Angeltjes
26-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU legt VRT aan banden : Eindelijk !



Onze dag begint stralend !  Kan iemand Neelie Kroes, de liberale opvolgster van Karel van Miert in de EU commissie voor ons opsporen aub, het is tamelijk dringend. 

We hebben het altijd een knappe sexy dame gevonden, met haar veelbelovende uiteenwijkende lippen en haar parmantige ietwat ouderwetse vrouwelijkheid die alleen maar schijn bleek, want ze liet haar wettelijke echtgenoot bij de haard om in te trekken bij de socialistische sjoemelaar Bram Peper,  minister van scharrel & graai en Rotterdams burgemeester die voor onbehoorlijke bedragen de stadskas plunderde...  Hij was héél boos toen het breed uitgespreid werd in de pers en er een proces volgde : hij vond dat hij dat mocht doen. 

Inmiddels heeft Neelie die oude rover met zijn praatjes ook op het bankstel achtergelaten en is zij de concurrentiepositie van bedrijven aan het doorlichten en reguleren, wat niet altijd van een leien dakje loopt, zeker niet als jezelf rechtstreekse lijnen hebt naar sommige van die firma's.  Normaal houden we niet van die bedilzucht maar nu willen we haar niet alleen opsporen om een ruiker bloemen te overhandigen maar ook aansporen om vooral verder te doen.

Neelie Kroes, het is u allemaal vergeven, wij houden van u, wij werpen onze krakende scharnieren voor u op de grond en aanbidden u. 

Zo is het genoeg, anders vindt u dat we overdrijven.

EU legt VRT aan de leiband

EU-Commissielid voor Concurrentiebeleid Neelie Kroes acht de financiering van de VRT in strijd met de EU-regels voor overheidssteun. Onder druk van Europa belooft Vlaams minister van Media Geert Bourgois (NV-A) de openbare omroep financieel aan de leiband te leggen. De plannen voor het verkennen van nieuwe media worden financieel en procedureel gekortwiekt. Ook de aanleg van een reservepotje wordt gelimiteerd.

(tijd) - Morgen sluit de Europese Commissie het dossier van de financiering van de VRT voorlopig af, vernam De Tijd. Binnen het jaar moet een aangepast wettelijk en financieel regime in voege zijn. Het EU-onderzoek kwam er in 2004 na een klacht van concurrent VTM.http://www.tijd.be/artikel/EU_legt_VRT_aan_de_leiband.6354260




She makes my day met haar karakterkopje !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Kracht : Vlaamse bevoegdheid



Dankzij de prachtige onderhandelingstechnieken van de Vlaamse polletiekers en de toekijkende schildwacht van de N-VA beschikken wij nu over de geweldige bevoegdheid van de gewestwegen.  Het aanbrengen van wegmarkeringen zal toevertrouwd worden aan Groen ! Wij laten u al meegenieten van een fijn stukje gewestelijke weg dat door Groen! onder handen werd genomen met respect voor de bestaande natuur.



Wim & Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkert, Herfkens e.a. graaiende sossen



Elsevier heeft het vandaag ondermeer over het gekende geval van de oud-minister Evelien Herfkens (Oma poppenkop) die via allerlei kronkelpaden geld verzamelde waar ze geen recht op had in de VS.  Het blijkt dat ze bijgestaan werd door de personifcatie van het linkse schorremorrie, Ad Melkert, die overal opduikt waar socialisten in opspraak komen. De koning van de riolen, zeg maar.

Uit de lezersreacties, deze hartenkreet die even toepasselijk is op Vlaanderen :

Kok, Melkert, Peper, Cohen, de Waal, Pronk, Netelenbos en de nieuwe lichting Bos en Koenders. Het is een grote inteeltbende van mensen die elkaar zuurverdiend belastinggeld toeschuiven. Geld dat bij elkaar geschraapt wordt uit de samenleving. Het is een grof schandaal dat zij via de loonpolitiek bepalen wat u en ik mogen verdienen. Het gaat allang niet meer om de arbeider. Het gaat erom hoe je op het pluche terecht kan komen en dan de dienst kan uitmaken en goedbetaalde banen binnen kan slepen. Desnoods door een heel leger allochtonen op de kieslijst te zetten om op die manier stemmen te winnen, over de rug van, ja, die arbeider die na jarenlang ploeteren nu in een vinex woning in Leidscherijn woont! Melkert heeft zijn hele leven nog geen ene reet gepresteerd waar je als samenleving iets aan had!

http://www.elsevier.nl/nieuws/nederland/artikel/asp/artnr/194530/index.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote democraat, mijnheer Lewie, de keizer van Leuven



 In Leuven weigerde gisteravond burgemeester Lewie Tobback te antwoorden op de vragen van Vlaams Belang over de nodige neutraliteit van de openbare dienst en de schending hiervan door het dragen van een hoofdoek of andere religieuze, filosofische of politieke kentekens. 

