Angeltjes
07-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchthaven Antwerpen opnieuw tegengewerkt door boomhangers.

 

Wij hebben het nooit anders geweten, dan dat de Antwerpse Luchthaven van Deurne door de socialisten intussen vervoegd door de boomhangers van Groen tegengewerkt werd. Als de economie en de welvaart kan geboycot worden, staat rood-groen hand in hand.  Zij staan ook vaak met open hand aan de openbare instellingen waar geld verstrekt wordt voor individuen die zich afkeren van de maatschappij, geld dat volgens hen uit de hemel nederdaalt, speciaal voor hen.

Het onvermijdelijke Europa heeft veiligheidsnormen opgelegd, die Deurne verplichten de landingsstrook te voorzien van een veiligheidsverlenging.  Om dat te realiseren besloot de Vlaamse regering een bocht aan te leggen van 1 kilometer in de drukbereden R11-baan die in een halfopen tunnel zou verzinken.

De groene burgemeesterin van Mortsel, Ingriet Pira, is natuurlijk naar de Raad van State gestapt, slapjes gevolgd door de tjevenburgemeester van de buurgemeente Borsbeek, Leo Vlaeyen, het prototype van de gemiddelde CD&V-er. "Een beetje contra maar ook toch wat pro ..." Maar vooral nooit niet duidelijk. Het type politicus dat ons jeuk bezorgt aan de ziel.

U zal  zich ook Ingriet Pira herinneren : voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 kwam zij bijna dagelijks op het scherm van de 0000 en in de media : madame had in het centrum van haar gemeente herprofileringswerken van de ruime doorgangsweg naar Antwerpen laten uitvoeren, om de auto's op 1 rijstrook te brengen. Tientallen winkelzaken gingen failliet, Mortsel leek (met excuses voor de wrede vergelijking) getroffen door een bombardement. Pira was de pineut maar omdat ze groen en vrouw is, moest ze per se door de media bijgesprongen worden. 

De Raad van State heeft zich nu achter de contra-argumenten voor de werken aan de landingsbaan geschaard en Pira triomfeert opnieuw.  Lex Sukelaar van de Gazet van Antwerpen noteert met schijnbaar genoegen uit de groene mond van Pira : "Deze plannen betekeneneen zware last voor de omgeving ..." Terwijl het hypocriete mens gedurende jaren haar inwoners verjaagd heeft met haar waanzinnige anti-autobeleid.  En momenteel ligt Mortsel opnieuw "open" voor de aanleg van een tramverbinding naar Hove.

Het toppunt van de argumentatie van de raad van State hebben wij u nog niet verklapt, zet u neer en geniet :

"De plannen van de overheid bedreigen de beschermde vleermuizenpopulatie van Fort 3, dat zich in de omgeving bevindt" Opnieuw boomhangers (soms toch) die de Antwerpse economie sturen.

 

Fort 3 waar vleermuizen de Antwerpse economie sturen

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter versus Abu Imram

 

 

Op maandagavond 4 oktober om 20u kruisen Abu Imran (Woordvoerder van Sharia4Belgium) en Filip Dewinter (Vlaams Belang) de figuurlijke degens aan de Gentse Universiteit.
Deze twee sprekers met een uitgesproken mening nemen het tegen elkaar op in een inhoudelijk debat over de Islam. 

Maandagavond 4 oktober 2010 - 20u
Auditorium I - Faculteit Economie (Hoveniersberg, 9000 Gent)
(Auto kan men best parkeren in de ondergrondse en bewaakte parking onder het Sint-Pietersplein).
Meer info?
gent@nsv.be - http://www.facebook.com/l/8ae5bFqoH9yOg8fDfbp-TR1H39w;www.nsv.be - 0494/493.400.

Wouter Opdenacker
Praeses NSV! Gent 2009-'11

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Onafhankelijkheidsfront

 

betoging BHV 22 april 2010 007

Het lijkt er op of de PS-kopstukken geschrokken zijn van hun eigen woorden over het mogelijke einde van België. Eerst had Philippe Moureaux al laten verstaan dat “als de grootste partij van België (de N-VA dus) de splitsing van het land wil, de Franstaligen niet moeten panikeren en een andere optie moeten uitwerken.” Waarop de N-VA meteen liet weten dat ze niet aansturen op separatisme.

