Angeltjes
09-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verdriet van belgië

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag : Kim Clijsters
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"België gaan vertegenwoordigen op welk forum dan ook, neen bedankt. Ik sta echt niet graag in de schijnwerpers. Liever naar de Colruyt dan bij de premier van Thailand ? Ja."

Lees het volledige interview bij Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontgoocheling : er komt geen tweede locomotief

 

Wij willen niet dagelijks jachtige stukjes plegen om elk pasje, vooruit of achteruit, in de belgische politiek druk te bespreken. En ons te verliezen in hypotheses en speculaties. U leest alles in de on-linekranten. Soms, als het te gortig wordt, halen wij even uit.

Bij N-VA is men ontgoocheld dat de PS niet wil weten van het voorstel van N-VA-voorzitter Bart De Wever om de twee winnaars van de verkiezingen, N-VA en PS, het heft in handen te laten nemen. Dit schrijft Het Laatse Nieuws.  N-VA vindt het jammer dat Di Rupo "zijn verantwoordelijkheid blijft ontlopen". 

Over de suggestie van MR-kopman Didier Reynders om tot de zomer een noodregering te vormen, wil de partij geen grote verklaringen afleggen, maar De Wever heeft al herhaaldelijk verklaard dat hij een socio-economische noodregering niet ziet zitten.

Het is steeds hetzelfde verhaal over mensen die niet de moed van hun overtuiging bezitten maar die niet anders doen dan de anderen voor geciviliseerde lafaards uit te maken die hun verantwoordelijkheid ontvluchten.

De Wever had van in den beginne zijn verantwoordelijkheid moeten opnemen als grootste partij van het land B om de regie in handen te houden. Zo had hij minimaal kunnen maneuvreren om met de andere partijen, die opkomen in het Nederlandstalig gebied, (ik wil het in hun geval niet over Vlaanderen hebben)  één globale visie te verdedigen.  Maar neen, NVA koos de verkeerde strategie : onderdanig de leiding afstaan aan een geraffineerde Waal. 

Aan gevatte one-liners ontbreekt het intussen niet. Evenmin aan uitschuivers. Als De Wever niet zelf het woord voert en Jambon losgelaten wordt, dan valt er flink te lachen. En als Bracke wat zegt, dan lijkt het wel of Madame Blanche aan grote politiek doet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De oerknal en de godsdienst

 

Christenen moeten het idee dat het universum bij toeval is ontstaan, verwerpen. De Oerknal is veroorzaakt door God. Dat heeft paus Benedictus XVI donderdag tijdens Drie Koningen gezegd. "In de schoonheid van de wereld, haar geheimzinnigheid, grootsheid en rationaliteit, kunnen we ons alleen laten leiden richting God, de schepper van hemel en aarde", zei hij vanaf de Sint Pietersbasiliek tegen zo'n 10.000 mensen. "In het universum zien we Zijn wijsheid en onvermoeibare creativiteit."

Hoewel de paus het in het verleden wel heeft gehad over evolutie, bespreekt hij maar heel zelden specifieke kwesties zoals de Oerknal. Hij is kritisch over wetenschappelijke theorieën, waarvan hij zegt dat ze er niet in slagen de betekenis van de realiteit te beschrijven. Benedictus zei donderdag dat wetenschappelijke theorieën over het begin en de ontwikkeling van het heelal en de mens het geloof niet tegenspreken. Maar ze laten veel vragen onbeantwoord. Daardoor zijn ze beperkend volgens de paus.

Benedictus en zijn voorganger Johannes Paulus II proberen het beeld te veranderen van de rooms-katholieke kerk als anti-wetenschap. Dat beeld ontstond in de zeventiende eeuw toen de kerk Galilei veroordeelde wegens zijn overtuiging dat de aarde om de zon draait. In 1992 sprak Johannes Paulus II excuses uit.

