Angeltjes
06-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuig lokt Brusselse politie in de val te Molenbeek

 

Een patrouille van de politie Brussel-West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek) is vorige week vrijdagavond in de val gelokt en bekogeld met stenen, flessen en een molotovcocktail. De agenten bleven ongedeerd en konden één relschopper oppakken. De 19-jarige "jongen" is aangehouden. Dat meldt het Brusselse parket. (Dat is geen jongen, dat is crapuul)

De politiepatrouille was rond 23 uur naar de Jetsesteenweg Sint-Jans-Molenbeek gereden omdat er vanuit een telefooncel een oproep was gekomen over een diefstal met geweld. Ter plekke zagen de agenten geen slachtoffer, maar wel een groep van een vijftiental jongeren die zich verdekt hadden opgesteld. In het midden van de Jetsesteenweg stond ook een nadarhekken. Toen de politie daarvoor remde, begon het groepje jongeren met stenen en flessen te gooien. Eén molotovcocktail ontplofte net voor een geparkeerde wagen.

De politiepatrouille maakte rechtsomkeer en bracht het voertuig in veiligheid. Vervolgens stapten de agenten uit en begaven ze zich naar het groepje jongeren. Die stoven uiteen, maar de agenten slaagden erin één "jongen" op te pakken. Die was eerder op de dag al eens opgepakt, maar na verhoor vrijgelaten. Ditmaal werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

@ belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontrouw van Bart de Wee

.

In het RTL Middagnieuws werd uitgbreid ingegaan op een etentje dat Bart de Wee met zijn partijgenoot Bracke en het duo Didier Reynders en Louis Michel van de MR zouden gehad hebben. Wij vertalen een fragment van de RTL-webstek, want hun video is verdwenen.

Verschillende kranten hebben het vandaag gemeld : op een dag midden-juli heeft De Wever met zijn neo-verkozene (nvdr Angeltjes : wij hadden inderhaast gelezen zijn nazi-verkozene) Siegfried Bracke een ontmoeting gehad met Didier Reynders en Louis Michel in een 2-sterrenrestaurant te Brussel. Dit op een moment dat de preformatie van Elio Di Rupo net een aanvang had genomen. Sedertdien zou de NVA op regelmatige basis contacten zijn blijven onderhouden met de liberalen terwijl ze ook deelnam aan de officiële regeringsformatiepogingen met de 6 andere partijen.

De nationalisten, bij de aanvang van een legislatuur die op economisch vlak zeer moeilijke beslissingen zal vereisen, blijken een stuk verder te kijken dan naar het communautaire. Voor hen is de terugkeer van de liberalen van levensbelang, willen ze niet opgesloten geraken in een kring die door de linkse partijen overheerst wordt. 

De franstalige PS heeft zich nadrukkelijk verzet tegen de intrede van de liberalen. Hierin bijgesprongen door de Vlaapmse sp-a en zelfs de CD&V die beide vrezen dat de liberalen ook opgenomen willen worden in de Vlaamse regering.

De MR heeft intussen officieel de contacten met de NVA gelogenstraft.

Tot zover de RTL en verschillende kranten.

Laten we nog even tegen de stroom in varen : de NVA heeft zélf gekozen om zich in de krabbenmand van de belgische politiek te wagen met de zelfzekere houding, schoonschip te maken en belgië uit het slop te halen.

Tot hiertoe is die partij er slechts in gelukt precies, zoals al haar Vlaamse voorgangers, zowel financiële als politieke toegevingen te doen, om de franco-belgen te bewegen de grondwet te laten toepassen (de splitsing van BHV).  We herhalen die toegevingen nogmalas : 2 x 250 miljoen euri voor Brussel (zonder voorwaarden !), inschrijvingsrechten door de franstaligen uit de faciliteitengemeenten en de quasi aanvaarding van de 3 koekoek- burgemeesters. Dzt zijn de zaken die we weten.

De zogenaamde bevoegdheden die zouden verschuiven ten bedrage van 12 of 15 miljard naar de gewesten of de gemeenschappen (is men daar al uit ?) vertegenwoordigen een minieme fractie (4%) van de federale begroting. 

Van al het hierboven vermelde,  staat bovendien niets op papier : alles moet uitgewerkt en berekend worden. 

