Angeltjes
26-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zoveelste uitschuiver van Kathleen Cools van Terzake

 

Jean-Marie Dedecker heeft geen advocaat nodig en als dat toch het geval mocht zijn, zal hij zich niet tot ons wenden.

Omdat een van de LDD-krawaten die meedingt naar het voorzitterschap gisteren de VRT aansprak met de melding dat Jean-Marie fraudeert en zichzelf een jaarlijkse vergoeding toekent van 55000 euri, werd de programmatie van Terzake direct aangepast en omgegooid.

De Judas mocht direct zijn vuile was komen tonen. Wij kennen de man niet, hij intresseert ons niet maar zijn manier van optreden was zoals de kerel er uitzag : morsig en onbetrouwbaar. Als iemand met zilveren tanden in zijn bek, net zijn voorman publiek een mes in de rug duwt en in een adem het heeft over "mijn politiek ideaal" dan word ik misselijk. Tot zover.

Na het ontluisterende Judasfilmpje zwenkte de camera de studio in waar Dedecker in de beschuldigdenstoel had plaatsgenomen tegenover het openbaar ministerie, Kathleen Cools.  Soms noemen we haar het Gelaarsde Vrouwtje en dat is best aardig bedoeld. Gisteren ging zij haar rol van journaliste volledig te buiten.  Haar gelaat was verwrongen van boosaardigheid, alsof Dedecker haar persoonlijk haar spaarvarken had afgenomen. Onbeleefd en drammerig zoals ze anders kan zijn, was zij ditmaal gênant onbeschoft en onprofessioneel hatelijk.  Het was duidelijk, dat Cools zich had voorgenomen Dedecker voor kijkend Vlaanderen onderuit te halen.

Dit was geen journalistiek, dit was pure emo-televisie. Een zoveelste schande-uitzending van het hatelijkste programma van de nieuwsdienst.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het groenboek over de pensioenen is er. En dan ?

 

Gisteren stelde minister voor pensioenen, Michel Daerden, zijn groenboek voor aan de regering en aan de pers.

We zijn er vet mee.  In enkele honderden pagina's wordt de problematiek van de pensioenvorming uiteengezet : een waardevol document voor eenieder die in de materie geïntresseerd is. De historiek wordt geschetst, het procentuele aandeel  voor de pensioen binnen de sociale afdrachten en de verplichte bijdragen. De wijze waarop de pensioenen berekend worden. De drie diverse systemen : werknemers, ambtenaren en zelfstandigen.

Hoe lang kan dit systeem van sociale solidariteit nog gehandhaafd blijven ?  België heeft de laagste pensioenen van Europa, kan gezien de huidige budgettaire en economische crisis, een vehoging overwogen worden ?  Hoe zit het met het fameuze Zilverfonds ? Wordt het geen tijd om aan "de menschen" te vertellen, dat het een lege doos is ? Of wachten we tot Vande Lanote naar de Eeuwige Jachtvelden verhuist ?

In plaats van energiek die vragen te beantwoorden en naar oplossingen te streven, neemt de besluitloze Yves Leterme het groenboek over van zijn minister, die als hij nuchter is, er nog slechter uitziet dan met een stuk in zijn kraag : "Merci, Michel" zegt Nonkel Kruk. "We zullen dit aandachig bestuderen en het zal de volgende regering zijn die oplossingen zal voorstellen"

Met dat soort mosselmentaliteit wordt dit land "bestuurd". Er wordt niet geraakt aan de pensioenleeftijd van 65 jaar. Evenmin aan de loopbana van 45 jaar die nodig is om een 100% pensioen te ontvangen. Vaagweg wordt "aanbevolen" om de gemiddelde carrières van 37,2 jaar (in plaats van 45) wat langer te trekken. Aan het systeem van de brugpensioenen wordt niet getornd, er wordt zwakjes gemompeld dat het moeilijk te handhaven blijft, maar er gebeurt niets.

De huidge toestand kan verder de dieperik inschuiven tot rond 2015. En dan zien we wel ... Maar zelfs dat durft deze regering van het immobilisme niet officieel bevestigen.

Met de huidige budgettaire problemen, de gigantische staatsschuld, de economische crisis, de toenemende werkloosheid, de afname van de sociale afdrachten, is het ondenkbaar dat er iets zou gewijzigd worden aan de bestaande pensioenen : belgië zal nog jaren de rode lantaarndrager zijn in de zogenaamd beschaafde wereld voor wat betreft pensioenen. De ongelijkheden zullen niet weggewerkt worden, want er is geen geld. De regering heeft niet de moed dit te zeggen.

