Angeltjes
16-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alreeds een Nieuwjaarsbriefje ?


Gij noemt mij een racist, mijnheer ?


Gij noemt mij een racist, mijnheer
omdat ik eigen volk en eigen taal waardeer,
bij eigen aard en eigen waarden zweer,
mijn kind’ren eerst hun rechten leer.
Daarom noemt gij mij een racist, mijnheer.

Noemt gij mij een racist, mijnheer,
omdat ik vreemden zoals gasten eer,
geen dwang of geen bemoeizucht tolereer,
in eigen land de wetten zelf dicteer ?
Noemt gij mij daarom een racist, mijnheer ?

Stel, dat ik later in uw land passeer.
Zult gij niet eisen, dat ik zonder meer,
uw eigenheid en uw gewoonten accepteer ?
Dat ik uw wetten en uw regels respecteer ?
Zijt gij dan ook racist, mijnheer ?

Gij stuurt mij stellig naar mijn thuisland weer,
indien gij vindt dat ik te lang en al te zeer
van uw geduld en gastvrijheid profiteer.
Onthoud, dat gij noch recht noch reden hebt, wanneer
gij ’t lef hebt, mij te schelden voor racist, mijnheer !
 
VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2015 : op weg naar Mekka ?



Johan van Brusselen is gemeenteraadslid te Antwerpen, ook al heeft hij zijn naam tegen.

Uit opmerkingen en vragen die Van Brusselen stelde aan het schepencollege blijkt nu dat hooguit tegen 2015 de tweede fase van de heraanleg van de Antwerpse leien zal voltooid zijn.  Dit terwijl de eerste fase (van aan het Vlinderpaleis tot een stukje voorbij de Nationale Bank) schrikbarend lang duurde en nog niet afgewerkt is, wordt het tweede luik een  nog grotere calvarieberg.  De middenstanders en winkeliers weten wat hen te wachten staat.

Aan de naamgeving zal het nochtans niet liggen : deze fase zal uitgevoerd worden door (hou u vast) : "The Special Purpose vehicle Brabo II", het lijkt godverdoeme science fiction.  Maar dan wel in uiterste vertraagd tempo.  Het gaat over een partnerschap tussen de Vlaamse Overheid, de Lijn van Madame Schudddenbol, de Stad Antwerpen van de concertorganisator Nose & Noise en  de onovertroffen BAM (waar Noel Schlangen de miljoenen buitensleurt).
 
Deze ingewikkelde structuur wordt gekoppeld aan de doortrekking van de Lijn naar Ekeren.  Waarom ?  Wil  men de weg effenen om Filip Dewinter een rechtstreekse toegang te verlenen tot de Grote Markt ?  Waarom geen aansluiting naar de weg naar Mekka ?  Ook heel nuttig. 

Vervolgens komt er een Milieu Effecten Rapport, waarna het traject zal bepaald worden. En in die tussentijd gebeurt er niets aan de Leien waar het om te doen is.  Na het MER kunnen de Groenen nog jaren stokken in de wielen steken, door er allerlei andere projecten tussen te wriemelen, en hoe later het wordt, hoe duurder. Zoals in de kabberdoezen*.   Nadat er een aannemer is aangeduid. 

2015 ?  Dan zou bijvoorbeeld het plein voor onze mooie Vlaamse Opera kunnen afgewerkt worden, met de grote sculptuur van Peter Benoit.  Ja, ja. Eerst zouden wij nog enkele onderzoeken willen aanbevelen.  En is Peter Benoit geen "verdacht" componist ?

Proficiat, knoeiers !

Johan van Brusselen : leg ze het vuur continu aan de schenen, man !  Op ons kan je rekenen.

Savat

* Kabberdoes : bordeel.  Napoleon voerde een taks in op drankgelegenheden en elk soort etabblissement kreeg een nummer alnaargelang de aard en bediening.  Cabaret numéro douze (12) gold voor huizen van verdacht allooi en dit werd verbasters tot "kabberdoes".  Ook buiten Antwerpen ?  Reageerders met durf en lef zullen het ons vertellen, voor de anderen hebben wij ook begrip.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks wapengekletter is niet erg


Het is niet de eerste keer dat Turkije in Irak, waar de Koerden verblijven, luchtaanvallen uitvoert of infanterietroepen inzet.  Er zijn ook al een aantal Turkse militairen gevangen genomen op Iraaks grondgebied.  Die worden  dan vrijgelaten en in de eigen omgeving met schande overladen : die Koerden weten wel wat ze doen.

