Angeltjes
28-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Mohammed - spotprenten



De Duitse Biza-minister Schaübler heeft aan Zeit gezegd, dat alle Europese kranten de Mohammed-spotprenten zouden moeten afdrukken.  "Wij vinden ze ook ellendig maar het gebruik maken van de persvrijheid is geen reden om geweld uit te oefenen".  Hij zegt dat in het Deutsch, zoals we hieronder de tekst brengen voor wie graag zijn kaken laat kraken. 

Gaan wij vragen aan onze ministers De Wael (Biza - federaal), Keulen (Biza - Vlaams) of Bourgeois (Media - Vlaams) wat zij van die uitspraak van hun collega vinden ?  Ik ken het antwoord van de hypocrieten al : "Wij hebben geen zeggenschap over de pers, gelukkig maar".  Hypocrieten, inderdaad.   Dan maar aan de hoofdredacties van de kwaliteitsmedia en de tweedehandsgazetten ?   We maken ons geen illusies : de persvrijheid is een begrip dat even vermolmd is als de democratie. En hoe meer er geschermd wordt met objectieve of neutrale berichtgeving,  hoe meer er gemanipuleerd wordt.  Voorlopig kan de burger zijn weg vinden via internet maar twijfel er niet aan, dat de regimes binnenkort daar ook met hun fuiken klaarstaan.


“Eigentlich müssten jetzt alle europäischen Zeitungen diese Karikaturen abdrucken, und zwar mit der Erklärung: Wir finden sie auch miserabel, aber die Inanspruchnahme von Pressefreiheit ist kein Grund, Gewalt zu üben”.

http://www.pi-news.net/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT minimaliseert, Bourgeois speelt mee


Dinsdagavond tijdens het gesproken dagblad op de televisie,  na al het gefilterde en gekleurde nieuws zei de beleefde buiksprekersjongen Wim de Vilder : "Ha ja, er is nog iets, er was wat gerommel in de Europese Unie over onze fijne zender, maar de Europeanen hebben onmiddellijk hun onderzoek stopgezet.  Het was niks. Ze waren verkeerd.  Onze brave minister Bourgeois heeft alles geregeld.  En nu het Weerbericht voor de duivenliefhebbers u gebracht door de vrienden van Agalev.  Morgen ben ik er niet dan is het de beurt aan die van Spirit".   

De manier waarop de klachten door de EU minimalistisch voorgesteld werden door De Vilder is typisch voor de desinformatie van de 0verbodige 0nvlaamse 0penbare 0mroep.  De feiten zijn wat ze zijn en in december 2007 was Bourgeois al op de hoogte ; er was dus voldoende tijd om onmiddellijk te plooien, door de knieën te gaan en aanpassingen voor te bereiden.  

De nodige wijzigingen  inzake openheid van eigen inkomsten worden doorgevoerd en nieuwe media zullen onderhevig zijn aan een beslissing van de Vlaamse Regering, die natuurlijk niet graag op de vingers wordt getikt door Europa.  Ook het mediadecreet zal  aangepast worden.  Over die nieuwe media heerst zeer veel onduidelijkheid, tegenspraak en vooral ontbreekt een verantwoording.

Nu doen, alsof alles bij het oude blijft, is belachelijk en leugenachtig, zoals te verwachten van een instituut dat bol staat van eigendunk en overbodigheid.  Bourgeois speelt dit spel mee, zoals ook van deze zwakke minister kan verwacht worden.  Die man laat zich telkens en telkens weer inpakken.  Zoveel onbekwaamheid  en meegaandheid is gênant.

Voor de luisteraar/kijker zal er weinig veranderen : morgen of volgend jaar zullen wij niet over een échte Vlaamse omroep beschikken, die de neutraliteit als een erezaak beschouwt.  Natuurlijk niet, dat zal een zaak van lange adem blijven.  Intussen is het wel leuk dat de pedante betweters door mekaar geschud worden en  dat hun onaantastbaarheid even wankelt. Wij rekenen uiteraard op de alerte leden van de Raad van Bestuur en ook op de concurrenten van VTM die beter dan wie ook geïnformeerd zijn over mogelijke malversaties door de VRT.

Het feit dat de nieuwsdienst na langdurig intern overleg de zaak naar buiten brengt als een divers nieuwtje, zegt al genoeg over de paniek die ontstaan is in het Overbodigste instituut van Vlaanderen.  Ze hebben weer eens bewezen dat nieuwsbrengen niet hun eerste bekommernis is, maar wel nieuws brengen dat door de censuurmangel van het eigenbelang is gepasseerd. 

Laten we nog even kort resumeren waar Angeltjes ten persoonlijken titel heen wil met een openbare omroep : de bestaande wordt onderworpen aan een diepgaande audit om te komen tot een nieuwe afgeslankte versie met beperkte opdrachten  op het vlak van neutraal nieuws, aandacht voor de Vlaamse kunstenaars en dito producties, wetenschappelijk nieuws en magazines en een bescheiden aanwezigheid in de sector ontspanning.  Personeelsbezetting van maximaal 500 personen.  Twee televisiezenders en enkele radiozenders.  Het uitgangspunt bij dit alles is, dat de overheid niet moet instaan voor het amusement van de burgers, daarvoor zijn de commerciële omroepen.

Ray (géén vijand van het medium, wel een vijand van de huidige partijdige VRT)

NASCHRIFT

En dit copieerden we op de webstek van het Overbodige ding.  Ze beseffen niet hoe ridicuul ze zijn, ofwel gaan ze ervan uit dat wij allemaal domoren zijn.  Het zal dat laatste zijn.

Striktere afspraken voor de toekomst

De commissie wil striktere afspraken voor de toekomst. Nieuwe kanalen of activiteiten die de VRT opstart, moeten passen in zijn opdracht als openbare omroep en goedgekeurd zijn door de Vlaamse regering. De VRT moet ook zijn merchandising en andere commerciële activiteiten publiek maken.

