Angeltjes
08-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heibel in Voeren, stilte in Wezembeek Oppem



Lang geleden dat Voeren nog eens het Vlaamse nieuws haalde.  Enkele onaangepasten spraken gisteren de gemeenteraad toe in het Frans.  Voor alle duidelijkheid : Frans of Chinees zijn geen officiële officiële talen in het Nederlandstalige Vlaanderen.  In de gemeenteraad van Rixensart of La Vacherie (een van onze geliefkoosde pleisterplaatsen) is Nederlands evenmin een officiële taal. Zelfs Waals is niet toegelaten, enkel le Français. 

Ons is het vooral te doen om een belissing van Marino Keulen, de Vlaamse Biza-minister die raadszittingen in Wezembeek-Oppem zou erkend hebben waar ook Frans getaterd werd. 

Kan dat ?  Is het juist ?  Wanneer is dat gebeurd ?  Waarom weigert de minister de wet toe te passen ?  Wanneer worden de Franstalige imperialisten uit hun mandaat ontzet ?  Wie de wet niet volgt, kan onmogelijk een openbaar mandaat bekleden en moet zijn burgerrechten verliezen.  Of hangt dit af van wie de wet niet naleeft ?  Oeps, al onze  vraagtekens zijn weer eens op. Wij springen even de taalgrens over en laden onze batterijen op bij RTL in het Frans mèt vrije vertaling.

Ray

Conseil communal animé dans la commune de Fourons

POLITIQUE ven 8 fév

La séance du conseil communal de Fourons a dû être plusieurs fois suspendue, jeudi soir, lorsque des francophones ont posé leurs questions en français, a-t-on appris dans un journal parlé de La Première (RTBF) vendredi matin.
Les francophones ont posé leurs questions dans leur langue maternelle en se basant sur la décision du ministre flamand de l'Intérieur, Marino Keulen, de ne pas invalider le conseil communal de Wezembeek-Oppem où le français avait été utilisé. La séance a été suspendue à plusieurs reprises, à chaque fois que des questions étaient posées dans la langue de Molière.

1 commentaire
ven 8 fév, par Pit
Frustrés de ne pouvoir aller qu'aux Pays-Bas et au Suriname avec leur langue? Hahaha ils me font rire ces élus néerlandophones... Et quoi, guerre des tranchées ici? On va refaire 40 pour une histoire de langue? Ils aimeraient bien peut-être??

VERTALING

"Zijn ze gefrustreerd dat ze enkel in Nederland en Suriname terecht kunnen met hun taal ?  Hahaha, ze brengen me aan het lachen die Nederlandstalige verkozenen ... En dan, zijn hier geen loopgrachten ?  Gaan we de jaren '40 overdoen voor een taalkwestie ?  Misschien zouden ze dat wel willen."


Het wil dus geenszins zeggen, omdat je Frans praat dat je van een hoog intellectueel niveau bent.  En steeds die verwijzingen naar de oorlog.  Ik zal het nog eens opzoeken, hoeveel repressiedossiers er na de oorlog in Wallonië waren. Wat een intriest volkje.  Kan Filip ze niet aanbieden op E-Bay ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Aartsbisschop ? De pot op !



Dit zijn niet bepaald hoffelijke uitlatingen en wij lopen alweer het risico weldenkende lieden die dicht bij ons staan voor het hoofd te stoten. Wij bieden onze diepe maar zeker niet welgemeende excuses aan en kunnen enkel beloven dat we spaarzaam zullen omspringen met onze boude uitspraken.

De aartsbisschop voor wie de uitnodiging geldt zich ter pot te begeven, is die van Canterburry, een Anglicaan.  Ho, dat verandert de zaak. Het is meermaals gezegd hier, GB is hét West-Europese eiland bij uitstek dat zich masochistisch overlevert aan de islamisering.  Tony Blair en zijn graaiende echtgenote Cherry hebben Engeland in de uitverkoop geplaatst en die actie is succesvol aan het verlopen.  Om die reden alleen is het uitgesloten dat Blair ooit een goed eerste president van de EU zou worden.

De  Engelse hoofdstad heet sedert enige tijd Londonistan.  De eens zo gevreesde gangsterbestrijders van Scotland Yard zijn nu terroristenvangers met beperkte middelen, want de overheid haalt allerlei drogredenen aan om het bedreigende tuig van de richel de hand boven het hoofd te houden.  Het gerecht loopt vrolijk mee in deze dwazendans naar de ondergang. In Londonistan is het geen haar beter en daar speelt de kerk graag mee in het landverraad.  "Het is onvermijdelijk" zegt de bisschop.  We gaan niet té diep in op het  slappe gelul.

