Angeltjes
13-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Superlichten



In een boeiende conversatie toetsen twee vooraanstaande politici, Mieke Vogels van Groen en Pascal Smet van de Parti Socialiste hun maatschappelijke visies aan mekaar in het weekblad Knack. 

Het is een sprankelend gesprek geworden met originele invalshoeken, veel humor, erbarmen en verrassende uitspraken.  Pascal wil van Engels de derde officiële taal van Brussel maken en voor Mieke is dat in orde.  "Guinness or a Bolleke Keuninck, that is the same for me" grapt ze terwijl ze beide ogen sluit, ten teken dat het niet te lang meer moet duren.

Beide stedelingen hebben natuurlijk ook heel wat te bepraten over het wonen in de stad.  Pascal wil  Brussel uitbreiden, een stuk tot in Vlaams-Brabant en voor Mieke is dat  goed, want Antwerpen zit eveneens krap binnen zijn grenzen, zegt ze.  Pascal wist niet dat zij in Antwerpen woonde trouwens : "Tiens, dat is bij Janssens, het chagrijn van de  partij".

En dan schiet Mieke wakker en ze wordt kwaad, want hét grote probleem in Antwerpen is niet de onveiligheid (daar zal Bart Debie voor zorgen) of het huisvuil (dat is een aangelegenheid voor Lauwers) of de grote schuldenlast (dat moet de liberale schepen van financiën oplossen), hét grote problem waar elke Antwerpenaar zwaar door getraumatiseerd is : het hoofddoekenverbod dat 10 moslima's treft die bij de stad werken.  Dàt is programmapunt numero uno voor Groen : zolang dat niet opgelost is, blijft het leven  een ondraaglijke last.

"Tiens", zegt Pascal "da's nu eigenaardig, bij ons in Brussel is er jaren geleden al een verbod ingesteld op die hoofddoeken door een college waar Groen aan deelneemt".

"Let's talk English" roept Vogels "Garçon, give me a Guinness and bring for the boy nextdoor, a limonaatje"

http://www.knack.be/nieuws/belgie/-maak-van-engels-officiele-taal-in-brussel-/site72-section24-article12884.html

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tientje Moerman komt terug + Aanpassing 18.15 uur


Dat is pas een leuke verrassing, die de liberalen van Oost-Vlaanderen de kiezers voorbereiden.  Tientje, Trientje of Fientje Moerman moest als Vlaams minister van Economie de handdoek in de ring werpen omdat de fraude-dossiers tegen haar zich bleven opstapelen in september vorig jaar.

Allerlei fictieve en semi-fictieve opdrachten werden toevertrouwd via rechtstreekse bestellingen aan vrienden, die zelf de omschrijving van hun opdracht mochten schrijven.  Tientje ging op dienstreis naar Canada en breide er een eigen verlengstuk aan in de Verenigde Staten en alles werd betaald door de gemeenschap.  Bovendien werden er  exorbitante onkostennota's voorgelegd van hotels en persoonlijke uitgaven.  Veel van deze zaken kwamen aan het licht door toedoen van de kabinetschef van Trientje, de prettig gestoorde mijnheer Aernoudt.

Met de arrogantie van "ik mag dat allemaal" moest er heel wat druk uitgeoefend worden op Moerman, vooraleer ze wou opstappen.  De VLD verving haar door Ceyssens, die wellicht correcter is in haar bestedingen maar voor de rest matig in haar kennis en kunde.

En nu komt Trientje terug, zie.  Een liberaal volksvertegenwoordiger neemt ontslag en de partij stemt in dat de Gentse foefelaria terugkomt.  Amnestie zeker ?

Ray

AANPASSING 18.15 UUR

In Villa Politica was de eedaflegging te zien : "Ik zweer de grondwet na te leven", zei Tientjeduizend met een lichte ontroering in de vlijmscherpe stem.   Terwijl  een Spirit-interpellant -met een modieus lichtpaars truitje dat uitdagend strak om zijn lenden zat-  Minister Schuddenbol   stond te irriteren met een compleet knullige vraag, kwamen de parlementsleden toegehold,  om te kussen, handjes te schudden, enthousiast lachend Tientjeduizend te feliciteren.  In de nor moet het er ook zo aan toegaan : als een populaire gangsterknul voor zijn zoveelste keer terug in de ontspanningszaal verschijnt, wordt hij even begeesterend begroet. 

