Angeltjes
17-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fox News : voor wanneer bij ons ?



De meest bekeken nieuwszender in de Verenigde Staten is http://www.foxnews.com/index.html .Driewerf helaas Fox is rechts, en dat is tegen het zere been.

De morgen/le matin wijdt een ellenlang klaagstuk aan dit bizarre fenomeen : een succesvol televisiestation dat gebruik maakt van zijn invloed om de mensen aan te porren om de Republikeinen te steunen en tegelijk "drijven ze de spot" met die arme Democraten...  Stel u dàt eens voor.

De morgen/le matin die de waarheid graag een pootje uitdraait en het modieuze gedachtengoed van "bon chic, bon genre" verdedigt, jankt van verbolgenheid en schuwt de grote woorden niet :"Karaktermoord op Obama", dat is het, niet meer of minder, wat de rechtse Foxsmeerpoetsen op hun geweten hebben.  De Vossen-nieuwsredactie kleeft aan mekaar met "seksisme en racisme", ze geven, stel u dat maar even voor, "misleidende commentaren en Fox heeft de euvele moed de fijne Democraten te omschrijven als populisten".   Een van de smerigste zaken die Fox doet, weet u wat het is ?  De morgen zal het u vertellen : "zij gebruiken altijd de volledige naam van de zwarte kandidaat Hussein Barack Obama". "Hussein" ... uw belletje rinkelt ?

Dat zijn allemaal dingen die bij Yves Desmet niet gebeuren en bij de VRT nog minder : daar levert iedereen altijd correcte, juiste info.  Er wordt niets verzwegen, niets verdraaid.  Namen worden niet veranderd : Filip blijft Philippe en daarmees basta. 

U weet best hoe het in mekaar zit in dit land.   Lachen met progressieven is v e r b o t e n  overal.  "If Democrates had any brains, they'd be Republicans" (als Democraten verstand hadden, waren het Republikeinen) dat zijn pas zware beledigingen.

Fox laat de stem horen van Nieuw Rechts, fatsoenlijk conservatief en vaderlandslievend.  Ze overgieten het bij tijd en wijle met een religieuze inslag die eigen is aan Amerika en ze durven vooral lachen in hun talkshows met het linksige gedoe.  In De Late Show van het Limburgse Brave Meisje word Obama  aanbeden, Fox ridiculiseert Hussein.

Het verschil is dat Fox met geld van Rupert Murdoch (en zijn aandeelhouders) gefinancierd is en wij ons onnozel betalen voor het verzwijgen, verdraaien en manipuleren van het nieuws en de ontspanning.

Ray

PS : Om het duidelijk te maken, natuurlijk streven wij Angeltjes met onze bescheiden blog niet naar een sociaal bloedbad bij de VRT, zoals iemand dit gisteren stelde.  We hebben dit al gezegd : voor de ambtenaren is er de disponibiliteitsregeling met wachtgeld en voor de anderen zijn dadingen gespreid in de tijd aangewezen.  Laat u niet vangen door syndicale prietpraat. De redelijkheid is uit het VRT-project verdwenen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijke verklaring Deense rellen


"De politie zegt niet te weten waarom de jongeren boos zijn. Mogelijk vinden ze dat ze worden lastiggevallen door agenten en verzetten ze zich hiertegen, menen sommige analisten"

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Buitenland/default.asp?art={1C5F3687-82B0-41E8-BE7F-3626040C624C}


16-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.185 branden in Denemarken


Als iemand kan helpen met enige vertaling uit het Deens ?
http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article.php/id-10422223.html

Uro p? FrederiksbergFoto: Local Eyes

Uroligheder er blusset op igen på Nør­rebro og har spredt sig som en steppe­brand til andre dele af Storkøbenhavn og til store dele af resten af landet.

