Angeltjes
24-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. LIVE UIT SYDNEY !



De link naar de webcam is onderbroken

Een mooie zonsopgang in Sydney waar het nu zondag is, 24.02.08
(beeld via de webcam van Queen Victoria)

Het beeld is "live" en verandert om de 60 seconden.  Onze tijd moet u vermeerderen met 10 uur en dat is de tijd in Sydney.  Wij dachten dat we een foto beet hadden, maar we zijn knapper dan we zelf weten.
(aangepast om 21.15 uur)

AANPASSING ZONDAGMORGEN 8 UUR

Zondagmorgen om circa  8 uur onze tijd (18 uur Australië) vaart de Queen Victoria af naar Brisbane.  Het beeld verandert om de 60 secondes maar u moet wel "vernieuwen" of refresh drukken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze onovertroffen Westerse cultuur


Het is goed en wel op de barrikaden te kruipen voor de eigen cultuur, de gewoontes en tradities, er moet nog tijd zijn om te genieten van die cultuur.  Wij staan in West-Europa ongetwijfeld met onze beschaving op een erg hoog niveau, dit is geen pretentie noch minachting tegenover anderen, het is een vaststelling. Cultuur is méér dan kunst maar in de klassieke kunsten legt de mens zijn ziel en emotie bloot en laat hij de wereld mee participeren met zijn vreugde, zijn verdriet, zijn wijsheid en zijn angst.

Je kan een nageltje in de muur kloppen, er een elastiekje aanhangen en dit aan de opvolgers van Jan Hoet van het Smak aanbieden als kunst.  Ongetwijfeld zullen zij -die vorig jaar een verliesput graafden van 500.000 euro- voor uw kunststuk de nodige centen opdelven.

Dat is nog iets anders dan wat Richard Strauss verstond onder liedkunst. Deze Duitse componist,  géén familie van de Weense walsers, die ondermeer in de Vlaamse Opera te Antwerpen gedirigeerd heeft, is gedurende zijn hele leven   geboeid geweest door de menselijke stem, wat onder meer tot uitdrukking komt in de vele liederen die hij heeft gecomponeerd en zijn talrijke opera's zoals Der Rosenkavalier, Salomé, Ariadne auf Naxos, Elektra, Arabella, enz.

Aan het eind van zijn leven, op 82-jarige leeftijd, viel zijn oog op een gedicht van Eichendorff waarvan de melancholische sfeer  hem onmiddellijk aansprak. Deze tekst, Im Abendrot, is een zeer aandoenlijk gedicht over twee oude mensen die de voor- en tegenspoed van het leven hebben meegemaakt. Aan het eind van hun omzwervingen kijken ze met moede ogen naar de zonsondergang, alsof zij zich klaarmaken voor hun laatste reis : "Ist das etwa der Tod?" Strauss werd door deze tekst zo diep geraakt dat hij besloot het als uitgangspunt te nemen voor het componeren van een lied. Als begeleiding koos hij voor een groot symfonieorkest waarmee hij alle nuances van de tekst in klankkleuren kon vatten. De vlucht van de twee leeuweriken geeft Strauss bijvoorbeeld prachtig weer door trillers in de fluiten.

Het is zondag en wij hebben totaal geen enkel zin om ons op te boeien in de wanhopige pogingen van politici en kwakzalvers van journalisten om onze zakken weer eens vol te laden in de Zevende Dag, Faire le Point of Buitenhof.  Filip Dewinter zal zijn uitleg zeer  degelijk doen, zoals steeds en velen van onze lezers zullen verslag brengen.  Laat ons toe even te genieten van een der mooiste liedcyclussen die er bestaan. In het stuk  hieronder brengen we  Im Abendrot, een recente opname uit november 2006 door Renée Fleming en het Symfonie-orkest van Santa Cecilia te  Rome gedirigeerd door "onze" Pappano, de gewezen muziekdirecteur van de Munt.



Foto van Richard Strauss met opdracht aan Emiel Hullebroeck "Mit freundlichsten Grüssen - Zur Erinnerung" gedateerd op 23.9.1938, een voortreffelijk jaar.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Im Abendrot - Viet letzte Lieder - Richard Strauss
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoopvolle visie van Fokke & Sukke


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pech voor Marie-Claire


U kent mevrouw  Marie-Claire Houard toch nog, die dame die zogezegd heel alleen België gered heeft door de organisatie van de reuze betoging op 18 november ll. met 15.000 betogende belgen die op bevel van de Brusselse burgemeester plots uitgroeiden tot 35.000 eenheden ? Nu komt het boven water dat die modelmadam een tijd geleden door de Post (waar zij werkzaam was) ontslagen werd omdat zij geld had gestolen van enkele oudere klanten, en daarvoor werd ontslagen... Maar inmiddels was zij toch nog ambtenaar ?  Hoe kan dat nu ?  Juist ja, het mini-crimineeldrama speelde  zich af in Luik.  Het land B heeft de verdedigers die het verdient.  Inmiddels zijn de lezers van le Soir die op dit artikel reageren allen zéér vergevingszind. Wat een mentaliteit hebben die franstaligen toch.  Laten we zo vlug mogelijk dat zootje ongeregeld hun eigen zaken regelen.


