Angeltjes
28-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toespraak Annemans Kamer 28.02.08


Toespraak Gerolf Annemans over de politieke toestand – plenaire vergadering Kamer  
 
 
donderdag 28 februari 2008

Waarde Collega’s, 

Nadat we hier via een proceduredebat onze spreektijd wat hebben kunnen opkrikken, kan ik niettemin niets anders dan zeggen dat wij geen vrede nemen met de gang van zaken.  Wij als Vlaams Belang blijven van oordeel dat de interimregering, die een politiek akkoord zegt te hebben bereikt over het feit dat zij zich wil omvormen tot een andere regering, weliswaar ook een interimregering, met naar verluidt een andere samenstelling, een ander programma en een andere einddatum, deze keer zijnde de Nationale feestdag van het Belgisch koninkrijk, wij als Vlaams Belang blijven van oordeel dat zo’n regering moreel en democratisch verplicht is om met een regeringsverklaring en met openheid van zaken, met precieze teksten van de akkoorden en met een degelijke verantwoording voor het voetlicht van de publieke opinie en dus voor het Parlement moet komen met wat in een normale parlementaire democratie een regeringsverklaring, een begrotingsverklaring een beleidverklaring wordt genoemd. Een verklaring die van een deftig debat wordt voorzien, met een stemming met als inzet het al dan niet wederzijds vertrouwen over de gang van zaken.

Maar oranje – paars is veel erger dan paars. Het lijkt op een compliment aan Verhofstadt maar dat is het natuurlijk niet.  Want het enige dat ik daarmee bedoel is dat inzake het schofferen, het  onder de mat vegen en het opzij stampen van het Parlement de combinatie Verhofstadt-Dehaene nog verder durft te gaan dan Verhofstadt alleen.  Een schandaal is het wat hier vandaag gebeurt.  Oranje-paars is veel erger parlementair, democratisch gesproken veel erger dan paars, want wat krijgen we nu ? 

We krijgen een flutdebatje.  Een flutdebatje waarin het vanzelfsprekend onmogelijk is om deftig de stand van zaken te behandelen. En vooral een flutdebatje waarover na afloop niet gestemd wordt of kan gestemd worden en dat een Parlement ten toon spreidt dat gewoon zonder commentaar akte neemt van wat ondemocratische en grondwettelijk gesproken zelfs illegale organen als een Raad van Wijzen een Conventie (we lijken verdorie wel een primitieve volksstam in Zuid-Amerika) beslist is.

Want als wij hier hadden kunnen debatteren, dan hadden wij tenminste de kans gehad om het theaterstuk grondig te analyseren. 

Nu moet ik mij beperken tot de aanblik die jullie als regering en als meerderheid bieden, en die aanblik, dat kan ik u wel zeggen, is niet fraai. 

De begroting is een kopie, een doorslagje van wat Verhofstadt altijd deed.  Gij, CD&V, gij maakt geen verschil. Oh ja, de debudgetteringen  worden zo niet meer genoemd.  Die heten nu  “goed bestuur”.  En de verkoop van gebouwen wordt ook niet meer verkoop van gebouwen genoemd maar “investeringsbasis voor een goed bestuur”. En de staatshervorming wordt ook niet meer staatshervorming genoemd maar een “perspectief op een dynamisch proces dat op gang gebracht is ten einde te komen tot een goed bestuur”.

Ik heb mij doodgelachen, en ik neem aan samen met mij heel veel Vlamingen, met al die krantentitels, die in navolging van Bart Somers na het VLD partijbureau van afgelopen maandag Verhofstadt als de redder van het vaderland hebben neergezet. Verhofstadt  doet het. Verhofstadt voert de forcing. Verhofstadt kan het. Verhofstadt slaagt. 

Ik wil al diegenen die de VLD uit de modder willen halen door een operatie “Verhofstadt heeft het toch maar klaargespeeld” hun pretje niet ontnemen.  Maar ik wil ze wel tot enige bescheidenheid aanzetten. 

Aan het stuur van de gammele krakende en piepende tot op de draad versleten ottobus de la Belgique zit inderdaad Verhofstadt.  Maar hij zou niet zijn geslaagd in zijn opzet, als het niet zo was geweest dat al die CD&V-ers braaf en blindelings op die bus waren gestapt, nadat ze het ticketje van hun geloofwaardigheid hadden ingeleverd, en als niet al die CD&V-ers nadien braaf hun mond hadden gehouden, ook en zelfs op het moment dat ze zagen hoe, nadat ze waren ingestapt, vooraan in de bus naast Verhofstadt het silhouet was opgedoemd van een leider die hen aan het eind van de vorige eeuw toen ze nog CVP-ers waren doodlustig in de afgrond van de politieke toegevingen en van het structurele kiezersbedrog had gereden. Zelfs toen die Jean Luc Dehaene rechtstond en naar vanachter in de bus riep dat ze allemaal koest moest zijn, dat het aloude CVP-motto “wie het kleine niet geert is het grote niet weerd” opnieuw aan het stuur zat en dat het dat of niks zou worden. 

