Angeltjes
14-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een dienstmededeling



Binnenkort kunnen wij de NMBS overnemen : we laten alles zoals het is, te laat rijden, te vroeg komen, niet rijden, staken, en een grote smoel opzetten tegen de reizigers.  Daarvoor gebruiken we dan de dienstmededelingen, waar wij van Angeltjes vrij goed in zijn : schimpen tegen de reizigers.

"De dommeriken die op perron 5 staan moeten zich nu verplaatsen naar perron 21, alwaar over 30 seconden de trein naar La Vacherie vertrekt"

"De trein op perron 21 is juist vertrokken.  Niet naar La Vacherie maar naar Brussel : dat is hetzelfde.  Morgen rond dezelfde tijd, of wat later, zal er nog een trein rijden". 

We wilden iets zeggen nu tegen onze allerbemindste lezers.
Dankzij de collega Duplo kunnen wij nu rechtstreeks video's in de vitrine plaatsen zonder bruggetje.  U zal het merken, elke dag carnaval.  Helaas, weten we nog niet hoe daar tekst bij te krijgen.  Over het fragment Ein Deutsches Requiem dat hieronder staat het volgende : de aria Ihr habt nur Traurigkeit wordt gezongen door Kathleen Battle en de dirigent is Herbert von Karajan.  Muziek van Johannes Brahms.

Aangezien het nog Valentijn is, willen we dit graag opdragen aan al onze zoetsappige en nijdige haatpilaren van links, opdat zij zouden beseffen dat de Westerse cultuur een voorbeeld is van ondermeer vergeestelijkte rijkdom.
Doei, schatjes !

De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieben Sie "Ein Deutsches Requiem" ?
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steunfonds Bart Debie



Verschillende lezers hebben gevraagd na de veroordeling van Bart Debie of zij op een of andere manier financieel konden bijdragen.  Bart stuurde ons volgend bericht :

Via deze weg ik nu al iedereen die mij de afgelopen dagen en weken een hart onder riem hebben gestoken van harte en welgemeend danken. Het is die warme steun vanuit de brede Vlaamse beweging die mij de kracht geeft om niet op te geven en verder te doen in mijn strijd tegen het Belgische establishment. Ook voor mijn vrouw – die nog steeds bij de Antwerpse politie werkt – is dit een enorme emotionele steun. 

De strijd gaat verder en zal er niet gemakkelijker op worden. Dat ik tegen een politiek systeem aan het vechten ben, eerder dan een justitieel, wordt bewezen door dit interview van GVA-justitiespecialist John De Wit met de Antwerpse rechter Walter De Smedt. Daarbij verwijs ik graag naar de laatste vraag en vooral het antwoord van deze “rechter” : http://www.gva.be/nieuws/printversion.asp?art={F59A1407-5549-4689-9143-08376AE51458}  

Intussen is onder de schoot van mijn partij het “Steunfonds Bart Debie” opgericht waarbij een warme oproep wordt gedaan om ons te helpen bij de onvoorstelbare juridische kosten, boetes, erelonen, dossierkosten, enzovoort die op mij afkomen.

Mag ik u vriendelijk vragen om ook via uw drukbezochte weblog en uw vele contacten wat publiciteit te maken voor dit steunfonds ?

Steunfonds Bart Debie – KBC rek. nr. 733-0481113-23 

Met de allermeeste hoogachting en bijzondere dankbaarheid,

Bart Debie

-----------------------------------------------------------------------

Wie vandaag in le matin het smerige artikel van Cochez heeft gelezen, kan hier alleen maar de bevestiging inzien van de politieke kuiperijen die aan de gang zijn.  Gerecht en politiek treden hand in hand op tegen een man voor wie men bang is, omdat vele gewone Vlamingen in hem en zijn onkreukbaarheid geloven.  Broodroof is niet genoeg, freelance broodschrijvertje Cochez doet er nog een portie eerroof bovenop.  Lage insinuaties zonder grond.

Bart kan op ons rekenen : wat er ook moge staan in het vonnis van de drie regimerechters, die triestige figuren leven enkel voor de eigen carrière en vellen recht om hun partij te behagen.  Bart werkte voor "de mensen" en misdadigers bestrijd je niet met fluwelen handschoenen.