Her er en oversigt over de seneste dages uroligheder:

16. februar
Over 185 brande eller forsøg på brandstiftelse viste politiets opgørelse efter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond in Denemarken


Unge anholdt med molotowcocktails i BirkerødTo unge bliver her anholdt i Birkerød. I dag blev de dømt for forsøg på brandstiftelse på Kajerødskolen i Birkerød
Foto: Local Eyes
Vandaag in het Deense Birkerod werden twee brandstichters die met Molotovcocktails gegooid hebben in de boeien geslagen door de racistische Deense politie.  De jongeren ontkennen de feiten waar ze heel veel dikke spijt over hebben trouwens.  Het is toch maar wat kattenkwaad.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Heesters (104) spreekt tot ons
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Heesters 104 en paraat !



Er zijn rellen geweest vandaag in Amersfoort waar Johan Heesters optrad.  De politie zou zeven manifestanten opgepakt hebben, onder wie een misleide die een spandoek ontvouwde met de tekst "Mijn grootvader was ook in Dachau".

We hebben het maanden geleden al over deze affaire gehad. Even ter herinnering deze beknopte feiten :

- Johannes Heesters is een operettezanger en acteur wiens carrière vooral tijdens WO II fel vooruitschoot, omdat hij geen bezwaar maakte tegen optredens en zich schikte naar de wensen van de Duitse Kulturkammer.  Hij was een knappe vent en er werden veel films met hem opgenomen  met o.m. Marika Rökk en Zarah Leander.

- Politiek intresseerde de man geen bal, hij liep mee met het regime net zoals vandaag Tom Barman, de populistische travestieten Debby & Nancy en de dementerende Hugo Claus als idioten staan te applaudisseren voor Janssens & C°.



Johan Heesters met zijn tweede vrouw

- Na de oorlog heeft men gezocht om Heesters definitief de dieperik in te duwen, vooral veel van zijn collega's die niet de juiste persoon op het juiste moment bleken geweest te zijn. Justitie heeft NIETS gevonden, behalve een mogelijk bezoek (zonder optreden) aan het concentratiekamp in Dachau.  Heesters heeft dat steeds ontkend en mocht hij liegen zou het intussen beslist bekend zijn.

- Johan Heesters,wiens eerste vrouw de Antwerpse actrice Louisa Wiske Ghys was en met wie hij veel opgetreden heeft voor de oorlog in o.m. de Hippodroom tegenover het Museum voor Schone Kunsten, is inmiddels 104 jaar oud en hij is nog regelmatig te zien op televisie met een kort en bescheiden aanwezigheid.

Hij wilde nog eenmaal optreden in zijn geboortestad Amersfoort en hij moet geweten hebben dat er enkele haatzaaiers aanwezig zouden zijn.  Vermoedelijk hetzelfde soort dat bereid is het vaderland van vandaag probleemloos over te leveren aan de oprukkende migranten.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoedig herstel mijnheer Leterme - door Gandalf



De dagelijkse bijdrage over de politieke crisis in DS is heel boeiend en leest als een thriller. We kunnen de geladen sfeer opsnuiven waarin de onderhandelingen zijn gebeurd. Alle soorten menselijke emoties komen aan bod. Bij elk artikel heeft men oog voor de immens vermoeiende veeleisende opdracht van de onderhandelaars.


Net nu Leterme ziek is wordt de bevolking meegesleept in de loodzware inspanningen die de top-politici hebben geleverd om tot een akkoord te komen. De lezer moet wel ontzag beginnen krijgen voor deze slopende en stresserende job. Het vergt het uiterste van een mens : nachtelijke vergaderingen, omvallen van vermoeidheid, geen familieleven, steeds opnieuw voorstellen doen, teksten voorbereiden en aanpassen, communicatie met de achterban... 
Je zou zowaar medelijden beginnen krijgen.


Komaan zeg ! De mensen die in deze poppekast meespelen zijn wel duurbetaalde comfortabel verwende en op hun wenken bediende politici die het vooral aan zichzelf en hun mede-firmanten te danken hebben dat er weinig of geen schot in de zaak kwam.

 

Als je er van uit gaat dat een heel simpele oplossing “boedelscheiding” niet mag en niet kan, dan krijg je zulke toestanden.

 

Als je mensen dingen belooft die je nog voor geen tien procent kan waarmaken, dan heb je het jezelf moeilijk gemaakt. Als je deel uitmaakt van een partij met heel diverse soms wel tegengestelde ideeën dan krijg je gegarandeerd problemen. Dat cdenv eerst maar eens intern overeenkomt en een deftig standpunt inneemt met zijn aanhangsels nva en acw, dat zou voor hen al een pak zorgen minder zijn. 


