiten maar vonden enkel via zijwegen luttele aanwijzingen. Misschien zijn er lezers die zich de zaak herinneren en dan zal u wel reageren.

Het is niet de taak van Angeltjes seksschandalen op te sporen maar surfend over de actualiteit, blijven wij soms vasthaken aan een of ander feit uit het recente verleden. En zo komen wij in de inmiddels verdwenen Polderdorpen Wilmarsdonk of Oorderen.  Daar bevond zich een privé-instelling die zich bekommerde om probleemjongeren. Zij werden daar geplaatst en na verloop van tijd terug naar huis of naar een andere instelling overgebracht. De leiding van die instelling (de naam vinden we niet terug) was in handen van Eerwaarde Heer Jan Frateur (of Fratteur) bijgenaamd "Nonkel Jan".  Er was veel steun vanuit christelijke hoek en Nonkel Jan werd in het Antwerpse en in de Kempen geloofd om zijn onbaatzuchtige inzet. Tot plots bekend geraakte dat Nonkel Jan aan de jongetjes zat. In de linkse media werd flinki van leer getrokken tegen de "vieze pastoor" en in de rechtse gazetten werd discreet gezwegen.  Werd Frateur veroordeeld ?  Heeft de RK-kerk ingegrepen en heeft  de Nonkel ergens asiel gekregen zoals Van Gheluwe ?  Volgens een bepaalde bron zou hij in Zwitserland verblijven.

Op een blog ontdekten wij een aantal (recente) reacties die wij hieronder copiëren zoals we ze vonden. Niets nieuws onder de zon.

Jan Frateur Mijn vader was Paul Frateur,een neef van Paul,Jan,Lucie,... Frateur,geboren in Hoboken.De laatste keer dat ik Jan heb gezien was ik ongeveer 12.Hij had zich toen al geruime tijd teruggetrokken in de buurt van Genève,als ik mij niet vergis,en kweekte daar chinchillas.Ik ben op zoek naar de familiestamboom,waaraan hij jaren heeft gewerkt.Mijn ouders en broer en zus zijn alle overleden,waardoor het moeilijk is aan info te geraken(onze kinderen zouden graag hun roots kennen).Enig idee langs welke weg ik wijzer zou kunnen worden??
Mvg

Gepost door: Bea Frateur | woensdag, 04 november 2009

oud pupil Ik ben daar geweest in de beginjaren zestig. De matrozenpakjes ja. Ben er ook misdienaar geweest en verantwoordelijke voor de drank tijdens het eten. Er zijn daar ook dingen gebeurt die het daglicht niet mochten zien.

Gepost door: Roger Tibackx | zondag, 13 december 2009


Jongenstehuis Oosterweel Op het einde van de jaren vijftig verbleef ik zes maanden bij "Nonkel Jan". Ik was geen geplaatste jongen, maar een zogenaamde "privé". Jan Frateur was een goede vriend van mijn vader en dacht mij wel te kunnen temmen. Na zes maanden zette Jan Frateur mij aan de deur. Aanleiding was een ellenlange brief die ik aan mijn oudste zus had geschreven en waarin ik haar vertelde hoe het reilde en zeilde in het tehuis. Mijn vader vond niets beter dan deze brief, waarin alles met naam en toenaam stond, aan zijn vriend Jan voor te lezen. Samen met mij werd toen een aantal jongens verplaatst, broers werden uit elkaar gerukt enz. Jan Frateur was op dat punt bijzonder genadeloos, wat hem niet aanstond moest weg. Dit weegt nog altijd op mij.
Er gebeurden in het tehuis allerlei onkiese dingen die in het licht van wat er nu in het Bisdom Brugge is gebeurd, best naar boven mogen worden gehaald.

Gepost door: Herman Gysen | maandag, 26 april 2010


jongens tehuis Oosterweel ik ben er geweest de jaren 57 58 59 60 daarna werd ik naar Weelde ge bracht bij Cornelis ,ik was niet geplaatst ik was prive ,in de keuken stond tante bertha ,de frans een dokwerker uit kapellen kwam wekelijks , nonkel fons tante greet enz ja het waren allemaal tantes en nonkels een mooie periode achteraf .ik persoonlijk heb van de pastoor niets ondervonden maar achteraf bezien werd ik door tante bertha in bescherming genomen , wat ik toen niet tenvolle besefte , ik ben ook nooit misdienaartje geweest of mee naar Kapellen-Bos gaan slapen allemaal in een bed bij de pastoor ,gelukkig maar alhoewel de pastoor een boontje had voor mij , ik heb er al die jaren gratis mogen wonen mijn vader wou nooit betalen ze hadden steeds ambras , ,toen werd er gestemd in die beruchte volksvergadering of ik mocht blijven of ik moest vertrekken , en ik mocht gratis blijven .Ik heb er nog het bezoek meegemaakt van die Duitse zanger freddy quin en zo veel meer groetjes

Gepost door: aerts francis | zaterdag, 15 mei 2010


mijn broers:
onze Marcel 25 december 1945 geboren "kerstekindje"
was misdienaar en koorknaap ooit nog samen samen met ruth leeuwerik in de krant gestaan.
met kerstmis door frateur (nonkel jan) letterlijk herdoopt, kreeg ook nieuwe naam "graziano"
ik zijn zus 1-4-1947 mocht hem zelfs ook niet meer aanspreken met marcel

op een dag kreeg ik van mijn voogdes te horen dat hij iets heel erg gedaan had
dat ergs was: hij was piraat aan 't spelen, toen hij nonkel jan zag riep hij impulsief: pas op kapitein éénoog komt er aan. (nonkel jan had nl. steeds een zwart lapje voor zijn oog)
men zei dat hij verbannen was naar het “ Jongenstehuis Prins Albert” in Opdorp
ik heb hem nooit meer mogen zien

dan onze Jean 11 oktober 1946
samen met mij in "altena" Kontich geplaatst
1 jaar later werden ook wij gescheiden, hij werd overgeplaatst naar het jongenstehuis Oosterweel nonkel jan
Jean werd Jantje (kleine janneman) één van zijn lievelingetjes

een paar dingen ben ik nooit vergeten:

- 25 december (kerstmis) na de nachtmis kwamen prominenten: "afgevaardigden van de procureur des konings" - "kinderbescherming" - "voogden en voogdessen" giften zoals: "voedingswaren" - "speelgoed" - "kleding" van oostpriesterhulp brengen duurde +/- 1uur
dat later werd verkocht zogezegt voor het goede doel
Anekdote: had toen van mijn voogdes van die ijzeren rolschaatsen gekregen, heb er dat uurtje even van mogen genieten, als iedereen vertrokken was moest ook ik die weer afgeven.