Tobback had in de loop van de dag tijdens een persontmoeting als een razende Roeland aangekondigd, dat hij zou zwijgen op de gemeenteraad maar intussen was hij wel flink van leer getrokken tegen de afwezige Vlaams Belangers op de persbijeenkomst.   In de enkele kranten die vandaag verslag uitbrengen van de Leuvense gemeenteraadszitting, wordt als heel vanzelfsprekend geschreven, "dat de burgemeester zoals hij beloofd had, niet was tussengekomen".  De ene echt democraat weigert zijn democratische plicht te vervullen door als dorpshoofd zijn mening te verkondigen, de andere broodschrijvende democraat, praat die houding goed. 

En dan kijken ze er van op, dat de burgers zich afwenden van de politiek.  De democratie wordt gewurgd door de zogenaamd democratische partijen en de sukkels beseffen het niet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van harte gegund, bedankt en nu opkrassen !



.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is het fijn, multicultureel te zijn

Fortis-klanten wiens kinderen een zogenoemde EuroKids-rekening openen, krijgen niet langer het spaarvarkentje Knorbert cadeau. Volgens de Belgisch-Nederlandse bank voldoet "Knorbert niet aan de eisen die de multiculturele samenleving aan ons stelt". Joden en moslims beschouwen varkens als onreine dieren.
Ook de internetspelletjes en cartoons met Knorbertje in de hoofdrol zijn stopgezet. Volgens een woordvoerster is er "een aantal reacties geweest op het varken" en wordt er gewerkt aan een nieuw cadeautje dat "leuk is voor kinderen van welke signatuur dan ook". Als tussenoplossing biedt de bank nu een kinderencyclopedie aan.
Bron: De Financiële Telegraaf
 
Voor mij is de oplossing véél eenvoudiger....
Gooi Fortis buiten en ga naar een andere bank....
Hopelijk staat er in die encyplodie niet dat de aarde rond is, anders zitten ze weer met een probleem...

Wim


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor onze jongens in Afghanistan (en elders)





Parade van het Oekraiense leger
Wanneer treden deze militairen in actie ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit de Kamer door Rita de Bont + aanpassing


De” www.vlaamsbelangkamerfractie.be” webstek is er!
 
Half februari kreeg het Vlaams Belang er weer een webstek bij, namelijk een nieuwe kamerfractie webstek. Hierop kunnen jullie zowel mijn politieke activiteiten als de activiteiten van mijn VB-collega’s in de Kamer van Volksvertegenwoordigers terugvinden.
 
Onze fractie zit inderdaad niet stil. Ik stond vanmorgen aan de grond genageld toen ik dit zowaar ook in De Standaard kon lezen. Het artikel van Bart Brinckman vinden jullie in bijlage. Ik kan het enkel bevestigen.  Zowel in de commissies als in de plenaire vergadering oefenen we nauwlettend onze controlerende functie uit doormiddel van de talrijke kritische vragen waarmee we de 14 ministers van de voorlopige regering bestoken.
 
Ik heb het uitdrukkelijk over 14 ministers, want van een regering, van een ploeg met een echt beleid, is er absoluut nog geen sprake. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat wij op onze lauweren kunnen rusten.
 
 Van de 16 moties, die gedurende de twee eerste maanden van het jaar in de plenaire vergadering werden neergelegd waren er 15 afkomstig van het Vlaams Belang. Ze werden natuurlijk allemaal braaf door de meerderheidsparlementsleden weggestemd, want zoals  Luc Van der Kelen zondag 24 februari in “Wakker op zondag” stelde: “ Wat de oppositie zegt telt niet en de meerderheid moet zwijgen”. Zo erg is het gesteld met onze democratie en het staat er niet op te beteren als men na Pasen een monstercoalitie tot stand brengt.
 
Toch is oppositie voeren niet enkel een negatieve houding van kritiek.
 