Moeten wij nu respect opbrengen voor dit noeste werk van eindeloos vergaderen dat niets heeft opgebracht ?
Veel mensen zullen het zo bekijken en met bewondering het aankomende paasakkoord goedkeuren waarin niets zal staan van alle Vlaamse verzuchtingen. Nutteloos tijdverlies zal goedgepraat worden want ze zijn toch wel echt tot het uiterste gegaan.


Maar is die job wel zo stresserend en onmenselijk zwaar ?


Eens de oh zo dringend gefabriceerde voorlopige regering er was, zijn ze allemaal begonnen met 2 weken kerst- en nieuwjaarsvakantie en ondertussen hebben ze de krokus- of skivakantie ook al meegepakt. Veel werk is er me dunkt nog niet geleverd. In mijn familie zijn er die als verpleegster met kerst- en nieuwjaar veel stresserender en harder hebben moeten werken en ook 's nachts !


Trouwens, nadien gaat elk van de politici genoeg tijd krijgen om hun job en de vele mandaten in allerlei financieel voordelige instellingen met gemak uit te voeren ! Zonder er ziek van te worden. Dat laten ze over aan de zeldzaam geworden gefrustreerde kritische burger die voor de zoveelste keer in de zak wordt gezet.

Gandalf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen, het provincienest




Waar men in de koekestad zelden in gelukt er iets goeds van te maken, is de aanleg van pleinen.  De Groenplaats door Bob van Reeth (bOb, schrijft hijzelf) is een ordinaire vlakte, het Frans van Hombeeckplein aan het station van Berchem, werd samen met de NMBS geherprofileerd gedurende zeven jaar en het ziet er uit als een onheilspellend decor uit een nachtmerrie.   Trouwens de stad met het grootste plein van het land, Sint Niklaas, heeft recent bewezen met uitgave van veel centen er weinig van terecht te brengen : het reuzenplein  aldaar oogt zo triest dat wie het diagnaal oversteekt bij het einde in tranen uitbarst. Voor Jo van Deurzen zou dit een ramp zijn.

Iets gelijkaardigs heb je niet op het nieuw aangelegde Astridplein in de stad van Allah bij het Centraal Station.  Hier is geen tijd voor tranen en treurnis : volle aandacht is vereist, oogjes en oortjes wijdopen of je bent er geweest. Deze vlakte lijkt een geheime landingsplaats te zijn voor UFO's, met vanop de grond niet herkenbare patronen die afbakeningen van fietspaden blijken te zijn : grote nagelkoppen van 25 centimeter met daarop een fietsje gegraveerd.  Je moet al een flinke dosis paddestoelen ophebben, om die boodschap te ontcijferen. 

Ook de tram  wordt ingezet om wandelaars te verrassen : er zijn al twee onwetenden doodgereden. Nog velen te gaan zou Chris Dusauchoit lispelen. Vorige maand werd een vrouw ondersteboven geknald door een automobilist die vlotjes wegreed na een korte stop. "Niets aan de hand, ze is wat gaan liggen" beweerde de stuurman, wat bij Angeltjes één reactie opleverde van een brave multiculturele dame, die beweerde dat voetgangers beter moeten uitkijken.  Dank u, mevrouw. Over het Astridplein wandelen, heeft soms iets weg van een cursus volgen voor kandidaat-zelfmoordenaars.



Kijk, deze houten olifanten van Andries Botha hebben maanden op het Astridplein gestaan voor de ingang van de dierentuin.  Een leuke en geslaagde attractie, die de monotonie van de stenen woestijn doorbreekt.  Om welke duistere reden dan ook, de stukken zijn weggehaald en er blijkt weinig kans dat ze terugkomen.  De burgemeester wil het Astridplein behouden voor "evenementen", commerciële activiteiten, een kermisje, misschien wel een concertje voor zijn jengelende vriendjes ? Wat de mensen echt leuk vinden en willen, wordt uit de weg geruimd.  Zo gaat het bij grootsmoelen die de de culot hebben zichzelf te rangschikken bij de lichtpunten van de democratie.

