Angeltjes
04-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het district Zug (CH) lacht Patrick Cotti alternatief-groen!

 

 

De “alternatief-groene” Patrick Cotti moet zijn zitje in de kantonregering van Zug afstaan aan Stephan Schleiss van de SVP.  Stephan Schleiss, een econoom, is werkzaam in een private bank in Zürich. 

De kantonregering wordt nu dus samengesteld uit 2 CVP, 2 FDP, 1 Alternative/Die Grüne en 2 SVP.

Het gaat de goede kant op: de groenen hebben zich gesplitst, zijn een zetel kwijt en onze vrienden van de SVP hebben een zitje gewonnen.

Proficiat en doe zo voort!

Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dhimmi Wulff : Handen af van Goethe

 

Dat de woorden van Christian Wulff, de net niet gebuisde president van de Bundesrepublik Deutschland, in goede aarde zouden vallen bij de cultuurverrijkende bewoners van ons buurland, ligt voor de hand.  Zijn oproep tot “onverkrampt patriottisme” kreeg bij de moslimkoepel een positieve weerklank.  De voorzitter, Aiman Mazyek, reageerde: “Wulff heeft duidelijk gemaakt dat verschillende levensvormen en diversiteit in Duitsland welkom zijn.  Het was een teken dat moslims geen tweederangsburgers zijn.” De eenheidsslogan “Wij zijn één volk !” is geen toestandbeschrijving, maar een appèl tot alle burgers.  In Duitsland zijn er momenteel economische en sociale onzekerheden: dan bestaat er altijd het gevaar dat de mensen zich laten misleiden door populisten en charlatans, die eenvoudige oplossingen aanbieden.”

Ook de voormalige minister van integratie van NRW, Armin Laschet (CDU) was één en al lof: “De toespraak is een mijlpaal op weg naar een toekomstige republiek voor iedereen, onafhankelijk van de oorsprong der ouders.  We hebben nood aan een nieuwe Duitse éénheid, waarbij de mensen, met of zonder immigratieachtergrond, “ja” zeggen tot ons land.  De boodschap van de president geeft ons moed.” 

Ook de kerk heeft gereageerd.  Hans-Jochen Jaschke, bisschop van het aartsbisdom Hamburg, vindt dat moslims onze grondwet moeten eerbiedigen.  Volgens hem is Duitsland nog altijd gevormd door de christelijke cultuur en tradities en hij vecht ervoor dat we die niet prijs geven.  De moslims moeten de meerderheidscultuur in het land respecteren. 

Wulff heeft de Duitsers opgeroepen open te staan tegenover andere culturen en religies.  En verder stelt hij dat erbij horen niet uitsluitend gebaseerd is op een paspoort, een oorsprong of een geloof.  “In de zin van de christenjoodse geschiedenis horen deze religies zonder enige twijfel bij Duitsland.  Maar de islam hoort intussen ook tot Duitsland; zelfs Goethe heeft 200 jaar geleden vastgesteld dat het oosten en het westen niet meer te scheiden zijn.  

Ik zou Wulff de raad willen geven zijn klassiekers nog eens te herlezenGoethe heeft ook geschreven : Gegner glauben uns zu widerlegen, indem sie ihre Meinung wiederholen und die unsre nicht achten. Tegenstanders denken ons te kunnen ontwapenen, doordat ze hun mening herhalen en geen rekening houden met de onze.

En: Man könnt' erzogene Kinder gebären, wenn die Eltern erzogen wären.Men zou goedopgevoede kinderen kunnen op de wereld zetten op voorwaarde dat de ouders goed opgevoed werden.

Als Thilo Sarrazin erin slaagt de “verkrampte patriotten” te verenigen in een partij die onverkort, duidelijk en open de kaart trekt voor de eigen bevolking, voor eigen taal en cultuur, voor het behoud van onze waarden en normen, dan zal hij zonder enig probleem een of ander Goethe-citaat tot zijn partijslogan kunnen maken.

Floriaan Terbeke

Bron: http://www.focus.de/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkeerde weg

 

En we rijden, rijden, rijden, rijden,

door de bossen, door de heide ...