De kerk accepteert nu ook de Evolutietheorie en ziet geen reden waarom God geen evolutie gebruikt kan hebben bij het maken van de mens. Creationisme, de idee dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen, zoals wordt beschreven in de Bijbel, is volgens de katholieke kerk een allegorie voor de manier waarop God de wereld heeft gemaakt. Maar de kerk verwerpt evolutie als manier om het bestaan van God te ontkennen. "Het heelal is niet het resultaat van toeval, zoals sommigen willen dat we geloven," zei de paus donderdag.

De beroemde natuurkundige Stephen Hawking is één van de wetenschappers die theorieën over het toevallige ontstaan van het heelal bij het grote publiek bekend heeft gemaakt. In zijn laatste boek 'Het Grote Ontwerp' legt hij uit dat er maar liefst 10^500 (een tien met vijfhonderd nullen) heelallen bestaan. Met zoveel heelallen is het volgens Hawking niet zo verwonderlijk dat er in ieder geval één is die precies de juiste condities biedt voor intelligent leven. Net zoals dat het met de vele planeten en sterrenstelsels in ons heelal, helemaal niet zo gek is dat er één planeet is met exact de juiste omstandigheden voor de mens. De consequentie is de overbodigheid van God. We hebben geen welwillende schepper nodig die het heelal speciaal voor ons heeft geschapen.

@ Trouw

PST : De big-bangtheorie werd in 1931 bekendgemaakt, na jarenlange studie,  door de Luikse pater-jezuïet Georges Lemaître professor aan de Leuvense Katholieke Universiteit. De theorie  gaat er van uit,  dat er voor de oerknal niets bestond. "Een dag die geen gisteren kende".  Omwille van zijn priesterschap heeft Lemaître zijn wetenschappelijke werk en bevindingen steeds gescheiden gehouden van de theologische opvattingen over de schepping. Dat paste perfect in de visie van de toenmalige kerkelijke hiërarchie. Lemaître werd in 1936 lid van de Pauselijke Academie voor Wetenschappen, waarvan hij in 1960 zelfs voorzitter werd tot aan zijn dood in 1966. De Oerknaltheorie is inmiddels een voor ruim 95% wetenschappelijk aangenomen stelling.  Of wij als leken dit al dan niet kunnen begrijpen, is een andere kwestie.

Deze discussie -zo er al een is-  aangezwengeld door de paus, gaat echter niet over twijfel bij het bestaan van een Opperwezen, dat al dan niet de hemel en de aarde geschapen heeft. Wel over het feit dat de rustige manier waarop de RK-kerk destijds een wetenschappelijke theorie door een van haar eminente leden ontdekt,  aanvaardde zonder van de eigen geloofsstellingen af te wijken en dat vandaag de klok schijnbaar wordt teruggedraaid.  Want de dag van vandaag heeft nu plots een gisteren ...

Ray 


08-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tararatata ! De Zevende Dag, een muzikale presentatie

 

Dames en heren, het ziet er weer prima-de-luxe uit bij Indra en Ivan. Mogen wij u, bij wijze van originele uitzondering, een korte, muzikale vooruitblik  op uw zondagochtend gunnen, zodat u voor de rest van de dag verzadigd bent ?

De politieke impasse, wij wachten op een nieuwe regering.

Eén, twee, drie, van aheup ...

 Bondscoach George Leekens blikt samen met Chris Van den Abeele terug op de recente prestaties van de Rode Duivels.

Eén, twee, drie, niet te rap ...

 

 Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen maakt dit jaar 1 miljoen euro vrij voor de strijd tegen overgewicht. Mie Vogels betwist dit. Een lid van de familie De Wever demonstreert dat lichaamsbeweging ook niet helpt.

Vana-één, vana-twee, vana-drij ...

 Barokorkest B'Rock en muziektheater LOD verzorgen samen met politicus Frank Vandenbroucke een concertreeks waarin muziek en speech samen gevoegd worden tot een knetterend retorisch geheel. Frank Vandenbroucke voert op de tonen van muzikale muziek enkele spannende trucs uit.

One, two, three, go Franky !

 Bee-er-tee : Ohee !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu een filmpje voor onze Waalse en Brusselse vrienden !