Over de begrotingsbesparingen van 25 miljard is nog met geen woord gerept ... Bart de Wee wordt door de Vlaamse openbare opinie momenteel de hemel ingeprezen, wij weten het en wij doen daar niet aan mee, zelfs niet gedeeltelijk.  Wat er tot hiertoe gepalaverd werd,  komt Vlaanderen niet ten goede. Integendeel : wij blijven de bankiers en geldschieters van het failliete land B.  

Wij begrijpen de NVA niet :  belgië redden,  gebeurt steeds op de rug van Vlaanderen, met of zonder de liberalen. Men zegge het voort.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Het zat er aan te komen
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Waarde redactie en vrienden,

Laat ons juichen op deze zonovergoten dag, want bezuidens des lands horen wij klaroengeschal en stoere franstalige redevoeringen die ons Vlamingen als hemelse muziek in de oren klinkt.

Grote francofone tenoren zijn het vlaamse juk beu !
De roep naar Waalse onafhankelijkheid wordt steeds luider. De Waalse minister-president himself, bijgestaan door de SM-meesteres La Onkelinx en nog andere vooraanstaande "Wallinganten" maken hun onderdanen duidelijk dat men rekening moet houden met het einde van het land B. Het is voor de franstalige elite nu welletjes geweest!.

De arrogante boertige Vlamingen met een totaal gebrek aan respect voor hun zuiderburen, steeds op de loer liggend om geld af te troggelen, nooit verlegen om de noeste Waalse werkers een kloot af te trekken, de hoofdstad van dit land te laten verkommeren en in te laten palmen door "vreemd volk" en zelfs het keuningshuis te bezwadderen, te vrekkig om één kilootje patatten af te staan aan een hongerige Waal dewelke zijn oogst tegengevallen is, nog geen naald of garen ter beschikking wil stellen om een gescheurde hangmat te herstellen, ons het brood uit de mond rukt en zelfs ons onderwijs saboteert door giften ter verbetering hiervan in eigen zakken te steken en nog véél meer... : het is gedaan !

Wij, de franco-belgen zijn het kotsbeu. Nu willen les flamins zelfs dat La Wallonie voor het volle pond "responsable" wordt voor zijn inkomsten èn uitgaven. Zelfs de alimentatie voor Bruxelles wordt in vraag gesteld. Dit gaat te ver !

Wij moeten ons voorbereiden op een boedelscheiding zoniet gaat la Wallonie en zijn bevolking een vierde wereld scenario tegemoet. De laatste vredesonderhandelingen zijn mislukt omdat de Vlamingen ons woord op papier eisen ... schande ! Wij Walen zijn een volk van  eer en trouw en wij vinden dit voorstel onaanvaardbaar, meer zelfs, onverteerbaar en een regelrechte aanfluiting van onze mensenrechten ! Daarom zal  la Belgique francofone et Bruxelles de splitsing van dit land met vreugde aanvangen.

De grootste politieke formatie in La Wallonie zal het voortouw in deze nemen,  etc, etc ...

Bon, wij nemen akte van deze aktie en hopen vurig dat zij, liever vandaag dan morgen, een aanvang neemt : onze notarissen zijn er klaar voor.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betaalde Publiciteit

 

Terwijl Heer Bart de Wee in frituur "De Draak" zit te smullen van allerlei cholesterolverlagers en aan passerende journalisten smakkend verkondigt, wat Vlamingen denken, geniet bovenstaande Heer van een dikke smakkerd, hem bereidwillig toegestaan door Francesca da Rimini. Wie, zegt u, Francesca van Thielen ? Neen, van Rimini in Italië. 

http://blog.seniorennet.be/savat/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever spreekt nu al uit naam van gans Vlaanderen

 

Als reactie op de uitlatingen van franco-belgische socialisten over de mogelijkheid van een splitsing van belgië, antwoordt Zijne Zwaarlijvigheid verontwaardigd :

"Ik ga er niet op reageren, tenzij door te benadrukken dat niemand in Vlaanderen op het einde van België aanstuurt. Ook wij niet"

Dat de man lijdt aan zelfoverschatting weten we al lang, dat het electorale succes hem naar het hoofd gestegen is, is evenmin onopgemekt voorbijgegaan, dat hij nu al meent te kunnen spreken uit naam van meer dan zes miljoen Vlamingen, neigt naar grootheidswaanzin. Het voordeel is dat met zijn impulsieve grootspraak, hij zichzelf verraadt : de NVA stuurt niet op het einde van belgië, dat wil zeggen, evenmin op de zelfstandigheid van Vlaanderen.