Het onbegrijpelijke en tegenstrijdige is dat men in het politiek-correcte Westen nauwelijks aandacht schenkt aan wat zich ginder afspeelt : de manifeste behandeling als tweederangsburgers van de Koerden, het verbod op het gebruik van de taal, verloochening van de cultuur en nu zelfs inval en vervolging in een buurland.  Let wel : velen van onze generatie hebben jarenlang geloofd in het verhaal dat Willy Kuypers hield over de verdrukking van de Koerden die voorgesteld werden als Weerloze Heiligen, terwijl zij net zo wreed en onverdraagzaam zijn als de Turken en de bergvolkeren uit die regio. 

Over de andere elementen die permanent ter bespreking liggen bij  de Europese Commissie en die verband houden met verwachtingen waar Turkije moet aan voldoen, zullen we het later hebben.  De Turken hebben inmiddels zeer goed begrepen welke zwakke tegenstanders wij zijn, behalve de Grieken, maar die worden door de rest van de EU niet ernstig genomen.  Yes !

BELANGRIJK VOOR ONS OM TE ONTHOUDEN : Wilfried Martens heeft Ankara verteld dat als Turkije geen toegang verkrijgt tot de EU, het alleszins alle voordelen zal ontvangen : vrij verkeer van mensen en goederen en recht op landbouwsubsidies ! Het vervolg laat zich raden.

Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nieuws uit Ankara



Als grote voorstanders van de integratie, nodigen wij alle Vlamingen uit om via deze blog zich systematisch vertrouwd te maken met de gewoontes uit het rijke culturele islamleven : als Europa zal overleven, zal het dankzij de tradities uit Arabië en Turkije zijn.  Wij zullen  een dezer dagen een subsidieproject indienen bij de Vlaamse Regering (een andere is er niet) onder de veelbetekende titel : "Wij worden allen vrolijke moslims".

Intussen zijn er ook afvalligen die de discussie bemoeilijken : moslims van half-om-half.  Wie op eerste gezicht zou denken dat die halfslachtigen zich in West-Europa ophouden,  vergist zich, neen, het salafisme bloeit in de EU, daar wonen precies les purs, les durs,  het is  in Turkije dat de zwakkelingen verblijven !  Eerst begonnen ze daar met dat platte argument over gelijkheid voor vrouwen, dan mochten de slavinnen hun sluier en hoofddoek thuislaten en nu is er sprake van een nieuw soort offerfeest.  Leest u de schandalige tekst uit The Turkish News : 

"Vroeger slachtten de meeste praktiserende moslims dieren in hun tuin, of op een aanpalend terrein in de omgeving.  Door de verstedelijking begonnen echter problemen te rijzen.  In de vroege jaren '90 kritiseerden een aantal religieuze leiders en intellectuelen de "bloederige scènes" die elk jaar opnieuw te zien waren in de Turkse steden.  Leken beweerden dat dit het imago van het land schaadde  en islamitische modernisten hadden het over het imago van de islam.  Een goede oplossing wordt geboden door bedrijven die het "offer via mandaat" aanbieden.  Al wat een gelovige moslim moet doen is een bedrag van circa 200 YTL (€ 120) overmaken aan het professionele slachthuis, waar het dier de eerste of de tweede dag  van het offerfeest geslacht wordt en het vlees wordt overgemaakt aan een sociaal werk."

Hier een bruggetje naar de Engelse tekst, want sinds wij niet meer behoren tot de generatie der Jonge Turken, is  de taalkennis ook flink achteruitgeboerd

http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=91447

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turks Belang



Terwijl miljoenen Turken uitwaaieren over gans Europa op zoek naar een ander en gemakkelijker leven, kampt het land zelf met de gedeeltelijke gevolgen van de massale migratie vanuit Azië en Afrika.
 
Bijna dagelijks worden migranten aangehouden die zonder papieren en heel vaak in erbarmelijke omstandigheden via mensensmokkelroutes op weg zijn naar de landen "waar iedereen geld krijgt".  Deze week zonk een bootje en kwamen 50 sukkelaars om het leven, het bleek te gaan om Palestijnen, Somaliërs en Irakezen voor de kust van West-Turkije.   Een van de Turkse begeleiders werd aangehouden, het bleek om een man te gaan met een behoorlijk crimineel verleden. Tja, zulke Turken zijn er ook.  Het schip was op weg naar Griekenland.  Albanië is ook mogelijk maar het is niet duidelijk hoe men daar omgaat met migranten.