*

http://www.lesoir.be/actualite/belgique/societe-marie-claire-houard-2008-02-23-579627.shtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bernhard van Lippe-Biesterfeld (1911-2004)



In Nederland is openheid een nationale karaktereigenschap, een soort "identiteit", waarvoor onze verontschuldiging bij prinses Minima dat wij deze besmette term gebruiken.  Wat een verschil met het besmuikte, schijnheilige land B waar huichelen en compromissen zoeken steeds het cement van de natie heeft gevormd.

Ook in Nederland wankelt het maatschappelijk bestel en raad eens waar de onvrede van de domme burgers zijn oorsprong vindt ?  Niet in de sociale solidariteit, noch in het algemene materiële welbehagen dat mits een luttele inspanning zowat iedereen toekomt, niet in het ontbreken van behoorlijk werk, noch spanningen tussen protestanten, katholieken of vrijzinnigen, neen het algemene onbehagen situeert zich omheen twee hoofdkenmerken : de massale instroom van vreemdelingen die de Westerse cultuur, onze eigen goede levensgewoontes en tradities aan de zijkant zetten en de lafheid van de meeste politici die weigeren het eigen volk, de eigen natie te vrijwaren tegen deze invasie.

In de voorbije dagen schoof de zwakke minister-president verbaal tweemaal van het pad : de eerste keer zei hij op een religieuze zender dat wie zonder geloof leeft, een sukkel is, waarop heel de vrijzinnige gemeenschap liet merken ver van een sukkel te zijn.  De tweede keer richtte hij zijn pijlen op de PVV van Geert Wilders, die hij verantwoordelijk noemde voor de tweedeling in de maatschappij en de bittere sfeer.  Volgens hun regeringsleider moeten de Nederlanders hun grote mond houden  zich alle onrecht laten welgevallen, en zich glimlachend overleveren aan een middeleeuwse samenleving.  Het patroon is trouwens net hetzelfde in Vlaanderen, zij het dat onze politiek verantwoordelijken stiekem handelen.

En deze week kwam officieel aan het licht dat de man van koningin Juliana, de Duitser Bernhard, naast de Lockheed affaire (ettelijke miljoenen werden de prins in de zakken gestopt opdat hij zijn invloed zou gebruiken om de vliegtuigenbouwer te bevoordeligen) een identieke rol speelde voor Northrop.  Het was al eerder in het nieuws geweest maar nu is het na het bestuderen van de memoires van de gewezen socialistische premier Den Uyl bevestigd.  Smeergeld + smeergeld voor  iemand die zich gedroeg als een mannelijke prostituee.

Het mag best gezegd en herhaald worden dat een groot deel van Europa wankelt en davert op zijn grondvesten.  De zwakheid, de lafheid en de onkunde van de politiek worden dagelijks dankzij internet en vele burgers van alle nationaliteiten en meestal met een uitgesproken identiteit aangeklaagd.  Men kan geen naties, noch volkeren blijven regeren tegen de belangen van het volk in.

Vrij Nederland publiceert exclusief de volledige tekst van het vertrouwelijke rapport over de zaak-Northrop. Het gaat om het geheime deel van het rapport van de Commissie van Drie die in 1976 onderzoek deed naar de Lockheed-affaire. Hoewel het definitieve bewijs nooit is geleverd, ontdekte de Commissie van Drie sterke aanwijzingen dat prins Bernhard niet alleen van Lockheed, maar ook van Northrop steekpenningen heeft aangenomen.

Premier Joop den Uyl heeft dit altijd voor de Tweede Kamer en mede-kabinetsleden achtergehouden, ondanks specifieke vragen hierover van toenmalige PSP’er Fred van der Spek. De zaak is opnieuw actueel na publicatie van de biografie over Den Uyl ‘Dromer en doordouwer’ van Anet Bleich. GroenLinks-fractievoorzitter Femke Halsema heeft premier Balkenende naar aanleiding van de publicatie om openbaarmaking van de stukken gevraagd.

Vrij Nederland publiceerde in 2005 als eerste de inhoud van de geheime Northrop-bijlage. Het artikel Gerard Mulder en Hugo Arlman kan nu op de website als inleiding worden gelezen bij het geheime stuk.


Stoute prent over Bernhard die lid was van de NSDAP


Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL ligt weer eens dwars



Het wankelzieke land B wordt begeleid door een EHBO-regering tot 20 of 23 maart ; dan zou de huidige redder des vaderlands ontslag nemen en de sleutels van het verloren paradijs overhandigen aan de heer Leterme, die nog steeds met een appelflauwte aan het publieke oog onttrokken wordt. Telkens het héél moeilijk wordt, verdwijnt die man  van het toneel, of is dat een foutieve indruk ?

Vreemd genoeg is het deze EHBO-regering die de begroting voor 2008 probeert op te stellen : een land zonder begroting wordt bestuurd op basis van de uitgaven van het vorige jaar a rato van 1/12 per maand.  Voor een actieve verzorgingsstaat, een modelland zoals de huidige eerste-minister 8 acht jaar geleden aankondigde, is dit veeleer een OCMW-constructie of een Travhydro-stelling met elastieken steigers.