Laurette Onkelinx (PS) deed er in een interview nog een schepje bovenop. “We moeten ons voorbereiden op het einde van België. We kunnen niet meer ontkennen dat dit de wens is van een groot deel van de Vlaamse bevolking. Dus ja, we moeten ons voorbereiden op het einde van België.”

Wie dacht dat de N-VA de verrassende uitspraken van de PS-kopstukken zou aangrijpen om het scenario van de boedelscheiding bovenaan de politieke agenda te zetten, werd al snel een illusie rijker. N-VA-minister Muyters lachte de denkpiste weg en Bart De Wever verklaarde dat de zaak “niet aan de orde” is.

Gemiste kans
De N-VA is met open ogen in de val getrapt. Voor de verkiezingen kwamen ze nog opvallend gemakkelijk weg met een hoge mate van ‘flou artistique’ over hun programma. Wat was nu het doel? Confederalisme of Vlaamse onafhankelijkheid? Erg duidelijk was dat allemaal niet, maar nu hebben ze alvast laten verstaan dat het einde van België niet meteen moet. “Men krijgt zowaar de indruk dat de N-VA op den duur een Belgicistische partij is in dit land”, merkt professor Herman Matthijs een beetje cynisch maar niet ten onrechte op.

Scheiding voorbereiden
Het moet zijn dat er in en om de Wetstraat 16 een hardnekkig virus waart. Een virus dat van Vlaamse politici plots trouwe aanhangers van vorst en vaderland maakt. Kijk naar Wilfried Martens, Guy Verhofstadt, Yves Leterme … Terwijl de PS spreekt over het einde van België, gaat de N-VA plots op de rem staan en werpt zich nu op als de redder van België. Wat een pijnlijke ironie. Wat een ontnuchtering voor Vlaamsgezinde kiezers.

Men kan de PS-uitspraken gemakshalve afdoen als een uiting van woede en frustratie. Als politieke chantage of blufpoker. Dat kan allemaal wel zijn, maar het is ook méér dan dat. “Iedereen weet ook wel dat de best georganiseerde partij van het land goede banden heeft met de zusterpartij in de Franse vijfde republiek. Men mag niet vergeten dat over de laatste maanden heen diverse Franse politieke tenoren zich hebben uitgesproken over de toekomstige rol van Wallonië binnen de Franse republiek”, schrijft professor Herman Matthijs. Inderdaad. Het einde van België was lange tijd een loos dreigement van de Franstaligen, maar de voorbije jaren zijn ze steeds meer rekening gaan houden met die mogelijkheid en ze bereiden zich terdege voor op het ‘après-Belgique’ tijdperk. Het wordt tijd dat de Vlaamse politici dat ook gaan doen.

De uitweg
De Franstaligen lieten al eerder verstaan dat een confederaal en dus uitgekleed België voor hen niet moet. Dat België voor hen dan geen enkele meerwaarde meer heeft. Waarom hebben de Vlaamse onderhandelaars die duidelijke boodschap niet opgepikt? Het ziet er naar uit dat de N-VA gevangen zit in de Belgische logica van onderhandelingen, compromissen en toegevingen. Volgens Bart De Wever moet het nu in de eerste plaats over ‘de welvaart’ gaan en staat ‘Brussel’ de Vlaamse onafhankelijkheid in de weg. Het is net alsof we Guy Verhofstadt, Yves Leterme of Mark Eyskens horen… Terwijl Bart Maddens en Herman Matthijs er op wijzen dat de splitsing van België helemaal geen doemscenario is. En Brussel dan? “Als de Vlamingen onafhankelijkheid willen, zal het zonder Brussel zijn”, zeggen de Franstaligen keer op keer. Maar daarbij vergeten ze wel dat Brussel in Vlaanderen ligt. En wie gaat straks in het door de Franstaligen gedroomde ‘klein-België’ van Wallonië en Brussel, die 500 miljoen euro ophoesten die Vlaanderen nu nog eens extra (per jaar!) aan Brussel zou moeten geven? Wallonië? Komaan, dat gelooft toch geen mens.

Nee, separatisme is geen doemscenario. België is een doolhof en Vlaamse onafhankelijkheid is de uitweg. Iemand met een hartinfarct kan men nog reanimeren. Maar België is een lijk, een lijk in staat van ontbinding. En dan helpt reanimatie geen moer.

