Beverse Weetjes in een andere taal lezen klik hier.
Dropbox
Druk op onderstaande knop om een foto en bijhorende tekst te versturen.
E-mail Beverse Weetjes
Uw vereniging organiseert een activiteit, u hebt iets te vieren, u hebt een nieuwtje te melden... Druk op onderstaande knop en stuur uw activiteit...., door.
E.H. Luc Suys was de laatste pastoor in Beveren-Leie. Van 1990 tot eervol ontslag in 2011. Eind april 2014 ging hij zich in zijn geboortedorp, Lauwe vestigen. Overleden op 12 december 2016.
Schijn bedriegt...
Schijn bedriegt soms zozeer dat je zou willen dat mensen, net als levensmiddelen, voorzien waren van een etiket met de ingrediënten.
Bron: Blog Valerieke's Ditjes en Datjes
Plaatselijke info
Onderwijs
Beverse verenigingen
Leonard Lodewijk De Bo Beveren-Leie 27-09-1826 Poperinge 25-08-1885 Klik hier om het Westvlaamsch Idioticon te lezen
Verkavelingsproject Kattestraat Beveren-Leie (Hoek Roe-en Schoolstraat) Reeds 8 loten verkocht!
Het project Op een boogscheut van de N43 en het centrum van Beveren-Leie realiseert het Waregems Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling WAGSO een uniek woonproject. Het project bestaat in totaal uit 18 kavels bouwgrond die verkocht worden voor het optrekken van halfopen bebouwingen. Centraal wordt een groenzone van meer dan 660 m² opgetrokken. Eveneens is er een kavel voorzien voor het optrekken van een 12-tal sociale woningen.
Procedure Voor de verkoop van de kavels wordt een kandidatenregister aangelegd. Alle daarop geregistreerde kandidaten worden als eerste op de hoogte gehouden van het verdere verloop van de procedure. Tijdens een eerste verkoopronde werden reeds 8 loten verkocht. Wil ook jij als kandidaat geregistreerd worden? Mail dan jouw volledige adresgegevens door naar wagso@waregem.be. klik hier.
Meer informatie Wens je meer informatie aangaande het project of wil je alle voorwaarden en de bouwvoorschriften kennen? Stuur ons dan een mailtje via bovenstaand mailadres.
Op zondagmorgen 28 augustus wachtte de inwoners van Bermkouter een gezellig ontbijt met alles erop en eraan. Ze moesten enkel zorgen dat ze voorzien waren van een stoel, bord, tas en bestek. Het Bermkoutercomité zorgde voor al de rest.
Vooraleer echter aan het ontbijtbuffet aan te schuiven werd er geklonken met een glaasje ochtendbubbels. En ook al was het zonnetje wat schutter en liet het zich maar af en toe eens zien, het gezelschap genoot van een heerlijke ochtend. Zelfs 'De Zondag' en het nodige schrijfgerief voor het kruiswoordraadsel ontbrak niet.
De organisatoren van D Oude Plaetse Feest blikken moe maar voldaan terug op hun driedaagse. De optredens, barbecue en tentoonstelling maakten er een gesmaakt geheel van. We zijn tevreden over deze eerste editie, t is geworden wat we hoopten te bereiken, wisten Michael Vanhoutteghem, Kristof Mommerency en Philip Saelens te vertellen.
Etienne Ducatteeuw wist de ruim 70 aanwezigen te boeien met zijn voordracht over de vroegere dorpskern. Voor de barbecue schoven evenveel ingeschrevenen aan die daarbij genoten van de live optredens.
