ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
31-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdagavond
het hout is op zijn plaats ! mijn trots en zijn vrouwtje hebben flink doorgewerkt en allles is weer op zijn plooi ! ik heb wel een beetje geholpen ... een beetje ....
verder weer eens voor vrijwilligster gespeeld ; de vriendin met parkinson ( maar die het niet wil weten ) belde vanmorgen dat ze niet op kon , helemaal niet !  en dat ze de dokter had gebeld en medicijnen nodig had   ......
 gelijk er naar toe en alles bijgehaald , eten en medicijnen  , er op inpraten om toch maar naar 't ziekenhuis te gaan ...had geen zin , toen nog niet ....
ik ben nu nog even langs geweest en de dochters waren gekomen en  vinden het nodig dat ze wel naar de kliniek zou gaan   .....we zullen zien wat maandag zal geven ....             
ik hoop dat ze haar kunnen helpen , ze heeft zoveel pijn !! en momenteel helpt niets ...

Reageer (13)

30-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje moeilijk
't was een beetje moeilijk vandaag om op het net te geraken ! het wilde gewoon niet ! alles lijkt nu weer in orde te zijn , ja wij hebben ook soms van die momenten dat we niet meewillen , .... gisteren een ferme wandeling gemaakt en vandaag een kleintje , want er was weer eens een probleempje met een rolluik ....wilde gisterenavond niet naar beneden ..en met dat koude weer en vorst 's nachts is dat wel niet zo goed . dus de firma gebeld en ze zouden , als 't even kon , vandaag toch komen kijken !en ja kort na de middag zijn ze er dan geweest en 't was gewoon een brok steen die --door 't schokken van 't verkeer -- was los gekomen en klem zat en zo het rollement stoorde ! als vrouw allleen sta je toch wel dikwijls voor schut , want 't was ZO opgelost ! cuieus wat ik zal moeten betalen ... maar allé , 't is weer dik in orde !! ik merk dat ik heel dikwijls mijn ergernisjes spui op mijn blogje , zouden er meer mensen zijn die dit doen ? waarom eigenlijk niet ? zoals Wiely van de week schreef , die het niet wil lezen : ok , ik ben zoals ik ben en 't is een uitlaatklep , dat blogje ....en ik deel ook mijn goede momenten wel eens ...

Reageer (0)

29-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet veel ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen veel hummels heb ik niet , maar elk heeft een speciale betekenis ! zo kreeg ik dit meisje bij onze verloving , nu net 50 jaar geleden !bij de geboorte van mijn kinderen kreeg ik elke keer eentje , een ander is van toen we vijftien jaar getrouwd waren , eentje dat mijn schoonmoeder me gaf op mijn veertigste en eentje van oudste zus toen we vijfentwintig jaar samen waren ! allemaal heel speciale momenten uit ons leven , later werden ze héél duur en zei ik dat ze er geen meer mochten kopen , want de prijzen zijn niet meer in verhouding , maar ... mijn kinderen weten dat ze waardevol zijn , voor mij op emotioneel vlak en ; voor hen om te bewaren !


verder was het gisteren een lastige dag  : opkuisen van het snoeien  ( de snoeier is een zelfstandige tuinder ) en de uren zijn duur !  en met drie mensen  , anderhalve dag , ...enfin ik heb weer hout voor vele winters en , wat belangrijker is 't staat weer allemaal kort en de buren kunnen weer gerust zijn !
dat vind ik nu wel erg zie , als je met ze praat en vraagt " als er wat is , zeg het dan hé " , dan is er niets , komt die snoeier  gaan ze gelijk aan hem vertellen dat er WEL takken overhangen  !en dat ze dat liever niet hebben ! MENSEN : ze zijn zo ..... !!
maar nu staat alles keurig in 't gelid  , er hangt zelfs niets meer aan !