Nadien zaten al die CD&Vers braaf en stil, maar vooral angstig, met hun beide knuistjes aan de reling vastgeklampt, in de hobbelige bus.  Ook toen zij zagen dat Verhofstadt totaal de verkeerde kant uitging en toen zij zagen dat Dehaene niettemin Verhofstadt heftig bleef aanmoedigen, ook toen ze over en weer geschud werden met veel pijn aan hun electorale rug en achterwerk tot gevolg, ook dan bleven al die CD&Vers braaf.  Er was wel wat geknor, helemaal vanachter in de bus vanwege de kartelvrienden van de N-VA.  Dat geknor werd zelfs vrij hevig toen de bus stopte en de man met het strikje aan Verhofstadt nog een assistent-chauffeur voorstelde: de genaamde Philippe Moureaux. Nu ondertussen duidelijk is geworden dat de ottobus de la Belgique zich in de richting van de CD&V afgrond heeft gezet, kondigt Verhofstadt aan dat hij uit de bus gaat springen, en ook Dehaene en Moureaux springen hem achterna. Nu is er wel wat paniek bij de CD&V ers, maar Van Deurzen die op de tweede rij zat stelt zich recht en vraagt om wat geduld en belooft een andere chauffeur.  Etienne Schouppe gaat nog iets verder en belooft dat de nieuwe chauffeur op zoek zal gaan naar de handrem indien mocht blijken dat het stuur defect zou zijn en de bus verder naar de afgrond zou blijven rijden. Vanachter in de bus wordt het de N-VA’ers nu wel wat te bar. Zij zijn de rugpijn en de pijn aan hun zitvlak beu, het schokken en hobbelen en zijn hebben er wat op gevonden. Zij blijven op de bus maar zij hebben zich geïnstalleerd in een hangmat.  Dat wil zeggen: zij rijden nog wel mee, maar ze voelen het niet meer.  Ondertussen is de bus nog eens gestopt en zijn Didier Reynders en Joelle Milquet opgestapt om te komen zeggen dat de ottobus de la Belgique in feite een prachtige Rolls Royce is en dat alles OK is.  Men zou denken dat dàt dan toch het ultieme signaal is voor de CD&V-passagiers van de bus om nu naar voren te lopen om zelf het stuur in handen te nemen of dat ze gewoon van die ottobus de la Belgique af zouden springen.

Maar nee, dat doen ze niet.  Ze blijven braafjes zitten.  Een debat over de toestand dat willen ze niet, een stemming in het Parlement of zo.  Nee.  Ze willen gewoon blijven zitten.  Want zij weten uit hun ervaring en uit de geschiedenis van hun partij : er is niks zo definitief als iets wat door Dehaene voorlopig is genoemd.  De braafheid van de CD&V is nu definitief geïnstalleerd. 

Verhofstadt kortom, moet dus niet te hoog van de toren blazen.  Zijn verdienste is niet erg groot en ze kwam enkel tot stand door een externe factor.  Wat hij zogenaamd heeft kunnen doen, heeft hij alleen maar kunnen doen omdat het keelgat van de CD&V, het slikvermogen, het doorslikvermogen van de CD&V de afgelopen maanden stelselmatig alsmaar verder is toegenomen en omdat de CD&V ondertussen bereid is gevonden om gelijk wat te slikken. 

De  CD&V staat verder van kant dan ooit. De borrelnootjes zijn futiele dingetjes geworden en wij wachten met aandacht op de teksten.  Wij hebben vastgesteld dat de meeste hapjes afkomstig zijn uit het rapport van de Vlaamse administratie.  Ik zeg niet dat het slechts administratieve dingetjes zijn, maar wel dat de 94 oorspronkelijke voorstellen er nu een tiental zijn geworden (een tiende blijft er ongeveer van over, ochot) en dat wij als Vlaams Belang zorgvuldig zullen vergelijken wat er inhoudelijk overblijft van die tien voorstellen nadat zij door de mallemolen van de Laruelles en de Milquets en de Moureaux zijn gehaald.  De tweede fase is een brede lijst die volgens de geruchten alles en niets kan betekenen.  Dus niks met andere woorden. En Brussel-Halle-Vilvoorde daarvan wordt nu reeds beslist dat de CD&V zou aanvaarden dat het een onderhandelde oplossing moet worden, met andere woorden een voor Vlaanderen nadeliger oplossing dan het hier in deze Kamer gestemde Vlaamse voorstel. 

