Angeltjes
25-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD zwijgt over eigen graaiers.


In Antwerpen werd de liberale VLD gehalveerd bij de laatste verkiezingen.  Gisteren kon tv-kijkend Vlaanderen vaststellen met het optreden van de opgepepte blauwe schepen, waarom de mensen zich afkeren van die clowns.  Het woord "criminaliteit" lokt in liberale kringen heftige reacties uit sedert de ontdekte en niet te loochenen financiële malversaties bij de ex-minister Moerman. Zij moest zwaar tegen haar zin  uit pure schaamte ontslag nemen, maar kon na enkele maanden terug opduiken als plaatsvervangster in het Vlaamse parlement.  De zakkenvulster werd op gejuich onthaald zoals vele kijkers tot hun verbijstering konden vaststellen via de rechtstreekse televisie-uitzending. We konden ook vernemen dat er geen onderzoek gebeurt en dat de onterechte toewijzingen van fake-opdrachten aan door partijvrienden bemande firmaatjes tot de normale gang van zaken behoren.  Evenals het indienen van onkostennota's van ongekende hoogtes voor privé uitgaven zonder rechtvaardiging. Laten we niet vergeten dat in Antwerpen met de Visa-affaire de liberalen evenmin vrijuit gingen en dat schepen Coolsaet uit de schepenbanken werd gezet.  Haar VLD-collega Delwaide ontsprong de dans als havenschepen, omdat zijn onkosten gedragen worden door het onafhankelijke Havenbedrijf, waar geen controles plaatsvonden.

Neen, criminele feiten, dat vinden ze geen onderwerp bij de VLD.  Laten we er over zwijgen en al wie een poging onderneemt om de misdaad groot en klein aan te klagen, is "een fascistoïde communist".   Hieronder nog wat Moerman-geheugenopfrissertjes weggeplukt van de VB-webstek. 

In oktober 2007 moest Fientje Moerman ontslag nemen als Vlaams minister van Economie, wegens ‘onbehoorlijk bestuur’ bij het toekennen van overheidsopdrachten aan het consultancybureau PBS. Haar imago was ook ontsierd door vriendjespolitiek en onfatsoenlijk hoge reiskosten. Na de publicatie van het rapport van de Vlaamse Ombudsdienst was haar positie onhoudbaar geworden. Als ministers ontslag nemen, vallen ze gewoonlijk terug op hun parlementair mandaat. Maar Fientje Moerman had wat al te ijverig meegespeeld met het spelletje stoelendans: in 1999 was ze verkozen in de Kamer, maar in 2003 koos ze voor een ministerportefeuille onder Verhofstadt II en in 2004 stapte ze over naar de Vlaamse regering, zonder echter ooit verkozen te zijn in het Vlaamse parlement. In 2007 werd ze ook niet verkozen als lijstduwer. Na haar gedwongen ontslag bleef ze dus met lege handen achter.

Vriendjespolitiek of niet, gesjoemel of niet, hun prima donna mocht nooit zo’n vernedering ondergaan. Daarom werd er een “creatieve” oplossing gevonden: zij werd begin dit jaar opgevist als bestuurder bij de Gentse havengroep Sea-Invest. Wij hebben daar echt geen spion zitten: het staat gewoon in het Staatsblad. Iemand moet ontslag nemen wegens “onbehoorlijk bestuur”, en ze wordt daarna opnieuw benoemd tot… bestuurder. Dat is Belgische blauwe logica. Als u misschien nog de illusie had dat het ontslag van Moerman als minister een bewijs was van het “zelfreinigende” vermogen van de Belgische politieke kaste… Voor het oog van de media moest Moerman ontslag nemen, om nadien in alle stilte netjes weer opgevist te worden. .

Opmerkelijk bij de blijde intrede van Moerman was het onthaal dat haar te beurt viel. “Fientje Moerman werd woensdag hartelijk onthaald in het Vlaams Parlement, niet alleen in haar eigen partij, maar ook bij de andere. Vlaams minister Kathleen Van Brempt (SP.A) bijvoorbeeld toonde zich verheugd dat Moerman haar politieke leven opnieuw had opgenomen.” (De Standaard, 15 februari)

Dat klinkt niet echt alsof zij tegen de zin van de partijtop is teruggekomen. Niemand lijkt nog aanstoot te nemen aan haar leugens en haar onbehoorlijk bestuur. Niemand lijkt zich daarvoor te schamen. Integendeel. Alle potentiële sjoemelaars krijgen daardoor hetzelfde geruststellende signaal: “Onbehoorlijk bestuur is helemaal zo erg niet. Als je één enkele keer toch eens gestraft of teruggefloten wordt, dan zorgen wij er wel voor dat je nadien weer aan de bak komt.” Ja, in dat opzicht zal de terugkeer van Moerman door velen met een zucht van opluchting zijn onthaald. Alles kan op de oude voet doorgaan, met vriendjespolitiek, fictieve opdrachten en torenhoge onkostennota’s. Business as usual. Laat de champagnekurken maar knallen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Noordzee regionaliseren ? Ze is Vlaams !