De VRT mag ook geen geld meer oppotten. De omroep mag op het einde van het jaar maar 10 procent van het budget opsparen. Is er meer geld over, dan moet het worden teruggestort aan de Vlaamse overheid.

Volgens het kabinet van minister van Media Geert Bourgeois zijn al veel maatregelen genomen om tegemoet te komen aan de vragen van de commissie, maar Bourgeois neemt wel het initiatief om het mediadecreet aan te passen.

De VRT kan zich vinden in de maatregelen die de Commissie heeft opgedragen. "Veel van die maatregelen zijn aanvaardbaar en worden al doorgevoerd", zegt ook woordvoerster Diane Waumans.


27-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vrije Volk en Zarah Leander



Een Nederlandse vrouw vertelt bij het vrije volk hoe het is om zich als Nederlandse in het buitenland te gevoelen en dan vervolgens je kinderen te zien opgroeien als de tweede generatie en finaal de derde generatie. Ze heet Zarah Leander, schrijft ze, maar dat geloven we niet.  "Ich bin von Koppf bis Fuss auf Liebe eingestellt",  dan heb je geen gezin, hoor.

 http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5522&titel=Allochtoon_of_Nederlander_van_buitenlandse_afkomst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. KRO : Voor het zingen de kerk uit


De katholieke beroepslafaarden van de KRO die aankondigden een film te willen maken met de wreedheden van de bijbel staken dit project.  Er zijn niet genoeg voorbeelden om deze te linken aan de actualiteit.  De bedoeling was Geert Wilders in de wielen te rijden.

Geen film over de Bijbel

Na uitvoerig overleg hebben journalisten van diverse redacties van de KRO besloten om geen film te maken over de Bijbel. Dat was een van de plannen om deel te nemen aan de discussie die Geert Wilders heeft opgeroepen met zijn voorstel om de Koran te verbieden. 

Na uitgebreide research leverde koppeling van Bijbelcitaten aan actuele politieke gebeurtenissen en gewelddaden onvoldoende basis voor een gedegen journalistieke productie op. 

Het doel van het KRO-project was een bijdrage te leveren aan de discussie over de methode die Geert Wilders – naar eigen zeggen – wil toepassen bij zijn verfilming van de Koran. Dit doel zou in de ogen van KRO-journalisten onvoldoende worden gerealiseerd.

Allemaal moeite voor niets : in het eigen nest schijten is ditmaal niet gelukt.  Blijven oefenen en zoeken, sukkels. Qua mentaliteit zijn jullie net hetzelfde als de nazi's : bezeten door zoveel haat dat het eigen volk vernietigd wordt.

Zo, weer heel wat vrienden bijgemaakt in Nederland.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correcte stellingname inzake Kosovo


De Zwitserse Volkspartij (SVP/UDC) weigert Kosovo momenteel te erkennen als een zelfstandige staat.  Zij vreest dat er nog heel wat politieke en eventueel militaire verwikkelingen kunnen ontstaan ingevolge deze zelfstandigheid die in twijfelachtige omstandigheden ontstaan is.  Bovendien beschikt Kosovo niet over de vereiste kwalificaties om op alle vlakken als zelfstandige democratie te functioneren.  SVP/UDC pleit veeleer voor een rol van neutraal bemidelaar en verwijst naar een UNO-resolutie waarin de provincie Kosovo deel uitmaakt van de Servische staat.

De Zwitserse bondsregering heeft vandaag, tegen de wil in van de grootste politieke partij, Kosovo erkend.

Voor alle duidelijkheid : het zou nogal gek zijn dat  Vlaamse autonomisten een ander volk zijn zelfstandigheid zouden ontzeggen.  In het geval van Kosovo pleiten er voldoende redenen voor een afstandelijke benadering, niet in het minst het gebrek aan eigen degelijke infrastructuur en ervaring in bestuurszaken. Los van de geografische kruitvatomgeving.

UDC) L'UDC condamne la reconnaissance prématurée et irréfléchie du Kosovo par le Conseil fédéral. Ce procédé viole la neutralité puisque la Suisse prend ainsi unilatéralement position dans un conflit ouvert. Le Conseil fédéral soutient la déclaration d'indépendance contraire au droit international public et unilatérale d'une province qui, selon une résolution de l'ONU, fait indubitablement partie du territoire de l'Etat serbe.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eentje uit "De Avond"

REYNDERS EERSTE MINISTER ?


HOEPEL OP, SUKKELKLOOT
(de woorden van Sarkozy)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder Staatslieden

 



And than I zee to Leterme : "Stee in the hospital and I zal arrangeer everyding for you".  And the stoepid man did it.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De VRT volgens een oud-medewerker = 0000

Onvrede bij de 0000 ?  Wacht tot ze na hun pensioen durven praten.  Dit is een fragmentje uit een vraaggesprek met Fred Janssen, de reporter van allerlei leuke info-programma's zoals Terloops.  Janssen zegt dat de politiek de commercie heeft binnengeloodst en de economische managementsprincipes.  Hij kan het weten natuurlijk.  Wat hij niet zegt, is dat de politiek zichzelf niet heeft teruggetrokken na de invoering van de commercie.
Fred Janssen
 
 "Zoals zoveel mensen van mijn generatie ben ik verknocht aan de openbare omroep. Het DNA van die omroep, dat zit in mijn bloed. Maar de VRT, zoals hij vandaag is, ga ik geen seconde missen. Alles is veranderd op de dag dat de politiek zei: we gaan de omroep aan de commercie geven. Van de ene dag op de andere stonden er 92 managers. Plots werd er over van alles gepraat, behalve over programma's. [...] Ik heb al honderd keer gevraagd: maar wat doen die mensen nu toch? Niemand die dat weet. Ik heb dat ooit eens aan zo'n manager gevraagd: Wat is uw functie? En wat antwoordde hij? De inkomsten uit sms-wedstrijden te verhogen. (slaat de handen in de lucht")