Steunfonds Bart Debie – KBC rek. nr. 733-0481113-23
 

Ook al is het leven duur, we doen allemaal ons best, Bart, ieder naar eigen vermogen en kunnen, om bij te springen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen handschudden, centjes krijgen.



Mijnheer Mouton van Trends en Mijnheer Quaden van de Nationale Bank kunnen toeteren wat ze willen over de afgenomen koopkracht en de stijgende prijzen, al dan niet aan hand van wiskundige modellen die door onze Gandalf de sloot ingekieperd worden, er is een middel om extra centjes te verdienen.  Althans volgens wat Wim opduikelde in een Else4 artikel van juli 2007.  Toen werd een lerares ontslagen die eveneens en plots weigerde mannen (collega's of vaders van leerlingen) de hand te drukken.  "Raus" riep de directeur, die natuurlijk een beetje nazi-neigingen vertoonde, want wie ontslaat er nu een moslimlerares ? 

Het vervolg leest u hier :


dinsdag 10 juli 2007 18:12

De islamitische docent die eerder dit jaar werd ontslagen nadat ze opeens weigerde mannelijke collega's de handen te schudden, eist voor de rechter haar baan terug. Krijgt ze dat niet, dan wil ze een schadevergoeding in de vorm van een aanvulling op haar WW-uitkering.


Zowel de school als de docent legde de zaak voor aan de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Die bepaalde in november dat de school haar onterecht had geschorst: het college mocht niet eisen dat ze handen zou geven.

Niettegenstaande dit advies werd het ontslag gehandhaafd en zal nu de rechtbank uitspraak doen.  Hopelijk krijgt de docente vele centen van de rechter. En is dit een mooi voorbeeld voor ons allen om de inflatie het hoofd te bieden : geen hand meer uitsteken, het geld komt op de rekening.

Savat (in uitmuntende Valentijnstemming, want zal al de cadeautjes voor de vele moslima-vriendinnen zélf houden)

Wim (die niet meedoet met die flauwe kul)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iraans protest : Terecht !


TEHERAN - Iran heeft de Deense ambassadeur op het matje geroepen om te protesteren tegen het feit dat de grootste kranten in Denemarken gisteren een omstreden spotprent van de profeet Mohammed opnieuw hebben afgedrukt.

Terecht !  Terecht !

Inmiddels werden in het fijne land  Iran dat de Denen en de ganse Westerse wereld de les leest een aantal ongehoorzamen opgehangen. 

Onlookers at the execution

Terecht !  Terecht !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan laat zich niet stoppen





Met zijn fameuze toespraak in Keulen tot een 20.000 Turken heeft Erdogan zijn doel voorbijgeschoten.  Tussen die grote menigte stonden er heel wat Vlaamse en Nederlandse Turken.  De Vlaamse media hebben echter geen woord besteed aan deze gebeurtenis en de niet mis te verstane uitspraken van de Turkse premier : "vooral niet assimileren, bewaar de Turkse eigenheid, en vraag scholen en universiteiten die onze kinderen onderwijzen in hun eigen taal".  Ziezo.  Dit discours komt de linkse kerk niet goed uit, want volgens hen is er niets mis met de inburgering.  Links en rechts loopt er nog wel een Turkse man of vrouw met een dikke snor maar de jongeren zijn volledig ingeburgerd in het Westerse kattenkwaad. Erdogan stak die speech af in zijn taal in aanwezigheid van een kliek Duitse leenheren die ijverig applaudisseerden om vooral bij de geestdriftige massa een sprankeltje sympathie te oogsten.  Die massa stemt uitsluitend voor een Turk en heeft niets dan minachting voor de zwakke  Europese toejuichers. 
 
Wie Erdogan graag bezig hoorde met zijn vlammende betoog voor de eigenheid zijn de Koerden en in mindere mate de Alevieten.  Zeker de uitroep "assimilatie is een misdaad tegen de menselijkheid" zorgt voor  de nodige hilariteit en verontwaardiging, want een Koerd  in Turkije die staat op zijn eigen taal en cultuur, wordt in de nor gedraaid.  Kritiek uiten op de staat, de beslissingen van de regering, de spot drijven met de "eigenheid" van het land en zijn inwoners wordt via het fameuze artikel 301 berecht als in de middeleeuwen.
 
