knittinggirl
Breien, knitting, tricoter, stricken
A knitting addict
01-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen topje in 100% zijde
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuwsgierig naar wat ik nu op de naalden heb??  Wel het is een groen topje in 100% zijde (dubbeldraads gebreid met naalden nr. 3,5) die ik bij Margaretha gekocht heb voor 1 euro het bolletje.  Er zullen 6 bolletjes nodig zijn om het topje te vervaardigen.  En het verwerkt prachtig.
Kijk maar.  Prettig weekend. Madame Tricot... 

01-06-2007 om 10:53 geschreven door ann  


>> Reageer (1)
26-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke foto Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

26-05-2007 om 12:18 geschreven door ann  


>> Reageer (8)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht leert breien!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk een Belgische man met breinaalden in zijn handen!  Liesbeth leert Brecht breien. En hij slaagt er nog in ook. Proficiat Brechie... So charming.
 En breiers en breidsters, vergeet de nationale breidag niet.  Op 9 juni wordt zowat overal in het openbaar gebreid. Vorig jaar was "The place to be" in Gent de Graslei... Ik probeer nog te weten te komen of het dit jaar ook het geval zal zijn.  Wordt vervolgd...

26-05-2007 om 12:17 geschreven door ann  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilet oma
Klik op de afbeelding om de link te volgen

26-05-2007 om 12:10 geschreven door ann  


>> Reageer (11)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkel nog knoopjes!
Klik op de afbeelding om de link te volgen De gilet voor oma is klaar en hij ziet er goed uit!  Straks ga ik op zoek naar de gepaste knoopjes en morgen kan ze hem eindelijk passen.  Er was heel wat werk aan de afwerking.  Zowat de hele week heb ik ieder vrij uurtje aan het in elkaar naaien en de boordjes gewerkt (met naalen 2) Het vestje zelf is met naalden 3 gebreid. Maar het resultaat mag er zijn. Hopelijk kan hij Jeanneke nu charmeren...

26-05-2007 om 12:07 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
22-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantastische breiblog!
Hallo breidsters,

Enkel om te melden dat ik een fantastische breiblog gevonden heb: http://dentellesfildete.canalblog.com.  Het is een gemeenschappelijk blog waar iedere dag, andere en meerdere breidster hun (kunst)werken op tonen. Echt de moeite waard, met links naar hun respectievelijke blogs.  Veel surfplezier. Opgelet: Surfen kost véééééél tijd!
Het vestje voor oma is bijna klaar. Foto volgt. Groetjes. @nn.

22-05-2007 om 11:38 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
14-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breiwol gilet oma
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De wol heb ik gekocht bij Margaretha in de San-Salvatorstraat te Gent (het vroegere Ali-Baba!).
Het is Louisa 4, een mengeling van 45% wol, 25% angora en 30% viscose.
Op dit ogenblik staan er tal van supermooie kwaliteiten in aanbieding (1 euro) en de verleiding is groot.  Mijn stock is dus terug aangegroeid...

14-05-2007 om 10:22 geschreven door ann  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilet oma: zak
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bovenaan het zakje heb ik 2 lijntjes beige gebreid in dezelfde kleur als de opzetrand.

14-05-2007 om 10:11 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilet oma: frill
Klik op de afbeelding om de link te volgen

14-05-2007 om 10:09 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gilet oma
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het groene vestje voor oma is al goed opgeschoten.  De boorden werden met de hand gebreid met naalden nr. 3.  Delen werden met de hand gebreid (door ongelukjes), andere delen op een empisal-breimachine. De wol verwerkt mooi en er is geen onderscheid tussen handwerk en machinewerk.