Het grote misverstand bij zowat alle Franstaligen, Walen en Brusselaars -en soms ook vreemdelingen- is dat volgens hen het grondgebied van het land B overal tweetalig is.  Met Frans in de mond gaat men het land rond.  En zo maakt men zichzelf wijs, dat men tweetalig is, terwijl het hoofdzakelijk in Vlaanderen is, dat je mensen aantreft die Frans beheersen, naast Engels, Duits en vaak nog een vijfde taal.

De taalgrens die vastligt in de grondwet is ook de administratieve afbakening van de gemeenschappen, of men dat nu leuk vindt of niet.  En de kust die integraal in Vlaanderen ligt is dus de Vlaamse kust en niet de belgische.  En als men eerlang het beleid over de territoriale wateren van de Noordzee gaat overmaken aan Vlaanderen, dan is het stuk Noordzee voor onze kust, de Vlaamse Noordzee.  En iedereen is welkom en zal hoffelijk ontvangen worden in Vlaanderen en aan de kust voor zover sommigen van die iedereens geen taalproblemen zullen  veroorzaken.  In de winkels, restaurants, hotels, toeristische diensten wordt men voor zover mogelijk geholpen in de vreemde taal maar de openbare diensten en de openbare mededelingen zijn eentalig Nederlands.  Zoals dat in elk land is.  En  in de Noordzee zwemmen Vlaamse dolfijnen ...




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun voor Ludo van Campenhout



De publieke opinie is ietwat verdeeld over de comateuze artillerie-aanval in de zevende dag door schepen Van Campenhout naar aanleiding van de misdaad-webstek van Vlaams Belang. 

Onze goede collega's van de Frut van koekestad, nog steeds niet in de materiële mogelijkheid tot publicatie, vonden de tijd om een kort steunbetoon te sturen naar het stadhuis van Antwerpen met volgende inhoud :

Sent: Sunday, February 24, 2008 11:54 PM
Subject: Uw magnifiek optreden tegen de fascistoïede communist

Mijnheer de Schepen, 

Wij hebben geweldig genoten van uw optreden vandaag in De Zevende Dag.

Voor meer deskundige informatie verwijzen we u graag naar deze onuitputtelijke bron van hulp :

 http://www.aavlaanderen.org/

Met de groeten van de U Immer Aanbiddende redactie van De Frut van Koekestad



24-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koerden halen Toerkse heli neer + Aanpassing 22 uur



Als u soms mocht denken dat wij supporteren voor onze Toerkse vrienden in het conflict dat zij proberen op te lossen met de Koerdische stamgenoten op buitenlands grondgebied, dan klopt dat niet helemaal.  Zoals het bange, blanke mannen past, zijn wij bevreesd voor conflicten en wij pleiten voor zoveel mogelijk oorlog met laffe hinderlagen, dievelings afgevuurde raketten met steeds dezelfde burgerslachtoffers, gevangen militairen die in hun ondergoed teruggestuurd worden naar hun oversten om aldaar hun gewettigde straf als angsthazen te ondergaan. 

Neen, wij discrimineren niet : Koerden en Toerken trekken hun plan en hun messen. Zolang ze hun ruzies niet exporteren naar West-Europa.

Desalniettemin is het met enig genoegen dat we u kunnen meedelen, dat de Koerden tussendoor ook een succesje boeken : ze hebben een Toerks hefschroefvliegtuig afgeschoten.  En zoiets wordt uitbundig gevierd : FOTO !



De tekst op het triomfantelijke spandoek luidt (vertaald) : "Wij willen Van Campenhout als woordvoerder"

(foto www.geenstijl.nl)
-----------------------------------------------------------------------

+ AANPASSING 22 uur

De PKK, en dat zijn evenmin onze vrienden, roepen vandaag op om acties te ondernemen in Turkse steden, als reactie op de grote inval in Irak door de Turken.

De commandant die het persbericht verspreidt (ook een Erdal) zegt : er zijn geen 7.000 of 10.000 Koerden die verzet plegen tegen Turkije het zijn er honderdduizenden. In het bericht is enkel sprake van actie sin Turkse steden en niet in Europa, zoals de Morgen bloklettert.

