Angeltjes
30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. IJLNIEUWS : Lega Nord palmt Venetië in

 

 

In de regio Veneto (met Venetië als hoofdplaats) wint de Lega Nord op een overtuigende wijze met 60% ! Andere uitslagen volgen later. De stad Venetië wordt tot hiertoe bestuurd door een communistische burgemeester. Deze blijft normaal in functie tot bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Volgens de eerste uitslagen blijkt overal in Noord-Italië de Lega Nord verrassend goede resultaten te boeken.

De kandidaat van rechts, Luca Zaia van de Lega Nord behaalde 60% van de stemmen, zijn partij (de Lega) bereikte 36%

http://corrieredelveneto.corriere.it/veneto/notizie/politica/elezioni2010/notizie/proiezioni-regionali-1602740382167.shtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de Lega Nord

 

Venetië hult zich in de kleuren van de Lega Nord. De stad wordt nog steeds bestuurd door de communist Cacciari

Lega Nord, de partij van Umberto Bossi die eind jaren tachtig in Italië werd opgericht als protestbeweging tegen het machtsmisbruik van de op Rome gerichte politieke partijen, is momenteel de trouwste bondgenoot van minister-president Silvio Berlusconi in de regering. Bij de recente Europese verkiezingen behaalde de partij meer dan tien procent van de stemmen ten opzichte van nog geen vier procent in 2001. Verwacht wordt dat de partij ook bij de regionale verkiezingen van 28 en 29 maart een forse winst zal behalen.

Het is nog maar een kwestie van aftellen: op de avond van 29 maart, de tweede dag van de regionale verkiezingen in Italië, zal de "populistische en xenofobe" partij Lega Nord de scepter over de regio Venetië zwaaien. Dat is een unicum voor deze formatie die 25 jaar geleden is ontstaan onder de spottende blikken van de gevestigde politici, maar die tegenwoordig in 350 gemeenten en veertien provincies ten noorden van de rivier de Po de touwtjes in handen heeft.

De opiniepeilingen geven de rechtse alliantie van Il Popolo della Libertà en Lega Nord onder leiding van de minister van Landbouw, Luca Zaia, tussen de tien en twaalf punten voorsprong op de centrumlinkse tegenstander. "Ik zit in de positie van een voetbalteam dat met 5-0 voor staat. Mijn grootste zorg is om geen fouten te maken", aldus de minister vanuit zijn auto waarin hij die dag van zijn geboortestad Conegliano in de provincie Treviso naar Padua rijdt waar hij zal deelnemen aan een debat.

Hoe ziet zijn verkiezingscampagne eruit? Zaia besteedt hier maximaal twee dagen per week aan en nooit op zondag, want, zo zegt hij: "De familie is heilig." En niet te vergeten zijn paarden waar hij graag zijn vrije tijd mee doorbrengt. Meetings en handen schudden zijn niet echt aan hem besteed, want in Noord-Italië kent iedereen Lega Nord wel. De partij heeft hier stelselmatig voet aan de grond gekregen door een eenvoudige en doeltreffende leuze te voeren (‘het noorden eerst’) en door alles te verwerpen waardoor de noordelijke identiteit in gevaar zou kunnen komen.
 

De boerenpummels uit het Zuiden
 

Velen kunnen zich vinden in de partij: duizenden kleine ondernemers zijn het zat om hoge belastinggelden te betalen die vervolgens “over de balk worden gesmeten” om de 'terroni' ('de boerenpummels uit het zuiden') te hulp te schieten, hun werknemers vrezen dat hun baantjes door immigranten worden ingepikt, de boeren en wijnbouwers zijn woedend over de wirwar van pietluttige regeltjes uit Brussel en de ambachtslieden maken zich zorgen om de concurrentie uit China en de opkomende landen. Bij elke verkiezing slaagt Lega Nord erin om eerst links te verpletteren om vervolgens de strijd aan te binden met – en soms zelfs te winnen van – haar bondgenoot, de rechtse volkspartij Il Popolo della Libertà. “Dit is het Zaia-land,” roept een aanhanger van de minister enthousiast uit.

De 43-jarige Zaia – met een glad achterover gekamd kapsel en een zeer nauwsluitend zwart maatkostuum – vertegenwoordigt de nieuwe generatie van Lega Nord. Alleen een groene pochet (de symbolische kleur van de partij) die discreet uit zijn borstzak steekt verraadt tot welke partij hij behoort. De xenofobe discussies die de identiteit van de partij vormen, de immigranten “die terug in zee gegooid” moeten worden, “de minaretten die de schitterende landschappen van Venetië ontsieren” of de beledigingen aan het adres van de kardinaal van Milaan die als “imam” wordt bestempeld omdat hij oproept immigranten te verwelkomen, laat hij aan anderen over. Je zult hem ook niet betrappen op het zingen van het volkslied, het stimuleren van het invoeren van 'burgerwachten' of het ondersteunen van operaties om illegalen te verklikken. Althans niet openlijk.