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een RVA-kantoor in Antwerpen


U weet het, als er geen centjes meer in het spaarvarkentje zitten, moet u naar de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA)  of naar de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) of naar het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW), of naar de Sociale Dienst van uw gemeente, of met een zwarte kous over uw hoofd naar de andere kant van uw woonstede om aldaar enige kleine berovingen te verrichten die niet langer beschouwd worden als criminaliteit , waardoor dik opgeblazen Epogebruikers die ook schepen zijn in deze stad  razend  van euforie kunnen pochen dat  "godverdoeme de criminaliteit daalt gelijk een ascenseur"
 
Maar nu gaat het over de RVA, alwaar een van onze lezers zich vanmorgen bevond voor enig stempel-stempel-stempel verrichtingswerk.  Voor onze lezer stond een donker gekleurde medemens, zoals er meerderen zijn buiten het fijne Afrikaanse continent. 
 
Ook deze Negermans kwam voor stempel-stempel-stempelwerk, dat hem helaas onthouden werd.  Onwil van de ambtenarij van de RVA, onze politiek-correcte lezer herkent zoiets onmiddellijk :  "Pesterij, verholen racisme en onverdraagzaamheid, madame en mijnheer, dat is het, ze zien een neger of een Marokkaan en ze sluiten hun loket en ze fluiten de Vlaamse Leeuw".
 
Negermans liet zich de mango niet uit de hand slaan en boeide zich enorm op in het Negers, een taal die de ambtenaar van dienst niet wilde begrijpen.  Wat er wel onmiddellijk begrepen werd, waren de dossiers die de inmiddels tot Wildeman omgetoverde Negermans van het bureau sleurde en begon rond te gooien, alles wat niet te zwaar was, werd opgetild en ging tegen de vlakte, onder het slaken van afschuwelijke bezweringskreten.   Onze Angeltjeslezer sprong als een hitsig reebokje heen en weer om niet met gekneusde onderledematen het centjes- en stempelpaleis te verlaten.  Gelukkig waren  al de bediendes  ook racisten, die hun collega bijsprongen en Negermans werd overmeesterd en een minuutje later aan de vlug opgedoken politie-agenten keurig afgeleverd.  Applaus van alle aanwezigen ! Het bleek dat de man in kwestie al een hele tijd onterecht vergoedingen had ontvangen en dat ook het OCMW hem had geschrapt : om dat te bekomen, moet je Monica de Coninck purper en bont slagen.
 
Onze getrouwe lezer  kreeg een kopje koffie aangeboden bij de RVA (!) en werd onmiddellijk tot volledige tevredenheid verder geholpen.  Wat er allemaal verteld en gezegd werd, zullen we niet onthullen, maar het was goed en gezellig.
 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eriek Verpale, hou moed.



Tot in het diepst van mijn ziel ben ik weer eens geraakt vandaag.  De vriend Regus Patoff maakt ons in een van zijn reacties attent op het drama dat zich afspeelt met een van onze zeer goede Vlaamse auteurs, Eriek Verpale, de Oost-Vlaming uit Zelzate.

De man zit op zijn 56ste in diepe financiële en materiële ellende, niettegenstaande hij diverse grote literaire prijzen heeft gewonnen.  Verpale is een ras-auteur met zeer veel talent en helaas geen tweede talentje ernaast om wat anders aan te vangen voor de dagelijkse bete broods.  Hij heeft bovendien een zoon met een probleem en zijn moeder benodigt extra verzorging.  Eriek kan echter niet schrijven op commando : broodschrijvers zitten meestal op redacties waar zij hijgend wachten op instructies om het regime te dienen.

Dit schrijnende geval legt na zovele jaren nog eens bloot welke ellende er kan bestaan in kringen van onze Vlaamse kunstenaars en op welk een onthutsend botte manier de schandminister voor multicultureel onze eigen talentvolle artiesten laat verkommeren en creperen. Auteurs zijn beschermd en worden betoelaagd in een aantal gevallen.  Men zorgt vooral voor de grote en gekende namen die veel publiceren.  De commissie(s) zijn bevolkt door partij-aanhorigen die voldoende haver leveren voor de eigen vriendjes.  En zij die er tussenuit vallen, worden sociaal en fiscaal overgeleverd aan de botte administratie.  Een volk dat zijn kunstenaars niet eert, is een schande voor de wereld.  Gisteren lazen we dat Anciaux voor de islamieten van alles extra wil, terwijl hij de eigen mensen laat verkommeren. 

Hieronder een brief die Eriek Verpale twee jaar geleden schreef naar de acteur Bob de Moor die een tekst van Verpale in Theater Malpertuis aan het opvoeren was :

Eriek Verpale
 
 
 
 
 
Bob, ik ben niet zo zeker van jouw email-adres, maar kijk, ik probeer het dan toch maar. (Ik weet ook niet hoe vaak jij naar jouw inkomende post kijkt, enfin 'opent' heet dat tegenwoordig.)
In feite was ik er wel graag bijgeweest, bij de try-out nu aanstaande dinsdag, maar er zijn twee dingen, of eigenlijk drie, die er mij een beetje van weerhouden :