Verder van kant dan ook en toch -in het belang, tja, in het belang van wie eigenlijk?- doet de CD&V stille voort.  Met een stukje kartel in een hangmat, doet de CD&V stille voort met datgene waaraan de CVP kapot gegaan is: het land tegen heug en meug regeren, onder de kundige leiding van de man met het strikje.  Want dat is dus de hele essentie geweest van deze hele crisis.  Hoe dikwijls ik ook de Panorama-reportage van De Vadder of de tien grote stukken van De Standaard ook herlees: ik kom telkens weer tot diezelfde conclusie.  De crisis ging niet over de veel te ver gaande radicale CD&V die een akkoord onmogelijk maakte.  De crisis ging over een Milquet die maandenlang schijnbaar onschuldig niets anders heeft gedaan dan oranje-blauw sabotteren om er in opdracht van de man met het strikje oranje-paars van te maken. 

Ik voorspel u, collega’s van de CD&V: als ge verder zo braaf blijft zitten in die ottobus de la Belgique, dan zult ge eindigen zoals paars zelf is geëindigd, namelijk bont en blauw !  
 

    De neutrale berichtvervalsers van de 0000 hadden weer niets gehoord, daarom dat wij de tekst integraal publiceren.  Ons bereik is wat minder, maar ons geweten is tenminste zuiver.      

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ach, 't is niet erg ...



Een kort berichtje.  In Nederland zijn er ook disc jockeys, maar die zitten niet in het parlement gewichtig hun nagels te knippen.  Een van hen ging optreden in Damascus, de hoofstad van het fijne land Syrië.  Helaas, driewerf helaas, de platendraaier heeft zijn contract afgezegd.  Hij ontving te veel e-mails die hem met de dood bedreigden.  Omdat hij Nederlander is, zoals Geert Wilders en omdat hij natuurlijk ketelmuziek komt spelen.  Ach, 't is niet erg ... een tussendoortje, een reclameblokje voor de multikul-aanhangers.  Vrede zij met u, evenals met de andere onnozelaars.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kartel ontrafeld door Luc Martens

Luc Martens is burgemeester van Roeselare, gewezen  Vlaams minister van cultuur maar vooral gedurende vele jaren hoofd van de studiedienst van de CVP.  Een verstandig man, die zijn capaciteiten integraal ten dienste stelt van de partij, wat hem onmiddellijk een stuk onverstandiger maakt, maar ja, wie zijn wij ?
Over het kartel met de N-VA laat Martens zich sceptisch uit in Het Laatste Nieuws en le Matin/de Morgen.

"Ooit zullen we kleur moeten bekennen: gaan we echt samen of kiezen we voor de scheiding?
Het is normaal dat je elkaar eerst wat beter leert kennen, tijdens een proefperiode, maar uiteindelijk moet je beslissen of je het echt meent met elkaar of niet. Als je geen echte keuze maakt, eindigt zo'n relatie meestal in bedrog. We moeten tonen dat er meer in het spel is dan profiteren. Dan lijkt het erop dat het kartel CD&V enkel helpt de grootste fractie te zijn in het parlement en dat die constructie N-VA toelaat meer mandaten binnen te rijven dan ze waard is"  Duidelijk, nietwaar ! Na 21 juli  kan het kartel nog wel even blijven meegaan. Dan kunnen we nog weleens in kartel naar de kiezer trekken, maar daarna moet er duidelijkheid zijn."

Martens vindt het ook gevaarlijk om CD&V uit de regering te halen als N-VA het communautair akkoord eind juli niet voldoende verregaand zou vinden. "Daar moeten we voorzichtig mee zijn. CD&V heeft in december zijn bocht ingezet en nu hebben we hem stilaan helemaal genomen. De komst van Schouppe als voorzitter heeft voor een koerswijziging gezorgd. Als ACW'er heeft hij het sociaaleconomische thema weer op de voorgrond geplaatst. Het zijn niet langer alleen de communautaire standpunten die tellen".
 

Zou Martens zich realiseren met zijn cynisch opportunisme hoe ontluisterend zijn verklaringen in de oren van de gewone man klinken ?  Of kan hem dat niet meer schelen ?  Is hij overtuigd dat de gewone man al lang heeft afgehaakt en dat er daarom openlijk over wederzijds bedrog kan gesproken worden in termen van winst en verlies ?

Het is hoe dan ook duidelijk gezegd,  door niet de eerste de beste, dat het kartel niet meer is dan politieke macht via wiskunde.  En niettegenstaande de twee partijen niet bij mekaar horen, willen ze best  samen naar de volgende verkiezingen trekken, om de burgers nog  eens een rondje verkiezingsbedrog aan te bieden. 

Laten we hopen dat de kiezers langzamerhand beseffen hoe de vork aan de steel zit en dat heel dit kartelgedoe niet meer is dan platte postjesjagerij.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Integratie schiet goed op

We komen er wel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van Waalse Collaboratie-mythe

Collabos : la fin d'un mythe    wallon

De Libre Belgique publiceert vandaag een gedurfd artikel, dat menig fanatiek francofoon zal laten knarsetanden. Aan gruizelementen wordt de legende gegooid van de moedige Walen die allen in de Weerstand de nazi's bevochten, terwijl de Vlamingen bij diezelfde nazi's op schoor kropen.  Wij hebben gepoogd het artikel zo getrouw mogelijk te vertalen, zij het dat enkele Franse uitdrukkingen misschien anders klinken in onze taal. "Allons enfants, de la Patrie ... Deutschland über alles und für Belgiskse nikske".  Ja, ja, die Walen toch.  Vrienden, verspreid di artikel !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapitalisten zonder scrupules : zo hoort het.