Meedogenloos

Hij heeft zijn positie van minister van Landbouw aangewend om zich op te werpen als voorvechter van 'de identiteit'. Doordat zijn discours politiek correcter is en hij in discussies niet meedogenloos de vloer aanveegt met de ander – een methode waarvan de andere drie ministers van Lega Nord in het parlement zich wel bedienen – heeft hij een doeltreffende campagne kunnen voeren om in Venetië gemaakte producten te promoten.


"De traditionele thema's van de Lega Nord als de strijd tegen immigratie en veiligheid zijn subthema’s van het overkoepelende thema van de regionale identiteit,”
legt politicoloog Stefano Bruno Galli uit. ”Deze problematiek is algemener en kan de goedkeuring van extreemrechts tot extreemlinks wegdragen. Lega Nord heeft als eerste ingezien dat het einde van het ideologieëntijdperk en de crisis van de centrale staat tot een regionalisering van de politiek heeft geleid. Stapje voor stapje is de partij een territoriale beweging geworden waarin lokale belangen worden gebundeld.”
Ilvo Diamanti, professor in de politicologie aan de Universiteit van Urbino benadrukt dat “Lega Nord erin is geslaagd een debat aan te zwengelen waarin veiligheid op regionaal niveau en het behoud van tradities een veilige haven lijken tegenover de boze buitenwereld.”
 

De buitenwereld de rug niet toekeren

Op de website van Zaia wordt te pas en te onpas van deze thematiek gebruik gemaakt. “Venetië eerst” valt al meteen na de eerste klik te lezen. Wat gaat hij als eerste doen als hij gouverneur is? “Meteen een federalistisch stelsel invoeren. We kunnen bogen op duizend jaar geschiedenis en we zijn er nu klaar voor om de proeftuin van de autonomie te worden. Wij zijn opgewassen tegen nieuwe uitdagingen op het gebied van onderwijs, water en energie,” aldus Zaia waarbij hij benadrukt dat “de regio negentig miljard euro belasting aan de staat betaalt, maar hier vrijwel niets van terugziet.”

Keert de partij de buitenwereld boos de rug toe? “Absoluut niet,” verzekert de minister. “Wij trekken ons zeker niet in onszelf terug. We moeten ‘glocal’ zijn: ‘global’ en ‘local’.” En zijn de immigranten nu beter of slechter af met Luca Zaia als voorzitter van de regio? “Ik ben niet tegen immigranten, maar tegen getto’s. Trouwens, zelfs de kerk heeft ingezien dat wij beste kerels zijn.”

Bron : presseurop.eu

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam achterna

 

In de Amerikaanse staat Michigan zijn negen leden van een christelijk-fundamentalistische antiregeringsmilitie beschuldigd van terrorisme. Een van de vijf punten van aanklacht is "de poging om massavernietigingswapens te gebruiken".

Volgens het ministerie van Justitie zouden ze meermaals van plan zijn geweest een politieagent om te brengen, om nadien op diens begrafenis met explosieven nog veel meer ordehandhavers te doden.

Apocalyps
De beklaagden - acht mannen en een vrouw - zijn afkomstig uit de staten Michigan, Ohio en Indiana. Ze zouden sinds augustus 2008 deel uitmaken van een militie met de naam 'Hutaree' die de gewelddadige strijd tegen de staat propageert. 'Hutaree' zegt op haar website "zich voor te bereiden op de eindstrijd (de Bijbelse apocalyps, nvdr) om het getuigenis van Jezus christus levend te houden". Het logo van de groep is een kruis met daarop de letters CCR, wat staat voor Christian Colonial Republic.
 
Meer extremisten
Uit een recent rapport van het Southern Poverty Law Center blijkt dat het aantal extremistische antistaatsgroepen in de VS exponentieel toeneemt. Vorig jaar is hun aantal verdrievoudigd: van 149 tot 512. (dpa/sam)

@ Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tendentieus wereldnieuws bij de 0000

 

We schreven vorige week een stukje over de verontwaardiging in de Vlaamse media met 0000 als kopman, omdat bij enkele Democratische politici de ruiten waren uitgegooid. Zo'n schanddaden halen het televisienieuws : Democraten zijn "goedmenschen", daar blijf je af met je fascistische tengels. Dat was de achterliggende boodschap bij het wereldnieuws over een vernielde ruit.

We schreven toen, dat na de overwinning van Hoessein Obama, gedurende maanden een heksenjacht gewoed heeft op Republikeinen die zich afgezet hadden tegen de Democratische kandidaat. Daar werd nooit met één letter naar verwezen in de Vlaamse regimemedia. Dat was normaal : "slechtmenschen"  verdienen een slechte behandeling.

Vandaag vinden we dit bericht (uitzonderlijk !) bij Vandaag.be :

De Amerikaan Norman Leboon wordt ervan verdacht de Republikeinse volksvertegenwoordiger Eric Cantor met de dood te hebben bedreigd. Leboon verspreidde in maart een video via YouTube waarin hij Cantor en zijn familie bedreigde. Het gerecht neemt dergelijke dreigingen zeer ernstig, laat een woordvoerder weten.