Maar we hebben wel een groenboek. We kunnen het samenvoegen met de koran, die ziet ook groen.

Terwijl de dommige eerste-minister 's ochtends aankondigde dat hij voor de pensioenen niets zou doen, stond hij in de namiddag te pronken dat wij aan Griekenland enkele miljarden gaan verstrekken om "die menschen" te helpen. We zouden er zelfs iets aan overhouden, beweerde de zielige sjacheraar.

België moet ophouden te bestaan.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grenzen moeten dicht !

 

Naarmate banken, postkantoren, juweliers, winkels zich steeds beter beveiligen en een massa camera’s plaatsen, zoeken overvallers nieuwe methodes om aan geld te geraken.


Een recent verschijnsel is dat het gespuis gewoon bij particulieren aanbelt en de nietsvermoedende bewoners te lijf gaat wanneer die open doen. Vanochtend nog een schrijnend voorbeeld in Doornik waar twee mannen een gewelddadige overval pleegden op een 85-jarige vrouw. De daders veinsden een defect aan de wagen en belden aan bij het slachtoffer. Toen de dame de deur open deed, werd ze met een gas bespoten. Het slachtoffer ligt nu in het ziekenhuis.

 
Deze maand nog stierf een oudere man in Jette, nadat hij en zijn vriendin thuis door vier schoften word overvallen, geslagen en gekneveld. Bij deze overval werd een stroomstootwapen gebruikt .Ook dit verschijnsel toont aan hoezeer onze samenleving ontwricht raakt. Niet dat ik terug wil naar de tijd van de ‘Heren van Zichem’, zoals minister Turtelboom beweert, maar ik blijf er bij dat men de grenzen moet dichtgooien. De overgrote meerderheid van dergelijke crapuleuze overvallen worden immers gepleegd door ‘kansarme’ vreemdelingen.

Filip de Man

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een van de Waalse prestigeprojecten : de metro van Charleroi

 







Een van de bekendste Belgische grands travaux inutiles oftewel grote nutteloze werken is ongetwijfeld het premetronetwerk van Charleroi, beter bekend als de Métro Léger de Charleroi (MLC). Dit netwerk is in de jaren 70 als een zeer groot(s) metronetwerk uitgedacht, met een centrale stadsring en maar liefst acht armen die tot ver in de randgemeenten moesten reiken. Deze sterk overdreven plannen pasten in de Belgische wafelijzerpolitiek, waarbij er voor elke investering in het noorden van het land een even grote investering moest komen in het zuiden, en soms ook vice versa. Het resultaat was dus dat er in Charleroi een uitgebreid metrosysteem moest komen, ook al stonden de plannen in geen enkel opzicht in verhouding tot de werkelijke noden van de stad. Het verdere verhaal van de MLC is uitgebreid terug te vinden in andere bronnen, dus daar ga ik niet verder op in. Het belangrijkste is dat - uiteraard door geldgebrek - het overgrote deel van de plannen nooit uitgevoerd zijn, en een deel slechts half. Hierbij een overzicht van wat er momenteel gebouwd is. Verder lezen en vele foto's bij : mivb reiziger

(Met dank aan John)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie tegen medisch personeel in provincie Antwerpen : 1 koek per dag.

 

Een tweetal weken geleden geraakte bekend dat ambulanciers zich in toenemende mate onveilig voelen bij de uitoefening van hun taak. Niet zonder reden, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die gisteren in de Antwerpse provincieraad werden meegedeeld.

 

Uit het antwoord van de Antwerpse provinciegouverneur op een vraag van Vlaams Belang-provincieraadslid Dirk De Smedt blijkt dat er zich dit jaar in de provincie Antwerpen minstens reeds 71 gevallen van agressie tegenover medisch personeel (ambulanciers, MUG, spoed,…) voordeden. Het leeuwendeel van de feiten deed zich voor in het arrondissement Antwerpen en meer bepaald in de stad. Met een gemiddelde van bijna één gemeld feit per dag is het probleem in ieder geval nog groter dan tot voor kort werd aangenomen. 

 

Na de moord op buschauffeur Guido De Moor (2006) werd beslist dat daden van agressie jegens personen in openbare dienst in geen geval nog zonder gevolg zouden blijven. Of die belofte in de praktijk ook wordt nagekomen, kon de gouverneur (nog) niet bevestigen.

 

In afwachting van de beloofde duidelijkheid ter zake, herhaalt het Vlaams Belang in ieder geval zijn eis dat dergelijke agressie door een beleid van nultolerantie kordaat een halt wordt toegeroepen. Een lakse aanpak geeft immers enkel een signaal van straffeloosheid en werkt de agressie nog verder in de hand. De boodschap moet duidelijk zijn: geweld – in het bijzonder jegens mensen die ten dienste staan van de gemeenschap – is onaanvaardbaar.