Stafke Daarnaast lokte de tentoonstelling nog tientallen geïnteresseerden die gezellig keuvelden tussen de vele fotos en herinneringen uit vervlogen tijden ophaalden. Zo waren er foto's over o.a. de vroegere feesten op d' Oude Plaetse. Tot pakweg een kwarteeuw geleden had d' Oude Plaetse een feestcomité, was er de reus 'Stafke' en werden er activiteiten zoals een beddenkoerse georganiseerd.... Verder ook foto's van het oude kerkje en de pastorij, de oude meisjesschool, de Zavelput....en nog heel wat meer. Nu alles eerst eventjes laten bezinken en dan plannen maken voor volgend jaar, besluit het organiserend trio
'Dag van de Buren' in de kijker Heel wat buren uit verschillende straten of wijken genoten van een gezellig samenzijn. Voor sommigen is het een traditie geworden en zij die het voor t eerst meemaakten hopen dat er een vervolg zal aan gebreid worden. Daarvoor zijn steeds mensen nodig die de moeite willen doen om zich belangeloos, gratis en voor niets in te zetten.
Inwoners van Bermkouter bijten spits van Burendag af. Jan Joseph, Marleen Tailly, Hilde Defoort, Hilde Sabbe, Hilde Laevens en Mieke Verbrugge
Het Bermkoutercomité organiseerde op woensdagavond 25 mei een succesvolle 'Dag van de Buren'. Een gezellige babbel met een natje en een droogje waren de ingrediënten van de avond die doorging op het graspleintje in de wijk. De volgende activiteit die het comité organiseert is het Bermkouter-ontbijt.
Vrijdag 27 mei dé 'Dag van de Buren'
In de Nijverheidstraat (2) waren het Patrick Vande Walle, Georges Snauwaert, Karel Vandorpe en Tine Debrouwere (ontbreekt op de foto) die de handen in elkaar sloegen. Daar waren ze aan hun vierde editie toe. Naast de Burendag hadden ze ook een verjaardag te vieren. Evi Buelens die pas sinds maart 2010 in de Nijverheidstraat woont, was de gelukkige.
In de Akkerwindelaan waren het Dirk Longueville, Bea Beernaert, Lea Dewilde en Rik Meersman die de koppen bij elkaar staken om hun buren voor de eerste maal uit te nodigen en een gezellig samenzijn te organiseren.
In de Kortrijkseweg was het de eerste maal dat de buren uitgenodigd werden. Hier waren het Veronique Pollefeyt, Peter Van Keer, Hilde Claerhout en Karel Verraes die voor de organisatie instonden. Zij vonden het een unieke gelegenheid om de inwoners van de drukke Kortrijkseweg wat nader met elkaar te laten kennismaken.
In de Deken De Bostraat kon de derde editie doorgaan dankzij de inzet van Rita Debaere, Ann Vandebril, Christine Naessens, Veerle Devos, Lieve Deleersnijder en Luc Deboosere en Katleen Vandermeulen die ontbreken op de foto.
Ook de pioniers die vijf jaar geleden de eerste Dag van de Buren organiseerden in Beveren-Leie waren terug van de partij. Myriam Decock, Christine Tremmerie, Mia Deprez en Thierry Mondy staken hier de schouders onder de organisatie voor de Nijverheidstraat (2). Naast de natjes en droogjes is het patattentenwafeltje er een gesmaakte specialiteit van de straat geworden.
Tot slot staken we nog even de grens met Desselgem over. In de Sprietestraat waren het Bart, Els, Stijn Van Keer en Iris Vanderschaeghe die er een eerste Burendag op touw zetten. Zij zagen het iets grootser en hebben er meteen een feestje van gemaakt. Ruim 50 buren schreven zich in voor deze samenkomst met barbecue worsten, springkasteel, tafelvoetbal
Nieuw feestcomité in de Sint-Jansstraat Beveren-Leie Van links naar rechts Kristof Mommerency, Michael Vanhoutteghem, Philip Saelens
Ooit was de Sint-Jansstraat met kerk en gemeentehuis het kloppend hart van Beveren-Leie. Met het verdwijnen van de kerk (1943) en het gemeentehuis (1957) werd ook het centrum verlegd. Doch daarmee was de Sint-Jansstraat niet stil. Tot halfweg de jaren 80 was er een feestcomité dat leven in de brouwerij bracht. Nu, zowat een halve eeuw later, nemen 3 jonge inwoners de draad weer op. Het nieuwe feestcomité wordt gevormd door Michael Vanhoutteghem, Philip Saelens en Kristof Mommerency. Samen planden ze al een 3-tal evenementen.
