Benodigdheden :
· Taartschotel op voet
· Isomotaart (doorsnede zelf te kiezen)
· Oasisring (een oude droge die al eens gebruikt werd)
· ½ Oasisbol die in de oasisring pas
· Zand verf (kan je gewoon zelf maken, meng de kleur die je wenst met acrylverf en strooi er vogelzand of gewone witte zand in goed mengen en de zandverf is klaar)
· Mosselschelpen
· Lijmpistool
· Haarlak
· Nepaardbeien, kersen, appeltjes met suiker en druiventros
· Zijden blaadjes
· Crèmekleurige sisal en krammen
Werkwijze:
Voor de onderbouw van de taart heb ik de zomertaart van enige jaren geleden genomen.
Punt 1 en 2 doe je beter de dag ervoor.
1. Meng uw verf of neem een kant-en-klaar potje zandverf en schilder de taartvorm, de zijkanten en bovenop met de zandverf. Goed laten drogen.
2. Neem nu de mosselschelpen en plak ze 1 x met de smalle kant naar boven en de andere keer naar boven, zie dat je ook altijd de linkse of de rechtse helft hebt, plak zo de rand rondom. Bestuif ze daarna goed met de haarlak dit geeft ze een glans, ze worden dan iets donkerder.
3. Omring de oasisring met de goed uitgetrokken sisal, steek vast met krammen. Verdeel ook een deel over de ½ oasis bol en steek eveneens vast met krammen. (zie foto)
4. Lijm eerst de halve aardbeien rechtopstaand rond de ½ oasisbol, vul daarna het midden ermee op.
5. Schik de 4 appeltjes met suiker over de oasisring. Links en rechts van de appels plak je de kersen. Eenmaal met de steeltjes rechts, eenmaal links.
6. Lijm de zijdenblaadjes op de oasisring, verder plak je de rest van de nepkersen.
7. De open ruimtes vul je op met de druifjes.
8. Plaats de taart op een taartschotel en geniet van de aardbeientaart die je de ganse aardbeientijd zal vergezellen.
Daarna ook mooi voor een BBQ-avond als tafeldecoratie.
Theresa,
Voorbereiding tot de taart
Overheerlijke aardbeien
Lekkere kersjes horen erbij.
Met druiven de gaatjes opvullen
Vorm een krans van aardbeien en vul daarna op.
Zal ik maar dadelijk een stukje aansnijden.
De rand met mosselschelpen.
Gesuikerde appeltjes.
Met groene blaadjes en kersen werken we de taart af
|