 

 

Philippe Van der Sande,

persverantwoordelijke Vlaams Belang Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Campagne Vlaams Belang

 

We kunnen bezwaarlijk beweren dat de uitslag van onze kortlopende poll over de nieuwe VB-campagne een stalinistisch resultaat heeft opgeleverd.  En dat is maar goed ook :

Wat vindt u van de VB campagne "Omdat wij de Vlaming verdedigen"

Eindstand :


Schot in de roos  61 % (122)
Het is niet slecht  22 % (44)
Ik vind het een mislukking  17 % (34)

Totaal aantal stemmen: 200

Het feit dat over de campagne geschreven en gesproken wordt, is een bewijs van zijn effectiviteit en dan baart het totaal geen verwondering dat 17% van onze lezers het een mislukking vinden. Laten we er nog bijvoegen, dat zich binnen dat percentage een aantal tegenstanders bevinden die sowieso alles uit de VB-hoek afwijzen.

Gisteren pakte de ijverige Gazet van Antwerpen uit met een paginagroot artikel over het China-onderdeel van deze actie. Er werden zelfs twee Chinese professors bijgesleurd die Europa loofden en beweerden dat hun vaderland het Westen nodig heeft. Tussen haakjes wisten zij te melden dat de Chinese economie nu op de tweede plaats staat in de wereldranglijst en dat zij Japan achter zich laten.  Eigenlijk klonk er zoveel lof, dat het verdacht was. Maar dat begrijpen de snaken van de GvA niet.

Wat Vlaams Belang ook doet of zegt, het zal altijd uitgelegd worden door de dienaren van het regime, als een valse streek.  In de Libre van gisteren werd nogmaals een requiem ingezet voor de begrafenis van deze "extreemrechtse" partij door ene Jan de Troyer.  Alle clichés van de voorbije jaren werden opgedolven, aangevuld met de laatste nieuwtjes over de twee strekkingen ... en natuurlijk zijn Dewinter en Annemans bezig aan hun zwanenzang.  Wij hebben niet die indruk.

Het gekef in de media zal nog luider opklinken dan bij vorige verkiezingen, want nu heeft men eindelijk een scenario ontworpen, met de medewerking van de openbare omroep met een Leerling-Tovenaar in de hoofdrol om het VB te vloeren : de TV-flamingant.

Er is in gans Vlaanderen geen enkele partij die zo recht in de schoenen staat als Vlaams Belang.   Rechtlijning en onverstoorbaar worden de Vlamingen verdedigd en de politieke zwakkelingen en opportunistische zwalpers aangeklaagd.

We zijn er gerust in.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Symbolisme in België

 

In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in de Regentschapstraat 3 te Brussel van vandaag 26 maart tot 27 juni worden 200 werken tentoongesteld uit het Symbolisme, dat kan gezien worden als voorloper van het surrealisme.

 
 
Jean Delville
 
 
Fernand Khnopff
 
 
Félicien Rops
Alle dagen behalve maandagen en 1 mei
  
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Integratie : Angela en den Turk

 

 

Naar aanleiding van het bezoek van Angela Merkel aan Turkije heeft de Turkse premier Erdogan zijn verlanglijstje aan Duitsland overgemaakt.   Daar Turken, ongeacht hun geboorte- of verblijfplaats, altijd Turken blijven, zelfs wanneer ze afstand gedaan hebben van de Turkse nationaliteit, eist de Turkse leider dat de gastlanden zich aanpassen.  Zo zouden Turkse scholen, Turkse universiteiten, Turkse opvoeding en een dubbele nationaliteit dringend nodig zijn in Duitsland… om de integratie te bevorderen!  

Hij geeft als verklaring dat de import-Turken nog altijd taalproblemen hebben in Duitsland.  Men moet de eigen taal eerst goed beheersen, stelt hij, en dat is zelden het geval.  Ook na het middelbaar onderwijs moet de inwijkeling zich verder kunnen ontplooien in het Turks, want eens Turk, altijd Turk.  Een eigen Turkse universiteit is, nog steeds volgens de leider, geen luxe maar de weg naar integratie.  

Erdogan wijst Merkels’ voorstel tot een gepriviligeerd partnerschap met de EU radicaal van de hand: “Dat bestaat niet binnen de EU; wij onderhandelen voor een volwaardig EU-lidmaatschap en accepteren geen enkel alternatief.”