Ook als Merkel en sommige van haar dienaars achteraf verontwaardigd met de tong klakten, de Turkse opmars gaat onverminderd verder.  Erdogan wordt beslist in zijn vaderland even populair als Atatürk.  Binnenlands voert hij geruisloos de wensen uit van de extreme islam-aanhangers, buitenlands overtuigt hij leepweg of brutaal de Europese Unie dat hun vragenlijstje met eisen  voor veranderingen niet alle kunnen ingevuld worden, maar zeker redelijk zijn.  In werkelijkheid gebeurt er nauwelijks iets met de dwingende eisen voor aanpassing : de Turken doen enkel wat hen goed uitkomt. Intussen wordt wel ijverig de vijfde kolonne  voorbereid door in alle Europese lidstaten  zoveel mogelijk ambten en mandaten te veroveren.
 
Het zal niet de EU zijn die Turkije opneemt, Turkije zal de EU overnemen. En de Koerden lachen wel maar het blijft groen, want Erdogan laat zich niet stoppen.

Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezinnen overleven de inflatieschok ?




Nieuws met positieve vooruitzichten voor de bestedingen van de burgers is meer dan welkom. Dit artikel komt uit Trends



Gezinnen overleven inflatieschok

13/02/2008 08:00

De koopkracht van de Belgen daalt dit jaar niet, maar zal toenemen. En alle inkomens profiteren ervan. Dat blijkt uit berekeningen van Trends. Na de psychose, tijd voor de cijfers.

We berekenden wat het effect is van de indexaanpassingen en reële loonstijgingen in 2008 voor de verschillende inkomenscategorieën. We hanteerden daarvoor de indexaanpassing van 1,82% die begin dit jaar in het aanvullend paritair comité voor de bedienden werd toegekend (PC 218). Met zijn meer dan 300.000 bedienden en 50.000 bedrijven is dit het belangrijkste paritair comité. We voegen er ook de geplande 0,9% reële loonstijging aan toe. Zo konden we zowel voor de gezinnen met één inkomen als voor de tweeverdieners berekenen hoeveel euro extra er dit jaar op de bankrekening zal staan.

Voor iemand die in een gezin van tweeverdieners leeft en 5000 euro bruto per maand verdient komt er 974 euro extra bij. Voor het hele gezin is dat 1616 euro. Nemen we een persoon met een brutomaandloon van 3000 euro dan krijgt die 660 euro extra of het gezin 1096 euro extra. Ruim voldoende dus, zouden we kunnen denken, aangezien een gezin in 2008 gemiddeld 950 euro extra zal moeten uitgeven.

Maar het gaat hier natuurlijk slechts om gemiddelden. Belgen uit een hogere inkomenscategorie zullen op jaarbasis meer uitgeven dan die 950 euro. Vandaar dat we nagingen wat de meeruitgaven zullen zijn in de verschillende inkomensgroepen. Een interessant instrument daarbij is het huishoudbudgetonderzoek. Dat geeft een beeld weer van de gemiddelde uitgaven per huishouden per jaar in de verschillende inkomenscategorieën. De gemiddelde uitgaven per huishouden per jaar bedragen voor de 10% hoogste inkomens meer dan 54.000 euro terwijl dat voor de 10% laagste inkomens 14.433 euro is. Als inflatie toeneemt met 2 of 3% dan heeft uiteraard ook een effect op de uitgaven.

Volgens onze berekeningen gaat de koopkracht lichtjes achteruit wanneer we inflatie op 3% schatten en dus ook de uitgaven in het huishoudbudget toenemen. Dan verliezen de gezinnen door de band genomen 200 euro aan koopkracht. We nemen als voorbeeld een gezin met een netto-belastbaar jaarinkomen van 40.000. Met een indexaanpassing en loonstijging van gezamenlijk 2,7% komt er op jaarbasis 1096 euro bij. Maar als de inflatie 3% bedraagt zal dit gezin 1331 euro extra uitgeven. Dat betekent een koopkrachtverlies van 231 euro. Bij een inflatie van 2% wordt 888 euro extra uitgegeven. Er is een koopkrachtwinst van 208 euro.

