Angeltjes
12-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De XII werken van De Crem door Kolonel b.d. Francis GERMAIN


Wij zijn bijzonder trots u dit artikel te mogen voorstellen door Kolonel b.d. Francis Germain, gemeenteraadslid te Brasschaat voor Vlaams Belang.   

 

Na 3.085 (lange) dagen is het zover : de militairen zijn eindelijk bevrijd van de onherstelbare ramp die aan hun hoofd stond.

De nieuwe minister laat mij onvermijdelijk denken aan
Herakles, de zoon van Jupiter. Zijn verhaal is gekend : om de godin Juno gunstig te stemmen, aanvaarde hij de slaaf te worden van koning Eurystheus om twaalf reusachtige werken uit te voeren.

Want alles moet heropgebouwd worden binnen Defensie : het Militair Hospitaal is een soort oosterse soek geworden, van de kostenloosheid van de medische verzorgingen blijft niet veel meer over, de motivatie van het personeel is zoek, door de ziekelijke drang van Flahaut om alles tot het kleinste detail zelf te willen regelen en beslissen is het gezag van de hiërarchie ondermijnd, met de invoering van het GLC-statuut is voor de eerste maal in de geschiedenis de werkzekerheid van statutair personeel verdwenen en op het internationale vlak kreeg het Belgisch leger opnieuw een slecht rapport van de NAVO.

Wat de aankopen van uitrusting
betreft, staat België voor 2007 inderdaad op de laatste positie : slechts 6,6% van het defensiebudget werd aan de vernieuwing van het materieel uitgegeven. Die cijfers staan in schril contrast met de zelfgenoegzaamheid van Flahaut in zijn laatste Flash N°13 (20 Dec 07):

“In acht en een half jaar hebben we meer geïnvesteerd dan tijdens de voorgaande 25 jaren”. Wat een plaaggeest gemakkelijk zou kunnen aanvullen met : “In acht en een half jaar hebben  we meer materieel aan (politieke) vriendjes verpatst dan tijdens de voorgaande 25 jaren”.

Maar vooral, door zijn doorgedreven politieke benoemingen aan de top van het leger en het opzij duwen van de officieren die niet onmiddellijk naar zijn pijpen wilden dansen heeft Flahaut ervoor gezorgd dat de militairen hun vertrouwen in veel van hun chefs definitief verloren hebben. In de plaats van de nieuwe minister zou ik ineens met het zesde werk van Herakles beginnen ; u weet wel : de stallen van koning Augias schoonmaken.

Kolonel b.d. Francis Germain, gemeenteraadslid


11-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 weer eens op zijn best



Heeft u de nieuwe generatie televisiejournalisten gehoord in de uitzending Terzake van deze avond 11 februari  met de heer De Wever van de N-VA ?

Hèt niet onbelangrijke nieuws van de dag was toch wel dat volgens een kwaliteitskrant de keuning bij Leterme en Van Deurzen zou aangedrongen hebben, dat zij het kartel met de staatsgevaarlijke N-VA opbliezen en De Wever in de vijver van het park dumpen. Alle Vlaamse  kranten namen dit nieuwsfeit over,  zelfs bij de gezagsgetrouwe  Franstalige la libre belgique prijkte het bericht in grote opmaak op de on-line editie.

Aangezien de nieuwslezeres van dienst met geen woord repte over de koninklijke interventies, dacht ik, struikelaar over mijn voortdurende naieviteit , Terzake zal even gaan spitten.  Vrouwtje Laars, die alles weet en elke afwijkende gedachte met haar stormram te lijf gaat zou dit onderwerp prima behandelen met De Wever, die zelfs gewikkeld in een belgische vlag blijft volhouden fulltime Vlaamsgezind te zijn.

Helaas, Vrouwtje Laars was er niet en de twee neofieten,  gaven Bart alle ruimte om toe te lichten dat hij op de barricaden zal blijven tot zijn laatste snik. Punt. Gedaan.  En uit. Alhoewel men het in een vooraf-aankondiging had over de voorzitter van "een staatsgevaarlijke partij", werd er met geen woord gerept over het waarom van deze omschrijving. Bart mocht zijn trouw betuigen aan heel het CD&V-bestuur en dan naar huis keren. Het waren tien minuten gratis publiciteit voor onze Bart.