Uw man in Ankara : Floriaan Terbeke

Bron: Die Welt Online

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europees Parlement gooit met belastinggeld

 

 

Twee dagen geleden kreeg Bart Staes (Groen !) uitgebreid de kans van de 0000 om zijn kruistocht toe te lichten tegen de verspillingen in het Europarlement.  Een Duitse CDU-tante kwam vertellen, dat ze ontgoocheld was in Bart die zij nochtans als de sympathiekste Groene jongen van zijn fractie bestempelde. "Bart moet niet doen alsof er hier nog niets gebeurd is inzake controle" sprak tante. En heel de traditionele politieke meute stemde de goede bedoelingen weg. Staes keek sip en van de overige Vlamingen hoorden we niks.

Tot daar de officiële versie van onze betrouwbare 0000-zender. Wat ons opviel, was dat noch Frank Vanhecke, noch Philip Claeys enige belangstelling lieten blijken in dit debat.  We zijn daarom even ons licht bij hen gaan opsteken.  Bij Rob Heirbaut komen zij nooit aan bod. Vermoedelijk is zijn camera- en microfoondraad niet lang genoeg om tot bij de democratisch verkozenen van Vlaams belang te reiken. Dat is misschien al een gevolg van de besparingen : korte draadjes.

Een "aanvullend" verslag en een duidelijker situering over het voorbereidend werk dat plaatsvond in de commissies vindt u hierna.

Uit krantenberichten blijkt dat het secretariaat van het Europees Parlement zijn eigen budget in 2011 nog maar eens wil zien stijgen, tot liefst 1,7 miljard euro. Dat verbaast helaas niet, als men ziet hoe het parlement als instelling geld vergooit aan politieke propagandaprojecten als een zinloos TV-kanaal, aan politiek-correcte promotiecampagnes allerhande (van 'gendergelijkheid' tot 'global warming'), aan nutteloze peperdure gebouwen voor 'informatiepunten', aan politiek personeel voor nutteloze ondervoorzitters (waaronder Isabelle Durant van Ecolo), aan dienstwagens met chauffeurs voor een fractievoorzitter als Verhofstadt...

 

Dat bedrag van 1700 miljoen delen door de 754 parlementsleden is een beetje misleidend, aangezien de wedde van een Europees parlementslid in België vergelijkbaar is met dat van een nationaal parlementslid, en zijn personeel wordt tewerkgesteld via een sociaal secretariaat. Maar de publieke verontwaardiging is terecht. Het Vlaams Belang laat geen gelegenheid voorbijgaan om te protesteren  zoals bv. bij de recente aanwerving van 150 extra ambtenaren in februari 2010 om de socialisten te helpen na hun verkiezingsnederlaag. 

 

Bart Staes van Groen speelt graag de criticus en krijgt daarvoor van de media uiteraard kritiekloos alle gelegenheid, maar is weinig geloofwaardig. Zo vindt hij de ongecontroleerde geldstroom naar Europese politieke partijen en stichtingen, waaronder die van Groen, geen probleem; alleen Frank Vanhecke diende namens het Vlaams Belang voorstellen in om die vorm van partijfinanciering met belastinggeld (goed voor intussen 60 miljoen euro, sinds 2004) grondig aan banden te leggen.

 

Enkele voorbeelden:

 

Amendement 163 op het verslag van Staes (Frank Vanhecke): "is van mening dat de jaarlijkse forse stijging van het aan de Europese politieke partijen toegekend bedrag niet te verantwoorden valt, en vraagt het bedrag minstens te bevriezen". Stemadvies van Staes: tegen.

 

Amendement 164 (Frank Vanhecke): "stelt vast dat de door de Europese politieke partijen ingediende auditverslagen al te summier zijn ; vraagt dat het parlement enkel genoegen neemt met daadwerkelijke auditverslagen waarin ook geoordeeld wordt over de wettigheid, de opportuniteit, de doelmatigheid en de efficiëntie van de gedane uitgaven". Stemadvies van Staes: tegen.

 

Amendement 169 (Frank Vanhecke): "Keurt de lakse en ontoereikende houding van het Bureau inzake de controle op de uitgaven door de Europese politieke partijen af". Stemadvies van Staes: tegen.

 

Amendement 171 (Frank Vanhecke): "stelt vast dat de gezamenlijke weigering door de politieke stichtingen om gedetailleerde werkprogramma's in te dienen leidt tot de conclusie dat de politieke stichtingen niet in staat of bereid zijn om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen inzake de ontvangst van Europese toelagen, en bijgevolg zichzelf uitsluiten van subsidiëring". Stemadvies van Staes: tegen.

.