Aangezien dit geen wereldnieuws is, komt het uiteraard niet ter sprake.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoofddoek, herkenningssymbool prostituees

 

Muazzez Cig

Volgens Muazzez Ilmiye Cig ligt de oorsprong van de islamitische hoofddoek bij Soemerische prostituees. De Turkse archeologe stoelt haar bewering op historisch onderzoek. Daaruit zou blijken dat het dragen van de hoofddoek uit de cultuur van de SoemeriÌrs stamt. Zo’n 5000 jaar geleden droegen prostituees daar in tempels een hoofddoek.

Je kunt wel raden dat de uitlatingen van de 92-jarige vrouw in Turkije als de spreekwoordelijke rode lap op de stier werden onthaald. Een advocaat uit Izmir legde prompt een klacht neer, maar de rechter sprak deze week de vrouw vrij. Er valt soms ook goed nieuws te rapen in Turkije.

De kranige oude tante moest naar eigen zeggen ontzettend lachen toen ze ontdekte waar het gebruik van de hoofddoek vandaan kwam. “Je moet dat aan de mensen vertellen in Nederland”, zegt ze in NRC-Handelsblad. “Het symbool van islamitische eerbaarheid komt uit de wereld van de prostitutie”. “Je zou je schamen je hoofd te bedekken als je eens wist waar dat gebruik vandaan kwam”, schrijft ze in een boek en zegt ze tegen jonge moslimvrouwen en -meisjes.

In de ogen van Cig werd de hoofddoek dus niet gebruikt om “de eer van de vrouw te beschermen” maar als een herkenningsmiddel voor prostituees. De archeologe maakte de Turkse revolutie van AtatØrk nog mee. Het Arabische schrift werd afgeschaft en AtatØrk maakte komaf met de strenge kledingsvoorschriften van de islam. Jongens en meisjes gingen samen naar school en op klasfoto’s uit die tijd is geen hoofddoek of niqaab te bekennen.

“Het zijn mannen die vrouwen vandaag dwingen om een hoofddoek te dragen”.Muazzez Cig maakt zich dan ook zorgen over de dreigende islamisering van Turkije. Premier Erdogan heeft een voorgeschiedenis als fundamentalistische hardliner en zijn regering heeft zich naar eigen zeggen tot doel gesteld “de godsdienst te redden”.

Cig schreef een brief aan de vrouw van de premier. “Ik droomde dat ik van de trappen afliep van het mausoleum van AtatØrk in Ankara. Ik zag de premier met zijn echtgenote omhoog lopen. De echtgenote was modern, zonder hoofddoek. Zou het niet fantastisch zijn, als U die echtgenote was?” Cig wacht nog altijd op een antwoord. Volgens de oppositie zit de hoofddoek op het hoofd van mevrouw Erdogan gelijmd.

En dàt Turkije willen wij dan kost wat kost Europa binnenloodsen ?

Bron : onbekend


29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leonard maakt kennis met Kuregem.

 

Anderlecht - Aartsbisschop André-Joseph Léonard mag dan nog niet verblijven in Kuregem, hij maakte wél al kennis met het ruige karakter van de buurt rond het Zuidstation. Afgelopen dinsdag werd de Belgische kerkleider er bestolen.

"De aartsbisschop vertelde me enkele dagen geleden dat hij in de buurt al bestolen is," vertelde Jan Claes, pastoor van Kuregem en deken van Brussel West maandagochtend op FM Brussel. "Hij excuseerde zich dat hij ongeschoren op een vergadering verscheen. Bleek dat men zijn valiesje met onder meer zijn scheergerief en leesbril had gestolen. Hij heeft dus al kennis gemaakt met de buurt."

"Afgelopen dinsdag is de aartsbisschop bestolen bij het Zuidstation," bevestigt woordvoerder Eric De Beukelaer aan brusselnieuws.be. "Hij werd afgehaald met de auto. Terwijl iemand de weg kwam vragen, is de koffer uit de auto gehaald. Monseigneur Léonard heeft er zelfs niets van gemerkt."

Kuregem staat bekend als een probleemwijk. Het is een buurt met veel armoede en werkloosheid. "De toekomstige residentie ligt vlakbij het Zuidstation in een uithoek van Kuregem," verduidelijkt de pastoor. "Het is een beetje een verlaten en dus toch wel gevaarlijke buurt. Het ontbreekt er aan sociale controle."

De aartsbisschop van Mechelen-Brussel vertoeft hoofdzakelijk in Mechelen maar krijgt eind dit jaar een tweede residentie in Kuregem. "Dat is niet de keuze van de aartsbisschop maar hij heeft de keuze wel bevestigd en dat is een positieve zaak," vindt de plaatselijke pastoor. "Hij heeft me verteld dat hij graag twee, drie dagen per week in Brussel tussen de mensen wil wonen."

De keuze voor het pand in Kuregem viel bijna drie jaar geleden, dus lang voor Léonard aartsbisschop werd. De komst naar Kuregem is dus zeker geen statement van de kersverse kardinaal.

"Het is bijna drie jaar geleden beslist dat de aartsbisschop een tweede residentie zou krijgen in Brussel," zegt Claes. "Daartoe is destijds een oud schoolgebouw aangekocht door het aartsbisdom."