 

Chers amis Wallons et Bruxellois,  voici quelques images qui vous feront revivre une partie de votre histoire patriotique.

Oewaarde vrienden Wallonen en Brusseleirs, ziehier enkele beelden die zullen laten u herleven een deel van uw historie vaderlands.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De locomotieven

 

 Bart de Wever : "Het wordt tijd dat we de locomotieven inzetten"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UItspraak van de dag : Peter Loridon
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Als ge in België kunt slagen, slaagt ge over heel de wereld, want ze maken het u hier zo goed als onmogelijk."

Peter Loridon in Nieuwslijn 

Klik op de afbeelding om de link te volgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansmuziek uit ... 1930 : Goody-Goody

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China's grootste pijporgel staat in Shangai

 

Een interessante video over het grootste pijporgel dat in China te beluisteren valt. Het leert ons, leken, ook een aantal zaken over de werking van dit magistrale instrument met een grote theatrale uitstraling en dito geluid.  De tekst is in het Engels. De muziek is hoofdzakelijk Duits.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar *de diepe draai* ?

 

Er is een klacht ingediend tegen pater Luc Versteylen wegens seksueel misbruik. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Volgens VRT gaat het om misbruik van 25 jaar geleden. Er zouden twee slachtoffers betrokken zijn, die op het moment van de feiten tussen 15 en 20 jaar waren.

Pater Luc Versteylen is vooral bekend als de stichter van Agalev, de groene beweging die de voorloper was van Groen!. Daarnaast richtte hij ook het bezinningscentrum 'Leven in de brouwerij' op in Viersel. Daar zou het misbruik hebben plaatsgevonden. De 83-jarige Versteylen stapt uit de raad van bestuur van de vzw.

Versteylen heeft alle leden van de raad van bestuur een brief geschreven. De pater geeft geen verdere commentaar over de klacht.

Het misbruik kwam aan het licht door een anonieme brief die aan de vzw gericht werd. Het parket van Antwerpen heeft inmiddels een onderzoek geopend.

De pater omschreef in zijn bloemrijke taal  in diverse interviews (ondermeer in het subtiele reclameblad Humo) de geslachtsdaad als "de diepe draai".  Niets menselijks zou de pater vreemd zijn, voor zover de aantijgingen juist zijn. Mensen, toch ... Wij willen ons niet bemoeien met de club van Rome, maar er is duidelijk iets verkeerds met die regel van het celibaat. Wat moet dat in de voorbije eeuwen, toen de kerk veel machtiger was, niet geweest zijn ?

Ray

bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B en zijn populairste politicus halen The Washington Post

 

In times of crisis, Belgium goes with the show

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/01/06/AR2011010603387.html

 In this undated handout photo, Belgian politician Bart De Wever is seen participating in a TV show broadcasted on VRT national broadcaster on Wednesday Jan. 5, 2011, in Brussels. At right is Law professor Eva Brems, center is TV producer Hans Bourlon. At the end of it all, Belgium's most popular politician who holds the key to end the nation's longest political stalemate finally was satisfied and boldly pronounced: "Mission accomplished." Bart De Wever had just survived his first round in the funny late-evening quiz show "the very smartest human in the world," where he had excelled in, among other things, naming a slew of actresses from pictures where they had their nipples exposed. (AP Photo/VRT 2010) EDITORIAL USE ONLY (Video Still - AP)

(Op deze foto, ziet u de belgische politicus Bart de Wever, deelnemend aan een TV-show, uitgezonden op de nationale VRT zender op woensdag 5 januari 2011. Rechts zit rechten-professor Eva Brems, in het midden TV producent Hans Bourlon en aan het uiteinde , belgië's meest populaire politicus, die de sleutel in handen heeft voor de langste politieke patstelling waarin de natie verkeert, die trots verkondigde "Missie volbracht".  Bart de Wever heeft zonet de eerst ronde overleefd in de grappige laatavond quiz "de allerslimste mens ter wereld".  Hij behaalde uitmuntende resultaten, naast andere onderwerpen, in het herkennen foto's van actrices die al dan niet toevallig hun tepels vertoonden)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans op Radio 1

 

Jonas Muylaert: Meneer Annemans, jullie moeten heel tevreden zijn, want jullie hadden ook opgeroepen om die nota te verwerpen.