Ierse avond Het eerste evenement dat op til staat is de Ierse avond op 19 maart. De place to be is t Fonteintje (het vroegere gemeentehuis) in de Sint-Jansstraat 123. In het kader van Saint-Patricks Day (17 maart) werd gedacht aan een folk optreden. Het laatste folk optreden in Beveren-Leie dateert al van een heel eind terug. Tijd dus om hier opnieuw iets mee te doen. In de naaste omgeving wordt er ook weinig of niets rond folk gedaan. Met het optreden van de Belgische folkband Snakes in Exile brengen we een stuk Folk terug naar Beveren-Leie, weet het nieuw feestcomité te zeggen. Snakes in Exile is gekend voor hun covers van Keltische folk, rijkelijk aangevuld met eigen werk en hier en daar een verrassende cover! Snakes in Exile is dus geen klassieke folkgroep, maar een gezelschap met een eigen geluid dat voornamelijk gekenmerkt wordt door drie- à vierstemmige vocale harmonieën en ambiance. Een gezellige avond dus met een Guinness in de hand! Deuren gaan open om 20. 00 uur. Kaarten in vvk 5 euro, add 6 euro. Kaarten en info via Philip op 0499/11 77 09. .
DOude Plaetse feest Het tweede evenement dat zogoed als rond is zal plaatsvinden tijdens het weekend van 8, 9 en 10 juli. En hoe kan er beter begonnen worden op vrijdagavond dan met de opening van een tentoonstelling over de Sint-Jansstraat. Daarvoor werd de Beverse heemkundige Etienne Ducatteeuw aangesproken. Het weekend zal verder gevuld worden met twee optredens. Op het programma DeTrimars, die Vlaamse volkse wijsjes met een knipoog naar het Franse chanson zullen brengen. Verder staat er ook een optreden van De Kemels op het programma. Zij brengen wijsjes die iedereen kan meezingen. Om het feest compleet te maken zal er eveneens kunnen genoten worden van een gezellige barbecue. (Meer nieuws hierover volgt nog)
Sinterklaasfeest Tijdens de derde activiteit staan de kinderen centraal. Voor hen zal er een heus Sinterklaasfeest georganiseerd worden met daaraan een theaterprogramma gekoppeld. (Ook hierover later meer)
Gezinnen uit Beveren-Dries tekenen petitie Achttien gezinnen van Beveren-Dries te Beveren-Leie tekenden een petitie die aan burgemeester Kurt Vanryckeghem en 1ste Schepen Rik Soens overgemaakt werd.
In de petitie verwijzen de buren naar eerdere ontmoetingen en telefonische contacten in verband met overlast, parkeerproblemen in de buurt van café Den Dries. Met het overmaken van de petitie hoopt het gebuurte dat alle problemen voor eens en altijd tot het verleden zullen behoren. Hun vraag richt zich echter ook naar de eigenaar van café Den Dries, en de toekomstige uitbaters om de geluidsoverlast aan te pakken. Daarvoor werden alle knelpunten in hun petitie aan de kaak gesteld.
Het gaat er ons om een passende oplossing te vinden tussen de verschillende partijen en zo een harmonieuze buurt te kunnen creëren. We hopen dat het karakter van het vroegere volkscafé behouden blijft en dat we niet evolueren naar een danscafé of jonerenkroeg. Ook de parkeerproblemen dienen grondig aangepakt te worden zodat er niet meer op de stoep, voor een garage of op privaat terrein geparkeerd wordt. Stad Waregem beloofde verkeersdeskundige Jo Deprez daarvoor aan het werk te zetten, weten de buren te vertellen.