Wanneer de inflatie op 2% uitkomt dan winnen alle gezinnen dankzij de indexaanpassing en de reële loonstijging merkelijk aan koopkracht. Hetzelfde geldt trouwen voor een inflatie aan 2,5%. Daaruit kunnen we besluiten dat de koopkracht niet wordt aangetast en dat ze wel degelijk toeneemt. Want ook al scheert de inflatie nu hoge toppen (met meer dan 3% in januari), door het afkoelen van de wereldeconomie zal ze in de tweede helft van het jaar afnemen zodat een inflatie op jaarbasis onder de 3% zal vallen.

Alain Mouton


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe "Handschuddenkwestie"



BREKEND NIEUWS UIT A'DAM


Straathoekwerkers die in opdracht van de gemeente optreden om de samenleving dichter bij mekaar te brengen, moeten vrouwen geen hand geven, als het niet strookt met hun opvattingen.  Dàt is de kwestie waar het om gaat in dit filmpje van de commerciële zender AT5.

Vrouwen zijn minderwaardige wezens, goed voor de pret in bed.  Wat wil je nog meer, zegt Cohen, zolang de jongens hun job goed doen. 

Onze collega's van geenstijl.nl vragen om het ontslag van Cohen.  Gelijk hebben ze.

http://www.at5.nl/media/at5nieuws_item.asp?newsid=32993


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn en de moslims



Ja, wij hopen niet te laat te zijn met onze waarschuwing die we vonden bij www.hetvrijevolk.com

Mocht u uw islamitische geliefde, vriend, vriendin, gebuur of bruid-voor-een-uur een Valentijnsattentie willen bezorgen, gelieve eerst onderstaande richtlijn te lezen :

Wat is het standpunt van de moslims jegens dit afgodenfeest?

a. Het niet vieren van dit feest en niet eraan deelnemen.

b. Het niet steunen van de ongelovigen om dit feest te vieren, door bijvoorbeeld een geschenk te geven of aan te nemen, of het bedrukken van kaartjes en andere benodigdheden om dit feest te vieren, gezien het een ritueel van ongelovigen is.

c. Het niet steunen van de moslims die het vieren, en hen zelfs waarschuwen en adviseren er op geen enkel wijze er deel aan te nemen.

d. Het niet aanvaarden van een geschenk, dat met de intentie van Valentijnsdag gegeven wordt. Immers, aanvaarding van geschenken duidt op goedkeuring van dit feest.

e. Het niet uitwisselen van felicitaties tijdens dit feest, aangezien het niet behoort tot de feesten van de moslims.

f. Het verduidelijken van de werkelijkheid en het verhaal achter deze feesten aan de rest van de moslims, zal ertoe leiden dat deze onwetende moslimgemeenschap verandert in een trotse islamitische feesten vierende gemeenschap.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werther ... en zijn l.d.v.d.



En nu gaan we weer vele lezertjes kwijtspelen, ja dat is goed nieuws voor de vijandjes van de Angeltjes, niet ?  Gelukkig moeten wij ons niet te veel aantrekken van kijkcijfertjes en hebben wij geen beheersovereenkomstje gesloten met een mediaministertje dat niet zo goed op de hoogte is en daarom maar kwistig centjes rondstrooit. Wij strooien zelf ons koppig overtuiginkje rond en die is gratis.

Ha, zij die nog overblijven na  bovenstaand boosaardig lamento met vele diminutieven, wat zoudt u vinden van een stukje Romantiek-bij-uitstek ? Het genre dat de cynicus aan het grijnzen brengt, de Laura Lynnfan krijsend op de loop doet slaan maar de échte homo emoticus een shock bezorgt waar men in Spoed jaloers op is.

Werther, naar het Sturm und Drang verhaal van Goethe, op muziek gezet door Jules Massenet en hier in concertvorm gezongen door Susan Graham en Thomas Hampson.  Voor de echte kenners : Werther is een tenorrol maar wordt hier gezongen door een bariton. Jammer genoeg is het geluid niet steeds topzuiver maar luistert u eens naar die prachtige melodie.