(met dank aan www.tscheldt.be)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk aan de winkel bij de politie



Politie belooft voor dit jaar 25000 ademtests

Het korps telt ongeveer 2.500 agenten, dat is 10 x per jaar dat elke agent even zal blazen : moet kunnen.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=4U1OLG0O


Vandaag kan het niet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofdsjaalverbod stedelijk onderwijs Allah-stad ?



In het onvolprezen  Het Nieuwsblad vonden wij een omstandige beschrijving van de problematiek inzake de hoofdsjaals in het stedelijk onderwijs.  Aagezien het op internet staat en wij de bron citeren en loven, zal er geen bezwaar zijn dat we dit artikel overnemen ?  "Lees Het Nieuwsblad via Angeltjes", zou dat geen mooi reclameslogan kunnen zijn ?

Geen meerderheid voor hoofddoekenverbod in stadsonderwijs

De Antwerpse meerderheid van SP.A-Spirit, CD&V-N-VA en Open VLD heeft te veel dissidente stemmen om het hoofddoekenverbod uit te breiden naar het stadsonderwijs. Met het voorstel dat nu op tafel ligt, moeten burgemeester Janssens en onderwijsschepen Voorhamme hengelen naar een wisselmeerderheid bij het Vlaams Belang.

Niet alleen de allochtone gemeenteraadsleden van SP.A, Spirit en CD&V weigeren deze dresscode voor het stadsonderwijs goed te keuren, ook nogal wat autochtone raadsleden van de SP.A zien de uitbreiding van het hoofddoekenverbod niet zitten. 'Dit is geen opstand tegen burgemeester Janssens, wel een krachtig signaal', klinkt het bij de tegenstanders.

Zelfs als alleen de allochtone raadsleden tegen zouden stemmen, is er geen meerderheid meer. Het gaat om vijf stemmen bij SP.A, één bij Spirit en twee bij CD&V. Dan slinkt de meerderheid van 33 op 55raadsleden, naar 25. Als er nog enkele autochtone SP.A'ers afhaken, waarbij de namen van Maya Detiège, Seppe De Blust en Frank Hosteaux vallen, zit de coalitie nog meer in het slop.

Tenzij de tegenstanders zich onthouden, moet Janssens naar een wisselmeerderheid met het Vlaams Belang zoeken. 'Dat moet dan maar', reageert Youssef Slassi (SP.A). 'Dit thema is voor ons té belangrijk. We hebben ons een jaar geleden bij de democratische meerderheid neergelegd, met lange tanden trouwens. En het bestuursakkoord met het hoofddoekenverbod goedgekeurd. Maar de grens was toen, dat het alleen om mensen achter een fysiek loket ging. Die grens is ondertussen systematisch verlegd naar iedereen die in contact kwam met de burger. En dan nu naar het stadsonderwijs.'

'Wij pikken dit niet', zegt ook Ergun Top. 'Een jaar geleden hebben we dat geslikt, met pijn in het hart. Maar dit is nooit afgesproken in het bestuursakkoord. Heeft het Antwerpse onderwijs geen andere problemen?'

Maya Detiège verzet zich trouwens ook in het partijbestuur van de SP.A in Brussel tegen het Antwerpse hoofddoekenverbod. 'We creëerden de dresscode om neutraliteit aan het loket te garanderen, in de hoop de gemeenschappen naar elkaar toe te brengen. We moeten toegeven dat dit in de praktijk niet echt gelukt is. Het heeft ons veeleer verdeeld en zelfs een slecht imago in heel Vlaanderen bezorgd.'

Burgemeester Patrick Janssens is niet zelf vragende partij om met de uitbreiding naar het stadsonderwijs de bijzonder gevoelige discussie opnieuw te voeren: 'Maar we kunnen niet anders. De Raad van State oordeelde dat het aan de inrichtende macht is om een uniforme regeling te treffen. Als inrichtende macht wil de stad voorbereid zijn op eventuele juridische procedures. Verschillende godsdiensten drongen ook aan op een waterdichte regeling voor leerkrachten die levensbeschouwelijke vakken geven.'

Volgens onderwijsschepen Robert Voorhamme is alle commotie voorbarig. 'Er wordt nog volop juridisch advies ingewonnen', reageert zijn woordvoerder Joke Cortens. 'Pas bij de volgende vergadering zal de beleidsraad van het stedelijk onderwijs een definitief standpunt innemen. De voorstellen die nu circuleren zijn voorbarig, er is nog niets beslist.' Het is daarbij zelfs helemaal niet zeker of de gemeenteraad het laatste woord krijgt. Zo bekijken juristen behalve de inhoud ervan ook of dit voorstel wel langs de gemeenteraad moet passeren.