Het boordje is als volgt:

Steken deelbaar door 8 + 3.
3 steken averecht, 5 steken recht, 3 steken averecht enz.
Rij 2, 3 en 4 : de steken breien zoals ze zich voordoen.
Rij 5: 3 steken averecht, 1 steek recht, 1 dubbele overhaling (1 steek afhalen, 2 steken samenbreien en de afgehaalde steek overhalen), 1 steek recht, 3 steken averecht enz.
Rij 6, 7 en 8 : de steken breien zoals ze zich voordoen.
Rij 9 : 3 steken averecht, 1 dubbele mindering, 3 steken averecht enz;
Rij 10:  de steken breien zoals ze zich voordoen.
Rij 11, 12, 13 en 14 : averecht.
Succes!

14-05-2007 om 00:00 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
11-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interweave knits Summer!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik heb pas op 10 april mijn breimagazine Interweave Knits Spring ontvangen, of er lag gisteren al een zomerexemplaar in de brievenbus.  Minder mooi als het lentenummer (al denken veel breidster daar anders over - zie breiblogs), maar zéér interessant qua technieken en andere "brei"-lectuur, die ik deze keer ga sparen om op reis te lezen. Kwestie van "erin" te blijven! De modelletjes van dit magazine kunnen ook bekeken worden op de website van www.interweaveknits.com.  (klik knits).
En ik heb ook nog een fantastische site ontdekt met heel wat gratis modelletjes: www.dailyknitter.com.  Hopelijk kunnen jullie er ook van genieten! Veel surfplezier!. M.T.

11-05-2007 om 09:44 geschreven door ann  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knopen overtrekken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op dit moment ben ik bezig knopen te overtrekken voor mijn Vogue-vestje (zie april).
De knopen heb ik gevonden bij Veritas en kunnen op een eenvoudige wijze overtrokken worden: men haakt gewoon rondjes tot ze groot genoeg zijn om de knop te bedekken en duwt er een schijfje over. Klaar! @nneke.

11-05-2007 om 09:32 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
08-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breiboeken
Klik op de afbeelding om de link te volgen

08-05-2007 om 10:36 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breimodellen
Ziehier het resultaat van een namiddagje cityën...  Zoals altijd, op zoek naar dàt ene modelletje of nog een modelletje méér. Wat me drijft weet ik niet, maar het is sterker dan mezelf.  Ik moét gewoon even binnenwippen in de internationale press-shop of bij Stoffenidee, waar ze een mooi aanbod van Rowanboeken of Debbie Bliss breiboeken, viltboeken enz. hebben. Ik weet gewoon niet meer waar ze op te bergen.  Ik ben vooral superblij met het boek Rialto van Debbie Bliss, waarvan de modelletjes te bekijken zijn op : www.laughinghens.com.  Gelukkig heb ik geen wol bijgekocht, want mijn stock is aanzienlijk.....  No, no, I don't pannic!   Of soms toch wel, want ik denk niet dat ik dit nog allemaal verwerkt krijg.  Ik probeer de aankoopwoede zovéél mogelijk te beperken, maar ik kan het nog steeds niet altijd beheersen. Kennen jullie dat gevoel?  M.T.

08-05-2007 om 10:28 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
07-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De doorgeefquilt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vorige week  heb ik een mooi boek gelezen: De doorgeefquilt van Jennifer Chiaverini (auteur van de quiltclub).  Als Vivi (blog.seniorennet.be/vivi) hem nog niet gelezen heeft, denk ik dat zij - en haar quilters - er ook zouden kunnen van genieten want er wordt nogal wat over quilttechnieken gesproken in het boek.  Het verhaal is opgebouwd rond een deken "The Round Robin", waaraan de hele vriendengroep meewerkt. Deze quilt wordt het symbool van de compexe en sterke banden tussen moeders, dochters, zusters en vriendinnen. Jennifer Chiaverini heeft haar eigen website: www.elmcreek.net. Veel leesgenot. @nn.

