Angeltjes
04-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe francobelgen Vlamingen zien

 

Van een goede Vlaamse vriend (zijn er anderen ?) ontvingen wij een verbijsterend tekenverhaal dat in franstalige kringen de ronde doet over de toestand in Brussel en de Vlaamse overheersing. Het zijn gebeurtenissen die telkens verwijzen naar de Duitse bezetting. 

Mocht ik een franstalige zijn, ik zou een inspanning leveren, om wat nieuws te bedenken. Helaas, de mentale beperkingen van de franscouillons fnuiken elke vorm van ceativiteit. Dat merk je nog het best aan hun gebrek aan een eigen cultuur, artistieke prestaties of namen van enige betekenis, tenzij het handvolletje "steeds dezelfde drie of vier matige imitatoren van Franse cultuurdragers".

U moet wel langs een bruggetje toegang krijgen, want we konden de tekeningen niet afladen.  HIER klikken. Vervolgens nogmaals op de tekening zelf klikken, om ze te vergroten. Bon amusement !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in NL mislukt de formatie : Geert Wilders wil niet langer

 

Na het mislukken van het Nederlandse formatieberaad, reageerden onmiddellijk een aantal partijen en andere geïntresseerden in jobs, macht en subsidies. 

Cohen wil met VVD handen ineenslaan

 

PvdA-fractievoorzitter Job Cohen is blij met het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA over een rechts kabinet. Cohen zei vrijdag dat de VVD en PvdA als de twee grootste partijen nu moeten bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een nieuw kabinet.

„Ik kan mij heel goed voorstellen dat VVD en PvdA de handen ineenslaan en bekijken wat de mogelijkheden zijn”, aldus Cohen. De PvdA-leider erkende dat de verschillen tussen de programma's van de twee partijen groot zijn. Maar het gaat volgens hem wel om de twee grootste partijen in de Tweede Kamer sinds de verkiezingen van 9 juni. Sindsdien heeft de VVD 31 zetels en de PvdA dertig plekken in de Kamer.

VVD-fractieleider Mark Rutte heeft echter aangegeven dat hij zelf aan de slag wil met het schrijven van „een proeve van een regeerakkoord”, waarvan andere partijen kunnen zeggen of het een basis is om verder te onderhandelen. Cohen wilde hierop niet direct reageren.

De PvdA-leider zei dat hij niets uitsluit in politieke samenwerking. Wel heeft hij altijd duidelijk gemaakt een voorkeur te hebben voor een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks. Nadat onderhandelingen over deze combinatie waren mislukt in juli, zei Cohen weinig te voelen voor een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA. Volgens hem was toen niet te verwachten dat de VVD „anders erin zou staan” als CDA erbij kwam.

Cohen vond dat eerst een rechts kabinet onderzocht moest worden, omdat VVD en PVV de winnaars waren van de verkiezingen. Maar de PvdA-leider is duidelijk geen voorstander van deze combinatie. „Het zou een instabiele regering opleveren, die het land zou splijten.”

 

SP: stranden formatie zegen voor het land

 

De SP is blij met het stranden van de kabinetsformatie. „Een zegen voor het land”, aldus SP-leider Emile Roemer vrijdag. De formatie van een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV is mislukt, zo werd vrijdag bekend. De SP laat weten graag rond de tafel te gaan zitten met de PvdA, CDA en GroenLinks.

„Een regering die discriminatie gedoogt en daarnaast een keiharde bezuinigingsagenda wilde doorvoeren, is ons gelukkig bespaard gebleven. Wat mij betreft heeft Rutte zijn kans nu gehad. Het is tijd om te kijken naar een coalitie zonder de VVD”, aldus Roemer in een schriftelijke reactie.

 

Halsema opgelucht na mislukken formatie

 

Femke Halsema, fractieleider van GroenLinks, is opgelucht dat de formatiegesprekken tussen VVD, CDA en PVV vrijdag zijn gestrand. „Het is een grote opluchting dat er definitief geen rechts kabinet met gedoogsteun van de PVV komt”, aldus Halsema.

Want, stelt ze: „Dit kabinet had de tegenstellingen in Nederland alleen maar verder vergroot, terwijl in de grootste economische crisis in 80 jaar samenwerking vereist is. Ook tussen links en rechts.”

Halsema vindt nog steeds dat een paars-pluskabinet de „beste kans” is om Nederland erbovenop te helpen. In juli mislukten de gesprekken tussen VVD, PvdA, D66 en GroenLinks over deze coalitie nog. „GroenLinks is bereid om mee te werken aan een kabinet dat tegenstellingen in Nederland kan overbruggen en de hervormingen kan doorvoeren die het land nodig heeft.” Net als Mark Rutte (VVD) vindt ook Halsema dat er vaart moet worden gemaakt, omdat de formatie al zo lang duurt.