 Kris Goossenaerts

(Geheel toevallig brengen wij morgen het artikel dat Dr. Willem Pee schreef over Dr. Jozef Goossenaerts)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don't cry for her, Argentina






Wat wil je ?  Als je geen identiteit hebt, kan je je tenminste laten gaan.  (met dank aan www.hetvrijevolk.com)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politiestaat en verklikkersmaatschappij



Wij willen niet de wijsneus uithangen en ons moeien met het debat over mogelijke personeelstekorten bij de politie, dat gisteren 27 februari gevoerd werd in de commissie Biza in het federale parlement.

Zoals elke normale Vlaamse burger, die een ingebouwde aversie bezit tegen het gezag, zijn wij vanzelfspekend geen voorstanders van een door de politie beheerste staat. Zeker nu het regime zich zeer nadrukkelijk meester maakt van de benoemingen en de korpsen volstouwt met poltiek correcten, is het gevaar van een politiestaat die zich eenzijdig opstelt lang niet denkbeeldig.

Anderzijds kan men er niet onderuit vast te stellen, dat de maatschappij onveiliger geworden is.  De parameters van de statistieken veranderen om met cijfers uit te pakken, die het tegendeel bewijzen, is een goedkope truc die men niet eindeloos kan herhalen.  Het is ook een onloochenbaar feit dat de criminaliteit voor een veel te groot stuk gepleegd wordt door vreemdelingen.  Dit is géén racistische conclusie, dit is de realiteit. 

Of er meer agenten nodig zijn, moeten de experten uitmaken.  Onze maatschappij heeft recht op bescherming tegen misdadigers en boeven.  Daarvoor bestaat een neutraal politiekorps dat niet selectief te werk gaat, dat aanspraak kan maken op waardering van de bevolking en dat vooral niet onder politieke druk zijn taak vervult.

De Wael zei gisteren in de commissie het volgende, dixit de Morgen : 

"De samenleving en de beleidsverantwoordelijken moeten een niveau bepalen en moeten op een gegeven moment zeggen: daarmee kunnen we het doen. Anders riskeert men zonder het goed te beseffen te verglijden naar een politiestaat. Sommigen zouden dat misschien graag hebben, maar dat is niet mijn ideaal."

Hier komt weer dat belerende en  insinuerende vingertje om te waarschuwen tegen een politiestaat en de stiekeme voorstanders van dit onvrije systeem.  De arme minister weet niet wat hij zegt : hij en zijn politieke paladijnen hebben de vensters en deuren van dit land wagenwijd opengezet om naast behoorlijke vreemdelingen ook ganse stoottroepen criminelen binnen te halen.  Dààr ligt de oorzaak van de malaise, en het gedaas van een politiestaat of een verklikkersmaatschappij zijn zwakke argumenten van zwakke politiekers die niet opgewassen zijn tegen hun verantwoordelijkheden.  Als een liberaal zich laat ombouwen tot een socialist, moet hij niet te veel uit zijn nek kletsen over "zijn ideaal".

We gingen ons niet moeien maar we wilden toch een en ander kwijt.  Het is ook een stukje onze samenleving, ons land en ons volk.  Waarvoor wij ons niet schamen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio beluisteren ?



De gazet Standaard/Standard online doet een polletje om de voorkeur van hun webstekraadplegers te peilen over hun voorkeur radiozender.  Hier zijn de resultaten :

Welke Vlaamse radiozender geniet uw voorkeur?

29.81%
6.08%
14.86%
2.64%
30.11%
6.83%
6.08%
3.59%
3.358 deelnemers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij stappen de burgerjournalistiek in



Word reporter voor gva.be
 "Een journalistieke opleiding is absoluut niet nodig. Een neus voor nieuws en een gezonde motivatie om een leuk artikeltje te schrijven volstaat. Als 'burgerjournalist' breng je verslag uit van alles wat je opvalt."


Ja, gedaan met de blog.  Dankzij de aansporingen van onze vriend Jos, gaan wij Angeltjes opdoeken en worden wij "burgerjournalist" bij de Gazet van Antwerpen.  U merkt het onmiddellijk : de Gazet van Antwerpen, niet de Frut, de Gazet van Janssens, de Gazet van Allah, het Stalinistisch Blad van Linkeroever, neen zulke taal zal nooit meer de onze zijn. Wij praten vanaf nu Antwerps met een Noord-Nederlands accent en als we het hebben over een molenaar, zal er steeds Mijnheer aan voorafgaan. En "Dura Lex, sed supra Lex".  Daar zullen al die andere kandidaten wel even niet aan kunnen tippen.

