Inhoud blog
  • 06/06/2013
  • annie's route
  • knooppunten vanuit DIKSMUIDE
  • knooppuntenroute vanuit ZEDELGEM
  • knooppunten vanuit WINGENE
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    FIETSROUTES

    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREDUNIAROUTE
    Een mooie fietsroute om de polders te verkennen tussen Brugge, De Haan en Oostende is de Breduniaroute, voor vakantiegangers aan de kust een ideale route.
    Bredene dorpsplein is de startplaats, campings in overvloed in het begin van de route.
    Eens buiten De Haan begint meer het boerenlandschap tot leven te komen, fraaie boerderijen sieren het landschap, vanaf Vlissegem fietst men een 3tal km langs de Oude Dijkenroute,

    Net voor Stalhille gaat onze route linksaf richting Houtave en Meetkerke, iets voorbij Meetkerke fietst men voorbij de Grote Molen daterende uit het jaar 1811, na een nijdig maar zeer kort klimmetje komt men aan het kanaal Gent Oostende, hier fietst men rechtsaf en blijft men het kanaal volgen tot iets voorbij Nieuwege.
    Nieuwege is een gehucht, tot in 1917 werkte hier een veerpont, aan de brug kan men terecht in een oude schippersherberg voor een lekker pint. In de zomer kan men genieten op terras met uitzicht op het kanaal.
    Onze lege pint achterlatend kruipen we terug de fiets op om de resterende km's af te leggen, vanaf dat we op de fiets zitten moet we het kanaal verlaten richting Stalhille, in de lente en herfst krijgt men hier geregeld af te rekenen met de nodige modder of zelfs iets die minder goed ruikt, langs dit traject komen weinig mensen langs en de boeren nemen het niet zo nauw met het vegen van de straat.
    Tot aan de grote baan net voor Stalhille is de route dus iets minder mooi, Stalhille was vroeger een bijparochie van Jabbeke, vanaf Stahille gaat de route richting Bredene.

    Aan de Blauwe Sluis in Bredene kan men nog even genieten van een lekker en gezellig terras, nu fietsen we richting Sas Slijkens, hier wel even de dijk opgaan om de prachtige spuikom (een 80ha grote plas) te bewonderen. Wie een ommetje wil maken kan hier volledig rond de spuikom fietsen. Bredene dorp is terug in zicht en dat veraad dat onze fietsroute er op zit.


















    28-06-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENTELEROUTE
    33 km Blankenberge en hinterland.

    Deze lusvormige route voert ons door landelijk gebied van Blankenberge tot de rand van Brugge. De weidse uitzichten over de Vlaamse polders en de vredige polderdorpjes vormen het decor van een heerlijke tocht.

    We vertrekken aan het VVV-kantoor tegenover het station van Blankenberge en volgen de bewegwijzering om via de Schaerebrugstraat in deelgemeente Uitkerke te belanden. Hier rijden we de eeuwenoude Blankenbergse Dijk op om in het typische polderlandschap terecht te komen. Deze dijk, vroeger Gentele genaamd, maakte deel uit van een dijkensysteem dat het achterliggende gebied moest beschermen tegen de al te opdringerige zee. Bemerk het mooie straatnaambord van de Kuiperscheeweg.
    Even verder bereiken we het gehucht St-Jan-op-den-Dijk. Aan de rechterkant zie je de St Jakobskapel. Achter het gebouw bevindt zich een overblijfsel van een Duits geschut (WO I). We vervolgen de Blankenbergse Dijk om Zuienkerke te bereiken. Het kerkje werd heropgebouwd in 1609, alleen de toren in de gevel is een overblijfsel van de 12de eeuwse Romaanse kerk.
    Verderop rijden we door het gehucht Strooiendorp met opvallend meer hagen (meidoorn) en bomenrijen, om de gemeentegrens met Brugge te bereiken. Opletten om de drukke Oostendse Steenweg over te steken. We fietsen verder en zien algauw de 'Grote Poldermolen' voor ons opdoemen. We steken de Blankenbergse vaart over en volgen de linkeroever, de oude kerkwegel (onverhard), om de dorpskern van Meetkerke te bereiken. Je kan even naar rechts om de kerk met het 'mirakuleuze' Mariabeeldje (bedevaartsoord) te bezoeken of de tocht vervolgen naar links langs de Mareweg, waar we voorbij een veldkapel fietsen om de 'Meetkerkse Moere' te bereiken, een gebied waar vroeger turf gestoken werd tot het beneden de zeespiegel kwam te liggen en onder water liep. De Grote Poldermolen zorgde voor het wegpompen van het water naar de Blankenbergse vaart. Houtave De 'Moere' is een gekend gebied voor water- en weidevogels.
    We vervolgen de route om Houtave te bereiken, waar de kerk een bezoekje overwaard is, het 17-18de eeuwse houtsnijwerk en de uitbeeldingen van de lichamelijke werken van barmhartigheid (17de) zijn pareltjes van volkskunst. We fietsen voorbij herberg 'Drie Koningen' (1786) en dwarsen verderop nogmaals de drukke Oostendse Steenweg. We volgen de bewegwijzering om op de Oosternieuwweg, aan de rechterkant, de 'Groote Madaleene' hoeve te vinden, ze dateert uit de Middeleeuwen en was 81 ha groot.
    We bereiken de Brugse Steenweg, een oude trekweg, reeds in de 9de eeuw gemaakt door schaapherders. Verderop rijden we Nieuwmunster binnen, waarschijnlijk een van de oudste nederzettingen, er werden zelfs Romeinse overblijfselen gevonden. De St-Bartholomeuskerk bevat o.m. een mooie rozenkransretabel (1641) en kerkmeubilair uit de 17-18de eeuw. Nieuwmunster voorbij, rijden we via een ommetje weer de uitgestrekte (1200 ha) Uitkerkse Polder' in. Ook dit natuurgebied deed dienst als turfleverancier, vandaar het minder egale uiterlijk, de vele beken, sloten en poelen met een uitzonderlijke rijkheid aan fauna en flora.
    Na enkele kilometer fietsen doorheen de polder, steken we opnieuw de Blankenbergse vaart over, die hier op zijn breedst is. De vaart deed niet alleen dienst als afwatering, maar was vroeger ook een belangrijke transportweg (vis, bouwmateriaal). Via de Schaerebrugstraat nemen we afscheid van de Uitkerkse Polder en bereiken zo opnieuw de bebouwde zone van Blankenberge