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weten sommige journalisten dan toch iets meer ? Freddy van Gaever

 

Weken geleden zat ik met een journalist, die ik reeds jaren als een vriend beschouw, aan tafel.

Hij ging me iets vertellen dat nog niemand wist. Het ging over Ludo van Campenhout.
"Ik zal U eens vertellen wat er allemaal in de toekomst gaat gebeuren" zei hij me.

"Over enkele weken zal Ludo de VLD verlaten maar hij zal zijn mandaat als Schepen blijven behouden en als onafhankelijke  zetelen. Enkele maanden later zal hij een persconferentie geven en zijn aansluiting bij de NVA publiek maken. Daarna zal hij zich inspannen om Bart De Wever te helpen om verkozen te worden als Burgemeester van Antwerpen. Als dat lukt zal hij eerste Schepen worden in het nieuwe bestuur. Zo zit het allemaal in elkaar en deze zaken werden reeds met NVA besproken".

Daarna spraken we nog over allerlei andere onderwerpen en het werd zoals steeds bij deze sporadische ontmoetingen een gezellige middag.

De beweringen van mijn vriend over wat in de toekomst meer dan waarschijnlijk met Van Campenhout zou gaan gebeuren, bleef de volgende dagen in mijn hoofd hangen en ik twijfelde sterk aan de juistheid van het verhaal.

Toen vorige week tijdens een Gemeenteraad onze vriend Ludo zijn lidkaart van de VLD fier aan de aanwezige perslui toonde en de lachers aan zijn kant kreeg, was ik overtuigd dat mijn vriend zich deerlijk had vergist.

Maar nu lees ik dat vriend Van Campenhout plots de VLD toch zou verlaten hebben en als onafhankelijke, verder Schepen zou blijven! Als dit nu klopt dan zal de rest van het verhaal ook wel juist zijn. Dit voorval bewijst dan eens te meer het "huichelachtig karakter" van vele politiekers. Bovendien vinden we het een schande dat iemand die via "een partij" aan een mandaat is geraakt, dit mandaat kan blijven uitoefenen indien die bewuste persoon zijn partij de rug toekeert. Volgens mij moet hij dan zijn mandaat neerleggen en zich bij een volgende verkiezing, indien hij dit zou wensen, terug kandidaat stellen onder eigen naam of indien hij de kudde overlopers wenst te vervoegen onder de naam van een andere partij.

Of de kansen van Bart, om de Burgemeestersjerp te omgorden, gaan toenemen door beroep te doen op de hulp van een "politiek afvallige" betwijfelen we sterk. Maar dat ik in de toekomst voorspellingen van mijn vriend steeds als zeer geloofwaardig zal inschatten staat als een paal boven water!

Men zegge het voort...

http://www.politiek.freddyvangaever.be/nieuws.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervangt Epo Campo weldra Kim Geybels bij de NVA ?

 

Volgens Epo Campo, de liberaal die net uit de VLD- krabbenmand geklauterd is,  zijn er meerdere mogelijkheden voor zijn carrière. Maar aan welke politieke partijen hij denkt, wil hij voorlopig nog niet prijsgeven. Wel geeft hij toe dat hij altijd al een Vlaams-nationalist is geweest ... Nou moe, dat ziet er goed uit voor  voor de NVA : kunnen ze de bekwame, geldbeluste Kim Geybels vervangen door de bekwame en extreem betrouwbare Epo

 Dit is een sketch zonder einde ... zoiets als de langste mop ter wereld.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een derde kanaal ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Als (zure) mop van de dag las ik het volgende in de media. Ons aller geliefde nullen zender, oord van linxe doctrine, gaat in het najaar onderhandelingen opstarten om ... neen, niet om de besparingen in goede banen te leiden, maar om een DERDE zender op te starten. Of dit plan past in de buikriemoperatie die de nullen firma moet ondergaan, is mij onbekend.

Ik vermoed dan ook, dat men deze derde zender wil opstarten om het overtollige personeel in op te vangen dat anders zou moeten "afvloeien". Dit is de schaamteloosheid in de hoogste trap ruim voorbij.