Laten we de werkelijkheid eindelijk onder ogen zien. Ik roep de Vlaamse partijen, de Vlaamse minister-president en het Vlaamse Parlement op om het heft in eigen handen te nemen en de echtscheiding aan te vragen. Waalse vrienden, laten we scheiden! Dan pas zullen we er in slagen ook de dringende uitdagingen van onze tijd op de meest efficiënte wijze aan te pakken!

Bruno Valkeniers
voorzitter@vlaamsbelang.org


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kat van Ali

 

de kat van Ali

de kater van de rijkswacht
heeft de kat van Ali verkracht
je weet wel hoe dat gaat
dit is een racistische daad

dat die kat daarom vroeg
is praat voor in de kroeg
want een rijkswachtkater is een fascist
en een rosse dus ook nog een racist

"niet alle dagen"zei de kat en zij bekent
"wordt een moslimpoes
door een gendarm verwend"

03-09-2010, 19:50 geschreven door johan v.d.b

(zie onze favorieten in de rechterkolom)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman Matthijs over de politieke crisis

Professor Herman Matthijs (VUB) : ‘N-VA lijkt op den duur wel Belgicistische partij’

Geplaatst door De Redactie op 06 September 2010
 
De preformatie is mislukt. Hoe komt dat en hoe moet het nu verder? Professor Herman Matthijs kijkt en analyseert in een opiniestuk voor Apache. ‘Vanaf nul herbeginnen heeft het voordeel dat men het huidige geblokkeerde systeem verlaat en openlijk de confederatie met artikel 35 uit de grondwet op tafel kan leggen.’

Na tachtig dagen onderhandelingen over tot de regeringsformatie staan we nog nergens. Maar we kunnen ons troosten met onze noorderburen, die ook opnieuw mogen beginnen. Onze tegenvoeters in Australië praten op de BBC World Service ook al over Belgische toestanden.

Onvoldoende
De verkenningsronde van het nieuwe Vlaamse politieke idool Bart De Wever is zonder veel brokken verlopen, maar zijn opvolger heeft uiteindelijk zijn ontslag moeten aanbieden bij het zesde staatshoofd der Belgen. Heeft Elio Di Rupo gefaald als preformateur? Het antwoord is ja. Men stond niet op een zucht van een akkoord, doch men is mijlenver verwijderd geweest.
De leider van de Franstalige socialisten heeft een aantal fouten gemaakt in zijn preformatie. Ten eerste: de afwezigheid van teksten, en als er die waren de bijzonder slechte Nederlandstalige versies daarvan. Anno 2010 verlopen regeringsonderhandelingen nog altijd in het Frans omdat nogal wat gesprekspartners uit Brussel en het zuiden het Nederlands onvoldoende machtig zijn.

Nooit echt genogotieerd
Elio Di Rupo is daarnaast blijven rondrijden in het oude, geblokkeerde politieke federale model. Hij heeft ook de fout gemaakt door aan de tafel van de formatie preformateur te zijn én PS-leider. Men dient eveneens op te merken dat nogal wat Franstaligen niet veel begrepen hebben van de uitslag in Vlaanderen op 13 juni jongstleden.
Na tachtig dagen is de politieke situatie van de preformatie als volgt. De twee linkse Vlaamse partijen (sp.a en Groen!) hebben zich gerelateerd met de huidige Waalse regeringspartijen. Over de begrotingsproblemen van 25 miljard euro, de justitiedossiers , de asiel- en migratieproblematiek, de hervorming van de federale politieke instellingen, enzovoort, is nooit echt genegotieerd.

Minimaal
Er is veel gepraat over de Brusselse problematiek met als uitgangspunt de splitsing van het administratieve arrondissement BHV. Doch wat met het gerechtelijke arrondissement BHV? Van dat laatste dossier is nooit meer iets gehoord. Op het vlak van bevoegdheden zijn er wel enige zaken die overgaan naar de gefedereerde entiteiten. Daar moet wel bij gezegd worden dat het veelal heterogene pakketten zijn die de beleidsvorming niet ten goede zullen komen.
De zeggenschap over sommige sociale dossiers (kinderbijslag, werkloosheid,…) door de gewesten is minimaal te noemen. De betrokken budgettaire middelen blijven in de federale sociale zekerheid. Zodoende kan er hier zeker geen sprake zijn van een Copernicaanse revolutie.