Ten eerste heb ik geen verstand van theater. Ik vind iets goed, dan wel notoir slecht, en bij het eerste schater ik dan meestal mijn laatste tanden uit mijn schietkramen-kermis-tote, of ik ga ongelooflijk wenen en wil dan iedereen kussen, ook de huishond op drie poten, of ik vertel al rokend mijn hele leven, beginnend bij de Dekabristenopstand in Rusland aan een verpieterde vrouwentong die daar ergens in hoekje staat te verkommeren, en daar doe ik niemand enig koewaad mee, maar bij het tweede, wanneer ik het slecht vind, ik bedoel wanneer het mij van binnen in mijn hart &/of oude legeronderbroek niet raakt, dan ga ik een uur lang met mijn tenen zitten krullen. Dit laatste is nooit een probleem geweest, ware het niet dat ik sinds november laatst een soort mankement heb aan mijn rechter grote teen, en dan doet het ook nog eens pijn. Op theaterkundig gebied probeert men de laatste tijd voortdurend en hardnekkig altijd maar opnieuw het warm water uit te vinden, en dat mag, terwijl diabetes - en dat begint meestal bij of met de grote teen - al duizenden jaren bestààt, dus waarom ? Dit staat helemaal los van theater, maar ik heb uit pure arremoede een paar keer geprobeerd om die nieuwe reeks over standup-comedians uit te zitten, op de televisie bedoel ik, in mijn keuken, en ik vind (vond) het allemaal zó ongelooflijk slecht, slecht, slecht : ik ben van lieverlede dan maar aan mijn grote blauwe rechterteen beginnen pulken, kreeg er zowaar nog wat stukjes nagel af, en bedacht ineens dat al die stand-ups thans op televisie komen omdat allerlei volk eigenlijk nooit meer in de gewone ordinaire (?) volkscafé's komt, waar er wel altijd ièmand (Morriez, Zéraard, De Zwètten van de Witten... ) een uur lang de stamgasten kon onderhouden met soms rake gezegdes, immitatie, enzovoorts. Dit alles intussen rijkelijk besproeid met Palm & Duvel & Dodelijke porto's uit de Aldi. Ik dwaal af.

Ten tweede ben ik zeer droevig. Ik bedoel : ik ben zeer geïnteresseerd in zowat àlles wat Malpertuis doet en programmeert, en ik hou van de mensen daar in Tielt, maar tegelijkertijd ben ik zeer bang, want vroeg of laat komt dan altijd de vraag : en, Eriek, en waarmee ben jij nu bezig ? Ik moet dan altijd liegen en zeggen dat ik 'bezig ben', maar in feite gaat het niet zo goed : ik kan het dan meestal ook niet uitleggen waarom. Iedereen is bezig, iedereen werkt, en ik lig zowat stil omdat ik pas nu van alles in mijn hoofd te verwerken krijg. Ik kan dat moeilijk uitleggen, en schouderklopjes helpen niet (meer). Ik voel mij, artistiek gesproken, ook niet meer zo goed thuis in al dat modern gedoe waarin men blijkbaar iets wil vertellen, maar in feite gaat het over niets : het gaat er de dag van vandaag om dat iemand graag (en dat is terecht) zijn ding wil doen, maar inhoudelijk keer ik met nix, nix, nix naar huis. Ik zal wel ouderwets zijn. Men neemt in feite ook geen enkel risico meer : het theater is 'vormelijk' geworden, in feite is het een soort dia-voorstelling van beelden geworden waarbij de herkenbaarheid & raakvlakken met het gewone leven in feite totaal zoek zijn geraakt. Men probeert (ik val in herhaling) voortdurend het warm water uit te vinden, en ik vind er doorgaans eerlijk gezegd geen zàk meer aan. Terwijl de tragiek eigenlijk dagdagelijks voor het rapen ligt - in warenhuizen, aan loketten in het gemeentehuis, in de Aldi, op de truin, op de bus - filosofeert men over 'taal', over 'beeld', over 'concepten', en wie ben ík dan nog met mijn eigenlijk vrij eenvoudige 'volks'-verhalen ? Ik sla je dood wanneer je dit verkeerd begrijpt, ik vergelijk mij hoegenaamd niet met die man, verre van (ik kan geen noot muziek spelen) maar het is nu 250 jaar geleden of zoiets i.v.m. Mozart, maar zijn onderwerpen (zeker kwa opera) waren op zijn minst triviaal : eenvoud siert. Ja, we moeten daar eens een gesprek over hebben.

Ten derde is het misschien beter dat jij me dinsdag 's avonds komt halen : want je moet al zo veel heen & weer reizen, met de auto, en dat heet "hectisch". Ik weet niet of je dit briefje (email) ontvangt, want ik ben niet zeker van jouw email-adres.
Maar ik verwacht je dinsdag.

Dag vriend,

eriek
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders, kijk uit !



Meer dan 19 miljoen hits zijn er op deze webstek :
http://www.alekhlaas.net/forum/forumdisplay.php?f=81

Het vervelende is dat we geen jota kunnen lezen, want alles is Arabisch, het schrift dat van links naar rechts loopt, bezit  een zekere simpele elegantie.  Arabische teksten wentelen zich als sierlijke serpentines op het ritme van de woestijnwind doorheen de paleizen van  emirs en kaliefen. Wie zegt dat wij politiek-incorrect en onverdraagzaam zijn ?

Helaas is er iets niet in orde met de inhoud van de tekst die zich op alekhaas zou bevinden sedert 28 januari en die ontdekt werd (en vertaald) door Amerikaanse speurneuzen.
"In de naam van Allah, wij vragen jullie ons de keel te brengen van deze ongelovige die de islam en de moslims beledigt en de profeet belachelijk maakt".

jihadgeert468.jpg


De ongelovige in kwestie is de heer Geert Wilders, lid van de Nederlandse Kamer van Volksvertegenwoordigers, die zijn land en volk probeert te behoeden voor een verder oprukken van moslims en islamitische gebruiken.

De Nederlandse staatsveiligheid schijnt op de hoogte te zijn. Eind deze week ZOU de door heel de wereld afgewachte film van Wilders klaar zijn en vertoond worden op www.fitnathemovie.com  (De staatsveiligheid van het land B houdt zich niet bezig met Arabische teksten, ze zijn op zoek naar Vlaamse weblogs die de zelfstandigheid aanprijzen).