De "onnozelaars" die wij zijn en die rekenen op een rapport van een onderzoek naar de malversaties van die vrouw en haar kabinet en vervolgens een fair proces zijn er aan voor de moeite.  Deze zaak is voorbij en begraven.  En Tientjeduizend blijft verder buiten schot en wringt zich opnieuw naar voren in de politieke modderschuit van haar partij.

Ook de sympathieke cultuurschepen van Lier en ex-partijvoorzitster, Mevrouw Van Weert, was laaiend gelukkig dat ze de stelende ekster mocht begroeten.  Mevrouw de schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger is aardig op weg om de Heer Lambert voorbij te steken qua omvang.  Het weze gezegd met de nodige bekommernis voor de gezondheid van beide vooraanstaanden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierke, Plezierke


Op de vorige blog (in het archief) hebben we enkele malen aandacht besteed aan Lier : een opfrissertje 





De jonge Timmermans in zijn bureau



De sympathieke schepen van Cultuur, Els van Weert en haar spirituele partijgenoot Arfan Saber


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ella Vogelaar ? Bent u dat ?


Ik denk dat ze ziekjes is, onze Ella Vogelaar, minister van islamitische aangelegenheden en getrouwe van de koran en Lenin.

In het parlement heeft ze naar aanleiding van vragen door Geert Wilders gezegd, dat de Turkse premier "verwarrend, niet verstandig en op zijn minst dubbelzinnige uitspraken heeft gedaan".  Dat zal haar wel een aantal zweepslagen kosten, het opstandige wijf.

Ella Vogelaar noemt speech Erdogan dubbelzinnig

Intussen is er in Vlaanderen, behalve door Filip Dewinter, geen enkele politieke reactie losgekomen over deze onverkwikkelijke en schandelijke toespraak van de Turk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bei uns in Deutschland



Het is goed in eigen land op de hoogte te blijven van de maatschappelijke ontwikkelingen.  Het is even noodzakelijk om over de grenzen te kijken en te ontdekken wat daar leeft, welke problemen daar bestaan en op welke wijze de inname van Europa ervaren wordt door de buren. 

In Duitsland bestaat er gelukkig heel wat verzet tegen de oprukkende islamisering.  En nogmaals voor de kameraden van links : jullie vinden dat fijn en moedigen het aan, aanvaard ook dat er landgenoten zijn die kritiek hebben op de vele uitwassen en problemen die veroorzaakt worden in ons Europa, dat wij opgebouwd hebben en dat we nu met een onbegrijpelijke domheid uit handen geven. Het is duidelijk gezegd door de Turken dat inburgering indruist tegen de wetten van de mensheid.

Een stukje Duitse kritiek, een brug over de Rijn  en vooral terugkomen.

Wir sind gegen die EU

Wir sind gegen einen Beitritt der Türkei in die EU

Die EU ist ein politisch-ideologisches Kunstgebilde

Die EU ist ein bürokratisches Monstrum

Die EU ist nicht demokratisch legitimiert

Die EU hat keine Zukunft

Die geschichtliche Erfahrung lehrt, dass politische Kunstgebilde keinen Bestand haben



 WIJ ZIJN TEGEN DE EU

Wij zijn tegen de aansluiting van Turkije bij de EU

De EU is een kunstmatig politiek-ideologisch misbaksel

De EU is een bureaucratisch monster

De EU is niet democratisch opgezet

De EU heeft geen toekomst

De historische ervaring leert, dat politieke misbaksels geen stand houden


http://www.rebellog.com/j/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Samen voor ons Eigen"





Een affiche, een politieke boodschap en duidelijkheid, dat is het wat de reclamemensen willen voor hun opdrachtgevers.   Helaas worden zij voortdurend tegengewerkt door de politici zelf, die gedreven door ijdelheid en ambitie de eigen slogans en zeker het partijprogramma aan hun laars lappen.  "Wil je mijn blueberry eens zien ?" klinkt voor een leek als de uitnodiging van een vieze man maar is in feite een middel om de gunst te winnen van journalisten en andere politici.  Partijprogramma's zijn gedrukte leugens voor ouwe sokken, de politiek wordt bedreven op basis van roddels, sms'jes en onkunde.