Objectieve studie
Opvallend is ook dat er veel onderhandeld is over Brussel en zijn omgeving: geld voor het Brussels gewest, meer bevoegdheden voor dat gewest, de aanpak van de Vlaamse politieke aanwezigheid in Brussel, enzovoort. De Franstalige politieke wereld wordt aan de onderhandelingstafel gedomineerd door de Brusselaars. Over Wallonië is er amper iets medegedeeld. De Franstalige strategie is ook duidelijk gericht op een gewestelijke indeling van dit land. Dan wordt het, in voetbaltermen, uitgedrukt, steeds twee tegen één voor de Franstaligen. Als men ook de Duitstalige gemeenschap nog eens gewestbevoegdheden geeft, dan wordt de verhouding drie tegen één.

Uiteindelijk is de PS een partij die begaan is met geld. Zij wil best BHV splitsen tegen de prijs van 500 miljoen euro voor het Brussels gewest. Hierover is er nooit een objectieve studie geweest. Hoe moet men aan de burgers uitleggen dat men eerst 500 miljoen euro aan Brussel geeft en vervolgens 25 miljard euro saneringen eist van de bevolking?

Centrumrechtse flank
En nu ?
Na de mislukking van de preformateur was MR-leider Didier Reynders er als de kippen bij om te pleiten voor een confederaal model. In feite pleit de huidige minister van Financiën voor de invulling van het nooit gebruikte artikel 35 uit de grondwet. Door middel van een bijzondere wet dient men dan de lijst op te stellen van de federale bevoegdheden. Alles wat niet op die lijst staat, is per definitie voor de gemeenschappen of de gewesten. In de aanloop van de verkiezingen van 13 juni hebben de meeste Vlaamse partijen geijverd voor een confederaal politiek model. Op dat vlak is het MR-voorstel dus interessant voor de Vlamingen.
De MR heeft nog een voordeel, want die partij heeft achttien zetels en met de Open Vld erbij komt men op 31 zetels in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Voor de toonaangevende Vlaamse partij N-VA zou die liberale piste ook niet oninteressant zijn. Inderdaad, de N-VA heeft sinds de avond van 13 juni 2010 een uitgebreide liberale electorale achterban. Zodoende dient de N-VA niet alleen de centrumrechtse flank af te dekken.

Separatisme
De eis van de Open Vld is ongetwijfeld om toe te treden tot de Vlaamse regering. Dan dient de sp.a te verdwijnen. In het vooruitzicht van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 is de strijd om het Schoon Verdiep van het Antwerpse stadhuis waarschijnlijk gemakkelijker voor Bart De Wever met de sp.a in de oppositie op Vlaams niveau.
Als er een switch zou komen op het Martelaarsplein, rijst echter de vraag of de sp.a nog bruikbaar is voor de federale regeringsonderhandelingen. Een niet onbelangrijk probleem met de MR is immers de rol van het haatdragende FDF: hoe gaat men daarmee BHV oplossen? De confederale oproep van de Luikenaar Reynders werd al na twee dagen naar de vergeethoek gestuurd door de verklaringen van de top van de PS, die zich wil voorbereiden op het separatisme. Men krijgt zowaar de indruk dat de N-VA op den duur een Belgicistische partij is in dit land.
Dergelijke verklaringen van de toonaangevende Franstalige politieke partij zijn niet onbelangrijk. Iedereen weet ook wel dat de best georganiseerde partij van het land goede banden heeft met de zusterpartij in de Franse vijfde republiek. Men mag niet vergeten dat over de laatste maanden heen diverse Franse politieke tenoren zich hebben uitgesproken over de toekomstige rol van Wallonië binnen de Franse republiek.

Electorale hoogmis
Hoe moet het nu verder? De vraag rijst waar men mee moet beginnen. Vanaf nul herbeginnen heeft het voordeel dat men het huidige geblokkeerde systeem verlaat en openlijk de confederatie met artikel 35 uit de grondwet op tafel kan leggen. Bovendien zijn er nog diverse items waarover men nooit een akkoord heeft bereikt. Zodoende is dat een argument om alles opnieuw te bespreken. Opnieuw beginnen kan ook de financieringswet in zijn geheel op tafel werpen. Want er zal nooit een staatshervorming komen zonder een akkoord over het geld.
Het nadeel van volledig opnieuw beginnen is het tijdverlies. Dat gegeven kan men oplossen als een leidende partij – bijvoorbeeld de N-VA – de tactiek-Kok uit Nederland gebruikt. Men schrijft zelf de hoofdlijnen van het regeerakkoord en werpt het op tafel. Vervolgens vraagt men aan alle aanwezige partijen wie er iets in ziet. Dan is het snel duidelijk of er nog iets van kan komen. Bij te veel negatieve antwoorden kunnen de kiesgerechtigden van dit koninkrijk zich weer opmaken voor een zondaagse electorale hoogmis.