Er schijnt eindelijk een consensus te groeien over het tekort dat zich in 2008 zal voordoen : 3 miljard of  3000 miljoen euri.  Bij dergelijke astronomische bedragen rekenen wij graag terug naar vroeger, namelijk 120 miljard franken.  Of er nieuwe initiatieven komen (nieuw beleid zoals men dat in de Wetstraat noemt) is niet geweten.  Of de inkomsten een ietsje realistisch zijn ingeschat, is eveneens koffiedik kijken.  Het is al gedurende weken dat men poogt dit giga bedrag terug te dringen maar het kàn niet, wordt tot vandaag zaterdag herhaald.

Geen nood, dames en heren, de voorbije week heeft de premier een bezoek gebracht aan de Vlaamse minister-president en die man gesuggereerd dat hij zijn begroting voor 2008 moet veranderen, zodat de federale staat minder geld moet doorschuiven en op die manier houdt het land B zijn begroting in evenwicht ...  Kris Peeters, de opvolger van Leterme aan het hoofd van de Vlaamse regering, is echter niet van plan in te gaan op de sluwe smeekbedes van de altijd liegende en kronkelige Verhofstadt : "Eerst enkele Vlaamse eisen invullen vooraleer wij bereid zullen zijn in te gaan op uw vraag de centen die ons toekomen, later uit te betalen".  Voor wat hoort wat, is de stelling.

Aan de Walen is de vraag ook gesteld, maar die hebben met veel spijt medegedeeld dat ze niets kunnen missen.  Zonder iets te vragen, wisten we dat ook. Het land B drijft niet alleen op het geduld van de Vlamingen maar zeker ook op de centen. 

En hoe wordt dat nu allemaal voorgesteld in de media ?  De federale begroting kan niet kloppen, omdat de Vlamingen weigeren mee te werken en te betalen.Zo wordt dat gecommuniceerd door de 0000. De 0verbodige, 0nvlaamse 0penbare 0mroep.

Het is ongehoord de manier waarop in dit land de geschiedenis en de actualiteit verminkt worden voorgesteld aan de bevolking. Binnen vijftig jaar wordt er aan de uniefs gedoceerd dat de aarde plat is.

Ray


23-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra : de 7de dag - door Tiene de Tang




Geplukt uit de reacties voor wie naar de 0000 kijkt : 

Morgen in de Zevende Dag : FILIP DEWINTER

Onderwerp : de nieuwe webstek over criminaliteit

 Tiene de Tang


PS : Ik hoop dat zij niet te dikwijls komt medewerken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rasschistisch Zwolle dischrimineert moschlimaas


ZWOLLE
 -  Het Hanzebad in Zwolle weigert moslimvrouwen die tijdens de reguliere openingsuren in boerkini willen zwemmen. Volgens directeur Hans Meijer van het zwembad zou de lichaamsbedekkende badkleding ervoor zorgen dat andere badgasten wegblijven. Afgelopen week is daarom een vrouw in boerkini het bad uitgestuurd.
„Andere bezoekers nemen er aanstoot aan. Zwolle is nog niet rijp voor de boerkini”, aldus Meijer. Volgens de directeur is iedereen welkom in het zwembad. „We hebben speciale openingsuren voor allochtonen, voor mensen met obesitas of Parkinson of naaktzwemmers. Iedereen mag bij ons komen zwemmen, maar niet tijdens de reguliere openingstijden.”

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.



.

Wie het optreden van Turkije in Irak en de de pretentieuze uitspraken van premier Erdogan tegen "zijn" Turken in Europa samenvoegt, krijgt een juist idee van de bedoelingen van dit oorlogszuchtige land dat politiek en met de islam als schild wil domineren.

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/the-new-invasion-of-iraq-786142.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opzij, opzij : Annemans Gerolf !



"Ik zou ervoor sterven, dat gij uw mening moogt verkondigen".  U hebt die flauwe opgezwollen praat al vaker gehoord uit de mond van sectaire zeikerds die zich graag tooien met het etiket van ondermeer beroepsjournalist.  Daarbij vergetend dat deze categorie nauwelijks meer vertrouwen geniet bij de openbare opinie dan politici. Bovendien geven zij enkel maar om de eigen mening, maar dit geheel terzijde.

Kan u zich voorstellen dat de professionele roddeltante Yves Desmet zich in de Dijle gooit en tegen Annemans roept : "Zie, ik ga mij verzuipen voor u opdat gij in mijne kwaliteitsgazet uw fascistisch gedacht zoudt kunnen nederschrijven... Vaartwel, vriend Gerolf, heil en tot nooit meer". Het zou natuurlijk mooi zijn, om op die manier verlost te worden van een sectair broodschrijvertje maar omdat het helaas een fantasietje is, zullen wij graag enige minder kwaliteitsvolle ruimte maken voor de gedachten van Gerolf Annemans (Vlaams Belang, wist u dat ?)

 Terwijl het land verder afwacht over wat er staat te gebeuren om en rond Pasen en de Franstaligen op ieder mogelijk lek in verband met de veertien borrelnootjes opnieuw heftig  ‘neen’ staan te roepen (denk aan Laruelle in verband met de telecomsector en Demotte in verband met de vennootschapsbelasting), stevent het land af op zijn eigen ondergang, al probeert het regime dat natuurlijk zo lang mogelijk uit te stellen. 

Terwijl dat alles gebeurt, had ik dinsdagavond (19 februari) een debat aan de VUB met Patrick Dewael, de minister van Binnenlandse Zaken, over zijn immigratiepolitiek.