Café Den Dries, die voorlopig de deuren sloot, zou na verbouwingswerken, in april de deuren terug openen. De buurt hoopt dat alle betrokken partijen ondertussen tot een gezamenlijke overeenkomst zullen gekomen zijn.
Geslaagde Stationswijkfeesten te Beveren-Leie De jubileumeditie van 40 jaar Stationswijkfeesten zit erop. Vier dagen lang vol activiteiten waar iedereen zijn gading vond. Het begon al op vrijdagnamiddag met Duo Frappant, een ontspanningsnamiddag voor de derde leeftijd waar ze met zon 150 van genoten. Voor de conservenkaarting die erop volgde werden niet de spelers maar de spelletjes geteld en dat waren er 550.
De meest risicovolle dag was de zaterdag. Het weer zat al niet echt goed mee voor de veldtoertocht. Er waren dan ook iets minder deelnemers dan de vorig jaar, doch 423 deelnemers kan nu zeker niet slecht genoemd worden. Terwijl de mountainbikers drupsgewijs binnenliepen waren de kinderen van de wijk aan t genieten van hun moment. Een clown wist hen te entertainen met allerhande truckjes. Stilaan nadere het grote moment: wat zou de vedettenparade geven. De inkom was gratis. Niemand had dus echt zicht op hoeveel toeschouwers er zouden zijn.
Op goed geluk had het bestuur een grotere feesttent laten opzetten. Gelukkig, want het was er over de koppen lopen. Willy Sommers mocht de spits afbijten en de ambiance zat er bij de 1000 toeschouwers onmiddellijk in. Dat ging zo door tot in de late uurtje.
Op zondag was het voor bestuur en medewerkers vroeg uit de veren. Na de eucharistieviering voorgegaan door E.H. Luc Suys en opgeluisterd door de Sint-Gregoriuszanggilde verschenen Die Original Spitzbuam op het podium. Zij wisten een gesmaakt aperitiefconcert te brengen voor de bijna 500 paar voeten die onder tafel schoven. Die stemming bleef de ganse namiddag. Een geslaagde 40ste editie die op maandag afgesloten werd met een koffietafel voor de dames van de wijk.
De Tubezuigers spelen voortaan op Place de la petanque
Nadat het speelpleintje op Ter Weerst er enkele jaren doelloos had bijgelegen kreeg het een nieuwe bestemming. Door toedoen van bewoners werd er door stad Waregem een petanqueplein aangelegd. Het werd op 9 juli 2006 officieel geopend. Dat dit een schot in de roos was bleek algauw en er was nood aan een tweede baan. Zoniet dagelijks, maar toch regelmatig zijn er dan ook bewoners te vinden die er een balletje gaan werpen. Daarnaast richt de thuisclub er ieder jaar een tornooi in voor De Tubezuigers. Dit jaar namen er 13 mannen en 8 vrouwen aan deel.
Op zaterdag 26 september was het de laatste van hun 5de tornooidag. Het bleef spannend tot het laatste spel om de kampioen 2010 te kennen. De regen was de enige spelbreker waarmee de club te kampen kreeg. Ook al moesten de 2 banen tussendoor van het overtollige water ontdaan worden, het kon de gezellige sfeer die er steeds heerst niet bederven. Met wat vertraging kon er uiteindelijk overgegaan worden tot de huldiging. Daaraan ging echter eerst nog de onthulling van een officieel naambord aan vooraf. Nog even wachten tot stad Waregem het beloofde tuinhuis plaatst en Place de la petanque op Ter Weerst is compleet.