Hier vindt u het Engelstalige bericht van Reuters :

http://www.tiscali.co.uk/news/newswire.php/news/reuters/2008/02/24/

Click to close window


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe de psychotest : ontdek de beroepslafaard




Dit zijn 16 foto's van uiterst bekwame, sociale, intelligente, integere kandidaten die zich het vuur uit de sloffen werken voor uw belang en goed leven.  Eentje onder hen hebben wij er tussengesmokkeld, want hij of zij is een "beroepslafaard".  Dat beweert Geert Wilders.  Kan u aanduiden wie de beroepslafaard is ?
('van links naar rechts 1, 2, 3, 4, enz) Als u er meerderen ziet, mag u dezen ook vernoemen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy, de tekst




Sarkozy, de Franse president, bezoekt een landbouwtentoonstelling en smijt zich in de massa.  Hij wordt toegejuicht, begroet en bepoteld (tenminste dat veronderstellen we, want ook bij onze lezeressen heeft hij zware fans die best zouden knijpen in een stukje Sarkozy).  Tot op zeker moment een man tot hem roept : "Ne me touche pas", "Raak me niet aan".  Waarop de Franse president, weinig ceremonieel antwoordt "Casse-toi", zoiets als "Hoepel op".  De andere roept "Tu me salis" "Je maakt me smerig" en dan ploegt de heer Sarkozy door het Franse woordenboek van de taxichauffeurs (en menig ander) als hij zegt : "Casse-toi, pauvre con".  "Hoepel op, arme sukkel".  Letterlijk vertaald "arme klootzak".

Wat vindt u daar nu van ? Kan dat ?  Is het erg ? Hieronder het filmpje.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarkozy, het filmpje
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterpret voor onze Toerkse vrienden



Het is een gekend gegeven dat Toerkije zijn militairen verwent.  Des te verwonderijker dat zoveel jongeren die zich in de Europese steden te pletter vervelen en daarom allerlei kattenkwaad aanrichten, tegen hun zin in het Moederland de militaire plicht voor de natie vervullen.  Zeker nu is er een leuk initiatief genomen voor de Toerkse soldaten : skiën en winterpret in de Iraakse bergen. Holala, wat is het fijn, een Toerks soldaat te zijn.

first images from Turkish operation on the Turkey- Iraq border. This photo released by Turkish military on Feb.22,2008.

Eerst even controleren of er geen mijntjes gelegd zijn en dan roefededoefel, zwoef-zwoef naar beneden. Zoudt u niet graag een Toerks soldaat zijn ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speed-o-man Van Campenhout


  • Misschien kan speed-o-man Van Campenhout best eens kijken naar het Nederlandse voorbeeld....
  • In Nederland werd een actie 'Meld Misdaad Anoniem' georganiseerd waarbij via een meldlijn en een website burgers misdaad- ook anoniem - kunnen melden.
  • In Nederland leidde deze door de regering georganiseerde actie in 2007 tot 80.000 oproepen.23.000 meldingen werden door de politie onderzocht.
  • 1100 misdadigers werden opgepakt nav. tips gemeld via Meld Misdaad Anoniem.
  • 98 misdaden werden verhinderd door tips aan Meld Misdaad Anoniem.

    Wim

  • Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaf de moslimexecutieve toch af !



    Naar aanleiding van de zoveelste problemen met de zogenaamde moslimexecutieve duikelen we een artikel op van september 2007 waar een aantal misfeiten vlotjes uiteengezet worden :

    De Moslimexecutieve die de Belgische moslims vertegenwoordigt, is weeral in opspraak. De zoveelste opdoffer voor de Belgische moslimgemeenschap.

    Maandag zijn op bevel van onderzoeksrechter Michel Claise de lokalen van de Belgische Moslimexecutieve verzegeld. De executieve is als rechtspersoon ook in staat van beschuldiging gesteld voor valsheid in geschrifte. Vermits het hier gaat om een instelling van openbaar nut die met overheidssubsidies werkt heeft de rechtbank vandaag de Brusselse advocaat Jean-Louis Jaspar aangesteld als voorlopige bewindvoerder. Dat gebeurde op vraag van het parket.

    Met een voorlopige bewindvoerder wordt de raad van bestuur buitenspel gezet maar kan de executieve wel haar taken blijven uitvoeren. Volgens het Brusselse parket zijn er bij de executieve valse facturen gevonden. Het gaat om facturen die opgemaakt zijn om te verdoezelen dat bepaalde sommen uit de kas zijn verdwenen.

    Minstens een van de personen die ondervraagd zijn heeft bekentenissen afgelegd maar volgens de pers is het nog niet duidelijk wie de opdracht heeft gegeven om die valse facturen temaken. De man die de verklaringen aflegt, een loyale boekhouder die nog ook onder de vorige bestuurders heeft gewerkt, wil voorlopig de opdrachtgever nog niet aanduiden. Zowel het parket als de leden van het Executief weten uiteraard heel goed over wie het gaat: Kissi Benjelloul een niet onbesproken figuur die al van meet af aan voor twist en onenigheid binnen dit instituut zorgde.