THE EVENING STANDARD

ADOPTION OF ISLAMIC SHARIA LAW IN BRITAIN IS 'UNAVOIDABLE', SAYS ARCHBISHOP OF CANTERBURY
Last updated at 18:37pm on 07.02.08


Controversial: Dr Rowan Williams believes the introduction of Sharia law to Britain will help maintain social cohesion

The Archbishop of Canterbury has today said that the adoption of Islamic Sharia law in the UK is "unavoidable" and that it would help maintain social cohesion [emphasis added].


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije zot van Beroepshof te A.



Vrijspraak in proces DHKP-C


 De15de kamer van het Beroepshof te Antwerpen dat de leden van DHKP vrijsprak, van links naar rechts Ilse van Dijck, Stefan Libert en Michel Jordens (foto De Morgen, beelden te zien op Eén tijdens voorlezing arrest)
Turkije liet vandaag weten zot te zijn van het Beroepshof  van A. en het gerecht van het land B.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan - Taliban - Komediestan


Laat er geen misverstand ontstaan : wij zijn geen oorlogsmachines, mensendoders, huurlingen, vechtjassen of wapenaanbidders.  Het vechten, het gedrilde marcheren zit ons niet in de nationale genen. Wij, de Zuidelijke inwoners van de Lage Landen, lossen onze meningsverschillen op met schelden, lawaai maken en schaamteloze, vaak slechte comedie.

Gisteren in de verenigde commissies van kamer en senaat, waarvoor minister De Crem een buitenlandse missie had onderbroken, werd een staaltje dubbelspel getoond door de socialistische ondervoorzitter en tietenknijper Van der MaelenDirk Van Der Maelen betast Caroline Gennez
met een hoog gehalte ordinair populisme à la Dedecker. Dat was nog eens ongeloofwaardig !
http://www.s-p-a.be/nationaal/nieuws/nieuwsitem.asp?iID=14817

Operettefiguren als Flahaut zijn in staat om op hun eentje de Verenigde Staten de oorlog te verklaren zoals in het boek  en  de film"De muis die brulde" (met Peter Sellers)

maar dat is slechts show.  Het echte spel wordt bepaald in minder open  bijeenkomsten waar het gaat over strategie, politiek, weerbaarheid en trouw.  Vreemd hé, dat laatste woord ? Dat is iets wat bij de dames en heren van links (en hun meelopers) geen enkel belletje laat rinkelen. Trouw ?  Is dat een menselijke kwaliteit ?  Ik dacht dat het iets was voor de labrador.

We kunnen allen een heleboel plausibele redenen opsommen, waarom ons leger niets te zoeken heeft in Afghanistan, noch militair noch als hulpcomponent in de opbouw.  Er zijn even eerbare redenen om onze deelname wèl te rechtvaardigen.  Welke keuze men ook maakt, ze zal steeds gecontesteerd worden. 

De socialisten verstoppen nu hun politieke argumenten achter "diepmenselijk vredesverlangen". De tietenknijper besloot met een begrafenisondernemers-uitdrukking op het gelaat zijn tussenkomst tot De Crem met de patethische uitroep : "Ik hoop dat u goed zal slapen".  En het jonge groene kamerlid naast hem, zakte in mekaar van ontroering.

Het ABL is méér dan een volksvijandige instelling : het bestaat uit mannen en vrouwen, die een keuze hebben gemaakt en die in functie daarvan hun opdrachten uitvoeren.  Humanitaire en militaire en soms in eigen land twijfelachtige missies in opdracht van een profiterende minister.   Ze moeten gelukkig geen loopgrachten graven en prikkeldraad spannen, om ons te verdedigen.  Zij kennen de mogelijke gevolgen van hun beroepskeuze en zij helpen momenteel in Afghanistan enige behoorlijke levensstijl te introduceren en de gewone mensen het leven mogelijk te maken. 

Liever enkele honderden van onze militairen in het fijne land Afghanistan in een internationaal georganiseerde actie, dan honderden Taliban-terroristen en onderdrukkers in de Lage Landen. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China voor beginners van de VRT



Gedurende 10 weken worden wij op donderdagavond  tijdens 50 minuten geconfronteerd met telkens een ander aspect van de Chinese samenleving.  Een programma van de 0000, waarbij de schrijfster Lulu Wang optreedt als gids en contactpersoon voor één gast  die nagaat hoe het in China gesteld is met zijn beroep of specialisme.