Gerolf Annemans: Ja, in ieder geval wat het resultaat van die zes maanden onderhandelen is, dat is een tekst waar langs Vlaamse kant alleen SP.a en Groen! enthousiast over zijn. Eigenlijk toch maar twee aanhangwagentjes van grote Franstalige partijen, dus het is min of meer een bevestiging van wat wij vinden: het is een ‘PS-light' tekst die voor Vlaanderen totaal onaanvaardbaar is.

 

Jonas Muylaert: En is het resultaat nu wel zo preferabel: geen regering voorlopig?

 

Gerolf Annemans: Wel, ik hoor Bart De Wever zeggen dat hij met Di Rupo gaat samenzitten om te zien hoe hij eruit gaat geraken, ik hoop dat hij ook eens even nadenkt hoe hij hier in geraakt is, hoe hij in die situatie verstrikt geraakt is en dat is doordat er flaters en tactische vergissingen zijn begaan in het begin dat eigenlijk,  ja, laat ons maar zeggen, CD&V en N-VA als twee kerstekinderen zich in de doeken hebben laten doen en in die Franstalige logica zijn gegaan, die Vollezele-logica, met-de-PS-apart-zitten-logica die eigenlijk fout gelopen is.

Ik zou dus Bart De Wever willen aanraden om ook zijn eigen nota, die toch maar slappe koffie was, niet meer als criterium te nemen maar om dat wat democratischer te doen, om uit te gaan van de logica van de vijf Vlaamse resoluties. We zitten nu al tien jaar met die resoluties, wat de Franstaligen maar niet snappen is dat dat geen vorm van Vlaams extremisme was, maar dat dat een lijstje was volgens hetwelke dat Vlaanderen het eigenlijk nog ziet zitten in België. Dat is niet onze logica maar dat is de logica van de andere Vlaamse partijen en het is blijkbaar nooit duidelijk gemaakt aan de Franstaligen en dat is eigenlijk ons grote verwijt aan De Wever en aan de CD&V.

 

Marc Van de Looverbosch: ja maar, u weet nu ook, meneer Annemans dat als én CD&V én N-VA met die ‘heilige' resoluties van het Vlaams parlement over de taalgrens trekken dat het meteen fini is hé, gedaan.

 

Gerolf Annemans: Wel, dat zal dan de stap zijn die de Franstaligen zetten, het lijkt hier een democratisch, door alle partijen aangegeven lijstje. De voorwaarden waaronder dat wij het zien dat Vlaanderen nog op een rechtvaardige manier aan bod kan komen in die 21ste eeuw, ja, als het allemaal maar dit is wat er nu op tafel ligt, waarvoor heeft dan al dat N-VA-stemmen gediend? Ja, alleen maar om aan te tonen dat een hervorming binnen België met deze Franstaligen niet mogelijk is. En als ik dan toch ook eens iets Latijns mag zeggen kunnen we beter naar een ‘Tabula rasa' gaan en aan een ordelijke opdeling van België beginnen.

 

Marc Van de Looverbosch: ja, daar hoor ik u natuurlijk al bezig maar intussen moet u toch stikjaloers zijn op N-VA, want zij doen eigenlijk wat u niet kan, namelijk het been zo flink stijf houden tot er inderdaad iets veel groters en sterkers uitkomt.