In de mooie stad Brugge, de allermooiste stad van West-Europa, heeft Lijst Dedecker nu ook een afdeling opgericht met het gewezen VB-raadslid Lucien Decoorne.  De man die het met iedereen aanlegt en die best een aanhanger kon geweest zijn van de Tegenpartij van Jacobse & Van Es (Van Kooten en De Bie) : "Samen voor ons Eigen".  Ik blijf dit een schitterende slogan vinden op het lijf geschreven van Lucien.

Wie graag  nog eens lacht met wat als een grap startte maar al vlug een hype werd, kan hier terecht :
http://youtube.com/watch?v=K0lg9KchCqQ



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even aan de kleine denken





(met dank aan www.hetvrijevolk.com)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Franse Openbare Omroep staakt



In Frankrijk wonen 61 miljoen mensen, onderwie zelfs een groot aantal Fransen.
 
Het land is een fiere natie die een van haar burgers de opdracht gaf het nationalisme een andere naam te geven.  Dus zei de heer Chauvin in navolging van Louis kattorze : "la France c'est moi" en vandaar dat elke echte Fransman sedertdien chauvinist is.  Zeker ook de huidige president, wiens roots zich in de Hongaarse poesta bevinden en wiens première dame Europa zal bewijzen dat  Italiaansen best bekwaam zijn vreemde talen te kennen. Hai capito, Paola ?

Frankrijk bezit ook een rumoerige openbare omroep, die een verzamelplaats is van rode veel- en mooipraters en machtswellustelingen : 11.000 zijn er die het statuut bezitten van werknemer, volksmenner, nieuwszifter, vedette en eigen-belang-eerst aanhangers.  Morgen gooien ze er alle 11.000 samen de blok op.  Er zal druk gevalentijnd worden buiten de kantoren en studio's ditmaal.

De Franse omroepers zijn ontevreden en ongerust, omdat de president de reclame-inkomsten van de openbare wil schrappen : minus 800 miljoen per jaar. 

De logica dringt ook daar door dat openbare omroepen zich geen taken moeten toeëigenen die door de privésector verricht kunnen worden.  En op die manier een ongelijke concurrentie handhaven met gebruikmaking van schandalig veel openbare middelen.

11.000 openbaren voor 61 miljoen inwoners.  Bij ons 3.000 openbaren voor 6 miljoen inwoners.

http://afp.google.com/article/ALeqM5hy-L_e3dZoD-zxzGwdPVMMSe5rHQ 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centjes lekker niet teruggeven
 

"We gaan dat bedrag dus niet terugbetalen. Ik geef niks terug want het is niet uitgegeven. Dit vechten we uit tot de hoogste rechterlijke macht" , zegt een woedende schoolvoorzitter Naas.

Van Bijsterveldt wil het geld dat was bedoeld voor onderwijs terughebben omdat het is uitgegeven aan allerhande bijzaken. Zo gingen scholieren, ouders en personeel er van op reis naar de heilige plaatsen in Saoedi-Arabië, werden er touringcars van gekocht voor het leerlingenvervoer en kregen twee imams die alleen op papier aan de school verbonden waren, er salaris van.

De onderwijsinspectie heeft niet kunnen bewijzen dat er is gefraudeerd, maar stelt wel vast dat er van alles mis is op de school. Naast de verkeerde besteding van het geld lijkt het erop dat de school de eigen leerlingen veel te hoge cijfers geeft en familieleden van bestuursleden aan baantjes helpt.

Volgens Naas is er sprake van schulden, noch verduistering, noch oneigenlijke constructies. Hij wil een onafhankelijk onderzoek. "Want waarom zijn de jaarrekeningen al die jaren wel goedgekeurd door het ministerie en wordt er plotseling na een anonieme tip een nieuw onderzoek gestart?" vraagt Naas zich af.