- 28december (dag van de onnozel kinderen) die dag zat in 1 van de broden 1 rozijn, wie ze had mocht een wens doen, was steeds dezelfde: kwijtschelding straf kinderen (wachtlijst) wiens straf nog niet uitgevoerd was
straf: slaag op bloot gat.
andere kinderen moesten je broek aftrekken en dan toekijken meestal broers en zelfs zussen zoals ik.
ikzelf heb maar 1 keer aan de beurt geweest, toen was mijn beschermster "tante bertha" van de keuken die steeds uitvluchten klaar had niet aanwezig
mocht volgende vakantie niet meer komen
had toen nl. in nonkel jan zijn bil gebeten.

over "mijn" verschillende instellingen bij de nonnen (van mijn moeder afgenomen en geplaatst wegens kinderverwaarlozing van mijn 7- tot en met 21 jaar) kan ik een boek schrijven
daar waren geen seksuele maar zware "psychische en fysieke mishandeling"
werd als onhandelbaar kind bestempeld
had ook verschillende bijnamen:
afvallige, ketter, kind van satan, hoerenjong,

daar lees ik nergens iets over, waarschijnlijk vind men dat niet zo belangrijk
dit kan ik jullie wel verzekeren:
ben nu 63 en draag er nog steeds de gevolgen van

vb: ben gehuwd, 3 kinderen die ik met hand en tand verdedigde,
maar het woord "liefde" staat voor mij gelijk aan hypocriet
dus niet in mijn woordenboek
"ik hou van jou", "ik zie je graag", "jij bent mijn leven" "ik kan je niet missen" word ik achterdochtig van en meestal terecht

mijn lievelingsfilm "jongensstad" (boy's town)

Gepost door: Stuyck Tilly | woensdag, 03 november 2010


http://ekeren.skynetblogs.be/archive/2007/05/18/verdwenen-polderdorp-oosterweel.html 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osama-Bin-Leuven

 

Hoe zit dat nu feitelijk met de VRT die Louis Tobback maar naar de studio's blijft sleuren, om hem zijn blafferijen te laten debiteren. Gisterenmorgen heb ik hem nog gehoord op Eén. Nochtans was mijnen lampenradio in mijnen De Soto afgesteld op Radio Minerva (toekomstmuziek). Terwijl ik tankte aan een modern naftstation waar een groot bord stond met "Stop een tijger in uw tank"  heb ik nog even mijn handmatig te bedienen verchroomde antenne in- en uitgeschoven, maar niets baatte, Een stoorzender ? een spookzender ?

Terug naar vandaag : kunnen we er zeker van zijn, dat de VRTaliban geen opnames gebruikt van jaren geleden om de grote Leider af en toe nog eens te laten fulmineren ? Dat geldt ook voor Marc Eyskens. Heeft iemand die twee nog ergens levend gezien ? Of zitten ze verscholen in de Kesselse Bergen ?  Raar hé ?

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ambities van de VRT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sandra De Preter, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft in haar eerste nieuwjaarstoespraak haar toekomstvisie uiteengezet voor de openbare omroep. Ze pleit voor een derde open tv-zender.

Er moet meer aandacht zijn voor alle Vlamingen, zegt zij. Ja, daar zijn we het mee eens. Maar zo bedoelde De Preter het niet.  'De VRT bereikt vandaag veel Vlamingen, maar de binding met bijvoorbeeld allochtonen en jongeren moet versterkt worden', klinkt het. De Preter vindt dat een derde open net kan helpen om die doelgroepen beter te bereiken. Krijgt de VRT zo'n derde open net, dan zouden de digitale kanalen Eén+ en Canvas+ verdwijnen.

'Om zoveel mogelijk Vlamingen te bereiken, moet de VRT bovendien aanwezig zijn op alle platformen, ook internet en mobiel'. Op internet zijn ze al, met hun neutrale mededelingen. Nu nog op onze gsm's binnenkort. Het is de bedoeling dat wie niet afgestemd heeft  op Eén, Canvas of de nieuwe zender "Je bent Jong en je wil naar Mekka" een bericht thuis ontvangt :  "Hallo, waarom kijkt u naar National Geographic, terwijl wij een prachtig programma voor u klaar hebben staan op Canvas over "Tarzan bindt de strijd aan met Hitler". Een spannend docudrama door Tom Lenaerts met al uw  geliefde Woestijnvisacteurs. Wij raden u aan te KIJKEN"

Voorzitter Luc Van de Brande (CD&V) van de raad van bestuur, die ook een toespraakje hield, riep de Vlaamse regering op om 'een behoorlijke financiering te voorzien die de VRT toelaat zijn opdracht kwaliteitsvol te vervullen'. Nu Van de Brande president is van de 0000, komt er geen tjevenkritiek meer los in het Vlaams parlement, voor zover die er ooit geweest is, buiten wat pro-forma geneuzel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gentse Nieuwjaarsreceptie, videomontage door Chris

 

 

 De reden waarom gemeentebesturen, die nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden, per se een grootscheepse en peperdure receptie willen houden, is enkel ingegeven door partijpolitieke oogmerken. De burgemeester verschijnt in het openbaar en spreekt zijn poorters toe. In het geval van Termont is dat een geforceerd gedoe, met enkele pogingen om zijn volksverbondenheid te laten blijken door Gentse lollekes te vertellen. Gelukkig Nieuwjaar, Gent ! Zet de paarse zetels maar in het stadsmagazijn volgend jaar : dat lolleke heeft lang genoeg geduurd. Ander en beter !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Titanic

 

De Titanic vertrok voor zijn eerste overvaart naar New-York op 10 april 1912 in Southampton met in totaal 2227 mensen aan boord, een bezetting van 2/3 van de totale capaciteit.  Er was ruimte in de reddingssloepen voor slechts 1178 personen. De rederij had geoordeeld dat meer reddingsboten de passagiers zouden afschrikken en zij benamen het uitzicht.  Iets voor middernacht op 14 april vond de aanvaring plaats met een ijsberg. Drie uur later verdween de Titanic in de golven. 1522 mensen zijn verdronken, 705 hebben de ramp overleefd.

Bij het orkest speelden 2 belgen, de violist Georges Krins en de cellist Roger Bricoux.  De rederij White Star bezit een exemplaar van de muziekpartituren die het orkest bij zich had. Men weet nu welke stukken gespeeld werden en in welke bezetting.  Ook op het moment van de aanvaring, toen het orkest bleef doorspelen met ondermeer 'Alexander's Ragtime Band' , 'In The Shadows', 'Moonstruck', 'Destiny', 'Glow Worm', etc. Deze titels werden door verschillende overlevenden medegedeeld. Wat het laatste stuk was, is niet bekend en hoe het voor de musici moet geweest zijn om in die tragische omstandigheden muziek te blijven maken, is eveneens niet in te schatten. Alle muzikanten zijn in de golven verdwenen.