Turkije heeft dringend de EU aangesproken om financieel bij te springen maar ook materieel in de controle van de migratiestromen : het is uitgesloten dat één land dit zelfstandig voor mekaar krijgt.  De EU beschikte vorig jaar over 2 (twee, één + één) schepen om de Middellandse Zee te "bewaken" maar fanatiek zijn ze er niet mee bezig. Het commando beperkt zich tot begeleiding.

Het lijkt ons terecht dat Erdogan & C° opkomen in het migratiedebat voor eigen Turken eerst. Turks Belang is internationaal beter aanvaard dan Vlaams Belang.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beddie & Dansie



In de Antwerpse Mode-academie zijn nu al de voorbereidingen aan de gang voor de grote defilee van de eindexamens.  Om de gekende bescheidenheid van de Antwerpenaars tegen te gaan, zullen een aantal Vlaamse vedettes deelnemen aan de show en zich met al hun glitter en glamour laten bewonderen door de weireld. 

Op wie kon men beter beroep doen dan op de gekende concert-organisator van de Grote Markt, Nose & Noise, om een indrukwekkende affiche samen te stellen.  Stanny Crets (van het hilarische duo Beddie & Dansie) zal de regie voeren.  Hier ziet u hem op een werkfoto als het personage dat hij zal vertolken op de catwalk onder het motto : "Vrede zij met u".






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We love Stalin !



Aan ons zal het niet liggen, als ze failliet gaan en het kopje boven water moeten houden met overlevingspakketten. 

Vorige maand stonden ze op de openbare markten tussen de kramen van groenten, fruit, garen en kookpannen met een kwaliteits CD'tje van Sarah Bettens te leuren.  Wie het schijfje kocht, kreeg er een krant bij. Vijfenzestig jaar geleden probeerde  Jos van Eynde, de voorganger van Yves Desmet,zijn Volksgazet te verkopen aan de Duitsers. Ook dat lukte niet. Neen, de socialisten zijn geen commerçanten, ook geen onafhankelijke journalisten trouwens maar ze doen goed alsof ze dat wel zijn.

Vorige week schreef onze collega A.Griffon een wervend artikel op zijn blog http://agriffon.blogspot.com/
om de oplage van de zelfbenoemde kwaliteitskrant le Matin op te jagen en vandaag doen wij onze duit in het zakje. 

Het is louter pro forma dat we pleiten voor een gediversifieerde pers, want die is er natuurlijk niet in Vlaanderen.  Hier zijn alleen vooringenomen sensatiejagers en hersenspoelers aan het werk. Het zijn restaurants waarvan de chef-koks zichzelf bedelen met kwaliteits- of populaire sterren. Dus, beste Angeltjeslezers :

Geen abonnement nemen op De Morgen
Stap 1 van 4

6 goede redenen om geen abonnement te nemen
  1. U betaalt altijd het duurste tarief (tot + 28%!).
  2. U krijgt de krant zelden netjes in uw bus.
  3. U mist geen enkele krant en kunt nooit meedoen aan de promotieacties.
  4. U kunt gratis toegang krijgen tot De Morgen Online zolang uw printabonnement loopt. Met onhandige zoekfunctie en archief, maar mooie lay-out
  5. Niet tevreden, geld  niet terug: met een eenvoudig seintje aan onze abonnementendienst komt Mijnheer Desmet u thuis overtuigen.
    Het resterende bedrag krijgt u zelfs met veel discussie  nooit terug.
  6. Gaat u voor minstens twee weken met vakantie? Geen probleem, met een seintje aan onze abonnementendienst schorst u uw abonnement oor altijd. Makkelijk.


15-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nultolerantie ? Of is het gewoon tolerantie ?



Als de stadspoorten geopend worden voor "heel de weireld" en de indruk gewekt wordt dat "alles van iedereen is", krijgt ge vreemde creaturen die de lokale activiteiten naar de verdoemenis helpen.

Als zelfs het hoofd van de federale politie vraagt om de toestroom uit de Balkanlanden te verscherpen, zijn er serieuze problemen aan de hand.  Wie echter zegt "Europa wordt onder de voet gelopen" is een racist.  Moslims van overal ter wereld zakken af naar de plaatsen waar welstand heerst, waar zij hun deel van opeisen en waarvan geweten is dat ze met open armen ontvangen worden om hun eigen leefgewoontes te installeren.  Doe er nog een aantal scheppen uit Afrika bovenop en vegeten we onze nieuwe EU-lidstaten niet met hun rspectieve satellieten die niet alleen een graantje komen meepikken, maar ook een kopje kleiner maken of zelfs een politievrouw omver knallen.  De polies is de vijand...