@ Brussel Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vive le roi ! Weg met de keuning !

 

Een peiling van De Standaard bevestigt de trend die zich al enkele jaren aftekent. Terwijl het Belgische koningshuis in Wallonië en Brussel nog op vrij veel steun kan rekenen (pakweg bij drie kwart van de bevolking), brokkelt die steun in Vlaanderen steeds verder af. Net iets meer dan de helft van de Vlamingen is voor het behoud van de monarchie.

“Het kan verkeren”, schrijft Guy Tegenbos, die - fijntjes maar niet met zoveel woorden - verwijst naar de Koningskwestie waarbij de Franstaligen met brutaal straatgeweld hun wil oplegden aan de Vlaamse meerderheid en het voortbestaan van België op de helling zetten. “Een halve eeuw geleden waren de Franstaligen republikeins en de Vlamingen koningsgezind. Vandaag wil driekwart van de Franstaligen het behoud van het koningshuis en amper de helft van de Vlamingen.”

Meer en meer Vlamingen pleiten voor het afbouwen van de politieke macht en invloed van de koning. Ook wat dat betreft is het plaatje in Franstalig België totaal anders: 31 procent van de Brusselaars en 42 procent van de Walen vindt dat de koning meer te zeggen moet krijgen. Het aantal Vlamingen dat een monarchie niet langer nodig vindt, is dubbel zo groot als in Franstalig België.

Dat de koning in Franstalig België nog zoveel steun krijgt, is – zoals Guy Tegenbos terecht opmerkt – “een uiting van de verlatingsangst van de Franstaligen”: “Zij zien de koning als een dam tegen de – door hùn politici uitgelokte – splitsingsneigingen van de Vlamingen.”

Volgens Guy Tegenbos is het niet wenselijk dat de koning zich – bijvoorbeeld bij de regeringsvorming – mengt in de politieke strijd of machtsverhoudingen. Hij pleit dan ook voor een zuiver protocollaire functie: “de politieke rol van de koning moet weg.” Maar we zien dat nog niet direct gebeuren. Net omdat de Franstaligen dat niet willen. Voor hen staat de koning immers garant voor het Belgische status-quo. Of hoe het ‘cement van de natie’ stilaan een communautaire splijtzwam is geworden.

Voor alle duidelijkheid: het Vlaams Belang ziet geen heil in een ‘bloempotfunctie’ voor de koning. Een erfelijke monarchie is niet te verzoenen met democratie. “Geen koning en geen koninkrijk”, schrijft voorzitter Bruno Valkeniers in zijn recente column, waar hij nog eens de puntjes op de ‘i’zet.

Het Vlaams Belang is – ook dat onderscheid ons van de brave jongens van de N-VA – een radicale Vlaamse en republikeinse partij. 
  

VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts de tweede partij ? Dat valt ons tegen.

 

Moeten we de NVA nu feliciteren omdat de partij in de peiling van LLB tot de tweede partij in Vlaanderen gepromoveerd is ?  Of moeten we niet veeleer zeggen : "Slechts de tweede, wij hadden meer verwacht ?"

Het aantal keren dat de voorzitter van de NVA in allerlei televisieprogramma's opduikt, is niet meer bij te houden. Ook in de gedrukte media gaat er geen week voorbij of je stuit op artikels met foto waarin Bart de Wever uitgebreid en geleerd zijn visie geeft. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat hij op deze manier fungeert als de populairste politicus, voor premier Leterme en minister- president Peeters. De Wever is de man die gepousseerd wordt naar een hoofdrol.  Met de duidelijke opdracht, het schadelijke Vlaams Belang politiek uit te schakelen.   Precies zoals in het vorige scenario Jean-Marie Dedecker deze taak toegewezen kreeg. Die ging in zijn overmoed zo ver, dat hij zelfs verkondigde : "Ik ga het VB uitroken". De Wever is even gebeten en nijdig maar hij speelt het voorlopig sluwer.  Helaas wordt hij in zijn dadendrang tegengewerkt door de harde realiteit, zijn deelname aan de macht.  Zowel in de Vlaamse regering als in de stad Antwerpen waar hij voorlopig een vijfde wiel aan de wagen is, maar hoe dan ook mede-verantwoordelijke voor het beleid van Janssens & C°

Hoe populair de NVA ook moge worden, voorlopig is dit ten koste van de CD&V, VLD en LDD.  En nauwelijks ten koste van het VB.  Wat nochtans het opzet is.

De drie,  eens in een Forza Flandria tot samenwerking uitgenodigde partijen, behalen nu bijna 41% van de Vlaamse stemmen. De Wever heeft echter voor zijn partij beslist dat hij de belgische weg verkiest. Wie durft tegenspreken en toch ijvert voor een zelfs bescheiden Vlaams-nationaal front, wordt genadeloos aan de deur gezet. De carrière van solospeler De Wever wordt uitgebouwd op de kap van het traditionele Vlaams-nationalisme. Voor de zoveelste keer in de geschiedenis. 

Wat ons veel meer verheugt in deze peiling (en ja, een peiling is slechts een peiling, dat weten we) is dat VB niet alleen standhoudt maar zelfs met 2% stijgt. 