Alle dagen worden we met het woord "crisis" en "besparingen" om de oren geslagen,maar voor de red boys en girls van de regimezender is er geen vuiltje aan de lucht. Ik vraag mij trouwens af welke meerwaarde een derde zender zou hebben ? Om  nog meer gekleurde programma's en berichtgevingen rond te strooien ? Of zou men een derde zender om veel multiculgelul uit te zenden en de prachtmensen hun zegje nog meer te gunnen ? Rechtstreeks uit de moskee  bij de VRTee ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb gedroomd ...

 

Lieve Amerika, ik geef het op.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Europa

 

In Duitsland begint het volk te morren.  Eerst schoorvoetend, naar aanleiding van “incidenten”, vervolgens luider, georganiseerd in burgergroeperingen en actiecomités tot uiteindelijk een man van gewicht – uit onverdachte kringen - een boek schreef en een kat een kat noemde.  Thilo Sarrazin werd net niet aan de schandpaal gebonden, net niet met pek en veren de straten opgejaagd, net niet gestenigd.  Hij kreeg wel heel de selectieve verontwaardiging van de groencommunistische en laffe-christendemocratische meute over zich heen.  Als een grote mijnheer trok hij zich terug uit zijn partij en uit zijn bank.  Maar hij bleef overeind – hij kwam er sterker uit als een verdediger van de Leitkultur in het supercorrecte Duitsland dat heel goed met cijfertjes kan omgaan maar de verzuchtingen van de eigen bevolking onder de noemer “onverdraagzaamheid” en “neonazisme” weet te negeren.   

Tijdens de eerste twintig jaar na de oorlog gold het motto “kop in kas” en waagde men het niet enige nationaliteitstrots of volksverbondenheid te tonen.  Frankrijk heeft daar dankbaar mis- en gebruik van gemaakt.  Na de val van de muur, na de gedeeltelijke hereniging van Duitsland (… spreekt er nog iemand over het Duits grondgebied dat door diverse Oostbloklanden geannexeerd werd ?), na het immense werk en de financiële inspanningen die van de bevolking geëist werden om de voormalige DDR naar een BRD-niveau op te krikken, na de opvang van de honderdduizenden “Vertriebenen”, die zowel financieel als maatschappelijk nog steeds voor problemen in Duitsland zorgen, nadat ze voor hun volksgenoten buiten de naoorlogse nieuwgetekende landsgrenzen (Volksdeutsche) gezorgd hadden, kregen ze als een tijdbom de onstuitbare toevloed van immigranten, vooral Turken. 

Overal in Europa waren en zijn de machtspartijen in hetzelfde bedje ziek.  De socialisten en communisten (deze laatsten hebben de rode kleur voor de groene grootheidswaan geruild) zagen in de importkiezers hun kans om de verkiezingen in hun zetelvoordeel te laten uitdraaien.  De zgn. christendemocraten en liberalen sprongen op dezelfde kar en konden alibigeïmporteerden op hun kieslijsten een plaats geven.  Dat de bevolkingssamenstelling daarbij naar de ondergang van de sociale en financiële staat moest leiden, wilden zij niet zien.  Wie dit aankaartte of durfde aanklagen, werd uitgespuwd of kreeg een proces wegens racisme aan zijn been.  Overal kropen spionnencentra uit de rioolputjes om de verbijsterde bevolking binnen de lijntjes te laten lopen.  De traditionele partijen deden hun uiterste best om ons een collectief schuldgevoel aan te praten om dit volksverraad in een geschenkverpakking geloofwaardig te maken.  En de kiezers hebben gereageerd als lemmingen die vrolijk mee naar de afgrond liepen.   

Onze Europese steden zijn getto’s geworden; de stadsvlucht gaat niet meer om het bezit van een tuintje maar wel om verpaupering, verloedering, normvervaging en criminaliteit.  De historische en culturele stadskernen zijn openluchtmusea geworden – de oude volksbuurten met pleintjes, cafeetjes, markten en sociale samenhang zijn niet meer of minder dan de broeihaarden van illegaliteit, van geweld, drugs, wapenhandel en prostitutie.  In die buurten heerst het recht van de sterkste en lijkt het alsof de avondklok ingevoerd werd.  Wie het zich kan veroorloven, trekt weg naar de rand van de stad, daar waar het schorremorrie niet wil wonen.   

