Angeltjes
18-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke, a gentleman and a president.



Net zoals "de Vertraagde Film" van Herman Teirlinck ("Hey gastje, wie is dat ? Waai zaain studengte Nederlants" http://nl.wikipedia.org/wiki/Herman_Teirlinck_%28schrijver%29 ) bekijken wij met vertraging sommige televisieprogramma's. 

Zoals het interview in "de Keien van de Wetstraat" met Frank Vanhecke.  Hij is de minst spectaculaire van de drie Musketiers van het Belang maar een gedistingeerd, beschaafd man, die zonder enig voorbehoud of misbaar zijn idealen toelicht en zijn schouders ophaalt en "jammer" zegt, tegen wie hem niet begrijpt of niet wil volgen. 

De 0000 had er twee interviewers op afgestuurd die mekaar al flink opgegeild hadden in de voorbereiding en dachten de fascist rap tegen de vlakte te krijgen.  Vanhecke blijft onbewogen, die man negeert straal de venijnige ondertoon en de insinuerende opmerkingen  Als het ons zou gebeuren, we rolden binnen de twee minuten over de studiovloer met het journaille.  Frank blijft vriendelijk, beleefd en correct  maar daarom niet minder duidelijk.  Zulke politici zijn er te weinig.  Hij is een hoofs Vlaams-nationalist met klasse.  Zulke complimenten zijn eerder zeldzaam bij ons.

Aan het parallelisme van de televisievragen met de fascistoïde artikels in de Morgen is duidelijk aan te tonen, dat heel dat progressieve zootje met mekaar afspraakjes regelt.  De enen hebben het gehad over de "geweldige ruzie naar aanleiding van de voorzittersverkiezingen bij het VB" en die van het scherm moesten het balletje terugkloppen tegen het hoofd van de krullenbol.  Vanhecke reageert op dat soort insinuaties met zo'n vanzelfsprekende afwijzing, en verbazing  dat de journalisten er onbehaaglijk bij worden : ontmaskerd tijdens hun eigen moment de gloire.

Een partij die voortdurend voorgesteld wordt te bestaan  uit  vechtjassen, racisten en  Belgische landverraders, wordt geleid door treffelijke, beschaafde burgers en die partij gedraagt zich in het politieke theater op een voorbeeldige manier.  Het spijt mij, maar daar kunnen drieduizend gesyndiceerde eencelligen van de Reyerslaan weinig aan verhelpen. Ook niet als ze beginnen schelden op de maatpakken van die heren, alsof het dragen van een opgestreken pak en een das, een terroristenvermomming is. Een deel van  het journaille ziet er uit alsof ze bij de Dienst Openbare Reiniging werken, uiteraard in voortdurende staking. Het is duidelijk wie goed uit dit interview gekomen is.  Volgende keer liefst uitzenden om 3  uur 's morgens en uiteraard zonder mogelijkheid tot heruitzending.




Naar het einde toe verliep het gesprek minder gespannen, vermoedelijk hadden de twee interviewers toen door, wie ze voor zich hadden : een man die voor vele honderdduizenden in dit land op zijn juiste en menigvuldige talenten gewaardeerd wordt. 

Klinken wij vooringenomen ?  Het zal wel.  Net zoals die van de Reyerslaan, met dit onderscheid dat wij door niemand betaald worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro Flandria een trapje hoger.
 

Het Plakkaat van Verlating van 1581 herschreven

 

Op 26 juli 1581 zwoeren onze moegetergde voorouders in de Staten-Generaal van de Verenigde Nederlanden in Den Haag Koning Philips II af. Zij riepen meteen hun onafhankelijkheid uit. Ze waren ten einde raad door de politiek van uitbuiting en vervolging, bedreven in naam van de Koning van Spanje. Ze wilden het de zoon van de in Gent geboren Keizer Karel niet vergeven dat hij hen in de steek liet en onderdrukte, terwijl het toch de plicht van een Vorst moet zijn, “zijn onderdanen te behoeden voor ongeluk, overlast en geweld”. Hij die zijn onderdanen verdrukt en als slaven behandelt, hun eeuwenoude rechten en vrijheden ontneemt en hun bezittingen in vreemde handen doet overgaan, noemden zij een tiran. De Koning heeft door zijn wanbeleid voldoende wettige redenen gegeven om hem te verlaten en het recht te ontzeggen nog als legitieme heerser op te treden.

 

Om gelijkaardige redenen hebben onze voorouders Keizer Jozef II als wettige vorst afgezet. Op 22 november 1789 riepen de Staten van Vlaanderen in het Stadhuis van Gent de onafhankelijkheid van Vlaanderen uit. Zij onderbouwden die met een Manifest dat op 4 januari 1790 door de griffier van de Staten van Vlaanderen op de Vrijdagmarkt werd voorgelezen. Op 11 januari 1790 sloten de overige Zuidelijke Nederlanden zich bij deze afscheiding aan in het Tractaet van Vereeniging of van de Vereenigde Nederlandsche Staeten. Deze afscheidingsbeslissingen was geen lang leven beschoren want onze gewesten werden door het revolutionaire Frankrijk geannexeerd, tot ze in 1814 na het Congres van Wenen met de Noordelijke Nederlanden werden herenigd.

 

In 1830 bewerkten door Frankrijk gesteunde opstandelingen een nieuwe secessie waaruit het Koninkrijk België ontstond, dat zij in handen legden van Leopold van Saksen-Coburg. Na 177 jaar heeft dit Koninkrijk uitgediend.

 

 

Vandaag delen de Vlamingen, leden en sympathisanten van Pro Flandria tegenover de staat België, die wordt verpersoonlijkt door Albert II van Saksen-Coburg, gelijkaardige gevoelens als hun voorouders in 1581 en 1789.