Professor Herman Matthijs doceert bestuurswetenschappen en overheidsbegrotingen aan de VUB.

http://www.apache.be/2010/09/quo-vadis

Overname van dit artikel impliceert niet dat de inhoud volledig gedeeld wordt door de redactie van Angeltjes, wel dat hier een aantal interessante gezichtspunten ontwikkeld worden die de problematiek  beter situeren.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart likes Elio

 

Vandaag.be pakt uit met een charmante toenaderingspoging tussen het ruziënde duo, de Redders van belgië : Bartelio.

Siegfried Bracke, kamerlid voor de N-VA, was gisteren te gast (waar ? nvdr Angeltjes) en deed daar een boekje open over de menselijke kant van de preformatie-onderhandelingen. "Bart De Wever heeft op het partijbureau ooit gezegd dat hij Elio Di Rupo een aantrekkelijke mens vond", aldus Bracke.

Het klikt volgens Bracke dus wel degelijk tussen de N-VA-voorzitter en Elio Di Rupo, sinds eind vorige week weer gewoon PS-voorzitter, en dat terwijl ze elkaar voor de onderhandelingen niet eens kenden. "Over die uitspraak was onmiddellijk wat commotie. Sommigen maakten zich daar al vreemde gedachten bij, maar Bart heeft zich dan gecorrigeerd en gezegd dat hij 'een innemend man' bedoelde", aldus Bracke.

"Di Rupo kan het, hij is zeer, zeer goed", aldus Bracke die de PS-voorzitter een goed half uurtje heeft zien spreken voor de zogenaamde Stratego-groep van de N-VA.

Het gaat er niet om mekaar aantrekkelijk te vinden in de politiek. Ik vind Kim Geybels best een aantrekkelijke vrouw, maar ze gedraagt als een kwèkkende bakvis. Er worden nu allerlei ballonnetjes opgelaten om de partijen terug te verzoenen en daarbij worden geen domme en belachelijke redenen uitgesloten. De media doen wat graag mee, de VRT op kop, want die staat totaal aan de kant van België, dankzij de belastingscenten van de Vlamingen.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Vertel mij eens, Bart ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen
 

 

Vertel mij eens Bart, baas van de nieuwe VLAAMSE Alliantie,  wat zit jij België te redden terwijl jouw plaats bij je kiezers in Vlaanderen is. ? Hoe ga jij thuiskomen ?

33% van je kiezers zegt dat je teveel toegevingen hebt gedaan.
33%  anderen zeggen  dat je te weinig hebt meegekregen voor Vlaanderen.
en 33% dacht dat je Vlaanderen ging redden, waarvoor ze je eigenlijk gekozen hadden.
de rest zijn je lakeien uit het partijbestuur, de nieuwe verkozenen en enkele verdoolden.

Hoe ga jij thuiskomen, Bart ? Bij wie ? Je hebt dan wel gedineerd en gedebatteerd met de "Groten der aarde" maar in Vlaanderen ben je allerminst welkom, je thuis notabene
Quo Vadis Bartje ? Ons moeder zei altijd " hoogmoed komt voor de val " en zij was een wijze vrouw.

Het ga je goed. We spreken elkaar nog wel

Epiloog
800.000 kiezers voor Leterme : een flop voor Vlaanderen
1.137.617 kiezers voor Bart D.W : een flop voor Vlaanderen
Wie krijgen de kiezers volgende keer op de been ?

Trimboos François


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mentaal ongeschikt tot het aanleren van vreemde talen
 
In Le Soir van 4/9/10 staat een foto van BDW met ernaast uit de mond van Elio Di Rupo de bekende slogan: Vlaming versnel ! Ik pak uw boete wel.
Niks opzienbarends ? Toch wel, want als volgt vertaald: Fonce, Flamand, je paierai ton amende. Waar gaan onze blijkbaar erg solidair ingestelde maar armlastige anderstalige landgenoten het geld halen om ónze boetes uit hún eigen zak te betalen ?
 
Marc van Geel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert jarig !