Bart de Wever, je bent en je blijft een snelprater, een kronkelaar en een onbetrouwbaar figuur. Ik moet die man hoe langer hoe minder.

Ray

(studio Erik)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De PVV van Wilders groeit inde peiling de dag na het mislukken van een rechts kabinet

 

Het stoppen met de vorming van een rechts kabinet door Geert Wilders van de PVV levert de partij in de peiling van Maurice de Hond drie zetels winst op. De partij staat direct na het mislukken van de informatiepoging op 34 virtuele zetels. De VVD verliest die drie zetels ten opzichte van vorige week en staat op 25 zetels. De partij heeft 31 zetels in de Kamer.
 
Ook de PvdA staat op 25 zetels, tegen 30 in de Tweede Kamer. Het CDA staat op hetzelfde historisch lage niveau als vorige week: vijftien zetels. In de Kamer heeft het CDA er momenteel 21. De PVV heeft op dit moment 24 zetels in de Tweede Kamer. 
Bijna de helft van de ondervraagden (47 procent) gaf zaterdag aan het jammer te vinden dat de formatiebesprekingen zijn geklapt. Dat is rond de 90 procent van de kiezers van PVV en VVD en 66 procent van de kiezers van het CDA. Kiezers aan de linkerkant scoren percentages onder de 10, behalve bij de SP, waar 14 procent van de kiezers het floppen van rechts betreurt. 

PVV- en VVD-kiezers leggen de verantwoordelijkheid voor het breken van de formatie van een rechts minderheidskabinet bij CDA-dwarsligger Ab Klink. Bij CDA-kiezers wordt voor de helft Klink en voor de andere helft Wilders genoemd. Kiezers aan de linkerkant vinden dat de verantwoordelijkheid vooral bij Wilders ligt. 

Van de ondervraagden zou 53 procent het een goed idee vinden als Mark Rutte nu zelf een conceptregeerakkoord mag gaan schrijven. 36 procent vindt dat niet de juiste aanpak. Van de ondervraagden vindt 39 procent dat Rutte samen met PvdA-leider Job Cohen een akkoord moet gaan schrijven, 55 procent is daar tegen.
 
De Hond hield zijn peiling deze week op vrijdag na de ruzie in de CDA-fractie en op zaterdag, toen de breuk in de formatie een feit was. Beide dagen ondervroeg hij meer dan 2.000 mensen.
'Door het mislukken van de onderhandelingen voor een rechts kabinet mag plots PvdA-leider Job Cohen weer meespelen.'
 
Door Arne Hankel @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Forza belgica

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen stunt tot bij de keuning

 

 

Groen! schuwt geen publiciteit. Ze kunnen trouwens best een steuntje in de rug gebruiken gebruiken met hun 5 zetels in de Kamer. Het geklooi bij de regeringsformatie bezorgt de belgicistische  milieuhogepriesters een uitgelezen kans om dikwijls op het scherm te verschijnen.

Wouter van Besien heeft geen auto en met die mededeling oogstte hij al heel wat succes bij de rood-groene persjongens. Dus deed hij er nog een schepje bovenop vorige week door zich naar de keuning te laten rijden met een gammele Toyota Corolla van vijftien jaar oud.  De CO2 uitstoot valt zelfs niet te meten : de apparatuur bezwijkt. Als anti-reclame alleszins een stunt.  Volgende keer met de huifkar, Wouter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : voor onze talrijke moslimlezers en -vrienden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Jullie zijn in ons land komen wonen omdat het hier veel en veel beter is dan waar je vandaan komt. Jullie profiteren van ons sociaal stelsel zonder er, over het algemeen, ooit één dag voor gewerkt te hebben. Normale personen zouden hiervoor nederig en dankbaar zijn en zo snel mogelijk de gewoonten en de taal van het land overnemen, zich integreren wordt dat genoemd.

Maar, hoe ongelofelijk het ook klinkt, jullie weigeren deel uit te maken van onze samenleving, jullie vragen dat wij ons aanpassen aan jullie, jullie vragen respect, in plaats dat jullie respect betonen voor ons en onze levenswijze, die veel meer voordelen biedt zoals jullie hebben bewezen door naar hier te komen.