Moderator was Johny Vansevenant en ook aanwezig was Pol Van Camp, een van de ‘hongerstakers’ die een regularisatie van alle illegalen bepleit en ook een opengrenzenpolitiek ten aanzien van asielzoekers en migranten. Door de aanwezigheid van die laatste kreeg het debat natuurlijk een erg vreemd uitzicht, want het leek wel alsof Dewael de gematigdheid zelve was, terwijl het natuurlijk de bedoeling altijd is van het Vlaams Belang om aan te duiden dat zijn immigratiepolitiek allesbehalve streng of terughoudend is. Ook deze keer weer – dinsdagavond – ben ik buitengewoon verbaasd geweest over de heftigheid waarmee de VLD een nieuwe poort wil metselen waarlangs immigratie mogelijk zal worden, zijnde de poort van de zogenaamde economische immigratie. Hoewel er op dit ogenblik al mogelijkheden genoeg zijn om tijdelijk en beperkt een aantal sectoren tegemoet te komen met arbeiders die ze voorlopig nog op de Belgische arbeidsmarkt niet kunnen vinden, wil de VLD toch naast de gezinshereniging (die bijna verdrievoudigd is onder Dewael) en naast de regularisatiepolitiek op individuele basis (die bijna verviervoudigd is onder Dewael) en naast de vele problemen rond de hier gebleven illegaal geworden afgewezen asielzoekers en naast de nagenoeg 750.000 genaturaliseerde vreemdelingen ook nog eens de legale arbeidsimmigratie, niet alleen van binnen de Europese Unie (volgens ons al erg genoeg), maar ook die van buiten de Europese Unie gaan installeren, organiseren en bevorderen. Zonder dat zelfs, nadat Johny Vansevenant hem daar over ondervraagd had, Dewael wou of kon zeggen uit welke landen dan precies dat soort immigratie zou moeten gestimuleerd worden. Wat Dewael betrof, kon alles en was er geen enkele voorwaarde of geen enkele beperking te formuleren tenzij die van de arbeidskaart. 

Mijn verbazing over dit VLD-standpunt dateert al van voor de verkiezingen want de VLD – dat dient te worden gezegd – heeft dit standpunt reeds voor de verkiezingen duidelijk gemaakt, maar het is wel een understatement om te stellen dat de VLD daar electoraal niet voor  beloond is. Integendeel, ze werd zwaar afgestraft. Toch blijft de VLD heel heftig dat thema aankaarten en heeft ze het ook in de oranjeblauwe onderhandelingen kunnen doordrukken en lospeuteren bij de CD&V. Hoewel Dewael de oranjeblauwe akkoorden inzake immigratie wat dat betreft opnieuw relativeerde (wat nogal wiedes is omdat de PS nu mee in de regering zit), bleef hij ze verdedigen en daarmee begaat volgens ons de VLD een belangrijke politieke fout. Ik heb Dewael ook op die fout gewezen door hem ter plekke uit te dagen over die zaken een referendum te organiseren,wat hij natuurlijk met veel bravoure afwees. 

De VLD begaat dezelfde flater die de beleidsvoorgangers in de jaren zestig hebben gemaakt door te vergeten dat men niet alleen metselaars en kraanbedieners en dies meer naar Vlaanderen zou halen, maar ook en vooral mensen die een eigen cultuur meebrengen en wier assimilatie of integratie in heel wat gevallen ernstige problemen oplevert.

Ook toen waren het de patroons die erop aandrongen en die deden alsof onze economie en onze welvaart niet kon overeind blijven zonder migranten; iets wat ook Dewael nu weer zonder veel bewijsvoering naar voor brengt. Hoewel ik van oordeel ben dat er minstens evenveel reden is om aan te nemen dat de kosten-batenanalyse zelfs inzake sociale zekerheid helemaal niet tot de conclusie leidt dat migratie een voordeel is voor onze welvaart en voor onze samenleving, stel ik nu reeds vast dat het omgekeerde, namelijk dat migranten noodzakelijk zijn voor onze toekomstige welvaart, helemaal geen bewijsvoering heeft. Het wordt naar voor geschoven als een wet van Meden en Perzen, een soort bijna religieus axioma waarvoor nauwelijks meer bewijs wordt aangevoerd dan een of andere nooit nader genoemde studie van de Europese Unie. De EU lijkt mij overigens minstens betrokken partij te zijn in het hele migrantendebat of minstens een vertegenwoordiger van de klassieke regimes en de wijze waarop die klassieke regimes de fouten van hun migratiepolitiek uit het verleden proberen weg te moffelen onder een verder niet-bewezen stelling dat nieuwe migratie noodzakelijk is.

Toch blijkt uit een aantal perscommentaren van de afgelopen dagen ook weer dat de VLD de opinie tracht post te doen vatten dat wij werkloosheid, armoede, onbetaalbaarheid van de sociale zekerheid voorstaan, wanneer wij als Vlaams Belang stellen – overigens als enige, want ook zogenaamd rechtse partijen staan aan de kant van de VLD – dat Europa er best aan zou doen om zijn huidige interne migratiestromen te beheersen en daarvan de sociale en culturele kostprijs in bedwang te houden vooraleer te gaan denken aan nieuwe immigratie… Een interne Europese migratiepolitiek lijkt mij ook voor Vlaanderen niet gewenst, er moet streng toegezien worden op de voor- en nadelen ervan.