(met genoegen overgenomen -in de overtuiging dat het wederzijds is- van de Vereniging Pro Flandria onder voorzitterschap van Jan van Malderen.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag

Vandaag geen "Dolle Dinsdag" *
maar een rustige dinsdag.


Wat heeft u liefst 191 dagen zonder regering of 1 dag zonder Angeltjes ?  U gelieve niet te antwoorden.

Om het moderne idioom niet af te vallen : "salukes en merciekes"

Dolle Dinsdag :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dolle_Dinsdag*


17-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interim ?



VRAGEN EN BEDENKINGEN


- Wat is een dringende interim-regering ?  Is daar een andere verloning voorzien voor de ministers ?

-  Wie bepaalt wat dringend is of moet opgelost worden ? 

- Treedt de regering van lopende zaken af ? 

-  Er komen 14 ministers (+ de Opperfantast) die  verantwoording moeten afleggen aan het Parlement ?  Of aan de koning ?  Of aan Wiske Wijdopen ?  Binnen welke begrotingslijnen ?

- Is er een regeringsprogramma te koop ?  Of is het doorlopende voorstelling zoals in de bioscoop ?

- Wat gebeurt er als Leterme niet klaar is tegen 23 maart 2008 ?  Hoeveel kansen krijgt hij nog ?  Elfhonderdzeventien ?

- Waar zijn de grondwetspecialisten om aan de "mensen" uit te leggen, dat dit een staatsgreep is ?  Waar is het kritische en meest vervelende mens van de 0000 die altijd gelijk heeft en alles weet, om de kijkers in te lichten over haar standpunt in deze affaire ?  Cools !  Laarzen aan, mensen onderbreken en onbeschoft gedrag vertonen aub.

- Gezien al de doorzichtige en goedkope alarmkreten om tot een regering te komen, zijn er garanties voor de bevolking dat het leven minder duur zal worden ?  Ja ?  Wie gaat dat betalen ?

- Waarom spreken de vakbonden over een tekort in de begroting 2007 veroorzaakt door de crisis van 2 miljard euro ?  Vorige week had de Nationale Bank het over 6 miljard  tekort in totaal ? Zijn de vakbonden beter uitgerust dan de Nationale Bank of  werd 6 miljard vastgesteld nà de passage van de syndicaten ? 

- Dit land is een farce, een dramatische klucht, een zaal vol eenarmige bandieten in de woestijn van Nevada.

Laten we echter blij zijn voor één zaak die we vandaag vernamen vanuit Bruxelles : de peiling van de Libre is hoopvol voor het Belang.  Deze volhardende, compromisloze partij die de enige oplossing biedt voor de onleefbaarheid van het land B, houdt stand in de peilingen die plaatsvonden in de eerste week van december.  Niettgenstaande alle boycots, tegenwerkingen, valse berichtgevingen, opzettelijke verdraaiingen en tendentieuze persaandacht, niettgenstaande de ultra-liberale concurrentie op de rechterflank en de carnavelske machtshonger van een partij die per se ministrabel wil zijn, niettgenstaande dit alles, behoudt het Vlaams Belang het vertrouwen van zijn kiezers. 

Het land B moet beroep doen op interim-ministers, het VB heeft géén interimkiezers nodig !

Ray

-


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Memoriam Gerard



Ik zit hier met een hart dat weegt als lood.  Mijn goede vriend, Gerard Bergers, is gisteren overleden. Ik heb de laatste weken een aantal keren in mijn hoofd gelopen met hem, maar ik dacht dat hij naar Spanje was voor de winter. 

Wij hebben mekaar leren kennen in 1962 in de Antwerpse Volksunie en in 1964 was Gerard gemeenteraadslid en ik heb in 1967 de fractie vervoegd. als opvolger.  Gerard was een man van het volk, hij woonde vlak bij de Schelde op de Sins Jansvliet (recht tegenover de toenmalige VU-voorzitter, dokter Karel Delahaye). Gerard was het type van de buldog, die nooit losliet.  Hij hekelde de partijdigheid van de bestuurders en kon niet aanvaarden dat mensen recht hadden op voorkeurbehandelingen omdat ze toevallig tot een bepaalde partij behoorden.

Vreemd genoeg waren het stedelijke ambtenaren zélf die tot bij die bizarre  man van een verdachte partij afzakten.   Niet alleen ontevredenen wegens het eigen lot maar ook vaak mensen die in opstand kwamen tegen de heersende politiek van mateloze arrogantie en miskenning.  Ze waren nieuwsgierig en ze ontmoetten een aanverwant iemand die rusteloos werd van het vele sociale onrecht dat hij om zich heen zag en die ook niet steeds wist hoe om te gaan met al die ervaringen.  Hij was een doorzetter, een rusteloos man die in de eigen partij-afdeling veel aanzien genoot maar op het hogere echelon in de Volksunie gedwarsboomd werd.  Bij de Havenkapiteinsdienst, de politie en de diensten van onderwijs was de naam Bergers synoniem voor overtuiging en sociale rechtvaardigheid.

Het was de tijd, dat men in de Volksunie meer de adjectieven links en rechts als zelfstandige scheldwoorden gebruikte zonder met de betrokkenen te spreken.  Gerard heeft enkele jaren als senator gezeteld en na de overstap van Staf Neel in de gemeenteraad van Antwerpen naar het toenmalige Vlaams Blok is wat er toen nog restte van de VU-fractie toegetreden tot het schepencollege om een nieuwe meerderheid te vormen.  Gerard heeft zich daar  op zijn plaats gevoeld met de vele bevoegdheden die hij kreeg en met de steun die hij ontving van zijn nieuwe collega's, zoals burgemeester Bob Cools en schepen Jos van Elewijck. Na een ganse carrière van oppositie voeren en strijden, is het goed dat de politiek een menselijk gelaat krijgt.