    Fransman van Marokkaanse afkomst, slager van beroep, Benjelloul Kissi was voorzitter van een van de grootste moskeeën in Brussel, Centre islamique ElMohsinine, Zwedenstraat, in Sint Gillis. Daar is er ook al een onderzoek tegen zijn persoon gestart naar aanleiding van een klacht waarbij een aantal moskeeleden hem van fraude beschuldigen.

    Benjelloul was een van de architecten van de putsch tegen de voormalige Moslimexecutieve en is via de kabinetsadviseur en voormalige echtgenoot van Onkelinx, Abbes Geunned, een zeer goede vertrouwenspersoon binnen PS kringen. Benjelloul staat bekend als een succesvolle zakenman maar geruchten doen de ronde als zou hij zo goed als bankroet zijn door de vele problemen die hij met belastingsdiensten zou hebben. Hij is de enige overgebleven uit het oude bestuur dat eind 2005 onder impuls van minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS) vroegtijdig moest ophoepelen.

    Naar verluidt zou hij op uitnodiging van de Marokkaanse ambassade samen met Mohamed Toujgani, voorzitter van de Belgische Liga van Imams en imam van de Molenbeekse moskee Alkhalil, een bezoekje gebracht hebben aan Marokko, waar hij informeel werd ontvangen door de Marokkaanse minister voor religieuze zaken en iemand van het Marokkaanse leger. Tussen dit soort privé-initiatieven en de Executieve bestaat er een schemerzone.

    Benjelloul heeft een stevige poot binnen het kabinet Onkelinkx en velen willen hem daarom te vriend gehouden worden. Zijn invloed ging zo ver dat heel wat leden van de Algemene Vergadering hem de echte voorzitter noemden en niet Coskun Beyazgul. Op een bepaald moment werden bepaalde beschuldigigen ivm fraude gesteld. De voorzitter heeft ondanks de vraag van alle Vlaamse leden om dit te onderzoeken er geen gevolg aan willen geven, volgens hem waren dit slechts geruchten om de ondervoorzitter in diskrediet te brengen.

    Volgens bronnen die anoniem wensen te blijven zou het niet enkel om valse facturen gaan, er zou meer aan de hand zijn. Zo zouden er representatiekosten opgenomen zijn zonder een verantwoording of factuur, bepaalde facturen dubbel geboekt zijn, en gesjoemeld met een etentje voor de imams tijdens de maand Ramadan van 2006: De ondervoorzitter zou 350 maaltijden bij Le Caire hebben besteld voor de uitgenodigden, daar waar in de lokalen van de EMB maximum 120 personen kunnen zitten.

    De Algemene Raad heeft nooit een deftige controle uitgevoerd op de verschillende transacties van de EMB, de sleutelpersonen die daarvoor verantwoordelijk zijn, zijn immers te dicht bij de ondervoorzitter.

    In september 2006 werd ter gelegenheid van de Ramadan een iftaar-receptie gehouden. De catering werd volgens insiders door twee restaurateurs verzorgd: de eigenaar van de eerste restaurateur is de vader van eenBrussels lid van de Moslimexecutieve en de tweede is het restaurant Le Caire waar Benjelloul heel goed gekend is. Na de receptie zou Benjelloul valse facturen van Le Caire hebben binnengebracht. 3 maand later op 20 december vorig jaar werd de ondervoorzitter aangehouden en bracht hij een nachtje in de cel door op verdenking van misbruik van overheidsgeld. Het bestuur had toen al moet ingrijpen door deze persoon te schorsen. De voorzitter was er zich goed van bewust dat Benjelloul op termijn de EMB zou ondermijnen maar de man is een manipulator en komediant eerste klasse; hij heeft altijd de gave gehad om mensen te bespelen en het vertrouwen terug te winnen. Hem nu schorsen zoals de EMB gisteren in een persbericht heeft laten weten, komt veel te laat.

    De schade voor de EMB is immers onherstelbaar en het vertrouwen in het huidige bestuur is bij de overgrote meerderheid van de stakeholders zoek. De Moslimexecutieve kan nog onmogelijk functioneren in zijn huidige structuur. Een evenwichtige verdeling tussen de Franstalige  en Vlaamstalige bestuurders heeft geen zin wanneer de Vlaamstaligen slechts één keer per week op vrijdagavond op kantoor komen voor de wekelijkse vergadering.

    Bestuurder zijn voor de EMB is met uitzondering voor de voorzitter en de Vlaamstalige ondervoorzitster die vanuit het onderwijs is gedetacheerd, volledig gebaseerd op vrijwilligerswerk, de Vlaamstalige bestuurders kunnen dus in de week ook niet aanwezig zijn om de gang van zaken op te volgen en de boekhouding in het oog te houden. Het resultaat is dat Benjelloul de volledige controle over de boekhouding en de kas had. Zelfs de bestuursleden die het recht hadden om facturen en stukken van de boekhouding op te vragen werden door de boekhouder wandelen gestuurd; met de mededeling om de informatie via de bestuursvergadering op te vragen, via de Franstalige ondervoorzitter Benjelloul dus.