De Gazet vraagt "burgerjournalisten", dat zijn mensen die nieuwtjes aanbrengen uit hun streek, dorp, gemeente, gehucht en die berichten komen in de online versie van de Frut, pardon de Gazet van Antwerpen.  En als het goed is en als we braaf zijt en niet elke dag nieuws toesturen om gemeenteraadsleden van verdachte partijen de hemel in te prijzen, dan komen onze knullige berichten zelfs op het eerste blad. "Op de één", zoals dat heet in  Vlaamse vaktermen, rechtstreeks vertaald uit het Frans "A la une".

Wij wonen in Antwerpen, zoals u weet en een goede vriend maakte er ons onlangs opmerkzaam op, dat het zeer zelden gebeurt dat Antwerpenaren hun stad verlaten.  Zij zijn daar geboren en opgegroeid (sommigen ook opgevoed) in de overtuiging dat de planeet overal Antwerpen is.  Enkelingen hebben een vaag vermoeden dat er nog woonkernen zijn op de wereld maar dat zijn vooral Afrikaanse dorpen of huisjes met boeren. A-inwoners zijn er ook van overtuigd dat ze met hun scherpe taal en hun snijdende klinkers aan de oorsprong liggen van het Engels (zoals ook Shakespeare in deze stad geboren zou zijn ; in de Steenhouwversvest om precies te zijn)  en ieder mens die een beetje anders praat, is onveranderlijk een "boerke".  Inwoners van A begrijpen niet dat ze in de rest van Vlaanderen beschouwd worden als zelfingenomen lawaaimakers. "Allez, wazeediena ?" (wat zegt die nu ?) 

Dus wij kunnen enkel en alleen berichten over deze stad, waar zich uiteraard veel afspeelt, het een al fraaier dan het andere. Soms ook heel aangebrande nieuwtjes, zoals een schepen die in een parkeergarage aangetroffen werd in een auto met een vooraanstaande madame van zijn partaai in zijn armen en zij in zijn pantalon.  In Nederland doet men die dingen sportief in het fietsenhok van het Raadhuis, in deze contreien in een ordinaire parkeergarage. 

Dat soort berichten zouden wij graag als burgerjournalist brengen, evenals prangende artikels die de nieuwsgierigheid van de lezer prikkelen : "Wie is de vader van het kind van ...?" En natuurlijk zeer veel verslagen over de talrijke concerten doorheen de stad met telkens enkele briljante loftuitingen over de weldadige organisator.  Een voorpoefje : "De erudiete concertorganisator van de fantastische stad Antwerpen,  is er zelfs in gelukt om in het Vlaams Parlement een concert in te richten met Tom Barman, Will Tura, Raymond van het Groenewoud en Dirk Brossé". 

Maar dat is in Brussel en zover gaan wij niet. Jos, wat denk je, maken we kans ?

Ray, de burgerjournalist in spe


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mohammed - spotprenten



De Duitse Biza-minister Schaübler heeft aan Zeit gezegd, dat alle Europese kranten de Mohammed-spotprenten zouden moeten afdrukken.  "Wij vinden ze ook ellendig maar het gebruik maken van de persvrijheid is geen reden om geweld uit te oefenen".  Hij zegt dat in het Deutsch, zoals we hieronder de tekst brengen voor wie graag zijn kaken laat kraken. 

Gaan wij vragen aan onze ministers De Wael (Biza - federaal), Keulen (Biza - Vlaams) of Bourgeois (Media - Vlaams) wat zij van die uitspraak van hun collega vinden ?  Ik ken het antwoord van de hypocrieten al : "Wij hebben geen zeggenschap over de pers, gelukkig maar".  Hypocrieten, inderdaad.   Dan maar aan de hoofdredacties van de kwaliteitsmedia en de tweedehandsgazetten ?   We maken ons geen illusies : de persvrijheid is een begrip dat even vermolmd is als de democratie. En hoe meer er geschermd wordt met objectieve of neutrale berichtgeving,  hoe meer er gemanipuleerd wordt.  Voorlopig kan de burger zijn weg vinden via internet maar twijfel er niet aan, dat de regimes binnenkort daar ook met hun fuiken klaarstaan.


“Eigentlich müssten jetzt alle europäischen Zeitungen diese Karikaturen abdrucken, und zwar mit der Erklärung: Wir finden sie auch miserabel, aber die Inanspruchnahme von Pressefreiheit ist kein Grund, Gewalt zu üben”.

http://www.pi-news.net/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT minimaliseert, Bourgeois speelt mee


Dinsdagavond tijdens het gesproken dagblad op de televisie,  na al het gefilterde en gekleurde nieuws zei de beleefde buiksprekersjongen Wim de Vilder : "Ha ja, er is nog iets, er was wat gerommel in de Europese Unie over onze fijne zender, maar de Europeanen hebben onmiddellijk hun onderzoek stopgezet.  Het was niks. Ze waren verkeerd.  Onze brave minister Bourgeois heeft alles geregeld.  En nu het Weerbericht voor de duivenliefhebbers u gebracht door de vrienden van Agalev.  Morgen ben ik er niet dan is het de beurt aan die van Spirit".   