    28-06-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YZERBROEKENROUTE

    De Westhoek is wellicht de verrassendste streek van toeristisch Vlaanderen.
    U vindt er een uitbundige mix van natuur en comfort, van authenticiteit en plezier, van cultuur en gezelligheid. Beboste heuveltoppen, de IJzervlakte, de polders, historische stadjes, knusse dorpen, stuk voor stuk nodigen ze uit tot leuke ontdekkingstochten.
    De IJzerbroekenroute is typische een route die bijna aan deze voorwaarden voldoet.

     

    Enkel de beboste heuveltoppen zijn hier niet van toepassing, de IJzervlakte, polders en knusse dorpen zijn volop aanwezig.
    Gestart aan de Steenstraat aan de Ieperlee die gelegen is tussen Bikschote en Zuidschote brengt de route ons langs rustige wegen via akkerbouw richting Reninge.
    De prachtige Sint Rictrudiskerk trekt ver voor we het dorp bereiken onze aandacht. Na een bezoekje aan het kerkhof waar een oom begraven ligt die stierf op jonge leeftijd fietsen we verder richting de IJzer.
    Aangekomen aan deze waterloop die menigmaal buiten zijn oevers treed, fietsen we linksaf richting Fintele.

    In dit gehucht stromen de IJzer en de Lovaart samen, sluiswachter zijn in dit gehucht is zeker geen pretje bij hevige regen.
    Na een bezoekje aan een van de lokale terrasjes gaat onze route verder via kronkelende en rustige wegen richting Lo.
    Dit dorp is een aanrader wat betreft kunst, hier kan men makkelijk enkele uren besteden aan het bezoeken van diverse tentoonstellingen. De Westpoort, Caesarsboom, Markeymolen, Duiventoren en Sint Pieterskerk zijn stuk voor stuk schitterende bezienswaardigheden.
    Na een rondje in het dorp fietsen we weerom de vrije natuur in, de stilte en rust langs de route blijft ons begeleiden, aangekomen aan de Knokkebrug is het even wat drukker, drukte door de vele fietsers die hier de brug over gaan, we blijven even stilstaan aan de brug en zijn getuige van enkele ligfietsers die voorbijzoeven.
    Aan de Knokkebrug kan men de samenvloeing bewonderen van IJzer en Ieperlee, langs deze laatste gaan we onze weg verder vervolgen, 7km fietsen we langs dit heerlijk kanaal tot we terug ons einde bereiken aan de Steenstraat, net voor het einde zien we aan onze linkerzijde het monument van de gebroeders Van Raemdonck die op 22jarige leeftijd het leven lieten tijdens de eerste wereldoorlog.
    Tijdens het fietsen in de Westhoek wordt men meerder malen herinnerd aan deze gruwel die vele mensenlevens heeft gekost

    28-06-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEDEVAARTSROUTE

    Bedevaartroute (40km)
    De fietsroute verkent de zachtglooiende streek tussen Roeselare en Menen. Hier herinneren tal van elementen aan de godsdienstige devotie van de landelijke bevolking. Dadizele (deelgemeente van Moorslede), het uitgangspunt van de route, is al sinds de 14de eeuw een vermaard bedevaartsoord. Veel gehuchten en dorpen die op de rondrit worden aangedaan, waren vroeger belangrijke verzamelplaatsen voor pelgrims, en tientallen kapelletjes langsheen het traject getuigen van de aloude Mariaverering. Brede heuvelruggen en mooie vergezichten begeleiden de fietser op zijn tocht langs het imposante Tyne Cot Cemetery te Zonnebeke, het Lievenscentrum Bunderhove te Moorslede, de groene omgeving van het Teerlingbos en het kasteeldomein De Koekuit. De terugweg leidt langs de oude spoorlijn Roeselare-Menen, met een overvloed aan bloemen en kruiden

















    27-06-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VREDESROUTE
    Vredesroute (45 km)
    Deze route staat in het teken van het verlangen naar vrede. Het parcours vormt een rondrit langs relikten van de Eerste Wereldoorlog. De route volgt de Ypres Salient, de boogvormige frontlijn rond Ieper. Vier jaar van nagenoeg ononderbroken strijdgewoel resulteerde er in een half miljoen doden en een totaal verwoeste streek. Tientallen militaire begraafplaatsen langsheen het traject vormen evenveel stille getuigen van de dramatische tol die de "grootten oorlog" eiste. De route vertrekt vanuit Ieper en leidt vooreerst naar het provinciedomein De Palingbeek en de sites van Hill 60 en Hill 62. Vervolgens wordt Zonnebeke en het Britse Tyne Cot Cemetery aangedaan. Verder gaat het naar Langemark, waar op het Duitse Soldatenfriedhof o. m. 3.000 studenten begraven liggen. De terugweg voert langs het Ieperleekanaal en het Essex Farm Cemetery. (Route in het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels)