Reageer (0)

28-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hummel

Image Hosted by FotosOp.nl

dit is een van mijn hummels , en ik probeer nog steeds om twee foto's naast elkaar te zetten

Reageer (0)

27-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.drukke dag geweest .
gisterenavond  was heel gezellig en warm ! een beetje laat geworden ..en vandaag dan een bijzonder drukke dag geweest ----de snoeier voor de tuin is de hele dag in de weer geweest samen met zijn twee helpers .er is hopen brandhout gesnoeid en nog veel meer takken gehakseld --- ik moest alleen maar vanmorgen zeggen wat er wel weg mocht en niet ....en dat was af en toe een klein probleempje  ; wat ik zeer kort wilde --kon volgens hem niet en omgekeerd --maar we zijn het eens geworden , een beetje toegevingen  van beide kanten ! en alles is gekortwiekt  , alleen het hout moet nog gestapeld worden  , misschien doet mijn "trots " dat wel zaterdag  ?!
buurvrouw had ook een vraag : wou alles weg wat maar zou KUNNEN ietsje overhangen ! daar is dus ook voor gezorgd , want wie wil nu problemen voor een groen takje ? ik in ieder geval niet !!
goed , na de opkuis morgen  en het stapelen van het hout , ben ik tot het voorjaar gerust , mollen niet meegerekend dan .....
tussendoor gauw naar de bakker geweest , want ik had deze namiddag vrienden op nieuwjaarsvisite , en zonder taartje ? ook voor de mannen wat meegenomen  en koffie gebracht , vonden ze heel lief , zeiden ze , ze waren dat niet gewoon  , maar zeg nu zelf , 't is koud en ze werken hard en ik doe het graag  en ja ...waarom niet ...

zo  , iedereen nog warme groetjes ....

Reageer (0)

26-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi hé

Image and video hosting by TinyPic

een mooie foto gemaakt door mijn "trots"----hij is heel goed in 't maken van natuurfoto's ! en ik heb hem in een kader gezet !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.straks

berichtje gekregen van mijn glorie , 't vliegtuig zou op tijd zijn ! nog een beetje geduld dus en ik kan mijn kind weer omhelzen , want je weet het , voor moeders blijven ze "je kind " maar goed op zekere leeftijd vinden ze dat niet meer erg en hij is ook altijd blij mam weer even te zien , al spreken we elkaar meerdere keren in een week ! dank lieve mensen dat jullie met me meeleven , 't doet deugd , weet dat maar , want wanneer je kinderen zover weg zitten is het niet altijd simpel .... maar ik mag niet klagen ; rond 1920 gingen er veel kinderen naar bv Canada en die konden helemaal niet meer terug , in de meeste gevallen ! ik klaag dus niet , ben alleen HEEL blij vandaag !"

Reageer (0)

25-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag
het was een fijne zondag , eerst zoals elke zondagochtend mijn koffievisite , om wat bij te praten en ook omdat een van die vriendinnen , alleen is en graag op die manier contact houdt ,  met alleen bedoel ik dan , echt allleen , niet veel meer kunnen en niemand meer hebben  , soit , ik kan het niet uitleggen .
een telefoontje van de snoeier , hij komt dinsdag , best , want de lijsterbes is gisteren omgevallen , ligt klaar om in mootjes gehakt te worden !
en deze namiddag een droge wandeling gemaakt in Brugge ! niet  te geloven , maar er waren geen toeristen , de hele binnenstad was  van ons !! HEERLIJK !!
en morgenavond komt mijn "glorie "even langs om te eten  en wil graag hespenrolletjes met witloof en kaas , dat kennen ze in spanje niet !  zo zal het dus zijn  !
ik kijk uit naar morgen !