Inzake de culturele kostprijs van immigratie zien wij een interessante evolutie ontstaan naar aanleiding van een vrije tribune van Etienne Vermeersch over het verschil tussen assimilatie en integratie. Ook voor het Vlaams Belang is cultuur een flexibel begrip en is het niet gefixeerd, noch in de tijd noch in de ruimte, maar het is hoe dan ook altijd zo dat de Europese situatie een heel andere is dan die van de Verenigde Staten. De ‘melting pot’ is niet ons model en de ‘salad bowl’ evenmin. De Europese beschaving bestaat immers al 2000 jaar en het aanpassen aan onze cultuur door migranten verloopt op een ander manier dan het ontstaan van de Verenigde Staten, waar ongeveer gelijktijdig al die beschavingen bijeengevloeid zijn en waar overigens nu ook de eerste problemen ontstaat met nieuwe migranten die zich niet aan het algemene model van de ‘US melting pot’ aanpassen. Voor Europa stellen zich dus wel degelijk vragen waarvan wij de laatste evoluties met belangstelling volgen. Het Vlaams Belang heeft altijd gesproken over assimilatie omdat helaas de term integratie – hoewel die strikt genomen correcter is – gekaapt was door de linkerzijde die daar helemaal iets anders mee bedoelde. ‘Integratie’ is verworden tot een begrip waarmee een multiculturele samenleving wordt aangeduid, zijnde een grondgebied waarop verschillende culturen in concurrentie met elkaar, dus naast elkaar en meestal tegenover elkaar leven. Vandaar onze voorkeur voor het begrip assimilatie, maar wetenschappelijk genomen in het debat dat Etienne Vermeersch (die overigens de hele linkerzijde op zijn dak krijgt nu) voert, is het beter om te spreken van integratie. Een stukje cultuur verandert altijd door de inbreng van de van buitenaf binnenkomende cultuur, maar de sokkel blijft altijd dezelfde: die van de leidende oorspronkelijke cultuur, zeker in de Europese context. 

Het Vlaams Belang blijft dan ook de partij die zich niet alleen verbaast over de VLD-standpunten, maar er ook vierkant tegen ten strijde zal trekken, desnoods aan de hand van een door de hooghartige beleidsvoerders van de VLD afgewezen eis tot een referendum.

Migranten in het algemeen, vreemdelingen in het bijzonder krijgen veel te veel verkeerde signalen hier in het Westen. Ten eerste de schandalige wijze waarop de Turkse premier en de Marokkaanse bevoegde minister voor Marokkanen in het buitenland de afgelopen weken hun Europese migranten hebben aangeraden en gestimuleerd om zich vooral naar de oorspronkelijke cultuur te richten, wat er op duidt dat er vanuit de oorspronglanden verkeerde signalen worden gestuurd naar de Europese migranten. Bovendien zijn de hier regerende racismewetten verkeerde signalen naar de hier aanwezige vreemdelingen, want ze worden door hen misbruikt om zich af te keren van ‘law and order’-debatten of pleidooien en ze worden ook gewoonweg in de dagelijkse omgang misbruikt door jonge vreemdelingen tegenover bejaarden van ons eigen volk. Tot slot krijgen de vreemdelingen uit de hele wereld ook verkeerde signalen vanwege het beleid van Patrick Dewael en consorten. De wijze waarop zij het immigratiebeleid hebben gevoerd, samen met de PS en de Groenen, nadien hebben voortgezet en blijkbaar nu ook willen opdringen aan de CD&V, is een vreemdelingenbeleid dat over regularisaties, het nadien regulariseren van de hier gebleven asielzoekers, de naturalisatie, de gezinshereniging en dies meer allemaal leidt tot een verder stimuleren van het naar hier komen. Het met een grote kracht en bijna fanatisme bepleite nieuwe immigratiebeleid van de VLD is het zoveelste signaal in die rij en het moet dan ook vanwege het Vlaams Belang met alle kracht en alle macht bestreden worden. Dewael heeft mij verbaasd voor de zoveelste keer, want men vraagt zich werkelijk af wat hem inspireert om de religie te gaan aanhangen dat welvaart enkel nog vol te houden is door een nieuwe immigratie…

Gerolf Annemans

Fractievoorzitter
Vlaams Belang
Kamer van volksvertegenwoordigers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.hetvrijevolk.com



In Nederland is www.hetvrijevolk.com al geruime tijd doende zich een vooraanstaande plaats te verwerven als spreekbuis van zowel het vrije denken als het symbolische verzet tegen de islamiseringswaanzin en de zwakheid en lafheid van de Westerse regeringen. Het vrije volk staat bij onze favorieten, wij weten waarom.

Balkenende, de trieste man van het christendemocratisch appèl, laat zijn regering domineren door de socialisten en  door de kabouterpartij van extreme christenen.  De inbreng van zijn eigen grootste fractie beperkt zich naar buitenaf vooral in het roepen dat Wilders een gevaar betekent voor de maatschappij en onlangs voegde hij er op een religieuze zender nog een fijne opmerking bij, namelijk dat "zonder geloof kun je niet functioneren".  In Nederland is men dat niet gewoon en de reacties zijn fel.  Bij ons in Vlaanderen lopen ministers rond die de kiezers van Vlaams Belang op de televisie uitschelden voor mestkevers en mentaal gehandicapten...