    14-04-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OUDE DIJKENROUTE

    De fietsroute die niet mag ontbreken op mijn lijst is de Oude Dijkenroute, wanneer deze route op 300m van je deur voorbijkomt zou het onlogisch zijn dat je deze route nooit zou gefietst hebben.
    De officiele start is in De Haan aan het tramstationnetje.
    De Haan in de zomer een levendige en drukke stad is zeker een mooi aanvangspunt. Vanaf De Haan fietst men noordwaarts, aan de linkerzijde ziet men de duinen, waar prachtige wandelwegen zijn, zolang fietst men niet langs deze duinen, iets verder gaat men rechtsaf en via een vrijliggend fietspad fiets men richting Vlissegem en Stalhille.
    Iets voorbij Stalhille komt men aan het kanaal, waar nu eindelijk een nieuwe brug is aangelegd voor fietsers, die ondertussen al weer afgebroken is.
    Er is voor de fietsers speciaal een overzetbootje aangelegd. Spijtig genoeg vaart dit overzetje niet op zondag, via de brug links over het kanaal bereikt men ook de overzijde. Ongeveer 4km volgt men het kanaal om over de autosnelweg Brussel Oostende te fietsen.
    Vanop de brug kan men al de scherpe kerktoren van Oudenburg zien, eerst moet men nog de kleinere dorpjes, Ettelgem, Roksem en Bekegem voorbij.
    In Ettelgem kan men een bezoek brengen aan de Hoge Dijken, een recreatie- en natuurgebied met een vijver (32 ha), ontstaan uit een zandwinningsput, in  Roksem kan men de witte molen (1843) bewonderen, deze witte molen is sinds dit jaar iedere eerste zondag van de maand open en zal draaien tussen 14 en 18h.

                                  

    Westkerke is het volgende klein dorpje die men doorfietst om daarna Oudenburg te bereiken.
    Een bezoek aan het stedelijk archeologisch museum in het abtsgebouw die zo'n 100m van de markt gelegen is, is eveneens een bezoek meer dan waard. Via de markt met zijn 2 terassjes en de kerk komt men terug aan het kanaal aan, niet dezelfde van daarjuist, hier fietst men ongeveer 3km langs tot aan de Plassendale brug.
    Via rustige wegen met nog enkel Klemskerke als dorp komt De Haan terug in zicht, de glaskoepel van Sun Parcs is al van ver te bewonderen.
    De Oudedijkenroute heeft vele kleine aangename dorpjes langs zijn traject, die een bezoek waard zijn.
    Midden zomer kan men beter parkeergelegenheid vinden in die kleinere dorpjes voor de auto dan in het drukke De Haan.

    14-04-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GODELIEVEROUTE
    Hoe hard het leven van een jonge vrouw kan zijn, heeft Godelieve aan de lijve ondervonden.
    Godelieve werd geboren omstreeks 1052 en op 6 Juli 1070 gewurgd door lijfwachten van haar echtgenoot.
    Op de plaats waar Godelieve gedumpt werd na de moord is nu het Godelieveklooster, ook genaamd Abdij Ten Putte.

     

    Deze Abdij is toegankelijk voor het publiek en men kan er ook de start nemen van de Godelieveroute.


    Deze route loopt grotendeels door landbouw en akkergebieden tussen Nieuwpoort en Gistel.
    We nemen dus de start aan het klooster te Gistel, aan dit klooster is ruime parking voorzien. We fietsen zuidwestwaarts richting Zevekote langs een kanaaltje het Grootgeleed genaamd.
    De route is een aaneenschakeling van rustige wegen die ons door Slijpe naar Westende brengt.
    Via de Schuddebeurze, een gehuchtje tussen Lombardsijde en Westende maken we eigenlijk een ommetje, we komen in dit gehuchtje tweemaal op dezelfde plaats.
    Eens dit voorbij fietsen we naar het kanaal tussen Nieuwpoort en Oudenburg, aan de brug in Slijpe gaan we linksaf richting Middelkerke, deze weg is wel de drukste baan die er is langs de route, nochtans zijn er mogelijkheden genoeg om deze baan links te laten liggen.
    Goed, we fietsen door Wilskerke en zien aan de kerk het standbeeld van Fleris zien.
    Fleris was een knecht die graag knechten en meiden peste, op aanraden van de pastoor gaven ze Fleris pap met look, nadat hij zijn pap binnen had verhuisde hij van het erf, de volgende nacht daarop brande de hoeve helemaal af.
    We fietsen verder richting Leffinge, alwaar we de prachtige kerk kunnen bewonderen.

     

    van hieruit fietsen we terug naar het kanaal tot aan de brug in Snaaskerke, hier gaan we het kanaal over en volgen de oude spoorwegbedding richting Gistel.
    We volgen nu ook een gedeelte van de Wijnendaleroute, aan het station te Moere verlaten we de oude spoorwegbedding en fietsen richting Moere, vanaf hier is het weerom zeer rustige maar ook bloot, daarom noemt deze streek ook Moere Blote.


    Bij hevige wind is het tot in Zevekote waar ons einddoel ligt hard duwen op de trappers, bij aankomst mogen we terug blikken op een mooie en leuke route.