Het wetsvoorstel waardoor meer burgers zouden kunnen beroep doen op
het Sociaal Stookoliefonds moest 21 februari op advies van de Raad van State nog maar eens worden aangepast. Uiteindelijk werd het na heel wat getouwtrek unaniem goedgekeurd en zal het met terugwerkende kracht vanaf 23 januari 2008 in werking treden. Indien men de oppositie, waaronder het Vlaams Belang was gevolgd, was er geen probleem geweest voor de Raad van State en zou voor de winter, vanaf 1 september, ieder wier jaarlijks (belastbaar) netto inkomen het bedrag van 22.872,51 euro niet overschrijdt in aanmerking komen voor een stookoliecheque. Door de hoog opgelopen stookolieprijs  was het immers niet alleen noodzakelijk dat de arme gezinnen werden geholpen, maar ook de gezinnen die slechts over weinig middelen beschikken.
 
Wij zijn er ons heel goed van bewust dat deze wet nog veel gebreken vertoont, dat energie in zijn geheel als maar duurder wordt en dat niet iedereen gebruik maakt van stookolie. Juist daarom werkt onze kersverse voorzitter, tevens federaal parlementslid Bruno Valkeniers momenteel aan een wetsvoorstel waarin hij  voorstelt  de btw-tarieven die gelden op aardgas en op stookolie van 21 naar 6% terug te brengen. Hoe hoger de basisprijs, hoe meer sowieso in de staatskas terecht komt en als gevolg van de milieuwetgeving die we van Europa moeten navolgen ziet het er niet naar uit dat energie in de komende jaren goedkoper zal worden.
 
Toch zijn we niet zo pessimistisch. In onze fractie leid ik een werkgroep die zich momenteel intensief bezig houdt met het bestuderen van de Europese richtlijnen in verband met CO2-uitstoot, energiebesparing en hernieuwbare energie. Als we maar niet te dogmatisch worden zoals de Groenen, maar met beide voeten op de grond blijven, zitten hier ook heel wat mogelijkheden in voor onze Vlaamse industrie en economie. Het zou natuurlijk helpen indien gans het  wetenschapsbeleid, energiebeleid, transportbeleid en huisvestingsbeleid overgeheveld zou worden naar de deelstaten.
 
Hoe noemt Vlaams minister-president Kris Peeters dat weer? Boter bij de vis als Vlaanderen moet helpen om de federale begroting in evenwicht te houden.  Maar van een dikke vis is er momenteel nog lang geen sprake!
 
In ieder geval blijven wij, vanuit de oppositie, onvermoeibaar, niet de belangen van de heersers, maar de belangen van het volk dienen.

Rita De Bont
Federaal volksvertegenwoordiger

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dat horen de lezers van Angeltjes graag, Rita, dat jullie ten dienste staan van de belangen van het volk en niet van het systeem.  Dit volk moet weten dat jullie inderdaad druk bezig zijn, dat jullie niet liggen te dutten maar actief jullie rol spelen als oppositieparij en tegelijk met een positieve instelling.  We hebben recent kennis kunnen nemen van het noeste werk dat Luc Sevenhans verzet en we kennen uiteraard de prestaties van Annemans en De Man.  Wij steunen supporteren en juichen (als het nodig is). En idem dito voor het Vlaams Parlement en de Senaat.  Het Vlaams-Belang-Vlott kartel kan rekenen op een enthousiaste aanhang.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

AANPASSING :

De bijlge me het artikel van Bart Brinckman uit de Standaard hebben wij bij de reacties geplaatst


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama Husein Barak



 Mooie foto tijdens uitstapje in Kenya in 2006


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V pleit voor censuur in lezersrubrieken ...



Met vriendelijke toelating van Knack, waarvoor onze innige dank, nemen wij enkele fragmentjes over uit het online magazine waar wij ons even nauw verbonden mee voelen, als ware het dichte familie. Het socialistische CD&V magazine met liberale inslag levert enige hand-en spandiensten aan de CD&V-senaatsfractie die verbolgen is. U leest toch mee in het blad van onze familie ? Als het artikel uitgelezen is, spreken we niet meer tegen hen.  Afgesproken ?

CD&V is niet te spreken over de "onaanvaardbare" reacties op online lezersfora nadat boegbeeld Yves Leterme in het ziekenhuis werd opgenomen. De partij roept de Vlaamse media op strenger op te treden.