Laat je achterlijke oosterse, middeleeuwse gewoonten achter in je thuisland. Wij respecteren vrouwen, wij geven vrouwen een hand of kussen ze zelfs, vrouwen gaan op straat naast ons en geen drie passen achter ons, wij laten vrouwen voorgaan, dat noemt men voorkomendheid. Verder, moeilijk te begrijpen voor jullie : onze vrouwen zijn geëmancipeerd. Wij houden ons aan één vrouw die we niet kochten maar het hof maakten en dit op een passende leeftijd en als de vrouw van onze keuze ons afwijst vermoorden of verminken wij ze niet. Onze vrouwen kleden zich zoals ze willen en verbergen zich niet achter lagen kledij, deze gewoonte is hier zo gegroeid omdat de straten niet vol liepen met geborneerde, seksueel gefrustreerde mannen.

Wij lachen en drijven de spot met wat we willen, met ons geloof of ongeloof, met ons zelf. Wij kunnen ons dat permitteren omdat wij geen minderwaardigheidscomplex hebben en als wij ons al gekrenkt zouden voelen, roepen wij geen fatwa af of sturen geen moordcommando uit om het onrecht te herstellen.

Homo's en lesbiennes maken bij ons deel uit van de samenleving, toegegeven er zijn mensen in onze samenleving die er zich aan ergeren. Dit is echter een groot verschil in vergelijking met de islam. Die is kompleet hypocriet, langs de ene kant worden holebi's gemolesteerd en vermoord, langs de andere kant wordt het, voor sommigen, oogluikend toegelaten: van Yasser Arafat en Khaled Bin Mahfouz is geweten dat het homo's waren, de laatste kwam er zelfs openlijk voor uit. Ook bij de Taliban is pedo-homofilie een veel voorkomend en openlijk verschijnsel, de bacha baz die jongens tot 9 jaar jong, gekleed in vrouwenkledij seksueel misbruiken, of moet het "gebruiken" zijn.

De wetgeving van ons land mag dan al niet perfect zijn ze is ver te verkiezen boven jullie sharia. Een barbaarse woestijnrechtspraak, die in tegenstelling tot de onze nooit is geëvolueerd. Die bijvoorbeeld kinderen en volwassenen op dezelfde wijze behandelt met inbegrip van armen breken en lichaamdelen amputeren. Die voor de rijken genadig is en voor de armen dodelijk. Die vrouwen schuldig bevindt en laat stenigen als ze verkracht worden en de verkrachter slechts een berisping geeft. Die een man toelaat zijn vrouw te verstoten of terug in huis te nemen zonder dat die vrouw er zich kan tegen verweren, enz.
 
Met een klein beetje inspanning zullen jullie nu het volgende wel kunnen begrijpen :  
Wij kunnen slechts respect tonen voor mensen die in ons land onze gewoonten, onze taal en onze wetten respecteren. 

Vrede aan allen,

Rony


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Verstraete : 24 september Duffel

 

 

 

.


05-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze vrienden uit Suid-Afrika

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Heer Senior bekeek en overleefde de Zevende dag

 
Van de opera naar de cinema ( lees Zevende dag) is heden maar een 'muisklik' meer. De opening van het nieuwe seizoen wou ik best eens zien want er waren nieuwigheden aangekondigd. Inderdaad, de waterschenkende kelner is op pensioen, Ivan de Adder is back in town en de presentatrice heeft nog altijd dat "boebelke" op haar snoetje.
Voor vandaag was een politiek debat aangekondigd met de vier politieke partijen die aan de "pre-onderhandelingen" hadden deelgenomen. Echter... bleek er van een Vlaams front geen sprake te zijn want de dames en heren genodigden wensten niet gezamenlijk aan één tafel te zitten. Kindjes toch ...

Dus mochten ze elk om beurt bij biechtvader Yvan hun zegje komen doen. Een belachelijkere komedie kon niet beter uitgebeeld worden. De groene boomhanger mocht de spits afbijten en zeggen dat het o zo spijtig was dat het niet gelukt was, omdat twee partijen niet mee wilden. Van Besien had het anders bezien want hij vond dat er héél veel op tafel lag om tot een regeerakkoord te komen. Men voelde met de ellebogen aan dat de boomhangers geilen op een postje in een nieuwe regering. Buiten het traditioneel geblaat over de groene accenten was er bij deze duidelijk zenuwachtige groenling weinig nieuws te rapen.