Reageer (0)

24-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gelukt !
wat een miserie , eer je wat kunt als je NIET meer ZO jong bent ! maar 't is gelukt , ik heb een plaatje boven aan mijn blog !!
één van mijn geliefde plekjes in het zuiden , waar ik dan mijn dagelijkse wandeling maak , langs de baai , hier bij eb !!
de kleine vissersbootjes liggen dan op het droge . de plaatselijke bevolking bestaat nog wel uit veel van die vissers die zelf hun eetmaaltje ophalen , vooral nu , met al die werkloosheid . in 't zuiden van spanje is het erger dan hier , en de werkloosuitkering is maximum 2 jaaren dan nog alleen voor mensen die jaren hebben gewerkt , vandaar dat er "waarschijnlijk" zoveel gestolen word.
toen ik daar met de kerst was , was er , in  een van de naburige dorpen , een diefstal gepleegd van vijf stieren uit de wei !! daar moet je toch voor materiaal hebben en kennis ! en veel helpers !!
de verdachten waren de zigeuners , maar die mannen hebben nog altijd  de mogelijkheid om zonder slachthuis  te slachten "oude wet" , zodat er niets kon bewezen worden !
daarom zijn er in 't zuiden al altijd tralies aan deuren en ramen  geweest en nu bij de nieuwe huizen ook poorten en hekkens om de straat af te sluiten , zoals die beveiligde sites in Amerika .
binnenkort zal je het hier ook wel zien , want ook in mijn dorp is er regelmatig een of meer inbraken ...
we leven blijkbaar in een rare tijd , inbreken tot daar nog , maar zoiets als gisteren in een creche door een 20 jarige ....dat begrijp ik niet ...

Reageer (0)

23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kader

een vriend is iemand die je verleden kent, in je toekomst gelooft en je vandaag accepteert zoals je bent .

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dank !

alle dank gaat naar Febe , die me zo goed heeft geholpen ! wat ben ik blij dat het me eindelijk is gelukt !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lettertype
het is niet te geloven hoeveel tijd ik daar nu heb ingestoken om alleen te proberen , een ander lettertype te gebruiken ...en ik ben nog niet aan een kader toe !maar 't schijnt te lukken !nu op naar de kader !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kader proberen
ik ben er door gebeten , dat het niet lukt zoals ik wil !

MENSEN HEBBEN TWEE WENSEN ; OUD WORDEN EN JONG BLIJVEN !

Reageer (0)

22-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet te geloven...
hoe stom kan je wel niet zijn ?

de hele namiddag heb ik geprobeerd , maar het enige dat lukte  staat er ! plus een nieuwe titel = grotere titel !
maar een plaatje onder de ondertitel ...noppens !

dan ben ik maar een paar blogs gaan bijlezen , want je zou er van op de zenuwen geraken  , en dat is niet goed voor ... ik wou oude vrouw schrijven , maar ga dat niet doen ...zo oud ben ik nog niet !

ik heb veel gelezen over Obama  , en de emancipatie van de vrouw  -- ja , dat gaat me ter harte !
ik ben beginnen werken in 1958 en toen begon de emancipatie eigenlijk pas  ---  je kon wel een eigen bank of postrekening hebben  , maar wanneer je trouwde moest je man wel tekenen dat je "jouw " rekening kon houden !  blijven werken kon je ook , maar bv . voor een zelfstandig beroep moest je toestemming van je man hebben  !
je kon als vrouw GEEN lening afsluiten en als je de bouwgrond voor je huis bezat , dan MOEST je die aan je man schenken bij de notaris en er nog voor betalen ook !
dit is niet zomaar uit de lucht gegrepen hoor , dit zijn de eigen ervaringen uit 1960 !

op politiek vlak ; de vrouwen zijn pas goed van start gekomen in B , half de jaren 60
en tot een paar jaar geleden NOOIT op eerste plaatsen  , zeg maar dat ze zich altijd lieten zetten , als vulsel ! vooral in de gemeenten , er moesten vrouwen op de lijsten komen  , maar weinig vrouwen waren echt geintereseerd , hogerop wel , zoals Detiége en Miet Smet en dochter Spaak , maar in de dorpen hebben we lang gewacht  ! en de mannen kraaien hier nog altijd victorie  , al hebben we nu een vrouwelijke schepen van cultuur !