De Arabische webstek zou banden hebben met de beroepsmoordenaars en godsdienstwaanzinnigen van Al Qai'da.  De gek die Theo van Gogh op een beestachtige manier afslachtte met een mes wordt geprezen als een "goede moslim".  

Deze morgen zat ik op de tram in Antwerpen met de Marokkaanse Spiritvertegenwoordigster Talhaoui, een lieve en bescheiden vrouw.  Ik wist toen nog niet van dit prettige nieuws, anders had ik haar gevraagd, wat zij als democrate en gewezen volksvertegenwoordiger van dergelijke oproepen vindt.  Het zal natuurlijk de eigen schuld van Wilders zijn, want die praat te veel. De drogredenen van links om de moslims nooit ergens in het gedrang te brengen zijn ontroerend. En getuigen van een hoge graad van cretinisme.

Uitkijken, Geert Wilders , je bent een te groot voorbeeld in Europa voor zeer velen die dankzij jouw standpunten (ook al loop je soms op de rand) hoop behouden. En laten we wel wezen, dames en heren van de poco-zijde : Fortuyn, Van Gogh, Wilders en hun respectieve aanhang hebben nooit één fysiek gebaar gemaakt richting moslims.  Dat kunnen we niet zeggen van de baardmansen.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer test Test-Aankoop zichzelf ?


Test-Aankoop, de vereniging voor consumenten, stuurt verschillende keren per jaar uitnodigingen om lid te worden van hun organisatie.  Het kost een beetje lidmaatschapsgeld, maar je krijgt er allerlei dingen voor terug : een pen, een notaboekje, voordeelbonnen bij Aldi, een fietsenketting en natuurlijk 12 maanden per jaar een boekje waarin verschillende merken die je nooit gebruikt tegen mekaar afgewogen worden. 

Test-Aankoop heeft labo's en experimenten in het leven geroepen en is zelf een bedrijf geworden dat lustig fluitend door het economische leven stapt met een monopolie-positie.   En gericht op het realiseren van zoveel mogelijk winst op de kap van de goedgelovige consumenten. De boswachter die na het werk gaat stropen. 

Hun maniertjes om zich aan te prijzen en ons op te zadelen met hun vele overbodige en vervelende analyses zijn zelf van twijfelachtig allooi.  Er komt natuurlijk ooit eens een einde aan het testen van  potten choco, of plasmaschermen.  Da's helemaal niet erg, dan gaat Test-Aankoop over op het testen van de bevolking. Zoals hun laatste publicatie over de seksuele tevredenheid van senioren.  "Doet u het nog vaak, opa ? En met wie ?  En gij, oma, schakel uw oor-apparaat eens in : DOET GE HET NOG ELK JAAR ?"

In de kwaliteitskrant le Standard ( "TPB - BPF "Tous pour la Belgique, la Belgique pour les Francophones) citeert men gretig de resultaten van Test-Aankoop en flikkert men er weer eens de vaker gebruikte foto bij van een ouder echtpaar dat een beetje zielig in de branding staat te staren.  Test-Aankoop is het voorbeeld van een organisatie dat zijn eigen doelen voorbijstreeft en le Standard heeft die doelstellingen al jaren achter zich gelaten. Zonder scrupules, zonder respect zoals het echte marketeers-journalisten betaamt. Triest stelletje mensen.

Ray
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF26022008_116


26-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over te veel nieuws en gesjoemel in Europa


Vindt u ook niet dat het nieuws over ons heen dendert als een tsunami ?  Het nieuws houdt het heelal aan de draai, denken wij soms, maar dan herpakken we ons onmiddellijk, want het heelal bestaat natuurlijk niet. Uitroepteken.  Wij kennen onze koran en daar staat niets in over een heelal, wel over de hemelen.  Dat zijn wolken, waartussen paadjes lopen en vrolijke oases genesteld liggen met maagden die lokken en lonken als ordinaire wijven om ons in één wip naar de zevende etage te voeren.

Het nieuws dat is de botsing tussen mensen of groepen, het jagen op eigenbelang, comfort, liefde, seks, geestelijk welbehagen, kennis, macht en een grote zware dikke auto die de lucht vervuilt zodat heel de weireld traant van het fijn stof, behalve wij want we zitten in onze lekker luchtgekoelde boliede.  En dat allemaal maakt nieuws.  Behalve als het gaat over de VRT die moet inkrimpen van Europa, dat is geen nieuws, want daar zwijgt men zedig over.

Waar had ik het over ? Corruptie in het Europees Parlement nog wel : het kakelkot bij uitstek waar helaas nog nooit de vogelgriep is uitgebroken.  De ophokplaats van de impotente democraten, "because they vote about nothing". Onze jonge getalenteerde collega's van www.geenstijl.nl zijn weer wat op het spoor gekomen en we laten hen dat graag vertellen in hun eigen stijl :

Het Europees Parlement heeft een brisant rapport laten maken over de vergoedingen die parlementsleden aan hun 'assistenten' geven. Zo weten we dat sommige europarlementsleden hun 'assistenten' 16.000 euro per maand betalen. Een aantal parlementsleden wordt verdacht van gerommel met belastingen, sociale premies en btw. Sommige parlementsleden streken de 16.000 euro voor 'assistenten' zelf op, anderen betaalden er kinderopvang, meubi of andere zaken van. Er was zelfs een parlementslid die maandelijks voor 16.000 euro hout kocht. Er zijn gevallen bekend waarbij de 'assistent' een kerstbonus kreeg ter grootte van 19,5 keer zijn maandsalaris. En het zijn echt niet alleen maar zuiderlingen. Zo is algemeen bekend dat Hanja Maij-Weggen toen ze in europa zat, haar dochter Hester als 'assistent' inhuurde, want dat mocht. Deze Hester maakte later carriere als rampenwijf in Amsterdam. Maar goed. Nu zegt u: we willen godverdomme namen zien! Pak de corruptie aan. Sluit ze op! Ons antwoord. neen, dat zal nooit gebeuren. In het rapport worden omwille van de privacy van de criminele europarlementariërs geen namen genoemd. En zelfs het rapport zelf zal geheim blijven. De bevindingen zijn vandaag achter gesloten deuren behandeld. We gaan er nooit meer wat van horen. Want zo sociaal is Europa ook wel weer...