Onze samenleving kan dit niet meer aan, wil u met de waanzin ophouden aub ?  Laten we eerst orde op zaken stellen, de grenzen sluiten, inventariseren wie hier verblijft, wie hier niet kan of mag verblijven terugsturen, en dan duidelijke integratieprogramma's opzetten, zodat de immigranten beseffen dat zij in een waardevolle beschaving zijn terechtgekomen waar zij best fier mogen op zijn er te mogen toe behoren. Geen snelbelgwetten meer, de naturalisatie is een respectvol gebeuren en zogenaamde gezinsherenigingen vallen onder strenge beperkingen.

Het zijn maar enkele voorstellen.  In het belang van het land.  En dat is Vlaanderen.

Dit alles naar aanleiding van de verstrengde controles op de Feestmarkt in Antwerpen : (met dank aan de Frut)

15/12 Nultolerantie op Antwerpse kerstmarkt

Antwerpen zet extra agenten in om de orde op de kerstmarkt te bewaren. Het serveren van alcohol wordt ingeperkt en om middernacht moet alles dicht.

Zolang de kerstmarkt duurt, zullen tien agenten in duo’s van twee over de Grote Markt patrouilleren. Verder mag er nog uitsluitend alcohol in plastic bekers worden geserveerd en worden de openingsuren van de kerstmarkt ook in het weekend teruggeschroefd tot middernacht. Ook mag er vanaf 23.45u geen alcohol meer worden geschonken.

Met deze even jammerlijke als draconische maatregelen wil burgemeester Patrick Janssens nieuwe incidenten vermijden. De voorbije dagen maakten sommige bezoekers, veelal dronken jongeren, het wel heel gortig. Ze gooiden met glazen, vielen omstaanders lastig en er werd zelfs met de veegmachine van de ijspiste gereden.

PVdP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vive la France !



Herinnert u zich Daniël Ducarme nog ?  De liberale minister-president van het Brussels hoofdstedelijk Gewest ?  En uiteraard met tientallen andere mandaten in de politiek.  Onderaan hebben wij een kleine pasfotootje van Daniël opgevist, om uw nog steeds door de aanblik van Tante Laurette geschudde hersens een handje te reiken.

Daniël pleit voor een ferme houding van de francofonen in dit land en voor een "grondwettelijk autonoom Brussel".
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF15122007_018
Tegelijk moeten ook al de Franstaligen zich verenigen en front vormen want de door de Vlamingen gestemde splitsing van Halle-Vilvoorde los van Brussel, betekent eigenlijk het einde van het land B.  Gerolf Annemans (da's nu de derde en de laatste keer dat wij hem vandaag ter sprake brengen, straks kan hij de rekening niet meer betalen) zal trots en blij wezen dit te lezen.

Ducarme, ocharme, is een vooruitziend man : la Francité (de Fransigheid, de ranzigheid ?) moet heel zijn boeltje bijeenpakken en als de Vlamingen niet willen buigen voor de wil van de minderheid, dan trekken zij, de verongelijkten naar Frankrijk, waar zij een autonoom statuut zullen eisen, zoals de Frans-Polynesische eilanden, waar la France atoomproeven doet.  Ha ja, als er geen euro's meer komen van het Vlaams gepeupel, moeten ze elders vandaan komen.   Vooruitziende Franstaligen. Sarkozy zal blij zijn met die bende gesyndiceerde roepers.

Ho ja, we zouden het nog vergeten te zeggen met ons braaf karakter : Ducarme was de man die als minister president dacht geen belastingen te moeten betalen.  Hij deed geen aangiftes in 1999, 2001, 2002 en 2003.  Tevens had hij schulden bij de gemeente Anderlecht : € 56.300 en € 24.400 achterstallen en intresten. Liberaal of socialist : grabbelen tot in de kist.

 
Daniel DUCARME, lors de sa prestation de serment, jure un tas de choses qu'il ne respectera pas, comme nombre de bonimenteurs proclamés 'démocrates'.







Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Géén opiniepeiling, uw mening



Vorige woensdag greep op initiatief van de Vlaams-nationale Debatclub in Edegem een gesprek plaats over de politieke erfenis van Hugo Schiltz.  De motor van het gebeuren was Paul Doevenspeck, de advocaat-partner die in Knack zijn visie uiteen kon zetten, evenals bij ons. 