Dan was het de beurt aan Carotrien die ook kwam zeggen hoe spijtig het was dat de onderhandelingen afgesprongen zijn want ze waren o zo kort bij een akkoord.Een propere splitsing van BHV en veel lekkers voor de Vlamingen lag er volgens haar op de tafel. Op de vraag waarom ze de indruk geeft de kaart van Di Rupo te trekken bleef ze in het vage, evenals de sneer die ze begin deze week van BDW gekregen had i.v.m. haar ommezwaai. Volgens Caro zijn de Vlaamse socialisten geen voorstander van een splitsing die "de mensen" toch niet wensen. Haar optreden liet duidelijk verstaan dat de Vlaamse sossen nog steeds belgicistisch ingesteld zijn en bereid zijn alles te slikken als er maar aan de vetpotten kan gezeten worden.

Alexander De Croo mocht ook het ook eens komen uitleggen (in mineur) want hij woog en wikte zijn woorden om zich zeker niet te verspreken. Hij wil wel o zo graag deelnemen.

Wouter Beke was in diezelfde trend bezig want ook hij gaf zich niet bloot, maar  hij wil best o zo snel mogelijk de draad terug opnemen.

Tenslotte zou BDW himself aan het woord komen, maar de voorzitter had een afspraak in frituur "De Draak" met zijn vrouw en kinders om eindelijk eens  o zo rustig "ne grote met een flinke kwak mayonaise en een berklauw" te nuttigen. Daarom kwam Flip Flaters ( in 't leven Muyters genoemd) de honneurs waarnemen.Onze vlaams minister van begroting, die kan optellen zonder rekenmachientje, kwam vertellen wat we allemaal al weten : het is mislukt, omdat het niet gelukt is !

Voilà, dat was het aangekondigde debat met de onderhandlingstenoren.

Daarentegen was er bij de RTBF op "Mise au point" een intressanter debat waar zowaar ook Carotrien te zien was en ... 't is niet waar hé ... de Leuvense  kladschilder Eyskens. Waarom men dit overjaars fossiel nog laten opdraven is mij een raadsel. Waarschijnlijk omdat hij zijn gal kan spuwen op al wat Vlaams-nationaal is. Het is hemeltergend dat deze belgicist in merg en been, deze verfoeilijke franskiljon en mede verantwoordelijke van al de huidige rotzooi, het nog aandurft om zijn arrogant smoelwerk op t.v. te komen.

De teneur in dat debat,  waar ook het trio Onkelinx, Milquet en Javaux bijzat, was niet mals voor de N-VA die de grote boeman is die geen akkoord wil en die jawel ... de CVP in zijn zak heeft.
Het debat toonde ook aan,  dat de SP.a trouw aan het handje van grote broer P.S. zal blijven lopen.  Dat heeft de gespleten tong van Gennez wel laten verstaan, tot grote tevredenheid van tante Laurette. Volgens de Leuvense CVP-kwal zal er geen splitsing van het land B komen  want dat staat niet in het programma van zijn partij ... Vive le roi et vive la Belgique ... zag ik hem denken op dat eigenste moment.

Of er veel schot in de zaak zal komen bij de tweede ronde weet ik niet zo zeker. Wat ik wel weet, is dat BDW gisteren als laatste bij de keuning op het matje mocht komen.   Als kopman van de grootste partij in Vlaanderen én in gans belgië, is dat een veeg teken.

Senior

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer Savat is in zijn nopjes

 

Gisteren bent u met meer dan 300 gaan kijken en luisteren naar de muziek bij het elitaire Oranje Theehuis van mijnheer Savat.  De opera-ijdeltuit loopt naast zijn schoenen van verwaandheid.  "Ik voel mij vandaag  als een Vrijschutter" roept hij."Zeg aan uw lezers dat ze een prachtige ouverture krijgen, gedirigeerd door den Duitser met het zilveren haar en de bles, Herbert von Karajan ..." Er is extra thee geschonken, de stoelen staan op het terras in het milde zonnetje, er zijn gele meisjes die buigen als slanke rietstengels bij de bediening en zo. De populisten onder ons mogen zich gedragen als zondagse snobs. Kortom, het is feest.  Beter naar het Oranje Theehuis dan naar de Zevende Dag.