Met hoevelen zijn we nog ?  Drie ?  Dat is genoeg.

http://youtube.com/watch?v=L1zi7Zx1Ybw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Gezelle


Dien avond en die roze

‘k Heb menig uur bij u
gesleten en genoten,
en nooit en heeft een uur met u
me een enklen stond verdroten.
‘k Heb menig menig blom voor u
gelezen en geschonken,
en, lijk een bie, met u, met u,
er honing uit gedronken;
maar nooit een uur zo lief met u,
zoo lang zij duren
koste,
maar nooit een uur zoo droef om u,
wanneer ik scheiden
moste,
als de uur wanneer ik dicht bij u,
dien avond, neêrgezeten,
u spreken hoorde en sprak tot u
wat onze zielen weten.
Noch nooit een blom zo schoon,
van u
gezocht, geplukt, gelezen,
als die dien avond blonk op u,
en mocht de mijne wezen!
Ofschoon, zoo wel voor mij als u,
- wie zal dit kwaad genezen? -
een uur bij mij, een uur bij u
niet lang een uur mag wezen;
ofschoon voor mij, oschoon voor u,
zoo lief en uitgelezen,
die rooze, al was ‘t een roos van u,
niet lang een roos mocht wezen,
toch lang bewaart, dit zeg ik u,
‘t en
ware ik ‘t al verloze,
mijn hert drie dierbre beelden: u
dien avond - en - die rooze!

Guido Gezelle


 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Max Bruch




Ook als u niet wild bent van al het Valentijngedoe dan kan  er nog steeds een mooie sfeer ontstaan als u luistert en kijkt naar de uitvoering van de tweede beweging uit het vioolcocerto nummer 1 van Max Bruch.  James Levine is de dirigent en de soliste is Sarah Chang.

http://youtube.com/watch?v=4abowAmXBr0



.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans Warren


 

Bekentenis

Met zoveel liefde heb ik van je gehouden
dat, nu ik bijna je vergeten ben,
het zeggen van je naam mij is gebleven
een liefkozing, waar ik dagen op kan leven.

En dit is de liefste herinnering:
hoe op het plein, een honinglied van linden,
vanuit de schaduw over witte straten
je aan kwam lopen. Speelse zomerwinden

sloegen de gele zijde van je kleed
tegen je ranke lichaam, en je ogen
waren van heimwee raadselig verwijd.
Hoevele zomers zijn sindsdien vervlogen.

Met zoveel liefde toch heb ik van je gehouden
dat, nu ik bijna je vergeten ben,
het een liefkozing der lippen is gebleven
je naam te zeggen als ik eenzaam ben.

© Hans Warren
Uit: verzamelde gedichten
Bert Bakker, Amsterdam 2002



 

Gustave Klimt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met geeuwen, daar heb je Joke van Leeuwen





Neen, dit is geen gedicht over de liefde tussen mensen,  wel over de genegenheid tussen mens en dier.  Er zijn nogal wat van onze vaste klanten en vrienden die erg gehecht zijn aan hun huisdier ; sommigen beweren zelfs dat hun viervoeter de wonderbare visvangst nabootst. 
Speciaal voor hen allen :


Andermans hond

Ik ging niet wandelen met de hond,
de hond ging wandelen met mij.
Kijk, zei hij, kijk, zo doe je dat:
je snuffelt wat, je kruipt eens
onder groen, je doet daar wat je
daar moet doen, je kwispelt -
nee dat kun jij niet - loopt achterna
wat vleugels heeft, je rolt je op je
ene zij, je andere zij, je ene zij,
je mond staat op de tocht, je zoekt
in woorden naar een geur, bij grenzen
naar vreemd vocht, hoort woest geroep
van groepen mens als blaffen aan,
verstaat alleen je naam
en Lig en Koest en Af.

Joke van Leeuwen
uit: Wuif de mussen uit
Querido (2006)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans Andreus



Voor een dag van morgen

Wanneer ik morgen doodga,
vertel dan aan de bomen
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan de wind,
die in de bomen klimt
of uit de takken valt,
hoeveel ik van je hield.
Vertel het aan een kind
dat jong genoeg is om het te begrijpen.
Vertel het aan een dier,
misschien alleen door het aan te kijken.
Vertel het aan de huizen van steen,
vertel het aan de stad
hoe lief ik je had.