De manier waarop de klachten door de EU minimalistisch voorgesteld werden door De Vilder is typisch voor de desinformatie van de 0verbodige 0nvlaamse 0penbare 0mroep.  De feiten zijn wat ze zijn en in december 2007 was Bourgeois al op de hoogte ; er was dus voldoende tijd om onmiddellijk te plooien, door de knieën te gaan en aanpassingen voor te bereiden.  

De nodige wijzigingen  inzake openheid van eigen inkomsten worden doorgevoerd en nieuwe media zullen onderhevig zijn aan een beslissing van de Vlaamse Regering, die natuurlijk niet graag op de vingers wordt getikt door Europa.  Ook het mediadecreet zal  aangepast worden.  Over die nieuwe media heerst zeer veel onduidelijkheid, tegenspraak en vooral ontbreekt een verantwoording.

Nu doen, alsof alles bij het oude blijft, is belachelijk en leugenachtig, zoals te verwachten van een instituut dat bol staat van eigendunk en overbodigheid.  Bourgeois speelt dit spel mee, zoals ook van deze zwakke minister kan verwacht worden.  Die man laat zich telkens en telkens weer inpakken.  Zoveel onbekwaamheid  en meegaandheid is gênant.

Voor de luisteraar/kijker zal er weinig veranderen : morgen of volgend jaar zullen wij niet over een échte Vlaamse omroep beschikken, die de neutraliteit als een erezaak beschouwt.  Natuurlijk niet, dat zal een zaak van lange adem blijven.  Intussen is het wel leuk dat de pedante betweters door mekaar geschud worden en  dat hun onaantastbaarheid even wankelt. Wij rekenen uiteraard op de alerte leden van de Raad van Bestuur en ook op de concurrenten van VTM die beter dan wie ook geïnformeerd zijn over mogelijke malversaties door de VRT.

Het feit dat de nieuwsdienst na langdurig intern overleg de zaak naar buiten brengt als een divers nieuwtje, zegt al genoeg over de paniek die ontstaan is in het Overbodigste instituut van Vlaanderen.  Ze hebben weer eens bewezen dat nieuwsbrengen niet hun eerste bekommernis is, maar wel nieuws brengen dat door de censuurmangel van het eigenbelang is gepasseerd. 

Laten we nog even kort resumeren waar Angeltjes ten persoonlijken titel heen wil met een openbare omroep : de bestaande wordt onderworpen aan een diepgaande audit om te komen tot een nieuwe afgeslankte versie met beperkte opdrachten  op het vlak van neutraal nieuws, aandacht voor de Vlaamse kunstenaars en dito producties, wetenschappelijk nieuws en magazines en een bescheiden aanwezigheid in de sector ontspanning.  Personeelsbezetting van maximaal 500 personen.  Twee televisiezenders en enkele radiozenders.  Het uitgangspunt bij dit alles is, dat de overheid niet moet instaan voor het amusement van de burgers, daarvoor zijn de commerciële omroepen.

Ray (géén vijand van het medium, wel een vijand van de huidige partijdige VRT)

NASCHRIFT

En dit copieerden we op de webstek van het Overbodige ding.  Ze beseffen niet hoe ridicuul ze zijn, ofwel gaan ze ervan uit dat wij allemaal domoren zijn.  Het zal dat laatste zijn.

Striktere afspraken voor de toekomst

De commissie wil striktere afspraken voor de toekomst. Nieuwe kanalen of activiteiten die de VRT opstart, moeten passen in zijn opdracht als openbare omroep en goedgekeurd zijn door de Vlaamse regering. De VRT moet ook zijn merchandising en andere commerciële activiteiten publiek maken.

De VRT mag ook geen geld meer oppotten. De omroep mag op het einde van het jaar maar 10 procent van het budget opsparen. Is er meer geld over, dan moet het worden teruggestort aan de Vlaamse overheid.

Volgens het kabinet van minister van Media Geert Bourgeois zijn al veel maatregelen genomen om tegemoet te komen aan de vragen van de commissie, maar Bourgeois neemt wel het initiatief om het mediadecreet aan te passen.

De VRT kan zich vinden in de maatregelen die de Commissie heeft opgedragen. "Veel van die maatregelen zijn aanvaardbaar en worden al doorgevoerd", zegt ook woordvoerster Diane Waumans.