Het zal tegengesproken worden door sommigen, maar in de Volksunie was het na de goedkeuring van het Egmontpact niet meer correct-fatsoenlijk om te praten, te denken over Vlaams-nationalisme.  Voor sommigen (die nu in de Kamer optreden als fractievooritter) is Vlaams-nationalisme iets voor na middernacht als er voldoende pinten gedronken zijn. Gerard heeft op dat vlak nooit concessies gedaan : voor hem was de identiteit van de mensen niet los te zien van hun sociale situatie.  Dat was ondermeer het cement van onze persoonlijke vriendschap.  Men keurt dit af of niet, ik weet dat Gerard het ongetwijfeld ook zo heeft aangevoeld en dat brachtt ons heel dicht samen.   

Ook  als het lang geleden was dat we bij mekaar waren geweest, dan wisten wij onmiddellijk dat er niets veranderd was, dat we weliswaar wat sukkelachtiger met mekaar omgingen (waar we dan ook mee lachten) maar dat we steeds dezelfde gedachtes deelden en onmiddellijk de draad konden opnemen van onze laatste bijeenkomst.

Wij hebben mekaar de laatste keer gezien vorig jaar in de zomer in Kalmthout samen met de vroegere VU-secretaris Maurice Coddé.  Maurice heeft een gehoorprobleem maar we werden door niets gehinderd in die grote tuin : Margriet serveerde koffie en taart en de drie mannen hebben zich suf gelachen en geroepen met mekaar. Achteraf had Maurice gezegd : "Ik heb niet alles kunnen verstaan".  Goede Maurice.  Ook al waren we alle drie bereid om nog eens op te treden als de Drie Musketiers, er zijn er nu anderen die het veel beter aanpakken.

Ik had toen aan Gerard verteld, wat de plannen waren met Angeltjes en achteraf is hij een fervent lezer geworden, die soms reageerde, maar hij had heel wat problemen, wist hij me te vertellen met die vervelende cijfercode.  Ik heb enkele malen geschreven over Gerard maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik een In memoriam voor mijn lieve vriend hier zou neerzetten.

Gerard is weg.  Hij heeft een stuk van mij meegenomen.  Dat besef ik nu. Ik ben wat jonger dan hij : ik doe nog een stuk verder, mijn goede vriend Gerard, voor ons beiden en voor ons volk, die men nu "de mensen" noemt.

Aan Margriet, de zonen en kleinkinderen van Gerard zeg ik graag dat ik nog heel dikwijls met Gerard, de man, de vader en grootvader zal praten in gedachten.



Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-senator en schepn Gerard Bergers overleden




De stilte bij je heengaan is groot,

maar in ons hart blijf je verder leven.

De heer

Gerard Bergers

Echtgenoot van mevrouw Margriet Van Minsel

Senator, gewezen schepen en gemeenteraadslid van de Stad Antwerpen

Geboren te Antwerpen op 24 juni 1929 en onverwacht overleden in het UZA te Edegem op

16 december 2007

Wij nodigen U vriendelijk uit om samen met ons afscheid te nemen tijdens de Eucharistieviering op

ZATERDAG 22 DECEMBER 2007 om 11 uur in de parochiekerk van Sint Jozef te Heide Kalmthout.

De crematie vindt later plaats in intieme familiekring.

U kunt Gerard nog een laatste groet brengen in het mortuarium van het UZA, Wilrijkstraat 10 te

Edegem tot woensdag 19 december. Steeds van 14 uur tot 19:30 uur.

Rouwadres: Douglaslaan 32 – 2950 Kapellen



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speciaal voor de fans van Sarkozy !



Venez, Mesdames, par ici, suivez le guide ...

Onze brave president Nicolas Sarkozy, in de steek gelaten door het Roemeens/Bulgaars schatje dat hij zelf had ingepikt bij de televisie-presentator Jacques Martin (intussen met een grote kom rijstpap op zijn schoot in de hemel) heeft na een omweg in een ander Balkanland (zou Balkonland niet beter passen ?) een nieuw tijdverdrijfje gevonden.  Waarom niet ?  De politiek vergt veel van de man en 's avonds thuiskomen in een leeg, onverwarmd huis, een smakeloos diepvriesje in de microgolf opwarmen, en hop de koude lakens tussen om morgen alweer de wereld te verbazen met kronkelige, strategische  terugtrek-oefeningen.  Het is me wat.

Gelukkig zijn er vrouwtjes beschikbaar : in Parijs, zelfs in de Seefhoek,  kortom van Lissabon tot Stockholm maar Sarko blijft een jongen van de Hongaarse poesta en hij zoekt zijn lieven in die contreiën, zoals onze vriend Johan Stolz met zijn fameuze  "Concerto voor jou Natasja". 

Dit is zij waarmee hij gezien werd dit weekeinde : Carla Bruni (in sepia-tinten).  Ze is wel vergeetachtig, ze had namelijk haar bontmantel laten hangen in de vestiaire van het Elysée.  Als het niet lukt, Monsieur le Président, hebben wij nu een iets jongere uitgave  voor u, une Miss Belle Chique van Tsjechische oorsprong, perfect Franstalig en niet te slim.




Dag Allemaal, de groeten van Story, Privé en Paris-Match.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Censuur bi!j de VRT ? Allez, dat kan niet.