We zagen al een van de jongens van het kabaretduo Kommil Foo passeren, de artistieke duizendpoot Jan Fabre, de kledingontwerpster Kaat Tiley en Martine Tanghe.

Click to view next

Het adembenemende landschap van Guilin

Ik ben voor de eerste keer in China geweest in 1977 en nog tweemaal in het begin van deze eeuw en het zijn reizen geweest die een onuitwisbare indruk hebben nagelaten, alsof je op een andere planeet bent.  Dertig jaar geleden zijn wij met een groep van 14 Vlamingen en Nederlanders in steden en dorpen gekomen waar iedereen op straat kwam kijken naar die rare mensen. Soms was het beangstigend en moest de politie tussenbeide komen. Rechtstreekse communicatie was uitgesloten (nu praktisch nog) maar je voelt beiderzijds de nieuwsierigheid naar het onbekende bij mekaar.  In de Verboden Stad in Peking liepen wij met enkele tientallen Westerse toeristen en wij werden evenveel gefotografeerd als de kamers in het paleis.

Nu is China onherkenbaar veranderd : niettegenstaande de één-kind politiek (waar men op het platteland nooit in geslaagd is ze door te drukken) leven er nu bijna 1400 miljoen Chinezen, daar waar dit begin jaren tachtig 1000 miljoen bedroeg. Allemaal afgeronde cijfers.

http://www.popline.org/docs/0512/006479.html
Alles is toegespitst op de economische groei en daarvoor wijkt elke andere overweging.  Het communistisch regime is de ideale dekmantel om de fundamentele vrijheden te onderdrukken of te beperken.  Ik hoor de linksen graag minachtend afgeven op de schandalige rechtse politiek van Bush en Amerika, maar daar is de vrije meningsuiting een grote garantie voor het individu om bewust zijn leven te valoriseren.  Ook de vrijheid van onderzoek en toetsing verruimt de inzichten van de burgers : niet zo bij de communisten.

In China, zoals Martine Tanghe ondervond, worden vragen die het regime niet welgevallig zijn, ook van buitenlandse journalisten gecensureerd.  Kritische opmerkingen zijn uitgesloten.  Internet wordt -met de hulp van Microsoft, Yahoo en Google- gefilterd.  Jonge Chinezen wordt onthouden wat er in 1989 op het Tien-an-Menplein gebeurd is.  Acteurs willen niet, durven niet, of kunnen niet antwoorden op de vraag waarom er tot op de dag van vandaag op de Chinese televisie uitsluitend stukken gespeeld worden die de grootheid van het land verheerlijken, of personages tot leven komen die zich gedragen als figuren op Liebig-chromo's

Martine Tanghe, de grote Vlaamse tv-journaliste die in eigen land het linkse regime dient als de meid vroeger haar pastoor, heeft alleszins tot hiertoe gezorgd voor de boeiendste aflevering uit de reeks.  Zij was, precies als elke Westerling ongeacht de achtergrond, gegrepen door het misterieuze China en zij betreurde de vrijheid van meningsuiting. Zij benadukte wel te spreken als journaliste en niet als mens.  Tja, ik had niets anders verwacht : de mens Tanghe vindt het helemaal niet zo erg dat de Chinezen hun brein gewassen wordt, het zijn tenslotte goedbedoelende communisten die dat doen in het belang van het algemeen. En daar kwam Martine even niet uit. Links houdt niet van dilemma's, wel van dogma's.



Het moderne Shangai waar in 1921 de communistische partij opgericht werd en Chinezen net als honden geen toegang kregen tot openbare plantsoenen.

Volgende week donderdag is het de beurt aan Goedele Liekens en dan, god beware ons, wordt het Patrick Janssens.  Het is weer eens een programmareeks waarbij de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep bijna uitsluitend gasten aan het woord laat van linkse of progressieve signatuur.  De medewerking van rechts beperkt zich tot het mee betalen van de veel te ruime dotatie en de vluchten naar China.  Voor sommigen helaas retour.

Ray

Ook hier enkele intressante websteks over o.m. de eceonomische explosie :
 http://www.liberales.be/cgi-bin/show.pl?column&stokjes&print

http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/2006/weken_2006/29/18-china_groei.xml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van wie is dit schattige huisje ?
 