In deze video ziet u uitzonderlijke foto's van het schip en zijn interieur en hoort u in een hedendaagse opname de Edwardiaanse muziek zoals zij moet geklonken hebben in 1912.

Uw Platenruiter (na een lange buitenlandse afwezigheid terug op zijn vertrouwde stek)


10-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuning en zijn politieke knoeiers

 

Omdat ons land nog steeds zonder regering zit, heeft keuning Albert aan ontslagnemend premier Yves Leterme bevolen, dat zijn regering in lopende zaken de begroting voor 2011 moet voorbereiden. "Het saldo van deze begroting moet beter zijn dan wat met de Europese overheden werd overeengekomen, een kleiner tekort dan 4,1% van het BNP", aldus het Paleis. 

Dat wil zeggen een begroting met minder uitgaven door de staat en verhoogde inkomsten via afdrachten, taksen en belastingen te vergaren bij de burgers. Om finaal toch nog op een begrotingstekort te eindigen van + 15 miljard euri. Wij praten louter over de begroting 2011 op zich en gaan er van uit dat het tekort van 2010 verschoven wordt naar de staatsschuld. Alle andere machinaties die er in bestaan verschillende begrotingsjaren door mekaar te mengen, zijn puur zelfbedog. Wat zeggen wij ? Volksbedrog ! Ook willen wij als grote mensen horen praten over bedragen die uitgedrukt worden in getallen en niet in verdoezelende procenten ! Duidelijkheid en eerlijkheid. 

Afgelopen weekend gingen opnieuw stemmen op om de regering van lopende zaken de mogelijkheid te geven een begroting op te stellen, met de steun van N-VA. De partij van Bart De Wever wil wat graag meewerken aan deze operatie.  De vraag is, of Leterme deze steun nodig heeft ? Want het bevel van de vorst valt nu binnen de opdracht van lopende zaken, waar het parlement niets over te protocollen heeft.

Zover zijn we dus : zij die het land B per se willen redden, worden terzijde geschoven en de keuning deelt zijn bevelen rechtstreeks uit aan de kwakkelregering Leterme.  Let wel : als deze operatie gunstig uitvalt, dan kunnen wellicht de dreigende onweerswolken boven het land B verdwijnen met betrekking tot de solvabiliteit van de natie. Wat een (financiële) opluchting zal betekenen voor ieder van ons, ongeacht onze politieke aanhankelijkheid. Intussen kunnen de politici verder knoeien en met de blokjes spelen.

Tegelijk verminderen nadrukkelijk de kansen op de onafhankelijkheid van Vlaanderen, want de burgers worden niet enkel het gehakketak beu maar stellen vast, dat de politieke chaos hén financieel in de portemonnee kan treffen.  Want terloops wordt doorgestoken, dat de splitsing van het land B eveneens chaotisch zal verlopen ... Wat niet het geval hoeft te zijn, als in de scheiding van bij den beginne duidelijke krijtlijnen worden uitgetekend over de schulden en de bezittingen.

Wij horen het de NVA graag zeggen, dat de verantwoordelijkheid van de PS groot is. Die van de NVA is echter veel groter en heeft zware gevolgen voor de onafhankelijkheidsbeweging van Vlaanderen !  Dat de aanhangers van de eenmanspartij Bart de Wever die ons, Angeltjes,  met hun haatmails en ordinaire scheldpartijen lastigvallen, hun verloren energie aanwenden om na te denken, over de amateuristische strategie van de zwalpende NVA.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B en zijn schulden

 

Het beleggersvertrouwen in ons land brokkelt af omdat er geen maatregelen genomen worden - wat wel in onze buurlanden gebeurt - om de overheidsschuld af te bouwen. Het uitblijven van een nieuwe regering vergroot het wantrouwen.

De premie die kopers van Belgische staatsleningen betalen om zich te verzekeren tegen wanbetaling steeg van 129.000 euro per 10 miljoen euro eind september naar nu 220.000 tot 250.000 euro. Het is voor het eerst dat België in de top 20 opduikt. Het lijstje wordt elk kwartaal geüpdatet.

België is de snelste stijger in de ranglijst van landen die bankroet kunnen gaan. Dat blijkt uit een studie door het onderzoeksbureau Credit Market Analysis (CMA). Door het snel afbrokkelende beleggersvertrouwen staat België volgens het onderzoeksbureau op een verontrustende zestiende plaats, net achter Libanon en Roemenië. Het onderzoeksbureau baseert zich vooral op de verzekeringspremie die de grote beleggers betalen tegen een mogelijke wanbetaling van staatspapier. Die verzekeringspremie kende in België tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar de snelste groei van de hele wereld. Beleggers moeten op dit ogenblik tussen 220.000 euro en 250.000 euro per jaar betalen om Belgisch staatspapier ter waarde van 10 miljoen euro te verzekeren. Eind september kostte die verzekering 129.000 euro. Negen maanden geleden, de laatste meting voor de federale verkiezingen, stond België nog op een drieënvijftigste plaats.

1. Griekenland 58,8%
2. Venezuela 51,4%
3. Ierland 41,2%
4. Portugal 35,9%
5. Argentinië 35,4%
6. Oekraïne 30,6%
7. Spanje 26,7%
8. Dubai 25,5%
9. Hongarije 23,6%
10. Irak 23,1%
16. België 17,9%

Bron : express.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kareltje (7,5 jaar) gaat dinternationale toer op

 

 

 
lievste hangeltjes.

zoals ge weet heeft de juf haar been gebraakt in zwisserlant en zitten we efkes met een stagiere, meester peter den nanarchist. vandaag was het weer sgool en zangles. meester peter heeft ons direkt een heel mooi liedje geleerd. dinternationnale. en we hebben er een plezant dansje bijgeleerd. de linkervuist naar omhoog en maar zwaaie en vendelzwaaie. maar we mogten niet te hard zinge want gelijk meester peter danarchist nog maar pas begonnen is in onze statsgool weet hij niet of dat zomaar mag en dat hij wat sgrik had van juf directris.  maar ge kent de wet van morpheus,  hij had het nog niet gezegdt of daar kwam juf dirrectris binnen in de klas.  amai goe bezig meester peter, zo zei ze. da word een goed punt in uw vers-lach. en om u te helpen ga ik de lieve kindjes ook een liedje lere.  en ze zong uit volle borstkast een magnifiek trtaditionneel slaaplieke voor dat heet de brabanson.  tis int frans maar dat maakt het alleen maar mooier.  na de zingles mogten we dan een mooie tekenink maken over de brabanson. juf direcktris kwam dan ei-gen-handi-g naar onze tekenings zien. maar toen ze die van mij zag wier ze ineens rootgloeient van koleire. maar foei kareltje roepte ze. zo een sgone belgisse vlag die gescheurt is en ligt te branden. foeierdefoei foei foei tog.