U kijkt er van op, dat de door elke belastingbetaler rechtgehouden openbare zender van Vlaanderen, censureert ?  Wij niet.  Velen zagen gisteren de schrikkop van Jan Becaus, de leraar Nederlands van Paola, toen zijn aankondiging van het volgende bericht niet klopte met het geprojecteerde beeld. Vlaams Belang zou naar het Grondwettelijk Hof stappen ... en dan verdween het beeld en herpakte de nieuwslezer zich.  Mijn naïeve en brave vrouw zegde, dat de filmlas gebroken was en dat de uitleg later zou volgen.  (Ze heeft zitten wachten tot bij het voetbal, op zich niets om vrolijk van te worden,  mitsgaders een extra desillusie.  Mitsgaders ?  Deftig, verouderd Nederlands)

Het is zonneklaar voor wie de mentaliteit en de arrogantie van de 0000-ers kent, dat er geen bericht mocht omgeroepen of afgelezen worden, dat indruist tegen de vakbondsbelangen.  De staatskatholiek Renders had 's ochtends tijdens de Zevende Dag zijn instructies nagelaten : àlles moet gefocust zijn op een degelijke driepartijenregering die komaf maakt met alles wat met Vlaams-radicalisme te maken heeft. 

Dit persbericht dat door de linkse alleenheersers werd doodgezwegen stond wél in de Frut (waarvoor dank) :

16/12 Vlaams Belang naar Grondwettelijk Hof tegen wet sociale verkiezingen

Oppositiepartij Vlaams Belang vecht de wet die de sociale verkiezingen van volgend jaar mogelijk maakt aan bij het Grondwettelijk Hof. Die wet geeft een monopolie aan de traditionele vakbonden ACV, ABVV en ACLVB en dat is discriminatie, zegt Vlaams Belang. De partij wil ook onafhankelijke kandidaten voor de sociale verkiezingen steunen.

De wet die de sociale verkiezingen regelt, is strijdig met het discriminatieverbod en de verplichte gelijke behandeling op basis van ideologie die de grondwet voorziet, zegt Vlaams Belang. Want iedereen moet aan de sociale verkiezingen kunnen deelnemen, ook zij die niet tot de socialistische, liberale of christendemocratische zuil behoren, luidt het.

Vlaams Belang dient na nieuwjaar een verzoekschrift in bij het Grondwettelijk Hof. "Doordat enkel de christelijke, socialistische en liberale vakbonden kandidaten zullen mogen voordragen, krijg je enkel vertegenwoordigers die met handen en voeten gebonden zijn aan een partij", zegt Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel. Voor het verzoekschrift zoekt Vlaams Belang steun bij "uitgesloten" vakbondsmensen. "We hebben al bijna honderd mensen die dit mee ondertekenen", zegt Morel. De partij wil onafhankelijke kandidaten voor de verkiezingen steunen en start daarom met een campagne. Die heeft als slogan "Baas in eigen hoofd. Tijd voor echte sociale verkiezingen". Een eigen vakbond uit de grond stampen, wil Vlaams Belang niet doen. "We gaan geen vierde partijvakbond oprichten", zegt Morel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiesintenties in VL volgens de Libre



Peiling van de Libre Belgique vandaag gepubiceerd over de kiesintenties in Vlaanderen :



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Belle Chique

[photo]

Iek ben gekoewetst, maain laand , Tsjechië is ook gesplit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priester neergestoken in Izmir




Kan u zich voorstellen, dat wij hier regelmatig een imam zouden omleggen in Molenbeek, de Seefhoek, het Turks kwartier in Gent of al die andere leuke plaatsen waar de diversiteit bloeit ?  Het poco-wereldje zou permanent getooid zijn met een lijkbidderssmoel (wat bij sommigen er nu al in gegrift staat, kijk maar naar Nose & Noise in Antwerpen) en de 0000 zou  zijn uitzendingen steevast onderbreken met treurmarsen en gillende krijswijven.  We overdrijven enigszins, maar we kunnen niet genoeg wijzen op de schuld, de erfzonde die wij met ons meezeulen, als blanke racisten.

In het verlichte Turkije, dat hier gisteren ruim driemaal aan bod kwam -aan ons zal het niet liggen als de integratie mislukt-  waar nauwelijks volgelingen zijn van christelijke godsdiensten, worden de uitzonderingen uitgesloten en misprezen door de tolerante moslims.  "100.000 aanhangers van de christelijke leer en wij zijn met 70 miljoen. We verdragen ze voor het oog van de buitenwereld maar als er eentje afgeknald wordt, is het niet abnormaal : ze vragen er om"".  Het is zoals het sprookje over de Joodse gemeenschap in Casablanca : een in een ghetto samenhokkend groepje zonderlingen met wie niemand contact mag hebben, en die enkel dienen om het imago van de godsdienst-tolerantie van Marokko op te vijzelen.

Wij hebben hieronder de originele tekst uit onze Toerkse gazet voor u gecopieerd : "Katholieke priester neergestoken in Toerkse parochie". Het is gebeurd in Izmir en het deed de politie denken aan het neerschieten in 2006 van een Italiaanse pastoor.  Deze priester is niet dood, er is dus alnaargelang je het bekijkt, vooruitgang, of is het achteruitgang ? Gewoonlijk steken de experten in de keel (zoals bij offerdieren) ditmaal was het in de maag.  Gebrek aan aandacht ?  Gelukkig leeft nog in de herinnering de ijselijk langdurige marteldood die drie christelijke medewerkers te beurt viel  in april laatstleden : dat was wel een geslaagde operatie.  Terecht wordt er ook verwezen naar het gevaar dat christenen opleveren voor de nationale veiligheid.  Om te beginnen zijn het spionnen, dat staat buiten kijf, een priester is een spion, kijk naar Pater Leman in eigen land en wie weet, Danneels ?  Vindt u het normaal voor een kardinaal naar de voetbal te gaan supporteren en onder het zingen van vieze racistische liedjes SOS-seinen uit te sturen ?  Bovendien huizen priesters in een criminele spiraal : hoe vaak overvallen pastoors en hun meiden geen arme Toerkse vrouwtjes op straat, snijden ze vermogende renteniers de strot over en hangen ze tegen de muren op zoek naar kandidaten voor een triootje ?  Het zijn schoftjes, zowel katholieken als protestanten.