 
 
 
 
 
  En dit is de gelukkige lottowinnares van het stulpje : Mrs. Robert Mugabe, de vrouw van de zwarte Hitler.  Mijnheer is Dictator van beroep te Zimbabwe, waar men een record inflatie optekent van een 10.000% (tienduizend procent) per jaar.  De bevolking crepeert, Mijnheer kocht vorig jaar 150 Mercedessen voor zijn vrienden en als Mevrouw gaat shoppen in Londen of Parijs, vliegen de miljoenen de deur uit.  Wie hard werkt en de leiding neemt heeft recht op verzet.  Godverdoeme, ja !
 
 


07-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Franstalige reageren op PS-bedelbrief Onkelinx

 
Alle Walen zijn natuurlijk geen socialisten, vandaar dat er ook bij de Franstaligen fel gereageerd wordt op de brief die de man van minister Onkelinx, de advocaat  Van Uytendaele, rondstuurde om klanten te ronselen bij de ministeries.  Twee voorbeelden :

 
(jeudi 7 février 2008 16:35:43) publié par : van belle
Cela ne m'étonne pas. Mais je trouve cela SCANDALEUX. D'autre part, Le PS D'AUJOURD'HUI EST DEVENU UNE VRAIE MAFIA.

Vertaling : Het verbaast me niet. Maar ik vind het SCHANDALIG.  Langs de andere kant, de PS van vandaag is een echte Maffia geworden.

Wim


(jeudi 7 février 2008 16:28:56)
publié par : Frédéric

Ce qui est étonnant est de voir que les gens ne sont même plus choqués par l'utilisation de mandats publics pour l'enrichissement personnel ou de proches : Daerden, Anselme, Onkelinck, Van Cau. Bref que du très joli. Ne nous étonnons pas que les flamands fulminent. Merci le PS

Vertaling :
Wat ik verwonderlijk vind, is dat de mensen zelfs niet meer geschokt zijn door het gebruik van openbare mandaten voor de persoonlijke verrijking of deze van verwanten : Daerden, Anselme, Onkelinx, Van Cau.  Kortom zeer mooi dit alles.  Laten we niet verbaasd zijn, dat de Vlamingen opspelen.  Dank u PS









 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor kroon, troon, en een lintje. Alstublieft ?


Het verhaal dat wij deze morgen brachten over de zoon van de keuning die liever bij de Indiërs gaat fuiven dan bij de Vlaamse ondernemers in Davos, blijkt volgens de hielenlikkers van le Standard absoluut niet te kloppen.  De roepers van Yves Desmet, het schuinste Nieuws en de Multiculturele stormtroepengazet van Antwerpen hebben zich allemaal de vinger in het oog gestoken.

Wat een mens allemaal niet moet doen om het blazoen van de Lakense profiteurs op te poetsen. "Majesteit, sire, wij zijn voor u in het strijdperk getreden, wij kunnen geen onrechtvaardigheden tegenover Uw nobele kinderen dulden..." Ik hoor en zie het  de marketeer-hoofdredacteur al janken met  een lichtjes valse en geheimzinnige uitdrukking op de lakeientronie.

Als de journalisten even vlug zouden zijn om de foutieve en tendentieuze berichten over 's lands politiek recht te zetten, dan hadden we een voorbeeldige pers.  In afwachting blijven we zuchten met de paladijnen van het regime.

Voilà.  Ook wij hebben hiermede de zaak rechtgezet.  Flup, op naar uw volgende flater. Op ons moet ge niet rekenen voor clementie, laat staan amnestie.

Savat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewijzigde versie

(klik voor vergroting)

Gewijzige versie, homo t/moslim van het leerpakket "Tolerantie"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen en het popbeleid.



Weet u wat "popbeleid" is ?  Wij zouden het niet weten, mocht er in de multiculturele stadskrant geen interview staan met ene mijnheer Smout die naar Gent verhuist.

Smout is ontevreden omdat er geen popbeleid is in A.  Wij zitten al eeuwen te zeuren dat er kortweg géén enkel beleid is in deze stad.  Een popbeleid heeft te maken met het inrichten van popconcerten en daar wringt het schoentje.  Deze stad die haar echte problemen negeert en doodzwijgt, heeft zich ten doel gesteld om de bevolking op regelmatige tijdstippen te verwennen met muziek of wat daar voor doorgaat.  Op de Grote Markt, aan de Groenplaats, de Scheldekaaien, de hangars, de vele pleinen en "open plaatsen" in de randgemeenten komen aan de beurt.  Daarom is het nodig dat al wie rechtstreekse popmuziek wil organiseren maximaal moet tegengewerkt worden : de ontspanning in deze stad wordt slechts verzorgd door één huis van vertrouwen, het stadhuis van de Grote Markt.