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaullist snelt franco-belgen ter hulp : Kom bij ons, sukkelaars

 

 

"De Belgische crisis treedt een terminale fase in. Het land staat op het punt om te barsten. Daarom moet Frankrijk zich voorbereiden om Walen en Brusselaars op te vangen en te beschermen." Dat zegt het Franse parlementslid Nicolas Dupont-Aignan.

 

Volgens de voorzitter van de gaullistische partij Debout la République zal de fictie "België te allen prijze behouden" ons leiden naar een vechtscheiding zoals in Joegoslavië. En dat terwijl ook een vreedzame scheiding mogelijk is, zoals in Tsjechoslovakije.

"We moeten Walen en Brusselaars met open armen verwelkom in de Republiek", besluit de Fransman.

 


06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt belgie nog gered ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll bij de Frut

 

Dank u om aan deze poll deel te nemen
Vindt u dat ook Vlaanderen zich moet voorbereiden op het einde van België?
Ja (67,45%)
Nee

(32,55%)

 

 

 

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid969741/de-wever-leg-het-mij-uit-want-ik-snap-het-niet.aspx

(naar beneden rollen tot onder het portretje van Laurette Grimas O.)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuig lokt Brusselse politie in de val te Molenbeek

 

Een patrouille van de politie Brussel-West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek) is vorige week vrijdagavond in de val gelokt en bekogeld met stenen, flessen en een molotovcocktail. De agenten bleven ongedeerd en konden één relschopper oppakken. De 19-jarige "jongen" is aangehouden. Dat meldt het Brusselse parket. (Dat is geen jongen, dat is crapuul)

De politiepatrouille was rond 23 uur naar de Jetsesteenweg Sint-Jans-Molenbeek gereden omdat er vanuit een telefooncel een oproep was gekomen over een diefstal met geweld. Ter plekke zagen de agenten geen slachtoffer, maar wel een groep van een vijftiental jongeren die zich verdekt hadden opgesteld. In het midden van de Jetsesteenweg stond ook een nadarhekken. Toen de politie daarvoor remde, begon het groepje jongeren met stenen en flessen te gooien. Eén molotovcocktail ontplofte net voor een geparkeerde wagen.

De politiepatrouille maakte rechtsomkeer en bracht het voertuig in veiligheid. Vervolgens stapten de agenten uit en begaven ze zich naar het groepje jongeren. Die stoven uiteen, maar de agenten slaagden erin één "jongen" op te pakken. Die was eerder op de dag al eens opgepakt, maar na verhoor vrijgelaten. Ditmaal werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

@ belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontrouw van Bart de Wee

.

In het RTL Middagnieuws werd uitgbreid ingegaan op een etentje dat Bart de Wee met zijn partijgenoot Bracke en het duo Didier Reynders en Louis Michel van de MR zouden gehad hebben. Wij vertalen een fragment van de RTL-webstek, want hun video is verdwenen.

Verschillende kranten hebben het vandaag gemeld : op een dag midden-juli heeft De Wever met zijn neo-verkozene (nvdr Angeltjes : wij hadden inderhaast gelezen zijn nazi-verkozene) Siegfried Bracke een ontmoeting gehad met Didier Reynders en Louis Michel in een 2-sterrenrestaurant te Brussel. Dit op een moment dat de preformatie van Elio Di Rupo net een aanvang had genomen. Sedertdien zou de NVA op regelmatige basis contacten zijn blijven onderhouden met de liberalen terwijl ze ook deelnam aan de officiële regeringsformatiepogingen met de 6 andere partijen.

De nationalisten, bij de aanvang van een legislatuur die op economisch vlak zeer moeilijke beslissingen zal vereisen, blijken een stuk verder te kijken dan naar het communautaire. Voor hen is de terugkeer van de liberalen van levensbelang, willen ze niet opgesloten geraken in een kring die door de linkse partijen overheerst wordt. 

De franstalige PS heeft zich nadrukkelijk verzet tegen de intrede van de liberalen. Hierin bijgesprongen door de Vlaapmse sp-a en zelfs de CD&V die beide vrezen dat de liberalen ook opgenomen willen worden in de Vlaamse regering.

De MR heeft intussen officieel de contacten met de NVA gelogenstraft.

Tot zover de RTL en verschillende kranten.

Laten we nog even tegen de stroom in varen : de NVA heeft zélf gekozen om zich in de krabbenmand van de belgische politiek te wagen met de zelfzekere houding, schoonschip te maken en belgië uit het slop te halen.