(de vertaling is vrij, dat wil zeggen, dat de beëdigde tolk, zoals het past, enige eigen interpretaties heeft toegevoegd zodat het verhaal duidelijker wordt voor de onbevoordeelde lezers die u allen bent).

Catholic priest stabbed in Turkey parish

Reuters

Published: Sunday, December 16, 2007

ANKARA-An Italian Roman Catholic priest was stabbed on Sunday at his church in the city of Izmir in western Turkey, police said, in an incident that recalled the fatal shooting of another Italian priest in Turkey in 2006.

The priest, identified as Adriano Franchini, was taken to hospital. His life was not in danger, a police spokesman said. He had been stabbed in the stomach.

Police have detained three people, the spokesman said, adding it was too soon to say what the motive of the attack was.

    Turkey's state Anatolian news agency said a 19-year-old man was suspected of having stabbed the priest.

The incident follows a spate of attacks in mainly Muslim but secular Turkey in recent years on Christian targets, usually by youths.

Italian Catholic priest Andrea Santoro was shot dead in his church in the Turkish Black Sea city of Trabzon in February 2006 by a teenager who is now in jail.

In April this year three Christians - a German national and two Turks - were killed in a Bible publishing house in the eastern town of Malatya. They had their throats cut. The trial of their suspected killers has begun.

Also this year, Turkish-Armenian journalist Hrant Dink, a Christian, was shot dead outside his office in Istanbul by a young ultra-nationalist gunman.

The European Union has long complained that Turkey, an EU applicant, fails to fully protect the religious freedoms of its tiny Christian minority, which numbers barely 100,000 in a total population of nearly 75 million.

In both the Dink and the Malatya killings, Turkish media have suggested nationalist elements in the security forces may have egged on the youthful killers, or at least ignored signals that they were about to carry out their attacks.

Some Turkish nationalists fear Christian missionaries operating in Turkey pose a threat to national security.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baas in eigen hoofd - door Marie-Rose Morel

Baas in eigen hoofd, tijd voor échte sociale verkiezingen! (16 december)

Ons eerste vakbondsontbijt was zonder meer een voltreffer. Meer dan 150 geïnteresseerden en een enthousiaste sfeer.
Collega Guy D’Haeseleer sprak als eerste over het financiële gesjoemel door vakbonden en werkgevers in de ‘Fondsen voor Bestaanszekerheid’, en beloofde dat het Vlaams Belang op dit onderwerp zal blijven doorgaan tot de laatste bestolen Vlaamse werknemer zijn geld terugheeft.
Na een kort intermezzo met enkele videoboodschappen van uitgeslotenen was het de beurt aan Jurgen Ceder, die vooral sprak over de diverse gerechtelijke procedures die werden opgestart tegen de schandalige uitsluiting van honderden VB-kandidaten. Daarna tijd voor een panelgesprek met eminente sprekers van o.a. de hulpkas en een kleurenvakbond. De slottoespraak mocht ik voor mijn rekening nemen.
Groot nieuws was natuurlijk dat het Vlaams Belang naar het Grondwettelijk Hof trekt, om er de vernietiging te vragen van de wet die de sociale verkiezingen van 2008 organiseert.
Deze wet organiseert een monopolie voor ACV, ABVV en ACLVB, en zorgt er aldus voor dat alleen christendemocraten, socialisten en liberalen kunnen deelnemen; nu Vlaamsnationalisten uit de vakbond worden gegooid, wordt de Vlaamsnationale strekking ongrondwettig gediscrimineerd, net als alle andere werknemers die geen socialist, liberaal of christendemocraat zijn.l.
Een eerste oproep om het verzoek tot vernietiging te ondersteunen kreeg meteen massaal gevolg: al 100 uitgesloten vakbondsleden trekken mee naar het Grondwettelijk Hof. Wie het verzoekschrift bij het Grondwettelijk Hof voor échte vrije sociale verkiezingen wil ondertekenen, kan een intekenformulier
hier aanvragen. En omdat we willen aantonen dat we niet enkel de wet aanvechten maar ook onze verantwoordelijkheid als Vlaamsnationalisten willen opnemen bij de komende sociale verkiezingen, zullen we een aantal onafhankelijke kandidaten steunen. Ik mocht alvast de campagneaffiche voorstellen die met de slogan 'Baas in eigen hoofd, tijd voor échte sociale verkiezingen!' duidelijk maakt dat de kleurenvakbonden zich niet moeten bemoeien met de politieke voorkeur van werknemers en dat het tijd wordt dat er opnieuw een échte syndicale vertegenwoordiging wordt verkozen binnen die tienduizenden ondernemingen.

Ons pré-campagnebeeld is binnenkort massaal te verkrijgen op postkaart-formaat en affiche.
-------------------------------------------------------------------------------------



Bizar ! (16 december)

Er bereiken me plots een aantal sms-jes en e-mails waaruit blijkt dat de vrt nieuwsdienst in het 19u journaal een item had over onze klacht bij het grondwettelijk hof. Maar ... net toen Jan Becaus het item aankondigde ... viel alles uit. Na een droge "dat gaat daar grondig mis" werd het onderwerp afgevoerd en niet meer hernomen.
Heel bizar. Niet enkel het technische defect op zich maar ook het feit dat het nieuwsitem niet later in het nieuws terugkwam. In het nieuws van 20u was het zelfs helemaal verdwenen.
Vakbondssabotage ? Of misschien dezelfde technieker die op de website van de VRT de uitzending van "de keien van de wetstraat" met Frank Vanhecke van afgelopen vrijdag moest zetten ? Alle afleveringen met politiekers van andere partijen zijn via het web te herbekijken, enkel die van onze voorzitter niet ... vakbondsspoken ?