Hier klikken : http://blog.seniorennet.be/savat/

(voor diegenen die denken dat alles wat wij schrijven, gemeend is : wij durven al eens satirisch doen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het volk mort, het volk is bang, het volk is gevaarlijk ...

 

In de Vlaamse media wordt door de politieke commentatoren met spijt gereageerd dat de onderhandelingen afgesprongen zijn.  De een wat nadrukkelijker dan de ander, wijst Bart de Wever met de vinger. De lezersreacties daarentegen in diezelfde kranten zijn het met een overdonderende meerderheid eens dat de NVA voet bij stek moeten houden. Wat daarmede bedoeld wordt, is niet voor iedereen hetzelfde : sommigen willen ongetwijfeld belgië behouden maar ze zijn in de ban van de welsprekendheid van De Wever en willen per se aan zijn kant staan, waar dat ook moge toe leiden. Want duidelijk wéét niemand waar de NVA heen wil, wél wat ze niet wenst te aanvaarden. Anderen hopen, al dan niet stiekem, op een separatistische oplossing, alhoewel de NVA daar zelf afstand van neemt. De aanhang van De Wever steunt hoofdzakelijk op emotionele frustraties van jàren die niet precies onder woorden te brengen zijn. Het volk mort, het volk is bang, het volk weet niet waarheen, het volk is gevaarlijk.

De vlotte prater Carl Devos, wiens pogingen om neutraal waarnemer te zijn vaak stuiten op zijn belgische aanhankelijkheid, heeft het in zijn VRT-column nog maar eens over "het onverzoenbare verzoenen".  Ook hij  wil per se een belgische regering in het zadel helpen (bijna ongeacht dewelke) om dit onbestuurbare land verder in de chaos en tweedracht te handhaven.

Dat is de algemene teneur bij de Vlaamse opiniemakers : het idee om belgië te splitsen en op een vriendschappelijke (?) manier uit mekaar te gaan, wordt niet eens overwogen. Deze realiteit komt niet aan bod, zij zit gevangen in een gecrispeerd Vlaams cordon sanitaire : de top van de Vlaamse openbare opinie gedraagt zich als een stelletje blinde masochisten.  

Wie tot het establishment behoort, zoals de meeste mediafiguren en hun respectieve hofhoudingen,  weigert te aanvaarden, dat er een einde zou kunnen komen aan het vertrouwde belgische wereldje van tafelen, canapé-intimiteiten, intriges, afspraakjes, smerige trucjes, profitariaat,  enz.  De lezersrubrieken staan bol van opstandige commentaren maar de dames en heren houden zich ver van deze praatjes van de gewone vrouw en man.

Aan franco-belgische zijde schijnt men wel rekening te houden met sceanrio's die leiden tot de scheiding. Vooral de socialisten laten zich onomwonden in die zin uit. Na Philippe Moureaux, Rudy Demotte komt nu ook Grimas Onkelinx vertellen : "Laten we ons voorbereiden op het einde van belgië" (Gazet van Antwerpen) Ook als dit een opgemaakt spel is, zijn de snedige Walen de Vlaamse Lamme Goedzakken aan het kloppen op hun eigen terrein ...

Wij hebben nood aan een moedige uitspraak van ons Vlaams Parlement :  eensgezind naar de onafhankelijkheid.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tony Courtens : ook op gemeentelijk vlak staat VB zijn mannetje

 

 Het is altijd onze overtuiging geweest, als het cordon sanitaire moet doorbroken worden dan zal dit gebeuren op plaatselijk vlak.  Het cordon is een door de centrale partijzetels opgelegde  verloochening van de democratie. Maar de menselijke relaties op lager echelon houden partijpolitiek niet altijd rekening met de dictaten van hogerhand.  Heel wat VB- gemeenteraadsleden op plaatselijk vlak nemen hun volle verantwoordelijkheid op als vertegenwoordigers van de bevolking en zijn best in staat om mede hun gemeenschap te besturen. Toevallig kwamen wij in het bezit van een gemeenteraadsverslag uit Deerlijk (West-Vlaanderen) waar onze vriend Tony Courtens correct maar nadrukkelijk oppositie voert tegen de CD&V meerderheid. Hij brengt het college niet alleen in problemen met de aanbestedingspolitiek maar hij controleert ook de aflevering van openbare werken en, niet onbelangrijk, zwengelt de ook in West-Vlaanderen opdoemende problematiek aan van "hangjongeren" en eist maatregelen. De gemeenteraad van Deerlijk telt 21 zetels, waarvan 15 voor CD&V en 2 voor VB.  Goed werk, Tony, proficiat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franco-belgië begint te zeggen, wat NVA niet durft te denken ...