Maar zeg het aan geen mens,
ze zouden je niet geloven.
Ze zouden niet willen geloven dat
alleen maar een man
alleen maar een vrouw
dat een mens een mens zo liefhad
als ik jou.

Hans Andreus
Uit: Al ben ik een reiziger 1959
http://artincompany.web-log.nl/


Creyghton_2








13-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zullen eens dodoke gaan doen


We worden verwacht.  Tot morgen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redactiemededeling

 

Beste bloglezers, vrienden, geestverwanten en allerliefste linkse wringers en dienaars van de haat, wij gooien vanavond alles op de blog wat we bezitten aan teksten.  Heel onze figuurlijke gal wordt voor de dag van Valentijn onspaarzaam en gretig uitgespuwd. 

Want morgen op het feest van Eros (en voor de linkse zuurpruimen, Thanatos) willen we de Romantiek laten overheersen.  Het zal natuurlijk niet lukken, want hilarische toestanden laten zich niet stoppen in dit land van de snelle ondergang en verdienen belicht te worden.

Onze voornemens zijn goed, de uitvoering is wat anders.

Uw fidele Redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamerleden PVV worden gecensureerd



Echte overtuigde democraten maken gebruik van censuur, anders werkt de democratie niet meer zoals zij dat graag hebben.  De Nederlandse Tweede-Kamer wordt voorgezeten door een vrouwelijke en afgrijselijke voorzitter die als een echte SM-slavin snakt naar het kettingsnokken van het regime.  Zo,  alweer een pak vrienden bijgemaakt.

Mevrouw Gerdi Verbeet mutileert de schriftelijke vragen van de PVV en ze betreurt alleen dat ze niet met een tang in de monden van de vervelende waarheidszeggers kan peuteren om hun tong te bedwingen tijdens debatten.

Een voorbeeld van hoe de censuur werkt, wordt door de briljante collega's van www.geenstijl.nl geparodieerd.

Vragen van het lid G. Wilders (PVV) aan mw drs. C.P. Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie betreffende het schandelijke rapport van de Raad voor Europa inzake de islamofobie in ons ooit zo prachtige Nederland. Bent u bekend met het gisteren uitgebrachte flut rapport van de subsidievretende Raad van Europa (1). Zo neen, waarom niet? Deelt u onze afschuw over deze ongefundeerde en voor de hardwerkende burger buitengewoon kwetsende uitspraken? (2) Zo neen, waarom niet? Vindt u net als wij dat dit linkse boevennest de Raad voor Europa, knettergek mentaal uitgedaagd is? (3) Zo neen, waarom niet? Deelt u mijn enthousiasme om die slappe Winnie Sorgdrager en haar walgelijke linksdragende commissieleden in eenzaamheid naar de Siberische kou te sturen ter heropvoeding? (4) Dat was het mevrouw de voorzitter en nu strepen maar...



Wouter Bos probeert met bloemen en via mond-aan-mond tot bij Gerdi binnen te dringen

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colloquium VLOTT 27.01.08 - Hugo Coveliers


Wij bengen u met genoegen een kort verslag van de slottoespraak door senator Hugo Coveliers op het Vlott colloquium MINDER STAAT, MEER VRIJHEID.

Slottoespraak van Hugo Coveliers

Hugo Coveliers Senator en voorzitter van VLOTT nam de slottoespraak voor zijn rekening. Hij benadrukte dat in het liberale basisidee de individuele vrijheid noodzakelijk is om de samenleving te doen ontwikkelen en in stand te houden. De menselijke geest is immers dusdanig complex dat enkel een zo groot mogelijke vrijheid het geluk voor het individu kan waarborgen.

In Vlaanderen anno 2008 wordt het collectief echter nog steeds belangrijker geacht dan het individu. Men ziet dit aan de dikte van het staatsblad dat als waardemeter kan gehanteerd worden voor het betuttelingsbeleid. Hoe dikker het staatsblad des te groter de bevoogding en hoe kleiner de vrijheid aldus Hugo Coveliers.