 

Gerolf Annemans: ja, ik laat die uitspraak voor u. Ik ben daar om als stok achter de deur te zorgen dàt de N-VA het been stijf houdt, want ik denk als er geen Vlaams Belang was dat de N-VA al lang veel verder in de smurrie was gedraaid. Ik hoop dat ze er nu uitgeraken, ik hoop dat niet voor het Vlaams Belang, ik hoop dat voor Vlaanderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse hoogmoed : Bruno de Lille

 

We weten intussen dat het Brusselse waterhoofd miljoenen verslindt aan allerlei overbodige en pretentieuze instellingen, waar niemand durft aan te tornen.  Nu belgië op barsten staat, wringen de kiekenfretters zich hoogmoedig naar voren en willen zij per se hun status van derde gewest nog duidelijker opeisen : een extra federale jaarlijkse bijpassing van 500 miljoen is een minimum om Bruxelles te laten wat het is : een Arabische misdaadstad geleid door politieke profiteurs die wel onze centen opeisen maar onze taal en cultuur minachten.

Neem nu de over het paard getilde staatssecretaris Bruno de Lille van Groen!, verkozen met een 1000-tal voorkeurstemmen. Een doctor in de Dramatische Kunsten, het weze hem gegund.  Hij beschikt over een "kabinet" met 42 medewerkers. Ze staan allen keurig met naam en functie op internet. Wij schenden niemands privacy door de lijst hier over te nemen. Zo weten we tenminste (voor een erg klein sukje) waar onze centen aan verprutst worden. Het gaat niet om die mensen, maar om de overvloed en overbodigheid.

Bruno de Lille, Staatsecretaris met de bevoegdheden Mobiliteit, Openbaar Ambt, Gelijke Kansen & Administratieve Vereenvoudiging voor wat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest betreft. Als Collegelid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zijn dit de bevoegdheden Cultuur, Jeugd, Sport & Ambtenarenzaken

•Patrick Balcaen, kabinetschef, •Katia Van den Broucke, privé-secretaris staatssecretaris, •Martine Leroy, secretariaat kabinetschef,

COMMUNICATIE

•Karen Casteels, woordvoerster, •Jelle Boone, medewerker Communicatiecel, •Sebastian Vangrunderbeek, medewerker Communicatiecel, 56
•Louis Debruyne, medewerker Communicatiecel,

BRUSSELSE HOOFDSTEDELIJKE REGERING 

Mobiliteit

•Jean-Rudolphe Dussart, coördinator cel Mobiliteit, •Eric Falier, medewerker cel Mobiliteit, •Sarah Claeys, medewerker cel Mobiliteit, •Arnaud Verstraete, medewerker cel Mobiliteit, •Nadine Hantout, secretariaat Mobiliteit, Gelijke Kansen

•Malika Abbad, medewerker Gelijke Kansen, •Melda Aslan, medewerker Gelijke Kansen, •Isabelle Van de Wiele, secretariaat cel Gelijke Kansen, Openbaar Ambt - Administratieve vereenvoudiging

•Merlijn Erbuer, coördinator cel Openbaar Ambt, •Nathalie Espeel, medewerker cel Openbaar Ambt, •Christine Van Liedekerke, jurist cel Openbaar Ambt, •Stéphane Jans, jurist cel Openbaar Ambt, •Bjorn Stevens, medewerker Administratieve vereenvoudiging, •Isabelle Van de Wiele, secretariaat cel Openbaar Ambt, Algemeen Beleid

•Stéphane Jans, coördinator cel Algemeen Beleid, •Jonas De Meyer, medewerker cel Algemeen Beleid, •Merlijn Erbuer, medewerker cel Algemeen Beleid, •Saraswati Matthieu, medewerkster cel Algemeen Beleid,•Louis Debruyne, medewerker cel Algemeen Beleid, 38
VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE

•Bert Schreurs, adjunct-kabinetschef,•Tim Beernaert, medewerker Cultuur, •Mark Van der Veken, medewerker Sport, •Peter Jolling, medewerker Jeugd, •Catherine Cosemans, secretariaat VGC-Cel, KABINETSSECRETARIAAT

•Katrien Tordeur, kabinetssecretaris, •Erik Torbeyns, assistent kabinetssecretaris, •Céline De Gheyndt, vertaalster, •An Vanwittembergh, vertaalster,•Samira Jamil, indicator, •Nanou Mansoni, onthaal, •Annette Tschumbu Ribeiro, onthaal, •Guy Hoffmans, chauffeur
•Vardan Hayrapetyan, chauffeur
•Joyce Yeboah, onderhoud
•Adel Matondo, onderhoud