Het schavotje moest noodgedwongen verhuisd worden om de huldiging in de tent te laten doorgaan. Christa Duyvejonck mocht als eerste aantreden om de rode lantaarn in ontvangst te nemen. De Schollaert wisseltrofee ging Marleen Sablain die het minste verschil in + en punten op haar naam wist te schrijven. Marc Vandenbussche wist zich derde te klasseren. De winnaar van vorig jaar Robert Iacopucci werd deze keer tweede en Vic Dejonghe zal de analen ingaan als kampioen bij de Tubezuigers 2010. Tenslotte poseerde Filip Gheskiere nog even de troostprijs, een barbecueschort, die iedereen krijgt en het feest kon beginnen.
De Stationswijk stevend recht op een spetterende kermis af. 40 jaar terug werd er nieuw leven geblazen in de Stationswijkfeesten. Het huidig bestuur wil dat niet ongemerkt laten voorbijgaan en pakt uit met een groots programma. Stijn Nuyttens, Rony Vanherweghe, Johan De Vos, Willy Vanherweghe, David Bossuyt, Maurice Derie, Désiré Van Damme, Eric Debaere, Jean-Marie Vanwijnsberge, ontbreekt Ivan Mailfait Feestprogramma Vrijdag 1 oktober 14.00 uur: Ontspaningsnamiddag voor de derde leeftijd met Duo Frappant. 18.00 uur: Conservenkaarting Zaterdag 2 oktober 08.30 tot 14.00 uur: Inschrijving voor de Mountenbike veldtoertocht Vernieuwde omloop (15 - 35 of 50 km) met vrij vertrek en aankomst aan de feesttent. 14.00 uur: Kinderanimatie voor alle kinderen van de wijk Ballonplooien, kindergrime en circus-initiatie 21.00 uur: GROTE VEDETTENPARADE MET GRATIS INKOM. Deuren om 20.00 uur Zondag 3 oktober 10.00 uur: Eucharistieviering opgeluisterd door de Sint Gregoriuszanggilde Vanaf 11.00 tot 14.00 uur: Die original Spitzbuam 13 uur: Feestmaaltijd Beenhesp met verse groentjes en aardappeljes 14.30 tot 17.00 uur: Optreden van Vanessa Chinitor en Dirk Bouters 15.30 uur: Uitreiking prijzen met trekking van de eetkaarten Maandag 4 oktober 14.00 uur: Koffietafel voor alle dames van de wijk 17.00 uur Trekking van de grote tombola
Naar aanleiding van deze 40ste verjaardag een terugblik op het ontstaan van de Stationswijkfeesten
We duiken even de archieven in en moeten terugkeren tot in 1945, het jaar waarin de Stationswijk voor het eerst feest vierde. Als bewoner van de wijk zette toenmalig meester Stevens een kermis op touw. Hij kon op de medewerking van een grote schare Statiewijkers rekenen die zoals de generatie van die tijd, door vier lange oorlogsjaren ontzegt waren geweest van Vlaamse leute. Statiekermis werd een succes. Zo werd jaar na jaar verder gefeest. Kaartingen, duivenprijskampen, voetbal en wielrennen voor niet-aangeslotenen waren in die tijd troef tijdens Statiekermis. Traditiegetrouw werden op maandagavond de 1ste en 2de koningin en de duivenkampioenen met veel luister gehuldigd. Meester Stevens schreef zelfs een lied dat nu nog steeds meegaat met Statiekermis.
Een kwarteeuw later kwam er echter sleet op de organisatie. Een wielerwedstrijd moest afgeblazen worden bij gebrek aan persoonlijke verantwoordelijkheid. In 1970 was de eens zo succesvolle kermis afgezwakt tot een paar cafékaartingen en een geïmproviseerd bolspel.
Op zondag liepen enkele jonge manen dan ook doelloos heen en weer. Ze smeedden echter een plan om de Statiewijkfeesten nieuw leven in te blazen. Zo werd er een uitnodiging voor een informatievergadering in iedere bus van de wijk gedeponeerd. De vergadering ging door bij Eric Debaere op een winteravond in 1970. Van de ongeveer 20 aanwezigen bleef er een kleine helft over.