ze had het dus weer niet gesnapt en ik hem het heur dan maar geduldig uitgelegt. maar juf direktris tog. de belgisse vlag is het schoonste goed dat er is op de wereld gelijk wij op de statsgool hebbe geleerd. maar op een mooie dag zal dinternationale uitbreke en zijn er geen landen meer maar 1 groot wereldvolk zonder dieverig patronaat dat in ons zakke zit en ons uitbuidt en dan is rood aleen genoeg voor onze wereldvlag en iedereen in heeeeeel de wereld zal gelukkkig zijn en alleman gelijk.

amai ge had toen dogen moete zien van juf dirretris en vooral van meester peter danargist. ze kakten bekanst in hun broek van bleidsgap. juf direkctrix heeft mij dan vastgepakt en een dikke kus gegegeven. meester peter danargist heeft dat ook wille proberen maar dat pakt bij mij niet ik doe dat alleen met pasters jezouieten. en als belonink mag ik heel de week voor het begin van de les de vloer aanvegen met de zwarten. ksnap het nog niet goed maar het zal zeker wel plezandt zijn want het staat in de ijndtermen. ja ik houd zielig veel van de statsgool.

ps onze pa heeft mij daarjuistekes uitgelegt wat zwarten zijn. tis precies nogal ingewikkelt maar als ik het goe begrepen heb zijn dat allemaal kletskoppe. ook hun madammen.

ps2 oh ja en de juf heeft aan heel de klas een sgoon kaardje gestuurt. Het gaat al veeel beter met haar gebreekte been en ze is zaterdag helemaal op haar eigen en haar eigen krukken naar de kwaffeur geweest. Tis er eindelijk af sgrijft ze. morge gaat ze naar de zoo.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stille criminaliteit

 

Eén op drie Limburgse bedrijven slachtoffer criminaliteit 

Een op drie Limburgse bedrijven is het voorbije jaar het slachtoffer geworden van criminaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek van de werkgeversorganisaties VKW en Unizo. Johan Schildermans, manager belangenverdediging bij VKW Limburg, heeft het daarbij onder meer over inbraken, vandalisme, fraude, diefstallen en industriële spionage. Hij voegt er aan toe dat 55 procent van de gedupeerden niet tevreden is over de afhandeling van hun aangifte door de politie. De betrokkenen geven volgens Schildermans aan dat ze geen opvolgingsinformatie krijgen van de politie, waardoor ze geen zicht hebben op eventuele vooruitgang of acties. Hij voegt er aan dat vele ondernemingen hun investeringen in beveiligingsmaatregelen, zoals een alarminstallatie of camerabewaking, opdrijven. In het algemeen stellen de respondenten wel dat het voorbije jaar beter was voor hun bedrijf dan het jaar voordien

express.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel wordt bestuurd door 947 politieke mandatarissen

 

Nu Brussel alweer in de politieke schijnwerpers staat en in dringende geldnood verkeert, zijn we gaan grasduinen in allerlei  beschikbare documenten op internet. We hebben een aantal detailgegevens bijeengebracht in de hoop het Brusselse politieke wespennest enigszins duidelijk te maken voor de buitenstaanders die wij allemaal zijn : het Brussels Hoofdstedelijke Gewest, Brussel-Hoofdstad of het arrondissement Brussel.

Het gaat in die drie gevallen om hetzelfde : een regio van 161 km2 met ongeveer 1.100.000 inwoners, gespreid over 19 gemeentes en met diverse bestuurniveaus. Mochten wij iets over het hoofd gezien hebben, u laat het ons weten.

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

1  Hoofdstedelijk parlement met 89 verkozenen (72 F en 17 N)  en 1 Regering : 5 ministers + 3 staatssecretarissen

Afgeleid van het Brussels parlement, treden de 17 N verkozenen op als leden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) met een mini-college bestaande uit 3 leden. De 72F verkozenen vormen de COCOF, Commission Communautaire Française met een college bestaande uit de Franstalige ministers en staatssecretarissen van de Gewestregering.

Elke minister en staatssecretaris beschikt over een eigen kabinet medewerkers, zoals we gisteren gedetailleerd uit de doeken deden met  staatssecretaris Bruno de Lille, die een veertigtal kabinetsleden tot zijn beschikking heeft.

Het BHG (Brussels Hoofdstedelijk Gewest) heeft één grote overkoepelende administratie van circa 1500 medewerkers die gegroepeerd zijn in het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijke Gewest (MBHG). Langs HIER/PAR ICI   te bereiken.

Het BHG telt bovendien nog een aantal regionale en para-regionale instellingen :  Net Brussel - CIBG  - Fonds voor de Financiering van het Waterbeleid  - Herfinancieringsfonds Gemeentelijke Thesaurieën  - Leefmilieu Brussel - BIM -   IWOIB -  DBDMH -  ACTIRIS - Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) -  Haven van Brussel - GOMB -  GIMB -  MIVB -  ESRBHG -  ABEA - BAO - BITC -  Brussels Waarborgfonds -   Evoliris -  Research in Brussels

Dan zijn er nog en zestal intercommunales : Vivaqua -  Hydrobru -  Intercommunale voor Teraardebestelling - Sibelga -  BILSB -  ICVC.

Al de regionale, pararegionale en intercommunale instellingen worden geleid door raden van bestuur die meestal samengesteld zijn uit politici.

Het Arrondissement Brussel Hoofdstad

Het arrondissement Brussel Hoofdstad valt samen met het Brussels Hoofstedelijk Gewest. Het is het enige belgische arrondissement dat aan het hoofd een gouverneur en een vice-gouverneur heeft met ieder een administratieve staf. Vanzelfsprekend : zij schrijven niet zelf hun brieven, die ze met de eigen velocipède gaan rondbrengen.

Het arrondissement bestaat uit de fameuze 19 autonome Brusselse gemeentes die wij alfabetisch voorstellen met vermelding van het aantal gemeenteraadsleden, leden van de schepencolleges en aantal inwoners. In sommige gevallen zijn er afwijkingen tussen de gemeentes met een zelfde aantal raadsleden en het aantal schepenen.