Onze grote concertorganisator, Nose & Noise, wil graag het democratische monopolie voor zich houden.  Het is mogelijk dat de gemeente Amsterdam de slechtste burgemeester van heel Nl bezit, de stad Antwerpen heeft momenteel de slechtste burgemeester uit haar hele geschiedenis.

”Versta me niet verkeerd. Ik heb altijd graag in Antwerpen gewoond. Ik blijf het een fantastische stad vinden. Het gaat mij alleen om het popbeleid. Trouwens, ik laat "5 voor 12" niet in de steek. Ik zal met het team blijven samewerken.” http://www.gazetvanantwerpen.be/Antwerpen/2000/artikel.asp?art={59B0F7E1-D967-4F99-A468-B197D7FE89C6}

Juffrouw Ellen & Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreken zi döytç, Ayşe?



Toen wij in de jaren '50 onze militaire dienst volbrachten nabij Keulen, noemden wij Duitsland grimlachend "Das Land des Lächelns", het land van de glimlach naar de operette van Franz Lehar, die ook niet geestig is.

Intussen is Duitsland op weg om het tweede vaderland te worden voor menig Turk.  Daarom werden in augustus 2007 de herenigingswetten aangescherpt.  Iedereen die in het raam van de gezinsbijeenvoegingen het land D binnenzeilt, moet een kleine test afleggen om te bewijzen dat hij/zij zijn/haar plan kan trekken in het Duits met alledaagse begrippen en woordjes.  "Geh'n wir ins Chambre Séparée, Schatz" zou er eentje kunnen zijn net zoals "Und wir fahren gegen Engeland" maar onze kennis van D is zo beperkt, dat wij niet zouden slagen in de test.

In 2004 kwamen officieel 22.000 alleenstaande Turken het land van de glimlach vervoegen en thans staan hun partners, kinderen en andere familieleden klaar om de overstap te maken, helaas met verstrengde maatregelen.  Zij moeten een zeshonderdtal woorden kennen en een minimale kennis van grammatica bezitten.  Eerste minister Erdogan noemde vorig jaar deze Duitse beslissing een "racistische en anti-Turkse maatregel".  Toen de Duitse minister Maria Böhmer vorig jaar in Ankara een bezoek bracht werd haar verteld, dat zij "de minister is, die Turkse bruiden doet wenen".  Na de nederlaag van de nazi's mag je tegen Duisters om het even wat zeggen, zij mompelen voortdurend "Entschuldigung".

En wij vertellen u dat allemaal zonder verpinken, zonder ons op te winden, zonder iets te insinueren, gladjes, fijntjes, geen verborgen hatelijkheden, kortom ongebruikelijk neutraal, zoals u het in de media ook aantreft. Brug naar Turkije ?  Hieronder, ze loopt over de Bosphorus.  Hoofddoek is terug toegelaten hoor, dames. 

http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=95714

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys antwoordt ons


 Beveiliging Ayaan Hirsi Ali



Naar aanleiding van onze vraag over de mogelijke beveiliging van Ayaan Hirsi Ali door de EU ontvingen wij een razendsnel antwoord van Philip CLAEYS, Europees parlementslid voor Vlaams Belang.


----- Original Message -----
To: Ray 
Sent: Thursday, February 07, 2008 10:27 AM
Subject: RE: Angeltjes & Ayaan

Beste Ray,
 
Dank voor uw e-mail. Ziehier mijn reactie:
 
Het is hemeltergend dat de Nederlandse overheid weigert nog langer in te staan voor de veiligheid van Ayaan Hirsi Ali. De moord op Theo Van Gogh heeft aangetoond dat mensen als Hirsi Ali wel degelijk gevaar lopen. Indien Nederland weigert zijn verantwoordelijkheid te nemen, dan is het niet onredelijk dat een andere instantie die taak opneemt. Die instantie zou inderdaad de Europese Unie kunnen zijn. Aangezien Ayaan Hirsi Ali momenteel in de Verenigde Staten woont, moeten de EU en de VS samenwerken om haar veiligheid te garanderen, ook wat de deelname in de kosten betreft.
 