Dit is de journalistiek van de echte Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep, alias 0000 : onvolledig, naast de kwestie, eenzijdig, partijdig en teleurstellend.Voor veertien dagen meenden wij enige verbetering en een zweem neutraliteit te ontwaren,  inmiddels -en niet alleen omwille van deze uitzending- weten wij dat er niets veranderd is.

Deze openbare omroep, die bestaat omdat de Vlaamse Gemeenschap het wil en ervoor betaalt, is absoluut toe aan een grondige herstructurering.  Vlaanderen is niet gebaat met een peperduur instituut waar 3000 personeelsleden hun dagen doorbrengen met zichzelf superbelangrijk te vinden en hun functie te misbruiken voor dienstbaarheid aan het regime.  Vooral de ondoorzichtige nieuwsdiensten met hun ingewikkelde structuren zijn een doorn in het oog van de belastingbetaler en de gewone Vlaming die permanent belazerd wordt. Ons standpunt terzake, dat wij formuleren los van elke politieke partij, kent u.  Het is nog steeds datzelfde van 13 januari laatstleden.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elio wil gratis treinen



Onderstaand bericht vonden wij in de Telegraaf.  Elio wil alles "gratis", precies zoals Stevaert voor hem daar ook  liep over te toeteren.  Vlamingen, stroop de mouwen op, er zal hard moeten gewerkt worden in de komende jaren.  Tenzij we het Waalse arrogante zootje lossen.


BRUSSEL -  De treinen in België moeten binnen tien jaar gratis zijn, vindt leider Elio Di Rupo van de grote Waalse socialistische partij PS. Hij wil ook de btw op energie verlagen van 20 naar 6 procent, stelde hij maandag als prioriteit voor zijn partij in de komende begroting.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoudie-Arabië heeft gelijk !



Het fijne land Saoudie-Arabië, waar vrouwen voetvegen zijn of matrassen, maar in geen geval chauffeurs heeft beslist onder geen enkel beding Valentijnvieringen toe te laten.  Ze hebben verdorie gelijk, de Saoudies van Arabië, lekker zuinig, niets kopen.  Gratis wippen zoals steeds, geen gezeur.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL reageert op toespraak Erdogan.


PVV, VVD eisen opheldering toespraak Erdogan.

maandag 11 februari 2008 18:13

De toespraak van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft in de Tweede Kamer tot woede bij de PVV en VVD geleid. Beide partijen hebben Kamervragen gesteld en eisen opheldering van minister Maxime Verhagen (CDA, Buitenlandse Zaken).

Van Baalen (VVD), premier Erdogan (Turkije), Wilders (PVV)

http://www.elsevier.nl/nieuws/politiek/artikel/asp/artnr/192283/index.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan in "Het land van de Glimlach"



 .

In de marge van het bezoek van Erdogan, werden in Keulen zowat alle grote reclameborden (20 m2) volgeplakt met de aankondiging dat de Turkse premier er was. Op de affiche stond een levensgrote Erdogan op een reuzengrote Turkse vlag met halve maan. Pittig detail: de bijhorende slogan in het Turks luidt “De Turkse Führer is in Duitsland!”

De ‘Führer’ is weer daar - menig Duitser zal zich een hoedje geschrokken hebben.
Andere affiches met de Duitse vertaling moeten voor enige geruststelling zorgen: “De Turkse regeringschef is in Duitsland!”

En zeggen dat Verhofstadt en co. Turkije tot elke prijs willen binnenloodsen in de Europese Unie. 
U kent het verhaal van het paard van Troje.