 

D66 wil Kamerdebat met informateur Opstelten

D66 wil dinsdag een debat in de Tweede Kamer met informateur Ivo Opstelten. D66-fractieleider Alexander Pechtold heeft het debat vrijdag direct aangevraagd nadat de formatie van een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV was mislukt.

Hij vindt het belangrijk om met het debat dit hoofdstuk van het formatieproces af te sluiten en van Opstelten te horen wat er in de afgelopen weken precies is gebeurd. Daardoor is het volgens Pechtold mogelijk de positie van PVV, CDA en VVD goed te duiden.

Volgens Pechtold zou het ook goed zijn als alle fractievoorzitters weer langsgaan bij koningin Beatrix om advies te geven wat er nu zou moeten gebeuren. Pechtold pleit ervoor een „onafhankelijk informateur” aan te stellen die de mogelijkheden onderzoekt om te komen tot een meerderheidscoalitie „die wel stabiel is”.

„Partijen hebben nu de verantwoordelijkheid om een volgende poging wel te doen slagen”, zei Pechtold. De opmerking van VVD-leider Mark Rutte dat hij nu een conceptregeerakkoord wil schrijven, noemde Pechtold „erg prematuur”.

 

 

SGP wil Rutte wel laten schrijven

 

De SGP vindt het jammer dat de partij niet in de gelegenheid wordt gesteld om een onderhandelingsresultaat van VVD, PVV en CDA te beoordelen. Nu de gesprekken tussen die partijen zijn gestrand, ziet SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij het wel zitten dat VVD-leider Mark Rutte een conceptregeerakkoord schrijft.

Andere partijen kunnen dan kijken of ze zich daar bij willen aansluiten. „Rutte heeft tot op heden steeds heel gewetensvol geopereerd. Dit is hem wel toe te vertrouwen”, aldus Van der Staaij.

 

Nederland Bekent Kleur is ’opgelucht'

 

Antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur is verheugd dat er geen kabinet met steun van de PVV komt. De organisatie zegt „opgelucht te zijn dat de extreem rechtse PVV daardoor geen invloed krijgt op de regering om haar discriminerende plannen te verwezenlijken.”

 

Landelijk Overleg Minderheden blij

Het Landelijk Overleg Minderheden (LOM) is „blij” met het mislukken van de formatie van een rechts kabinet. „We hebben liever een sociaal kabinet dat zijn verantwoordelijkheid neemt voor de toekomst van ons land. Door deelname van de PVV zou er een verdeling in de samenleving ontstaan”, aldus een woordvoerder

 

VNO-NCW betreurt vertraging

Het schrijven van een regeerakkoord door VVD-leider Rutte lijkt een verstandige keuze om de formatie voort te zetten, zegt VNO-NCW. De ondernemersorganisatie betreurt dat de vorming van een nieuw kabinet opnieuw is vertraagd, maar heeft inhoudelijk geen oordeel over het mislukken van de poging om een CDA-VVD kabinet te vormen.

VNO-NCW heeft van meet af aan gezegd met een oordeel te wachten tot de inhoud van een regeerakkoord bekend is, en dat is er niet gekomen.

 


03-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klare taal van Vlaams Belang !

 

PERSMEDEDELING VAN  VLAAMS BELANG

RIEN NE VA PLUS : TIJD VOOR PISTE VAN ORDELIJKE OPDELING

VLAAMS PARLEMENT MOET ZICH BERADEN OVER POLITIEKE TOESTAND


Opnieuw is het preformatieberaad afgesprongen. De mislukking toont aan dat de hoeraberichten die een paar weken geleden de wereld werden in gestuurd omtrent de bevoegdheden en de principes rond de herziening van de financieringswet niet meer dan gebakken lucht waren. De situatie zit muurvast. Zonder dat er nog maar gesproken is over de noodzakelijke besparing van 25 miljard euro, het justitie- en migratiebeleid, waar de tegenstellingen tussen noord en zuid even groot zijn.

Wie nu niet inziet dat de limieten van het Belgisch model al ver overschreden zijn, is ziende blind. “Rien ne va plus”, moet ook voor de objectieve waarnemer vandaag een realistische vaststelling zijn. Het is gewoon onmogelijk nog een Belgische regering te vormen die de weerspiegeling is van het verkiezingsresultaat in Vlaanderen en Wallonië.

