Angeltjes
20-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn nog veel platte Aardes



Er zouden nog vele Aardes rondhangen in onze Melkweg en daarbuiten.  Ik weet niet of het in de koran staat, dus helemaal zeker zijn we nog niet, maar àls er meerdere zijn, zullen het alleszins Platte Aardes zijn : laten we het ernstig houden, nietwaar.

Een groep Amerikaanse wetenschappers heeft ontdekt dat er waarschijnlijk veel meer Aarde-achtige planeten zijn dan voorheen werd aangenomen. Het onderzoek, waarvan de resultaten onlangs werden gepresenteerd door de American Association for the Advancement of Science, toont aan dat minstens de helft van alle zon-achtige sterren in onze Melkweg eenzelfde zonnestelsel als dat van ons kan bevatten. Bovendien is de kans aanzienlijk dat er honderden onbekende werelden bestaan in de buitenste kringen van onze Melkweg

Het team van onderzoekers, onder leiding van Michael Meyer, maakte gebruik van NASA's Spitzer-telescoop. "We denken dat 20 tot 60% van alle zon-achtige sterren in de buurt liggen van rotsachtige planeten, die op de aarde lijken of kunnen gaan lijken. Dit is opwindend nieuws", aldus Meyer. "We moeten de planeet vinden met de juiste massa en de juiste afstand tot de ster. Dit is pas het topje van de ijsberg."

De kwestie rondom Aarde-achtige planeten werd in juni vorig jaar nieuw leven ingeblazen door de ontdekking van de planeet Gliese 581.

Gliese 581c

Sindsdien is de zoektocht naar planeten die grote gelijkenis vertonen met de onze uitgebreid. In oktober dit jaar zal NASA de Kepler-missie lanceren, met als doel een tweede Aarde te lokaliseren

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/technology/technology.html?in_article_id=450467&in_page_id=1965

www.geenstijl.nl

Verzameld door Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Geudens en de strategievan de CD&V



Paul Geudens, de binnenlandse politiekcommentator bij Gazet van Antwerpen is geen separatist. Hij kan evenmin in de rechtse hoek geduwd worden waar Bruno Valkeniers binnenkort zal klaar staan om de boodschap van Vlaamse autonomie uit te dragen.  Als iemand met de visie van Geudens het over de strategie van de CD&V heeft, is dat meestal gefundeerd.  Daarom dat we een stukje lichten uit de commentaren van vandaag en u kan vervolgens het hele artikel nalezen op de webstek van GvA :

Eén ding is zeker: de vette vis van de N-VA zal niet braden. Het enige wat de N-VA ervan kan weerhouden het communautair overleg te verlaten - en mogelijk ook het kartel op te blazen - is de belofte dat er na de regeringsvorming wordt voortgewerkt aan een staatshervorming. Een serieuze, deze keer. Met bijvoorbeeld de overheveling van een aantal sociaaleconomische en fiscale bevoegdheden. Op zich is met dat scenario niets mis. Op een paar maanden minder of meer zal het niet aankomen. Maar dan moeten er wel ernstige garanties zijn - zowel qua timing als qua inhoud - dat het inderdaad de bedoeling is dat er een tweede fase komt.

Ik vraag me af hoe de Vlamingen die sluitende waarborgen kunnen krijgen. Een belofte tot praten is onvoldoende. Vóór de start van de regering- Leterme I moet het duidelijk zijn dat binnen de meerderheid de politieke wil aanwezig is om effectief meer verantwoordelijkheid aan de deelstaten te geven. Ik zie echter niet goed in hoe de Franstaligen daartoe nu plots wél bereid zouden zijn.

Trouwens, stel dat men inderdaad belooft verder te praten zodat de regering-Leterme op 20 maart van start gaat, maar dat tegen de zomer blijkt dat er geen akkoord inzit, wat dan? Laat CD&V dan het kabinet vallen? Ik geloof er niets van.

Paul GEUDENS

http://gva.typepad.com/standpunt/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misplaatste bemoeizucht



Vrhfstdt III heeft het beleefd gevraagd aan de Vlaamse en pro forma ook aan de Waalse/Franstalige regeringen, of ze enkele miljoenen of miljarden kunnen bijleggen bij de federale kas.