(Tekst overgenomen van VB webstek - Foto door Wim, die speciaal naar Keulen heen en weer geflitst is en aldaar door de Toerkse gemeenschap op gejuich onthaald werd toen hij zich kenbaar maakte als afhankelijk persfotograaf van het kalifaat Belgiëstan)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republikeinen supporteren voor Obama


Amerikanen die iets afweten van Europa en het leven alhier zijn dun gezaaid.  De kennis beperkt zich meestal tot de klassieke, romantische opvattingen : de windmolens van Holland, de Eiffeltoren, honderden soorten bier, de Matterhorn die eigenlijk Tobler heet, enz.   Verder zijn er natuurlijk  koningen, koninginnen en een president die enkele maanden na zijn scheiding hertrouwt met een popje dat naakt op internet te kijk staat. Europa is een verwarrend, soms spookachtig Disneyland waarvoor in hun media nauwelijks aandacht   bestaat.  Het échte Europa is voor vele Amerikanen uitsluitend Groot-Brittannië, want daar spreekt men een preutse versie van het vlotte Amerikaans, het was ooit het moederland van de Amerikaanse kolonies en het schijnt dat er nogal wat moslims in Europa wonen, isn't it ?
 
Laten we echter niet hoog van de toren blazen, onze kennis over de Verenigde Staten van Amerika is niet veel groter. De staten, hun hoofdsteden, hun ligging, de binnenlandse politiek : de doorsnee-Europeaan is er evenmin mee vertrouwd.  Het grote verschil is echter dat wij  participeren aan de ontspanning en het leefcomfort van over de Atlantische Oceaan.  We zijn vertrouwd met de taal, de muziek, de beelden, de militaire nederlagen,de uitvindingen, de ontdekking van de ruimte, enz.  Voor elke Europese politicus blijft het een hoogtepunt in zijn carrière om ontvangen te worden op het Witte Huis, het samen verschijnen met de president die men jaren als een onbenul heeft omschreven is een grote eer.

Ja, zo gaat dat in het leven. En eerlijk gezegd, het leven onder de Amerikaanse paraplu is mij liever dan om het even welke andere.  Tweemaal zijn ze hier geweest om de genadeloze Europese oorlogen te beslechten en om te buigen tot Wereldoorlogen.  Thank you, is een kleine moeite.
 
Momenteel heerst er veel opgefokte opwinding bij de media over de opvolging van Bush.  Eindelijk komt er een einde aan het regime van die doorslechte sabelhouwer, dat is bij velen de teneur en men blikt hoopvol in de richting van de Democraten.  Een vrouw of een zwarte als president, dat is goed nieuws voor de wereld. We zullen zien met welk percentage van de Amerikaanse bevolking de nieuwe president zal verkozen worden maar het zal beslist geen vijftig procent zijn. De democratie kent haar beperkingen, zoals wij in dit sleurland maar al te goed weten.  De Chef buitenland
Evita 



 van le Standard Evita Neefs pent op 11.02.08 neer, dat niet de burgers maar de media de kandidaten maken of kraken bevat Daar schuilt een stuk waarheid in.  Bij ons worden verkozenen door het volk (dus al een stap verder) gemaakt of gekraakt door een onbekwame koning.  Evita is misschien te veel bezig met het buitenland, daarom deze goedbedoelde aanvulling. 
 
Met veel genoegen lazen wij bij Filip de Man de o.i. zeer juiste stelling, dat mocht Obama Hussein Barack de nominatie in de wacht slepen, dit de kansen voor de Republikeinen aanzienlijk zal verhogen.  Volksvertgenewoordiger De Man windt er zoals steeds, geen doekjes om : http://www.filipdeman.org/1/594/

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na VL-krokus, nu NL-krokus



Beatrix stemde in vanwege regeringsjubileumEen half uurtje poseren in ruil voor een ongestoorde vakantie


Ook dit hardwerkende gezinnetje is dringend toe aan vakantie.  Misschien zit er ergens een identiteit  verscholen  onder al die sneeuw.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk gekonkel bekend in Wallonië



La libre belgique brengt omzeggens in keurige vertaling het artikel van le standard over de houding van de koning i.v.m. de regeringsvorming.

Twijfelt u er niet aan, dat de franstaligen zoals de vriend Regus Patof al liet opmerken in een van zijn reacties, de houding van Albert zullen toejuichen.  Ook als deze koninklijke interventies niet stroken met de neutraliteit van het hof en de beperkingen die de monarch opgelegd krijgt door de grondwet, de francofonen klampen zich vast als bloedzuigers aan het land B om vooral hun financiële voordelen te behouden.