Antwerpen wordt inmiddels gedegradeerd tot het niveau van een provincienest.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minerva in Napier (Nieuw-Zeeland)






Gisteren in Napier (Nieuw-Zeeland) een Minerva-cabriolet op een old-timerfestival, vandaag bij Angeltjes op de blog.




Deze auto is vermoedelijk in de jaren 1920 per cargo overgevaren naar het andere eind van de wereld en de koper zal er heel wat schaapjes voor op het droge moeten gehad hebben.  De mode in Nieuw-Zeeland is nog steeds die van de charleston.


Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer flater Flahaut


Belgische militairen verzorgen miljonair in Rusland

 

Twee ploegen van telkens een verpleger en een kinesist van het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek verzorgen al een jaar lang een miljonair in Rusland.

De man werd in ons land behandeld voor zware brandwonden. Minister van Defensie De Crem eist nu dat de nabehandeling wordt stopgezet.

Precies een jaar geleden werd Suleiman Kerimov (42) ontslagen uit het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. De man, 5,5 miljard euro rijk, crashte in november 2006 met zijn Ferrari in het Franse Nice. Kerimov raakte zwaar verbrand.

Toenmalig minister van Defensie André Flahaut (PS) liet de Rus ophalen met een Embraer van de Belgische luchtmacht en zorgde er voor dat hij in ons land behandeld kon worden.

De rijke Rus kreeg later een factuur van 5.798,10 euro voor het transport. Genoeg om de kerosine te betalen, maar de elf meegereisde artsen en verpleegkundigen werden van dat bedrag niet vergoed.

Brandwondenpatiënt

Kerimov kreeg in ons land de zorgen die iedere brandwondenpatiënt krijgt. Rijk of arm. Bij zijn ontslag, in februari 2007, gaf hij geen bloemen of pralines af maar bedankte hij zijn vast team van artsen en verpleegkundigen met een peperduur Rolex-uurwerk. Toen generaal Gustaaf Van Daele, de chef Defensie, dat te horen kreeg, riep hij zijn militairen onmiddellijk op de geschenken in te leveren om ze terug te sturen naar de patiënt.

Flahaut zorgde er wel voor dat Kerimov op zijn terugvlucht naar Rusland werd begeleid door een verpleegkundige en een kinesist van het militair hospitaal. Een verplaatsing die gedekt werd door een NAVO-marsbevel. Toch stelde niemand zich daar blijkbaar vragen bij.

Daar veel later over ondervraagd, wees gewezen minister van Defensie Flahaut er op dat de Russische miljonair de verplaatsingskosten van de militairen zelf betaalde en dat het slechts voor een korte periode was. Tot de nabehandeling afgelopen zou zijn.

Maar precies een jaar na het ontslag van Kerimov uit het ziekenhuis, vliegt er nog om de vijftien dagen een team van een verpleegkundige en een kinesist naar Rusland om de collega’s daar af te lossen.

De nieuwe minister van Defensie Pieter De Crem heeft opdracht gegeven de ’thuisverzorging’ door Belgische militairen zo snel mogelijk te stoppen.

TG

Overgenomen uit Gazet van Antwerpen die u ook rechtstreeks kan lezen via deze link.  GvA benoemt zichzelf géén kwaliteitskrant waarvoor oprechte dank.
http://www.gva.be/default.asp


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denemarken brandt. Iets van gehoord ?



Na de opzettelijke herhaling in enkele Deense kranten van de mohamed-spotprenten is het stil gebleven.  Dachten wij hier, want de kwaliteitskranten en vooral de kwaliteitszender 0000 hadden geen berichtgevingen ontvangen uit Denemarken.  Klein landje.  Onbelangrijk. 