De begrotingen van die regeringen zijn weliswaar vastgelegd in de respectieve parlementen, maar daar doet federale Guynokkio niet moeilijk over : "Ge schroeft de uitgaven van bijvoorbeeld wegenwerken terug en ge geeft die centjes aan ons.  Tegelijk schrijft ge in uw begroting een provisie in voor grote onderhoudswerken van uwe en Gods wegen (dat laatste was om de katholiek Kris Peeters over te halen) en dat vult ge later in ; in de verre toekomst".

Nadat de paarse regering de financiën van de belgische staat finaal naar de filistijnen heeft geholpen, met het geweldige rekenwonder Freya en gluiperige valsspelers als Flahaut en Onkelinx, wil de premier nu ook de Vlaamse begroting onderuit halen.  Meebetalen aan de pensioenen van de Vlaamse ambtenaren, zoals het hier voorgesteld wordt, is een schaamteloze afzuipersvraag uit 't glazen straatje van Gent : technisch kan het in principe niet en het is bovendien een onaanvaardbare bemoeizucht op een niveau waar Vrhfstdt niets te protocollen heeft.

Dit bewijst nog maar eens met welke charlatans wij in de politiek zitten en hoe ver de vertegenwoordigers van het volk dit laten gebeuren zonder één woord van protest.

Wij zijn toch niet de enigen die inzien wat er aan de hand is ?  Een compleet fiasco van het systeem, het onderuithalen van de democratie en een administratie en gerecht die volgeduwd zijn met partijpaladijnen. Er is een grondige grote schoonmaak nodig en het makkelijkste is, uw hoofd af te wenden en te wachten tot nog eens 178 jaar voorbij zijn.

Er zullen nog vieze wateren doorzwommen worden voor 20 maart a.s.

Ray
 


19-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen / le Matin



In de on-line editie van de onvolprezen kwaliteitskrant en CD-handelszaak  lazen wij op 19.02.08 deze advertenties :

----------------------------------------------------------------------

Google Advertenties

Bressers Advocaten Spanje
Juridisch advies in het Nederlands. Alicante, Barcelona, Málaga...

www.bressersadvocaten.com

Besoin d'un huissier?
Et la méthode moins couteuse et + sympa du recouvrement amiable?

www.intrum.be/fairpayweb
---------------------------------------------------------------------
  Perfect tweetalig zoals weinig goede belgen
dat nog zijn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nato treedt voorzichtig op in Kosovo



.
(foto AP)

De Nato is vandaag dinsdag voor de eerste keer tussenbeide gekomen in Kosovo sedert de uitroeping van de onafhankelijkheid.  Dit gebeurde vooral om woedende Serviërs (die zowat 10% van de bevolking uitmaken en meestal in cocentratiewijken wonen) aan te manen de rust te bewaren.  Javier Solana zal inmiddels aangekomen zijn in Pristina om de toestand te evalueren. Een toestand die zorgen baart, zeker voor de huidige belgische premier Verhofstadt, die genoemd wordt als groot kanshebber voor de opvolging van Solana.

Serviërs hebben eerder op de dag controleposten langs de grens van Kosovo met Servië in brand gestoken. De Serven protesteren tegen de onafhankelijkheidsverklaring van de etnische Albanezen in de Servische provincie Kosovo. Zij beschouwen Kosovo als het historische hart van hun natie-staat. Een ruime meerderheid van de bewoners van Kosovo, ongeveer 90 procent, is Albanees.

Ook Rusland, traditioneel bondgenoot van Servië, is tegen de onafhankelijkheid van Kosovo. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft gewaarschuwd voor de gevaren van internationale instabiliteit

  Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat Hissel : netwerker in de pedofilie



De Luikse advocaat Frank Hissel zou volledige bekentenissen hebben afgelegd bij de onderzoeksrechter in verband met zijn betaalde bezoek aan pedofiele websteks. Zo kan hij enkel beschuldigd worden van bezit van verboden materiaal, wat hem niet bestempelt als een pedofiel.   