Aan de andere kant blijft het een bedroevende zaak dat een ruime meerderheid van de bevolking zich nog steeds laat ringeloren door fantasten, veelbelovers en mooipraters.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan van Rompaey stopt definitief

 

 

   
'Ik stop met televisie als men mij in een rolstoel de studio in moet duwen', zei u ooit.

Jan Van Rompaey: 'Ja, ik weet het. Maar vorig jaar werd ik geopereerd aan mijn rug. Sindsdien merk ik dat ik veel minder energie heb. Ik heb niet meer de energie om in een tv-studio te zitten. Ik wil al dat gedoe niet meer.'

U zou toch seniorentelevisie maken ?

'Ja, maar ik moet eerlijk zijn. Er kruipt te veel werk in. Een zender uit de grond stampen is moeilijker dan ik dacht. Ik zou normaal te zien zijn in een zondagse talkshow, maar ik kan het echt niet meer opbrengen om dat te doen. Ik heb het project uit handen gegeven aan Jo Van Hove, stichtend lid van het seniorenproject. Let wel, het idee van een seniorenzender is niet dood. Ik blijf geloven dat er een groot publiek voor is. Maar ik ga het niet meer doen.'

Mist u dan de adrenaline niet?

'Ik heb al die jaren heel veel stress gehad. Die livepraatprogramma's waren soms een pure heksenketel. Ik heb me echt kapotgewerkt. Die stress heeft zich opgestapeld in mijn lijf. Er is een limiet aan alles.'

Dus als een zender belt om mooie reportages of een liveshow te maken, dan zegt u neen.

'Ik wil nog wel advies geven aan programmamakers, maar een programma dragen, dat wil ik niet meer. Het klinkt hard, maar het vergt te veel van mij. Mensen zullen me nu nog enkel in de herhalingen zien, met een grote bril en een lelijke stropdas.' (lacht)

Wat gaat u nu doen ?

'Genieten. Als je lang niet werkt, word je ook een beetje lui. Heerlijk om je nergens nog wat van aan te trekken. Als ik een dag wil wandelen, dan doe ik dat gewoon. Er zijn ook een hoop dingen die ik altijd heb uitgesteld omdat ik zo druk bezig was. Boeken lezen, bijvoorbeeld. Ik ben nu bezig in What is the what van Dave Eggers en De eenzaamheid van de priemgetallen van Paolo Giordano ligt klaar. En natuurlijk kijk ik nog graag televisie.'

Heeft u ergens spijt van ?

'Neen. Ik word in september zeventig en ben net op tijd uit het rad gestapt. Ook op aandringen van mijn vrouw Vif. Ik wil ook meer tijd met haar doorbrengen. We zijn nu trouwens op de zeedijk aan het wandelen. Ik moet nu leven, anders is het te laat. Ik heb geen tijd meer over.'
.
Tot zover dit verslag uit Het Nieuwsblad.
.
Wij behoren tot de generatie die de ganse carrière van Van Rompaey heeft meegemaakt. In den beginne een humoristisch man, die langzaam evolueerde naar een betweter die succes wilde oogsten op de kap van gewone mensen die niet beseften dat ze voor de gek gehouden werden.  Van Rompaey is de interviewer geweest die in navolging van de trend op de Nederlandse televisie, het onbeschofte onderbreken als een professioneel kenmerk uitdroeg.  De vrolijke jongeman werd met de jaren een verzuurde over het paard getilde allesweter.  Een typisch product van de openbare omroep. Wij zullen hem niet missen, maar wensen hem nog een lang leven in goede gezondheid toe.
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schakel een flitspaal uit als politieke prestatie van het jaar

 

In het begin van de jaren 2000 keken wij graag naar de rebelse uitzendingen van Wit-Zwart. Voor de eerste keer werd ook rekening gehouden met de opvattingen van Vlaams Blok en kwamen mandatarissen van die partij aan het woord, zonder de bedoeling ze te ridiculiseren.  Vervelende onderwerpen werden niet uit de weg gegaan en de kijkers/luisteraars werden ruim aan het woord gelaten.

Als beloning voor zijn moedige optreden werd de presentator een verkiesbare zetel aangeboden door het VB in het Vlaams Parlement en tevens was hij zowat het boegbeeld van vernieuwing samen met Marie-Rose Morel. Als dank voor de geboden kansen, verliet de presentator na enkele jaren de partij en zoals hij het niet nauw had genomen met het indienen van onkosten, vond hij ook dat de zetel die hij bezette, hem persoonlijk toebehoorde. Even later nog natrappen met een slordig geschreven pamfletje gevuld met persoonlijke frustraties : de Vlaams-blokkers waren niet ingegaan op een heruitvinding van het Vlaams-nationalisme door de stuntman.

Het verdere verloop is gekend. Bij zijn nieuwe partij LDD, stond de zeteldief niet hoog aangeschreven en toen hij bij de verkiezingen in zijn eigen regio (het kanton Antwerpen) 3,5% scoorde als kopman, was de liefde met Dedecker voorbij.  Alle episodes van de boerenklucht werden in schijfjes opgediend door de media.