Maar niet getreurd. Als de zevende dag me een belletje geeft kom ik met veel plezier tot bij hen om het allemaal nog eens uit te leggen. En ze mogen de vakbondstop er ineens bijvragen. Gek toch, dat ze zo'n debat zelf nog niet bedachten. Hoe zou dat toch komen ...?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Weetjes over



De Eerste Kamer, bij ons ook wel de senaat genoemd evenals in Nederland, zou op verzoek van de Franstaligen moeten samengesteld worden op 50/ 50 basis.  Er zijn nu 74 senatoren van wie 41 VL's en 33 W's en dat moet 37/37 worden. Waarom ?  Dààrom.  De VL's zijn altijd imperialisten die overheersers, zij verdrukken, vernederen en koewetsen de W's en de F'ffen. Compris ?

Het halfrond van de Belgische Senaat.

De senaat van het schandland B

De Kamer (bij ons van volksvertegenwoordigers -ook wel eens de kamer van plezante mannen en vrouwen-  in NL de Tweede Kamer) zou volgens vele Franstaligen (en slappe VL's met grote ambities , aanhangers van de Paviagroep) voor een deel moeten samengesteld worden over het ganse grondgebied van het  schandland B.  Bijvoorbeeld een vijftien of twintig mandaten, enkel voorbehouden voor de fine fleur, zodat de franskiljons van Berchem-Pulhof de fijne FDF-politicus Maingain kunnen belonen met een stemmetje of de Waalse landbouwer uit La Vacherie zijn grote zwak voor De Oewever kan laten gelden.

Wat gaat men nog bedenken vooraleer het land in tweeën splijt als een granaatappel die tegen de betonnen vloer aanbotst ?

In Nederland zal na het kerstreces een Guinnessrecord bestaan : de SP van Marijnissen (de populaire communist voor wie Anciaux zonder het programma te kennen, wilde stemmen) brengt het jongste kamerlid ooit in de vuurlinie.  Negentien jaar is het wicht en hij heet Bashir, zoals de dokter uit Star Trek, Next Generation.  Hij komt uit Afghanistan, waar de papavers welig bloeien en de vrouwen stevig bloeden als ze "neen" zeggen.  Bashir studeert natuurkunde.

Een laatste weetje over "de Kamer" ? In het Franstalige land noemt men sedert de commissie de splitsing van BHV stemde de Kamer "la Chambre des Humiliations" (de Kamer der Vernederingen".  Dit was de eerste na 177 jaar en hopelijk volgen er nog vele.

Ray


16-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den bond is den baas.



Dat de syndicaten in feite het schandlandje land B leiden, is al jaren geweten.  Overal waar zich een greintje macht concentreert, zitten de traditionele drie partijpolitieke vakbonden op vinkenslag, zoals kraaien op het galgenveld.  Het syndicaat is Big Brother, regisseur, scriptschrijver en producent.  Ze bespioneren iedereen en houden mekaar in het oog.

Dat het schandland momenteel door een slijkperiode gaat, noopt de bondsbonzen tot publieke stellingnames : de ratten komen uit de riool als er te veel neerslag valt. Na stiekem de organisatie van het Pro Belgica gebeuren op zich genomen te hebben, kwam vandaag een van de alleenheersers op de regimezender 0000 verkondigen, dat de drie traditionele partijen samen een regering moeten vormen.  De angst voor de splitsing van het land is groot : in Vlaanderen zullen de bonden een toontje lager moeten zingen en zich te houden hebben aan hun opdracht. Punt.  En dat zijn ze niet gewend : zoals in Wallonië zetten zij graag het volledige werknemers- en ambtenarenpotentieel naar hun hand om de maatschappij te dirigeren. 

Een driepartijenregering is  dé oplossing voor het behoud van de macht en de bestaande structuren.   De bonden hebben  hier niets mee te maken maar de politiek heeft hand in hand met hen generaties  werkenden en kiezers onder de duim gehouden.  Het overleg arbeid-kapitaal is een uitdaging en een van de redenen van onze behoorlijke sociale welvaart. In  het zieke schandland B heeft dank zij het stalinistische Wallonië de vakbond een vinger in de pap zoals alleen in linke dictaturen.

Voor de onbekwame journalisten van de 0000 is een stelling van het syndicaat natuurlijk een stem uit de hemel, die met de kijkers dient gedeeld te worden. Hun eigen organisatie steunt compleet op syndicale overheersing. Vandaar de aanwezigheid op het scherm van Jan Renders, een trieste verschijning, een grote dictator.

Dat de syndicaten, die zwaar betaald worden door de regering om bepaalde taken te vervullen (betaling werklozen) zich veroorloven mensen van het VB uit te sluiten, is een regelrechte schande en bovendien compleet in overtreding met een Europese richtlijn.  Hieronder nog een fraai staaltje van de grote democraten :


Sociale verkiezingen afgeschaft in Bouwsector

15.12.2007 16.39u - ‘Meld u aan als kandidaat voor de socialeverkiezingen, want elke werknemer kan deelnemen’, zo klinkt het dezer dagen op de VRT-radio in promotiespots. Onzin natuurlijk: SP.a, VLD en CD&V hebben het zo georganiseerd dat ACV, ABVV en ACLVB een monopolie hebben. Wie niet bij hen hoort, mag niet deelnemen.

Nog straffer gaat het eraan toe in de Bouwsector, waar vakbonden en werkgevers het op een akkoordje gooiden om helemaal geen sociale verkiezingen te houden, ook al is dat wettelijk verplicht. De vakbonden worden gekocht met miljoenen extra voor hun vakantiecentra. Marie-Rose Morel dient daartegen volgende week klacht in, omdat het wettige individuele recht van de bouwvakkers om hun afgevaardigden te kiezen hen wordt ontzegd.