Bij de vrienden van www.geenstijl.nl staat vreemd genoeg een foto van Dtroux bij hun artikel en de beschuldigde wordt enkel aangeduid met zijn initialen.  Dat is vermoedelijk conform de Nederlandse wetgeving, bescherming van het individu. Wij doen daar niet aan mee, wij hebben bovendien ook geen boodschap aan het feit of de lelijke advocaat problemen had van echtelijke of seksuele aard.  Van kinderen blijf je met je vieze poten af.
Ziehier Frank Hissel, alweer in het midelpunt van de belangstelling.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie voor Professor Frank Thevissen


De zaak Thevissen

 

Nog niet zolang geleden spande Noël Slangen een proces in tegen filosoof-publicist Johan Sanctorum, omwille van diens kritische kijk op het 'spin-doctor'-fenomeen. De rechter stelde de VLD-strateeg evenwel in het ongelijk, en oordeelde dat het hier om een poging tot intimidatie en verdekte censuur ging. Een overwinning voor de vrijemeningsuiting.
Toch worden er steeds meer pogingen ondernomen om dit democratisch grondprincipe uit te hollen. Ondanks de televisiedemocratie en de zapcultuur.
Vooral onafhankelijke, niet aan een lobby of een politieke partij gebonden stemmen moeten het ontgelden.
Momenteel wordt er van bovenuit een hetze gevoerd tegen de figuur van Frank Thevissen, docent aan de 'Vrije' Universiteit Brussel. De man nam nooit een blad voor de mond, daar waar hij de middelmatigheid van het Vlaams/Belgische politieke landschap hekelde. Hij is een onverbiddellijk analist met een scherpe pen, die regelmatig zijn ontluisterende analyses in de pers publiceerde.
Blijkbaar nam de academische overheid van de VUB aanstoot aan deze vorm van intellectuele vrijgevochtenheid, schorste de docent, en wil hem per 1 maart a.s. aan de deur zetten. Het flinterdun 'pedagogisch dossier' is, zo weet elke insider, maar een alibi om Prof. Thevissen te excommuniceren. Dit is een verontrustende evolutie. Zelfs op de universiteit die ooit het 'Vrij Onderzoek' tot centraal uitgangspunt verhief, zijn de partijpolitieke lobby's geïnfiltreerd, met de bedoeling om al wie niet in de pas loopt, te liquideren.
Uiteraard verzetten wij ons daartegen ten stelligste, en nodigen dan ook uit, al wie de vrijemeningsuiting een warm hart toedraagt, de steunpetitie voor Frank Thevissen te ondertekenen (klik hier).      
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Aarde is plat, het staat in de koran.



We hebben (echt waar !) toestemming gevraagd aan Memri-tv om een filmpje van ze over te mogen nemen, deze morgen zeer vroeg.  Tot op heden hebben de memmers niet geantwoord. En het is omdat we het niet kunnen wegpikken, dat we nederig om hun edel akkoord vragen. Vals en schijnheilig als een Arabier zijn we aan worden, wij Westerlingen.

Intussen staat dit filmpje wel op een webstek die we enkel van reputatie kennen. Ook als de faam niet goed is, trekken we er ons niets van aan : op internet is er plaats genoeg voor iedereen (er stond eerst voor iedere domoor).

Het filmpje gaat over een "man", misschien een schriftgeleerde, die tegen twee Arabische wetenschappers discussieert over de vorm van de aarde, de grootte van maan en zon.  Het gesprek is zowat gelijk aan dat van enkele weken gelden in de Zevende Dag met de imam Nordine en een wetenschapper over het niet bestaan van de evolutie in de natuur.  Veel genoegen, lieve liefhebbers van een goed stukje cabret.  Het moet helaas met een bruggetje.  't Is wel de moeite, ik denk niet dat we u moeten aanporren om terug te komen : uithuilen in onze armen mag u altijd, juffrouw Ellen staat klaar.

http://littlegreenfootballs.com/weblog/?entry=28982_Weird_Science_Watch#comments

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapens op school, kindergeld op de dool


Vlaams Belang vraagt prikactiecontroles met metaaldector in risicoscholen - 19/02/08

Maandag jl. werd nabij het Stedelijk Polytechnisch Instituut op het Kiel vlak na schooltijd een scholier neergestoken. De dader blijkt een medeleerling te zijn die recent uit de gesloten jeugdinstelling in Mol was ontslagen. Helaas is dit niet het eerste incident waarbij jongeren mekaar met messen op school of in de omgeving van de school te lijf gaan.
 