    Ofwel hervormt men volledig de huidige structuur van de EMB ofwel schaft men de organisatie simpelweg af. De huidige bestuursleden die na het gerechtelijk onderzoek zuiver blijken te zijn hoeven geen collectief ontslag te nemen maar moeten niet denken dat men door de fraudeur(s) te schorsen, de problemen ook automatisch oplost.

    De EMB kan ONMOGELIJK nog functioneren in zijn huidige vorm en daar moeten zowel de minister van Justitie (die verantwoordelijk is voor de erediensten) als de Algemene Moslimraad (68 personen) hun conclusies uit trek.

    Tot zover dit uittreksel van
    http://www.anderepolitiek.be/nieuwecap/modules/news/article.php?keywords=brusse&storyid=651
    ---------------------------------------------------------------------

    Inmiddels heeft iedereen ontslag genomen en legt de Vlaams-Turkse ondervoorzitter de nadruk op het onderscheid tussen de goed gestructureerde Turkse koepels en de rommelige Marokkanen die niet te vertrouwen zijn.  Typisch is wel dat het tekort dat 200.000 euro zou bedragen, volgens mevrouw moet bijgepast worden door Justitie, want dat zijn de oprichters. Ja, ja, centen in eigen zak steken en dan zeggen dat de gemenschap ze moet bijleggen ... toffe madam.

    Dit is de tweede mislukking die men meemaakt met een organisatie die erop gericht is, de moslim-gemeenschap in het land B een vorm van inspraak en overleg te bezorgen.  Een van de zaken die bv. drukke commentaren opleveren in de executieve is het offerfeest.  Wat wij begrijpen als de wrede mishandeling van dieren.  Er zouden elk jaar vele slachters, onthuiders en ander zachtaardig personeel tekort zijn.  Dat is een grote zorg voor de moslimexecutieve, die zich voor de rest toespitst op het inrichten van banketten en gezellige bijenkomsten van baardmensen om nadien de staat en de belastingbetalers op te lichten.

    Afschaffen die handel.  Moslims worden niet gediscrimineerd, hun moskeeën verrijzen overal te lande, ze worden erkend (wat een overbodige luxe is) en er bestaat godsdienstvrijheid.  Dat kan niet gezegd worden van Turkije noch van Marokko.
     

    Savat


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat Filip Dewinter ! Standhouden.



    De angst om de privacy van gangsters, boeven, misdadigers en veelplegers te beschermen, leverde een tragi- komisch debat op in de Zevende Dag, waar wij even naar gekeken hebben. Uit plichtsbewustzijn.

    De woede van de VLD-er Van Campenhout liet Filip Dewinter de vraag stellen "Hebt u soms Epo genomen ?"  Het zou ook kunnen dat het Viagra was, want Ludo die al eens last heeft van vlinders in de buik, had een blauwige glans over het nijdig vertrokken gelaat.



    Epo en Viagra voor de sport en het televisiedebat

    En dan was er advocaat Werner, die van de VRT een eigen weblog krijgt waar hij zijn linkse waanideeën mag propageren uit ons aller naam.  En zeker dankzij ons aller centen.  De 0000 is werkelijk de schaamte voorbij.

    De man hield zich naar zijn doen vrij behoorlijk.  Volgens hem moest de procureur-generaal optreden tegen de webstek van Vlaams Belang en deze van het net halen.  Advocaat Werner is zo links als een deur en uiteraard voorstander van censuur en beknotting van de vrije meningsuiting. Behalve die van hemzelf, zolang hij er maar voor betaald wordt door de gemeenschap.  Het tuig moet beschermd worden, de gewone burger moet zich laten bestelen, beroven, afkloppen en desnoods neersteken, en de burger moet vooral zijn smoel houden. 

    Weblog Walter Van Steenbrugge

    Zoudt u bij dit fijne, verzorgde figuur niet graag uw tweedehandauto kopen ?

    De politie zal het oplossen.  Maar de politie staat onder druk van politici die elk misdrijf minimaliseren of doodzwijgen.  Met sardonisch genoegen wordt de voetganger die door het rode licht loopt geverbaliseerd, de bende die uw huis leeghaalt wordt met rust gelaten, want ge had uw deur beter moeten afsluiten.  "Als er geen gewonden zijn, komen we niet".  Ge moet in de toekomst als er dieven in uw huis zitten, vragen, dat ze u willen neerslaan.

    Het debat werd gemodereerd door Linda de Win, die haar verliefdheid voor Janssens niet kon wegstoppen zoals heel kijkend Vlaanderen zich zal herinneren, en die zich nu weer eens van haar beste socialistische kant liet zien, door tegen Filip te zeggen "Uw populariteit is tanend in Antwerpen".  Hij moest niet lang zoeken naar het antwoord "Gij neemt uw wensen voor werkelijkheid".