Het Vlaams Belang roept de Vlaamse partijen op de onderhandelingen stop te zetten. In plaats van verder te strompelen naar een krakkemikkig akkoord dat opnieuw de kiemen van een volgend conflict in zich draagt, moet men nu resoluut het pad van de boedelscheiding - de ordelijke opdeling - bewandelen. Als zelfs vooraanstaande Franstaligen als Laurette Onkelinkx en Philippe Moureaux beweren geen vrees te hebben voor het scenario van de ordelijke opdeling, ziet het Vlaams Belang niet in waarom de Vlaamse partijen zouden aarzelen deze piste te bewandelen.

In dit kader vraagt het Vlaams Belang de dringende bijeenroeping van het Vlaams Parlement. Het is niet meer dan logisch dat, gezien de rol die minister-president Peeters speelt in de onderhandelingen, het Vlaams Parlement zich buigt over de huidige politieke toestand en de lijnen uitzet voor de toekomst van Vlaanderen.

Bruno Valkeniers      Joris Van Hauthem
Voorzitter Vlaams Belang     Woordvoerder Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we het nog mogen meemaken : Vlaanderen, onafhankelijk ?

 

De dames en heren sjacheraars waren terug bij mekaar. Laurette O. grimaste tegen de journalisten bij het binnenhuppelen van de vergadering : "Ca passe, ou sa craque". (het schuift door of het kraakt).

Intussen weten we van rond 17 uur dat de onderhandelingen afgesprongen zijn en dat Di Rupo naar de keuning is.  Die zal wat blij zijn, dat de NVA zich opgeofferd heeft, want dat wenste de intrigant uit Laken.  De Wever zal in Vlaanderen door velen toegejuicht worden en hijzelf zal opgelucht zijn dat hij de talrijke toegevingen die hij tot hiertoe gedaan had, niet moet verantwoorden tegenover zijn kiezers en achterban.

Het bewijs is geleverd dat het uitgesloten is in het land B overeenkomsten te sluiten tussen Vlamingen en Walen.  Er is slechts één duidelijke uitweg : akkoord gaan dat men enkel akkoord kan zijn over de scheiding.  Intussen kan het Vlaams  parlement in die zin een bindende uitspraak doen.

Gaan we dit nog mogen meemaken ?

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Joost : schepen Nezahat Namli (PS), huisjesmelkster ?

 

De burgemeester Jean Demannez van Sint Joost heeft de bevoegdheden van schepen Nezahat Tamli (PS ) inzake woningbeleid tijdelijk ontnomen.

De socialistische moslima wordt ervan beschuldigd panden te hebben verhuurd, die haar eigendom zijn en die zich in belabberde toestand bevinden. Zeg maar, huisjesmelkerij.

Mevrouw de schepen die eerst tot de liberale MR behoorde is overgestapt naar de PS, de partij van de Propere Smeergelden. In de Brusselse partijpolitieke krabbenmand gebeurt dat meer en zoals in Siciliaanse milieus, volgt er dan meestal een wraakoefening. Terecht of niet, in dit geval was het de liberaal Didier Gosuin, fractievoorzitter van het Brussels hoofdstedelijk parlement, die de moslima de bel aanbond. De burgemeester van Sint Joost kon niet anders dan optreden tegen zijn scabinale collega : "de bevoegdheden inzake woningbeleid van mevrouw Namli, worden voorlopig ingetrokken voor de tijd dat haar dossier in onderzoek is". 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange Wapper is uit de grond gekropen

 

Alsof het krakende verhaal over het verdriet van belgië nog niet genoeg stof tot roddelen biedt, komt dezer dagen het probleem van de Lange Wapper terug op tafel.

Burgemeester Slaapmans en zijn aanhang werden in het begin van het jaar koest gehouden met de belofte dat de optie voor tunnels in de plaats van de Wapperbrug zou overwogen worden, in zover die niet duurder zouden uitvallen.   Waarop een opgeluchte Slaapmans dankbaar boog voor Kris Peeters en aan Jan en alleman die het horen wilde, verkondigde, dat hij de garanties had dat tunnels goedkoper uitvallen.

Iedereen deed of hij blij was en gewonnen had. Ook de verliezers, onder wie Bart de Wee die als een braaf schaap in de stoet had meegelopen met een bordje "JA" voor de Lange Wapper ...

Zoals in onze optimistische familie altijd gezegd werd : "Eind goed, niemand tevreden". Want vandaag komt Kris Peeters op de proppen met cijfers die aantonen dat de tunnels 500 miljoen meer zullen kosten dan de brug. Bovendien zouden de tunnels pas klaar zijn tegen 2021 en de Lange Wapper tegen 2017. 