Tot zover www.geenstijl.nl

Hierna de lijst van de 24 belgische EP-leden.  Misschien ... ?

1. BELET, Ivo
Fractie van de Europese Volkspartij (Christen-democraten) en Europese Democraten
2. BREPOELS, Frieda
Fractie van de Europese Volkspartij (Christen-democraten) en Europese Democraten
3. CLAEYS, Philip
Niet-ingeschrevenen
4. DEHAENE, Jean-Luc
Fractie van de Europese Volkspartij (Christen-democraten) en Europese Democraten
5. DE VITS, Mia
Sociaal-democratische Fractie in het Europees Parlement
6. DILLEN, Koenraad
Niet-ingeschrevenen
7. EL KHADRAOUI, Saïd
Sociaal-democratische Fractie in het Europees Parlement
8. NEYTS-UYTTEBROECK, Annemie
Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa fractie
9. STAES, Bart
Fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie
10. STERCKX, Dirk
Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa fractie
11. THYSSEN, Marianne
Fractie van de Europese Volkspartij (Christen-democraten) en Europese Democraten
12. VANHECKE, Frank
Niet-ingeschrevenen
13. VAN HECKE, Johan
Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa fractie
14. VAN LANCKER, Anne
Sociaal-democratische Fractie in het Europees Parlement
. GROSCH, Mathieu
Fractie van de Europese Volkspartij (Christen-democraten) en Europese Democraten

.1 BUSQUIN, Philippe
Sociaal-democratische Fractie in het Europees Parlement
2. CORDA, Giovanna
Sociaal-democratische Fractie in het Europees Parlement
3. DE KEYSER, Véronique
Sociaal-democratische Fractie in het Europees Parlement
4. DEPREZ, Gérard
Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa fractie
5. DUQUESNE, Antoine
Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa fractie
6. HUTCHINSON, Alain
Sociaal-democratische Fractie in het Europees Parlement
7. JONCKHEER, Pierre
Fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie
8. LANGENDRIES, Raymond
Fractie van de Europese Volkspartij (Christen-democraten) en Europese Democraten
9. RIES, Frédérique
Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa fractie
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republiek Vlaanderen in het buitenland



http://www.flemishrepublic.org:80/


Als u op dit bruggetje klikt komt u terecht bij de Engelstalige webstek van Karim van  Overmeire, Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van de commissie buitenlandse zaken.

Een schitterend initiatief maar we kunnen het niet nalaten terug te komen op wat we in het verleden gezegd hebben over de verwarring in het buitenland over de begrippen Belgium, the Low Lands, Flanders, Fleming en dan nu het (juiste) adjectief Flemish.  Er was o.i. beter geopteerd voor het gebruik van steeds dezelfde naam : The Flanders' Republic of the Republic of Flanders.  

Los van dit gezeur juichen we het naar buitenbrengen , het internationaliseren van Vlaanderen  toe : we moeten laten zien dat wij niet de enge smaldenkers zijn waarvoor men ons graag wil verslijten langs de ambassades en sommige buitenlandse media.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Onafhankelijkheid in Europa

Why Flemish Independence Is Important for Europe

 Click here to see the full sized picture 02/26/2008 :: On 24 November, the British author John Laughland gave a speech in Brussels about Flemish independence. Below is an excerpt:

The question of the break-up of Belgium is no longer taboo in the Western European press. On the contrary, it is discussed openly as a possible, even likely future event.

There is no question that an independent Flanders could be a viable state. In terms of population, Flanders is bigger than the historic nation-states Denmark, Norway and Ireland, and than many more recently created states. There is no question that Flanders has the requisite historic identity to constitute a sovereign state. It certainly has more claim to historical existence than Bosnia.

The reason why the break-up of Belgium will be opposed by the European Union is that it will not serve the cause of EU integration. The break-up of Belgium would show that the fault-line which is at the heart of the European project runs right through the EU’s very capital. That fault-line is the contradiction between democracy and supranationalism. Flemings of course understand that a supranational state is inimical to democracy, and that it destroys it.

Fatal Flaw

The main EU decisions are taken in secret by the unelected Commission and the unaccountable Council of Ministers. National parliaments are systematically emasculated by the EU, which gives governments the right to make laws, in secret. The fact that the defunct European Constitution is even now being re-introduced, having been rejected in referendums in France and the Netherlands in 2005 shows that the EU is prepared to override the results of democratic direct polls in order to achieve its aims. Democracy is actively suppressed by European integration.

The break-up of Belgium would be a highly symbolic of this fatal flaw. Many Belgian leaders including the late King Baudoin indeed said that the EU was a sort of Greater Belgium.

Service

The European Union now displays all the worst characteristics of Belgium itself: an impossibly complicated institutional structure which is kept that way deliberately in order to serve vested interests; an opaque and deliberately undemocratic decision-making process; a vast system of internal financing which is used to pervert the political process by buying off certain powerful interest groups; and of course rampant corruption.

By showing up the Belgian model itself as a lie, the independence of Flanders would provide a great service to democracy and to the whole of Europe.

Read John Laughland's speech “Independence for Flanders – good for democracy, good for Europe” [PDF]: (zie de bijlage)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen slaat de vleugels uit !


Het Vlaams Belang wil een internationaal netwerk uitbouwen om de strijd voor Vlaamse onafhankelijkheid op een positieve manier in de buitenlandse media te brengen. Initiatiefnemer van deze "Friends of Flemish Independence" (FFI) is Karim Van Overmeire, die in het Vlaams parlement de commissie Buitenlands Beleid voorzit. Hij zegt dat de FFI zich niet wil beperken tot de politieke rechterzijde.
  