 

In die sfeer begon oud-Europa zich te roeren.  In zowat alle Europese landen zijn er intussen partijen en burgergroeperingen ontstaan die de massale immigratie een halt toe willen roepen.  Nu eindelijk ook in Duitsland.  Volgens een enquête zien de Duitsers vooral de moslimimmigranten als een last, die sociaal en financieel veel meer kosten dan dat ze economische baten brengen.  Vooral in Oost-Duitsland is de onvrede groot: niet minder dan 74% heeft een zeer negatief oordeel.  Vele Oost-Duitsers zouden liever terug naar de DDR-tijd terugkeren.  Sarrazins’ stelling dat de bevolking “op een natuurlijke wijze steeds dommer wordt” kan op instemming rekenen bij vele kiezers.   

Volgens een onderzoek van Thorsten Faas, prof. politieke wetenschappen aan de universiteit van Mannheim, samen met een enquêtebureau, ligt het kiespotentieel van een nieuwe partij, onder de leiding van Thilo Sarrazin, veel hoger dan tot nu toe aangenomen.  Hij stelt dat 26% niet onmogelijk is ; voorheen werd 18% in de pronostiek opgenomen.   

De schrik zit erin.  Thilo Sarrazin is in Duitsland de “Alptraum” (nachtmerrie) in de fata morgana droomwereld van de culturele verrijking geworden.  Angela Merkel, die ooit in Duitsland de terugkeer naar normen en waarden vertegenwoordigde, is van haar voetstuk gevallen.  Nadat zij kritiek gaf op de regeringsvorming in Nederland, pikten de Nederlanders dit niet. 

De Telegraaf bloklettert in het Duits: “Wilders : Frau Merkel, Sie haben kein Recht”.  En als dan bovendien Maxime Verhagen, fractievoorzitter van de CDA, de Nederlandse zusterpartij van de Duitse CDU, partij van Merkel, de verdediging van Wilders op zich neemt, dan is het duidelijk dat Merkel zich door haar inmenging in buitenlandse aangelegenheden té ver op het diplomatieke ijs gewaagd heeft … met als doel, de linkse zijde in Duitsland een plezier te doen.  De Telegraaf vraagt zich terecht af “wat het Merkel überhaupt aangaat hoe wij in Nederland een regering samenstellen ?”   

Zet ‘m op, Nederland.  Nur zu, Thilo ! 

Eigen volk eerst!

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedenkingen omtrent het Antwerps schanddossier : Oosterweel

 

Nu BAM opgedoekt zou worden en de Oosterweelverbinding zou gerealiseerd worden door de NV Liefkenshoektunnel, ontstaat plots de mogelijkheid om enkele andere pisten te bewandelen.  Althans als men de moed bezit het verstarde denken dat bestond bij BAM en de aanleunende belangengroepen te doorbreken.

Eerst even dit : de NV Liefkenshoektunnel is een onderdeel van BAM en hoe deze constructie tot stand is gekomen, is op zich een hallucinant verhaal dat erg lijkt op een financiële thriller van Bob Mendès. In de hoofdrol staat steeds de overheid : de kluns met veel geld en weinig kennis die altijd de klos is ... Bij Wikipedia kan u via onderstaans bruggetje de boeiende story lezen van hoe de Liefkenshoektunnel in handen is gevallen van twee onbekende Amerikaanse banken. This way, please : http://nl.wikipedia.org/wiki/Liefkenshoektunnel

Als het verhaal te ingewikkeld lijkt, dit is de conclusie : de concessie voor de tunnel loopt tot 2037 maar kan verbroken worden in 2012. Dat zou een prima gelegenheid zijn om op in te gaan. Op internet bestaat trouwens een groep die pleit voor het tolvrij maken van de tunnel en die een petitie laat ondertekenen. Voor wat het waard, geven wij de coördinate : http://www.liefkenshoektolvrij.be/

De rest is evenmin onoverkomelijk, want er werden reeds heel wat plannen over ontworpen : er wordt een korte doorsteek aangelegd tussen de E-17 en de  Expressweg R2 ter hoogte van het Waasland. Een tracé van hooguit 7 tot 8 kilometer.  Deze aftakking leidt  via de dan tolvrije Liefkenshoek, naar de havenregio op rechteroever, gaat ook richting Nederland en ontlast vooral  de Antwerpse Ring en Kennedytunnel.