Blijkbaar is er geen éénduidige procedure voorzien in het stedelijk stadsonderwijs wanneer scholieren op wapenbezit worden betrapt. In sommige scholen wordt het wapen afgenomen en ’s avonds teruggegeven aan de betrokken leerling, in andere scholen worden de ouders verwittigd en worden de leerlingen gesanctioneerd en van school weggestuurd en in nog andere scholen knijpt men uit schrik voor represailles van de betrokken leerling een oogje dicht.
 
Het Vlaams Belang betreurt dat de schepen voor onderwijs nog steeds geen werk heeft gemaakt van een gestructureerd veiligheidsbeleid in het Antwerps stadsonderwijs. In november zou de oprichting van een overlegstructuur tussen de stedelijke onderwijsinstanties, de lokale politie en het parket van start zijn gegaan. Het Vlaams Belang vraagt zich echter af wat deze overlegstructuur reeds heeft opgebracht en wat de concrete acties tot hiertoe zijn geweest.
 
Het Vlaams Belang verwijt de Antwerpse monstercoalitie, die reeds dertien jaar aan de macht is, dat zij de onveiligheidsproblematiek in de scholen hebben genegeerd. Het steekincident dat zich gisteren afspeelde in de nabijheid van het Stedelijk Polytechnisch Instituut op het Kiel is helaas het spijtige dieptepunt in een lange rij van incidenten.
 
Het Vlaams Belang dringt aan op regelmatige wapencontroles - desnoods met metaaldectoren - in de Antwerpse risicoscholen. Tevens dient bij het betrappen van een leerling op wapenbezit een éénduidige en strenge procedure voor alle stadscholen te gelden. Terwijl nu in de ene school - wanneer een leerling op wapenbezit betrapt wordt - het wapen gewoon ’s avonds teruggegeven wordt zonder verdere sancties, treedt men in andere scholen strenger op. Het Vlaams Belang wil een éénduidige procedure waarbij het wapen wordt geconfiskeerd; een klacht wordt neergelegd bij de polite voor onwettig wapenbezit bij een minderjarige; de ouders verwittigd worden en er een gesprek volgt met de ouders en dat de betrokken leerling streng gesanctioneerd wordt.
 
Het Vlaams Belang dringt er ook bij de Vlaamse en federale regering op aan om de verantwoordelijkheid van de ouders terzake te beklemtonen door bij herhaald wapenbezit het kindergeld gedurende een bepaalde periode in te trekken.
 
Tegenover het semi-gedoogbeleid dat momenteel in het Antwerps stadsonderwijs ten aanzien van wapenbezit geldt, plaatst het Vlaams Belang een zerotolerantiebeleid waarbij niet alleen de betrokken leerlingen worden gecontroleerd en gesanctioneerd, maar waarbij ook de ouderlijke verantwoordelijkheid centraal wordt geplaatst. 

Overgenomen van de webstek van
Filip Dewinter

     


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u, Trientje

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huurlingen van links : allochtonen


Dergelijke artikels lees je niet in de Vlaamse media, vandaar onze dank aan Elsevier

Er zijn mensen die lijden aan allochtonenmoeheid. Het zijn geen racisten. Evenmin zijn het egoïsten.

Het woord allochtoon is een duister begrip. Dit woord is bedacht door Hilda Verwey-Jonker in 1971. Zij had er geen kwade bedoelingen mee. Ik heb ooit geprobeerd aan een Amerikaanse journalist uit te leggen wat de betekenis van het woord allochtoon is. Hij begreep er helemaal niks van. Uiteindelijk dacht hij dat ik het over buitenaardse wezens had. 
Vreemdeling
Onze Grondwet kent twee categorieën burgers: Nederlanders en vreemdelingen. Je wordt een Nederlander door geboorte of bij de naturalisatie. Een vreemdeling is iemand die niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt. Basta, meer is er niet.
Allochtonen bestaan dus volgens de Grondwet niet. Dit nieuwe soort mens is een bedenksel van sociologen.
De Nederlandse media lijden helemaal niet aan allochtonenmoeheid. In het tv-programma Buitenhof was een discussie tussen  twee ‘echte allochtonen’:  Telegraaf-columniste Funda Müjde en de PvdA'er Haci Karacaer, voormalig directeur van Milli Görüs Nederland.
Ze komen beiden uit Turkije. Karacaer was dus directeur van de Turkse moskeevereniging Milli Görüs, die in de meeste Europese landen door inlichtingendiensten in de gaten wordt gehouden. In Duitsland wordt Milli Görüs zelfs als een riskante fundamentalistische groepering gezien. In Nederland wordt gedaan alsof Milli Görüs een gematigde groepering is, zeker bij de PvdA. Intussen erkent zelfs Job Cohens bestuur ook dat deze groep wel erg fundamentalistisch is.