Gerolf Annemans bevestigde nogmaals woensdagavond de sfeer van het lange gesprek met Schiltz. Dedecker zag niet veel heil in een Forza Flandria : na het avontuur bij de NV-A en een misgelopen onderhandeling met het Vlaams Belang, wil hij vooral zoveel mogelijk leden en kiezers lospeuteren.  Het is een tactiek als een ander die veel zegt over de onsportieve man die de gewezen judo-trainer is.  Tenslotte was er Jan Jambon van de NV-A die zelden uitmunt in duidelijkheid maar er toch in gelukte zich uit te spreken tegen de prikkeldraad-democratie maar niet met VB wil samenwerken, omdat zijn partij anders mee in het cordon verstrikt geraakt.  Jambon is o.m. schepen in Brasschaat. "Ik wil wel maar ik durf niet" geeft min of meer de houding van de NV-A weer.

Zelfs een technische samenwerking, waar wij principieel voorstander van zijn, zal nauwelijks lukken.  Sommigen verwijten ons, Angeltjes, dat wij halsstarrig vasthouden aan de "zuivere visie" en misprijzen vertonen ten overstaan van zij die bereid zijn tot toegevingen en tussenstappen.  VLOTT heeft met Hugo Coveliers de keuze gemaakt en daar ligt voor ons een basis van Forza Flandria en voor de rest zien wij niet in wat we te maken hebben met strategieën die er alle op gericht zijn, de belgische staat in stand te houden.  Voor ons geen politieke partijen of individuen die om de haverklap van strategie veranderen door voor de verkiezingen de Vlaamse hemel op aarde te beloven en nadien met om het even welke belgische trien onder de tricolore dekens te kruipen.

Moeten we nu ja dan neen naast de samenwerking VB-Vlott proberen om op de rechterflank een samenwerking tot stand te brengen die ondubbelzinnig opkomt voor de zelfstandige republiek ?  U reageert  zoals gebruikelijk of als u liever totaal onbekend wenst te blijven kan u mailen naar : brave-angeltjes@hotmail.com (tot en met maandagavond). 

We delen nu al mee : dinsdag 18.12.08 zal een roestdag zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rectificatie van de justificatie



Goedemorgen lieve bloglezertjes en dames, dat was even schrikken, zeg gisteravond.  Wij kregen totaal onverwacht bezoek van Tante Laurette, door sommigen "l'Histoire de  Madame O" genoemd, voor een doorzakkertje tijdens een aangename kout over la crise politique. 

Zij dacht dat ze bij ons die sympathieke Mijnheer Annemans zou vinden, met wie ze zo graag samenpraat in de Kamer.  "Oewellicht doen oewij het oeweer samen kortbinnen" glimlachte ze verleidelijk en geheimzinnig. "Oewilt chij in afwaagten mijn portretje eens plaatsen, zodat de fascistes in Flaanderen mij teroeg erkenne ?" 

Vandaar, om u allen te verrassen, gingen wij graag in op het verzoekje van Laurette.  Dat zij zo veel harten sneller laat kloppen, zullen we haar vandaag vertellen.

Inmiddels zend ik u een fotootje van mijzelf : zo mooi als de Tante zal ik wel nooit worden.

Juffrouw Ellen







14-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurette Onkelinx

"Ma petite follie"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene films



Terwijl er zo'n zeventienduizend rare milieuvogels neergestreken zijn op Bali om te zeuren, te vergaderen, in het zonnetje te liggen, mekaar te masseren en nog wat, liep er in Hollywood eveneens een klimaatcongres.  Eentje met succes, de filmproducten zullen "groene films" afleveren en ook groene oscars uitreiken. Onze kandidaat ?  U kent hem (want u kent onze melige grappen)




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wèg met Kerstmis in Brussel + AANVULLING



Dit is pas een mooie geste van verdraagzaamheid : op het justitiepaleis in Brussel wordt de kerstversiering weggehaald om de moslims niet te choqueren.  Het zou nog mooier zijn, mochten we op de trappen van het justitiepaleis volgende week de duizenden schapen de keel oversnijden tijdens het fijne offerfeest, niet ?  En binnenkort de sharia zijn intrek laten nemen in het paleis, de meeste klanten zijn moslim : on se connaît.

Vrolijk Offerfeest en gelukkige Sharia.

Kerstversiering Brussels Justitiepaleis verwijderd voor moslims

Lees het volledige artikel:
 

Kerstversiering Brussels Justitiepaleis verwijderd voor moslims

De kerstversiering van twee bureaus aan de ingang van het justitiepaleis in Brussel is even nadat ze werd opgehangen, verwijderd. "We hebben gevraagd om het weg te halen om niemand te choqueren.
We moeten neutraal zijn voor de moslims", luidt het in La Dernière Heure. (belga/bf)


Uw vliegende reporter Schijtluis.