La libre eindigt haar artikel als volgt :

"Tijdens de gesprekken met M. Leterme en de voorzitter van de CD&V Jo Vandeurzen, heeft de koning gepleit voor de verbreking van hetkartel dat de Vlaamse christen-democraten hebben aangegaan met de N-VA.  Het paleis beschouwt deze organisatie als een gevaar voor de staat.  De voorzitter van deze nationalistische partij, Bart de Wever, zou ook de oorzaak zijn van de moeilijkheden om een regering te vormen". 

Het is alleszins verheugend dat de Franstaligen op de hoogte zijn van het koninklijke gekonkel : dit kan enkel de tweespalt tussen de gemeenschappen ten goede komen.

Ray





Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


De drie "verdachten" van de moord op de politie-agente te Lot vragen vrijspraak.


("Laat ze maar komen")


Fre4



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan waarschuwt TEGEN assimilatie + Aanvulling 12.30 u


Gevonden door Senior op de Nederlandse Teletext




Wedden dat de politiek-correcten dit zeer normaal vinden ?

+ AANVULLING  12.30 UUR

Erdogan tegen Turken: Niet te veel aanpassen © Elsevier

maandag 11 februari 2008 08:48

De 2,5 miljoen Turken in Duitsland moeten zich niet te veel aanpassen aan de Duitse samenleving, vindt de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan. Hij roept de Duitse Turken op hun eigen cultuur in ere te houden.

De Duitse premier Erdogan
Erdogan eist een uitgebreid onderzoek naar de brand in Ludwigshafen, waarbij negen Turken om het leven kwamen

Erdogan deed zijn uitspraken zondag tijdens een toespraak in een stadion in de Duitse stad Keulen. ‘Assimilatie is een misdaad tegen de menselijkheid,’ zo zei de premier tegen de 16.000 tot 20.000 aanwezige Turken uit zowel Duitsland als Nederland, België en Frankrijk.

'Tegen assimilatie'
‘Ik begrijp heel goed dat jullie tegen assimilatie zijn. Er kan van jullie niet verwacht worden dat jullie assimileren,’ aldus Erdogan. Volgens de premier is het goed om de Duitse taal te leren, maar, ‘de Turkse taal mag echter niet achterblijven’.

De toespraak veroorzaakte enige irritatie bij zijn Duitse gastheren, omdat er geen Duitse vertaling was gemaakt van de speech.

Neonazi-graffiti
Verder riep Erdogan op tot een uitgebreid en nauwkeurig onderzoek van de brand vorige week in een huis
in Ludwigshafen, waarbij negen Turken om het leven kwamen. De brand is mogelijk aangestoken vanuit racistische motieven; de politie heeft neonazi-graffiti gevonden op de muren, maar het is nog niet duidelijk of dat iets te maken heeft met de brand.

Vrijdag sprak Erdogan met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Hij pleitte toen voor meer Turkse scholen en universiteiten in Duitsland.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bemoeienissen van de keuning



De "kwaliteitskrant" van papierhandelaar Vander Meersch pakt vandaag uit met de bemoeienissen van de keuning in de pijnlijkste regeringsvorming ooit in het sleurland B.

Vroeger was de keuning een soort onschendbaar personage, nauwelijks menselijk te noemen, verheven boven het gewoel en het gepeupel en een prachtsymbool voor de eenheid van de natie. 

In werkelijkheid zijn de opeenvolgende majesteiten onveranderlijk bemoeials geweest die de grenzen van de grondwet met hun ellebogen wegduwden,  geen grote lichten, arrangeurs en profiteurs en onveranderlijk vrouwenjagers, op een uitzondering na, maar daar waren andere herstellingskosten aan. 

Als u soms een geluidsopname kan beluisteren van Leopold III dan hoort u dezelfde hoge, vlakke eentonige stem die ook Boudewijn, Albert en de Taaie tot hun jammere audio-arsenaal moeten rekenen. Nederlandsonkundigen, dat is genetisch bepaald, en mensen wier persoonlijkheid enkel bestaat uit de ornamenten die hen opgespeld worden door hun functie.  Domdenkers.