Volgens Van Overmeire stemt de buitenlandse berichtgeving over Vlaanderen en de Vlaamse beweging niet altijd overeen met de realiteit. "Vlaanderen is een open en internationaal georiënteerde samenleving. De kennis van vreemde talen is in Vlaanderen veel groter dan in Wallonië. De
faciliteiten worden in Vlaanderen veel royaler toegepast dan in Wallonië. En toch heeft Vlaanderen de naam 'bekrompen' te zijn. De Franstaligen deinzen er niet voor terug om Vlaanderen in het buitenland zwart te maken", klinkt het in een mededeling.
 
Wie zich aansluit bij de FFI krijgt een lidkaart, een leeuwenvlag én een informatiepakket. "Vlaanderen heeft veel vrienden in het buitenland, maar die beschikken niet altijd over de juiste gegevens of correct cijfermateriaal", meent Van Overmeire.
 
De FFI wil zich niet beperken tot de rechterzijde van het politieke spectrum. "Bij nationalisten elders in Europa, en bij sommige Britse en Amerikaanse conservatieven, is er veel sympathie voor Vlaanderen. Maar wanneer zich morgen een Poolse communist of een Russische ecologist aanmeldt, kan die evengoed tot ons netwerk toetreden", zegt Van Overmeire.
  
Meer info staat op
www.flemishrepublic.org

En dit is nog eens leuk nieuws !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto bewijst gelijk van de koran



Met genoegen vernemen wij dat de heer minister van Multicultuur in de Arteveldestad nogmaals zijn intenties heeft benadrukt om in de cultuursector minimaal 10% allochtonen op te nemen : zowel  in de personeelsbestanden, als in het beleid.

"In het kader van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog zal ik verder werk blijven maken van interculturalisering", aldus Anciaux. "Daarom ben ik nu ook een Centrum voor islamitische culturen in Vlaanderen aan het oprichten." Het centrum weerspiegelt niet alleen het erfgoed van mensen uit landen met een islamitische cultuur die zich in Vlaanderen vestigen, maar zal ook een aanspreekpunt zijn voor jongeren die met vragen zitten over de islamcultuur.

Een schitterend initiatief waar wij dolgraag aan willen meewerken.  Regelmatig zullen wij onze medewekster, Juffrouw Ellen, opsturen (in boerka verpakt om niemand op verkeerde ideeën te brengen) met foto's en documenten om de door vragen geplaagde jongeren naar hun cultuur de helpende hand te reiken, wat geef toe er is daar nogal wat cultuur.

Een eerste worp, Heer minister volgt hieronder.

Deze foto die u mag gebruiken als lesmateriaal bewijst verschillende waarheden uit de koran : 1° de aarde is plat, want de horizon is een rechte streep (een beetje schuin omdat de fotograaf een stuk in zijn kraag had) 2° de lucht is zeer dicht bij de aarde, misschien enkele honderden meter hoog 3° de zon is kleiner dan de maan.  Voilà !

Uw multiculturele vrienden van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit 't Pallieterke

Aan Bart Tommelein 
Mosselman 
Oostende



Wij nemen u met groot genoegen op de korrel omdat gij afgelopen zondag weer een onweerstaanbaar voorbeeld van kazakdraaierij hebt geleverd. Als fractieleider van de Open Collaboralen waart gij namelijk te gast in de Zeverende Dag, waar gij een aantal uitspraken mocht doen over het aan de gang zijnde begrotingscircus. Stoer staakt gij uw zeemansborst vooruit in de richting van de camera en verklaarde met klem dat de VLD openlijk gekant was tegen de invoering van een taks op Electrabel als compensatie voor het langer openblijven van een aantal kerncentrales. Want die taks zou sowieso worden doorgerekend aan de consument en, zoals bekend, staan de blauwen dag en nacht op de barricaden voor de belangen van de kleine man. Neen, nooit, niet met deze jongen, wij gaan dat van zijn leven niet doen!

 

De kleine man had nauwelijks zijn middageten naar binnen gespeeld of de media wisten al te melden dat gij uw stelling had “gepreciseerd”. Ineens … was het toch niet uitgesloten dat Electrabel een taks zou moeten gaan betalen, maar blablabla dat zou dan alleen maar kunnen in een globaal pakket met maatregelen voor een nieuwe “pax electrica” met meer concurrentie op de markt van gas en elektriciteit en meer controle door de overheid. (En met natuurlijk gegarandeerd profijt voor Suez-Gaz de France dat via Electrabel een stevige greep houdt op het nucleaire productiepark.)

 

Alleen al door het hanteren van de term pax electrica kunnen wij perfect reconstrueren wat er gebeurd is tussen uw optreden in de Zeverende Dag en de rectificatie kort nadien. De Guy van Interlabor Interim gaat er namelijk prat op dat hij met Suez twee zulke paxen heeft afgesloten, en we zien als het ware voor onze ogen de voorhamer vertrekken die vanuit de Wetstraat 16 op uw hoofd moet zijn neergekomen. Want de Eerste Interimaris was volop bezig het Verraad der Wijzen voor te bereiden en de verdere begrotingsopmaak en kon dissidentie in eigen rangen over een mogelijke taks van 400 miljoen euro missen als kiespijn. Zoals Hendrik de Vierde destijds kondt gij dus niet anders dan smadelijk naar Canossa trekken, terwijl Hendrik Bogaert van CD&V zich bijzonder voldaan moet hebben gevoeld, want hij had in de Zeverende Dag bij de vrienden van Castro juist wél de Electrabeltaks verdedigd.