We gaan daar niet te veel op in, want uiteraard moeten nu al de drukkingsgroepen in Antwerpen eerst op straat komen en hun gal spuwen over Kris Peeters, Bart de Wever en iedereen die  minimaal 1000 euro op zijn spaarrekening heeft staan en een auto bezit. Zo gaat dat met de burgerdemocratie, die geleid wordt door enkele extreemlinkse figuren en een handvol simpele meelopers. De overige burgers moeten hun snater houden en betalen voor de megalomanie van links.

En Slaapmans ?  Die heeft weer eens bewezen dat hij niet betrouwbaar is.  Wat ons onverschillig laat, ware het niet dat de Antwerpse haven en de Vlaamse economie niet gebaat is met dergelijk figuur dat elke snelle oplossing in de weg staat.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi en Meedogenloos : wat gebeurt er met Mijnheer doktoor Kim ?

 

 
 
 
 
De succesvolle politica, mijnheer doktoor Kim, wordt bij haar terugkeer uit het exotische Thailand opgewacht door de directie van "Niemand Vermagert Alleen" en zij wordt gedwongen de firma te verlaten. Kim is onder invloed van de jetlag  en zij ondertekent haar ontslag. Zij wordt beschuldigd van allerlei verdachte handelingen in Bangkok maar daar is niets van aan : zij werd aldaar geflikt door malafide figuren. De directie is echter onverbiddelijk. "Niemand Vermagert Alleen" staat op het punt een grote deal af te sluiten met het machtige bedrijf "Propere Smeergelden" en iedereen moet van onbesproken gedrag zijn. Later zien we wel.
 
 
 
 
Eenmaal terug in haar Limburgse stulpje denkt mijnheer doktoor Kim met weemoed aan de snoepreisjes die zij destijds maakte naar het pittoreske Maastricht met haar geliefde patiënt Bas L. en dan vallen pas hare vele euri : dat afgedwongen ontslag is niet wettelijk. Er worden haar vele honderduizenden euri door de neus geboord  en alert zoals het een spoedarts past, schakelt zij een advocaat in, die de directie van "Niemand Vermagert Alleen"  aan de tand zal voelen. Mijn cliënt werd niet alleen in Thailand geflikt maar ook door de directie van "Niemand Vermagert Alleen" " laat de advocaat weten.  En als het wat meezit zal ook hij haar flikken. 
 
.
 
Wie echter uit het verhaal verdwenen schijnt is patiënt Bas L.  Waar vertoeft hij ?  Wat richt hij uit ?  Heeft hij nog rugklachten ?  Heeft "Niemand Vermagert Alleen" zijn grote deal afgesloten met "Propere Smeergelden" ?  Welke nieuwe weldoordachte acties onderneemt mijnheer doktoor Kim ?  Dat vernemen we volgende week. Wij leven met mijnheer doktoor Kim mee. Door ons zou zij niet geflikt worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggeplukt bij Le Camp des Saints

 

Uit een antwoord van Johan Sanctorum, gelezen bij onze vriend en collega Roeland van Walleghem van Le camp des Saints in Vlaanderen :

Mevrouw Chantal,

Hoezeer je ook je best doet om het partijprogramma van N-VA te citeren, de waarheid is deze:

"De onverzettelijkheid van Bart De Wever is ingegeven door schrik. Schrik voor zijn eigen radicale achterban en het Vlaams Belang.

Als ...
die wegvallen, dan plooit De Wever als een riet.

Alleen een sterk Vlaams radicalisme kan ons redden van het verdomde Belgische compromis, met als uitsmijter de “herfinanciering van Brussel”. Om al die Marokkaanse doppers en steuntrekkers, die PS stemmen, te blijven “financieren”."

Zo hoort u het ook eens van een ander.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quick : de islam ten dienste

 

 Eind vorig jaar zorgde de hamburgerketen Quick voor een bedenkelijke primeur: in Frankrijk werden acht hamburgerrestaurants geopend waar uitsluitend halalbereid voedsel wordt verkocht. Vlees afkomstig van ritueel geslachte dieren dus. ‘Onreine’ producten, zoals varkensvlees en alcohol, zijn er niet langer te verkrijgen.

Begin deze week heeft Quick de opening aangekondigd van liefst 14 extra halalvestigingen, en dat valt niet bij iedereen in goede aarde. Zo hebben enkele burgemeesters van de gemeenten waar binnenkort een ‘halalQuick’ zal neerstrijken hun bezorgdheid overgemaakt aan de directie van de hamburgerketen. Inmiddels hebben al enkele burgemeesters gerechtelijke stappen ondernomen tegen de halalvestigingen. De burgemeesters zijn unaniem: hamburgerrestaurants die uitsluitend halalvoedsel serveren, bezondigen zich aan discriminatie.