Dankzij de populaire  Duitse webstek Politically Incorrect zijn we erachter gekomen dat er heel wat aan de hand is in Denemarken.  Al dagen na mekaar worden auto's in brand gestoken, maar ook huizen en scholen.  Niet alleen Kopenhagen brandt maar ook Arhus, Brabrand, Gellerup, Ballerup, Bagsvaerd.  De daders zijn onveranderlijk moslimtuig van tussen 13 en 19 jaar.  De minister heeft een zero-tolerantie geëist, wat al een eerste stap zou kunnen zijn.  Laten we niet vergeten dat de herpublicatie van de spotprenten een gewilde reactie was op de vergevorderde plannen die bestonden om de 73-jarige tekenaar te vermoorden. Wat hebben de Europeanen aan hun politiekers misdaan om dit te moeten meemaken ?  En de media zwijgen.  Maar daar kijken we al lang niet meer van op.  "Betaald om te zwijgen" zou een mooie slogan kunnen zijn.

http://www.cphpost.dk/get/105730.html 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialisten in de clinch



Bij de Nederlandstalige socialisten van de SPa is een grote rel uitgebroken naar aanleiding van de deelname door Anissa Temsamani aan het televisieprogramma "Sterren op de dansvloer".  De mooie Anissa en de bijna even mooie Caroline Gennez hebben nooit goed met mekaar kunnen opschieten. 

 


"Dat mens is zo kil als een ijskast" is nog een van de vriendelijkere uitspraken die Temsamani kwistig rondstrooit in Mechelen, waar zij lid is van de gemeenteraad naast haar mandaat als Vlaams volksvertegenwoordiger. 




Caroline, de voorzitter van de partij en tevens de slimste vrouw van Vlaanderen en omstreken, heeft een lichte aarzeling in de stem als zij het over haar rivale heeft : "Adinda van Temse ?  Neen, die ken ik niet.  Ik heb wel eens gehoord van een staatsecretaris  Indira Leugenari" is haar repliek.  In Mechelen wordt er goed gelachen om de ene echte  beauty  en de andere bijna-beauty die mekaars opmaak-artikelen besprenkelen met heksengif.

Maar nu heeft Caroline beslist, want zij is tenslotte voorzitter van een dictatuurpartij, dat de andere niet mag dansen bij VTM. Punt.  "De televisiester dat ben ik en dansen is mijne regel wel" zou ze gezegd hebben. Zoals het Kwezelke, dat ze in werkelijkheid is of een jong eendje dat nooit zwaan zal worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VUB ontslaat FRank Thevissen



De politiek, justitie, de media en de universiteiten zitten samen in een grote afspraak met mekaar om iedereen die onafhankelijk denkt de rug te breken. Vooral zij die de gevolgen van de redeloze migratie op de agenda plaatsen, en de macht van het regime betwisten worden gebroodroofd en met alle middelen het zwijgen opgelegd. Zeg maar dat we overdrijven, de werkelijkheid is sterker dan onze fantasie.

BRUSSEL 15/02 (BELGA) = De Vrije Universiteit Brussel (VUB) ontslaat op 1 maart Frank Thevissen, de professor Marketing en Communicatie die bekend is van zijn optredens in de media. Thevissen heeft twee negatieve evaluaties op rij gekregen en daardoor was zijn ontslag onvermijdelijk. Dat is vrijdag vernomen van Ben Van Camp, de rector van de VUB. Volgens Van Camp wordt elke docent regelmatig geëvalueerd op drie criteria: onderzoek, onderwijs en dienstbetoon of uitstraling. De evaluatie gebeurt door commissies met daarin onder meer zogenaamde "peers" of collega's van binnen en buiten de instelling. "De eerste negatieve evaluatie was drie jaar geleden", legt Van Camp uit. "Iedereen krijgt dan de tijd om bij te sturen tijdens een verbeteringstraject dat zowat twee jaar duurt. Er zijn ook beroepsmogelijkheden. Er volgt dan uiteindelijk een nieuwe evaluatie. Valt die slecht uit, dan is ontslag onvermijdelijk, zoals in dit geval. Het is zeer zeldzaam, maar het gebeurt dus wel."