---------------------------------------------------------------------

AANVULLING

Volgens Onkelinx, die nooit liegt noch overdrijft, is er niets aan van het bericht dat wij overnamen uit La Dernière Heure.  Er is wél opgetreden door een hoge linksige pief maar die heeft achteraf bakzeil moeten halen.  De versiering is wat discreter "uit het zicht" geplaatst, zodat de reizigers met de gevangenisbusjes zich niet te veel zouden ergeren bij aankomst.

Ook vastgesteld dat de 0000 geen woord commentaar heeft gelost in het door hen besproken rapport over de pensioenen over de verschillen tussen Vl en W ?  Dàt vonden ze net niet opportuun.  En maar janken hoe moelijk de job van journalist is.  Zelfs als flitspaal komt die redactie niet aan de kost. Manipulatoren.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pensioenen



In het extreem welvarende land B, de parel aan de kroon van de Unie, het land waar heel de wereld lachend naar kijkt de laatste maanden, werden vanmorgen cijfers gepubliceerd over de pensioenen.

Vele reageerders vroegen zich af, waarom de Waalse pensioenen zo hoog zijn, terwijl de werkloosheid daar welig tiert en bijgevolg de afdrachten zeer gering zijn.   Sommigen dachten aan hogere lonen, dat zou kunnen. We bezitten geen details van de studie maar wij gaan ervan uit, dat die hogere pensioenen geraliseerd worden door het hoge aantal ambtenaren, die bijna het dubbele ontvangen van de gewone werknemer.  En er zijn wat ambtenaren langs die kant van de grens : steden en gemeentes,  het Waalse gewest, de arrondissementen, provincies, de Franse gemeenschap en men is niet karig met aanwervingen in openbare functies.  Het lijkt alleszins een aanvaardbare uitleg.

We wilden graag een vergelijking publiceren van de diverse ouderdomspensioenen die betaald worden in de EU maar tot hiertoe zijn we er niet in gelukt die gegevens te verzamelen.  Het staat vast, dat in het land B zowat de laagste pensioenen betaald worden van de ganse Europese Dictatuur.  

De knallende ruzie die momenteel aan de gang is tussen de liberalen en de christen-democraten heeft overigens een stuk te maken met de pensioenen. Een van de door Gennez genoemde voorwaarden om toe te treden tot de regering is het optrekken van de pensioenen met 15%.  En Leterme vindt dat best bespreekbaar.  De Wever belegde onmiddellijk een persconferentie om de weireld te laten weten, dat hij van dag één af de siocialisten in zijn regering mee wilde opnemen om de pensioenen te verhogen. 

U ziet met welk soort mensen wij te maken hebben ?  Fantasten, leugenaars en bedriegers.  Waar gaat het geld vandaan komen om die 15% opslag te betalen ?  Trouwens ook een flinke verhoging wordt gevraagd voor gezinsgeld : voor alle kinderen evenveel van het eerste af tot het ... Xste.  Opnieuw : waar komt het vandaan ?  Uit de oranje hemel ?  Uit de rode hel ? 

Na al het geklungel van liberalen en tjeven treedt nu een volgende partij losers aan om de zakken van de bevolking vol te laden met beloftes en om ze achteraf leeg te roven.

Tegen 28 december vieren wij onze 200ste dag zonder regering.  Dan nog enkele dagen in het nieuwe jaar en we hebben het wereldrecord inzake lengte regeringsformatie.  En let wel, het zijn niet de racisten van het vlaamse radicale woord noch de aanhangers van fatsoenlijk rechts die verantwoordelijk zijn voor het drama : het zijn de gebruikelijke democraten van fatsoenlijk graaien en grabbelen die dit land in staat van ontbinding brengen.  En internationaal te schande zetten.  Blijft u vooral volhouden ?  Dank.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul van Buitenen



Paul van Buitenen, een voormalig EU-ambtenaar die was opgetreden als klokkenluider, werd aan de deur gezet en is inmiddels verkozen door Nl in 2004  als Europarlementariër op een onafhankelijke lijst, Europa Transparant.

Het vaststellen van ongeregeldheden in het Europees Parlement is zoiets als het vinden van casino's en jackpots in Las Vegas. Plus Van Buitenen speelt op eigen terrein en weet waar de zwakke plekken zich bevinden.  Als eenmansfractie beschikt hij over bijzonder weinig troeven en mogelijkheden, want de structuur is extra voordelig uitgebalanceerd voor de traditionele partijen van blauw, rood en oranje en al wat naar zelfstandig denken neigt, wordt weggestopt in de vele bezemhokken van het parlement.