Doorsteek E17 naar Expresweg R2

Complementair kan een aansluiting (die ook reeds op papier bestaat) gerealiseerd worden tussen de Gentse haven en haar  industriezone naar de Liefkenshoek, die ook economisch een flinke besparing betekent voor de gebruikers.

Tot slot blijft een laatste alternatief ter overweging. Alle problemen inzake de mobiliteit ontstaan door het transport tussen linker- en rechteroever van de Schelde. Dat is geen louter Antwerps probleem. In alle haven- of riviersteden die gegroeid zijn langs beide oevers, zijn er ettelijke bruggen of tunnels ontworpen : zowel voor de individuele burgers die zich in hun woongebeid verplaatsen als voor het handelstransport.  Er kunnen bij wijze van spreken geen overgangen of tunnels genoeg zijn.

 Liefkenshoektunnel biedt vele aansluitmogelijkheden op linker- en rechteroever. Het tolvrij maken van dit bouwwerk zou een maximaal rendement opleveren.

In dat verband blijft de noodzaak bestaan van het aanleggen van een korte Scheldetunnel van 1,5 kilometer (die in het door de Vlaamse Regering goedgekeurde project bestaat) : van nabij het Sint Annabos op linkeroever naar de omgeving van het Noordkasteel op rechteroever.  Dat is een supplementaire aftakking van de E 17, die aansluit op het havengebied en leidt via Merksem naar het Noorden en Nederland.  Ook deze tunnel moet tolvrij zijn !  Men moet niet blind blijven voor de realiteit : het is een hoofdtaak van de overheid om de nodige infrastructuur GRATIS aan te leggen om een dynamische regio blijvend te stimuleren in het belang van de algemene welvaart. 

Hiermede wordt de Antwerpse Ring niet totaal aaneengesloten, zoals men het steeds vooropgesteld heeft als een absolute must. Later kan een eventuele uitbreiding voorzien worden.  Er vindt echter wel een serieuze vermindering plaats van het verkeer in de beide richtingen onder de Schelde naar de nevralgieke punten via :

- de Liefkenshoek naar en van : de havens van Antwerpen, Gent,  Zeebrugge, Nederland, Frankrijk, en het rest van het hinterland ;

- de nieuwe "kleine" Scheldetunnel doet hetzelfde, dichter bij Antwerpen en zonder megalomane investeringen ;

- de oude Waaslandtunnel blijft zoals nu voor plaatselijk verkeer

- de Kennedytunnel blijft open voor het (fel verminderde) vrachtverkeer.

Dit is niet het Meccanoplan, niet het BAM-tracé, en ook niet het peperdure tunnelidee dat de Vlaamse regering heeft uitgedokterd om burgemeester Janssens zijn vel te redden, op kosten van de gemeenschap.

Eens de heren en dames zich vastgebeten hebben in een project, komen zij daar niet meer op terug en hechten zij zich halsstarrig vast aan hùn unieke oplossing. Zo gaat het in de politiek, zo gaat het zeker met grote bouwprojecten. De bocht die BAM-voorzitter Karel Vinck plots nam toen hij officieel vernam dat er voor de tunnels gegaan zou worden, was het duidelijke bewijs dat de Lange Wapper voor eens en voor altijd begraven was. Vincks omslag om met veel plezier ook de tunnels te bouwen, heeft bij menigeen de wenkbrouwen laten fronsen. Zeker toen Noriant gelijktijdig aankondigde, dat zij experten zijn in tunnelbouw.  Zolang er maar gebouwd mag worden, desnoods een houten brug over de Kwai rivier.

Wij zijn vanzelfsprekend niet slimmer dan alle ingenieurs en studiebureaus die jaren bezig zijn met deze problematiek. Wij hebben echter wel gesproken met enkele technici, die ons op hun beide knietjes verzocht hebben volledig anoniem te blijven. We leven tenslotte in een vrije werelkd, nietwaar ...Daarom dat we met dit artikel durven komen.