Laten we aannemen dat de journalisten van le Standard hun verhaal kunnen staven dankzij de indiscreties van diverse politici, dan is het een bevesiging van wat velen vermoeden.  Albert heeft zijn functie misbruikt, heeft zich ontoelaatbaar gemoeid, heeft de politiek gemanipuleerd  en liet zichzelf meedrijven op de tegenstrijdige signalen van een wanhopig verscheurde CD&V.  De keuning wilde vooral één kieskring en de N-VA samen met Vlaams Belang in de kelder.

Wie zal de moed opbrengen deze schandelijke politiek in kamer en senaat ter sprake te brengen?  Wie van de traditionele partijen zal mede de stem  verheffen ?  Waar zijn de republikeinen van links ?  En van rechts ? Dit is een koningskwestie anno 2007 en het moet de allerlaatste zijn.

Maar bovenal, wanneer treedt deze man af ?  Abdicatie zou een eervol einde zijn voor de monarchie en tevens de inzet inluiden tot de definitieve splitsing van het land. 

Wat moet er nog meer gebeuren in dit land ?  Guynokkio en Leterme moeten over een veertigtal dagen een nieuwe regering opstarten.  Als dit niet lukt, wat door vele ingewijden gefluisterd wordt, zal Guynokkio verzocht worden aan te blijven.  Als Leterme wél aantreedt, wordt het een regering van de chaos en interne tegenwerking.  En Albert blijft zitten en voert zijn eigen politiek ...

Abdicatie zoals de papa.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schitterende imago-campagne


Het land B is een grote grap, de politici van het land B zijn komieken zonder talent en de bevolking die jarenlang trouw applaudisseerde, heeft er de buik vol van. 

In plaats van een dure imagocampagne op te zetten om het buitenland te overtuigen dat alles hier evenwichtig en normaal is, zoals premier  Guynokkio III laat uitvoeren, zouden we het buitenland moeten voorlichten hoe het er werkelijk aan toegaat, in de belgische dierentuin.

-  Met de uitslag van verkiezingen wordt geen rekening gehouden. Politieke minderheden klitten samen om de échte meerderheid  af te zonderen.

-  Het verplichte samenleven van Vlamingen en Walen in één land is de oorzaak van de onbestuurbaarheid  : alle problemen spruiten daaruit voort.  Alle oplossingen worden daardoor gedwarsboomd. 

-  Het land heeft een regering opgedrongen gekregen dankzij de macht die een onkundige  profiteur, met de titel keuning, uitoefent. 

-  de corruptie van de vermolmde politieke partijen heeft na jaren misbruik ook het gerecht bereikt, dat nu openlijk de belangen van het  regime dien en schaamteloos politieke uitspraken doet. 

- De federale regering die momenteel aan het bewind is, regeert zonder begroting, noch programma.   

-   Het parlement neemt geen enkel initiatief, kijkt toe, wacht af.

-  Commissies die voorstellen moeten formuleren over de staatshervorming  komen niet bijeen, terwijl er openlijk toegegeven wordt, dat de beslissingen voorbereid worden in geheime bijeenkomsten. 

-  De voorzitter van de Vlaamse Gemeentes laat weten dat  door de knullige en ongecoördineerde manier van wetten en decreten opstellen, de gemeentes eerlang niet meer regeerbaar zijn.

- De enige consistente politiek die gevoerd wordt, is  die van uitsluiting van de grootste politieke formatie in Vlaanderen.

- Het economische hart van het land B bevindt zich in Vlaanderen, dat opdraait voor de tekorten die Wallonië veroorzaakt.  Als de wereldeconomie stagneert of achteruit dendert, zal dit vooral catastrofale gevolgen hebben voor Vlaanderen.

- Om deze redenen, en vele andere, is het aangewezen dit kunstmatige land te splitsen.

Maak daar eens een film over en stuur hem naar de ambassades.  Niet de belgische in het buitenland.  De buitenlandse ambassades in het land B met copies naar de internationale kranten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing van de quiz

In welke organisatie treffen we mensen aan met volgende specifieke beroepservaringen ?