Zo is het duidelijk dat de solonummertjes van Staes die met groen genoegen door de 0000 in de spots worden gezet, niet meer dan kleine duwtjes zijn om de indruk te wekken dat er binnen het politiek-correcte kamp zoiets bestaat als een oppositie. Een gedweeë oppositie die zelfs de moed niet heeft om amendementen te steunen die de democratische werking geloofwaardiger zouden maken.

 

.

(met dank aan Philip Claeys)

.

 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jiskefet : Marokkaanse bus

 

 

 

Met dank aan Victor van Vosselaer en onze Nederlandse collega van Boilingpoints. We nemen de commentaar over : "Ik toon u nog even een hilarisch fragment uit de Nederlandse succes reeks van Jiskefet : een persiflage van onze Marokkaanse landgenoten die op reis gaan. U moet dit filmpje eigenlijk helemaal afkijken.  Zodra Marokkanen gepersifleerd worden, zijn ze ineens wél leuk. Dit, in tegenstelling tot… Bla, bla"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democraten bedreigd in USA !

 

 

De 0000 heeft in het avondnieuws een gans onderdeel gewijd aan bedreigingen die geuit zijn geworden tegen Democraten die de nieuwe wet op de gezondheidszorg hebben goedgekeurd. Stel u dat even voor  : Democraten werden bedreigd en bij sommigen werden de ruiten ingegooid ! 

Zoiets kan toch niet. Dat is helemaal de wereld op zijn kop : normaliter zijn het democratische democraten die de ànderen bedreigen.

In het land B bijvoorbeeld zijn het ALTIJD democraten die ruiten uitgooien en panden vernielen van andersdenkenden. Zo hoort het ook. Bij secretariaten of privéwoningen van Vlaams Belangers zijn de laatste jaren zeker al honderd keer ruiten kapotgegooid en beschadigingen aangebracht.

Gelukkig herinneren wij ons nog hoe de eerste maanden na de overwinning van president Hoessein Obama elke dag in het journaal verteld werd, hoe in Amerika Republikeinen afgedreigd werden, op straat gemolesteerd werden of hun huizen beschadigd werden.  Herinnert u zich die beelden niet en de verontwaardiging in de stem van de journalisten ?  Bent u het vergeten ? 

De 0000 is nochtans zeer nauwkeurig in dat soort zaken.

Savat

 


25-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij hebben niets tegen het Chinese volk. Wel tegen het Chinese systeem.

 

De beslissing van Google om zijn Chineestalige zoekresultaten niet meer te censureren is volgens de autoriteiten in Peking 'totaal verkeerd'.’ Alstublieft, zo kennen we onze Chinezen weer.

Voor iedereen die het nog niet wist: China is een loepzuivere dictatuur, compleet met persbreidel, concentratiekampen & nekschoten. De staat is almachtig en bepaald wat goed is voor China.

Niet iets van de laatste tijd overigens, China wordt al minstens tweeduizend (2000) jaar geregeerd door potentaten. Types die, zonder met hun ogen te nipperen, tientallen miljoenen Chinezen om zeep hielpen als het zo uitkwam.

De moderne Chinese potentaten willen wel vrij handelverkeer (lees: centjes) maar zeker geen vrije uitwisseling van informatie. Dat geeft maar onrust, stel je voor dat iemand begint over de bezetting van Tibet! Liever heeft men de rust van het knekelhuis. Hemelse Vrede, in goed Chinees.

Stef P. Spikkel
Visionair

@ Gregorius Nekschot


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wathelet en de betaste maagden.

 

Staatssecretaris Melchior Wathelet (CdH) heeft enkele moeilijke momenten doorgemaakt deze namiddag in de Kamer.

Hij werd ondervraagd door Filip de Man, Sarah Smyers en JM Dedecker, alle drie van de oppositie maar ook door een Franstalige liberaal, een VLD-er en een CD&V-er , leden van de meerderheid.

De heisa betrof de instructies die Wathelet zou gegeven hebben aan de DVZ (Dienst Vreemdelingenzaken) om de 27.300 dossiers die ingediend zijn door illegalen goedgunstig te beoordelen.  Als er valse documenten bij de aanvragen worden voorgelegd (bv. arbeidscontracten, gezondheidsattesten, enz) dan wordt het dosssier daar niet automatisch mee verworpen. Neen, dan moet verder gekeken worden naar positieve elementen om de vreemdeling toch binnen te sluizen. Dat is wat deze regering wenst, onder druk van de Franstaligen  : ongeacht wie de illegaal is, als hij vraagt om een verblijfsvergunning te bekomen, moet hij deze krijgen.

Daar gaat het over.

