TRANSIB
Inhoud blog
  • Check mijn bericht
  • 't ZIT ER BIJNA OP ( Zaterdagavond vanuit Kyiv )
  • KIEV - Donderdag namiddag
  • KIEV --- Dinsdag 19/1
  • ZOALS BELOOFD...

    Zoeken in blog



    Van Moscow naar Peking
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAN BREEDSPOOR NAAR SMALSPOOR ( verschil is 9 cm )

    Zoals reeds eerder vermeld, de rit door de Gobi woestijn is vrij ééntonig maar toont toch weer aan hoe ontzettend groot deze landen zijn. Af en toe staat er een eenzaam manneke aan iets dat voor een overweg moet doorgaan, zwaaiend met een geel vlaggetje, om de trein aan te geven dat de doorgang veilig is. Merkwaardige vaststelling want in kilometers in de omtrek is geen ander levend wezen te bespeuren, laat staan een woning.

    De grensovergang met Mongolie gaat vlot, maar reken maar op anderhalf uur. Iets later worden we door veelkleurige verlichting verwelkomd in een prachtig Chinees station. Dankbaar gebruiken we de dertig aangeboden minuten om onze meest elementaite behoeftes te bevredigen want we moeten weer snel allemaal de trein op en de toiletten worden gesloten voor minstens 3 uur.

    De trein wordt in stukken geknipt en beetje bij beetje in een enorme loods geduwd teneinde de omderstellen aan te passen op een andere spoorbreedte. Dit is een spectaculair gebeuren en alle reizigers plakken als zuignappen aan de vensters om geen moment te missen van dit staaltje techniek.
    Eerst worden de onderstellen losgeschroefd. Nadien gaat het treinstel door middel van 4 hydraulische pompen de hoogte in, passagiers inbegrepen. De brede onderstellen worden verwijderd, de smalle aangevoerd, schroef... schroef...schroef. Het hele gebeuren neemt ongeveer twee uur in beslag en dit alles zonder een druppel ongemak voor de passagiers. Met ogen en oren dichtgesealed zou je van de hele oefening niets merken.

    Het merendeel van ons ligt al vredig te slapen als we onze paspoorten terugkrijgen en dit kleurig stationneke te verlaten om ons te gaan mengen tussen de andere 17,5 miljoen inwoners van Beijing.

    Tot wederschrijvens en beste groetjes van ons 4.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    21-09-2009
    Strazdje
    Beste Chantal Ik heb genoten van jullie reisverhalen, wat een ervaring en zeker de moeite om 3 jaar aan te werken als voorbereiding. Hasselt was ook de moeite en we begonnen met een uitgebreid ontbijt met schuimwijn. Op culinair gebied hebben jullie misschien wat moeten inboeten maar op cultureel vlak, wijdse landschappen, indrukken over het communisme enz misschien moeten jullie een avondje verzorgen voor KAV! Tot binnenkort en veilige thuiskomst, Denise en dames van KAV-Sterrebeek

    21-09-2009, 13:10 geschreven door Denise


    Archief per maand
  • 08-2011
  • 01-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!