De bestuursvoorzitter is ervan overtuigd dat er sprake is van een complot. " Dit is een puur politieke kwestie, er is een hetze tegen de islam aan de gang in Nederland. Er is kennelijk geen plek voor islamitisch onderwijs in dit land. De timing van dit bericht over de terugvordering is ook zo bijzonder: wij willen geld voor nieuwbouw, dat lijkt er te komen en opeens krijgen we negatief nieuws over ons heen. Wedden dat die nieuwbouw nu ook niet doorgaat" , zegt de van oorsprong Tunesische bestuurder stellig.

De school heeft volgens Naas maar één doel en dat is islamitische kinderen goed onderwijs geven en van de straat houden door ze aan een diploma te helpen. "De mensen die er volgens het rapport niet werken, staan hier wel degelijk dagelijks op school. Voor de opvang van kinderen hebben we inderdaad familie ingezet en betaald, maar meer omdat we geen andere mensen konden krijgen. De reisjes naar Mekka waren bedoeld om islamitische kinderen in het kader van burgerschap te laten zien wat zo'n pelgrimreis nu inhoudt. Wij kunnen gewoon alles weerleggen."

Overgenomen uit de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanbevolen : Politically Incorrect in D



"In Duitsland is wie de misdaad aanklaagt véél gevaarlijker dan hij die ze begaat"
(Carl von Ossietszky)

“In Deutschland gilt derjenige als viel gefährlicher, der auf den Schmutz hinweist, als der, der ihn gemacht hat.” (Carl von Ossietzky)


De Duitse webstek Politically Incorrect met zeer veel lezers (het taalbereik is  groter dan het Nederlandse) is een bron van veel informatie over de schitterende suksessen van de multikul en het fijne gedrag van nieuwkomers.  Den Dolf zou dit graag gezien hebben.  Het is wel wennen aan Umlauten, verbuigingen en foutgeschreven Nederlandse woorden. Ze doen hun best.

http://www.pi-news.net/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert vermomt zich



Mocht de paleizen van de keuning in Brussel en Laken moeten ontruimd worden door onvoorziene omstandigheden, dan zullen de bewoners zich ijlings terugtrekken in vermomming om mogelijke problemen te voorkomen.  Men heeft de kostuums al uitgedeeld om zeker te zijn dat ze passen.  Albert gaat als prelaat.

zollitsch.jpg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u, allen !



Wat ben ik jullie allen, lieve lezeressen, lezers, reageerders, onbekenden en ongetwijfeld ook vijandiggezinden oprecht en diepgemeend dankbaar.

Ganse dagen stormen over internet op zoek naar weetjes, ditjes, datjes, afbeeldingen verzamelen, berichten lezen, razendsnelle stukjes schrijven met de voortdurende bede aan mijn vingers niet te veel verkeerde toetsen in te duwen, opmerkingen beantwoorden en gelukkig zijn de schare vrienden te zien terugkomen en groeien.

Het huis is een stoffig nest geworden maar met de dag groeit de liefde voor de taal en meer nog de liefde voor het echte land, Vlaanderen, dat er zo moeizaam in gelukt zichzelf te zijn en de genegenheid voor de Vlamingen, die al eeuwen met zich laten sollen.

Vandaag na een lange discussie op de redactie zijn wij eruit, dat we toch "iets " zullen doen voor de commerciële liefdesdag die Valentijn is op 14 februari. We gaan niet zoals de Vlaamse kranten met rode en gouden harten onze blog opsmukken en inspiratieloos een ganse dag kwelen van "I love You, choekeloe toedeloe". Als wij dat zouden doen, weten jullie dat het een cynische pastiche is en daar doen wij nooit aan mee. 

Niet voor elkeen is dit een prettige dag, er zijn mensen die alleen zijn, die hun partner verloren hebben, er zijn er die ontgoocheld zijn in de liefde, en er zijn ook mensen die hun hart gesloten houden. Potdicht, niet met hen.