"Vals alarm, hij is genezen! Merde" en "Ik zal maar luidop zeggen wat iedereen heimelijk denkt: dat hij crepeert!" zijn enkele van de "fijne uitspraken" die de CD&V-senaatsfractie aanhaalt in een maandag verspreid communiqué.

"En Leterme is niet de enige die onaanvaardbaar hard wordt aangepakt op de lezersfora van kranten met naam en faam", zo luidt het. "Zodra je als politicus een standpunt over iets inneemt, volgen er vernietigende reacties".

Allochtonen
Verder valt het volgens de partij op dat de toon van de mailschrijvers ook bijzonder scherp wordt van zodra het artikel over allochtonen gaat. "Nochtans staat er in de gedragscode van de Belgische media dat racistische stellingen of beledigingen verboden zijn. De auteurs signeren hun choquerende boodschappen dan nog eens niet met hun echte naam, maar met een nickname", weet CD&V.

"Vanzelfsprekend verschijnen er nog veel meer en veel ergere zaken op onnoembare sites van onofficiële organisaties", aldus de partij. "Maar we hebben het hier over de webstek van achtenswaardige kranten, tijdschriften, radio- en tv-stations, dagelijks door vele tienduizenden mensen bekeken".

Strenger optreden
De partij roept de Vlaamse media in het communiqué op tot een strenger optreden. "Omdat het zo niet langer kan. We bepleiten geen beperking van de vrije meningsuiting, wel integendeel. Maar het mag nooit persoonlijk worden of haat verkondigen. We vrezen dat er in deze wereld ook gekken rondlopen die wel eens letterlijk uitvoeren wat onverlaten prediken", zo maakt de partij zich zorgen.

-----------------------------------------------------------------------

Volgens de tjeven mag iedereen vrij zijn mening uiten maar het mag nooit persoonlijk worden of haat verkondigen.  Nooit persoonlijk ?  Hoe kan ik duidelijk maken dat Leterme een onbetrouwbare vent is, die geen leiding kan geven en geen mensen weet warm te maken voor een project, m.a.w. Leterme ziet er niet alleen uit als een gedroogde prei maar hij gedraagt zich ook zo.  Dàt begrijpt iedereen en men kan mij kwalijk nemen dat ik op de man speel.  Moet ik soms op de ballen spelen ?

Leterme staat graag in de publieke belangstelling, zou erg graag héél populair zijn met zijn 800.000 stemmen, dan moet hij er tegen kunnen dat hij links en rechts een stomp krijgt (figuurlijk).  De uitlatingen in de Franstalige pers over Vlamingen zijn vaak scabreus, schandalig en kwetsend. Die mensen zijn dan ook achterlijk en niet op de hoogte van wat zich buiten hun leefwereld afspeelt.  Voor wanneer een parlementair initiatief om ook de blogs aan banden te leggen ?

Als Vlaams Belang een dergelijke reeks opmerkingen zou maken over de vrijheid van meningsuiting, de televisie-uitzendingen zouden onderbroken worden en de UNO-troepen verschenen in de straten onder leiding van korporaal Yves Desmet, gecamoufleerd als een boskikker.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gross Brüssel door Filip de Man





Vandaag drukt de Vlaamshatende krant Le Soir een veelbetekenende kaart af van het toekomstige WalloBrux, daarbij geïnspireerd door de imperialistische dromen van het FDF. Niet minder dan een kwart miljoen inwoners van Vlaanderen zouden Wallobrux-onderdanen worden, dankzij de annexatie van gemeenten als Grimbergen, Vilvoorde, Zaventem, Kraainem, Wezembeek-Oppem, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Linkebeek, Drogenbos, Beersel, Sint-Genesius-Rode.

Moest het Vlaams Belang zo’n kaartje tekenen met bijvoorbeeld de eertijds ontstolen gemeenten in Waals-Brabant, het kot zou te klein zijn. Als het FDF dat doet, zwijgen de Vlaamse commentatoren in alle talen. Per slot van rekening is het FDF de partner van de Franstalige liberale MR, nietwaar? En dus een deftige democratische partij, die zelfs in de Brusselse regering mag zitten.

Filip de Man
Volksvertegenwoordiger


25-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als ik CD&V-er was, sprong ik van de Boerentoren.


Denken de briljante lichten van de CD&V nu echt dat alle burgers simpelen van geest zijn ?  Van al de toeterende beloftes en vooruitzichten is niets, absoluut niets in huis gekomen.