De redactie van Angeltjes (en haar anonieme medewerkers)

Nahinkertje : Toen de Vlaamse Regering haar beslissing kenbaar maakte, baseerde zij zich op een raming van 3 miljard euri.  In de loop van voorbije week, lekte uit dat de prijs "inmiddels" opgelopen was tot 3,7 miljard, of een verhoging van 23% op één week tijd ... Wie kan deze mensen serieus nemen ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAM opgedoekt, Liefkenshoektunnel in aantocht ?

 

De Vlaamse regering gaat de omstreden Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) opdoeken. Omdat het moet van Europa, maar ook omdat de organisatie in het dossier van de Oosterweelverbinding heel wat politici tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Er wordt nu volop onderzocht hoelang de BAM nog wel te leven heeft. Dat schrijft De Morgen.

Oosterweel

De BAM werd in 2003 in het leven geroepen, in de eerste plaats om begrotingstechnische redenen. De Vlaamse regering wilde het Antwerpse Masterplan Mobiliteit, waarvan de Oosterweelverbinding hét paradepaardje is, koste wat het kost uit de begroting houden.

Daarom moesten de infrastructuurwerken worden ondergebracht in een aparte naamloze vennootschap.

Privé

De Vlaamse regering besliste vorige week om de BAM definitief te ontmantelen. De Oosterweelverbinding verhuist naar de nv Liefkenshoektunnel, nu nog een dochter van de BAM, die een strikter privékarakter heeft.

De andere infrastructuurwerken die de BAM onder zijn hoede heeft, worden opnieuw toevertrouwd aan de Vlaamse ministers en hun administraties.

De timing van de ontmanteling wordt nu verder bestudeerd. De BAM heeft nog een zestal grote projecten, zoals tramverlengingen en sluizen, onder haar hoede, en kan niet van de ene op de dag verdwijnen.

Tot zover dit artikel uit Vandaag.be

De verschuiving van het grote verkeersproject van BAM naar de NV Liefkenshoektunnel opent nieuwe perspectieven, waar wij in een apart stuk op terugkomen.

 


03-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De president van Deutschland : Der Islam gehört zu Deutschland

 

De islam behoort tot Duitsland

 

Na het bezoek van Wilders aan Berlijn, heeft de Deutsche President de puntjes op de i geplaatst

Der erst im dritten Wahlgang gewählte Bundespräsident Christian Wulff (Foto, CDU) hat heute anlässlich der Einheitsfeier seine erste programmatische Rede zum deutschen Volk gehalten. Wie zu erwarten war, hat der oberste Bundes-Dhimmi dabei den Islam gehuldigt. Wörtlich teilte Präsident Wulff mit: “Der Islam gehört zu Deutschland”

De eerste in de derde stemronde verkozen president Christian Wulff (CDU) heeft vandaag tijdens de  ceremonie voor de hereniging van de twee Duitslanden, zijn eerste toespraak tot het Duitse volk gehouden. Zoals verwacht, heeft de hoogste federale Dhimmi zijn eer betuigd aan de islam. Letterlijk zei Wulff: "De islam behoort tot Duitsland".

Zoiets horen wij graag.  Om dat heuglijke feit te vieren, hebben de helden van Al Qada besloten om in Deutschland enkele symboolmonumenten op te blazen, liefst als er veel dhimmis in de omgeving zijn.  Wulff mag zeker niet ontbreken.  "Alle Menschen werden Brüder" ... Boem !

http://www.pi-news.net/2010/10/wulff-der-islam-gehoert-zu-deutschland/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welcome to multicriminal Europe !

 

Soyez le bienvenu à Paris

Groot-Brittannië waarschuwt voor terreuraanslagen in Duitsland en Frankrijk. De Verenigde Staten hebben een reisadvies gelanceerd voor Amerikanen die naar Europa reizen. Reizigers krijgen de raad om de grote stations, luchthavens en toeristische plekken te vermijden en op hun hoede te zijn.

In navolging van de VS heeft ook Groot-Brittannië een advies de wereld in gestuurd. Volgens Londen is het risico op een terroristische aanslag in Frankrijk of Duitsland gewijzigd van "algemeen" naar "hoog", dat is het op een na hoogste niveau.