    14-04-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BULSKAMPVELDROUTE
    Het 415 ha grote domein Lippensgoed Bulskamp is een ideale startplaats om de Bulskamproute aan te vangen.
    Voor mensen die via de autosnelweg Brussel Oostende komen is afrijden in Beernem de beste manier, na de afrit gaat men via de N370 richting Wingene.
    Na 1½km komt men aan een kruispunt, aan de rechterzijde is aan de rand van het Bulskampveld een grote parking voorzien.
    Van hieruit kan men de route aanvangen, men fietst langs de zelfde N370 terug richting autosnelweg, op een afzonderlijk fietspad. Aan de linkerzijde ziet men het Psychiatrisch centrum, het is best mogelijk dat men langs deze weg enkele bewoners ziet wandelen. Na ongeveer 1km gaat de route rechtsaf en fietst men vele km's langs zeer rustige wegen richting Maria Aalter, aan het kerkje van Maria Aalter fietst men rechtdoor langs een prachtig fietspad,links is het Blekkerbos gelegen en wij fietsen richtig Hooggoed bos, na anderhalve km gaat de route rechtsaf door het bos op een heerlijke onverharde weg.
    We komen aan het einde van de onverharde weg en draaien rechtsaf richting St Pietersveld.
    Doorheen de bossen van het Vagevuur, de Blauwhuisstraat en de Oude Bruggeweg komt men terug in het Provinciaal Domein waar men km's doorfietst langs imposante onverharde dreven,heiderestanten, loof en naaldbomen.
    Na het domein fietsen we via rustige wegen richting Oostkamp en Moerbrugge, aan het kanaal Gent Brugge fietsen we rechtsaf en volgen het kanaal zo'n 3km, na het verlaten van het kanaal fietsen we over de spoorweg en de autosnelweg om aan Kasteel Drie Koningen voorbij te fietsen, hier gaan we rechtdoor en zien terug aan onze rechterzijde het domein Lippensgoed Bulskampveld, wat het einde betekent van onze schitterende fietstocht.
    Een bezoek aan het kasteel is zeker de moeite waard. Het kasteel in neogotische stijl wordt omgeven door een park met indrukwekkende bomen. De ommuurde moestuin is tot een unieke kruidentuin omgevormd met 400 gebruiksplanten. In de gaanderijen rond de tuin vind je een wagenmakerij en dito voertuigen

















    27-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLETERNAROUTE
    Twee fietsroutes in de streek van Poperinge zijn de Hoppelandroute en de Fleternaroute.
    Oostvleteren is start en aankomst van de Fleternaroute, wa starten meteen langs de N8, langs het fietspad die een typisch Belgisch fietspad is fietsen we richting Veurne, 2km fietsen we langs deze grote en drukke baan om de Yzer te bereiken, het is aangenaam wanneer we rustiger wegen bereiken richting Krombeke.
    Abdij der Trappisten St Sixtus is onze eerste bezienswaardigheid, hier kan men terecht voor een heerlijke Trappist. Na een heerlijke Trappist fietsen we verder door enkele hoppevelden richting Poperinge.
    Na een bezoekje aan Poperinge fietsen we richting Elverdinge, net buiten Poperinge moeten we terug langs een zeer drukke baan fietsen die niet zo leuk is, een 3tal km is deze drukke weg lang, bij momenten denk je dat je niet meer langs deze route fietst, uiteindelijk verlaat men deze weg en arriveren in Elverdinge, net buiten dit dorp wacht ons de volgende drukke weg, nu begint het me stilaan de keel uit te hangen, mijn fietsplezier deint langzaam weg, genieten doe ik niet meer, net voor Woesten ziet men aan de rechterzijde een mooie fietswegel, nee daar gaan we niet in, spijtig. Aan een ding denk ik nog, laat deze route maar zo snel mogelijk voorbij zijn, wat ben ik gelukkig dat ik de molen van Vleteren terug zie, dit betekent het einde van een niet al te leuke route.


















    24-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANGE LISROUTE
    Het marktplein met zijn O.L.Vrouwekerk te  Nieuwpoort is de startplaats voor de Lange Lisroute. Lange betekent niet dat de Lisroute lang is, maar Lange Lis is in de volksmond een woord voor Langgeleed.
    Het langgeleed is een afwatering die uitmond in de havengeul.
    Voor de Lange Lisroute te fietsen moet men zeker een volledige dag spenderen, niet alleen voor maar ook na de route kan men in Nieuwpoort makkelijk een uurtje of 2 rondzeulen.
    Wegens werkzaamheden aan de Vismijn te Nieuwpoort heeft de route de eerste km's een ander traject aangenomen.
    Laat ons maar eens beginnen met onze fietstocht, we starten dus aan de markt en fietsen rechts richting Willem De Roolaan waar we de bordjes volgen naar het sluizencomplex, de Ganzepoot genoemd.
    Via deze Ganzepoot staan niet minder dan 6 verschillende afwateringen in verbinding met de havengeul. Aan onze linkerzijde ziet men het prachtige monument van Koning Albert, via een klein ommetje is die perfect te bezoeken.
    We fietsen over enkele sluizen en fietsen net voor de Yzer richting spaarbekken op een prachtig nieuw fietspad. Sinds de aanleg van dit nieuwe fietspad is de Lange Lisroute iets veranderd, gelukkig in de positieve zin.


    Wanneer we de Uniebrug bereiken fietsen we mooi onder de brug door en vervolgen de Yzer. Na zo'n km verlaten we de Yzer en fietsen richting Ramskapelle waar men verschillende gedenkstenen kan bewonderen die zich doen herinneren aan de oorlog.


           