Anderlecht : 45 - 10 - 100.000

Brussel * : 47 - 11 - 160.000

Elsene : 41 - 10 - 80.000

Etterbeek : 35 - 9 - 45.000

Evere : 31 - 9 - 35.000

Ganshoren : 27 - 8 - 23.000

Jette : 35 - 9 - 47.000

Koekelberg : 25 - 7 - 20.000

Oudergem : 29 - 7 - 31.000

Schaarbeek : 47 - 11 - 121.000

Sint-Agatha-Berchem : 27 - 8 - 22.000

Sint-Gillis : 35 8 - 47.000

Sint-Jans-Molenbeek : 41 - 10 - 88.000

Sint-Joost-ten)Node : 27 - 8 - 26.000

Sint-Lambrechts-Woluwe : 35 - 8 - 50.000

Ukkel : 41 - 7 - 78.000

Vorst : 35 - 9 - 50.000

Watermaal-Bosvoorde : 27 - 7 - 24.00

De 19 gemeentes zijn onderverdeeld in 6 politiezones. In totaal zijn er 19 OCMW's die circa 220 mandatarissen tellen.

* Haren, Laken en Neder-over-Heembeek zijn deelgemeenten van Brussel

Deze cijfers geven een idee van de bestuurlijke chaos en het politieke profitariaat dat zich verzamelt op een strook grond van 12,5 x 12,5 kilometer.

Brussel telt 89 parlementairen, 6 ministers, 1 gouverneur, 1 vice-gouverneur, 19 burgemeesters, 137 schepenen, 474 gemeenteraadsleden, 220 OCMW-mandatarissen. In totaal 947 politieke mandatarissen voor 1,1 miljoen inwoners.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk

 

De media melden vandaag dat VB-erevoorzitter Frank van Hecke en ex-Vlaams VB-parlementslid Marie-Rose Morel zaterdag in het huwelijk getreden zijn.

De Standaard meldt : "Ze besloot om Frank Vanhecke ten huwelijk te vragen, omdat het voor haar ondenkbaar was dat de vrouw van haar ex, die een 'vind ik leuk'-reactie achterliet op de beruchte Facebookposting van Bart Debie, als nieuwe stiefmoeder vrij toegang zou krijgen tot haar huis, eigendommen en souvenirs". Ze voegt er ook aan toe, dat ze haar bruidegom graag ziet.

Onze beste wensen voor beiden.

De redactie van Angeltjes

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Pater Versteylen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Versteylen: Iedereen wist het

door Alexandra Colen op zondag 9 januari 2011 om 11:06

Iedereen wist dat pater Versteylen seksueel geobsedeerd was, maar hij mocht het in alle scholen komen vertellen. En de pers juichte dat volmondig en unaniem toe.

Het artikel hieronder verscheen in mijn nieuwsbrief Peper & Zout van juli 1997 nadat ik in het vorige nummer van dat blad (mei 1997) kritiek had geleverd op pater Versteylen die een vaste klant was in katholieke scholen waar hij tijdens "bezinningsdagen" kinderen kwam aanzetten tot seksueel experimenteren onder toezicht van "gunnende" volwassenen zoals hijzelf. En vandaag zeggen de hypocrieten in de media en de linkse kerk: Wir haben es nicht gewusst!

Peper & Zout, juli 1997:

Een brave pater

Ook pater Versteylen reageerde op mijn artikel. Hij vroeg telefonisch of we elkaar eens konden ontmoeten.

Vele katholieke scholen doen beroep op de pater in het kader van seksuele opvoeding. Journalist Peter De Backer had in Het Nieuwsblad (24 mei 1997) gesuggereerd dat ik overdreef door ook "de brave pater Versteylen" aan te klagen. Mijn gesprek met de pater heeft mijn bedenkingen bij zijn aanpak niet weggenomen.

Pater Versteylen is tegen porno en consumptieseks. Hij wil het beeld van seks bij onze jongeren mooi, lief en teder houden. Hij gebruikt daarom een verhullende taal, waarbij hij woorden als penis vervangt door stengel; masturberen door hemelen; sperma door zaligheid; vagina door grage gaatje; een orgasme door juichen (of zweven); wederzijdse masturbatie door het feest van de hand, enzovoort.

In zijn "Gulle Gazet - Groene Jongeren Krant over Lichaamsbeleving & Toenaderingskunst", die hij onder scholieren verspreidt, staan teksten zoals:

Je vierde het feest van de hand.

Je voelde voor het eerst van je leven de

hand van een meisje rond je stengel

& je dacht: hoeveel zachter en liever die

strelende hand dan je eigen harde

hevige bij het hemelen.

Wat seks betreft is de pater er voorstander van dat onze kinderen in de puberteit aan "onderlinge inwijding"doen. Versteylen vindt dat wij onze kinderen hun seksuele ervaringen moeten "gunnen". Het na te volgen voorbeeld daarbij is "wat vroeger in alle natuurculturen bestond: de initiatierituelen" (ik citeer uit de "Verantwoording" bij zijn "Gulle Gazet").

Die seksuele inwijding is een zaak van heel de gemeenschap, want, aldus Versteylen, in de natuurculturen was "wat er met deze jongens en meisjes op die leeftijd gebeurde, de zaak van heel de stam. Net als ontgroening was het een horizontaal gebeuren: de jongeren wijdden elkaar onderling in. Maar meteen had de inwijding ook een verticale richting: zij gebeurde onder begeleiding van door de stam aangestelde, betrouwbare en vooral belangloze volwassenen, die niet de eigen ouders waren."

Ik vermoed dat zo'n theorie alleen kan ontspruiten aan het brein van iemand die, ten eerste, zelf geen ouder is en, ten tweede, zelf seksueel is geobsedeerd. Seksualiteit is immers geen zaak van een collectief, zoals de stam of de gemeenschap. Het is een intiem gebeuren tussen twee mensen waar derden zich niet mee te bemoeien hebben. Weg dus met Versteylens verticale dimensie. Indien er aan seks al een verticale dimensie is, dan is het in relatie met God, niet met "de stam".

Wat de horizontale dimensie betreft: elkaar "ontgroenen" is een taak voor twee (jonge) volwassenen, niet voor scholieren. Bovendien zijn diegenen die er het beste kunnen over oordelen of en wanneer hun kinderen al dan niet "ontgroening" rijp zijn, de eigen ouders, en zeker geen "belangloze" volwassenen-die-niet-de-eigen-ouders-zijn.

Pater Versteylen wil zijn "gunnende boodschap op grote schaal, vooral langs de scholen, verspreiden". Voor mij niet gelaten, want ik ben de tolerantie zelve. Maar opnieuw de vraag: Ben ik onredelijk wanneer ik eis dat de school de ouders daar dan vooraf van op de hoogte stelt? Dit zal ouders die niet akkoord zijn in staat stellen hun kinderen thuis te houden op de dag dat pater Versteylen langskomt om zijn "gunnende" boodschap te verkondigen.