 Best van al komen de toeristen met kar en paard, dat valt niet op en voor de dames een boerka. Enjoy your Holidays in Europe !

 

Willkommen in Berlin !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Wyoming (USA)

 

 

 

Buffalo Bill Dam op de Shoshoni River in Cody, Wyoming

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let op : de NVA zet de bocht in

 


In het actualiteitsprogramma ‘De Zevende Dag’ maakte N-VA-kopstuk Siegfried Bracke vandaag duidelijk dat de tot voor kort geëiste splitsing van de vennootschapsbelasting voor zijn partij niet meer zonodig hoeft. Een begin van regionalisering van de personenbelasting zou ondertussen reeds volstaan voor de partij die nog niet zo lang geleden een ‘Copernicaanse omwenteling’ in het vooruitzicht stelde.

Daarmee zet de N-VA haar communautaire terugtocht onverdroten verder. Vlak na de verkiezingen wees de Leuvense politicoloog Bart Maddens er al op dat de N-VA flink wat water bij de wijn had gedaan door tijdens de campagne haar separatistische gewaden af te leggen en zich tot het confederalisme te bekennen. Door zich weer even later vast te pinnen op de vijf resoluties van het Vlaams Parlement (1999) krabbelde de partij nog verder achteruit, en dat nog voor de onderhandelingen goed en wel begonnen waren. Maddens wees er toen op dat de N-VA de lat moeilijk nog lager kan leggen en stelde dat een zeer verregaande fiscale autonomie voor de Vlamingen het minimum moest zijn.

Niet zo voor de N-VA, zoals vandaag blijkt, want na de splitsing van de sociale zekerheid wordt nu ook de piste van de fiscale autonomie verlaten. “Om nog onder de communautaire lat door te kunnen, moet Bart De Wever stilaan een tunnel graven”, aldus Bruno Valkeniers en Joris Van Hauthem in een reactie.

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Striptease ?

 

 

Na al het ernstige nieuws, iemand zin in een striptease ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het nu gedaan met Geert Wilders ?

 

Heeft u als eens geteld hoeveel stukjes er op deze blog geschreven zijn over de blonde Mozart gedurende de voorbije week ?  Er zijn nog andere mensen op de wereld buiten Geert Wilders, nietwaar.

Kent u deze nog : Peter Alexander, vroeger ook wel eens Alexander de Grote of Peter de Grote genoemd.  Het zal wel een schat zijn van Lolita, maar daar bemoeien wij ons niet mee.  Dat zij het uitvecht met Savat, want het is bij hem dat Peter de Grote een liedekijn kweelt .  Het is zo zoet, zo melig, zo kleverig ... zo mooi.

http://blog.seniorennet.be/savat/

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert in Berlijn

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het congres juicht en weent.

 

De eindstemming bij het CDA-congres : in het midden de 2 anti-PVV Kamerleden, Kathleen Ferrier en Ad Koppejan.

Nog nooit meegemaakt in de Lage Landen : een partijcongres dat integraal uitgezonden wordt door de openbare televisie.  De partijdemocratie in haar volle glorie of in haar ontluisterende naaktheid ? 

Wij hebben slechts een stuk van de uitzending meegemaakt in de namiddag. Wie beweert dat politiek een zaak van de rede is, kreeg hier het spiegelbeeld te zien : veel emoties, verbetenheid, passie, partijtrouw, verdriet en komedie.  Het was er allemaal en in feite werd door vijfduizend kernleden van wat eens de grootste Nederlandse politieke formatie was, het Christen Democratisch Appel, gedebatteerd over de ruwste bedreiging van onze Westerse beschaving : de islam.

Want dààr ging en haat het om.  Een eenling  had het over de afschaffing van enkele orkesten en het professioneel koor van de openbare omroep ; gelukkig durfde niemand de zonderling weg te lachen want bij het CDA wordt niet publiek gelachen met andersdenkenden. Behalve bij een minderheid als het over de PVV gaat. Dan mag een zwaar geëmotioneerde man uithalen "Geert Wilders ? Nein, danke".  Bij gebrek aan betere argumenten, is er nog steeds een deel van de bevolking dat graag teruggrijpt naar de nazi's.  Kijk maar de franstaligen in het land B. Wat zou het leven voor velen betekenisloos zijn, mocht de gek Hitler nooit bestaan hebben. Ondermeer de programmamakers bij Canvas zouden zwaar in de problemen zitten.