Als u nog niet weet waarmee u uw partner (of uzelf) zal verrassen, wij hebben enkele zéér mooie gedichten uitgezocht.  Over liefde.  U drukt ze af en overhandigt ze aan het lijdend of  leidend voorwerp van uw passie of aanbidding.  Dan merkt u ineens of zij/hij kan lezen, wat u weer wat dichter bij mekaar brengt, of wat verder uiteen drijft.

Juffrouw Ellen heeft plaatjes uitgezocht, dat doet ze erg graag en origineel en ik heb ongelooflijk genoten van het voorrecht dat ik had  al die schitterende  Nederlandstalige poëzie uit te kiezen. De onwetende eentaligen die ons beschimpen omwille van onze taal, hebben geen vermoeden van de rijke beelden, de gevoelige kleuren en de rake gevoelens die je kan verklanken met ons Nederlands.  

Hopelijk kunnen we onze bittere commentaren op 14 februari voor één dag opbergen.

Ray ook namens Juffrouw Ellen en Savat


12-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interraciaal experiment


Zelfs in de dierenwereld is de multicultuele, interraciale, interbacteriële samenleving een succes. Waarom lukt het niet bij de mensen ?  Slechte wil ? Egoïsme ?  Haat ?  Afgunst ?  Het niet respecteren van le "colloque singulier" ? Het verschil niet kennen tussen gastonomie met drie sterren en een zwarte beuling uit de frituur ?
 




Foto : Juffrouw Ellen
Tekst : Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turken in Frankrijk



Op 9 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Frankrijk en wij gaan het niet hebben over Neuilly waar een zoon van Sarkozy zich kandidaat stelt in de gemeente waar papa jarenlang de scepter heeft gezwaaid en waar er allerlei partijproblemen zijn.   Politiek in de Westerse "democratieën" begint  dynastieke trekken te vertonen.

In Lyon de tweede grootste stad van het Franse land, zijn er de nodige autochtonen die zich opwerpen als woordvoerders van hun gemeenschap bij deze verkiezingen. En ook daar is rel, lezen wij in de Turkse pers, die met arendsblikken overal binnenloert in de EU-landen of hun uitgeweken landgenoten niets tekort wordt gedaan.  Ankara gedraagt zich nu al als de hoofdstad van de Unie en de domoren van Europa merken het niet.

Het Lyonese incident handelt over het al dan niet erkennen van de Armeense genocide.  Stel je toch eens voor.  De socialistische burgemeester  maakt zijn beklag over aan het Turkse consulaat omdat kandidaat Dikke Snormans weigert aan een plechtigheid deel te nemen, die van ver iets te maken heeft met de Armeense volkerenmoord.  Dikke Snormans riep echter de hulp in van alle Turken uit de stad en van het consulaat om de genocide in geen geval te laten erkennen.  Ai-ai-ai !

Turkije nog maar eens op zijn achterste poten ... Wij korten het verhaaltje in, omdat het te gek is voor woorden maar wel uitermate illustratief voor wat er gaande is : de Turken zijn in eigen land bezig de klok van de lekenstaat terug te draaien, ze respecteren langs geen kanten het bestaan van andersdenkenden en -gelovigen in hun land, ze vervolgen minderheden en  ze bombarderen en treden militair op in buurland Irak. Ze beweren mordicus dat ze modern zijn en als er iemand ze uitlacht of tegenspreekt gaat die voor drie jaar de kerker in.

Ze eisen echter wel dat de uitgewekenen die geen enkele toekomst hadden in het vaderland en voor wie ze zelf niet kunnen zorgen, niettegenstaande al hun geveinsde moderniteit,  overal in Europa binnengehaald worden als volwaardige burgers die zich best niet aan passen aan de lokale zeden en gewoontes.

Staat er op onze voorhoofden gekerfd : "Onnozelaars" ?

http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=96209

 Ray, den-Toerk-in-wording


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B verovert de ruimte



Het is geweten dat de nieuwe minister van oorlog van het land B, Pieter de Crem, energiek optreedt en zich niet de choco van de boterham laat halen.  Gelijk heeft hij, ook als hij ongelijk heeft.  Kolonel b.d. Francis Germain geeft de goede raad om de Augiasstallen uit te mesten maar dat zal nog even moeten wachten. De Crem begint altijd met het laatste.  Sorry.