Van Buitenen heeft een blog en daar hangt hij vaak te klepelen.  Alhoewel dat ook niet meer mag.  Tijdens een commissiezitting (waar Van Buitenen mag aanwezig zijn, maar zijn grote snater moet dichthouden) snoof hij informatie op over onregelmatigheden bij OLAF, neen geen Zweedse collega van hem, maar de organisatie die de interne fraude moet bestrijden binnen de EU.  

Olaf kwam in de vitrine te staan bij Van Buitenens blog en moest er af van zodra af de voorzitter van het EP er van hoorde.  Er zijn 785 parlementairen (het doet aan China denken, niet ?) en die worden allen zorgvuldig in het oog gehouden door ambtenaren-spionnen, dat kan niet anders, en al die gegevens moeten uiteraard vertaald worden.  Hoe weet zo'n voorzitter anders wat een gewone eenmanspartij publiceert ?  De info moest van internet verwijderd worden.  M.i. staat het artikel er terug op.

Weet u waarom de informatie geheim moet blijven  ?  Als zulke onregelmatigheden bekend geraken, durft niemand meer vertrouwelijke gegevens verstrekken, dat is het totaal niet steekhoudend argument van een zwakke voorzitter zonder respect voor de democratie.  Het fundamentele recht van een volksvertegenwoordiger wordt geschonden op deze wijze.  De info moet hem overgemaakt worden (ook als hij geen lid is van de commissie) en hij beslist zelf wat hij kenbaar maakt en wat niet.  Gaan we onze verkozenen   misschien opsluiten in cellen opdat ze goed beschermd zouden zijn om hun job uit te voeren en afgesneden zijn van de boze buitenwereld ?

Zo gaat het er aan toe in die tempel van rechtvaardigheid.  Van Buitenen zal bovendien nog extra een schriftelijke waarschuwing krijgen. 

We zullen hem de video van Gerolf Annemans opsturen, waarin deze tegen de kamervoorzitter die hem probeert te onderbreken, roept "Laat ma gerust, laat ma gerust"... Van Buitenen is echter te braaf.  Toch hoopvol te zien dat sommigen het niet opgeven, de strijd tegen de almachtige dictatuur. Dit is een brug naar de blog van de betrokken parlementair :
http://www.europatransparant.nl/?pag=9 en hier haalden wij de mosterd bij onze Else4 :http://www.elsevier.nl/nieuws/europese_unie/artikel/asp/artnr/183910/index.html

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaia ... hoe zit het ? + Aanvulling






Wanneer onderneemt Michel Vanden Bossche iets tegen die afschuwelijke dierenmishandeling ? 

AANVULLING

Op de webstek van Gaia wordt verwezen naar hun acties uit het verleden en Gaia legt zich klaarblijkelijk neer bij de bestaande wet om rituele slachtingen toe te staan.  Er wordt wel gepleit voor verdoving.  En gelukkig is er voor Gaia in deze periode ook de foie gras actie om de aandacht op te vestigen.  Ze verklaren zich heel blij met de vraag van Marino Keulen om een gift te doen ipv een schaap te laten afzien.  Ze kunnen misschien ook onze overweging toejuichen : het invoeren van een symbolische slachting zoals bij de  christelijke communiefeesten : uit de nek van het lammetje vloeit groseille.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johan Deckmyn in de aanval






Vlaams minister Anciaux stond tijdens de commissie Cultuur van het Vlaams Parlement op 13 december jongstleden met zijn mond vol tanden. Reden hiervoor was de vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn over verkiezings-propaganda die werd gevoerd door de vzw "De Verenigde Cultuurfabrieken" (Rode Pomp) uit Gent. Namens die vzw voerde Andre Posman n.a.v. de verkiezingen van 13 juni propaganda voor zichzelf en voor Dirk Holemans op de lijst van Groen!

Toen Deckmyn de minister op 5 juli 2007 een schriftelijke vraag stelde antwoordde deze onder andere dat "op geen enkel moment deze communicatie vertrok vanuit of op de vraag van de desbetreffende politieke partij". Op zijn zachtst gezegd strookte dit uiteraard niet met de waarheid aangezien Deckmyn persoonlijk was aangeschreven door Posman met een aanbevelingsbrief op briefpapier van Groen! en in een enveloppe van Groen!. Op de achterzijde van de enveloppe stond bovendien een stempel van de vzw.