De redactie van het vrije volk heeft honderd reacties bij mekaar verzameld uit diverse media en wij hebben er op onze beurt een korte bloemlezing uit gedistilleerd.










19. "Een serieus debat over islam en integratie"
Waar wordt dat gevoerd dan? Niet in de tweede kamer in ieder geval.
Behalve Wilders hoor je er niemand over.
 
1. Geert en Rita zitten in de 2e kamer met elkaar te praten.
JP loopt langs en vraagt: "Waar hebben jullie het over?"
Rita: "We beginnen de 3e wereldoorlog. We mollen 500 miljoen moslims en een tandarts."
JP: "waarom een tandarts?"
Geert: "Zie je wel dat niemand zich druk maakt om die moslims."
 
14. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!
Ongelooflijk wat een regent.
JP en de zijnen zorgen voor polarisatie door de autochtoon simelweg te negeren in het integratie-debat en door bij herhaling vreemde culturen boven de Nederlandse cultuur te plaatsen.
Niet Wilders, niet Verdonk en zelfs niet de relifundi's zorgen voor polarisatie. Het zijn de regenten die de stem van het volk minachten die deze samenleving ondermijnen
 
15. Zolang ik JP niet in het openbaar zijn excuses heb horen aanbieden aan alle ongelovigen in Nederland, kan hij doodvallen. En, niet de PVV is de schuld van de spanningen in de samenleving, , het is schuld van de reden waardoor de PVV bestaat. Blijf de schuld maar neerleggen waar hij niet hoort JP, tot de pleuris uitbreekt. En ik garandeer je, dat gaat gebeuren.
Pieter Bas
 
27. Balkje spreekt nooit de moslims aan op haatzaaien en geweld tegen joden, homo's en christenen. Beetje vreemd.
 
40. Bakellende, je moet je zorgen maken over de autochtone Nederlanders, die je in de uitverkoop hebt gedaan met je trawanten.
Allochtone Nederlandse, Trots op Nederland
 
44. Hoewel ik geen Wilders adept ben, moet ik helaas wel concluderen dat zijn kwalificatie "Beroepslafaard" zeer wel van toepassing is op onze huidge MP.
Wim, P.
 
47. Niet te geloven, die laffe sukkel leeft echt in een andere dimensie! Weet u, mijheer Balkellende, wat de oorzaak is van deze polarisering: Het meten met twee maten (autochtoon/allochtoon) door onze overheden en justitie, het struisvogel gedrag van onze "leiders" inzake echte problemen, het ongebreideld smijten met belastinggeld en het stellen van partijpolitiek boven landsbelang.Vooral volharden in uw lafheid, mijheer Balkellende, dan is NL binnenkort het eerste land in NW Europa met een volle burgeroorlog.
Menno
 
. ben 6 jaar terug al ge-emigreerd, vanwege de afglijdende samenleving.Onbegrijpelijk dat men na Pim Fortuin nog steeds niks heeft geleerd.....alle goeden gaan, de getto blijft over
 
64. Altijd dat gezeur over de toon.Goed dat er een Geert is!
M.Visser
 
96. Je moet maar durven. Eerst zeggen dat je zonder geloof niet kunt functioneren en een paar dagen later Wilders de schuld geven. Dat zijn dus de goedkope methoden van onze gelovige premier. Ik schaam mij dood met zo'n Nederlandse regering.
Woutje
 
97. Van onze vrijheid blijft bitter weinig over. Eigenlijk is het een illusie. In stand gehouden door het kabinet onder Balkenende ,om ervoor te zorgen dat het volk tam blijft. Dacht u dat u wat te zeggen had in Nederland? Dat uw mening wordt gerespecteerd? Wel nee, steeds worden de grondbeginselen in de Grondwet te grabbel gegooid. Denk bijvoorbeeld aan de heer Wilders van de Partij Voor de Vrijheid. Zodra hij iets zegt roepen tegenstanders dat de vrijheid van meningsuiting niet voor hem geldt omdat ze vinden dat Wilders over de grens gaat. Aan de andere kant vinden zij hun eigen meningen nooit over de schreef gaan. We constateren dat de zogenaamde "vrijheid" een dode letter in de Grondwet is. Vrijheid bestaat alleen voor hen die machtig genoeg zijn het recht naar hun hand te zetten.
Karel Doorman


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foute mensen maken foute analyses



Er was een tijd dat wij Lex Molenaar van de Frut, Lex Sukkelaar noemden, wat natuurlijk niet eerbiedig is, ook als wij   overtuigd zijn met een sukkelaar van een journalist te maken te hebben. 

De persoon Molenaar is vermoedelijk een zachtaardig mens en dat is goed voor zijn omgeving, waar wij niet toe behoren.  Wij zijn  enkel "lezers" van zijn geschriften en soms bekijkers van zijn stuntelige optredens bij de regimezender ATV en dan denken we : "Goh, wat een sukkelaar". Je voelt dat er van alles voorbereid is, maar het komt er niet vlot uit. 

De irritatie-getijden van Molenaar zijn  periodiek, soms kabbelt alles rustig voort in zijn geschriften met een kleine attentie aan het adres van deze of gene politieke vriend en een bescheiden uithaal naar dé vijand van Lex : Vlaams Belang, Filip Dewinter en al wie uit die omgeving met het hoofd boven de korenmaat uitsteekt.  Het liefst zou Lex heel dat verdomde Belang doodzwijgen maar zijn onverdraagzaamheid is zo groot, dat hij er moet over schrijven met een bittere trek om het gelaat en een azijnig artikel tot gevolg.