't is aan 't beteren in de westhoek , maar traag  , zeer traag ....
ach  ja , 't ging eigenlijk over Obama   ,   ik ben PRO !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben weer aan 't sukkelen ....
ik probeer al een hele tijd om een blogtip te doen lukken , benieuwd of het inderdaad zo zal zijn !

Veel mensen zijn eenzaam, Het mag Maar kom je ze tegen, Zeg dan op z’n minst : “ dag “   van toon Hermans

Reageer (0)

21-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte
Brigitte was mijn 10000ste bezoeker  !!  niet te geloven hé , 10000 bezoekers in zo'n korte tijd !
natuurlijk heeft niet iedereen  interesse voor wat je schrijft of wat je bezighoudt , maar ze zijn er wel geweest ! EN aan sommige mensen heb je  je  zelfs een beetje gehecht , al ken je ze niet ! een blog is immers anoniem en voor velen een uitlaatklep !!

voor mij in ieder geval wel , ik vertel hier mooie en minder mooie momenten en herinneringen , noem ze mijmeringen  , maar ze zijn voor mij een uitlaatklep in  een soms eenzaam ,  "alleen gevoel ", leven !!

een paar bloggers zijn trouwe bezoekers , maar weten volgens mij niet eens waar je mee bezig bent , andere bloggers komen af en toe langs , maar weten WEL waar je over schrijft  en leven met je mee !!
deze mensen wil ik vandaag  DANK zeggen , ik waardeer de bemoedigende woorden  die ze me sturen in een zwak moment , echt , dat doet deugd !  en ik heb gezien en gevoeld dat er wel meer eenzame zielen zijn bij de bloggers !!

dit was wat ik even kwijt wilde .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wie ?
  WIE WORDT  ER MIJN 10000ste BEZOEKER  ?!                                     


171155fqplelrxvl.gifwil je een berichtje nalaten ?

Reageer (0)

20-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag schijnt het zonnetje !
ja , vandaag schijnt het zonnetje  , zowel in mijn hart als buiten dan  !
een van mijn kleinkinderen is jarig vandaag , en al ben ik er niet dichtbij  , in mijn gedachten zijn we wel samen ! nu is hij naar school maar straks bel ik hem op  , hij is het enige kleinkind waar ik  voor gezorgd heb toen hij baby en kleuter was  en dus het kind ,waar je gevoelsmatig de beste band mee hebt !! al is hij nu al één meter tachtig , hij blijft mijn "zoetje "en ik zijn "omaatje " !!

één van mijn blogbezoekers twijfelt er aan of er wel al tulpen zijn  -- ja hoor , ze zijn er zeker  !!zelfs hier in onze dorpswinkel ! al is dat niet zo maar een winkel , het is een prachtige bloemenzaak , waarvan  de eigenaar een leerling is van de grote VAN OST ! daniel van ost , die kunst maakt met bloemen en de kerk voor het prinselijk huwelijk versierde ! ja, die !! en ja onze dorpsjongen heeft eraan meegewerkt toen , aan dat versieren van de kerk in brussel !

en verder ...naar de markt geweest en bekenden gezien , waaronder een goede kennis die net haar laatste kanker behandeling heeft gekregen  ,  negen maanden hehandeling  , zeer zwaar geweest , maar ze kijkt er positief tegenaan  , ze is zo moedig !!
en een uitnodiging voor een klasse-reunie , maar daar ga ik nog even over nadenken !

Reageer (0)

19-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en mijn eerste tulpenboeket van 't jaar !

eerste tulpen
prachtig , toch de eerste tulpen , mijn voorkeursbloemen voor binnen dan , gekregen van mijn oudste en zijn vrouwtje , pure verwennerij !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente binnen !

uit de tuin


voor de kerst een paar takken binnen gehaald en
 nu is het net lente binnen !

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.



Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!