    Aan de oude spoorwegbedding net voor Ramskapelle dorp draaien we linksaf richting Diksmuide. Wat ik hier wel wil meegeven is het feit dat de route Ramskapelle zelf niet aan doet, wil men die toch even bezoeken wat zeker de moeite is, kan aan de spoorwegbedding rechtdoor fietsen, na 200m komt men al in het dorp aan en kan men er genieten van de terrasjes aldaar aanwezig.
    Ongeveer 3km fietsen we langs deze frontzate, wanneer we de oude spoorwegbedding verlaten fietsen we richting Booitshoeke, het dorpje zelf doen we niet aan (spijtig). Wie er toch heen wil, geen probleem, de kerk en het dorp zijn op amper 500m van de route.
    We fietsen verder richting Veurne en dwarsen eerst een drukke rijksweg, na dit euvel is het heerlijk fietsen tot in Veurne. Het centrum van Veurne doet de route niet aan, maar hier kan men weerom de route verlaten en naar de markt fietsen waar talrijke terrasjes aanwezig zijn.
    Net over de brug en het kanaal gaan we zo'n honderd meter verderop naar rechts om terug het kanaal te bereiken. Het kanaal Veurne Nieuwpoort gaan we nu enkele km's volgen tot in Wulpen. Spijtig maar helaas moeten we net na Wulpen het kanaal verlaten.
    Eigenlijk kan men het kanaal verder volgen via de Schapenwegel (een schitterend geasfalteerd fietspad) tot in Nieuwpoort waar men automatisch terug op de route komt. Graag zou ik hier een aanpassing zien aan de route, mocht de route verder lopen langs dit heerlijke fietspad, dan zou men de drukke N396 vermijden waar men toch 1km moet langs fietsen + zou men de gevaarlijke oversteek vermijden aan de N355.
    Goed wij volgen de route verder via de bordjes en fietsen verder richting Nieuwpoort. Na de oversteek van de N355 fietsen we terug richting kanaal en volgen die tot we linksaf afdraaien richting centrum waar de markt ons lekker laat nagenieten van de vele terrasjes.
    Net voor we de markt bereiken, fietsen we nog voorbij de oude Sint Laurentiustoren ook genaamd de "Duvetorre" (1281) die bijna volledig vervallen is, het aanwezige kanon erbij met gedenkplaat vertelt alles over dit geschut die ons moest verdedigen.


           

    23-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    16-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PANORAMAROUTE
    Breskens gelegen aan de monding van de Westerschelde met zijn prachtige jachthaven en vissershaven is de startplaats voor de Panoramaroute. In Breskens kan men via de overzet voor fietsers en wandelaars naar het eiland Walcheren varen.
    Wij gaan nu die richting niet uit, maar gaan de Panoramaroute fietsen, we fietsen langs de vissershaven en een deel door de dorpskern om in het weidse landschap te arriveren, wanneer men richting kust kijkt kan men de hoge appartementsgebouwen zien.
    We komen in Nummer Een aan, ja zo heet dit klein gehuchtje van Sluis, en krijgen een kort stukje afzonderlijk fietspad. Slijkplaat is het volgende gehucht waar we doorheen fietsen, wat een rare namen hebben die gehuchten.
    We zijn er zo door, in Schoondijke fietsen we voorbij de molen van dit dorp, iets verder op de route fietsen we langs de Nieuwerkerkse kreek om daarna in Groede aan het kerkje de terrasjes op te zoeken.
    Steeds fietsen we langs rustige wegen om in Nieuwvliet uiteindelijk de duinen in te fietsen op een zeer mooi onverhard fietspad, niet verschieten tijdens het fietsen wanneer men opeens iemand naakt ziet lopen, langs dit stuk is nl. een groot naaktstrand.
    We fietsen langs dit (heerlijk) fietspad met konstant zicht op de Westerschelde aan onze linkerzijde en de open vlakke weilanden aan onze rechterzijde. We fietsen voorbij de vuurtoren van Breskens, deze vuurtoren stamt uit 1867 en is de oudste gietijzeren vuurtoren die Nederland nog heeft.


    We naderen Breskens en zien de veerboot net binnenvaren.


    We houden even halt en genieten op een rustbank van het heerlijke landschap en praten nog even na over onze relatief korte maar bijzonder mooie route.
    De Panoramaroute is best combineerbaar met de Zwinroute, beide routes tezamen is 73km en is in Nieuwvliet Bad aan elkaar te knopen.

    16-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWINROUTE

    Een aan te raden fietsroute net over de grens is de Zwinroute, deze route van 38km start in de badstad Cadzand. Vanaf deze toeristische sattelietdorp fietsen we richting Nieuwvliet. Wanneer we aan paddestoel 18873 komen fietsen we de dijk op, vanop deze plaats krijg je schitterende vergezichten, zowel op zee als op het binnenland. We maken een grote bocht rond verdronken Zwarte Polder, en genieten van het prachtig zicht op de Westerschelde.

    In Nieuwvliet Bad verlaten we de dijk om vanaf nu de polders in te fietsen, we fietsen door Nieuwvliet richting Zuidzande langs rustige wegen en open vlakte, bij veel wind uit het westen kan het hier best stevig waaien. We naderen het zeer druk bezochte Sluis, en fietsen via een van de mooiste onverharde paden rondom Sluis.

     

    Wanneer we de baan moeten dwarsen verlaten we even de route en fietsen richting centrum alwaar we de prachtige windmolen De Brak kunnen bezichtigen, aan deze molen is een prachtige terras voorzien. Na onze stop fietsen we terug naar ons punt waar we de route verlaten hebben want we moeten zeker nog langs het prachtige fietspad onze route verder afwerken. Aan het einde van dit fietspad fietsen we voorbij een ruïne, we fietsen hier linksaf en fietsen over de Damse vaart. Het volgende dorp waar we doorheen fietsen is het schitterende St Anna ter Muiden en vervolgens Retranchement, weerom genieten we van een prachtige molen en heerlijke terrasjes Na de doortocht in dit heerlijke dorpje wacht ons een volgende fietspad die lang in ons geheugen blijft hangen, gewoonweg schitterend, bijna niet te geloven dat zoiets bestaat. Cadzand Bad komt terug in zicht, eerst fietsen we nog via een fietsbrug over het kanaal naar Cadzand om uiteindelijk het sattelietdorp terug te bereiken

    16-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOLENROUTE

    De gemeente Kortemark mag terecht prat gaan op zijn 4 prachtige molens. Deze fietsroute wordt voorgesteld om dit soms vergeten patrimonium meer bekend te maken. Langs de route fietsen we achtereenvolgens langs de Couchezmolen, Wullepitmolen,


    Kruisstraatmolen en Koutermolen. De route start aan het gemeentehuis van Kortemark en gaat via rustige wegen richting Handzame, het landschap onderweg is licht glooiend en bied af en toe leuke vergezichten. De route blijft rustig en kronkelend tot in Zarren, ondertussen zijn we 2 molens voorbij, in Werken fietsen we via de kloosterwegel rond de Kruisstraatmolen. Na Werken krijgen we wat meer drukke wegen tot in Kortemark. Net voor het einde krijgen we de laatste molen, nl. de Koutermolen

    16-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOPPELANDROUTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie aan Hoppe denkt, denkt aan Poperinge en  Hoppeplanten waar men het heerlijke Hoppebier van maakt.
    Van deze plant hebben ze een route gemaakt om en rond Poperinge, nl. De Hoppelandroute.