De EHBO-regering Guynokkio III is geformeerd dankzij een milde staatsgreep door de keuning en de premier van lopende zaken, die handig gebruik heeft gemaakt van de chaos die de klungel-formateur veroorzaakt heeft.  Net zoals de meeste Franstaligen heeft de keuning een diepe hekel aan de sukkelende regeringspuzzelaar.  Vandaar de uitweg die gevonden werd om Vrhfstdt terug te brengen, tegen de wil van de Vlaamse kiezers in met applaus van de Walen, die de man uit Gent kennen als een arrangeur zonder principes.

En ook nu tijdens de gedwongen afwezigheid van de held van Ieper, zijn het weer eens anderen die de kolen uit het vuur halen en met een minabel, verdrietig programma de eerste regering van Leterme aankondigen. Hij doet er zelf weer niets aan, het zijn derden die zijn regering vormen, zijn begroting in mekaar klutsen en een regeringsprogramma uit hun mouw schudden. 

Leterme is de prins Filip van de grote politiek : hij kàn het niet.

Onnozel Vlaanderen zal 500 miljoen afstaan aan de federale regering en krijgt in ruil autonomie voor de gewestwegen.  We mogen onze eigen maximum snelheid bepalen !  Whaw, daar heb ik altijd van gedroomd.  En de Ikeawet, dat wordt ook een fijne gewestelijke bevoegdheid.  Dat is de vestigingswet voor grote verkoopscentra waar de gemeentes niet willen van horen, want daaar kweken ze in hun regio's conflicten mee.

De CD&V probeert deze ridicule kabouterwijzigingen te verkopen als een blijk van vooruitgang, die te  danken is aan hun handige onderhandelingstactieken.  Ik zou mij schamen in hun plaats.  Maar ... tegen 21 juli, dan gaan we wat meemaken, dan wordt het land B een echte confederatie.  Dan plots gaan de Franstaligen op alles ja en amen zeggen. Ik heb vanavond op de RTBF de lachende smoeltjes gezien van Milquet en Reynders en ik voelde mij een pauvre con.

Over de rol van de N-VA moeten we het niet meer hebben, die partij heeft haar richting en strategie gekozen en dat is niet de onze.  Maar dat weten we al langer. Desalniettemin hoe meer er geknoeid wordt zoals nu, hoe meer zal blijken dat dit land onregeerbaar is.  En dàt hebben we nodig om de zelfstandigheid dichterbij te brengen. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische storing


Net voor 19 uur stonden de reacties bij het artikel van Bruno Valkeniers op 1 meter breed. Alarmkreten alom, zeker van de Vuurvossen met hun lastige pc-instellingen.  Maar ja, het zijn trouwe klanten.

We hebben alle reacties weggehaald en teruggeplaatst, behendig als we zijn.  Helaas zijn sommige daardoor op een andere plaats terechtgekomen : de disciplinaire maatregelen mag u laten treffen door de 15de kamer van het Hof van Beroep van mijn lievelingsrechter Libert en de overige leden van het duchtige trio der rechtvaardigheid.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The best of Ludoooo



http://www.defrut.be/

Epo-man Ludooo in een eigenzinnige bloemlezing van de Frut.be

Aanbevolen voor aanhangers van fascistoïde Communistische Ideologieën.  De sloddervos-advocaat was niet gelukkig met die verwarrende combinatie (fascisten en communisten)  van Ludooo, want hij is natuurlijk een échte communistische woelrat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 miljoen euri voor de borrelnootjes. Wie nog ?



De Vlaamse regering van MP Kris Peeters gaat akkoord om uitgaven ten bedrage van 500 miljoen euri (euro mag ook, maar dat is niet belachelijk genoeg voor deze deal) uit te stellen tot een onbepaalde datum om op die manier de federale begroting in evenwicht te krijgen. 

Wat een geknoei !  Wat een trieste manier van politiek bedrijven. De 2,5 tot 3 miljard euro die nog overblijven als tekort zullen zonder meer gevonden worden door de mannetjes en vrouwtjes, gediplomeerde knoeiers. De 500 miljoen van Peeters is niet meer dan een slinks maneuvre om de CVP over de brug te halen en een zoveelste nederlaag enthousiast om te zetten in een "Ja, we hebben gelijk gekregen"-overwinning.