 

Rudy Demotte, minister-president van het Waals Gewest en de Franse Gemeenschap, zit met de vraag of Vlaams stemmenkanon Bart De Wever wel werkelijk in staat is om tot een compromis te komen. Op dit moment wil hij alvast geen akkoord sluiten, stelt het PS-kopstuk vast.

 

Demotte vertelde aan RTBF-radio alvast dat het zinloos zou zijn om plots andere partijen te betrekken bij de onderhandelingen, want op die manier zou men opnieuw vanaf nul moeten herbeginnen.

Hij waarschuwt de Franstaligen dan ook om over alle mogelijke hypotheses te blijven nadenken. "Wallonië en de Franstaligen in Brussel hebben instrumenten om te bekijken wat we zelf kunnen doen, zonder morgen af te wachten", aldus Demotte. "Het is duidelijk dat we zelf het heft in handen moeten nemen."

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans : O2 (zuurstof)

 

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

 In de felle woorden die de afgelopen twee dagen – vooral langs Franstalige kant – zijn gevallen kan men als scherpe waarnemer goed aanvoelen dat  met het einde van België aan Franstalige kant volop rekening wordt gehouden en dat het niet enkel meer een dreigement is aan de Vlamingen gericht maar een project waarvan de onvermijdelijkheid nakende is. Iets dat zij in de Parijse salons al duchtig aan het voorbereiden zijn. Langs Vlaamse kant moet dus geen tijd meer verloren worden maar moet dringend  het uiteenvallen van België voorbereid worden.

(Klik op Gerolf Annemans en lees verder)

 

Noodbrug   http://www.gerolfannemans.org/3/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : BDW
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bart DW. is bij mij altijd overgekomen als een streber:  scoren, de slimste zijn, de hardnekkigste, tot het uiterste willen gaan zonder wezenlijk to the point te komen, en feitelijk is hij geen echt Vlaams nationalist.

Hij wil zichzelf in de kijker en de geschiedenisboekjes plaatsen als díegene die verandering bracht en Vlaanderen losmaakte van dit land dat er geen meer is.

Hij bewijst echter geen echte Vlaming te zijn door stelselmatig de medewerking van het VB. te fnuiken, en koppig door te gaan met de kleine linkse partijen, als een rietje op een woelige zee.

Als hij overstag gaat, dan verliest hij het vertrouwen van zijn kiezers, en als hij niet toegeeft valt hij op de bek met hetzelfde resultaat, en dit is nu nét wat hij niet wil: verliezen!

Mocht hij als een echte Vlaming denken  en handelen, dan had hij al lang de tegenpartij ( franskiljons en walen ) een hak gezet en het VB, LDD, kortom: alle rechtse Vlaamse partijen erbij gehaald.

Maar enkel zijn koppigheid die hij niet kan wegsteken, belet hem wat hij wenst te doen: komaf maken met het hele circus van de laatste 80 dagen en … toegeven !

Wat kunnen de Vlamingen in het algemeen hem tenslotte schelen, als hij maar op de voorgrond kan treden!

En dit is nu eigenlijk net wat het VB niet doet, en dáár ligt het verschil.

Doch dit is míjn mening en misschien niet de mening van alle andere Vlamingen

Chistina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CH : 70% gevangenen zijn vreemdelingen

 

 


Al menig politieman wreef zich verbaasd zijn ogen uit toen hij de aanwijzing kreeg om de criminaliteitsstatistiek dusdanig ”mooier voor te stellen”, dat de naam ”buitenlander” (politiek correcter: ”niet-Duitser” of ”Duitser met een migratieachtergrond”), indien mogelijk, niet meer opduikt.*

 

Dat is anders in ons buurland Zwitserland. Hier wordt geheel ongedwongen en zonder angst omgegaan met criminaliteit onder buitenlanders. Bij iedere criminele daad wordt de nationaliteit van de dader zelfs genoemd. Bijzonder hoog is het aantal buitenlanders in de gevangenissen: 70,2% van het aantal gevangenen in 2009 was buitenlander, waarvan 6,1% vrouwen en 0,9% minderjarigen.

