TRANSIB
Inhoud blog
  • Check mijn bericht
  • 't ZIT ER BIJNA OP ( Zaterdagavond vanuit Kyiv )
  • KIEV - Donderdag namiddag
  • KIEV --- Dinsdag 19/1
  • ZOALS BELOOFD...

    Zoeken in blog



    Van Moscow naar Peking
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIBERIE EN BAIKAL OP ZIJN BEST

    Soms kan het net te veel worden op1 dag en dat is nu net het gevoel dat ik vandaag heb. Eenieder kan per tijdseenheid een aantal belevenissen/ervaringen verwerken en gisteravond was de maat vol.

    Ik zocht wel een andere opening voor dit bericht en wist niet goed hoe eraan beginnen. Ik zal het dus niet hebben over de sneeuwstormen donderdag avond in Moscow, ik zal het niet hebben over de ervaringen met de nachtvlucht met een russische maatschappij van Moscow naar Irkutsk en zal het ook niet hebben over het prettig weerzien van Anna, onze zeer ervaren en lieftallige gids tijdens ons vorig bezoek aan Siberie in september vorig jaar.

    Het thema voor vadaag wordt het bevroren Baikal meer. Mij werd vorig jaar verteld dat het meer over tenmimste een diepte van anderhalve meter dichvriest, dat het water zo zuiver is dat je dan nog 5 meter lager de vissen kan zien zwemmen en dat heel wat toeristen het ijs niet durfden te betreden omdat ze dachten dat ze, zoals Jesus, op water liepen. En ik geloofde daar geen snars van! Ten onrechte beste lezers, er werd voor geen millimeter overdreven.

    Uiteraard is het ijs op dit moment met een steveige sneeuwlaag bedekt. Maar elk dorpje aan de oever maakt wel een paar honderd vierkante meter sneeuwvrij om van dit bovennaturlijk schouwspel te kunnen genieten. Ik geloofde met moeite wat ik zag tot ik die hond zag rennen. Al spelend en dartelend kwam het dier in de buurt van een sneeuwvrije zone en het maakte keurig een ommetje omdat hij bang was om in het water te belanden.

    Ik ben ingekwartierd bij een gepensioneerd echtpaar vlak rechtover het meer. Ik geniet van alles en in het bijzonder van de lage temperatuur. Gisteren was het min dertig, vandaag is het nog kouder. Maar het thermisch ondergoed doet zijn job. Een fotooke nemen doe je echter als het echt noodzakelijk is en als de batterijen bij deze koude nog meewillen.

    Het is nu zaterdag middag en neem met pijn in het hart afscheid van dit unieke gebied. Ik ga een paar dagen tuffen naar Jekaterinburg, waar ik twee dagen zal verblijven. Op jullie gezondheid pak in nu een vodkaatje en tot later.

    Salut!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per maand
  • 08-2011
  • 01-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!