Meer er is meer: door het openen van dergelijke hamburgerrestaurants werkt Quick de islamisering immers nog verder in de hand. Voorlopig zijn er in Vlaanderen nog geen ‘halalQuicks’, maar van zodra daar sprake van zou zijn, zullen onze partij en de organisatie Steden Tegen Islamisering (STI) meteen in actie schieten.

Hoe men het ook noemt : discriminatie of Apartheid, stop met toegevingen aan de islamitische dictatuur.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zimbabwanen niet langer welkom in SA

 

Nu de Witmensen het niet meer voor het zeggen hebben zijn alle zwartmensen broederlijk welkom in het Utopia van Afrika. Zo wil men ons, racistische Belgen toch laten geloven, hier een berichtje gevonden op PowNews.
 
Suid-Afrika zal vanaf oudejaarsdag opnieuw beginnen met het uitzetten van Zimbabwanen. De speciale status die de Zimbabwanen nu hebben, wordt vanaf 31 december opgeheven, zo maakt de Suid-Afrikaanse regering vandaag bekend. Ze krijgen enkele maanden de tijd om hun papieren in orde te maken.

De regering staakte vorig jaar april de uitzettingen na een massale toestroom van Zimbabwanen vanwege de politieke instabiliteit en ingestorte economie in het land. De Suid-Afrikaanse regering is echter van mening dat de situatie in het buurland nu weer is gestabiliseerd. Momenteel bevinden zich in het land zo'n 2 miljoen Zimbabwanen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ramadan score

 

Ramadan 2010 Scorecard
 

Day 21

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All Other
Religions

Terror Attacks

149

1

Dead Bodies

631

1

 

Mogen wij uw aandacht vestigen op de score van "alle andere religies" ? Na 21 dagen is er 1 dodelijk slachtoffer gevallen tijdens een terroristische aanval.  Kardinaal Danneels heeft formeel ontkend dat hij hier iets van afweet. Integendeel zelfs : "Ik  heb nog aan Roger gezegd, ge moogt natuurlijk schieten, maar niet mikken".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige moslimstudenten tijdens de herexamens

 

 

Moslimjongeren combineren vasten met herexamens.

Nu de ramadan maand in augustus en september valt, hebben jonge moslims met herexamens het extra moeilijk.

Vier Limburgse studenten vertellen hoe het vasten hun studieschema beïnvloedt. Allemaal proberen ze de periode bewust te beleven tijdens de ‘blok’ met soms erg creatieve oplossingen. “De herexamens zijn geen excuus om niet te vasten. Bovendien heb je de kans om je studies voor te bereiden in de maand juli”, zegt de 20 jarige eerstejaarsstudent Yassin Ait Souss. Hij studeert politieke wetenschappen aan de VUB. “Vanaf 6 uur ’s morgens studeer ik tot 2 uur in de namiddag,’s avonds na het eten studeer ik dan verder.“ Met de ‘taraweeh’, de vrijwillige gebeden die rond 23 uur na het verplichte ‘Isha’ gebed samen in de moskee verricht worden, doet hij mee indien hij tijd heeft. “Morgen moet ik om 5 uur ’s morgens opstaan om mijn herexamen af te leggen in Brussel.”

Voldoende slapen

De 20-jarige Herolinda Elshanaj studeert Financiën en Verzekeringen aan de KHLim. “Ik sta ’s morgens niet op om te eten zoals vele moslims. Ik vind het belangrijk om minstens 8 tot 9 uur slaap te hebben per dag. Om 9 uur ’s morgens ga ik dan naar de bibliotheek om te studeren tot een uur of 5. Daar zie je ook andere studenten die deze moeilijke studieperiode moeten doorleven en dat stimuleert je. ’s Avonds tracht ik zoveel mogelijk fruit te eten en drink ik koffie om verder te kunnen studeren tot 2 uur in de nacht.”

Persoonlijke bezinning

“Concentratiestoornissen en vermoeidheid zijn problemen die vaak voorkomen”, zegt Funda Celebi. Zij is een laatstejaarsstudente Rechtspraktijk. Toch doet ze mee met de ramadan en ervaart ze het als een persoonlijke bezinning, waarbij ieder mens zijn grenzen ontdekt en verlegt. “Het gebrek aan voedsel hoeft geen hindernis te zijn, het vergt vaak een mentaal doorzettingsvermogen dat je als persoon sterker maakt.” Ook de 20-jarige Hamza Boufika doet mee met de ramadan. Hij studeert logistiek management. “Vasten hoort bij de islam en dit wil ik met genoegen nakomen. Wanneer je hebt gevast en bovendien je herexamens goed hebt afgelegd, gaat er niets boven het gevoel van tevredenheid dat je dan ervaart.”