Tot hiertoe is die partij er slechts in gelukt precies, zoals al haar Vlaamse voorgangers, zowel financiële als politieke toegevingen te doen, om de franco-belgen te bewegen de grondwet te laten toepassen (de splitsing van BHV).  We herhalen die toegevingen nogmalas : 2 x 250 miljoen euri voor Brussel (zonder voorwaarden !), inschrijvingsrechten door de franstaligen uit de faciliteitengemeenten en de quasi aanvaarding van de 3 koekoek- burgemeesters. Dzt zijn de zaken die we weten.

De zogenaamde bevoegdheden die zouden verschuiven ten bedrage van 12 of 15 miljard naar de gewesten of de gemeenschappen (is men daar al uit ?) vertegenwoordigen een minieme fractie (4%) van de federale begroting. 

Van al het hierboven vermelde,  staat bovendien niets op papier : alles moet uitgewerkt en berekend worden. 

Over de begrotingsbesparingen van 25 miljard is nog met geen woord gerept ... Bart de Wee wordt door de Vlaamse openbare opinie momenteel de hemel ingeprezen, wij weten het en wij doen daar niet aan mee, zelfs niet gedeeltelijk.  Wat er tot hiertoe gepalaverd werd,  komt Vlaanderen niet ten goede. Integendeel : wij blijven de bankiers en geldschieters van het failliete land B.  

Wij begrijpen de NVA niet :  belgië redden,  gebeurt steeds op de rug van Vlaanderen, met of zonder de liberalen. Men zegge het voort.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Het zat er aan te komen
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Waarde redactie en vrienden,

Laat ons juichen op deze zonovergoten dag, want bezuidens des lands horen wij klaroengeschal en stoere franstalige redevoeringen die ons Vlamingen als hemelse muziek in de oren klinkt.

Grote francofone tenoren zijn het vlaamse juk beu !
De roep naar Waalse onafhankelijkheid wordt steeds luider. De Waalse minister-president himself, bijgestaan door de SM-meesteres La Onkelinx en nog andere vooraanstaande "Wallinganten" maken hun onderdanen duidelijk dat men rekening moet houden met het einde van het land B. Het is voor de franstalige elite nu welletjes geweest!.

De arrogante boertige Vlamingen met een totaal gebrek aan respect voor hun zuiderburen, steeds op de loer liggend om geld af te troggelen, nooit verlegen om de noeste Waalse werkers een kloot af te trekken, de hoofdstad van dit land te laten verkommeren en in te laten palmen door "vreemd volk" en zelfs het keuningshuis te bezwadderen, te vrekkig om één kilootje patatten af te staan aan een hongerige Waal dewelke zijn oogst tegengevallen is, nog geen naald of garen ter beschikking wil stellen om een gescheurde hangmat te herstellen, ons het brood uit de mond rukt en zelfs ons onderwijs saboteert door giften ter verbetering hiervan in eigen zakken te steken en nog véél meer... : het is gedaan !

Wij, de franco-belgen zijn het kotsbeu. Nu willen les flamins zelfs dat La Wallonie voor het volle pond "responsable" wordt voor zijn inkomsten èn uitgaven. Zelfs de alimentatie voor Bruxelles wordt in vraag gesteld. Dit gaat te ver !

Wij moeten ons voorbereiden op een boedelscheiding zoniet gaat la Wallonie en zijn bevolking een vierde wereld scenario tegemoet. De laatste vredesonderhandelingen zijn mislukt omdat de Vlamingen ons woord op papier eisen ... schande ! Wij Walen zijn een volk van  eer en trouw en wij vinden dit voorstel onaanvaardbaar, meer zelfs, onverteerbaar en een regelrechte aanfluiting van onze mensenrechten ! Daarom zal  la Belgique francofone et Bruxelles de splitsing van dit land met vreugde aanvangen.

De grootste politieke formatie in La Wallonie zal het voortouw in deze nemen,  etc, etc ...