Erdogan
In Buitenhof ging het om de uitspraak van premier Recep Tayyip Erdogan: de Turken in Europa mogen hun Turkse taal en cultuur niet opgeven. De Turken moeten vooral Turk blijven, ze mogen niet assimileren. Want assimilatie is een misdaad tegen de menselijkheid, aldus Erdogan. De discussie draait dus om de macht en invloed van het moederland.
Funda Müjde vindt dat de West-Europese landen onaardig zijn jegens hun allochtonen. De immigranten moeten aardiger worden behandeld. Worden moslimsimmigranten hier onaardig behandeld? Krijgt zij minder kinderbijslag omdat zij een immigrante is? Komt zij nooit op de buis omdat zij een Turkse dame is? Kan zij niet naar een Turkse zender kijken? Wordt zij door de kranten genegeerd met haar schrijverstalent? Heeft dit land haar niet op dezelfde manier behandeld als alle andere mensen? Is haar rechtspositie de afgelopen jaren veranderd?
Discrimineert de Nederlanders rechters mensen van Turkse afkomst? Nee, en dat weet Funda, Muda, Achmed, Mohammed en de rest ook.


Uitstekend behandeld
De immigranten worden door de staat en ook het overgrote deel van de samenleving uitstekend behandeld.  Anders zou zij nooit de kans hebben gekregen om in de populairste krant van Nederland te schrijven.
Ziehier de oorzaak van allochtonenmoeheid: de ondankbaarheid die zij tentoonspreiden, doordat zij zich laten misbruiken als huurlingen voor de linkse machtspolitiek.
Ze klagen ook nog over de media, alsof  de media allochtonen onvriendelijk behandelen. Terwijl Buitenhof systematisch verzuimt om een criticaster aan het woord te laten!

Pluriformiteit
Pluriformiteit en tegenspraak zijn onze staatsomroep vreemd. De Nederlandse kranten, televisie en radio zijn extreem immigrantvriendelijk en altijd op de hand van de immigranten. Maar klagen is een topkwaliteit van een allochtoon.
Ik ben bang dat het racisme juist zal toenemen door de onkritische staatsomroepen, en ondankbare Funda, Muda, Achmed, Mohammed en de rest.
Haci Karacaer is weer een apart verhaal. Morgen over zijn geklaag.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te Wapen door Jan Jansen + Aanpassing 15 uur


Te Wapen ! Door Jan Jansen (Arabist)

 

 

Beseffen onze regeerders wel hoeveel ze van ons vragen? Wat de belasting betreft waarschijnlijk wel, hoewel het een nare stijlfiguur is om te schrijven dat de overheid ‘ons iets geeft’ zodra er sprake is van een belastingverlichting. De overheid geeft namelijk nooit iets, maar kondigt op zijn hoogst aan een heffing niet uit te voeren, bijvoorbeeld omdat u chronisch ziek bent of een te dure hypotheek heeft. Dat de overheid u dan iets gegeven zou hebben, klinkt natuurlijk leuk, maar het is een misverstand. In zo’n geval heeft de overheid u uitsluitend minder ontnomen. Dat is niet hetzelfde als geven.

Ook de uitkeringen zijn geen gift van de overheid, maar een wettelijk gereguleerd geschenk dat afkomstig is van mensen die hard gewerkt hebben. In een land waar de belastingheffing onredelijk en niet coulant is, werken mensen dan ook niet hard, zodat er geen uitkeringen verstrekt kunnen worden, en welvaart en welzijn alras sterk gaan afnemen, dan wel nimmer ontstaan. Dat alles beseffen onze capabele bestuurders waarschijnlijk ter dege.

Maar er is naast de belastingheffing nog een terrein waar de overheid ons iets vraagt. Anders dan boeren op het platteland van het Midden-Oosten mogen wij geen wapenen dragen. Zelfs in de eigen slaapkamer een inbreker met een knuppel bewerken, is niet toegestaan. Wanneer uw auto door scholieren, althans door kinderen die op school zouden moeten zitten, in brand wordt gestoken, hoort u werkloos toe te zien.