Zo kunnen deze ouders dan vermijden dat hun kinderen na een bezinningsdag van de school naar huis komen (zoals mijn 13-jarige dochter overkwam) met een tijdschrift met teksten zoals:

Je zat op de rand van je bed.

Je keek naar je stengel die hevig zweefde.

Je boog met je mond er naartoe maar

je geraakte er niet aan

& je wou dat je een slangenmens was.

Ik heb haar dit blad afgepakt, het per kerende terug aan de schooldirectie bezorgd en geweigerd de 500 frank te betalen die de school de ouders aanrekende als kosten voor de "bezinningsdag" bij Versteylen. Als de journalisten van Het Nieuwsblad dat een intolerante houding vinden, dat ze dan hun eigen kinderen maar toevertrouwen aan de brave pater, maar niet de mijne.

Ropie


09-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carl Devos : België is kapot

 

Het subtiele "neen" van CD&V en NVA door Carl Devos

Volgens een vrije tribune in De Morgen van politoloog Carl Devos (UGent) is België kapot ...

Devos vindt het onmiskenbaar dat in de Belgische tweelandenstaat de geesten verwijderen. ‘En niemand heeft nog zin om in nummer zestien te gaan wonen.’

‘Zeer, zeer Vlaams’, is bij nogal wat Franstaligen te horen. De nota-Vande Lanotte wordt daar, niet onbegrijpelijk vanuit hun perspectief, als te verregaand gezien. Bij CD&V en N-VA was het spiegelbeeld te horen: ‘Niet Vlaams genoeg’. Beide partijen hebben fundamentele opmerkingen, bijna dezelfde, die eerst uitgeklaard moeten worden, nog voor de onderhandelingen van start kunnen gaan. Eigenlijk zeggen CD&V en N-VA niet ‘ja maar’, maar ‘neen tenzij’. CD&V laat de tanden zien, N-VA legt haar opmerkingen aan de anderen voor om te zien of onderhandelingen nog zin hebben. Ook dat is begrijpelijk, vanuit het Vlaams referentiekader.

Er was een tijd, in oud België, dat een tekst die door iedereen als te veel in de richting van de ander werd omschreven als evenwichtig werd aanzien en dus als basis voor een aanvaardbaar akkoord werd beschouwd. Een akkoord dat daarna, met tandengeknars en dichtgeknepen neus, werd doorgeslikt, omdat het glas eerder halfvol dan halfleeg was. Die tijd lijkt voorbij. In het nieuwe België bestaan er andere politieke zeden en criteria. Die botsen hard op oude spelregels van ingebonden meerderheden en dwingende consensusmechanismen. Ongetwijfeld zijn er historische bewijsstukken aan te voeren die dit nuanceren, maar het is onmiskenbaar dat in de Belgische tweelandenstaat de geesten verwijderen. Minstens in de Wetstraat, en het is daar dat het telt en de wrijvingen voelbaar zijn. En waar niemand nog zin lijkt te hebben om in nummer zestien te gaan wonen.

Vuurwerk

Mocht wat nu in de nota-Vande Lanotte staat drie jaar geleden op tafel gelegen hebben, dan had men destijds al het beschikbare vuurwerk opgekocht om de vreugde te uiten. Drie jaar later is de setting helemaal anders. De ergernis en frustratie van drie jaar sukkelen heeft de bereidwilligheid om toch maar in te stemmen met een onvolkomen resultaat alleen maar doen afkalven. De lat werd opgetrokken. Vlaamse kiezers zorgden een half jaar geleden voor een kleine schokgolf door een partij tot winnaar te maken die beloofde om anders dan alle andere partijen de communautaire kwestie aan te pakken. N-VA, die de anderen een gebrek aan beginselvastheid verweet, plooit niet. De volatiele kiezers straffen hun partij makkelijker af dan enkele decennia terug. Bovendien is N-VA geen partij als alle andere.

Ze mag dan al de grootste van Vlaanderen, van België zijn, daarom is N-VA nog geen traditionele partij die traditionele, Belgische oplossingen aanvaardt vanuit staatsmanschap. Dat maakt haar niet tot een onverantwoordelijke, populistische antisysteempartij. Er kan bezwaarlijk gezegd worden dat N-VA geen geduld had of zich niet constructief opstelde. Hoe dieper ze in het onderhandelingsmoeras verdrinkt, hoe moeilijker ze er nog uitraakt: ook bij N-VA weten ze dat de tijd tegen zit. Maar in zekere zin heeft N-VA ook onvoldoende groeitijd gekregen: in 2003 haalde de partij één kamerlid en werd gevreesd dat ze eeuwig onder de kiesdrempel zou blijven. Zeven jaar later is N-VA de grootste van het land. De mentale evolutie kan het tempo van die electorale sprong niet volgen, zeker niet in een partij met vrij basisdemocratische interne besluitvorming en waarvan de habitat - de Vlaamse beweging - heel gevoelig is met een woelige geschiedenis. CD&V is CVP niet meer, is zelfs CD&V van 2007 niet meer. De partij wordt in haar Vlaamse ambities niet meer verlamd door Belgisch staatsmanschap. Ze heeft gisteren ferm haar klauwen laten zien. CD&V weet dat ze in België nog moeilijk haar oude machtspositie kan innemen, Vlaanderen is de toekomst.

De kans dat er tijdens de onderhandelingen aan de nota-Vande Lanotte nog grondige wijzingen kunnen worden aangebracht is miniem. Tenminste, wie nog een forse overwinning wil boeken op een terrein, zal op een ander evenveel moeten toegeven. Er is nog bandbreedte, maar die is beperkt. Na een halfjaar onderhandelen is deze tekst wellicht ongeveer het maximaal mogelijke. De nota-De Wever ging op sommige punten verder, maar werd dan ook aan lichtsnelheid afgeschoten. Subtiel hebben CD&V en N-VA gisteren ook neen gezegd. Al formuleerden ze dat trager en anders. Hun forse voorwaarden, die vooraf voldaan moeten worden, zetten andere partijen, en Vande Lanotte, voor het blok. In dit klimaat de moeilijkste slotonderhandelingen aanvangen lijkt wel een kamikazeoperatie.