Ook de vrijheid van meningsuiting is niet meer dan een lachertje geworden sinds de oprichting van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding en de recente wetsvoorstellen van vooral Franstalige socialisten om burgers, uiteraard in hoofdzake Vlamingen, het stemrecht te ontnemen via allerlei strafrechterlijke veroordelingen. Dit staat in schril contrast met de gulheid waarmee anderen stemrecht wordt aangeboden zo vermelde de VLOTT voorzitter nog.

In zijn toespraak benadrukte Hugo Coveliers tevens dat vrijheid verantwoordelijkheid impliceert. De vrijheid kan immers slechts gegarandeerd worden wanneer iedereen garant staat voor de vrijheid van zijn medeburgers. De meest bedreigende factor voor de individuele vrijheid is vandaag het terrorisme. Deze misdaden gaan uit van één en dezelfde maatschappijvisie, vermomd in een religie. Het is dan ook zinloos om naar de oorzaken van deze haat tegen het Westen te zoek, de enige weg is het te bestrijden mits een garantie voor de fundamentele rechten van de mens aldus Coveliers.

Vervolgens pleitte Hugo Coveliers voor de bevestiging van de positie van de Rooms-Katholieke kerk in Vlaanderen via een nieuw concordaat. De betaling van de bedienaren van de Rooms-katholieke godsdienst is immers de vereffening van een historische schuld. Ook tegenover de Joodse godsdienst bestaat er een dusdanige schuld aldus Coveliers. Voor de andere 123 religies die Vlaanderen en België rijk is bestaat deze historische schuld niet en is er dus geen rede dat zij belastingsgelden zouden ontvangen.

Tot slot merkte de VLOTT voorzitter op dat iedere Vlaming verplicht wordt om via de beruchte transfers naar Wallonië een systeem in stand te houden dat louter op het collectivisme is gebaseerd. Een liberale Vlaming die de individuele vrijheid als belangrijkste primaat vooropstelt, kan dan ook niet anders dan voorstander zijn van een onafhankelijk Vlaanderen. Enkel op die manier kan de impact van de staat sterk worden verminderd en de individuele vrijheid van de burger worden vermeerderd.

Philip Maes
Districtsraadslid Antwerpen
Politiek secretaris VLOTT

meer informatie op www.vlott.be



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Superlichten



In een boeiende conversatie toetsen twee vooraanstaande politici, Mieke Vogels van Groen en Pascal Smet van de Parti Socialiste hun maatschappelijke visies aan mekaar in het weekblad Knack. 

Het is een sprankelend gesprek geworden met originele invalshoeken, veel humor, erbarmen en verrassende uitspraken.  Pascal wil van Engels de derde officiële taal van Brussel maken en voor Mieke is dat in orde.  "Guinness or a Bolleke Keuninck, that is the same for me" grapt ze terwijl ze beide ogen sluit, ten teken dat het niet te lang meer moet duren.

Beide stedelingen hebben natuurlijk ook heel wat te bepraten over het wonen in de stad.  Pascal wil  Brussel uitbreiden, een stuk tot in Vlaams-Brabant en voor Mieke is dat  goed, want Antwerpen zit eveneens krap binnen zijn grenzen, zegt ze.  Pascal wist niet dat zij in Antwerpen woonde trouwens : "Tiens, dat is bij Janssens, het chagrijn van de  partij".

En dan schiet Mieke wakker en ze wordt kwaad, want hét grote probleem in Antwerpen is niet de onveiligheid (daar zal Bart Debie voor zorgen) of het huisvuil (dat is een aangelegenheid voor Lauwers) of de grote schuldenlast (dat moet de liberale schepen van financiën oplossen), hét grote problem waar elke Antwerpenaar zwaar door getraumatiseerd is : het hoofddoekenverbod dat 10 moslima's treft die bij de stad werken.  Dàt is programmapunt numero uno voor Groen : zolang dat niet opgelost is, blijft het leven  een ondraaglijke last.

"Tiens", zegt Pascal "da's nu eigenaardig, bij ons in Brussel is er jaren geleden al een verbod ingesteld op die hoofddoeken door een college waar Groen aan deelneemt".

"Let's talk English" roept Vogels "Garçon, give me a Guinness and bring for the boy nextdoor, a limonaatje"

http://www.knack.be/nieuws/belgie/-maak-van-engels-officiele-taal-in-brussel-/site72-section24-article12884.html

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!