Toen minister Pieter vernam dat Fankie Dewinne terug de ruimte zou ingaan met een Amerikaanse sukkel-shuttle, besliste hij onmiddellijk dat het land B zélf zijn ruimteruiter zou lanceren.  Het is al gebeurd, zoals u kan zien op onderstaande geheime foto,  dus vrij van auteursrechten.  Dewinne zal een zestal maanden wachten voor de deur van het ruimtestation tot hij binnenmag.

Geef toe da's wat anders dan bij Flahaut.



Het ABL lanceert Frankie Dewinne de ruimte in.

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ons Belang" door Tristan



Met veel genoegen weggeplukt uit de reacties en in het midden van de vitrine geplaatst, deze hartenkreet van Tristan.

De Islamisering van Europa ligt op ramkoers, dat moge duidelijk zijn na de zeer provocerende uitspraken van Erdogan. Toetreding van Turkije tot de EU moet van de agenda worden geschrapt na dit staaltje van pure arrogantie van deze wolf in schaapskleren.

Wat begonnen is met het fenomeen van de  'gastarbeider' is nu verworden tot een volledige machtsovername door een dominante religie met normen en waarden die haaks staan op onze Westerse samenleving.

In het kader van de deal betaalbare olie in ruil voor vrije moslim-immigratie die gesloten is in de jaren 70 zitten we nu opgescheept met een 5e colonne die ook nog eens gesteund wordt door de Linkse partijen. Die partijen bestaan uit opportunisten die menen te wedden op het winnende paard.

Niet alleen in de Lage Landen maar ook in Denemarken en Engeland zijn er niet mis te verstane voortekenen dat men bezig is aan een stapsgewijze invoering van de sharia. Iedereen die protest aantekent tegen dit naderende onheil wordt door de Linkse Kerk beschuldigd van extreem-rechtse denkbeelden, fascisme en Islamofobie.

Steeds meer weldenkende burgers trappen niet meer in deze linkse truc om inhoudelijke kritiek op de doelstellingen van de politieke Islam in de kiem te smoren en zodoende iedere discussie onmogelijk te maken.

Wij hebben de plicht om te protesteren tegen de islamisering van ons land en niet alleen in ons belang maar vooral voor ons nageslacht.

Onze huidige Overheden dienen zich een aantal   zaken goed te bedenken.

Na de vorige bezetting door de Duitsers werden collaborateurs veroordeeld voor de volgende feiten;

Poging om het land onder vreemde heerschappij te brengen.

Poging om de grondwettige regeringsvorm te veranderen.

Hulpverlening aan de vijand.

Wat er zich nu afspeelt onder het mom van politieke correctheid, godsdienstvrijheid en EU-verdragen is niets minder dan een vorm van landverraad met verstrekkende gevolgen voor de autochtone bevolking van België en Nederland.

De PVV en het Vlaams Belang hebben dezelfde doelstellingen; het stopzetten van de moslim-immigratie, importhuwelijken en uitzetting van criminele en illegale moslims naar de landen van herkomst.

Op het cruciale moment als de zaak (onverhoopt) zal escaleren zullen deze partijen de handen ineen slaan om gezamenlijk ons cultuurgoed en identiteit te verdedigen.

Het Vlaams Belang is ook ons Belang!

Tristan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is ze : de ontblote kroon



Wij zwijgen evenmin niet meer. 
Hier is ze, de kroon ontbloot in al haar naakte schoonheid.
Normaal zit er een keuning onder, maar die is op vakantie




Het levende-bewijs dat Darwin gelijk had, Herman Decroo is in alle staten na het doorbreken van de geheimen van het keuninklijk gesprek. Hij heeft het weer eens over domoren en  mentaal onderontwikkelden. 
Zijn charmante echtgenote, la noble dame Desguin voegde er verontwaardigd aan toe : "Zelfs werkmensen nemen hun klak niet meer af als Herman en ik voorbijkomen".