In een krant reageert één van de werkgeversorganisaties vandaag ‘verbaasd’, want, zo klinkt het: ‘Meer dan 80% van de werknemers in de bouwsector komt nooit in de sociale zetel van het bedrijf. Leden die worden voorgedragen door de vakbonden zetelen gewoon rechtstreeks in de ondernemingsraden en comités voor Preventie en Veiligheid op het werk. Het individueel recht van de werknemer wordt dus niét geschonden.’

Hallo? Het eerste argument slaat nergens op, want bij sociale verkiezingen kan ook per brief gestemd worden; de bouwvakkers op de werkplek laten stemmen kan dus perfect. Maar de tweede bekentenis is kras: de vakbonden droppen dus gewoon zonder verkiezingen mensen in de ondernemingsraden… Het is alsof SP.a, VLD en CD&V rechtstreeks kandidaten in het parlement zouden zetten, zonder verkiezingen; uiteraard wordt daardoor het recht van de stemgerechtigden geschonden. Er wordt ook nog verklaard dat die toestand ‘ al bestaat sinds 1954’. Prima, hoog tijd om er een einde aan te maken dan.


jan_renders.jpg    Klein fotootje van Grote Dictator Renders.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alreeds een Nieuwjaarsbriefje ?


Gij noemt mij een racist, mijnheer ?


Gij noemt mij een racist, mijnheer
omdat ik eigen volk en eigen taal waardeer,
bij eigen aard en eigen waarden zweer,
mijn kind’ren eerst hun rechten leer.
Daarom noemt gij mij een racist, mijnheer.

Noemt gij mij een racist, mijnheer,
omdat ik vreemden zoals gasten eer,
geen dwang of geen bemoeizucht tolereer,
in eigen land de wetten zelf dicteer ?
Noemt gij mij daarom een racist, mijnheer ?

Stel, dat ik later in uw land passeer.
Zult gij niet eisen, dat ik zonder meer,
uw eigenheid en uw gewoonten accepteer ?
Dat ik uw wetten en uw regels respecteer ?
Zijt gij dan ook racist, mijnheer ?

Gij stuurt mij stellig naar mijn thuisland weer,
indien gij vindt dat ik te lang en al te zeer
van uw geduld en gastvrijheid profiteer.
Onthoud, dat gij noch recht noch reden hebt, wanneer
gij ’t lef hebt, mij te schelden voor racist, mijnheer !
 
VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2015 : op weg naar Mekka ?



Johan van Brusselen is gemeenteraadslid te Antwerpen, ook al heeft hij zijn naam tegen.

Uit opmerkingen en vragen die Van Brusselen stelde aan het schepencollege blijkt nu dat hooguit tegen 2015 de tweede fase van de heraanleg van de Antwerpse leien zal voltooid zijn.  Dit terwijl de eerste fase (van aan het Vlinderpaleis tot een stukje voorbij de Nationale Bank) schrikbarend lang duurde en nog niet afgewerkt is, wordt het tweede luik een  nog grotere calvarieberg.  De middenstanders en winkeliers weten wat hen te wachten staat.

Aan de naamgeving zal het nochtans niet liggen : deze fase zal uitgevoerd worden door (hou u vast) : "The Special Purpose vehicle Brabo II", het lijkt godverdoeme science fiction.  Maar dan wel in uiterste vertraagd tempo.  Het gaat over een partnerschap tussen de Vlaamse Overheid, de Lijn van Madame Schudddenbol, de Stad Antwerpen van de concertorganisator Nose & Noise en  de onovertroffen BAM (waar Noel Schlangen de miljoenen buitensleurt).
 
Deze ingewikkelde structuur wordt gekoppeld aan de doortrekking van de Lijn naar Ekeren.  Waarom ?  Wil  men de weg effenen om Filip Dewinter een rechtstreekse toegang te verlenen tot de Grote Markt ?  Waarom geen aansluiting naar de weg naar Mekka ?  Ook heel nuttig. 

Vervolgens komt er een Milieu Effecten Rapport, waarna het traject zal bepaald worden. En in die tussentijd gebeurt er niets aan de Leien waar het om te doen is.  Na het MER kunnen de Groenen nog jaren stokken in de wielen steken, door er allerlei andere projecten tussen te wriemelen, en hoe later het wordt, hoe duurder. Zoals in de kabberdoezen*.   Nadat er een aannemer is aangeduid. 

2015 ?  Dan zou bijvoorbeeld het plein voor onze mooie Vlaamse Opera kunnen afgewerkt worden, met de grote sculptuur van Peter Benoit.  Ja, ja. Eerst zouden wij nog enkele onderzoeken willen aanbevelen.  En is Peter Benoit geen "verdacht" componist ?

Proficiat, knoeiers !

Johan van Brusselen : leg ze het vuur continu aan de schenen, man !  Op ons kan je rekenen.

Savat

* Kabberdoes : bordeel.  Napoleon voerde een taks in op drankgelegenheden en elk soort etabblissement kreeg een nummer alnaargelang de aard en bediening.  Cabaret numéro douze (12) gold voor huizen van verdacht allooi en dit werd verbasters tot "kabberdoes".  Ook buiten Antwerpen ?  Reageerders met durf en lef zullen het ons vertellen, voor de anderen hebben wij ook begrip.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks wapengekletter is niet erg


Het is niet de eerste keer dat Turkije in Irak, waar de Koerden verblijven, luchtaanvallen uitvoert of infanterietroepen inzet.  Er zijn ook al een aantal Turkse militairen gevangen genomen op Iraaks grondgebied.  Die worden  dan vrijgelaten en in de eigen omgeving met schande overladen : die Koerden weten wel wat ze doen.