Vooral de tegenstanders van de voorgestelde regeringsformule kwamen aan het woord op het CDA-congres, wat de indruk wekte dat hun aandeel bij de eindstemming bepalend zou zijn.  Zij behaalden 32% en de veelal stilzwijgende meerderheid liiep op tot 68%. Over onthoudingen wordt niet gerept.

Het grote voordeel van dit openbare gebeuren is, dat de kijkers zich een idee kunnen vormen van de argumenten pro en contra de aanwezigheid van de islam in Europa. Vele CDA-ers zien de godsdienst van Mohammed als een evenknie van het protestantisme of het katholicisme en er wordt gelijke behandeling geëist. Hoe kortzichtig of beïnvloedbaar kunnen mensen zijn ? De beoefening van de islam wordt door niemand aangevochten, de vrijheid van godsdienst evenmin bedreigd ... Waarom dan dat tranerige gedoe ? Als er een groep is die niet te klagen heeft over materiële en financiële aandacht, is het die van de moslims die van klagen en jammeren hun handelsmerk maken.  Waarom dan die  christelijke bereidheid om aan het kruis genageld te worden  voor de vermeende minorisatie van de islam ?  Dat ze maar uitkijken.

 Het CDA heeft zich voor een stuk blootgegeven, wij zien het bij weinige partijen gebeuren, zeker niet bij de linxe democraten. Ditzelfde CDA keek drie maand geleden aan tegen een halvering van zijn kiezerskorps, net zoals in Vlaanderen de CD&V.  In Duitsland voorspellen de peilingen voor de CDU/CSU van Merkel eveneens weinig rooskleurige resultaten. Is dit een voorbode van het wegdeemsteren van de politieke christen-democratie ?  De afstraffing voor een onduidelijk profiel dat uitblinkt in het onbeslist zijn, zolang het maar aan de macht kan participeren ?  

Een besluit durven wij alleszins vooropzetten (ook als dit blijk mocht geven van een grote dosis hoera-optimisme volgens sommigen) : er roert entwat in Europa. Het dringt tot een dagelijks groeiend aantal burgers door, dat de oprukkende islamisering, gesteund door de traditionele partijen, niet gewenst wordt.  Dank aan Geert Wilders en in eigen land aan de moedigen van Vlaams Belang die dit al jaren verkondigen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa in beweging

 

     
 
 
         
 
 
 
                 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deutsche minister van Oorlog noemt Wilders charlatan

 

De Duitse minister van Defensie, Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg  (CSU), heeft Geert Wilders zaterdag een 'charlatan' genoemd. De christendemocratische bewindsman riep tijdens een toespraak in Berlijn op tot „waakzaamheid voor dit soort politici”.

„Deze types zijn allemaal hetzelfde, of zij nou Le Pen, Wilders of Haider heten”, aldus zu Guttenberg, met een verwijzing naar rechtse politici in Frankrijk en Oostenrijk. Hij sprak zijn zorg erover uit dat dit soort politici in Europa „relatief snel en relatief massaal” successen kunnen boeken, zo meldt de krant Kölner Stadt-Anzeiger.

Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg  stamt af van een oud Frankisch adellijk geslacht. Een Freiherr is het Duitse equivalent van een baron. Aangezien de adel in Duitsland is afgeschaft is het officieel geen titel meer, maar een deel van zijn naam. Hij is in februari 2000 getrouwd met Stephanie Gräfin von Bismarck-Schönhausen. Het paar heeft twee kinderen, wier namen we wegens plaatsgebrek niet kunnen publiceren. Karl-Theodor Maria Nikolaus Johann Jacob Philipp Franz Joseph Sylvester Freiherr von und zu Guttenberg behoort tot de persoonlijke relatiekring van de burgervrouw Angela Merkel.

F.L.Y.K.L.M.L.O.W.B.U.D.G.E.T. Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!