Het Vlaams Belang zal dus de schriftelijke verklaring van Benoît Hamon ondertekenen. Het is evenwel merkwaardig dat het voorstel van Hamon mee ingediend is door andere leden van de socialistische fractie in het Europees parlement, waaronder Véronique De Keyser van de Waalse PS. Was het niet uitgerekend de socialistische parlementsvoorzitter Borrell die de vertoning van Hirsi Ali's film 'Submission' in de perszaal van het Europees Parlement verbood? Was het niet de PS die via allerlei muilkorfwetten de vrijheid van meningsuiting aan banden heeft gelegd in België, met een veroordeling van het Vlaams Blok tot gevolg?
 
Als je pleit voor het vrijwaren van de vrije meningsuiting, zoals de schriftelijke verklaring over Hirsi Ali doet, dan moet dat voor iedereen gelden. Niet 'à la tête du client'.
 
Vriendelijke groeten,
Philip


Duidelijk, hé !  Dat is de stijl van rechtlijnige politici, die een probleem bekijken, situeren in zijn kader en dan hun besluit trekken.  We hadden het niet anders verwacht van Philip Claeys.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hillary Rodham



Toen de vrouw van Bill Clinton (zijn wettelijke, bedoelen we) first lady speelde tijdens zijn presidentschap liet ze zich Mrs. Hillary Rodham-Clinton noemen.  Haar meisjesnaam voorop, ten bewijze van een hoog emancipatiegehalte.  Nu heeft ze deze manifestatie van onafhankelijkheid terzijde geschoven en teert ze gedeeltelijk op de naam van haar nog steeds populaire echtgenoot.  Het is campagne, ziet u en dan worden alle hens aan dek geroepen en overbodige principes overboord gekieperd.

De eerste vrouwelijke president van de VS ?  Waarom niet, er zijn al zoveel mannelijke sukkels gepasseerd.  Alleen jammer, dat je bij deze vrouw permanent ziet dat ze acteert. Een bikkelharde antipathieke tante, moet geen suikeren hartje veinzen. En ja, ik zag liever McCain voor de job, maar eerlijk is eerlijk, hoe goed je conditie ook moge zijn, op je 71ste. dergelijke verantwoordelijkheden opnemen, is dat nodig ?   Stuurt u wel een oorlogsverklaring, vooraleer de troepen van het seniorennet onze kantoren binnenstormen alstublieft ?

Een fragmentje  overgenomen van www.nieuwnieuws.nl

De campagne van Hillary Clinton verkeert mogelijk in financiële moeilijkheden. De senator uit New York heeft toegegeven in januari 5 miljoen dollar uit haar eigen middelen te hebben geleend aan haar campagne.

Volgens campagnemedewerkers van de voormalige first lady heeft Clinton zoveel vertrouwen in haar campagne dat ze haar eigen geld erin steekt. Anderen, zoals de gewezen campagnemanager van de teruggetreden kandidaat John Edwards, Joe Trippi, hebben echter een andere en voor de hand liggende verklaring. 'Ze is blut', aldus Trippi. Presidentskandidaten zijn alleen al tientallen miljoenen kwijt voor reclamespotjes

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graaien, altijd maar graaien, zwieren en graaien ...



Echtgenoot Onkelinx shopt met succes bij PS-ministeriesIn een nota van juli 2007 die onlangs per vergissing naar een van zijn cliënten verstuurd werd, ontvouwt advocaat Marc Uyttendaele zijn strategie om in ministeriële kabinetten van de Franstalige socialistische partij een maximum aan dossiers binnen te halen.

Uyttendaele is de man van PS-minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Laurette Onkelinx,

De kranten van Vers L'Avenir pakken uit met het nieuws, bij het weekblad Le Vif gebeurt dat vrijdag.

Actieplan

Het document van vier bladzijden, dat Uyttendaele zelf geschreven heeft, kwam begin februari per vergissing terecht bij de administratie van de provincie Waals-Brabant. De nota werd als bijlage meegestuurd. Eigenlijk dateert ze van juli 2007 en was ze gericht aan Frédéric Delcor, de rechterhand van PS-voorzitter Elio Di Rupo.

Uyttendaele zet zijn actieplan uiteen "om het draagvlak van zijn advocatenbureau, een van de meest gereputeerde van het land, te vergroten", schrijft Le Vif. Hij somt zijn contacten in PS-kringen op bij het Waals en Brussels Gewest, de Franse Gemeenschap, grote steden zoals Brussel, Bergen en Charleroi waar PS-burgemeesters de plak zwaaien, bij de NMBS, De Post, intercommunales enz. En vooral geeft hij aan wat hij van plan is te doen om zijn spitspositie in de publieke sector te behouden, aldus het weekblad.