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hillary's aangepaste imago



Hillary past campagne aan
met ultieme inspanning

Opinion cartoon [enlarged]


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arrestaties in Denemarken


Nylands Posten karikaturen

Afgelopen nacht om 03.40 uur heeft de Deense Politie Geheime Dienst de P.E.T. een inval gedaan in een huis in de omgeving van de Deense stad Arhus. Hierbij werden vier mannen gearresteerd.

 Volgens de door de politie bekend gemaakte gegevens gaat het om vier in Denemarken woonachtige mannen met een moslim achtergrond, die concrete plannen in een vergevorderd stadium hadden om de 73 jarige Kurt Westergaard, tekenaar van de zgn. Mohamed karikaturen, te vermoorden.

In september 2005 publiceerde de Jylands Posten 12 tekeningen van Westergaard waarbij o.a. de profeet Mohamed werd afgebeeld met een tulband in de vorm van een explosief. Deze tekeningen zorgen voor een oproer in de moslim wereld, waarbij  zeker 150 mensen tijdens de rellen omkwamen.

Het Deense kabinet is hedenochtend bijeen in een spoeddebat en Helle Thorning-Schmid het rechtse Deense parlementslid heeft om een diepgaand onderzoek gevraagd. Ook van andere politieke zijde is in Denemarken om een “zero tolerance” beleid gevraagd.

(met dank overgenomen van www.hetvrijevolk.com)

PS : de tekening hierboven is niet die van de profeet, gezien we niet weten hoe die er uitzag.  Het is gewoon een grapje over een man die een tulband ging kopen en de verkoper had er een lontje aan gehangen.  Ja, voor een goede grap, bent u op het juiste adres bij Angeltjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke chaos neemt toe



Je kon er niet naast kijken of horen gisteren : iedere gazet had het over het artikel in le standard/de standaard en de ongeoorloofde politieke inmenging van Albert in de regeringsvorming en de partijpolitiek.

Enkel bij de 0000 bleef men doof en blind.  Vandaag barsten ze echter los aan de Reyerslaan.  Er is klaarblijkelijk lang vergaderd op hoog niveau en afgesproken met derden over hoe deze zaak moet aangepakt worden. Het was overduidelijk dat in de uitzending van Terzake van gisteravond men Bart de Wever evengoed een koksmuts had kunnen opzetten en hem wat laten knoeien in de keuken. De man was gevraagd om uitleg te verstrekken over het feit dat zijn N-VA als staatsgevaarlijk was aangemerkt door de keuning, maar de 0000-regimezender wist niet hoe zich te positioneren in dit vervelende dossier.  Vandaar dat Bart ongehinderd zijn zegje kon doen over zijn partij, het weer, zijn vrienden, zijn grote appetijt, enz. De openbare heeft inmiddels nog eens in zijn zwakke kaart laten kijken : niet het brengen van nieuws is een taak, wel hoe het bijgeknipt moet voorgeschoteld worden.

Vandaag zijn ze eruit en er wordt vooral geschamperd in de richting van Yves Leterme, die schaamteloze indiscreties heeft begaan en tegelijk wordt gewezen naar de andere gazetten die verontwaardigd zijn omdat gesprekken met de keuning NOOIT publiek mogen gemaakt worden.  Dàt is de essentie van het verhaal. 

Leterme heeft weer eens geblunderd door de keuning in de wind te zetten.  De marketeer van le standard trekt de wonde wat verder open door te verklaren dat niet alleen Leterme geroddeld heeft, maar vele anderen ook.  Honderd uur gesprekken werden gevoerd met diverse politici.  Minister Vandeurzen voelt zich beslist niet goed vandaag.  Guynokkio heeft al laten weten langs zijn buiksprekerspop dat hij de zaak afkeurt.  Telkens weet die handige gluiperd Leterme onderuit te halen.

Wat een intrieste toestanden zijn dat allemaal : we kunnen enkel hopen dat de man uit Laken er spoedig de brui aangeeft.

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/politiek/080212_leterme_standaard




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!