De tijd van ‘kunnen’ - kunnen we nog iets meer uit de brand slepen? - is bijna voorbij. De tijd van ‘willen’ - willen we dit (soort) akkoord eigenlijk wel aanvaarden? - is aangebroken. En wellicht voorbij. Het Belgisch compromisdenken erodeert. Maar de onderhandelingen leven in geleende tijd. Twijfel is een luxe die de Wetstraat zich niet meer kan permitteren. Er ‘moeten’ keuzes gemaakt worden. En dat moeten zal hard klinken. Vanaf vandaag - toevallig? - hoort u ongetwijfeld meer over die grote Belgische bank die in grote problemen zit. En dat er een regering nodig is om die te redden. Een regering zonder goesting, zonder vertrouwen, zonder project, zonder perspectief? België is kapot.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crimi-week Ne 1 van 2011 in binnen-& buitenland

Waarde redactie en vrienden,

Hierna een korte samenvatting van de voorbije crimi-week in ons geliefde veilige vaderland en ook een kijkje erbuiten.

1-1-2011

-In Alexandriê (Egypte) explodeert een bom nabij een christelijke kerk. Voorlopige balans 9 doden. Is ginds blijkbaar ook een manier om het nieuwe jaar te vieren.

-In Abuja (Nigeria) lieten ze ook een bommeke ontploffen op een markt met verschillende doden en gewonden tot gevolg. Ook in dat prachtland zijn er spanningen tussen moslims en christenen. O, wat kan religie toch vredelievend zijn.

-In A'pen (Belgiê) waren er twee steekpartijen. Beide slachtoffers hadden verzorging nodig. Eentje is er erg aan toe. De daders zijn spoorloos.

2-01-2011.

-Terug in A'pen (Belgiê) wordt een portier aan dancing "Bab Mansour" neergestoken. De verdachte, komende uit Nederland en schijnbaar een Eskimo, ontkent ten stelligste de feiten,  ondanks hij door getuigen formeel herkend wordt.

03-01-2011.

-In Gent (Belgiê) vallen vier gewonden bij een steekpartij tijdens een fuif. De daders zijn spoorloos!

-In Luik (Belgiê) wordt een nachtwinkel overvallen door twee mannen met (gelukkig voor de eigenaar!) een nepwapen. Na de wederzijdse nodige meppen, stampen en doefen vluchten de daders weg met 400 euro en een partij sterke drank en sigaretten voor onderweg .De daders zijn spoorloos

-Terug in A'pen, ditmaal op Linkeroever wordt een winkel overvallen. Hier bleek de dader de mindere te zijn en moest hij zonder buit hals over kop vluchten. Zijn vluchtauto werd later teruggevonden maar bleek gestolen te zijn. De dader is spoorloos!

-04-01-2011.-In het park van Namen (Belgiê) werd een vrouw met overgesneden keel en verschillende messteken gevonden. Verdere informatie ontbreekt. Is echter niet nodig. .. we weten al genoeg.

05-01-2011.

-In Torhout (Belgiê) vindt er een schietpartij plaats in een plaatselijk café. Verdere details ontbreken. De dader, de cafébaas zelve, werd opgepakt..oef..toch eens prijs!

-In Ukkel (Belgiê) wordt de bestuurster van de MIVB op lijn 48 berdreigd met een vuurwapen. De dader is spoorloos!

07-01-2011.

-In Luik (Belgiê) wordt een Albanese vrouw door haar partner neergestoken nadat hij vernam dat zijn asielaanvraag geweigerd werd in tegenstelling tot de hare. Zijn motief was : krijg ik niet mijn zin, dan maar het mes erin. Prachtmensen die Alba's ... welkom in de E.U.club.

-Ook in Kandahar (Afghanistan) kennen ze er wat van. Daar ontplofte een bommeke in een badhuis voor mannen. Gevolg 17 doden en een pak gewonden. Hopelijk waren de dodelijke slachtoffers al behoorlijk gewassen toen ze in de maagdenhemel arriveerden.

-In St-Gillis (Belgiê) werden ondanks de gevoelige temperatuurstijging twee auto's in de fik gestoken. Waarschijnlijk door jongeren die niet ontdooid geraakten!

 08-01-2011

-In St-Genesius-Rode (Belgiê) is een overval gepleegd op een videotheek. Onder bedreiging van vuurwapens (nep of echt) verdwenen de daders met de dagopbrengsten. De daders zijn spoorloos.

-In Winksele bij Leuven (Belgiê) klist de politie na een ware klopjacht twee inbrekers die uit Nederland afkomstig bleken te zijn. Waarschijnlijk aldaar wonende Eskimo's. Het is niet geweten of de daders al "onder strenge voorwaarden" reeds terug op vrije voeten zijn.

Ter afsluiting twee berichten van een andere soort.

-In Z.Afrika kampen ze met een toevloed aan asielzoekers uit buur- èn prachtland Zimbabwe .Die kregen tot 31-12-2010 de tijd om een verblijfsvergunning aan te vragen. Wie op 01-01-2011 geen geldig bewijs kon voorleggen, vliegt er onverbiddelijk uit! Het CGKR van Youssef heeft protest aangetekend bij de Z.Afrikaanse ambassade. Zij hebben reeds laten weten dat Youssef zijn protest kan steken waar de zon nooit schijnt.

-Rhamajit Raghan, een 94-jarige boer uit India mocht samen met zijn 52 -jarige gade een zoon verwelkomen die ze samen (?) verwekt hadden. Het gelukkige echtpaar sluit niet uit dat er nog kientjes zullen bijkomen. Blijkbaar beschikt boer Raghan over zeer vruchtbare meststof om goed te oogsten ... mij gedacht!

Tot ziens.
Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdriet van belgië

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : Kim Clijsters
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"België gaan vertegenwoordigen op welk forum dan ook, neen bedankt. Ik sta echt niet graag in de schijnwerpers. Liever naar de Colruyt dan bij de premier van Thailand ? Ja."

Lees het volledige interview bij Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontgoocheling : er komt geen tweede locomotief

 

Wij willen niet dagelijks jachtige stukjes plegen om elk pasje, vooruit of achteruit, in de belgische politiek druk te bespreken. En ons te verliezen in hypotheses en speculaties. U leest alles in de on-linekranten. Soms, als het te gortig wordt, halen wij even uit.

Bij N-VA is men ontgoocheld dat de PS niet wil weten van het voorstel van N-VA-voorzitter Bart De Wever om de twee winnaars van de verkiezingen, N-VA en PS, het heft in handen te laten nemen. Dit schrijft Het Laatse Nieuws.  N-VA vindt het jammer dat Di Rupo "zijn verantwoordelijkheid blijft ontlopen". 

Over de suggestie van MR-kopman Didier Reynders om tot de zomer een noodregering te vormen, wil de partij geen grote verklaringen afleggen, maar De Wever heeft al herhaaldelijk verklaard dat hij een socio-economische noodregering niet ziet zitten.