Het onbegrijpelijke en tegenstrijdige is dat men in het politiek-correcte Westen nauwelijks aandacht schenkt aan wat zich ginder afspeelt : de manifeste behandeling als tweederangsburgers van de Koerden, het verbod op het gebruik van de taal, verloochening van de cultuur en nu zelfs inval en vervolging in een buurland.  Let wel : velen van onze generatie hebben jarenlang geloofd in het verhaal dat Willy Kuypers hield over de verdrukking van de Koerden die voorgesteld werden als Weerloze Heiligen, terwijl zij net zo wreed en onverdraagzaam zijn als de Turken en de bergvolkeren uit die regio. 

Over de andere elementen die permanent ter bespreking liggen bij  de Europese Commissie en die verband houden met verwachtingen waar Turkije moet aan voldoen, zullen we het later hebben.  De Turken hebben inmiddels zeer goed begrepen welke zwakke tegenstanders wij zijn, behalve de Grieken, maar die worden door de rest van de EU niet ernstig genomen.  Yes !

BELANGRIJK VOOR ONS OM TE ONTHOUDEN : Wilfried Martens heeft Ankara verteld dat als Turkije geen toegang verkrijgt tot de EU, het alleszins alle voordelen zal ontvangen : vrij verkeer van mensen en goederen en recht op landbouwsubsidies ! Het vervolg laat zich raden.

Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nieuws uit Ankara



Als grote voorstanders van de integratie, nodigen wij alle Vlamingen uit om via deze blog zich systematisch vertrouwd te maken met de gewoontes uit het rijke culturele islamleven : als Europa zal overleven, zal het dankzij de tradities uit Arabië en Turkije zijn.  Wij zullen  een dezer dagen een subsidieproject indienen bij de Vlaamse Regering (een andere is er niet) onder de veelbetekende titel : "Wij worden allen vrolijke moslims".

Intussen zijn er ook afvalligen die de discussie bemoeilijken : moslims van half-om-half.  Wie op eerste gezicht zou denken dat die halfslachtigen zich in West-Europa ophouden,  vergist zich, neen, het salafisme bloeit in de EU, daar wonen precies les purs, les durs,  het is  in Turkije dat de zwakkelingen verblijven !  Eerst begonnen ze daar met dat platte argument over gelijkheid voor vrouwen, dan mochten de slavinnen hun sluier en hoofddoek thuislaten en nu is er sprake van een nieuw soort offerfeest.  Leest u de schandalige tekst uit The Turkish News : 

"Vroeger slachtten de meeste praktiserende moslims dieren in hun tuin, of op een aanpalend terrein in de omgeving.  Door de verstedelijking begonnen echter problemen te rijzen.  In de vroege jaren '90 kritiseerden een aantal religieuze leiders en intellectuelen de "bloederige scènes" die elk jaar opnieuw te zien waren in de Turkse steden.  Leken beweerden dat dit het imago van het land schaadde  en islamitische modernisten hadden het over het imago van de islam.  Een goede oplossing wordt geboden door bedrijven die het "offer via mandaat" aanbieden.  Al wat een gelovige moslim moet doen is een bedrag van circa 200 YTL (€ 120) overmaken aan het professionele slachthuis, waar het dier de eerste of de tweede dag  van het offerfeest geslacht wordt en het vlees wordt overgemaakt aan een sociaal werk."

Hier een bruggetje naar de Engelse tekst, want sinds wij niet meer behoren tot de generatie der Jonge Turken, is  de taalkennis ook flink achteruitgeboerd

http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=91447

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks Belang



Terwijl miljoenen Turken uitwaaieren over gans Europa op zoek naar een ander en gemakkelijker leven, kampt het land zelf met de gedeeltelijke gevolgen van de massale migratie vanuit Azië en Afrika.
 
Bijna dagelijks worden migranten aangehouden die zonder papieren en heel vaak in erbarmelijke omstandigheden via mensensmokkelroutes op weg zijn naar de landen "waar iedereen geld krijgt".  Deze week zonk een bootje en kwamen 50 sukkelaars om het leven, het bleek te gaan om Palestijnen, Somaliërs en Irakezen voor de kust van West-Turkije.   Een van de Turkse begeleiders werd aangehouden, het bleek om een man te gaan met een behoorlijk crimineel verleden. Tja, zulke Turken zijn er ook.  Het schip was op weg naar Griekenland.  Albanië is ook mogelijk maar het is niet duidelijk hoe men daar omgaat met migranten.

Turkije heeft dringend de EU aangesproken om financieel bij te springen maar ook materieel in de controle van de migratiestromen : het is uitgesloten dat één land dit zelfstandig voor mekaar krijgt.  De EU beschikte vorig jaar over 2 (twee, één + één) schepen om de Middellandse Zee te "bewaken" maar fanatiek zijn ze er niet mee bezig. Het commando beperkt zich tot begeleiding.

Het lijkt ons terecht dat Erdogan & C° opkomen in het migratiedebat voor eigen Turken eerst. Turks Belang is internationaal beter aanvaard dan Vlaams Belang.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beddie & Dansie



In de Antwerpse Mode-academie zijn nu al de voorbereidingen aan de gang voor de grote defilee van de eindexamens.  Om de gekende bescheidenheid van de Antwerpenaars tegen te gaan, zullen een aantal Vlaamse vedettes deelnemen aan de show en zich met al hun glitter en glamour laten bewonderen door de weireld. 

Op wie kon men beter beroep doen dan op de gekende concert-organisator van de Grote Markt, Nose & Noise, om een indrukwekkende affiche samen te stellen.  Stanny Crets (van het hilarische duo Beddie & Dansie) zal de regie voeren.  Hier ziet u hem op een werkfoto als het personage dat hij zal vertolken op de catwalk onder het motto : "Vrede zij met u".








Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!