Gisteren hebben de Wijzen 12 uur bij mekaar doorgebracht om de enkele schamele bevoegdheden, die de federale overheid toch niet lekker zitten, over te dragen naar Vlaanderen, Wallonië en Brussel.  Grosso modo zijn het deze belachelijke minipunten waar al weken sprake van is, zoals de huurwet en de Ikeawet.  Op basis van de resultaten van deze extra-lange vergadering, verklaart de vlaamse subsidieregering zich akkoord om 500 miljoen niet op te vragen. U bent goed in het begrijpen van belgische koehandel ?  Dit is er een mooi voorbeeld van.

De Walen geven niets, de Brusselaars evenmin maar die beide partijen zullen wel ontvangen.  Vlaanderen betaalt.  En de mossels van de CVP zijn tevreden : "De Walen hebben een flinke staatshervorming beloofd tegen de maand juli.  In de vakantie dus, als het parlement zont".
Mark Eyskens was voor ene keer duidelijk : "Als de N-VA niet mee wil, dan stappen ze uit het kartel".  Maar hij was er gerust in, de N-VA is een kleine kudde schapen die mekkerend naar het Offerfeest gaan in de overtuiging dat er goed zal gevierd worden. En als die dat doen, wat zouden de andere Vlaamse partijen dan moeilijk worden ?

Ter herinnering de namen van de Wijzen die de hervorming van de natie voorbereid hebben, de gedurfde revolutionairen : Guy Verhofstadt, Didier Reynders, Etienne Schouppe,  Jean-Luc Dehaene, Philippe Moureaux, Philippe Maystadt Johan Vande Lanotte  en Marcel Cheron. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuven met zijn 10.509 vreemdelingen



Lewie Tobback, de keizer van Leuven, kan je één zaak niet verwijten, namelijk dat hij zijn politieke standpunten zou bijstellen. Hij is de eerste en enige socialist in het land B. en al de anderen die beweren dat ook te zijn, moeten naar hem blijven opkijken en luisteren.

Omdat hij helaas ook de bittere en ongenuanceerde uitspraak deed, dat Vlaams Blok/Belang moest bekampt worden met alle mogelijke middelen, zal Tobback bij ons nooit goede punten halen.  Veel van zijn medestrijders en meelopers passen de oproep van de gewezen partijvoorzitter en ex-minister letterlijk toe.  Dat zijn slechte punten tot in de hel, ook als hij er niet in gelooft.

Vanavond wordt in de Leuvense gemeenteraad het debat gevoerd over de hoofddoeken op vraag van Vlaams Belang en het is duidelijk dat Leuven de neutraliteit van de ambtenaar niet zal onderstrepen met een aangepast reglement zoals Antwerpen, Gent en Lier dit deden.

Fragment uit Het Nieuwsblad :

LEUVEN - 'Voorstellen voor de invoering van een hoofddoekenverbod voor ambtenaren zijn enkel en alleen ingegeven door de wil om zich in het licht van de actuele angst voor de islam stoer te tonen tegen deze godsdienst. Dit is klinkklare onzin die puur propagandistisch bedoeld is'. Dat heeft de Leuvens burgemeester Louis Tobback (SP.A) maandagmorgen gezegd tijdens een persontmoeting.


Tobback draait het probleem op zijn kop : de neutraliteit van de ambtenaar wordt terzijde geschoven in het voordeel van de moslima. Dat is de enige conclusie uit de stelling Tobback.  Met heel de voorbeeldfunctie die de Leuvense burgemeester haar toedicht, komt die moslima na haar werk terug in haar minder-geëmancipeerde biotoop en blijft zij haar tweederangsrol vervullen.  Vergelijkingen met het leven van Vlaamse vrouwen, veertig jaar gelden, zijn weer eens goedkope prietpraat : onze Vlaamse vrouwen in de jaren '70 leefden niet in een religieus dwangbuis en de maatschappij was evenmin middeleeuws.

Niet alleen stelt Tobback door zijn opvatting de burgers van zijn stad die prijs stellen op onafhankelijkheid teleur, hij bevordert evenmin de emancipatie van de Turkse, Marokkaanse of andere islamitische vrouwen. Hij beschikt echter over de numerike politieke meerderheid en niemand zal iets anders durven beweren vanavond in Leuven, dan uitgerekend de Robin Hoods van het eigen volk.

Op de aantijgingen van propaganda, klinkklare onzin en "de angst" voor de islam gaan we niet in.  Als er iemand een tafelspringer is geweest die dankzij zijn grote smoel carrière heeft gemaakt, dan is het Lewie Tobback.  Het fabeltje van de bange blanke mannen die angst hebben voor de islam, wordt nu echt afgezaagd.  Je moet integendeel over een dosis moed beschikken de dag van vandaag om kritiek te durven uiten op moslims en hun huichelachtig gedrag. 