Mentale steun

Zijn vriend Yassin Ait Souss gaat hiermee akkoord. “Vasten geeft me een mentale steun. Het feit dat ik God tevreden stel geeft me een goed gevoel. Ik kan er ook langer door studeren, want er zijn geen eetpauzes.” Hij staat wel op voor de maaltijd voor de ochtend. “Dan eet ik voldoende om me voor te bereiden op de dag die volgt.” “Vasten is ook een sociaal gebeuren”, zegt Elshanaj. “Zowel je vrienden als familie doen hieraan mee en dat maakt het een stuk makkelijker. ’s Avonds is er dan ook een aangename sfeer aan tafel.” Ook zij spreekt van een spirituele voldoening. “Ik ben blij dat ik een belangrijk deel van mijn godsdienst praktiseer. Daarnaast ervaar ik ook hoe anderen in arme landen kampen met honger.” Of ze moeilijkheden ondervindt tijdens de herexamens? “Neen, de energie die ik nodig heb, haal ik uit mijn geloof.”

Dit artikel werd gepubliceerd door MO*-online op 23/08/2010 (speciaal voor onze Lucky9)
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 23/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Kif Kif op 23/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg op 23/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Dilbeek Malcontenten op 23/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Maroc.nl op 23/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Al-Iemaan op 23/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Limburg Actueel op 23/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Gündem op 24/08/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuwslog.nl op 25/08/2010

En tenslotte ook bij Angeltes op 3 september 2010 als bewijs van ons diep respect voor deze prachtige gewoonte.  Hopelijk mogen de professoren rekening houden met uw heldhaftige houding en zonder u verder lastig te vallen, u laten overgaan. Het is hen geraden.

http://www.stampmedia.be/?p=10195

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag schatjes van me,

Vandaag heb ik geen rekening gehouden met jullie wensen.  Neen, vandaag laat ik een liedje horen louter en alleen omdat ik het zo schoon vind.  Egoïstisch?  Ik denk het niet; ik meen te weten dat ik met mijn hoogstpersoonlijke voorkeur voor dit lied niet alleen sta.  Misschien dat er meer vrouwen dan mannen voor warm lopen – toen het uitgebracht werd in 1965 vielen de meisjes bij bosjes flauw toen dit nummer gezongen werd… door Paul McCartney van de Beatles.  Oh ja, de titel is Yesterday.  Het kreeg volgens het Guinness Book of Records in de loop der jaren de meeste interpretaties ooit door andere zangers: er zouden meer dan 3000 andere versies opgenomen zijn.  Yesterday werd volgens een BBC Radio 2-enquête verkozen tot het beste nummer van de 20ste eeuw.  

Het was een hele omwenteling in het werk van de Beatles: het eerste nummer dat door één zanger gezongen werd en dat slechts begeleid werd door snaarinstrumenten.  De groep was in het begin helemaal niet enthousiast; het mocht zelfs niet als een single uitgebracht worden.  Pas toen het deel uitmaakte van hun elpee Help en toen Paul McCartney, die het nummer alleen geschreven had, ermee akkoord ging dat John Lennon als mede-auteur op de hoes stond, hadden ze er vrede mee.  Zo zie je maar: jaloezie en nijd waarvan wij geen weet van hadden.  Ik geef jullie ook nog de tekst mee – mochten jullie het stilletjes willen meezingen…


Yesterday, all my troubles seemed so far away,
now it looks as though they're here to stay,
Oh, I believe in yesterday

Suddenly, I'm not half the man I used to be
There's a shadow hanging over me
oh, yesterday came suddenly

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday

Why she had to go I don't know, she wouldn't say
I said something wrong, now I long for yesterday

Yesterday, love was such an easy game to play
Now I need a place to hide away
oh, I believe in yesterday,
Mm mm mm mm mm.

 

Wie had ooit kunnen denken dat dit jong ventje met zijn verlegen oogopslag het tot Sir Paul zou schoppen?

Dromerige groetjes van Lolita

 


02-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victor Borge

 

Victor Borge verklaart zich voorstander van het vermelden van leestekens bij het spreken. U hoeft geen expert Engels te zijn om zijn voordracht te volgen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vreemd verhaal lekt uit inzake de formatie

 

12:15 Het was voor de meeste partijen een verrassing dat koning Albert de preformateur zondag kon overhalen om zijn opdracht voort te zetten. Wat daarna gebeurde, was vrij hallucinant. Dat schrijft De Tijd.

Het paleis had zondag toen Di Rupo op bezoek kwam een plan klaar met de gevestigde orde in de Belgische financiële wereld. VBO-voorzitter Thomas Leysen zou samen met een aantal banken argumenten hebben verzameld tegen een verregaande overheveling van de personenbelastingen en vennootschapsbelasting. Dat is immers wat de N-VA en CD&V willen bij een herziening van de financieringswet.