29 beschuldigden voor echtbreuk
 7 beschuldigden voor Fraude
19 beschuldigden voor ongedekte cheques
117 beschuldigden voor bedrieglijk bankroet
 3  beschuldigden voor geweldpleging
71 personen die geen kredietkaart kunnen krijgen wegens niet kredietwaardig
 4 beschuldigden  in drugs-verbonden misdaden
 8 beschuldigden voor winkeldiefstal
21 beschuldigden in één of andere rechtszaak
84 beschuldigden zijn dit jaar geverbaliseerd wegens dronken rijden

Het gaat om leden van het Britse  Lager Huis van, zij die de weg bereiden voor de spoedige instelling van het islamitische Britse Rijk.

Dank aan de deelnemers voor hun creatieve inbreng.

De redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer is aangebroken !



Tijdens een zomerse wandeling in het voorbije weekeinde konden wij nabij het Groeningepark in Kortrijk dit idyllische beeld vastleggen :  een Kortrijkzaanse vermeit zich bij de koele beek waar in 1302 het Franse ridderleger in de pan werd gehakt.

Woman lying beside tropical waterfall cascades in Vanuatu


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen wenkt u





Op weg naar het multiculturele Vlaanderen


10-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze zondagse quiz met Aloïs-Hector




Er zijn veel mooie prijzen te verdienen, beste bloglezertjes, zoals een dikke vis, een lepel suiker, een fles bio-azijn, watertomaten-zonder-smaak, vele blikjes Whiskas die heerlijk smaken als het pensioentje op is en veel meer. 

Hier is onze Quizmeester, hij is 87 jaren jong en heet Aloïs maar laat zich ook Hector noemen. 

- Hallo, isch  het aan mij ?  Dag bloslezertches, hier is ik, Alois, die sich ook Hector laat noemen.  Over welke organisatie hebben wij het hier na ?  Antwoort gezwind gelijk de wind en misschien u wint.
Wasch  het goed ?

Kan u zich voorstellen te werken in een organisatie van meer dan 600 leden waarvan :
 
29 beschuldigden voor echtbreuk
 7 beschuldigden voor Fraude
19 beschuldigden voor ongedekte cheques
117 beschuldigden voor bedrieglijk bankroet
 3  beschuldigden voor geweldpleging
71 personen die geen kredietkaart kunnen krijgen wegens niet kredietwaardig
 4 beschuldigden  in drugs-verbonden misdaden
 8 beschuldigden voor winkeldiefstal
21 beschuldigden in één of andere rechtszaak
84 beschuldigden zijn dit jaar geverbaliseerd wegens dronken rijden

Welke organisatie is dit ?
  Uitslag morgenvroeg maandag

Alois, die zich Hector laat noemen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onveiligheid door een neutraal waarnemer



Als wij iets zeggen of schrijven, is het uiteraard altijd partijdig, vooringenomen, opgeblazen, racistisch, laag-bij-de-gronds en zeker verkeert want we sgreiven nie goe en sijn nie goe in taal.

Met genoegen brengen wij u dit uittreksel van een blog van een compleet neutraal iemand die zich van politiek niet te veel aantrekt en zeker niet van die van ons.  Hij sgreift ook nie goe maar verteld wel de waareit :

09-02-2008
Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Inbraak in ons appartement

MobilGisteren werd er op de middag, voor de tweede keer al ingebroken in ons appartement. Buiten geld en juwelen is er ook een heel deel van men muziekinstrumenten en juwelen met een emotionele waarde ontvreemd. De politie was vrij snel ter plekke maar ik wil toch wel iets kwijt over het Antwerps stadsbestuur. Wat ik vreemd vind is dat je in bv. Gazet van Antwerpen bijna nooit iets leest over inbraken in Antwerpen of omliggende fusiegemeenten. Natuurlijk wil Burgemeester Patrick Janssen een veiligheidsgevoel kweken bij de burger maar beste Patrick " HET GAAT VAN KWAAD NAAR ERGER IN UW STAD". Betaald de burger niet genoeg (stads)belastingen om de waarheid hier omtrent te weten? Als er partijen zijn die hier willen over discucieren worden ze mond gesnoerd (dikwijls gezien op ATV) Mijnheer Janssen en zijn stadsbestuur zijn voor mijn part niet goed bezig (zoals overal in Belgie met PS/SPa) Groetjes, Danny & co