Maar met "alle mogelijke middelen" bewijzen wij dag aan dag ons gelijk.  Dag Lewie. Tot in de hel, dan maar ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog maar eens : Angeltjes, politiek-incorrect x bis



We hebben een poging ondernomen om in onze verantwoording bovenaan op de eerste pagina met volgende bondige tekst duidelijk te maken, waar je hier terechtkomt :

Wij zijn geen discussieforum. Wie het niet eens is met onze opvattingen, wat uw goed recht is, heeft al de Vlaamse traditionele media, incluis de VRT tot zijn beschikking. Onze doelstellingen zijn Vlaamse onafhankelijkheid, behoud van onze West-Europese waarden en verzet tegen de oprukkende islamisering.  Wij gaan hier niet over discussiëren, dat doet men in het parlement.  In de normale lezersrubrieken komen onze opvattingen niet aan bod, bij Angeltjes komen politiek-correcte visies evenmin aan bod.

Gisteren hadden we enkele mensen op bezoek, die vonden dat wij, Fascistoïde Communisten en Verklikkers, zaten te wachten op het heldere licht dat zij ons wensten te brengen.  Die geschriften worden verwijderd, omdat het weer eens gewoon scheldpartijen waren.  Als er een behoorlijke bij is, proberen we even behoorlijk te antwoorden, maar we weten uit ervaring dat al die woorden en wederwoorden eindigen in nog bitterder onbegrip.

Dus beste vijandjes en ontevreden linksige mensjes, jullie zijn hier niet welkom.  Wijzelf hebben namelijk de gewoonte om onze stellingen te onderbouwen en als het even kan de tegenpartij (en we hebben er nogal wat) met redenen en tegenargumenten aan te pakken.  Ironie, humor, cynisme en sarcasme zijn mekaars overtredende trappen in onze stijl.

Mochten jullie voor een tweede leven terugkomen op onze platte Aarde, dan wensen we jullie alleszins wat meer herseninhoud toe dan tijdens deze eerste proefperiode.  Doei !

De redactie van Angeltjes : Ray, Savat & Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katholieke Radio Omroep schiet in eigen been


'KRO maakt tegenfilm over gewelddadige Bijbel'

maandag 25 februari 2008 08:08

Nog voordat Geert Wilders (PVV) zijn koranfilm heeft uitgebracht, komt er nu al een derde 'tegenfilm'. De katholieke omroep KRO overweegt een bijbelfilm te maken, als reactie op het werk van de PVV-leider.
-------------------------------------------------------------------------------------

Wij haalden bovenstaand fragment uit Elsevier. Hoe vindt u dit ?  Goed, nietwaar !  De katholieken gaan zelf  uitleggen aan de Baardmansen en Ingepakte Sjaaltjesdames hoe wreed en belachelijk hun eigen christelijke godsdienst is. 

De bijbel met zijn martelaars, de huidafstropingen, de marteldood met vele pijlen, niet te vergeten de brandstapels, de pijnbanken, de heksenverbrandingen met vaak een seksuele achtergrond, de verknechting van de geesten, de brandstapels van de inquisitie, de maatschappelijke verstotingen (nog aan de gang bij het zeer christelijke ACV), enz.   

Dit alles om de moslims gerust te stellen, dat ze zich niets moeten aantrekken van de verwijten die sommigen hen maken. Is het soms de bedoeling van de christelijken om de behoorlijke en fatsoenlijke omgang die bestond tussen gelovigen en andersdenkenden terug in vraag te stellen ?

Beseffen wij voldoende hoe onze maatschappij schokt en davert door de overtalrijke aanwezigheid van de islam en zijn aanhangers ?  Sarkozy, zeg het nog eens !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recht door zee ! (door Bruno Valkeniers)


Het kan snel gaan, soms zeer snel. Amper 20 maanden opnieuw bij de partij, amper 8 maanden vertegenwoordiger van het volk en reeds kandidaat partijvoorzitter. Heeft De Morgen dan toch gelijk: ben ik een man met een razende ambitie? “Jain” zeggen ze in het Duits. Neen voor wat betreft mijn persoon. Mocht persoonlijke ambitie de drijfveer zijn, dan had ik andere beslissingen moeten nemen. Ja voor wat betreft de ambitie om iets te realiseren voor Vlaanderen en de Vlamingen. Ik heb mijn kandidatuur voor het partijvoorzitterschap van het Vlaams Belang gesteld na lang beraad en op vraag van vele vrienden. Op de klassieke en te verwachten uitzonderingen na werd die kandidatuur in de pers goed tot afwachtend ontvangen. Linker en Waalse zijde zoeken wel in mijn verleden en dat van de (groot)ouders naar bewijzen om mij met hun waanbeeld te brandmerken als rechtse, racistische en gewelddadige rakker en zo mijn meer zakelijke en rationelere stijl onderuit te halen.