Bon, wij nemen akte van deze aktie en hopen vurig dat zij, liever vandaag dan morgen, een aanvang neemt : onze notarissen zijn er klaar voor.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde Publiciteit

 

Terwijl Heer Bart de Wee in frituur "De Draak" zit te smullen van allerlei cholesterolverlagers en aan passerende journalisten smakkend verkondigt, wat Vlamingen denken, geniet bovenstaande Heer van een dikke smakkerd, hem bereidwillig toegestaan door Francesca da Rimini. Wie, zegt u, Francesca van Thielen ? Neen, van Rimini in Italië. 

http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever spreekt nu al uit naam van gans Vlaanderen

 

Als reactie op de uitlatingen van franco-belgische socialisten over de mogelijkheid van een splitsing van belgië, antwoordt Zijne Zwaarlijvigheid verontwaardigd :

"Ik ga er niet op reageren, tenzij door te benadrukken dat niemand in Vlaanderen op het einde van België aanstuurt. Ook wij niet"

Dat de man lijdt aan zelfoverschatting weten we al lang, dat het electorale succes hem naar het hoofd gestegen is, is evenmin onopgemekt voorbijgegaan, dat hij nu al meent te kunnen spreken uit naam van meer dan zes miljoen Vlamingen, neigt naar grootheidswaanzin. Het voordeel is dat met zijn impulsieve grootspraak, hij zichzelf verraadt : de NVA stuurt niet op het einde van belgië, dat wil zeggen, evenmin op de zelfstandigheid van Vlaanderen.

Bart de Wever, je bent en je blijft een snelprater, een kronkelaar en een onbetrouwbaar figuur. Ik moet die man hoe langer hoe minder.

Ray

(studio Erik)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De PVV van Wilders groeit inde peiling de dag na het mislukken van een rechts kabinet

 

Het stoppen met de vorming van een rechts kabinet door Geert Wilders van de PVV levert de partij in de peiling van Maurice de Hond drie zetels winst op. De partij staat direct na het mislukken van de informatiepoging op 34 virtuele zetels. De VVD verliest die drie zetels ten opzichte van vorige week en staat op 25 zetels. De partij heeft 31 zetels in de Kamer.
 
Ook de PvdA staat op 25 zetels, tegen 30 in de Tweede Kamer. Het CDA staat op hetzelfde historisch lage niveau als vorige week: vijftien zetels. In de Kamer heeft het CDA er momenteel 21. De PVV heeft op dit moment 24 zetels in de Tweede Kamer. 
Bijna de helft van de ondervraagden (47 procent) gaf zaterdag aan het jammer te vinden dat de formatiebesprekingen zijn geklapt. Dat is rond de 90 procent van de kiezers van PVV en VVD en 66 procent van de kiezers van het CDA. Kiezers aan de linkerkant scoren percentages onder de 10, behalve bij de SP, waar 14 procent van de kiezers het floppen van rechts betreurt. 

PVV- en VVD-kiezers leggen de verantwoordelijkheid voor het breken van de formatie van een rechts minderheidskabinet bij CDA-dwarsligger Ab Klink. Bij CDA-kiezers wordt voor de helft Klink en voor de andere helft Wilders genoemd. Kiezers aan de linkerkant vinden dat de verantwoordelijkheid vooral bij Wilders ligt. 

Van de ondervraagden zou 53 procent het een goed idee vinden als Mark Rutte nu zelf een conceptregeerakkoord mag gaan schrijven. 36 procent vindt dat niet de juiste aanpak. Van de ondervraagden vindt 39 procent dat Rutte samen met PvdA-leider Job Cohen een akkoord moet gaan schrijven, 55 procent is daar tegen.
 
De Hond hield zijn peiling deze week op vrijdag na de ruzie in de CDA-fractie en op zaterdag, toen de breuk in de formatie een feit was. Beide dagen ondervroeg hij meer dan 2.000 mensen.
'Door het mislukken van de onderhandelingen voor een rechts kabinet mag plots PvdA-leider Job Cohen weer meespelen.'
 
Door Arne Hankel @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Forza belgica

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen stunt tot bij de keuning

 

 

Groen! schuwt geen publiciteit. Ze kunnen trouwens best een steuntje in de rug gebruiken gebruiken met hun 5 zetels in de Kamer. Het geklooi bij de regeringsformatie bezorgt de belgicistische  milieuhogepriesters een uitgelezen kans om dikwijls op het scherm te verschijnen.

Wouter van Besien heeft geen auto en met die mededeling oogstte hij al heel wat succes bij de rood-groene persjongens. Dus deed hij er nog een schepje bovenop vorige week door zich naar de keuning te laten rijden met een gammele Toyota Corolla van vijftien jaar oud.  De CO2 uitstoot valt zelfs niet te meten : de apparatuur bezwijkt. Als anti-reclame alleszins een stunt.  Volgende keer met de huifkar, Wouter.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!