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schandelijke grafschennis op Antwerps Schoonselhof

 

Op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof in Wilrijk hebben dieven de grafstukken van naar schatting vijftig tot honderd graven gestolen.  Dat maakt de lokale politie van Antwerpen vrijdag bekend. De voorbije maanden waren koperdieven ook actief op andere begraafplaatsen. In Buizingen, Essenbeek, Lot, Vlezenbeek, Ruisbroek, Dworp en Huizingen werden 150 kruisbeelden gestolen.

Het was een bezoekster van de begraafplaats in Wilrijk die de verantwoordelijke erop attent maakte dat bij tientallen graven in het centrum van de begraafplaats de grafstukken verdwenen waren. De verantwoordelijke riep de politie erbij en samen stelden ze vast dat bij naar schatting vijftig tot honderd graven de kruisbeelden, beeltenissen van hoofden en andere grafstukken gestolen waren.

Al het gestolen materiaal was vervaardigd in koper, brons of zamak en is vermoedelijk gestolen omwille van de waarde als oud metaal. De politie is nog volop bezig met de oplijsting van het aantal graven, benadeelden en nabestaanden.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110107_050

foto : www.dertien.vlaanderen.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels en vissen sterven op misterieuze wijze.

 

Honderden, mogelijk duizenden duiven zijn in het Italiaanse stadje Faenza dood uit de lucht gevallen. De dode vogels hangen in bomen, liggen in bloemperkjes, op daken en straten.  Dat meldden lokale media vrijdag.

De duiven hadden blauwe vlekken in de snavel. Dat zou kunnen duiden op vergiftiging of zuurstoftekort. Een aantal vogels is opgestuurd naar een laboratorium voor onderzoek naar de doodsoorzaak.

Eerder vielen ook in de Verenigde Staten zwermen vogels dood uit de lucht. In Arkansas ging het om circa vijfduizend dieren, in Louisiana om vijfhonderd. Mogelijk zijn de zwermen daar in de lucht geraakt door hagel of bliksem. In Zweden stortte een groep kauwen door onbekende oorzaak neer.

Vissen

Ook zijn op verschillende plaatsen massaal vissen gestorven. In de Amerikaanse staat Maryland kwamen circa twee miljoen vissen om, mogelijk door een plotselinge daling van de watertemperatuur.

Eerder werden in de rivier de Arkansas al tienduizenden dode zoetwaterbaarzen gevonden. De autoriteiten daar gaan uit van een ziekte.

Wilde geruchten

In de VS doen inmiddels de wildste geruchten de ronde over de mogelijke oorzaak van de massale sterfte van vogels en vissen. Volgens sommigen zou het einde der tijden nabij zijn.

Anderen zoeken de oorzaak in ufo's of complottheorieën die met chemie te maken hebben. Wetenschappers gaan er evenwel van uit dat het om afzonderlijke incidenten gaat en dat de dood van de dieren een natuurlijke of menselijke oorzaak heeft.

Massale sterftes

Dit soort incidenten komt volgens de autoriteiten overigens vaker voor, in de afgelopen acht maanden al zeker 95 keer in de Verenigde Staten. Veel massale sterftes worden niet doorgegeven, waardoor het werkelijke aantal waarschijnlijk nog hoger ligt.

Doordat het nieuws zich tegenwoordig wereldwijd snel verspreidt, worden de incidenten aan elkaar gekoppeld, terwijl de zaken meestal niets met elkaar te maken hebben, stellen onderzoekers.

http://www.nu.nl/buitenland/2417767/honderden-duiven-dood-in-italie.html

 


07-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever en de televisie

 

Het verschijnen van Bart de Wever op televisie in het doorgestoken-kaart-spelletje "de allerslimste mens ter wereld" wekt niet enkel enthousiasme bij de fans maar ook heel wat wrevel bij een aantal mensen die de fratsen van Zijne Zwaarlijvigheid beu zijn. We willen het hier niet hebben over Herman Brusselmans' rauwe uitspraak "Hopelijk gaat De Wever ongelooflijk op zijn kloten krijgen" (alhoewel ...) maar wel over de meer gecivilisserde professor Economie (en gewezen VLD-senator) Paul de Grauwe, die De Wever nul op tien geeft voor zijn politieke realisaties. 