    Een woedende Van Campenhout, een advocaat-kampcommandant en een 0000-kampeerster konden geen van drieën hun woede wegstoppen over het Vlaams Belang initiatief.  Dat wil enkel zeggen, dat Dewinter & Debie recht in de roos hebben gemikt. En Filip Dewinter toont zich in die moeilijke debatten van één tegen allen, een fijn en beschaafd man, iets wat we van de tegenpartij niet konden zeggen.  Volgende keer ontploft Van Campenhout. 

    Ray


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. LIVE UIT SYDNEY !



    De link naar de webcam is onderbroken

    Een mooie zonsopgang in Sydney waar het nu zondag is, 24.02.08
    (beeld via de webcam van Queen Victoria)

    Het beeld is "live" en verandert om de 60 seconden.  Onze tijd moet u vermeerderen met 10 uur en dat is de tijd in Sydney.  Wij dachten dat we een foto beet hadden, maar we zijn knapper dan we zelf weten.
    (aangepast om 21.15 uur)

    AANPASSING ZONDAGMORGEN 8 UUR

    Zondagmorgen om circa  8 uur onze tijd (18 uur Australië) vaart de Queen Victoria af naar Brisbane.  Het beeld verandert om de 60 secondes maar u moet wel "vernieuwen" of refresh drukken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze onovertroffen Westerse cultuur


    Het is goed en wel op de barrikaden te kruipen voor de eigen cultuur, de gewoontes en tradities, er moet nog tijd zijn om te genieten van die cultuur.  Wij staan in West-Europa ongetwijfeld met onze beschaving op een erg hoog niveau, dit is geen pretentie noch minachting tegenover anderen, het is een vaststelling. Cultuur is méér dan kunst maar in de klassieke kunsten legt de mens zijn ziel en emotie bloot en laat hij de wereld mee participeren met zijn vreugde, zijn verdriet, zijn wijsheid en zijn angst.

    Je kan een nageltje in de muur kloppen, er een elastiekje aanhangen en dit aan de opvolgers van Jan Hoet van het Smak aanbieden als kunst.  Ongetwijfeld zullen zij -die vorig jaar een verliesput graafden van 500.000 euro- voor uw kunststuk de nodige centen opdelven.

    Dat is nog iets anders dan wat Richard Strauss verstond onder liedkunst. Deze Duitse componist,  géén familie van de Weense walsers, die ondermeer in de Vlaamse Opera te Antwerpen gedirigeerd heeft, is gedurende zijn hele leven   geboeid geweest door de menselijke stem, wat onder meer tot uitdrukking komt in de vele liederen die hij heeft gecomponeerd en zijn talrijke opera's zoals Der Rosenkavalier, Salomé, Ariadne auf Naxos, Elektra, Arabella, enz.

    Aan het eind van zijn leven, op 82-jarige leeftijd, viel zijn oog op een gedicht van Eichendorff waarvan de melancholische sfeer  hem onmiddellijk aansprak. Deze tekst, Im Abendrot, is een zeer aandoenlijk gedicht over twee oude mensen die de voor- en tegenspoed van het leven hebben meegemaakt. Aan het eind van hun omzwervingen kijken ze met moede ogen naar de zonsondergang, alsof zij zich klaarmaken voor hun laatste reis : "Ist das etwa der Tod?" Strauss werd door deze tekst zo diep geraakt dat hij besloot het als uitgangspunt te nemen voor het componeren van een lied. Als begeleiding koos hij voor een groot symfonieorkest waarmee hij alle nuances van de tekst in klankkleuren kon vatten. De vlucht van de twee leeuweriken geeft Strauss bijvoorbeeld prachtig weer door trillers in de fluiten.

    Het is zondag en wij hebben totaal geen enkel zin om ons op te boeien in de wanhopige pogingen van politici en kwakzalvers van journalisten om onze zakken weer eens vol te laden in de Zevende Dag, Faire le Point of Buitenhof.  Filip Dewinter zal zijn uitleg zeer  degelijk doen, zoals steeds en velen van onze lezers zullen verslag brengen.  Laat ons toe even te genieten van een der mooiste liedcyclussen die er bestaan. In het stuk  hieronder brengen we  Im Abendrot, een recente opname uit november 2006 door Renée Fleming en het Symfonie-orkest van Santa Cecilia te  Rome gedirigeerd door "onze" Pappano, de gewezen muziekdirecteur van de Munt.