Wathelet zweert bij hoog en bij laag dat hij nooit een dergelijke instructie zou geven.  Als ultiem bewijs van zijn onschuld kwam hij plots op de proppen met 1800 dossiers die DVZ zou overgemaakt hebben aan het parket, omdat er valse documenten bij betrokken zijn. De huichelaar Wathelet een beetje kennend, is het niet onwaarschijnlijk dat DVZ in 1800 gevallen de namen van bedrijven of nepfirma's heeft doorgegeven aan het parket (dat al dan niet zal vervolgen). Als de betrokken illegalen echter buiten vervolging worden gesteld, zal hun dossier normaal goedgekeurd worden ... Die man heeft na de uitspraak van de Raad van State, ingevolge een klacht door Vlaams Belang, het besluit van dit arrest eveneens genegeerd. Wathelet is het soort politicus die boven de wet staat en als hij erop aangesproken wordt, liegt met de diepe blos van de Waalse tjeef die hij is.

27300 aanvragen te verlmenigvuldigen met 1,8 persoon per dossier, rekende Filip de Man voor, dat is circa 50.000 illegalen die aan de gemeenschap 900 euri per maand kosten.  Dat is een jaarkost van 500 miljoen euri. Dit voor mensen die al jaren in het land verblijven zonder te beantwoorden aan de normen en criteria en van wie een flink aantal met valse papieren en/of vervalste verklaringen zich binnenwringen in een land dat zijn eigen gepensioneerden het schamelste bedrag toekent uit de ganse Europese Unie.

Een land waarvan de 2 grootste steden, Brussel en Antwerpen aan duizenden kinderen geen plaats in de scholen kan aanbieden ... want de vreemdelingen met hun kroostrijke gezinnen gaan voor.

Een land dat geld moet lenen om de putten in de wegen te herstellen.

Een land dat kampt met een begrotingstekort dat de regering zelfs niet in mensentaal durft uitdrukken, maar in een percentage van het bruto binnenlands product. Alsof wij allen economen zijn.

Het is niet eens Wathelet die de prijs verwerft van de meest kronkelende leugenaar. Het zijn de kamerleden van de CD&V, de VLD en de NV-A, die deze namiddag de rol speelden van betaste maagd, want zij hebben heel deze constructie mee helpen opzetten.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cohen is Vogelaar in het kwadraat

 

Geert Wilders haalt hard uit naar PvdA-lijsttrekker Job Cohen. Volgens de PVV-leider wordt het een grote ramp als Cohen aan de macht komt. Dit vindt hij onder meer omdat Cohen de deur wijd open zou zetten voor de islam.

Job Cohen vindt de verheerlijking van zijn persoon 'knap overdreven'. Dat zei de PvdA-lijsttrekker tegen Radio 1 na afloop van een partijfeestje in Tilburg, waar hij een cadeau kreeg: zijn eigen website www.yeswecohen.nl.  Cohen weet bijna zeker dat hij de leus 'Yes we Cohen' niet gaat gebruiken.

'Hij is Ella Vogelaar  in het kwadraat,' zegt Wilders in een interview met De Telegraaf.

Ware gezicht
Vogelaar,
oud-minister van Integratie (PvdA), kreeg de wind van voren nadat ze in juli 2007 voorspelde dat Nederland een land van joods-christelijk-islamitische tradities wordt. Ze kreeg destijds een instemmend sms'je van Cohen. 'Cohen toont daarmee zijn ware gezicht,' vindt de PVV-leider.

'Hij profileert zich als een redelijke man die mensen bindt,' gaat Wilders verder, 'maar als burgemeester van Amsterdam heeft hij bewezen dat problemen onder zijn leiding steeds groter worden.'

Marokkaanse straatterreur
Als voorbeeld noemt Wilders de
hoge criminaliteitscijfers in de hoofdstad. 'Amsterdam staat stijf bovenaan wat betreft Marokkaanse straatterreur.'

Wilders vindt het verder 'schandalig' dat de PvdA-leider de morele agenda van de islam als voorbeeld stelde in een lezing en genationaliseerde vreemdelingen uitlegde dat gedogen iets is om trots op te zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tim Pauwels vertelt zijn versie van het VRT-sprookje

 

We hebben eerlijk gezegd tot hiertoe weinig zin gehad ons te mengen in het debat over de besparingen bij de VRT. Omdat dit zogenaamde "debat" niet meer is dan een tijdelijke uitlaatklep voor mensen die zich even in de kijker willen praten of schrijven en vervolgens verandert er nauwelijks wat. En met onze mening moet niemand rekening houden, want zij gaat vervelend genoeg vaak tot de kern van de problemen en wij raken taboes aan.