Het is steeds hetzelfde verhaal over mensen die niet de moed van hun overtuiging bezitten maar die niet anders doen dan de anderen voor geciviliseerde lafaards uit te maken die hun verantwoordelijkheid ontvluchten.

De Wever had van in den beginne zijn verantwoordelijkheid moeten opnemen als grootste partij van het land B om de regie in handen te houden. Zo had hij minimaal kunnen maneuvreren om met de andere partijen, die opkomen in het Nederlandstalig gebied, (ik wil het in hun geval niet over Vlaanderen hebben)  één globale visie te verdedigen.  Maar neen, NVA koos de verkeerde strategie : onderdanig de leiding afstaan aan een geraffineerde Waal. 

Aan gevatte one-liners ontbreekt het intussen niet. Evenmin aan uitschuivers. Als De Wever niet zelf het woord voert en Jambon losgelaten wordt, dan valt er flink te lachen. En als Bracke wat zegt, dan lijkt het wel of Madame Blanche aan grote politiek doet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oerknal en de godsdienst

 

Christenen moeten het idee dat het universum bij toeval is ontstaan, verwerpen. De Oerknal is veroorzaakt door God. Dat heeft paus Benedictus XVI donderdag tijdens Drie Koningen gezegd. "In de schoonheid van de wereld, haar geheimzinnigheid, grootsheid en rationaliteit, kunnen we ons alleen laten leiden richting God, de schepper van hemel en aarde", zei hij vanaf de Sint Pietersbasiliek tegen zo'n 10.000 mensen. "In het universum zien we Zijn wijsheid en onvermoeibare creativiteit."

Hoewel de paus het in het verleden wel heeft gehad over evolutie, bespreekt hij maar heel zelden specifieke kwesties zoals de Oerknal. Hij is kritisch over wetenschappelijke theorieën, waarvan hij zegt dat ze er niet in slagen de betekenis van de realiteit te beschrijven. Benedictus zei donderdag dat wetenschappelijke theorieën over het begin en de ontwikkeling van het heelal en de mens het geloof niet tegenspreken. Maar ze laten veel vragen onbeantwoord. Daardoor zijn ze beperkend volgens de paus.

Benedictus en zijn voorganger Johannes Paulus II proberen het beeld te veranderen van de rooms-katholieke kerk als anti-wetenschap. Dat beeld ontstond in de zeventiende eeuw toen de kerk Galilei veroordeelde wegens zijn overtuiging dat de aarde om de zon draait. In 1992 sprak Johannes Paulus II excuses uit.

De kerk accepteert nu ook de Evolutietheorie en ziet geen reden waarom God geen evolutie gebruikt kan hebben bij het maken van de mens. Creationisme, de idee dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen, zoals wordt beschreven in de Bijbel, is volgens de katholieke kerk een allegorie voor de manier waarop God de wereld heeft gemaakt. Maar de kerk verwerpt evolutie als manier om het bestaan van God te ontkennen. "Het heelal is niet het resultaat van toeval, zoals sommigen willen dat we geloven," zei de paus donderdag.

De beroemde natuurkundige Stephen Hawking is één van de wetenschappers die theorieën over het toevallige ontstaan van het heelal bij het grote publiek bekend heeft gemaakt. In zijn laatste boek 'Het Grote Ontwerp' legt hij uit dat er maar liefst 10^500 (een tien met vijfhonderd nullen) heelallen bestaan. Met zoveel heelallen is het volgens Hawking niet zo verwonderlijk dat er in ieder geval één is die precies de juiste condities biedt voor intelligent leven. Net zoals dat het met de vele planeten en sterrenstelsels in ons heelal, helemaal niet zo gek is dat er één planeet is met exact de juiste omstandigheden voor de mens. De consequentie is de overbodigheid van God. We hebben geen welwillende schepper nodig die het heelal speciaal voor ons heeft geschapen.

@ Trouw

PST : De big-bangtheorie werd in 1931 bekendgemaakt, na jarenlange studie,  door de Luikse pater-jezuïet Georges Lemaître professor aan de Leuvense Katholieke Universiteit. De theorie  gaat er van uit,  dat er voor de oerknal niets bestond. "Een dag die geen gisteren kende".  Omwille van zijn priesterschap heeft Lemaître zijn wetenschappelijke werk en bevindingen steeds gescheiden gehouden van de theologische opvattingen over de schepping. Dat paste perfect in de visie van de toenmalige kerkelijke hiërarchie. Lemaître werd in 1936 lid van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen, waarvan hij in 1960 zelfs voorzitter werd tot aan zijn dood in 1966. De Oerknaltheorie is inmiddels een voor ruim 95% wetenschappelijk aangenomen stelling.  Of wij als leken dit al dan niet kunnen begrijpen, is een andere kwestie.

Deze discussie -zo er al een is-  aangezwengeld door de paus, gaat echter niet over twijfel bij het bestaan van een Opperwezen, dat al dan niet de hemel en de aarde geschapen heeft. Wel over het feit dat de rustige manier waarop de RK-kerk destijds een wetenschappelijke theorie door een van haar eminente leden ontdekt,  aanvaardde zonder van de eigen geloofsstellingen af te wijken en dat vandaag de klok schijnbaar wordt teruggedraaid.  Want de dag van vandaag heeft nu plots een gisteren ...

Ray 


08-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tararatata ! De Zevende Dag, een muzikale presentatie

 

Dames en heren, het ziet er weer prima-de-luxe uit bij Indra en Ivan. Mogen wij u, bij wijze van originele uitzondering, een korte, muzikale vooruitblik  op uw zondagochtend gunnen, zodat u voor de rest van de dag verzadigd bent ?

De politieke impasse, wij wachten op een nieuwe regering.

Eén, twee, drie, van aheup ...

 Bondscoach George Leekens blikt samen met Chris Van den Abeele terug op de recente prestaties van de Rode Duivels.

Eén, twee, drie, niet te rap ...

 

 Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen maakt dit jaar 1 miljoen euro vrij voor de strijd tegen overgewicht. Mie Vogels betwist dit. Een lid van de familie De Wever demonstreert dat lichaamsbeweging ook niet helpt.

Vana-één, vana-twee, vana-drij ...

 Barokorkest B'Rock en muziektheater LOD verzorgen samen met politicus Frank Vandenbroucke een concertreeks waarin muziek en speech samen gevoegd worden tot een knetterend retorisch geheel. Frank Vandenbroucke voert op de tonen van muzikale muziek enkele spannende trucs uit.

One, two, three, go Franky !

 Bee-er-tee : Ohee !




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!