In een poging om opnieuw de gunst van het grote publiek te verwerven, begon hij gisteren met die andere afgedankte coryfee van de VLD, Margriet Hermans, een heruitgave van Wit-Zwart. Daarin sleutelde hij een flitspaal open, om de electriciteitstoevoer af te sluiten.  Het staat vandaag in de meeste kranten.

Voor ons niet gelaten, wij kunnen best lachen met een rebelse stunt. Het blijft echter een zielige bedoening : de tijden veranderen razendsnel, wit-zwart is media-geschiedenis en de frisse presentator van toen is een ongeloofwaardig en onbetrouwbaar personage gebleken, dat zichzelf probeert heruit te vinden. Roem is vergankelijk, geld blijft de eeuwige betrachting.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wraak van een rat

 

Chris du Bois heeft bij de Vlaamse Taalcommissie klacht ingediend tegen zijn voormalige partij Vlaams Belang. Volgens du Bois  overtreedt de partij de taalwetgeving door verkiezingsaffiches van Arabische, Franse en Chinese opschriften te voorzien. 

Het gaat om in totaal 550 borden van twintig vierkante meter waarop de Belgische vlag staat met daarop ‘waarom’, vertaald naar het Frans, het Arabisch en het Chinees.

Kamerlid Bert Schoofs zegt in een reactie dat de taalwet geenszins overtreden is, omdat de partij een privé-organisatie en geen overheidsinstelling is.

Du Bois verloor indertijd alle krediet bij het Vlaams Belang nadat hij eind 2007 door het Hof van Beroep in Antwerpen voor vijf jaar uit zijn burgerrechten was ontzet. Hij zou een minderjarige hebben aangezet tot het afleggen van valse verklaringen. Is Dubois soms gefrustreerd door zijn eigen naam, zou hij niet liever Van den Houtte heten ?

@ Vandaag.be 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benidorm Bastards : Seniorenhumor

 

Enkel kijken als u tegen een duwtje kan

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling La libre Belgique

 

 

(Belga) Als volgende zondag federale verkiezingen worden georganiseerd, dan eindigt N-VA met 17,9 procent van de stemmen op de tweede plaats, na CD&V (20,0 procent). Dat blijkt althans uit een peiling van La Libre Belgique en RTL-TVI. Open Vld zakt naar de vijfde plaats, N-VA-voorzitter Bart De Wever is de populairste politicus.

 

 
 

CD&V en N-VA delen het podium met Vlaams Belang, dat met 17,3 procent de op twee na grootste partij is. Daarna volgen sp.a (15,5), Open Vld (13,8), Groen! (8,1) en Lijst Dedecker (5,5). Wordt de vergelijking gemaakt met de regionale verkiezingen van 7 juni vorig jaar (bij de vorige federale verkiezingen kwamen CD&V, N-VA en sp.a niet als aparte partijen op), dan valt meteen de forse groei van N-VA op. De partij van Bart De Wever wint 4,8 procentpunt (13,1 procent in 2009). Andere stijgers zijn Vlaams Belang (+2), Groen! (+1,3) en sp.a (+0,2). CD&V verliest 2,9 procentpunt, LDD 2,1 en Open Vld 1,2. Met 38 procent van het electoraat dat wil dat hij de komende maanden een belangrijke rol speelt, is Bart De Wever de populairste politicus, voor Yves Leterme (36), Kris Peeters (33), Herman Van Rompuy (29) en Guy Verhofstadt (26). In Wallonië is de PS de grootste partij, voor MR en Ecolo. De PS wordt in Brussel opnieuw de grootste, ook daar voor MR en Ecolo.

@ Metro

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nulste dag

 

De sympathieke man op de afbeelding met zijn "Ja" bordje is een voorstander van de Lange Wapperbrug. In zijn andere hand houdt hij ook een "Neen" bordje. Je weet maar nooit.

 

We hadden het u voorspeld : minister-president  Kris Peeters zat in de studio van de 7de dag met een pot waar hij mooi omheen gedraaid heeft in verband met de Oosterweelverbinding.

Daar waar hij steeds beweerd heeft dat de Vlaamse Regering op 31 maart naar buiten zou komen met haar definitieve beslissing, heet het nu al "rond 31 maart". Voor de rest begint Peeters  het wollige taalgebruik van zijn partijgenoot Stefaan de Clerck behoorlijk te imiteren.

Er is sprake van een Masterplan 2020, terwijl er intussen ook al een Masterplan + bestaan heeft,  want het vorige (waar dus de Oosterweelverbinding de hoofdmoot van vormt) is 12 jaar oud ... Wat is er tot hiertoe van gerealiseerd : 1,6 kilometer van de Antwerpse leien zijn heraangelegd, de zuidkant.  In het centrum van de stad op de Frankrijklei wordt het verkeer via amateuristisch bochtenwerk omgeleid van de nieuwe zuiderleien naar de oude noorderleien en omgekeerd. Een eerste prijs voor klungelaarswerk.