Op 13 december trok Deckmyn bijgevolg naar de minister met een mondelinge vraag omtrent deze zaak. Toen de minister zijn antwoord begon te geven zwaaide Deckmyn in de commissie met de bewijsstukken, waarna de minister zich rechtstelde en naar Deckmyn toeliep om de stukken met eigen ogen te zien. Hij stond warempel met zijn mond vol tanden aangezien het antwoord dat hij wou geven opnieuw niet juist bleek te zijn. Men had hem vanuit de vzw blijkbaar tweemaal voorgelogen! De minister beloofde Deckmyn de zaak te onderzoeken en hem op de hoogte te houden van de resultaten.


PS : wie dat leuk vindt kan de naam van de Vlaamse volksvertegenwoordiger uitspreken op zijn West-Vlaams "dek mien", maar we staan niet in voor de gevolgen. Johan maakt deel uit van de Gentse gemeenteraad en omschrijft zichzelf op zijn webstek als "een jonge Turk", daarmee zal hij ongetwijfeld veel stemmen halen in Gent. Veel succes, Mijnheer Deckmyn !

Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 kaakslagen


KAAKSLAG 1

In de Kamercommissie stemmen de Vlamingen het wetsvoorstel tot splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.  De Franstaligen zijn gekoewetst door zoveel lef.  Grenscontrole (foto)






KAAKSLAG 2


De Vlaamse minister van Biza weigert drie Franstalige bugemeesters in de Rand van Brussel te benoemen, omdat zij de eentaligheid van Vlaanderen niet erkennen en dreigen met volksopstand en burgerlijke ongehoorzaamheid.  Eentje verklaart de oorlog.  Foto  : op de voorgrond François van Hoobroeck d'Aspre, links de FDF-generaal Maingain, rechts een Vlaamse simpele van geest.





KAAKSLAG 3

Marie Arena, voorzitter van de Franstalige Gemeenschap, krijgt een appelflauwte als ze hoort dat de door Vlaanderen betaalde scholen in de faciliteitengemeentes onder de bevoegdheid vallen van de Nederlandstalige schoolinspecteurs (foto) : de schoolinspecteurs maken zich op voor hun eerste ronde.






Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag : Pensioen ! Morgen : Op !



Wie het hardst werkt, kijgt het minst.  Dat lijkt onrechtvaardig, het is het ook, dus we zwijgen erover en we kijken lachend naar de fijne humor van Debby & Nancy.  Wanneer treedt mijn burgemeester op ? Die systematiek die de Romeinse keizers en consuls toepasten met hun fameuze panem et circenses is nog steeds in zwang. 

Kijk naar onze pensioenen, het wachtgeld voor het finale afscheid .  In het land B bedraagt het gemiddelde pensioen € 1170 per maand.  Dat zijn alle belgische pensioenuitkeringen bij mekaar en gedeeld door het aantal "begunstigden".  Door de verschillende stelsels doen de gemiddeldes zich als volgt voor : 

Zelfstandigen : € 493 per maand 
Werknemers : € 925 per maand (arbeiders, bediendes uit de privé sector) 
Ambtenaren : € 2.112 per maand.  

Laat u niets wijsmaken door een of ander piepjong ministertje of door een belegen Pinocchio, dat de stelsels zullen gelijkgeschakeld worden : daar zijn de middelen niet voor.  De enige gelijkschakeling die men cynisch wél kan doorvoeren is naar beneden toe. 
 
Aan de Zuidertoren in Brussel waar de pensioenkas zich bevindt, werden de regionale verschillen ook berekend.  Hier wie go :

Brussel € 1.096 -
Wallonië : € 1.057 -
Vlaanderen : € 1.006 - 

Iemand van de geleerden moet ons vertellen hoe je een gemiddeld rustpensioen over het ganse land berekent op € 1.170 terwijl de regionale gemiddeldes aanzienlijk lager liggen. 

Dames en Heren, dit is een luttel statistisch voorbeeld over hoe de staat met cijfers omgaat.  Wij worden permanent overdonderd door indrukwekkende cijfers zoals vroeger in de Sovjet-Unie : de bevolking kookte de schors van de bomen en Stalin beweerde dat ze geen Amerikaans graan meer hoefden in te voeren, want dat ieders buikje dik en rond stond.  Cijfers ?  En daaruit wordt beleid gedistilleerd. 

Dit neemt niet weg dat in Vlaanderen ongetwijfeld de laagste pensioenen betaald worden en in Brussel/Wallonië de hoogste gezien het aantal ambtenaren.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!