Het nieuwe feestcomité was een feit. Het bestond uit Eric Debaere, Maurice Derie, Frans Goemaere, Arséne Roobroeck, Gilbert Vanderhauwaert en Jozef Vervaeke. Enige tijd later vervoegden Nestor Christiaens, Norbert Dejaegere en Jan Vandeginste het bestuur.
Ook de taken werden verdeeld en Frans Goemaere werd voorzitter, Maurice Derie nam het ondervoorzitterschap op zich, Gilbert Vanderhauwaert beheerde de centen en het secretariaat werd behartigd door Arséne Roobroeck en ook enkele jaren door Norbert Dejaegere.
Het nieuwe feestcomité erfde 1492 Bfr. van de vorige kermis. Er moest dus eerst en vooral uitgekeken worden om zaad in het bakje te krijgen.
Er werd besloten om een carnavalsavond te organiseren. Deze ging door in februari 1971 in de oude noodkerk. Veel was er daar niet voor nodig, een orkestje, carnavalshoedjes en confetti. De noodkerk kreeg een grondige poetsbeurt door de vrouwen van het comité en ook de oude kerkstoelen die nog op het oksaal stonden ondergingen hetzelfde lot. Een koddig zicht, oude biertafeltjes met kerkstoelen er rond, maar het werd een succes. De kas kreeg een flinke duw in de goede richting en de carnavalsavond werd 4 jaar na elkaar georganiseerd. De stationswijkfeesten kregen nieuwe input en konden in oktober 1971 terug van start gaan en het werd een daverend succes
1975, dat moest dé nevenactiviteit worden. Willy Sommers prijkte immers op de affiche. Daar er in Beveren-Leie geen geschikte zaal was week het bestuur uit naar Deerlijk en huurde er de Gaverhal. Maar de verwachtte massa was er niet en na afrekening was het met de haken over de sloot. Deze nevenactiviteit van 23 mei 1975 ging dus de analen in als een flop.
De eerste kermis zou doorgaan op de achtergrond van de vroegere woning van Aimé Goemaere. Alles was er zorgvuldig uitgemeten en goed bevonden om er de bestelde tent op te zetten. Doch er werd geen rekening gehouden met de ruimte nodig voor het opspannen. De verhuurder van de tent keurde het terrein dus af en in zeven haasten moest een nieuwe plaats gezocht worden. Achter café Motersport-De Wachtzaal lag een weliswaar lage en hobbelige weide maar ze was droog. Het bestuur trok dus de stoute schoenen aan en trok naar de eigenaars in Deerlijk met het verzoek om de weide te mogen gebruiken. De gebroeders Deconinck weigerden niet en de verhuurder kon de tent alsnog opzetten. Voor het bestuur was het koeienvlaaien ruimen die her en der verspreid lagen.
Maar geen nood in 1972 kon men beschikken over de vlasschuur van de familie Jan Feys. Deze keer dus geen koeienvlaaien maar hopen stof verwijderen en jutedoek spannen om de veel te grote schuur in twee te delen. Maar het zou er toch warmer zijn dan in de tent. Niets was echter minder waar en het werd een van de koudste kermissen uit de geschiedenis. Hoe nader de feesten hoe kouder het werd. De gasvuren rilden zelfs van de koude en de kermis was dan ook algauw afgelopen.
Gedaan dus met schuren. Een andere bestemming zoeken kreeg prioriteit. Die stek werd gevonden op Ter Varent. Met goedkeuring van de familie Georges Huyzentruyt kon de tent daar opgeslagen worden. In het asfalt werden gaten geboord voor het aanspannen van de tent, want er was vaste grond onder de voeten. Jarenlang kon de tent op de gebruikelijke plaats opgezet worden. Naarmate er huizen bijkwamen moest er een stukje opgeschoven worden. De pijpenkop op Ter Varent is dan ook het vertrouwde plekje geworden voor de Stationswijkfeesten.