Uyttendaele heeft bevestigd dat hij de auteur is van de nota. "Ik voelde toen dat de PS zou gediaboliseerd worden. Ik wist dat ik de eerste zou zijn om eronder te lijden. Ik heb een kantoor van 20 mensen dat moet draaien. En de activiteiten van dat kantoor situeren zich voornamelijk in de publieke sector", verdedigt hij zich.
Uyttendaele zegt dat hij zijn "verbondenheid met de PS nooit verborgen heeft", maar hij ontkent de advocaat van één partij te zijn.

(In alle kranten te lezen)

-----------------------------------------------------------------
Mogen wij ons even voorstellen welk gehuil er zou opgegaan zijn in rode, blauwe en oranjekleurige kringen als Annemans of Coveliers een gelijkaardige démarche zouden gedaan hebben naar bvb slachtoffers van "jongeren" en gelijkgestelden?

Volgens een vriend advocaat, aan wie ik de vraag gesteld heb, laat de orde van advocaten een (beperkte) vorm van publiciteit toe, maar is "démarcheren" ofte huis-aan-huisverkoop ten strengste verboden. Ik wacht nu op zijn rekening.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Ayaan Hirsi Ali



BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet de kosten van de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali gaan dragen nu Nederland dat niet langer doet. Daarvoor pleit een groep van tot nog toe ongeveer tachtig europarlementariërs.

Zij proberen in het Europees Parlement  i een meerderheid voor hun oproep te krijgen, waarna die kan worden verstuurd naar de parlementen en regeringen van de 27 EU-landen  i en naar de Europese Commissie  i.

De oproep is een initiatief van de Franse sociaaldemocratische europarlementariër Benoît Hamon. Tot nu toe hebben 82 europarlementariërs zijn oproep getekend, onder wie ook Nederlanders als Kathalijne Buitenweg  i en Joost Lagendijk  i van GroenLinks.

Zouden wij mogen vernemen welke de houding is van Vlaamse Europa-parlementariërs in deze kwestie ?




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Par ici, Monseigneur. Langs hier, domoor. II


De troon- en kroonopvolger, Prins Stuntelmans verblijft in Davos (CH) om met de economische wereldtop te praten (sic) over kapitaal, kapitaal en kapitaal.  Hij zal vermoedelijk weer eens origineel uitpakken met de speech, dat het land B een diamant is.    De Vlaamse ondernemers hadden een receptie voorbereid met minister-president Peeters waar de kroonpretendent de eregast zou zijn.  Omwille van een agendafout, stapte de onwetende bij een andere delegatie binnen, die van India waar het veel leuker was. 
Toe te voegen aan de lange lijst misverstanden, fouten, stommiteiten, lompigheden van Laken. 



Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Par ici, Monseigneur. Neen langs hier.


Het dilemma


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oliedollars, Neparabier en onze Stradi


Als heftig vorstander van de multiculturele gemeenschap voert onze medewerker en goede vriend, de Heer Stradi, een uitgebreide briefwisseling waarvan wij hieronder een (ingekort) fragmentje tonen. Eerst de brief die hij ontving van zijn islamitische correspondent : 


Wij Arabieren hebben zoveel geld dat wij probleemloos de ganse westerse economie kunnen opkopen. We zullen beginnen met de noodlijdende banken zoals Citigroep, UBS of Société Génerale, die door graaizucht en witteboordcriminaliteit op de rand van het faillissement staan. Daarna de multinationals zoals Krupp, Siemens, Bayer enz.

We zullen eens zien wie de islamisering gaat tegenhouden. Bovendien hoeven jullie helemaal geen schrik te hebben: eerst even door de zure schil bijten, en dan voor eeuwig proeven van de ontelbare voordelen van de islam. Vraag het aan de volkeren die al bekeerd zijn in de loop der eeuwen, of aan nieuwe bekeerlingen in uw eigen land: niemand wil terug!

Inch Allah zie ik jullie allemaal nog in Mekka!

