Mijn naam is Eduard B(EdjeB) Ik ben geboren op 01-12-1939. Al 49 jaar ben ik getrouwd met Anny mijn kameraad en toeverlaat. We hebben 2 kinderen Edwin en Raymond en 5 kleinkinderen.
Mijn hobby's zijn Fietsen, computer en ik fotografeer alles in de natuur vooral jonge dieren en de prachtige natuur, die foto's bewerk ik dan ook zodat de foto's nog beter overkomen.
We wonen in Aalten in de Achterhoek omringt door heel mooi natuurschoon waar het heerlijk vertoeven is. Ook probeer ik U enige anekdotes - voorzien van een foto of plaatje - te vertellen. Ik heb al veel goede tips binnen gekregen om mij Blog mooier en beter voor elkaar te krijgen.
Hier zijn dan eindelijk een paar foto's van het bloemen corso. Met dank aan http://blog.seniorennet.be/johan1958/ Ga ook eens daar kijken. Een prachtige Blog.
September 2005 gemaakt. Nog 2 foto's van steen marters uit het Aaltense goor.
Gedicht Onze vader is niet meer Hij is op een middag gegaan De zon die op hem scheen De lucht was rein Hij hield op met bestaan
Onze vader is niet meer Hij liet ons opeens alleen Hij die ons het leven gaf Gaat nu zomaar heen
Onze vader is niet meer Wie zijn wij om te willen Dat hij altijd bij ons blijft Doch niet zijn pijn kan stillen
Onze vader is niet meer Nu voelt hij niet de pijn De zon die schijnt De lucht is rein Maar wij kinderen zullen zonder vader zijn
En mocht er toch een hemel zijn Naïef als een kind willen wij dan beleven Dat als onze tijd komt, Papa, wacht dan bij de poort op ons En omarm mij dan heel even
Look-zonder-look (Alliaria petiolata of Alliaria officinalis) is een algemeen voorkomende plant behorend tot de kruisbloemenfamilie. Binnen die familie is hij gemakkelijk te herkennen aan zijn witte bloemen, zijn blad en vooral zijn geur: wrijf een der bladeren iets fijn en er komt een geur vrij die volgens sommigen op uien lijkt, maar door de meeste mensen als knoflook wordt aangeduid. Omdat er mensen zijn die niet weten hoe "look zonder look" er uit ziet, (ik wist het ook niet), heb ik het maar even opgezocht."op deze site. Met dank aan de makers van die site. http://www.pbase.com/peterfree/wilde_bloemen
Avonddauw en zon in mei, hooi met karren in de wei!, zegt een oude boeren wijsheid. Maar voor er gemaaid en gehooid wordt, kunnen in niet al te intensief bewerkte weilanden en bermen, en langs slootkanten nog de pinksterbloemen en de boterbloemen bloeien.
Het dudeljovan de wielewaal.
Eind april, begin mei keert de gierzwaluw terug uit tropisch Afrika. Ook de wielewaal is teruggekeerd uit zijn winterkwartier en we horen weer zijn bekende dudeljo klinken. Alle bosvogels zingen; ook de steeds zeldzamer wordende nachtegaal weet van geen ophouden.
In rietzomen langs plassen en vaarten zingen de karekieten en andere rietzangers onvermoeibaar. Meerkoeten, waterhoentjes en futen zitten op hun nest. In de loop van mei zijn dan ook hun eerste jongen te zien
Veel dagvlinders zijn wit of witachtig. Dit geldt bijvoorbeeld voor de oranjetip, waarvan het vrouwtje op het eerste gezicht wel wat op een koolwitje lijkt. De geelgroen gemarmerde achtervleugels zorgen ervoor dat we deze soort toch goed kunnen onderscheiden. Het mannetje valt bovendien op door fel oranje vleugeltippen. De soort vliegt vooral op die plaatsen waar de voedselplanten van de rups, look zonder look en pinksterbloem, groeien Het grote koolwitje en het knollenwitje zijn veel algemener dan de oranjetipjes. Ook het klein geaderd witje en de citroenvlinder vliegen nog rond.
Pas in de tweede helft van mei begint de echte vlindertijd.
Er vliegen dan nog steeds veel witjes en citroenvlinders. Op de plaatsen waar de voedselplanten van de rupsen (hulst, klimop en vuilboom) groeien, dwarrelen boom blauwtjes rond. Ook de nacht vlinders zijn nu interessant. Soorten als de wat roze gekleurde lieveling en de gele, bruin gevlekte hagendoornvlinder komen s avonds op onze buitenverlichting af.
Hoera, de kippen mogen weer naar buiten. En worden dus weer echte scharrel kippen. Dat wil zeggen kippen die niet in een stal lopen te scharrelen.
In een stal met legbatterijen worden twintig of meer hennen per vierkante meter grondoppervlak gehouden. In een scharrelschuur maar zeven. De pluimveehouder raapt dus in een even grote stal bij de batterij meer eieren. Daar kan de hogere prijs van een scharrelei niet tegenop. Dit houdt veel boeren tegen om hun batterijstal om te bouwen in een scharrel schuur. Ook dat is dus natuurlijk niet de manier om scharrel kippen te houden. Zoals hier vaak in de Achterhoek lopen de kippen in een weide, en worden bij gevoerd in de stal waar zo nachts ook slapen. Echte scharrel kippen dus. Heerlijk toch? En leggen doen ze in de leghokken natuurlijk. En brengen dan even veel eieren op.
Laten wij allen bidden voor Nikki haar broer GUIDO Die op 03-07-2013 Is overleden. Hier bij een kaarsje Tot steun en kracht voor haar en haar Familie Dat hij moge rusten in vrede.
Blijf even stil staan bij mijn broers, Wim en Ben die aan de ziekte KANKER zijn over leden.
Viltig Kruiskruit schijnt
voor mensen niet giftig te zijn. Maar voor dieren (Paarden) zeer giftig.
Een pas geboren veulen.
De tijd is weer aangekomen dat je zulke mooie taferelen kunt zien.
Je blijft met lege handen achter Je zou zo graag nog willen zorgen De tijd van waken en van wachten Is voorbij en elke morgen Brengt nu een lege dag vol pijn Er rest alleen herinnering Aan in-gelukkig samen zijn
In de leegte staat zijn naam geschreven Komt alle goeds naar boven drijven Het aller diepste van zijn leven Zal altijd in ons midden blijven: Een dierbaar mens die in zijn eenvoud Zo vol betekenis kon zijn Gaf aan ons leven rijke inhoud.