De overheid is mogelijkerwijs deels bemand door mensen die diep in hun hart bang zijn voor rotjongetjes die in groepen rondrazen. Dat zullen deze macho-bestuurders nooit toegeven. Ze zeggen iets dat heel professioneel klinkt: we moeten ‘kleine dingen klein houden’. Wie dagelijks omgaat met megafraude, moord en doodslag, vindt blikschade misschien terecht iets kleins.

Maar voor mensen die geen eigen huis bezitten, is de auto meestal het kostbaarste dat ze wél bezitten. Zo iemand is toch tot op zekere hoogte wel onthand dat hij geen kalasjnikov heeft klaarliggen om zijn bezit tegen molest en piraterij te beschermen. Analfabete boeren in Zuid-Egypte zou het niet overkomen. En zelfs de apostel Petrus had volgens het Nieuwe Testament een zwaard bij zich toen hij met Jezus naar Gethsemane ging om daar te bidden.

Het is al vaak gezegd: vrede en veiligheid maken vergeetachtig. Niet alleen de brave burger maar ook de overheid en haar bemanning zijn door een langdurige periode van vrede en veiligheid vergeten hoe de verplichtingen ten aanzien van de bescherming van lijf en have ook weer verdeeld waren.

Zelfbeheersing kan toch eigenlijk alleen geëist worden door een overheid die daadwerkelijk in staat is lijf en have van zijn onderdanen even goed tegen roof en vernieling te beschermen als wanneer die bescherming in handen zou zijn van de eigenaar zelf.

Alle argumenten zijn natuurlijk bekend. Wapens die aan ‘brave’ burgers worden verstrekt, vallen vroeg of laat in de handen van misdadigers, of maken misdadigers van die brave burgers. Maar beseffen de bekleders van overheidsfuncties nog wel dat ze niet alleen belastingen maar ook gedwongen zelfbeheersing van de burger eisen?

 

http://www.arabistjansen.nl/


+ Aanpassing 15 uur 


We worden gedwongen tot;

Solidariteit, sociaalvoelend voor vreemdelingen, respect, tolerantie, begrip voor genitale mutilatie, voor het analfabetisme na de derde generatie, bepampering van criminelen, ontwapenen en ons recht ons te verdedigen, niet toegestane politieke inspraak (cordon), aanvaarding van een koningschap, gastvrijheid, verzaken van onze normen en waarden, tot rasontkenning, waalse overheersing, een links samenlevingsmodel.

STRADI



 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lange doodsstrijd van het land B



Vrhfstsdt III pakt zijn koffers op 20 maart.  De keuning zal dan Leterme oproepen als formateur en op 23 maart zal die de eed afleggen. Is dat het scenario ?

Is dat de veiligste, snelste en meest economische weg die de particratie met haar Tom-Tom in de hand bepaald heeft voor het welzijn van de burgers ?  Gebruikmakend van de ziekte van Leterme deponeren beurtelings het Brabantse trekpaard Dehaene en de belgische verkenner Van Rompuy hun tjevenduiten in de zak van Jan-met-de-pet. Het zijn de twee oude bazen die gedurende jaren dit land meegesleurd hebben op basis van beloftes aan de Vlamingen en harde centen voor de Walen, die nu weer de genadeslag moeten geven aan de publieke opinie.  Schouppe en Van Deurzen zijn er even niet en De Wever is druk in de weer met een nieuw macrobiotisch kookprogramma.

Men zal deze flutbevoegdheden dei door de Wijzen zijn bedisseld,  voorstellen als geweldig nuttige techniciteiten, terwijl bijvoorbeeld de zogenaamde Ikeawet veeleer een miskleun is die de federale overheid met genoegen delegeert aan de gewesten die het op hun beurt vlug zullen doorschuiven naar de gemeentes die niet weten wat er mee aan te vangen, want deze vestigingswet zit vol conflicten waar dorpspolitici niet van houden.