Vrijdag had onze Nederlandse Antwerpenaar het over de opstandige geest van de Sinjoren, die platgeranseld was door de magnifieke electorale overwinning van Janssens in oktober 2006. Enkele sneren naar Vlaams Belang staan altijd garant voor een goedkeurend schouderklopje van de hoofdredactie en het verlies van weer eens een aantal abonnees. En dan citeert Lex S. zijn grote idool Pètrick Janssens :

 “Het politieke spel in de gemeenteraad vormt vaak een grote hindernis om dingen te bereiken. Ik wil zeker niet pleiten voor de afschaffing ervan, maar de zaken zouden wel sneller vooruitgaan”, zei Janssens. En daarmee heeft hij het gros van de raadsleden diep beledigd. Alleen Jurgen Verstrepen (LDD) zit er niet mee. We hebben die twee zinnen van de burgemeester nu vele malen herlezen, en we kunnen alleen maar concluderen dat hij gelijk heeft.

Lex gaat helemaal akkoord met Janssens (wat ons niet  verwondert) dat die gemeenteraad in feite een rem betekent op de aanpak van het beleid. Dit is een schandalige vaststelling en een negatie van een van de hoofdkenmerken van de gemeentelijke democratie.  Als de gemeentelijke autonomie aangetast is door vertragingsmechanismen, dan zitten die in een overvloed aan reglementen, decreten, bepalingen, omzendbrieven, administratieve verplichtingen, ambtelijke pesterijen en luiheid, enz.  Dit echter in de schoenen van de gemeenteraad schuiven, is imbeciel en goedkoop. Vermoedelijk heeft noch Janssens en natuurlijk evenmin zijn paladijn, Lex Sukkelaar, even nagedacht over de noodkreet van burgemeester Jef Gabriëls van Genk van enkele weken geleden.  Gabriëls is ook voorzitter van de vereniging van steden en gemeenten en hij vreest dat er precies omwille van die complexiteiten (en tegenspraken) binnenkort geen bekwame kandidaten kunnen gevonden worden als bestuurder van een gemeente. 

Die analyse lijkt ons treffender dan het goedkope gedaas van een dictator die zijn job opvat als een reclamecampagne. En meelopers juichen altijd als de baas spreekt.

Ray



22-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bjorn Roose







Het is lang geleden dat ik mijn "prefesser" nog eens op het podium heb gehesen.  Dankzij de onvolprezen Fré ziet u met zijn zondagse pak onze vriend en goede collega Bjorn Roose, met zijn pak frieten met stoofvlees.  En zijn paardenstaart. Hij staat bij onze favorieten, maar dat wist u.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheidsraad beraadslaagt over Kosovo


Rusland is net als Servië fel tegen de afscheiding van de Servische provincie Kosovo, die onder VN-bestuur staat. Rusland eiste zondag maatregelen van de VN-missie Unmik en de leiding van de NAVO-troepenmacht KFOR in Kosovo om het besluit van het Kosovaarse parlement met zijn etnisch Albanese meerderheid in Kosovo ongedaan te maken.

„Het besluit van het Kosovaarse leiderschap creëert het gevaar van een escalatie van spanningen en interetnisch geweld in de provincie en een nieuw conflict op de Balkan”, staat in een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlands Zaken. Rusland eist dat de onderhandelingen tussen Servië en de Kosovo-Albanezen onder leiding van de VN worden hervat.

De Verenigde Staten, groot voorstander van een onafhankelijk Kosovo, hebben zondag de rivaliserende partijen tot „uiterste kalmte” gemaand en opgeroepen af te zien van provocerende acties. De VS zullen waarschijnlijk op korte termijn Kosovo als onafhankelijke staat erkennen.
(overgenomen uit de Telegraaf)
------------------------------------------------------------------------------------

Wij snappen eerlijk gezegd het probleem niet : Napoleon de Gucht* heeft gezegd dat hij gewonnen is VOOR de onafhankelijkheid  van Kosovo. Waarom doet Poetin dan moeilijk ?  Weet die man wel dat Napoleon burgemeester is van Berlare ?

* Volledige naam overgenomen uit Wikipedia :
Karel Lodewijk Georgette Emmerence Napoleon De Gucht




Betogende Servische studenten in Metrovica.  Zij dragen affiches met de foto van Javier Solana en de tekst "Wanted".  Ze kunnen bij ons al gratis  exemplaren bestellen met de kop van Verhofstadt, tegen dat hij de job zal overnemen.  Voor zover hij niet liever in het land B blijft aanmodderen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onbeschofte ACV-er in de regering

 
Op 15 januari ll. wilde senator Anke Van dermeersch in de Senaat de heer Piette, minister van Werk, een mondelinge vraag stellen over het generatiepact, toch wel een belangrijk thema gelet op de vergrijzing van de samenleving en de dramatische financiële situatie van veel gepensioneerden.