    Normaal start de route in Poperinge, maar wij kozen een rustiger plaats in Haringe. De bedoeling van deze start in Haringe was eigenlijk om ongeveer rond het middaguur aan te komen aan herberg de Helleketel.  In deze herberg kan men nog proeven van enkele specialiteiten zoals de Picon en een boerestutte met e pattate in de peele.

    Goed we zijn nog niet zover, eerst fietsen we vanuit Haringe aan de kerk naar de route, dit is maar een kleine km. We fietsen op zeer rustige wegen die overwegend gekenmerkt word door de landbouw aan weerszijden van onze route, grote boerderijen staan aan de horizon te pronken met zijn grote stallingen.

    De wegen waar we langs fietsen zijn zo rustig dat geen enkel burgemeester weet dat ze bestaan, enkel de boeren weten het, op sommige plaatsen is het wegdek zo stuk gereden door de grote tractoren dat het bijna onmogelijk fietsen is, gelukkig vinden we nog een smal strookje om langs te fietsen. Bij dit minpuntje is er natuurlijk een pluspunt, geen enkel auto komt er langs, de wegen zijn voor ons alleen.

    Wanneer we bijna de N308 bereiken zien we rechts van ons te midden van de koeien een eigenaardig bouwsel staan, ooit zou vroeger een doolhof bestaan hebben bij kasteel Koudhof en dit is een overblijfsel ervan.

    Aan de N308 die we rechts aanhouden fietsen we voorbij het kasteel Koudhof, tevens woonplaats van Graaf ‘d Udekem ‘d Acoz.

    Wanneer we de grote baan verlaten waar een prachtig fietspad langsloopt beginnen we aan de eerste langzame klimmetjes, beetje bij beetje klimmen we richting Fazantheuvel, met zijn 62m het hoogste punt langs de route,


    om bij de heuvel te raken moet men 100m de route verlaten langs een onverharde weg  maar….het is wel de moeite, op deze plaats heeft men een schitterend overzicht over de streek.

    We zijn nu ook op een 500m van de Helleketel, om dit te bereiken moeten we terug even de route verlaten, helaas…bij aankomst is de Helleketel gesloten, wat een pech.

    Aan de rand van het Helleketelbos vinden we een bankje waar we onze broodjes dan maar uit noodzaak verorberen.

    Landelijke en rustige wegen brengen ons verder tot hartje Poperinge waar we genieten van een van de vele terrasjes aanwezig.
    Voor de geïnteresseerden, in Poperinge kan men een bezoek brengen aan het Hoppemuseum.

    Bij vertrek in Poperinge krijgen we terug een klimmetje langs een niet al te leuke straat, de klinkertjes liggen er niet te mooi bij en alles wat loshangt aan de fiets maakt danig lawaai.

    Eens dit voorbij krijgen we betere wegen voor de wielen geschoven, we fietsen geregeld langs grote Hoppevelden




    tot we het bordje zien staan richting Abdij der Trappisten, daar ik geen zo’n trappistenzot ben (Sorry, Vader Abt) fiets ik er niet heen maar blijf de route verder vervolgen richting eindpunt in Haringe.

    11-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAERLANTROUTE
    Damme, Sluis, Aardenburg zijn de prachtige stadjes waar de Maerlantroute voorbijkomt.
    Damme is het startpunt van de Maerlantroute, deze route is een aaneenschakeling van rustige wegen, hoogtepunt van de route is de oversteek van het kanaal Brugge Sluis, hier mag je zelf even aan het rad draaien om de overzijde te bereiken, via het kanaal gaat de route richting Sluis.

    Het zeer toeristische Sluis is een ideale plaats om een eerste stop te maken, terrasjes genoeg, een rondrit maken rond de vestingen is meer dan de moeite, een groot stuk van die vestingen zit ook in de Zwinroute die ik later bespreek.
    Na een pauze bestijgen we weer ons paard en via rustige wegen fietst men richting Aardenburg, eerst moet men nog Stierskreek voorbij. Aardenburg is ook zo'n liefelijk stadje om door te fietsen, 

    In het oude stadsgedeelte zijn nog vele 16de, 17de en 18de eeuwse gevels te bewonderen Aardenburg-cultuurstad
    Na het verlaten van Aardenburg, fietst men niet zolang meer in Nederland, eens terug in Belgie komt men algauw aan het afleidingskanaal van de Leie. Na het verlaten van het kanaal fietst men door het ingepolderde landschap richting eindpunt Damme.



