07-05-2007 om 15:13 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauw vestje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het blauwe vestje is eindelijk klaar.  Ik heb nogal wat problemen om een foto met de ware kleuren op het net te krijgen.  In werkelijk is het nachtblauw.  Het is wel nogal zwaar uitgevallen, en het had ook iets kleiner gemogen.  Bij het proeflapje klopten alle afmetingen.  Alleen heb ik daarna per vergissing grotere naalden gebruikt (die er precies eender uitzagen.....).  Ondertussen waren wel reeds drie stukken gebreid, en ik heb niet de moed gehad alles opnieuw uit te halen. Jaja, Alzheimer slaat af en toe eens toe! Groetjes.
Madame Tricot.

07-05-2007 om 00:00 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
02-05-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede morgen breidsters!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het week-end was schitterend en we hebben ervan genoten. Het was ijskoud aan Cap Gris-Nez (12° en een ijzige wind) dus zijn we maar verder gereden naar Le Crotoy aan de Somme-baai. Schitterend.  Het was 27 graden en de zeevruchten smaakten heerlijk.  De natuur is er prachtig en we verlangen alweer naar nieuw week-endje.
Het blauw vestje is bijna klaar.  Enkel nog in samennaaien en het kolletje erop. Eén dezer dagen krijgen jullie de foto te zien...  Ik ben wel op zoek naar een modelletje voor oma (84 jaar).  Het is zeer dunne wol (naalden nr. 3).  Liefst met zakjes.  Als er iemand een suggestie heeft is ze steeds welkom.  Groetjes. Madame Tricot.

02-05-2007 om 10:20 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
22-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linnen tuniek
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook het linnen tuniekje is bijna klaar!  Enkel nog de onderkant afwerken en de stropjes in de zijnaden inrijgen.  Het is een eigen ontwerp en het is op de breimachine in dwarsrichting gebreid (van mouw tot mouw dus). Het is vervaardigd uit linnen gekocht in het garenmagazijn (http://www.garenmagazijn.be).  Liesbeth heeft het garenmagazijn leren kennen op de weefschool, waar regelmatig verkopen geörganiseerd werden. Het is supergoedkoop (deze bobijn kostte 3 euro 40)  Ze hebben mooie, maar ook minder mooie kwaliteiten.  Opletten dus! Groetjes.
 Madame Tricot.

22-04-2007 om 09:33 geschreven door ann  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nachtblauw vestje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Reeds drie stukken klaar van het nachtblauwe vestje.  Het gaat dan ook heel snel vooruit op de 9mm dikke pennen.  Het is gebreid uit een gemerceriseerd katoen gekocht in de uitverkoop van Véronique Brancquinho (een  Antwerpse modeontwerpster).

22-04-2007 om 09:13 geschreven door ann  


>> Reageer (0)
17-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een weekendje Vresse
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een heerlijk weekendje Vresse-sur-Semois kunnen we er weer tegenaan. Ja, het breiwerk was thuisgelaten. De schouder moet rusten...  Toch een nieuw vestje opgezet, waarvan al spoedig foto's op het blog zullen verschijnen.  Eerst toch enkele foto's van ons mooie landje.

17-04-2007 om 00:00 geschreven door ann  


>> Reageer (0)