Volgens Van Camp wordt Thevissen ontslagen op basis van een puur
academisch dossier. "Hij voldoet niet meer aan de kwaliteitsnormen die vereist zijn voor een docent. Dit heeft absoluut niets te maken met de optredens van Thevissen in de media en de eventuele discussies die daarmee gepaard gingen." Intussen is Eric Rosseel, een gepensioneerd docent VUB, een petitie gestart voor Thevissen. Hij stelt dat de professor zou ontslagen zijn naar aanleiding van een polemiek in de kranten over de onderwijspolitiek van Frank Vandenbroucke en het gelijkekansenbeleid voor allochtonen. Thevissen zou daarvoor ook in februari geschorst zijn door de tuchtcommissie van de VUB.
 
Van Camp ontkent formeel dat er ook maar enige inmenging is geweest van bovenaf in dit dossier. "Daarvoor voeren wij academische vrijheid veel te hoog in het vaandel", zegt Van Camp ferm. "Die schorsing gaat bovendien om een heel andere zaak. De timing is louter toeval."
 
Frank Thevissen is vooral bekend van het televisieprogramma "De
Stemmenkampioen". Hij schrijft ook regelmatig standpunten in kranten en wordt vaak opgevoerd als communicatiespecialist. De professor was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar./.SAG/SAL


15-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publiciteit voor Bedtijd



Speciaal voor onze lezeresjes een mooie publiciteit met olala een supermooie man !  Alweer.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Apenland = tevreden

 

Velen zullen zich nog de afschuwelijke beelden herinneren van een MIVB-agent die afgeranseld werd door stelletje uitschot. Deze zeer ernstige feiten gebeurden in het metrostation Delta te Brussel op de avond van 27 april 2007. Het hele gebeuren werd gefilmd door de veiligheidscamera’s. De achtenveertigjarige man werd bestolen, getrapt, met zijn hoofd tegen de muur geslagen en voor dood achter gelaten.  De beelden tonen hoe één van de ‘helden’ met zijn beide voeten stond te springen op de thorax van de man. 

Dankzij de beelden en een alert politieman konden de daders worden gevat. Eén man stond bekend voor verkrachting van een minderjarige.

Het slachtoffer lag meerdere maanden in een diepe coma. Vandaag kan de man niet meer lopen en lijdt hij aan een algemeen geheugenverlies.

Welnu, de uitspraak is gevallen. Aan u te oordelen. Als u dacht dat het gerecht, gezien de ernst van de zaak, een voorbeeld zou stellen, dan bent u eraan voor de moeite. Drie van de vier kregen straffen van drie tot vijf jaar met uitstel. De vierde kreeg 150 uren werkstraf voor het niet verlenen van hulp aan mensen in nood !

Wie kan dat gerecht nog vertouwen. De opeenstapeling van vonnissen en arresten ’à la tête du client’ begint ongehoorde vormen aan te nemen !

U kan de de verschrikkelijke beelden nog eens bekijken via onderstaande link : 
 http://fr.youtube.com/watch?v=B02w9Zr8xQU

 Roeland Van Walleghem.



De koning van Apenland is tevreden

(Techniek & Animatie : Wim Peeters)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hulp voor Gilbert



Ik weet niet of u het dramatische verhaal van Gilbert gelezen hebt in de reacties maar de status van "behoren tot de 400 belgen" zonder paske is alleszins een vermelding waard. U vindt het relaas van Gilbert bij het stukje over "Filip Dewinter reageert op Marokkaanse plannen" onder de titel "Doe ook mee".

Voor het geval Gilbert nog eens zonder "paske" zou komen te zitten/staan, geven we hem hierbij een virtueel exemplaar cadeau, dat hij kan uitknippen.  Fotootje aanpassen en Gilbert is verlost van zijn probleem. Op Angeltjes kunnen al onze getrouwen steeds rekenen.