Vervolgens zal er een een commedia dell'arte opgevoerd worden over wat er ons nog allemaal te wachten staat.  In de toekomst.  De toekomst vol beloftes in begonen na de Grote Oorlog in 1918 en de staatskatholieken blijven volhouden en beloven.  Wie zich daar aan laat vangen, moet het zelf weten.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug naar mei 2007 met Bart Schoofs
.
Vlaams Belang won 2.81% in Limburg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen gaat Kosovo achterna


Dit zijn de voorstellen die de Wijzen voorleggen, materies die aan de gewesten/gemeenschappen toevertrouwd zullen worden :
 
de Ikea-wet
de reglementering over onteigeningen en prijzenbeleid
de huurwet
telecom en energiedistributie.
het fonds voor collectieve uitrustingen en diensten dat de kinderopvang mee financiert
het verkeersveiligheidsfonds en het participatiefonds  
De Brusselse mobiliteitsplannen kunnen soepeler gefinancierd worden.
 
Dit zijn zaken waar De Vlaminge al jàààren zaten op te wachten.  Autonomie is  vele stappen dichterbij gekomen.  Dank u, Wijzen.

Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Poco-argument



In Antwerpen bestaat de gidsenverenging "Antwerpen Averechts", die zich van in den beginne, ruim twintig jaar geleden,  zeer kritisch opstelde tegenover het beleid. Langzaamaan is A.A. geïnfiltreerd door de officiële stadsgidsen van wie zeer velen afkomstig zijn als leerkrachten uit het socialistisch stedelijk onderwijs.  Antwerpen Averechts werkt nu samen met de stad en met de Vlaamse Gemeenschap  en kritische geluiden zijn aan het verdwijnen. Gelijktijdig stijgt de kwaliteit van de brochures die gratis verspreid worden onder de deelnemers van activiteiten. De beste manier om een hinderlijke tegenstander elegant uit de weg te ruimen, is zij organisatie inpikken en hem met geld overladen.

Door een gids van circa 50 jaar horen vertellen dat er "vroeger in Antwepen eveveel criminaliteit was als vandaag "en dat wijkbendes door de stad trokken is een domme en  grove historische leugen. Vooral als  vroeger betrekking heeft op de jaren 1960/1970.

Dan denk ik : is er soms een tijdsgat in mijn geheugen ontstaan ?  In de jaren 1940/1950 die ik  in het stedelijk onderwijs van Antwerpen heb doorgebracht en later in het rijksonderwijs heb ik hooguit stiekem een pennenmes kunnen zien.  Er is nooit onder leerlingen gevochten met messen in of nabij scholen.  En dat zal overal in Vlaanderen wel zo geweest zijn.

De wijkbendes behoorden na WO II al tot de stadslegendes.  Bij John Wilms en Amand de Lattin worden ze gesitueerd rond de eeuwwisseling van en voor 1900.  In de jaren '30 van vorige eeuw waren er wel menigmaal politieke gevechten tussen volwassenen : Vlaams-nationalisten en rexisten tegen socialisten en communisten.  Helaas soms met dodelijke afloop.  Toen bleef de ontluikende jeugd stilletjes bij moeder thuis.

Deze idiote stelling begint zich echter vanuit poco kringen te verspreiden om de bevolking gerust te stellen : tot in lezersbrieven toe.  Zeker bij de Morgen.  Het nieuws staat nog maar amper in hun on-line editie of er zijn al lezersreacties die roepen dat "bij hen op het athenaeum in de jaren '70 leerlingen neergestoken werden, alsof het konijnen waren". Alleen de BRT had er toen geen belangstelling voor ... Je moet maar durven.

De wanhoop om het mislukken van de islamitische inburgering is zo groot dat de feiten ontkend worden en de geschiedenis een loer gedraaid.  Huichelen en domheid zijn  inderdaad kerneigenschappen van de linkerkant.

Ray


18-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politically Incorrect



Politically Incorrect, de naam is Engels maar de webstek is zo Duits als een Ulaan uit de Grote Oorlog. 

Ruim 25.000 tot 30.000 bezoekers hebben zij per dag en het is een organisatie met verschillende medewerkers die overal goed geïntroduceerd lijken. PI treedt op als correctie-factor in het Duitstalige Europa om de islam-invloed aan te klagen en in te perken.  Om de verzwegen waarheden aan het licht te brengen.  Om de publieke opinie te waarschuwen tegen het verraad dat van de linkerzijde komt en dat een regime van dictatuur wil vestigen om Europa over te leveren en zelf de grote viool te blijven spelen.