 

Het is lang geleden dat wij op een paar uur tijd zo’n open afgang hebben meegemaakt, van een VLD’er en fractieleider in de Kamer dan nog wel. Maar eigenlijk hoeft het niet écht te verbazen, want gij past als ex-voorzitter van de Volksuniejongeren perfect in het rijtje van gewezen Vlaamsgezinden die door Verhofstadt en Dewael met veel tamtam in de partij zijn binnengehaald, en eenmaal binnen hun hooggestemde idealen fameus hebben moeten terugschroeven om politiek nog aan de bak te komen. Wij noemen voor de vuist weg medestanders als kabouter Krunkel uit Laakdal, Lucske van Biezen uit Kraainem, Spons Borginon uit Berchem en Annemie van de Casteele uit Affligem (al heeft die laatste intussen totaal gedegouteerd de VLD de rug toegekeerd). Met Krunkel en Biezen zijt gij zowaar pleitbezorger geworden van de federale kieskring, al dansend naar het pijpen van de Grote Roerganger die ons op 20 maart zou gaan verlaten om mogelijk Europa te gaan terroriseren, als zijn interimcontract tenminste niet voor onbepaalde tijd wordt verlengd.

 

Gij zijt dus getraind geraakt in het geven en toegeven, in het plooien en buigen, in het ja knikken en hielen likken, en wat er zich zondag heeft afgespeeld is daarvan een zoveelste bewijs. En komt niet zagen dat gij u lang en hard hebt ingezet om van 11 juli een betaalde feestdag te maken, want dat is alleen maar een doekje voor het bloeden en het is u trouwens nog altijd niet gelukt – ondanks menige stoere verklaring ook in dat verband.

 

Het enige argument dat gij ter uwer verdediging zoudt kunnen aanvoeren, is dat gij kortstondig blijk hebt gegeven van enig “voluntarisme” zoals het voor de camera als verworven voorstellen van politieke doeleinden tegenwoordig wordt genoemd. En daarin is Guy van Interlabor zelf een absolute kampioen, zoals ook vorige week nogmaals bleek toen hij zogezegd met een Gouden Aandeel terugkeerde uit Parijs na gesprekken over de fusie van Suez en Gaz de France, en de belangen der Belgen daarbij. Twee dagen bleek dat er enkel was overeengekomen om een werkgroep op te richten die zich zou buigen over de eventuele modaliteiten van zo’n controleaandeel.

Alleen heeft Verhofstadt het geluk dat hij voorlopig niemand in de VLD of in het land boven zich heeft staan.

Somers poetst elke dag zijn pantoffels, en Albert zit in zijn binnenzak.

Terwijl gij nog niet eens tot aan zijn broekspijpen of zijn enkels komt, en dus bijzonder vatbaar zijt voor een welgemikte trap.

                                      

‘t Pallieterke

(met veel dank overgenomen uit het enige blad in Vlaanderen dat Vlaams-nationale standpunten durft in te nemen, maar dat wist u) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Pat in Pyongyang
.

Na succesvol de stedelijke politiek van Shangai gewijzigd te hebben, is de wereldberoemde Antwerpse burgemeester nu op weg naar Pyongyang in Noord-Korea om ook daar zijn inzichten kenbaar te maken.  De Noord-Koreanen zijn in zenuwachtige voorbereiding om de Hoge Gast te ontvangen.  De kans dat hij daar blijft is helaas klein, niettegenstaande zijn ideologische verbondenheid met fascistoïde-communistische regimes.  "Ik zal het systeem van Pyongyang toepassen in 't Stad" verklaart de succesvolle politicus.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU legt VRT aan banden : Eindelijk !



Onze dag begint stralend !  Kan iemand Neelie Kroes, de liberale opvolgster van Karel van Miert in de EU commissie voor ons opsporen aub, het is tamelijk dringend. 

We hebben het altijd een knappe sexy dame gevonden, met haar veelbelovende uiteenwijkende lippen en haar parmantige ietwat ouderwetse vrouwelijkheid die alleen maar schijn bleek, want ze liet haar wettelijke echtgenoot bij de haard om in te trekken bij de socialistische sjoemelaar Bram Peper,  minister van scharrel & graai en Rotterdams burgemeester die voor onbehoorlijke bedragen de stadskas plunderde...  Hij was héél boos toen het breed uitgespreid werd in de pers en er een proces volgde : hij vond dat hij dat mocht doen. 

Inmiddels heeft Neelie die oude rover met zijn praatjes ook op het bankstel achtergelaten en is zij de concurrentiepositie van bedrijven aan het doorlichten en reguleren, wat niet altijd van een leien dakje loopt, zeker niet als jezelf rechtstreekse lijnen hebt naar sommige van die firma's.  Normaal houden we niet van die bedilzucht maar nu willen we haar niet alleen opsporen om een ruiker bloemen te overhandigen maar ook aansporen om vooral verder te doen.

Neelie Kroes, het is u allemaal vergeven, wij houden van u, wij werpen onze krakende scharnieren voor u op de grond en aanbidden u. 

Zo is het genoeg, anders vindt u dat we overdrijven.

EU legt VRT aan de leiband

EU-Commissielid voor Concurrentiebeleid Neelie Kroes acht de financiering van de VRT in strijd met de EU-regels voor overheidssteun. Onder druk van Europa belooft Vlaams minister van Media Geert Bourgois (NV-A) de openbare omroep financieel aan de leiband te leggen. De plannen voor het verkennen van nieuwe media worden financieel en procedureel gekortwiekt. Ook de aanleg van een reservepotje wordt gelimiteerd.

(tijd) - Morgen sluit de Europese Commissie het dossier van de financiering van de VRT voorlopig af, vernam De Tijd. Binnen het jaar moet een aangepast wettelijk en financieel regime in voege zijn. Het EU-onderzoek kwam er in 2004 na een klacht van concurrent VTM.http://www.tijd.be/artikel/EU_legt_VRT_aan_de_leiband.6354260




She makes my day met haar karakterkopje !

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!