Om 15 uur diende de minister ter beantwoording van de vraag in kwestie aanwezig te zijn tijdens de wekelijkse plenaire zitting van de Senaat. Om 17 uur waren de diensten van de Senaat er nog steeds niet in geslaagd de heer Piette of een van zijn medewerkers te bereiken. Straffer zelfs: de minister en zijn medewerkers hadden er niet eens voor gezorgd dat, zoals gebruikelijk bij afwezigheid van een minister, een antwoord kon worden gegeven door een collega-minister. Blijkbaar behoren elementaire omgangsvormen niet tot de geplogenheden bij de Waalse vakbondstop, waarvan de minister tot voor kort deel uitmaakte.

Minister van Werk Piette, die zelf nog nooit werd verkozen, toont op deze wijze een aberrant gebrek aan respect voor de democratische instellingen van dit land. Het Vlaams Belang protesteert dan ook met klem tegen een dergelijke onaanvaardbare gang van zaken. Het Vlaams Belang eist dat eerste minister Verhofstadt zijn minister hiervoor ter verantwoording roept en de nodige excuses aanbiedt aan de Senaat en aan de betrokken volksvertegenwoordiger in het bijzonder.

Anke Van dermeersch
Senator


PS : Het is toevallig dat we vandaag deze zaak ontdekken.  Net nu we een grote ledenwerving organiseren voor het ACV, uw sympathieke bond die in de eerste plaats voor zichzelf en de staat zorgt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opslag in Ljubljana



Europeesvakverbondeistsnelloonsopslag
(Behalve voor eigen ACV-personeel)





20/02/2008 14:00

Het Europees Vakverbond (EVV) heeft woensdag een campagne gelanceerd voor meer loon in alle EU-landen. Op 5 april moet de campagne uitmonden in een manifestatie in Ljubljana.





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdijstraat of Abdelstraat ?
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Academisch censuur in Vlaanderen



Het geval Frank Thevissen :

academische censuur rukt op in Vlaanderen.


Wat betekent intellectuele vrijheid nog in onze contreien, anno 2008?
Een buitenstaander zou verwachten dat de Vrije Universiteit Brussel vrij-zinnigheid en persoonlijk intellectueel engagement hoog in haar vaandel voert. Dit overeenkomstig haar lijfspreuk van Henri Poincaré: “Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een hartstocht, noch aan een belang, noch aan een vooroordeel, noch aan om het even wat, maar uitsluitend aan de feiten zelf, want zich onderwerpen betekent het einde van alle denken.”

Merkwaardig genoeg komt hogervermelde instelling in flagrante tegenspraak met haar eigen mission statement. Prof. Frank Thevissen, hoogleraar communicatiewetenschappen, staat bekend als iemand met een onbevangen blik op de politiek-maatschappelijke scène. Hij is een onverbiddellijk analist met een scherpe pen. Als communicatiespecialist hekelde hij herhaaldelijk de inhoudloze imago-hype en het ‘spinning’-fenomeen in de partijpolitieke strategieën, wat hem vooral de banbliksems opleverde van die ene ‘Open’ partij die dit imago-denken tot haar huismerk heeft gemaakt.

Frank Thevissen houdt contact met vele politici, van links tot rechts, en laat zich niet inkapselen in één lobby, partij of belangengroep. Zo houdt hij de vinger aan de pols en blijkt goed geïnformeerd te zijn omtrent interne keukens. Hij is enorm begaan met de kwaliteit van het (hoger) onderwijs, en bekritiseerde onlangs de nivelleringstendensen die worden ingebouwd in de onderwijspolitiek van Minister Frank Vandenbroucke (SP.A). Een en ander leidde tot een vinnige polemiek in de pers. Twee opiniestukken in De Standaard, net rond dit thema, vormden voor de Vrije Universiteit Brussel aanleiding om een tuchtprocedure in te zetten tegen Prof. Thevissen.

Via een reeks negatieve evaluaties, waarin hem o.m. een ‘gebrek aan uitstraling’ werd verweten (!), vond men tenslotte redenen om hem per 1 maart a.s. te ontslaan. Bij het opstellen van dat dossier ten laste aarzelde men niet om studenten én personeel onder druk te zetten. Tenslotte werden zijn collega’s van bovenaf dringend verzocht om elk contact met Thevissen te vermijden. Bij dit alles werd betrokkene niet gehoord of uitgenodigd om zich te verdedigen.
Dit is een regelrechte blamage voor desbetreffende onderwijsinstelling, en een aanfluiting van alle democratische principes. Ondertekenaars van deze petitie drukken hun bezorgdheid uit omtrent deze vorm van academische censuur, de daarmee verbonden heksenjachtlogica, en het Berufsverbot dat wordt opgelegd aan onafhankelijke denkende wetenschappers.

Dit is, jammer genoeg, geen alleenstaand geval, maar een teken aan de wand: meer en meer wordt de intellectuele vrijheid uitgehold door partijpolitieke intriges en agressieve netwerking. Het voorval roept onvermijdelijk associaties op met het geval Rik Torfs, die omwille van zijn prominente rol in het maatschappelijk debat eveneens wordt geviseerd door het academisch establishment. Wij hechten wél waarde aan integriteit en academische vrijheid, en eisen dat dit ontslag wordt ingetrokken, of dat Frank Thevissen minstens de kans krijgt om zich openbaar te verdedigen.

 

Getekend:

 

Prof. Dr. Willem Elias, vice-decaan Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen VUB.

Er volgen dan honderde handtekeningen.

 Reageren op deze tekst / Tekenen  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de papegaaien nu écht lachen met de eekhoorn

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!