Vandaag organiseert PI een vraag naar de politieke aanhankelijkheid van haar lezers.  Ziehier het voorlopige resultaat van een 4000 stemmers :

Nun können Sie, liebe PI-Leser, abstimmen zu welcher Gruppe Sie sich zählen (wählen Sie maximal zwei Gruppen aus)…

  • Konservative (60%, 2,514 Votes)
  • Liberale (37%, 1,569 Votes)
  • Christen (37%, 1,544 Votes)
  • Menschen-/Frauenrechtler (11%, 472 Votes)
  • Linke (9%, 389 Votes)
  • Homosexuelle (4%, 154 Votes)
  • Juden (2%, 98 Votes)
  • Ex-Muslime (1%, 36 Votes)

Total Voters: 4,196
http://www.pi-news.net/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De EU aarzelt



In Kosovo zullen de leiders het intussen ook doorhebben, dat de Europeanen een stelletje onbetrouwbare minnaars zijn.  Voor de provincie zich losmaakte van Servië, liepen de nationale EU-tenoren te knikken en te schudden van "Doèn, wij staan achter jullie". Nu het zover is, gaat men zich beraden.

Een aantal zogenaamd groten durven niet anders dan vanuit hun nationale positie de nieuwe staat te erkennen : Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië  en Deutschland.  Cyprus zal uit lijfbehoud nooit instemmen en Madrid siddert dat Catalonië, Baskenland maar mogelijk ook de Canarische Eilanden het voorbeeld van Kosovo zouden volgen.

Nederland, dat een uiterst pijnlijke herinnering bewaart aan zijn militaire aanwezigheid in het Joeoslavische kruitvat, wacht nog even tot de kat uit de boom komt maar zal zeer waarschijnlijk erkennen.  En het land B tart natuurlijk op een arrogante manier het noodlot, door aan de Kosovaren te gunnen waar de Vlamingen zelfs niet mogen over dromen. Wie het verbod overtreedt, is een fascist.

De Kosovaren zwaaien met Amerikaanse vlaggen en dat is een leuke afwisseling voor Washington, dat overigens makkelijk vrije baan kreeg in de Balkan met de ethnische oorlogen in de jaren '90 : toen bleef Europa ook verdeeld aan de kant staan.  Willy Claes stond als Navo-secretaris te roepen over "de Serben zijn oorlogszuchtig" maar als de kogels rond Willy zijn oren begonnen te fluiten, ging hij achter zijn piano schuilen en het parlement beschadigde het blazoen van de staat als nooit te voren door Willy naar de dop te sturen.

Europa is een log gezagscentrum, dat compleet ondemocratisch in mekaar zit.  Het gevoerde beleid lijkt op dat van het land B  : compromissen op compromissen op compromissen, onverantwoord veel geld,  corruptie en fraudecarrousels, machtsmisbruiken, vriendenpolitiek, korom  vuurwerk in het bordeel en onmacht op essentiële momenten zoals dit van Kosovo.

August Vermeylen maakte ons vroeger enthousiast met zijn "Vlaming zijn om Europeëer te worden".  Het is fameus verkeerd gelopen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is een surprise : Aloïs van de Quiz !



Hallo, beste Blageurs,  zuster  Ellen is mij komen wakkermaken, om een vluggertje te doen. Het is nog geen zondag, maar ik moet alweer een quiz leiden, een onvoorzien vluggertje.  Zo gezegd, zo gedaan.

Hallo, beste Blageurs van Bangeltjes.  Mijn naam is Hector en als zuster Ellen mij wakker maakt, ben ik soms Aloïs en als ik haar bekijk ben ik zeventien jaren jong. 

Hier is de vraag, ditmaal zonder prijzen want de pot is leeg maar er valt nog veel eer te rapen. De vraag luidt luid :

- Wie is de prestident en wie de predofiel ?  Of zijn het allemaal predofielen ?   En allemaal prestidenten ?

(Universitairen zijn uitgesloten van deze quiz evenals rechtse en linkse allesweters)

Mahmoud Ahmadinejad
 
En nog stoefen ook !
 
 
Aloïs (die zich soms Hector laat noemen en 87 jaar jong is)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets aan de hand in DK !







Deense Vlaggen genoeg om op te fikken.
Maar de Vikings krijgen jullie er niet onder.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!