Ondertussen groeiden de Stationswijkfeesten uit tot het grootste wijkfeest van Beveren-Leie. Aan inspiratie ook geen gebrek want regelmatig pakt het bestuur uit met nieuwe activiteiten en wisten ze al heel wat succesvolle artiesten op hun podium te krijgen. Er wordt ook niet alleen aan de volwassenen gedacht, ook de kinderen worden steeds in het gebeuren betrokken. In de loop der jaren hielpen heel wat personen meebouwen aan de succesvolle Stationswijkfeesten. Een aantal bestuursleden zijn in de afgelopen 40 jaar overleden, verhuisden of moesten om persoonlijke redenen afhaken. Hier namen aan vasthangen is te gevaarlijk, je zou er maar één moeten vergeten! In het huidig bestuur zetelen echter nog steeds twee pioniers en dat zijn Eric Debaere en Maurice Derie. Dat was dan een kleine greep uit het archief van de Stationswijkfeesten.
Het Bermkouter comité heeft terug tijd noch moeite gespaard om hun buren een aangename en gezellige dag voor te schotelen naar aanleiding van Vlaanderen feest.
Letterlijk en figuurlijk een schitterende dag. Het mekka van het gebeuren was de groene long van de wijk. Het zonovergoten pleintje werd deels overschaduwd door de bomen, en de aangevoerde parasols zorgden voor de overige schaduwplekjes zodat het er heerlijk zomers toeven was. Vanaf 11.30 uur werden de ingeschrevenen er welkom geheten.
Met de stoel onder de arm (voor al de rest had de werkgroep gezorgd) begaven de buren zich naar de place-to-be, en kregen als welkom elk 2 gratis consummaties aangeboden. Na het aperitief kon elkeen zich tegoed doen aan een waaier van verse groentjes, sausjes en de met zorg kaargemaakte barbecue.
Voor het dessert kwam de ijsventer aangereden en genoot iedereen van een flinke portie schepijs naar keuze. Als afsluiter was het genieten van de vers gezette koffie of een drankje naar keuze en een gezellige babbel.
Kortom een geslaagde derde editie met niets dan tevreden aanwezigen. Chapeau voor de werkgroep die deze schitterende dag mogelijk maakte en graag nog eens in het zonnetje zetten.
v.l.n.r. Hilde, Claude, Johan, Jan, Hilde, Mieke en Hilde .
De Dag van de Buren zit er terug op. Beverse Weetjes was te gast in vier verschillende locaties en overal was het even gezellig, het ging van straatgerecht naar heemkunde, quiz
In Bermkouter ging deze burenbijeenkomst door op dinsdagavond 25 mei en dat voor de derde keer. De groenzone was de place to be voor een babbelke en een natje met een droogje. In de Nijverheidstraat (1) had Georges Snauwaert terug zijn etablissement ter beschikking gesteld en dat al voor de derde maal. Bij de pioniers in de Nijverheidstraat (2) zijn ze al aan hun vierde editie toe. Hun tent werd deze keer opgezet in de voortuin van Gabriël en Maria Peirs-Courtens. Naast de traditionele versnaperingen hebben ze daar al hun eigen straatgerecht. De aardappelwafel, naar een recept van Mia Deprez, smaakte voortreffelijk. Tenslotte ging het naar de Deken Debostraat. Daar waren ze aan hun tweede Dag van de Buren toe en ook deze keer kregen ze onderdak in de Fruytier, de vroegere Poseidon. Luc Deboosere zorgde voor het welkom waarna heemkundige Etienne Ducatteeuw de geschiedenis van Deken Debo uit de doeken deed. Maar het bestuur had blijkbaar niet stilgezeten want ze hadden ook nog een muzikale quiz voorhanden.