De kerncijfers waar het over gaat behelzen een besparing van 65 miljoen euri (in 2011 en wellicht een klein stukje in 2010 ?) en 279 personeelsleden die afvloeien. Het grote doemscenario dat de VRT zélf hanteert in de berichtgeving over de eigen miserie is de vermindering van het programma-aanbod, met enkele rake treffers inzake sportverslaggeving. 

Tim Pauwels, die de rol vervult op de redactie van de wijze journalist die goed kan samenvatten,  heeft de cijfers van de buitenlandse openbare omroepen vergeleken met die van Vlaanderen en hij stelt iedereen gerust : wij doen het ontzettend goedkoop en wij leveren prima kwaliteit. Vreemd dat deze lovende redenering nergens gestaafd wordt door één cijfer : Pauwels' woord en reputatie hoeven geen verdere bewijsvoering. Hier klikken voor de Analyse

Handig maar doorzichtig hanteert de advocaat pro domo, deze goedkope kwaliteit-redenering om ondermeer de politiek aan te pakken, die kritiek uitoefent op de openbare omroep. Volgens politici zou het marktaandeel van de VRT te groot zijn en moet aan de commerciëlen ook wat gegund worden. Ook hier weer geen namen, geen feiten, maar loze beweringen in het ijle. Misschien heeft de DJ uit Wilrijk ooit iets dergelijks verklaard, maar dat kan bezwaarlijk als een serieuze bedreiging gezien worden. Het is niet omdat een politicus wat zegt, dat de maatschappij moet sidderen. Wie neemt die mensen ernstig ?

Een ander argument om de VRT vrij te pleiten, gaat over de productiehuizen die hun opdrachten vooral van de openbare krijgen en als die de kraan dichtdraait, komen ettelijke medewerkers op de straat te staan. Vooruit maar.

Dan volgen nog enkele klinkende algemeenheden over cultuur, opvoeding, ontspanning, informatie en daarom, beste kijkers moet het gedaan zijn met kritiek leveren op de VRT. Hij is er, hij blijft er, en hij zal onaantastbaar blijven bestaan.

Waar Pauwels over zwijgt, is de misgroeiing van de Vlaamse Openbare Omroep, die in de loop der jaren afgegleden is naar een overbemand ministerie van propaganda en ontspanning.

Wij hameren steeds op dezelfde feiten : iets over de 3000 personeelsleden, van wie er 279 zouden afvloeien, blijft nog steeds het gigantisch aantal van 2700 werknemers. De versmade commerciële VTM doet het met 500 mensen. Mocht VTM over een hoger programmabudget beschikken, dan kon dit besteed worden aan de aankoop van diverse programma's bij de productiehuizen, en dan hadden wij in Vlaanderen geen behoefte aan de "duiding, opvoeding en arrogante betweterijen van de verwende VRT-mini-vedetten". En veel goedkoper. Pauwels, duik nog eens in de cijfers.

Hoeveel diensten bestaan er bij de VRT die totaal overbodig zijn ?  Er wordt al jaren gesproken over het terugschroeven van managerfuncties  wat bewijst dat zij compleet overbodig zijn.  Gebeurt het ook ? Jazeker, op papier. Op de werkvloer heersen er arbeidsreglementen met vergoedingen, uren, taakomschrijvingen die in de privésector ondenkbaar zijn. Daar durft niemand aan te raken.

De politiek heeft zich binnengenesteld in de 0000 en vervolgens zijn syndicale hofhouding vrij spel gegeven. Bourgeois heeft nooit een maatregel kunnen of durven treffen om de Augiasstal uit te mesten : de man is voortdurend bezig geweest met zich "te laten aanvaarden" door de rooie en gele syndicalisten. Dàt was zijn opdracht en zich laten beschimpen door Tony Mary. Tot die gestoorde man op het laatste enkel nog door Bertje gesteund werd. Lieten zal makkelijker durven optreden, omdat zij tot de club behoort, maar ze is en blijft een regime-vrouw die de kracht van de VRT erkent en daar niet zal aan tornen.

Dat het merendeel van de bevolking tevreden is met deze openbare omroep, zal best waar zijn. De "meeste mensen" hebben lak aan principes en zijn niet geïntresseerd in de manier waarop de overheid zich meester maakt van belangrijke steunpunten uit het maatschappelijk gebeuren.