 

Dat verontrustte de gemoederen in de vredige Alpenrepubliek. Misschien is dat de reden waarom er op dit thema bij ons een taboe rust en versluierd wordt? Is men bang voor de publieke mening, die grotendeels al lang niet meer achter ”multiculti” staat, hoewel de ”gutmenschen”-politiek ons dat wel wil doen geloven?

 

In Zwitserland in ieder geval worden de burgers zakelijk geïnformeerd en kunnen rustig met elkaar praten over het thema. Hier enkele stemmen uit het internetblog van de ”Basler Zeitung”:

 

”Wanneer je bedenkt, dat die 70% buitenlanders afkomstig zijn uit een bevolkingsaandeel van 1,3 miljoen, de resterende 30% Zwitsers uit ca. 6,5 miljoen, stemt mij dat wel tot nadenken. Het zou alleen nog spannend zijn om te weten hoeveel van die 30% Zwitsers een migratieachtergrond hebben.”

 

”Zulke criminele buitenlanders moeten onmiddellijk uitgewezen worden, in plaats van ze vet te mesten!”

 

”Multiculti is gewoon niet alleen maar zonneschijn, zoals de linksen en de Groen ons willen doen geloven.”

 

”Na het minarettenreferendum hebben we nu dringend een buitenlanderreferendum nodig! Alle buitenlanders met een criminele historie moeten na het uitzitten van hun straf het land, inclusief hun familie, verlaten!”

 

”Het maakt niet uit hoe concreet de bewijzen zijn, er zijn nog altijd mooipraters die de realiteit ontkennen. Hier is het statistische bewijs van datgene, wat we dagelijks meemaken. Problemen zijn alleen maar op te lossen als ze op de agenda worden geplaatst, alles andere is contraproductief.”

 

”Het staat zwart op wit: gevangenen in Zwitserland zijn voor 70% buitenlander. Gefinancierd met ons belastinggeld. Hoe lang willen we nog tolereren, dat niet tot integratie bereid zijnde buitenlanders Zwitserland uit te kleden als een kerstgans: zelfs als ze in de gevangenis zitten?”

 

”Multiculti heeft bittere gevolgen. Wie geen integratie en assimilatie van de immigranten eist, moet niet verbaasd zijn, dat vreemde culturele waarden zoals het machogedrag, dat zich in geweld, seksueel onderdrukkende handelingen tegen vrouwen enz. uitleeft, botsen met onze culturele waarden, die in onze wetten zijn vastgelegd. Niemand heeft het over de slachtoffers!”

 

”Dat zijn toch cijfers, waarvoor geen politicus, geen buitenlander en geen Zwitser de ogen kan sluiten. Er moet dringend iets tegen buitenlandse criminelen worden ondernomen!”

 

”In plaats van de buitenlanders in een Zwitserse 3-sterren-gevangenis de kost te geven, zou men deze net zo moeten behandelen als in de meeste landen waar ze vandaan komen: onmiddellijk naar huis en een 25-jarig verbod opleggen om terug te komen.”

 

”De belangrijkste reden is, dat er steeds meer buitenlanders naar Zwitserland komen die ook een stuk van de taart willen. Ze merken echter al spoedig, dat wij Zwitsers werken voor onze luxe. Dat vinden sommige gasten heel moeilijk en komen in de criminaliteit terecht. Omdat de gevangenissen net hotels zijn, hebben ze immers niets te verliezen. Alles andere is boerenbedrog.”

 

* Uitspraken van verschillende politiemensen, die (om redenen die bekend zijn) anoniem willen blijven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoelboek voor moslims

 

 

 

De Egyptische oppositiebeweging 'Muslim Brotherhood' is bezig een islamitische versie van Facebook te ontwikkelen. De sociale netwerksite van de verboden Egyptische groepering heet IkhwanbookVolgens de makers worden islamitische waarden meer gerespecteerd op de nieuwe website. Op Ikhwanbook worden minder makkelijk foto's geplaatst dan op Facebook. Ook wordt het privéleven van de gebruikers meer in acht genomen. Verder heeft de islamitische website een andere houding ten opzichte van homoseksualiteit dan zijn liberalere evenknie Facebook.

Vooralsnog is de website aan het proefdraaien. Wanneer de officiële lancering is, is nog niet bekend.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!