"Het is de man die grote verwachtingen had gecreëerd, maar blijkbaar beter is in quizzen", zei De Grauwe op vtm. "Het probleem is dat mensen die obligaties aanhouden in het buitenland, beginnen te verkopen. Dan gaat de prijs naar beneden en stijgt de rentevoet. We zijn echter nog ver verwijderd van situaties zoals die zich in Ierland of Griekenland voordeden."

De Wever & C° zullen in alle toonaarden ontkennen, dat de keuze die zij gemaakt hebben om belgië te redden (Barts eigen woorden) zich volledig tegen Vlaanderen en de Vlamingen keert.  De analyse van De Grauwe ontbloot financiële gevolgen naar de staat en vooral naar de bevolking toe.  Daarnaast zijn er de louter binnenlandse vaststellingen die de complete chaos aankondigen. Luister ondermeer naar de gedegen en rustige uiteenzetting van Vlaams parlementslid Joris van Hauthem op de video hieronder.

De foute strategie van de NVA komt met de dag schrijnender aan het dagicht. Grappige one-liners en veel kennis over ondermeer halfblote moderne meisjes bieden niet direct de oplossing om Vlaanderen uit het moeras te tillen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joris van Hauthem over de belgische impasse

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : je moet maar durven
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tussen alle heisa door over het ge jo-jo van Johan m/d baard, het ge-Elio en ge-Bart, het al dan niet aantreden in de ring van Sander de blauwe stekkerverbrander en het getreur van het duo Carolien-Vanbesien,  valt er toch wel een klepper van arrogante durf ergens tussen de regels van de actualiteit  te lezen.

Zoals men weet, werd enkele maanden geleden een hold-up gepleegd op een juwelierszaak in Tubeke, waarbij een brave kansarme jonge crimineel met buitenlandse roots, door een juwelier die het leven van zijn echtgenote en dochter wilde beschermen, werd neergeschoten.  De jonge bezoekers dreigden met een wapen, dat na onderzoek een perfekte replica bleek te zijn, wat niemand kon zien of vermoeden.

Na de nodige vaststellingen, ondervragingen en enkele dagen in de petoet gezeten te hebben, verklaarde de onderzoeksrechter dat de overvallen juwelier handelde uit wettige zelfverdediging. Dossier gesloten... zou men denken.

Niets van, hoor ! De ouders van de brave jonge gangster, die zoals later bleek geen onbekende voor het gerecht was, dienen klacht in mèt burgerlijke partijstelling tegen de juwelier, wegens" opzettelijke doodslag" van hun lieverdje. De raadkamer zal eerstdaags beslissen of de overvallen juwelier al dan niet voor de correctionele rechtbank moet verschijnen.

Onvoorstelbaar toch hoe hallucinant en arrogant de ouders van dit gangsterzoontje zijn. In plaats van zich te schamen over het gedrag van hun kind dat zijn dood betekende, proberen ze de overvallen familie een som geld af te troggelen.

Hopelijk vangen ze bij de raadkamer bot en draaien ze op voor de gemaakte kosten. Het zal echter bang afwachten zijn, gezien de "onvoorspelbare" handel en wandel van het Belze just-is-just apparaat.

mvg - senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schijn is alles

 

 "Als er een schijn van onze beloftes overblijft,  zijn we dik tevreden", dixit Jambon. Maintenant, kunnen herbegin de négociations. Of beging Jambon een lapsus, een tweede geval Beke, die verkeerd begrepen werd ?  Wat een geklungel om de driekleur, willens nillens overeind te houden. Jambon vertegenwoordigt de nationalistsche vleugel bij de NVA.  Kan je voorstellen wat de rest is.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!