Over de Ring, de Singel, de wijzigingen aan het Albertkanaal, de renovatie van sluizen, het doortrekken van tramlijnen naar de randgemeenten, de heraanleg van het Operaplein en nog een aantal andere zaken,  wordt niet meer gerept. Terwijl het logisch zou zijn, dat aan deze projecten verder gewerkt wordt, diee niet rechtstreeks met de Oosterweelverbinding te maken hebben.

Neen, alles ligt stil. Er is geen eensgezindheid, de politici hebben zichzelf vastgereden door hun besluiteloosheid en angst voor de kiezers. In hun wanhoop hebben zij uiteindelijk de burgers verdeeld door een ridicuul referendum in te richten. Ook daar weten zij geen blijf mee, de prutsers.  

De regering komt nu met het nieuwe Masterplan 2020 op de proppen, waarin allerlei andere droomprojecten gestopt zullen worden.  De heraanleg van de De Keyserlei en de aanpassing van de 7 kilometer Scheldekaaien in het raam van het Sigmaplan en wellicht nog andere fantasmes. Vooraleer iets te plannen, ga je kijken naar de financiële middelen. Dat doet u, brave burger maar niet de politicus.

Er bestaan in de stad van allah tientallen projecten en plannen met prachtige tekeningen, futuristische ontwerpen, alsof Superman met al zijn nazaten hier komt wonen. Er worden nieuwe wijken getekend(tussen Antwerpen-zuid en de oude petroleumhaven) waar duizenden uitverkorenen multicultureel gelukkig met mekaar omgaan. Een voetbalstadion waar de supporters van concurrende ploegen mekaar omhelzen voor de aftrap onder het zingen van "Waai zaain gien racisten, troeft em oep zen bakkes".  Overal in deze leuke stad rijzen er dag- & nachtwinkeltjes, cafetaria's, telefoonwinkels,  restaurantjes met exotisch voedsel,terrasjes uit de grond en immer schijnt de zon. De burgemeester tapt pintjes en de schepenen delen gratis roesmiddelen uit. Niemand werkt nog. Dit is het arbeidersparadijs met de Centrale KGB gevestigd op de Grote Markt. Zo ziet het er onveranderlijk uit op de tekeningen van de linkse architecten, planologen en andere fantasten.

De realiteit is natuurlijk anders en grauwer. Deze stad wordt niet bestuurd, zij ondergaat lijdzaam haar lot.  Er zijn alleen holle woorden van een machteloos groepje egotrippers dat enkel overeind blijft door concerten en feestjes te organiseren voor de bevolking. Het lijkt hier wel het Oude Rome. 

De uitsmijter : in al de onderhandelingen die plaatsgrijpen over de toekomst van de stad Antwerpen, is burgemeester Slaapmans nergens zelf aanwezig ... Over een moedig man gesproken.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoever kan wansmaak gaan ?

 

De Franstalige televisiezender RTL en de kranten La Dernière Heure en La Libre Belgique zijn op zoek naar de landgenoot met de meest opvallende persoonlijkheid, de belg van het jaar 2010.

 

Kijkers en lezers krijgen nu al een eerste selectie van vijftien namen voorgeschoteld. Het gaat  om onder meer voetballer Romelu Lukaku, tenniskampioene Justine Henin en de nieuwe aartsbisschop André Leonard. Ook de laureaat van 2009, Europees president Herman Van Rompuy is opnieuw van de partij. En wiens naam prijkt verder bij de laureaten ?  Ronald Janssen, de seriemoordenaar en verkrachter uit Halen. 

Dat er bij vele Franstalige journalisten iets niet juist is in het kopje, dat kunnen we dagelijks vaststellen bij lectuur van hun kranten, zeker als zij het over Vlaanderen en zijn inwoners hebben. Een duidelijk bewijs dat het om ziekelijke naturen gaat, blijkt uit deze nominatie.

Ray

 


28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 28 maart 2010

 

 

 

Vandaag Rustdag


27-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 7de Dag op zondag 28 maart 2010

 

 

In De Zevende Dag komt Vlaams minister-president Kris Peeters zijn beleid toelichten tegenover Johny Vansevenant. Het zal zeker gaan over "zijn" plannen voor de Oosterweelverbinding, alhoewel u niets nieuws zal vernemen van de revaliderende Peeters, want de deadline van 31 maart is nog niet verstreken.  En u dacht toch niet dat Peeters een primeur zou schenken aan de 7de dag ?

Het probleem is helemaal niet de Oosterweelverbinding op zich, want er liggen behoorlijke plannen op tafel, het een wat duurder dan het ander, maar dat is het punt niet : de miserie wordt veroorzaakt door politici die vinden dat zijzelf veel belangrijker zijn dan de verkeersinfarct die de Vlaamse economie stokken in de wielen steekt. Burgemeester Janssens op kop, en niet te vergeten de TV-flamingant die zich geroepen voelt over alles mee te praten en die tot hiertoe nog nooit iets opgelost heeft.

Het zal alleszins een sympathiek gesprek worden met enkele leuke knipogen naar de ruitersport en de rolstoel-industrie.