Juffrouw Ellen (fotografie & sociaal dienstbetoon)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inburgering speeltuin






Integratie-bevorderend speelhoekje in NL

(overgenomen www.geenstijl.nl)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter reageert op Marokkaanse plannen


Brussel, 15 februari 2008
 
 
 
Het Vlaams Belang is verontwaardigd over recente plannen van de Marokkaanse regering om de banden met de Marokkanen in het buitenland steviger aan te halen en zo de integratie van deze Marokkanen in hun gastland tegen te gaan. De Marokkaanse regering heeft zopas een plan voorgesteld dat de nadruk legt op een intensere band tussen de Marokkaanse regering en de 3.200.000 in het buitenland levende Marokkanen. Dit plan voorziet nieuwe maatregelen om de in het buitenland levende Marokkanen via de stichting Hassan II te onderwijzen in de Marokkaanse cultuur en Arabische taal. Bovendien wil de Marokkaanse regering pedagogische reizen organiseren richting Marokko voor in het buitenland levende Marokkaanse jongeren.
 
Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de Marokkaanse regering om economische en financiële redenen de integratie van de Marokkanen in het buitenland bewust tegenwerkt. De in het buitenland levende Marokkanen zijn, via de geldtransfers vanuit het buitenland richting Marokko, immers één van de voornaamste bronnen van inkomsten van het land. Het Vlaams Belang roept de Vlaamse regering op tot maatregelen. Het is een feit dat de integratie van de naar schatting een half miljoen immigranten van Marokkaanse afkomst in België nu reeds zeer problematisch verloopt. De Vlaamse regering investeert bovendien vele miljoenen euro’s belastingsgeld in een inburgeringsbeleid dat door de Marokkaanse overheid nu doelbewust wordt gesaboteerd.
 
Het Vlaams Belang vraagt dat de Vlaamse regering duidelijkheid eist van de Marokkaanse regering betreffende de plannen om de banden met de Marokkanen in het buitenland steviger aan te halen. De Vlaamse regering moet de Marokkaanse regering duidelijk maken dat er geen sprake van kan zijn dat de Marokkaanse overheid de integratie van de in Vlaanderen verblijvende Marokkanen tegenwerkt. De in Vlaanderen levende Marokkanen hebben de keuze gemaakt om hun leven op te bouwen in Vlaanderen en hebben dan ook de plicht zich aan te passen aan de taal, waarden, normen en manier van leven van hun gastland. Filip Dewinter zal Vlaams minister van inburgering Keulen hierover interpelleren.
 
Filip Dewinter
Fractievoorzitter Vlaams Belang-Vlaams


Mocht u vergeten zijn hoe de Heer Dewinter er uitziet, hier is hij, de man die zegt wat velen onder ons denken.

Juffrouw Ellen (een fan)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New England
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Via Dolorosa van Jo Van Deurzen



Le Standard/de Standaard gaat maar verder met zijn genadeloze, ontluisterende en tegelijk boeiende beschrijving van een aantal aspecten van de regeringsvorming.

Vandaag wordt vooral de rol van Jo van Deurzen, de CD&V voorzitter belicht.  Tussendoor duikt Leterme op als een zwakkere en beïnvloedbare pion die zich laat manipuleren.  Herman van Rompuy speelt het personage dat velen in hem vermoeden  : de dubbelspion die zowel zijn partij aan de macht wil helpen, als het establishment tegen elke prijs wil handhaven en beschermen. Tussendoor komt ook De Wever voorbijgefietst als ofwel een lastig-overbodig steenpuistje of een compleet te negeren meeloper.  Van Deurzen ziet veel af, is vaak vermoeid, weent soms en denkt erover om ontslag te nemen.  Er wordt enorm geïntrigeerd, vals gespeeld en het is zonneklaar dat al die mensen mekaar niet kunnen luchten en niemand heeft vertrouwen in een ander.  Van Deurzen blijkt heel loyaal te zijn aan Leterme, De Wever en zijn partij. Het is een verscheurende, haast onmenselijke opgave trouw blijven en  tegelijk een regering maken met wolven, hyena's, stinkdieren en praalpauwen.

Zoals wij het beschrijven lijkt het een kortverhaal met boeiende karakters en met in de hoofdrol een "mens van goede wil".  Helaas, deze laatsten zijn het niet die in de politiek grote veranderingen teweegbrengen maar zoals het verhaal in de krant geschreven wordt, kan je doorheen de valsheid de schaduw van een goed mens herkennen, die verloren loopt in de doolhof van de hoge politiek van een klein smerig landje.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=981NVEKA&kanaalid=534

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!