    10-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BREDUNIAROUTE
    Een mooie fietsroute om de polders te verkennen tussen Brugge, De Haan en Oostende is de Breduniaroute, voor vakantiegangers aan de kust een ideale route.
    Bredene dorpsplein is de startplaats, campings in overvloed in het begin van de route.
    Eens buiten De Haan begint meer het boerenlandschap tot leven te komen, fraaie boerderijen sieren het landschap, vanaf Vlissegem fietst men een 3tal km langs de Oude Dijkenroute,

    Net voor Stalhille gaat onze route linksaf richting Houtave en Meetkerke, iets voorbij Meetkerke fietst men voorbij de Grote Molen daterende uit het jaar 1811, na een nijdig maar zeer kort klimmetje komt men aan het kanaal Gent Oostende, hier fietst men rechtsaf en blijft men het kanaal volgen tot iets voorbij Nieuwege.
    Nieuwege is een gehucht, tot in 1917 werkte hier een veerpont, aan de brug kan men terecht in een oude schippersherberg voor een lekker pint. In de zomer kan men genieten op terras met uitzicht op het kanaal.
    Onze lege pint achterlatend kruipen we terug de fiets op om de resterende km's af te leggen, vanaf dat we op de fiets zitten moet we het kanaal verlaten richting Stalhille, in de lente en herfst krijgt men hier geregeld af te rekenen met de nodige modder of zelfs iets die minder goed ruikt, langs dit traject komen weinig mensen langs en de boeren nemen het niet zo nauw met het vegen van de straat.
    Tot aan de grote baan net voor Stalhille is de route dus iets minder mooi, Stalhille was vroeger een bijparochie van Jabbeke, vanaf Stahille gaat de route richting Bredene.

    Aan de Blauwe Sluis in Bredene kan men nog even genieten van een lekker en gezellig terras, nu fietsen we richting Sas Slijkens, hier wel even de dijk opgaan om de prachtige spuikom (een 80ha grote plas) te bewonderen. Wie een ommetje wil maken kan hier volledig rond de spuikom fietsen. Bredene dorp is terug in zicht en dat veraad dat onze fietsroute er op zit.



















    10-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOTERLANDROUTE

    We laten de auto achter bij de IJzertoren om zo direct te starten langs de IJzer, ondertussen laat het zonnetje zijn eerste stralen zien, en is de lange broek er al te veel aan.
    Het is zo goed als windstil en we genieten dan ook van de late najaarszomer, zij het wat met horten en stoten maar de mist verdwijnt langzaam.
    We zijn nog maar pas weg of we moeten de IJzer verlaten en richting Sint Jacobs Kapelle fietsen, iets verder komen we terug aan bij de IJzer, we laten ons lekker en ongestoord meeglijden langs de stille IJzer, af en toe worden we opgeschrikt van een wegvliegende reiger die zich tussen het riet verscholen houd.
    Aan Knokkebrug verlaten we de IJzer en fietsen nu via rustige boerenwegen richting Nieuwkapelle en Oudekapelle, gelukkig is het droog want de kleine wegen liggen er op sommige plaatsen nogal vettig bij, het is trouwens bietenmaand.
    Heerlijke rustige wegen houden ons gezelschap, af en toe moeten we eens opzij voor een boerentractor maar dat kan onze pret niet bederven, die mensen moeten ook hun werk doen.
    We fietsen nu door Lampernisse richting Zoutenaaie. Het kleinste dorp van Belgie met zijn zeven huizen en zeventien inwoners ligt er verlaten bij.
    We zijn de enige die in de dorpscafetaria een koffie drinken, en het laat zich smaken.
    We zijn nu halverwege en de eerste onverharde fietsstroken kondigen zich aan, we fietsen nu een viertal keer langs prachtige onverharde fietspaden door de akkers, laat de boeren nu maar voorbij razen, wij genieten met volle teugen van deze prachtige fietwegels.
    Pervijze kondigt zich aan, we fietsen door het centrum richting spoorwegzatte. Deze spoorwegzatte is de verbinding tussen Nieuwpoort en Diksmuide.
    Na 2km verlaten we dit heerlijke pad en brengt de route ons richting IJzer, we rijden nu over de Schoorbakkebrug richting Keiem langs het Zijdelinggeleed. Keiem zelf doen we niet aan, de route brengt ons terug richting IJzer.
    We volgen nu de IJzer langs de noordzijde, hier is het veel rustiger fietsen en zeker even mooi. Uiteindelijk komen we terug in Diksmuide aan, de route brengt ons op prachtige wijze bij de markt waar we nog even nagenieten en napraten over deze schitterende tocht op een van de vele terrasjes. We moeten nog eventjes fietsen tot aan de brug over de IJzer waar we linksaf moeten, echter de provincie heeft hier de veiligheid van de route nog eens in het daglicht gesteld door de route rechtsaf te laten gaan en onder de brug door te fietsen tot aan de IJzertoren.



















    02-03-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIANTE POLDERROUTE
    Je maakt kennis met de Zwinstreek en de zeepolders tussen Knokke-Heist en Damme. Het gebied vormt één van de gaafste polderlandschappen van Vlaanderen. Je fietst langs de Damse Vaart en over oude zeeweringsdijken. Langs pittoreske dorpjes met oude hoeven. Daarnaast kom je ook langs de kust met Duinbergen, Albertstrand en de beboste binnenduinen van het Zoute.














    28-02-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KREKELDALROUTE
    Je verkent de vallei van de Krekebeek, die met de Handzamevallei een oostelijke uitloper van het IJzerbekken vormt. Drie geografische streken ontmoeten elkaar hier: de polders, de zandstreek en de zandleemstreek. Je fietst door de Bethoosterse Broeken naar Koekelare. Op de grens met het Houtland ben je op het hoogste punt van de noordeljke heuvelrij. Je daalt af naar Kortemark en fietst verder naar Werken. Via Houthulst en Klerken keer je terug naar Diksmuide