Foto
Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 1972
  • -0001
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Elvis Presley with the Jordanaires
  • Vriendelijke groet vanuit Noord-Holland
  • prachtig
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Groetjes vanuit een mooie zonnige herfst Noord-Holland.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Sluit het gsm-abonnement als laatste af: wat met telecomabonnementen bij een overlijden?
  • Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten
  • Apple kondigt vier nieuwe iPads aan: “Grootste dag voor iPad sinds eerste model”
  • Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
  • Jaarlijks turen we anderhalve maand op smartphone: zo kan je je schermtijd flink terugschroeven
  • Wat is het goedkoopste telecomabonnement om elke avond te kunnen streamen?
  • Google stelt nieuwe budgettelefoon van 549 euro voor: dit moet je weten over de Pixel 8a
  • REVIEW. Google Pixel 8a is een beloftevolle budgettelefoon, maar is de goedkopere Samsung Galaxy A55 een betere deal?
  • TikTok-verbod in Europa “niet uitgesloten”, zegt von der Leyen: “We weten hoe gevaarlijk app is”
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws BBC
  • New Caledonia 'under siege' from rioting, says capital's mayor
  • Usyk's epic victory over Fury in 10 pictures
  • Your pictures on the theme of 'tunnels'
  • Singer Libianca on the pressure to take sides in Cameroon war
  • Inside the museums averaging fewer than one visitor a day
  • The mystery of the man embroiled in a gold scam
  • 'I will be paying my mortgage until I’m 68'
  • Fujitsu sacked boss at height of Horizon scandal
  • ‘My heart still hurts’: The personal sacrifice of revealing a K-pop scandal
  • Cold case detectives vow to solve historic sex crimes
    Nieuws Le Soir
    Nieuws BBC
  • New Caledonia 'under siege' from rioting, says capital's mayor
  • Usyk's epic victory over Fury in 10 pictures
  • Your pictures on the theme of 'tunnels'
  • Singer Libianca on the pressure to take sides in Cameroon war
  • Inside the museums averaging fewer than one visitor a day
  • The mystery of the man embroiled in a gold scam
  • 'I will be paying my mortgage until I’m 68'
  • Fujitsu sacked boss at height of Horizon scandal
  • ‘My heart still hurts’: The personal sacrifice of revealing a K-pop scandal
  • Cold case detectives vow to solve historic sex crimes
    Over mijzelf
    Ik ben Ophalvens Annie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam knittinggirl/madametricot.
    Ik ben een vrouw en woon in Eke-Nazareth (België) en mijn beroep is directiesecretaresse.
    Ik ben geboren op 13/07/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: spinnen, weven, breien, lezen, tuinieren, wandelen, fietsen, spinning, weaving, knitting, reading, gardening, walking, biking..

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Two color cast-on
  • Italiaanse opzet:-two strand tubular cast on
  • Italiaanse opzet - tubular cast on
  • made by myself
  • Sweet tomato heel/hiel kousen
  • Start toe on 1 circular needle/teen kous
  • Beads in knitwork video/parels in breiwerk
  • Stretchy bind-off video/stretchy afzet
  • Short-row video for heel
  • Entrelac knitting/

    Mijn favorieten
  • Yarnlot Gent
  • Anne Antwerpen
  • Catherine De Pinte
  • Dominique Leuven
  • Madann Liège
  • Frauke Brussel
  • Em's knitting corner Dendermonde
  • Knitchy Brussel
  • San Namur
  • Ameria West-Vlaanderen

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Two swallows
  • flintknits
  • Catherine/blog/de pinte
  • madebyanmarie
  • knitionary
  • knitchick2-smallbirdblog
  • Velveta
  • vera-aafke7-Nederland
  • throughtheloops
  • Kuduja-Tallin

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • fraukebxl
  • Théonie
  • ravelry
  • drops
  • verom
  • On va voir si je m'y tiens
  • julijaswardrobe
  • Silo
  • brooklyntweed
  • cls

    Mijn favorieten
  • fiona's knitting
  • green apples
  • moth haven
  • two sharp sticks
  • tdoeswool
  • never not knitting
  • brooklyntweed
  • jessica-tromp
  • initiative-handarbeit
  • black dog designs

    Defi'13
    ravelrybutton67
    Mijn foto
    Mijn favorieten
  • Céline
  • Purlbee
  • Petites choses
  • Veera
  • Bloshka
  • batilou
  • lara
  • filhélène
  • dorothée
  • the sewer cat

    Mijn favorieten
  • Côté Passions
  • michou
  • Etudes de K
  • zazie
  • Knit creations of a courious mind
  • Touchatout
  • Tout pousse au bord du chemin
  • Tricheuse - trésors de fée
  • Assemblage
  • Dances with wool

    Foto

    Foto


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • Isolda
  • 22rue
  • On va voir si je m'y tiens
  • Ittybitty
  • Hanna Fettig
  • Dorothée France
  • Isabell
  • Camille
  • Laetitia
  • laïla

    Foto

    Foto

    http://pinterest.com/

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!