Ibn Saoud
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hallo nep-Arabier,

 

 Mochten al de moslims uw taalbeheersing hebben, dan zouden ze  zich  informeren via vrij verkrijgbare lectuur en democratische debatten om zich een eigen mening te kunnen vormen. Dat zou al een goed begin zijn voor de besteding van de oliedollars. Als de vrouwen bovendien  aan  de tirannieke greep van hun mannen zouden ontkomen en zo de machodictatuur die jullie godsdienst noemen, de rug toekeren, dan is 50% op de goede weg.  

 

Dan dit : wie bedoel je nu met “Wij, Arabieren”. Geen enkele moslim zal zich Arabier noemen of hij moet er daadwerkelijk een zijn. Die uitspraak alleen al verraadt, dat je geen moslim bent, maar enkel erop uit bent om olie (sic) op het vuur te gooien, mij goed, een ideaal moment om wat teergevoeligheden aan te raken in de vorm van een vraagstelling, altijd leuk als men constructieve antwoorden krijgt. Ik vrees echter dat je enge visie je die vrijheid niet zal gunnen. Daar gaan we.

 

Waarom de westerse banken opkopen ?  Zou het niet handiger zijn banken in de heimat te bouwen, de vraag die dan moet gesteld worden is ; wie gaat die bemannen, wie gaat die landen vertrouwen om geld te plaatsen gezien uw haat voor het westen ? De olie geraakt binnenkort op en de oliearabieren investeren liever in ontwikkelde gebieden.

 

Waarom de oliedollars niet gebruiken om in de moslimlanden de levensstandaard te verhogen beginnende met de primaire levensbehoefte zoals water van de kraan in ieder huisgezin, elektriciteit, gratis gezondheidszorg, om met dat  te beginnen. Verder gratis educatie via goedopgeleide leraren, geen islamfabeltjesvertellers. Zo zou men kunnen evolueren naar  universiteiten die een vrije geest ontwikkelen om vrij onderzoek te doen en zich dienstbaar te maken voor de mensheid.  Dàt is vrijheid.

 

Waarom lezen we nooit een getuigenis of dagboeken van vrouwen die leven onder het juk van die fijne doctrine. Enkel door vrijgevochten en afvallige vrouwen worden we geïnformeerd.

 

Waarom is humor aan jullie niet besteed ? Verkramping door onderwerping?

 

Waarom hebben jullie die fanatieke overtuiging op de islamisering van het westen. Denken jullie echt dat die rijkdommen er vanzelf gekomen zijn en dat die er nog zullen zijn als de hele bevolking onder de knoet ligt van  achterlijke wetten uit de zesde eeuw ? Moeten we een copie worden van uw landen van herkomst?

 

Wat heeft het de volkeren die bekeerd zijn door de islam opgebracht? Nu en doorheen de geschiedenis heeft er bloed gevloeid in naam van, ja wat eigenlijk, een niet bewezen opperwezen. Het westen heeft deze ketenen afgeworpen, dat was Verlichting, en jullie willen deze terugschroeven.

 

Weet je wat de islamisering zal tegenhouden ?  Jullie jaloezie op hoger ontwikkelde naties, het besef dat jullie geïndoctrineerde leugen van collectieve onderwerping voor een maangod een illusie zal blijken te zijn, dit spijtig genoeg na veel bloedvergieten. Daardoor ook die agressie. Ontwikkeling en vreugde in het leven heb je daar voor opgeofferd om tot de conclusie te komen dat je als levend wezen niks voorstelt, dat zal pas de verlichting zijn. 

 

De kracht van het vrije denken echter zal jullie overwinnen.

 

 STRADI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran


In Iran worden drastische maatregelen toegepast tegen jeugdcriminaliteit.  Ophangen.  Onder misdaden rekent men ook homoseksualiteit.

De jonge sukkelaars worden niet op staande voet geëxecuteerd op deze barbaarse wijze, maar men wacht tot ze achttien zijn voor de uitvoering van het vonnis.

In West-Europa bestaat de gecontesteerde en tot hiertoe onbewezen  strekking dat jonge misdadigers, slachtoffers zijn, die kunnen heropgevoed worden.  Gecombineerd met de afwijzing om de spelregels van de Europese cultuur te aanvaarden, is hier een generatie in opbouw die zonder norm of besef haar plaats opeist. 

Het Iranese standpunt inzake overtredingen is gruwelijk, het onze is belachelijk.

Ray

http://www.adnkronos.com/AKI/English/Security/?id=1.0.1843146531


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkaanbieding te Brugge


Zoekt u een fijne job in het Brugse met aangenaam gezelschap, frisse lucht en een mooi zonnetje ?






Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!