Ik besef ten volle dat deze stap een ernstige impact op mijn leven en dat van mijn gezin zal hebben. Vanaf nu wordt het zeilen ‘in het oog van de storm’ in plaats van in de luwte en de stille zee. Elke beweging en woord wordt gevolgd en gehoord om nadien door de analysemangel gedraaid te worden. Maar met uw aller hulp moet het lukken.




Mijn oprechte dank gaat uit naar het partijbestuur dat unaniem achter mijn kandidatuur staat en aan de partijraad die vorige zaterdag met 90% beslist heeft om mij aan het partijcongres voor te dragen als nieuwe voorzitter. Mijn dank gaat ook uit naar Frank Vanhecke, die de partij gedurende 12 jaar als een rots in de Vlaamse branding heeft gepositioneerd en geleid. Ik hoop op 2 maart ook van het partijcongres het vertrouwen te krijgen zodat ik mijn ‘Ronde van Vlaanderen’ doorheen de partijafdelingen kan starten. Ik hoop ook u daar als partijgenoot, mandataris, militant en sympathisant te mogen ontmoeten.

Sinds 10 juni 2007 maken we uitzonderlijke tijden mee. Elke dag opnieuw wordt bewaarheid dat in dit artificiële begiëland niets meer mogelijk is tenzij door het geduld en de toegeeflijkheid van Vlaanderen. Ondanks dat of juist daardoor zijn de geesten in Vlaanderen rijper dan ooit om ons lot in eigen handen te nemen. 30 jaar hameren op deze onafhankelijkheid is de grootste verdienste van het Vlaams Belang. Wij waren/zijn de baanbrekers, de uitgespuwden die ondanks alles “recht door zee “ voeren. Sinds de negentiger jaren worden we in ons onafhankelijkheidsstreven vervoegd door meer en meer verenigingen van de Vlaamse beweging en belangrijker zelfs, sinds begin deze eeuw, ook meer en meer door de zakenwereld.

Het Vlaams Belang is de grootste Vlaamse nationalistische partij uit de geschiedenis van dit land. Een onafhankelijkheids partij, een waardenpartij, een gezinspartij die opkomt voor een onafhankelijk Vlaanderen met Westerse en christelijk-humanistisch geïnspireerde waarden en normen. Een onafhankelijk Vlaanderen waar de Vlaamse cultuur de leidcultuur en het Nederlands de voertaal is. Vreemdelingen, Franstalige of anderen, zullen zich deze waarden en normen eigen moeten maken zonder uitholling van de Vlaamse identiteit. Nieuwkomers passen zich aan hun nieuwe thuis, dat is een universeel principe. Alleen zo vermijdt men een maatschappij vol ontheemden.

Het zou voor mij een hele eer zijn om samen met u voor dit Vlaanderen te blijven vechten en de grootste vrijheidspartij, het Vlaams Belang, voor te mogen gaan “recht door zee” naar een nieuwe horizon. Een grootse toekomst waar Vlaamse welvaart en welzijn in een onafhankelijk Vlaanderen centraal staan.

Bruno Valkeniers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is Aloïs van de Quiz voor onze NL-vrienden !



Goedenacht, beste lezers van Hangertjes, hier is Aloïs van de Quiz ditmaal uitsluitend voor onze Nederlandse Vrienden uit Nederland, of uit Afghanistan, Marokko en Turkije mag ook.

Kent u Vlaanderen ?  Er zijn weer vele magnifieke prijzen te winnen, zoals daar zijn.  U moet de wegwijzer volgen over deze brug naar de vragen.

http://taalschrift.org/quiz/vlaanderen/

Weinig geluk en toch veel weten, dat is een ramp, maar zo is het leven.

(Was het goed, Juffrouw Ellen ?  Of moet ik het nog eens doen ?)

Aloïs van de quiz




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!