27-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vrije Volk en Zarah Leander



Een Nederlandse vrouw vertelt bij het vrije volk hoe het is om zich als Nederlandse in het buitenland te gevoelen en dan vervolgens je kinderen te zien opgroeien als de tweede generatie en finaal de derde generatie. Ze heet Zarah Leander, schrijft ze, maar dat geloven we niet.  "Ich bin von Koppf bis Fuss auf Liebe eingestellt",  dan heb je geen gezin, hoor.

 http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5522&titel=Allochtoon_of_Nederlander_van_buitenlandse_afkomst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. KRO : Voor het zingen de kerk uit


De katholieke beroepslafaarden van de KRO die aankondigden een film te willen maken met de wreedheden van de bijbel staken dit project.  Er zijn niet genoeg voorbeelden om deze te linken aan de actualiteit.  De bedoeling was Geert Wilders in de wielen te rijden.

Geen film over de Bijbel

Na uitvoerig overleg hebben journalisten van diverse redacties van de KRO besloten om geen film te maken over de Bijbel. Dat was een van de plannen om deel te nemen aan de discussie die Geert Wilders heeft opgeroepen met zijn voorstel om de Koran te verbieden. 

Na uitgebreide research leverde koppeling van Bijbelcitaten aan actuele politieke gebeurtenissen en gewelddaden onvoldoende basis voor een gedegen journalistieke productie op. 

Het doel van het KRO-project was een bijdrage te leveren aan de discussie over de methode die Geert Wilders – naar eigen zeggen – wil toepassen bij zijn verfilming van de Koran. Dit doel zou in de ogen van KRO-journalisten onvoldoende worden gerealiseerd.

Allemaal moeite voor niets : in het eigen nest schijten is ditmaal niet gelukt.  Blijven oefenen en zoeken, sukkels. Qua mentaliteit zijn jullie net hetzelfde als de nazi's : bezeten door zoveel haat dat het eigen volk vernietigd wordt.

Zo, weer heel wat vrienden bijgemaakt in Nederland.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correcte stellingname inzake Kosovo


De Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) weigert Kosovo momenteel te erkennen als een zelfstandige staat.  Zij vreest dat er nog heel wat politieke en eventueel militaire verwikkelingen kunnen ontstaan ingevolge deze zelfstandigheid die in twijfelachtige omstandigheden ontstaan is.  Bovendien beschikt Kosovo niet over de vereiste kwalificaties om op alle vlakken als zelfstandige democratie te functioneren.  SVP/UDC pleit veeleer voor een rol van neutraal bemidelaar en verwijst naar een UNO-resolutie waarin de provincie Kosovo deel uitmaakt van de Servische staat.

De Zwitserse bondsregering heeft vandaag, tegen de wil in van de grootste politieke partij, Kosovo erkend.

Voor alle duidelijkheid : het zou nogal gek zijn dat  Vlaamse autonomisten een ander volk zijn zelfstandigheid zouden ontzeggen.  In het geval van Kosovo pleiten er voldoende redenen voor een afstandelijke benadering, niet in het minst het gebrek aan eigen degelijke infrastructuur en ervaring in bestuurszaken. Los van de geografische kruitvatomgeving.

UDC) L'UDC condamne la reconnaissance prématurée et irréfléchie du Kosovo par le Conseil fédéral. Ce procédé viole la neutralité puisque la Suisse prend ainsi unilatéralement position dans un conflit ouvert. Le Conseil fédéral soutient la déclaration d'indépendance contraire au droit international public et unilatérale d'une province qui, selon une résolution de l'ONU, fait indubitablement partie du territoire de l'Etat serbe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eentje uit "De Avond"

REYNDERS EERSTE MINISTER ?


HOEPEL OP, SUKKELKLOOT
(de woorden van Sarkozy)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder Staatslieden

 



And than I zee to Leterme : "Stee in the hospital and I zal arrangeer everyding for you".  And the stoepid man did it.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT volgens een oud-medewerker = 0000

Onvrede bij de 0000 ?  Wacht tot ze na hun pensioen durven praten.  Dit is een fragmentje uit een vraaggesprek met Fred Janssen, de reporter van allerlei leuke info-programma's zoals Terloops.  Janssen zegt dat de politiek de commercie heeft binnengeloodst en de economische managementsprincipes.  Hij kan het weten natuurlijk.  Wat hij niet zegt, is dat de politiek zichzelf niet heeft teruggetrokken na de invoering van de commercie.
Fred Janssen
 
 "Zoals zoveel mensen van mijn generatie ben ik verknocht aan de openbare omroep. Het DNA van die omroep, dat zit in mijn bloed. Maar de VRT, zoals hij vandaag is, ga ik geen seconde missen. Alles is veranderd op de dag dat de politiek zei: we gaan de omroep aan de commercie geven. Van de ene dag op de andere stonden er 92 managers. Plots werd er over van alles gepraat, behalve over programma's. [...] Ik heb al honderd keer gevraagd: maar wat doen die mensen nu toch? Niemand die dat weet. Ik heb dat ooit eens aan zo'n manager gevraagd: Wat is uw functie? En wat antwoordde hij? De inkomsten uit sms-wedstrijden te verhogen. (slaat de handen in de lucht")




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!