09-02-2008, 08:32:25 Danny

http://www.danny-ooye.tk:80/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De chaos neemt toe



We zijn absoluut niet blij met de door Jef Gabriëls aangeklaagde problemen in verband met het bestuur van onze gemeentes.  Het is de zoveelste terechte klacht over de onkunde en de onmacht van onbekwame politici, die onveranderlijk gerecruteerd worden uit de krimpende traditionele partijen.  Ze proberen zich te profileren met simpele thema's zoals een compleet onbelangrijke tentoonstelling over blote madammen maar het organiseren van het sociale verkeer in onze ingewikkelde maatschappij is niet aan hen besteed.  Sommigen denken hun onvermogen weg te goochelen door veel openluchtconcerten in te richten.  Gemeentes die bestuurd worden door samenraapsels en minderheden, om toch vooral Vlaams Belang uit te sluiten, betalen nu de prijs van hun ondemocratisch optreden.  Fout !  Niet zij betalen die prijs, wél de inwoners. 

Het woord is aan de Jef, de vriend die mee met de Toerken in zijn gemeente (Genk) wilde betogen vorig jaar omdat hij bang was van hun woede. Jef, de bange blanke man. 

Volgens Jef Gabriels, voorzitter van de Vlaamse Vereniging Steden en Gemeenten, dreigen de lokale overheden onbestuurbaar te worden. "De Vlaamse gemeenten gaan gebukt onder een alternatieve verzuiling", klaagt Jef Gabriëls, zelf burgemeester van Genk aan. "Alle departementen, op Vlaams en op federaal niveau, spuien regels zonder het minste overleg. Niet onderling en niet met ons. De gemeenten moeten het dan maar oplossen, zelfs al Ýs er geen oplossing." Gabriëls klaagt de toestand aan in Het Nieuwsblad op zondag.

"Het bosdecreet, de schijnhuwelijken, de parkeerbonnen, huisvesting, bouwvergunningen, strafrechtelijke aansprakelijkheid van burgemeesters... Het zijn maar enkele domeinen waar geen klare regelgeving meer in is. Maar toch moeten wij het als lokale overheid oplossen. Stilaan wordt dat onhoudbaar en vooral: te duur. Jaar na jaar besteden wij meer geld aan advocaten en procedures. Nog even en we crashen."


Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Frut van Koekestad



Enkele dagen nadat we onze eigen "Aanbevolen steks door Angeltjes" hadden opgepoetst valt een van de uitverkorenen in de coma.  Vermoedelijk geschrokken van onze warme aanhankelijkheid. Ze durven bij "The Frut" makkelijk beroep doen op de taal van de Aartsbisschop van Canterburry, zoals u ziet aan de titel van onderstaand stukje. De leuze van de hoofdredacteur luidt : "Big Ben is great, and The Frut is his prophet" 

Bedankt, collega's, voor het vertrouwen. "Deze onuitputtelijke nieuwsbron" loopt zwaar gebukt onder de nieuwe verantwoordelijkheid.  Wij snakken naar 29 februari, datum van jullie terugkeer.

 

A word from the CEO of The Frut

Gezien de uitbreidende spontane stakingsgolf bij ons voetvolk, het onvermogen van de aangestelde sociale bemiddelaars en de griepaanval die de redactie teistert (en waarvoor weer eens een verkeerd antibioticum werd voorgeschreven), sluit De Frut van Koekestad haar deuren tot en met 29 februari.
Wil u echter vakkundig gedesinformeerd blijven, dan verwijzen we u in afwachting graag naar deze onuitputtelijke nieuwsbron aan wie wij bij deze tijdelijk al onze onwelvoeglijkheden overdragen.


http://www.defrut.be/
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!