| 
					
					 
 
  
 
  
10 personen 
 | 
 150 gram 
 | 
 ongezouten roomboter 
 | 
 
 | 
 125  gram 
 | 
 donkere basterdsuiker 
 | 
 
 | 
 2  eetlepel 
 | 
 speculaaskruiden 
 | 
 
 | 
 250 gram 
 | 
 zelfrijzend bakmeel 
 | 
 
 | 
 ½  theelepel 
 | 
 zout 
 | 
 
 | 
 4  eetlepel 
 | 
 halfvolle melk 
 | 
 
 
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. 
Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. 
2 
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. 
Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Leg de balletjes op de met 
bakpapier beklede bakplaten en druk ze een beetje plat. 
3 
Bak de balletjes in de oven in ca. 15 min. gaar en lichtbruin. Wissel de bakplaten halverwege. 
Neem uit de oven en laat in 15 min. helemaal afkoelen. 
					
 
					Categorie:Favoriete Recepten 
					
					 |