    Foto van Richard Strauss met opdracht aan Emiel Hullebroeck "Mit freundlichsten Grüssen - Zur Erinnerung" gedateerd op 23.9.1938, een voortreffelijk jaar.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Im Abendrot - Viet letzte Lieder - Richard Strauss
    .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoopvolle visie van Fokke & Sukke


     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech voor Marie-Claire


    U kent mevrouw  Marie-Claire Houard toch nog, die dame die zogezegd heel alleen België gered heeft door de organisatie van de reuze betoging op 18 november ll. met 15.000 betogende belgen die op bevel van de Brusselse burgemeester plots uitgroeiden tot 35.000 eenheden ? Nu komt het boven water dat die modelmadam een tijd geleden door de Post (waar zij werkzaam was) ontslagen werd omdat zij geld had gestolen van enkele oudere klanten, en daarvoor werd ontslagen... Maar inmiddels was zij toch nog ambtenaar ?  Hoe kan dat nu ?  Juist ja, het mini-crimineeldrama speelde  zich af in Luik.  Het land B heeft de verdedigers die het verdient.  Inmiddels zijn de lezers van le Soir die op dit artikel reageren allen zéér vergevingszind. Wat een mentaliteit hebben die franstaligen toch.  Laten we zo vlug mogelijk dat zootje ongeregeld hun eigen zaken regelen.


    *

    http://www.lesoir.be/actualite/belgique/societe-marie-claire-houard-2008-02-23-579627.shtml


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernhard van Lippe-Biesterfeld (1911-2004)



    In Nederland is openheid een nationale karaktereigenschap, een soort "identiteit", waarvoor onze verontschuldiging bij prinses Minima dat wij deze besmette term gebruiken.  Wat een verschil met het besmuikte, schijnheilige land B waar huichelen en compromissen zoeken steeds het cement van de natie heeft gevormd.

    Ook in Nederland wankelt het maatschappelijk bestel en raad eens waar de onvrede van de domme burgers zijn oorsprong vindt ?  Niet in de sociale solidariteit, noch in het algemene materiële welbehagen dat mits een luttele inspanning zowat iedereen toekomt, niet in het ontbreken van behoorlijk werk, noch spanningen tussen protestanten, katholieken of vrijzinnigen, neen het algemene onbehagen situeert zich omheen twee hoofdkenmerken : de massale instroom van vreemdelingen die de Westerse cultuur, onze eigen goede levensgewoontes en tradities aan de zijkant zetten en de lafheid van de meeste politici die weigeren het eigen volk, de eigen natie te vrijwaren tegen deze invasie.

    In de voorbije dagen schoof de zwakke minister-president verbaal tweemaal van het pad : de eerste keer zei hij op een religieuze zender dat wie zonder geloof leeft, een sukkel is, waarop heel de vrijzinnige gemeenschap liet merken ver van een sukkel te zijn.  De tweede keer richtte hij zijn pijlen op de PVV van Geert Wilders, die hij verantwoordelijk noemde voor de tweedeling in de maatschappij en de bittere sfeer.  Volgens hun regeringsleider moeten de Nederlanders hun grote mond houden  zich alle onrecht laten welgevallen, en zich glimlachend overleveren aan een middeleeuwse samenleving.  Het patroon is trouwens net hetzelfde in Vlaanderen, zij het dat onze politiek verantwoordelijken stiekem handelen.

    En deze week kwam officieel aan het licht dat de man van koningin Juliana, de Duitser Bernhard, naast de Lockheed affaire (ettelijke miljoenen werden de prins in de zakken gestopt opdat hij zijn invloed zou gebruiken om de vliegtuigenbouwer te bevoordeligen) een identieke rol speelde voor Northrop.  Het was al eerder in het nieuws geweest maar nu is het na het bestuderen van de memoires van de gewezen socialistische premier Den Uyl bevestigd.  Smeergeld + smeergeld voor  iemand die zich gedroeg als een mannelijke prostituee.

    Het mag best gezegd en herhaald worden dat een groot deel van Europa wankelt en davert op zijn grondvesten.  De zwakheid, de lafheid en de onkunde van de politiek worden dagelijks dankzij internet en vele burgers van alle nationaliteiten en meestal met een uitgesproken identiteit aangeklaagd.  Men kan geen naties, noch volkeren blijven regeren tegen de belangen van het volk in.

    Vrij Nederland publiceert exclusief de volledige tekst van het vertrouwelijke rapport over de zaak-Northrop. Het gaat om het geheime deel van het rapport van de Commissie van Drie die in 1976 onderzoek deed naar de Lockheed-affaire. Hoewel het definitieve bewijs nooit is geleverd, ontdekte de Commissie van Drie sterke aanwijzingen dat prins Bernhard niet alleen van Lockheed, maar ook van Northrop steekpenningen heeft aangenomen.

    Premier Joop den Uyl heeft dit altijd voor de Tweede Kamer en mede-kabinetsleden achtergehouden, ondanks specifieke vragen hierover van toenmalige PSP’er Fred van der Spek. De zaak is opnieuw actueel na publicatie van de biografie over Den Uyl ‘Dromer en doordouwer’ van Anet Bleich. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema heeft premier Balkenende naar aanleiding van de publicatie om openbaarmaking van de stukken gevraagd.