Ook premier Yves Leterme is studiogast. Hij zal het onder meer hebben over de steun aan Griekenland, nav de Europese top in Brussel. Onze premier zal ons vertellen, dat het land B (met zijn begrotingstekort van minimaal 17 miljard euri dit jaar en een staatsschuld van ruim 335 miljard) op de financiële markten 2 tot 3 miljard zal lenen tegen een rentevoet van pakweg 4% en dat geld zal overmaken aan Griekenland tegen misschien 4,5%. Met andere woorden, onze regering die niet regeert, is bereid op te treden als een sjacherbende. Twee vragen hierbij zullen zeker ontweken worden of gewoonweg niet gesteld : 

1°/ welke extra waarborgen eisen financiële instellingen die bereid zijn dergelijke dubieuze transacties op te zetten ? 

2°/ is het de taak van een bijna failliete natie om op te treden als financier voor een andere natie die helemaal failliet is ?

Daarover gaat ook het politiek debat met onder meer Dirk Sterckx (Open VLD), Bart Staes ( Groen !). Vlaanderen heeft slechts enkele Euro-parlementsleden naast de genoemden, dat is verder Ivo Belet en Madame Schuddenbol en soms de Deftige Dame, voorzitster van de Griote Tjevenpartij, haar naam ontgaat ons even.

Paul D’ Hoore en Dirk Claes, senator en café-baas, geven uitleg over het vele zwartwerk in de horeca. Er zal geklaagd worden over de zware loonlasten, de vele verplichtingen en controles, het rookverbod en Claes zal een aardig nummertje koorddansen laten zien ; daarvoor is hij tjeef.  D'Hoore zal glimlachen en wil ook wel koorddansen, maar hij zal zich onthouden wegens zijn overgewicht. Er worden ook enkele melige grapjes verteld, waar uw kleinkindjes luid zullen om lachen.

In de culinaire rubriek gaan we na wat er in industriële kaaskroketten zit. Meestal heel weinig kaas! Wat zit er dan wel in en hoe (on)gezond is het? We vragen het aan professor toxicologie Jan Tytgat. Kaaskroketten die we niet zelf maken, zijn ongetwijfeld kankerverwekkend en als we zelf maken, barsten ze open in het frietvet, dat trouwens ook niet te betrouwen is. Handel milieubewsut en eet spaghetti. Liefst rauw, dat is gezond voor de tandhygiëne.

In de sport gaan we live naar Gent-Wevelgem. We kijken ook naar de westrijden van zaterdagavond.

Dirigent Dirk Brossé (in de VRT-persmap aangekondigd als Dik)  komt rechtstreeks vanuit Lissabon naar de studio: hij zal het hebben over de legendarische muziek van Star Wars. Van John Williams, maar dat hoeft u niet te weten, dat is enkel nuttig als u bij Sabam werkt en indruk wil maken op uw slachtoffers.

Onze centrale en muzikale gasten zijn Sarah en Gert Bettens, ze zingen opnieuw samen onder de naam K’s Choice.

 Kijken op eigen risico.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klok verzetten !

 

 

 

 

Uw miserie begint morgen elke dag een uur vroeger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Defoort volgt Nelly Maes op bij EVA

 

EVA staat voor Europese Vrije Alliantie en het groepeert een aantal nationalistische partijen en partijtjes uit Europa die samen in het Euro-parlement één fractie vormen binnen de Europese Federatie van Groene Partijen. Voorgezeten door de Frans-Duitse kindervriend Daniël Cohn-Bendit.

De gewezen VVB-voorzitter Eric Defoort, die intussen openlijk opnieuw de kaart van de NVA heeft getrokke (hij vertegenwoordigt de partij o.m. in de Raad van Bestuur van de VRT) wordt nu voorzitter van EVA in opvolging van Nelly Maes.

Bij de Gewestelijke verkiezingen van 2009 behaalde de NV-A 13,06% van de stemmen.  Bij de Europese verkiezingen op dezelfde dag was het resultaat 9,88%. Een spreidstand van meer dan 3%

Samen met het lachebekje Frieda Brepoels zal Eric Defoort zich met zijn talenkennis en gewaardeerde impulsiviteit nuttig maken in het samenhouden van de diverse Europese regionalisten. Lega Nord werd ondermeer vorig jaar al uit de fractie gezwierd, omdat zij weigerden een pro-islam manifest te ondertekenen. Waar Eric Defoort zich begeeft, heeft hij steeds succes geoogst en bij zijn heengaan een mooie erfenis nagelaten.

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen van politici

 

 

"Doordacht bestuur? Ga weg. Putjes vullen is het . Bressen dichten. Dagjespolitiek. (…) De dag is nabij dat wat we nu nog omzichtig omschrijven als het gebrek aan moed van onze politici, gewoon lafheid zullen noemen. Leterme, Vanhengel, Onkelinx, Reynders, Milquet: allemaal zijn ze vader of moeder van tieners of twintigers. Was het niet dat ze ooit van een riante erfenis zullen genieten, die kinderen, ze zouden op straat moeten komen om te betogen tegen hun eigen ouders."

Jan Segers (Redacteur) in Het Laatste Nieuws, 23 maart 2010





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!