Isolatie

Het scenario was dat de CD&V zodanig onder druk zou worden gezet dat de N-VA helemaal geïsoleerd zou geraken. Maar ACV-voorzitter Luc Cortebeeck had er geen zin in. Bovendien gaven Unizo, de Boerenbond en Voka een tegengesteld signaal: ze wilden wel een stevige hervorming van de financieringswet.

De Open VLD, die de geïsoleerde N-VA dan zou vervangen, ging ook niet mee in de plannen van het paleis. Integendeel, de partij gaf openlijk de steun aan N-VA en CD&V.

Muurvast

De gevolgen waren niet te overzien. Di Rupo hield maandag nog een persconferentie, met nog altijd als doel om de N-VA te isoleren, waarop De Wever in de tegenaanval ging. Een enorme vertrouwensbreuk was een feit en alles kwam muurvast te zitten.

De Wever zou ondertussen opnieuw willen praten met Di Rupo, maar de preformateur, gefrustreerd met de gang van zaken, zou dit geweigerd hebben. De liberalen hebben ondertussen een eigen plan opgezet.

Reynders

Woensdag bood MR-kopman Didier Reynders alvast een verregaande staatshervorming aan. "We moeten praten over wat we nog samen willen doen, wat een betere methode is dan die van Di Rupo", gaf Reynders mee. Nog geen week geleden haalde diezelfde Reynders nog uit naar de PSen het cdH, omdat die veel te veel toegevingen deden aan de Vlamingen.

De N-VA wil ook dat de liberalen er zouden worden bijgehaald, vooral om straks niet opgesloten te zitten in een ultralinkse regering. Maar de N-VA wil Di Rupo nu niet tegen de schenen stampen, want ze kunnen sowieso niet voorbij de PS. De Wever & co laten het initiatief dan ook aan de preformateur die nu wel twee keer zal nadenken om in zee te stappen met paleis.

@ Het Belang van Limburg

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar heb je Napoleon de Gucht terug

 

Karel De Gucht wijt de impasse in de preformatie aan een gebrek aan begrip tussen beide landsdelen. Volgens de Europese Commissaris van Open Vld kunnen de Waalse politici maar geen juiste inschatting maken van wat er zich in Vlaanderen afspeelt. Omgekeerd is dat ook zo, meent hij.

In de regering van Nonkel Kruk I heeft Napoleon nog een tijdje minister van Buza gespeeld. Toen reisde hij de wereld af om iedereen de les te spellen.  Bush moest bij Blair informeren wie die irritante betweter naast hem was tijdens een G8 ontmoeting.  Dat ging toen over Guynokkio. Ook De Gucht trok de planeet rond om overal zijn wijsheden uit te kramen bij regeringsleiders, die zich verbaasd afvroegen : "Maar wie is  dat boze ventje ?" De twee vertegenwoordigers van het meest onbestuurbare land uit het universum, trokken de wijde wereld rond als charlatans met flesjes wonderolie. Onvoorstelbare kerels !

Het enige wat Napoleon ietwat behoorlijk heeft aangepakt, was Congo : daar kwam voor de eerste keer een belgische politicus aan de kokosbomen schudden. Toen De Gucht Europees Volkscommissaris werd, kwam Tjeef Van Ackere als zijn opvolger op zijn knieën vergiffenis vragen aan Kabila. De belgische geloofwaardigheid werd direct omhooggekrikt.

Ten tijde van regeringsonderhandelingen in het land B waar Napoleon aan deelnam,  was er van 's morgens tot 's avonds ruzie. Niet per se met andere partijen, maar ook intern binnen de Open-VLD.  Napoleon maakt herrie met iedereen.

Als het over het maken van juiste inschattingen gaat, is De Gucht vooral gespecialiseerd in het verkopen van aandelen op het geschikte ogenblik. Voor de rest is het aangenaam dat hij iets van zich laat horen, zo kunnen wij weer eens gal spuwen. Toedeloe, mijnheer de Volkscommissaris !

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Geen KO !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Veel liever 'n korte chaos dan definitief K.O.

Dat de normalisering ook pakken geld gaat kosten waarvoor alle Vlamingen allemaal de tering naar de nering zullen moeten zetten dat spreekt voor zich.

Gelukkig weten ze dan tenminste waarvoor ze dat doen, en zijn ze ook zeker van het resultaat van hun offer. Geen chantages meer, geen geld meer dumpen in bodemloze putten, geen laster meer slikken of sabotage lijdzaam ondergaan.