Tim Pauwels wordt het veld ingestuurd om op een tipische 0000 wijze het publiek een sprookje te vertellen dat vele vervelende waarheden verbergt. Daar zijn wij totaal niet door verrast.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke muziek tegen hangjongeren

 

Winkeliers in Dieren, een gemeente van 15.000 inwoners in Gelderland gebruiken geen Moquito om hangjongeren te verjagen, maar klassieke muziek. Dit is een middelkleine plaats ergens in Nederland, waar de allochtonen doorgedrongen zijn en de samenleving op zijn kop zetten.  Dit staat Vlaanderen over enkele jaren ook te wachten. Het zijn niet langer de grote steden die de multicriminele klappen opvangen, maar het allochtonenprobleem dijt uit over het ganse grondgebied zoals een olievlek.

"Ik denk dat het werkt", zegt voorzitter Wim te Hennepe van de winkeliersvereniging tegen de Volkskrant. Klassieke muziek is een van 'de stappen' van het stappenplan dat is opgesteld om de overlast tegen te gaan. Politie en jongerenwerk zijn ingeschakeld en de winkeliersvereniging heeft contact gezocht met de Turkse moskee om de problemen samen te bestrijden.

Eigenlijk is het een trieste zaak, dat wij een van de verworvenheden van onze Westerse cultuur moeten inzetten om barbaartjes te verjagen.  Het valt nog af te wachten hoe zij hiertegen gaan reageren.

Wat een stelletje onnozelaars zijn wij. In plaats van ze met de ME uit mekaar te kloppen. Telkens opnieuw. Want dàt is een taal die zij begrijpen : respect voor geweld.

Bron : Spitsnieuws.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klacht tegen Wathelet wegens valsheid in geschrifte

 

VB-volksvertegenwoordigers Annemans, De Man en Dewinter hebben woensdag bij het parket-generaal van het Hof van Beroep in Brussel klacht ingediend tegen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Melchior Wathelet (cdH). Aanleiding is de wijze waarop Wathelet het gebruik van valse bewijsstukken en documenten heeft toegelaten bij regularisatieprocedures.

De drie Vlaams Belangers willen de strafrechtelijke ministeriële onschendbaarheid van Wathelet doen opheffen en hem vervolgen wegens (mede)daderschap inzake valsheid in geschriften en het gebruik van valse stukken.

"Alsook voor het feit dat hij de regularisatieoperatie verderzet, zelfs nadat zijn instructie door de Raad van State werd vernietigd", luidt het in een mededeling met als onderwerp 'Vlaams Belang legt  klacht neer tegen Wathelet'.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De computerspecialisten van Angeltjes delen mede ...

 

Het is misschien nuttig ?                    


GOED OM WETEN!    *Verschil tussen http en https

Ik dacht dat het belangrijk is om deze info te kennen. Dus, ik deel het met jullie.

Niet iedereen is op de hoogte van het belangrijkste verschil tussen _http://_ en _https://_


*HTTP" wil zeggen "Hypertext Transport Protocol", wat wil zeggen dat het een protocool is (een taal, een manier om te praten) voor information tussen de Web servers en de klanten.


Het belangrijkste, is de lettrer S die juist het verschil tussen *HTTP* en *HTTPS* is.


De * S * is synonyme van * SECURE* voorbeeld: (https://accesd.desjardins.com/)

Indien u een Website bezoekt, kijk dan goed naar het adres ; als het begint met *http://*

wil het zeggen dat de Webpagina niet beveiligd is en dat je gesprek of gegevens door andere kan worden nagekeken.

Heeft dus nooit je bankkaart nr of persoonlijke gegevens door op een web site **htpp...**

Indien het website adres begint met *_https://_ **, wil het zeggen dat je computer op een beveiligde site zit en dat niemand jouw gegevens kan zien.

Begrijp je nu waarom het zo belangrijk is!

Als een website naar persoonlijke gegevens of bank of krediet kaart nr. controleer goed dat die website met *https* begint anders bestaan er niets die u kan beschermen.

Als u nog iets wil weten, aarzel niet. Vraag maar, wij weten het ook niet, maar antwoord krijgt u steeds.


24-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Amerika ...

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Vlaams Belang ? Poll

 

 

'Omdat wij de Vlamingen verdedigen' - grote voorjaarscampagne Vlaams Belang

 

Wat vindt u van de campagne van Vlaams Belang met de drie thema-affiches : Vlaams Belang Pourquoi ? (met onze geliefde belgische tricolore, VB de schildwachten van Vlaanderen) - Vlaams Belang spaghettiletters (tegen groene achtergrond : VB, de dam tegen de islamisering)  Vlaams Belang bij de Chinees (tegen de achtergrond van de Chinese vlag, VB voor behoud van werkgelegenheid in Vlaanderen) - Onze poll : links bovenaan.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!