    Vrij Nederland publiceerde in 2005 als eerste de inhoud van de geheime Northrop-bijlage. Het artikel Gerard Mulder en Hugo Arlman kan nu op de website als inleiding worden gelezen bij het geheime stuk.


    Stoute prent over Bernhard die lid was van de NSDAP


    Savat


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL ligt weer eens dwars



    Het wankelzieke land B wordt begeleid door een EHBO-regering tot 20 of 23 maart ; dan zou de huidige redder des vaderlands ontslag nemen en de sleutels van het verloren paradijs overhandigen aan de heer Leterme, die nog steeds met een appelflauwte aan het publieke oog onttrokken wordt. Telkens het héél moeilijk wordt, verdwijnt die man  van het toneel, of is dat een foutieve indruk ?

    Vreemd genoeg is het deze EHBO-regering die de begroting voor 2008 probeert op te stellen : een land zonder begroting wordt bestuurd op basis van de uitgaven van het vorige jaar a rato van 1/12 per maand.  Voor een actieve verzorgingsstaat, een modelland zoals de huidige eerste-minister 8 acht jaar geleden aankondigde, is dit veeleer een OCMW-constructie of een Travhydro-stelling met elastieken steigers.

    Er schijnt eindelijk een consensus te groeien over het tekort dat zich in 2008 zal voordoen : 3 miljard of  3000 miljoen euri.  Bij dergelijke astronomische bedragen rekenen wij graag terug naar vroeger, namelijk 120 miljard franken.  Of er nieuwe initiatieven komen (nieuw beleid zoals men dat in de Wetstraat noemt) is niet geweten.  Of de inkomsten een ietsje realistisch zijn ingeschat, is eveneens koffiedik kijken.  Het is al gedurende weken dat men poogt dit giga bedrag terug te dringen maar het kàn niet, wordt tot vandaag zaterdag herhaald.

    Geen nood, dames en heren, de voorbije week heeft de premier een bezoek gebracht aan de Vlaamse minister-president en die man gesuggereerd dat hij zijn begroting voor 2008 moet veranderen, zodat de federale staat minder geld moet doorschuiven en op die manier houdt het land B zijn begroting in evenwicht ...  Kris Peeters, de opvolger van Leterme aan het hoofd van de Vlaamse regering, is echter niet van plan in te gaan op de sluwe smeekbedes van de altijd liegende en kronkelige Verhofstadt : "Eerst enkele Vlaamse eisen invullen vooraleer wij bereid zullen zijn in te gaan op uw vraag de centen die ons toekomen, later uit te betalen".  Voor wat hoort wat, is de stelling.

    Aan de Walen is de vraag ook gesteld, maar die hebben met veel spijt medegedeeld dat ze niets kunnen missen.  Zonder iets te vragen, wisten we dat ook. Het land B drijft niet alleen op het geduld van de Vlamingen maar zeker ook op de centen. 

    En hoe wordt dat nu allemaal voorgesteld in de media ?  De federale begroting kan niet kloppen, omdat de Vlamingen weigeren mee te werken en te betalen.Zo wordt dat gecommuniceerd door de 0000. De 0verbodige, 0nvlaamse 0penbare 0mroep.

    Het is ongehoord de manier waarop in dit land de geschiedenis en de actualiteit verminkt worden voorgesteld aan de bevolking. Binnen vijftig jaar wordt er aan de uniefs gedoceerd dat de aarde plat is.

    Ray


    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra : de 7de dag - door Tiene de Tang




    Geplukt uit de reacties voor wie naar de 0000 kijkt : 

    Morgen in de Zevende Dag : FILIP DEWINTER

    Onderwerp : de nieuwe webstek over criminaliteit

     Tiene de Tang


    PS : Ik hoop dat zij niet te dikwijls komt medewerken


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rasschistisch Zwolle dischrimineert moschlimaas


    ZWOLLE
     -  Het Hanzebad in Zwolle weigert moslimvrouwen die tijdens de reguliere openingsuren in boerkini willen zwemmen. Volgens directeur Hans Meijer van het zwembad zou de lichaamsbedekkende badkleding ervoor zorgen dat andere badgasten wegblijven. Afgelopen week is daarom een vrouw in boerkini het bad uitgestuurd.
    „Andere bezoekers nemen er aanstoot aan. Zwolle is nog niet rijp voor de boerkini”, aldus Meijer. Volgens de directeur is iedereen welkom in het zwembad. „We hebben speciale openingsuren voor allochtonen, voor mensen met obesitas of Parkinson of naaktzwemmers. Iedereen mag bij ons komen zwemmen, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.”

    .




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!