Maar na een periode van circa 25 jaar wel een degelijke infrastructuur bezitten, alsook genieten van veiligheid en rechtvaardigheid voor iedereen die zich binnen "de perimeter" aan de regels houdt en zich fatsoenlijk gedraagt. Kortom wat allemaal normaal is als men er als Vlaming voor betaald heeft.

Te veel generaties zijn bij de neus genomen en aan de oren getrokken omdat ze niets verkeerds deden. Dat moet nu maar eens definitief gedaan zijn. Géén K.O.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamisering van Parijs

 

Video van :  www.vladtepesblog.com

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bende van Karim de Lichte ?

 

Onderstaand artikel uit het Nieuwsblad van vandaag is een fraai staaltje van ongehoorde politieke lafheid.  Wij vinden dit schokkend en gemeen. Of het nu om Vlaams Belang of een andere partij gaat, is niet relevant.  Een mandataris die zijn partij verlaat en zijn zetels meepakt, is een dief en een verrader. In het geval van Van Overmeire telt dit zelfs dubbel : de clown had getekend dat hij zijn zetel zou afstaan.

Steve Herman, de voorzitter van Vlaams Belang Aalst, wil dat Karim Van Overmeire zijn zetel in de gemeenteraad teruggeeft nu hij de partij verlaten heeft. ‘Ieder gemeenteraadslid, ook Karim Van Overmeire, heeft bij het begin van deze beleidsperiode een document ondertekend dat stelt dat de zetel van iemand die de partij verlaat aan het Vlaams Belang toekomt. Ik hoop nu dat Van Overmeire het politieke fatsoen heeft om zijn eigen stellingname en handtekening te honoreren', zegt Herman.
Van Overmeire bevestigt het bestaan van het document. ‘Maar ik ben niet van plan mijn zitje terug te geven. Als ik dat doe, word ik politiek uitgeschakeld. Het is trouwens ongebruikelijk om een zetel terug te geven. Deze bittere reactie van het Vlaams Belang typeert de slechte sfeer in de partij. Het was mijn bedoeling in vriendschap uit elkaar te gaan.'

Jens Van der Kelen, de verantwoordelijke voor de jongerenwerking van Vlaams Belang in Aalst, volgt Karim Van Overmeire naar zijn nieuwe partij. De nieuwe beweging van Van Overmeire wil bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 een beleidspartij worden. Volgens Van der Kelen is de kans daarop groter bij Van Overmeires partij dan bij het VB. ‘De problemen aankaarten is prima, maar de mensen willen ook oplossingen. Die kunnen er pas komen wanneer je bereid bent om bruggen te slaan en bondgenoten te zoeken. In 2012 wordt het alles of niks.'

Op 6 september stelt Karim Van Overmeire zijn partij voor. Is er al een naam ? "Eigen zak eerst ?"  "Rommel en Frommel ?"  Ikke en dan nog eens Ikke", en speciaal geschikt voor Aalst :  "De bende van Karim de lichte ".

Mocht iemand er aan twijfelen : van dat soort huichelaars walgen wij.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verwrongen gelijk van de Standaard

 

Nadat gisteren met bombarie door de Vlaamse zelfbenoemde kwaliteitskrant werd aangekondigd dat de christen-democraten van Nederland uit het regeringsoverleg waren gestapt, bleek direct dat dit bericht een kwakkel was.

Er deden zich interne strubbelingen voor met één onderhandelaar, Ab Klink,  die de PVV van Geert Wilders niet kan luchten. En verder zijn er 2 dissidenten binnen de CDA-fractie.  De Standaard verkeert nog steeds in de illusie dat de lezers alles slikken en geen weet hebben dat op internet alle Nederlandse kranten rechtstreeks kunnen geraadpleegd worden. Alhoewel op de Nederlandse redacties het links-naiëve denken de toon voert, wordt er nog wel aan journalistiek gedaan en wordt de waarheid niet op maat geknipt van de eigen verlangens.

De voorbije nacht is het CDA er in geslaagd de rangen te sluiten en zal verder onderhandeld worden met de liberale VVD en de PVV over een te vormen regering. De Telegraaf meldt het volgende :

„Ik ben heel blij dat we dit eensgezind, alle 21, hebben kunnen bereiken na moeilijke dagen”, aldus Verhagen. De fractie wacht nu de resultaten van de onderhandelingen af. Ab Klink, naast Verhagen de afgelopen tijd onderhandelaar namens het CDA, wordt aan de formatietafel vervangen door Ank Bijleveld, fractiegenote en demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken.

En wat bloklettert vanmorgen de Standaard ? CDA-onderhandelaar Klink haakt definitief af 

Een ondergeschikt feit wordt verheven tot hoofdzaak om vooral niet te moeten erkennen, dat het CDA de onderhandelingen verder zet. Kwaliteitskrant ?




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!