    28-02-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GITSBERGROUTE
    Route omschrijving
    Deze route doorkruist het landelijk gebied rond Roeselare. In het hart van West-Vlaanderen ontmoeten zandstreek en zandleemstreek elkaar. Variatie en reliëf in het landschap zijn hiervan het resultaat. Vertrekpunt vormt de Roeselaarse Reo-Veiling aan de Oostnieuwkersesteenweg waarna je na enkele kilometers fietsen door het charmante Vijverbos rijd. Dit halfnatuurlijk bos is 9 ha groot en werd in 1985 aangekocht door de Vlaamse Gemeenschap. De vruchtbare grond maakt de streek tot een uitgelezen land- en tuinbouwgebied. Vooral groententeelt domineert vaak het landschapsbeeld. . Via de dorpskern van Westrozebeke bereiken we de voet van de Stadenberg (45 meter hoog). Na deze heuvel fiets je voor de eerste maal over de spoorlijn Torhout-Ieper en gaat het opnieuw in stijgende lijn op de Parnassusberg (42 meter hoog). Enkele kilometers verder passeer je het Hoogleedse gehucht ‘De Geite'. De volgende deelgemeente die deze route aandoet is het bloemendorpje Gits waar je de derde beklimming van de dag voorgeschoteld krijgt: De Gitsberg (45 meter hoog). Tussen Gits en Hooglede bevindt zich een Duitse militaire begraafplaats voor gesneuvelden uit de eerste Wereldoorlog. Via Hooglede rijden we langzaam maar zeker terug richting Roeselare en komen we terug bij het uitgangspunt

    German Military Cemetery

    Visitors to Commonwealth Cemeteries in Belgium will always note the inscription that the land has been donated in perpetuity, in remembrance of the sacrifice to save Belgium.

    The situation for the quarter of a million German dead from the battles in West Flanders is somewhat different. Originally the Soldatenfriedhofs were as numerous on the ground as Britain's. However the territory was rented and initially for only 30 years.

    After the Second World War an agreement was reached between the two governments and Belgium allowed four cemeteries which would act as concentration cemeteries. This land has also been given on a permanent basis.

    A rare glow of colour in a Soldatenfriedhof Part of the mosaic within the chapel

    To reach the cemetery it is easiest for most visitors to the area to continue out the N 313 from Ieper via Poelkapelle towards Hooglede. Alternatively the N 32 out of Roeselare towards Torhout allows you to approach from the other end of the N 313.

    The cemetery is signposted within the village (there is an excellent beer warehouse here).

    The cemetery was created between the two wars and managed to escape the concentration which occurred later on. It now contains 8,247 graves.

    It is by far the most colourful of the Soldatenfriedhofs in Belgium

    The graves are marked by Belgian granite plaques with, in general, two names to each grave. This is comparison to the other cemeteries where you can find up to twenty names on a plaque.

    The colonnade

    The graves are surrounded by trees, and basalt crosses familiar to other German cemeteries have been placed between the rows. At the head of the cemetery is a colonnade with a small chapel.

    Inside the small chapel

    The cemetery register within the chapel

    Only two names to a plaque here

    Plaques of Belgian granite carry just two names

    German crosses amongst the graves

    Basalt crosses mingle with the colour of the shrubs

    21-02-2008 om 00:00 geschreven door GRANDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)

    Archief per week
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 27/04-03/05 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 08/09-14/09 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !




    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Wat wou ik graag jouw traantje zijn ,
    je mooie ogen doen me leven , 
    ik teken op je wang een lijn
    op je lippen sterven is mijn streven .






    Een interessant adres?

    Blog als favoriet !


    Startpagina !

    Nieuws Nieuwsblad
  • Anonieme brief over grensoverschrijdend gedrag bij VRT veroorzaakt deining in parlement
  • Ex-burgemeester Piet De Groote trekt met JA! naar verkiezingen: “Of ik de sjerp wil? Anders zou ik hier niet staan”
  • Zeldzame mammoetboom moet wijken voor appartementsgebouw: “Heel betreurenswaardig”
  • “Hij is een mengeling van Dutroux en Hitler”: zestiger terroriseerde jarenlang gezin en dwong stiefzonen om seks te hebben met hun moeder en zus
  • HET PUNT VAN VAN IMPE. De wonderlijke comeback van de christendemocraten. “Ze maken zelfs kans om de nieuwe premier te leveren”
  • Rijles eindigt in mineur: bestuurster (17) vergist zich van pedaal en parkeert auto verticaal naast spoorweg
  • VRT sprak al twee maanden met Bart De Pauw zonder slachtoffers te betrekken: “Grote fout”
  • Tesla wil af van lopende band
  • Vrouw riskeert celstraf en zware schadevergoeding na online kritiek op te zoete tomatenpuree in blik
  • 17-jarige opgepakt na dreiging met aanslagen tegen Franse scholen

    Rondvraag / Poll
    vinden jullie deze blog mooi
    voor een beginner geef ik jou een voldoende
    je bent aardig bezig
    Bekijk resultaat


    Over mijzelf
    Ik ben , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Stan*.
    Ik ben een man en woon in HOOGLEDE () en mijn beroep is gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 19/04/1946 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: fietsen en vooral muziek voornamelijk Will Tura.
    Seniorennet is een boeiend ding Langs deze weg al vele vrienden leren kennen Seniorennet zou ik niet meer kunnen missen

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stamboom_knaepkens_eyskens
    blog.seniorennet.be/stamboo
    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • New Jordans (Sarah)
        op Freddy MAERTENSROUTE
  • air max 90 (xiuying23)
        op LANGE LISROUTE
  • UGG Boots Outlet (UGG Boots Outlet)
        op LANGE LISROUTE
  • http://www.coachoutletstore-inc.com/ (coach outlet store online)
        op SENTSE KREKENROUTE
  • Hoe lang? (Kathleen)
        op 06/06/2013
  • Inhoud blog
  • 06/06/2013
  • annie's route
  • knooppunten vanuit DIKSMUIDE
  • knooppuntenroute vanuit ZEDELGEM
  • knooppunten vanuit WINGENE
  • Doornpanneroute (40 km)
  • FREDDY route
  • MANDELDALROUTE
  • BRUGS OMMELAND
  • TABAKSROUTE
  • KOMMIEZENROUTE
  • LEIESTREEKROUTE
  • SENTSE KREKENROUTE
  • GOEDENDAGROUTE
  • VEURNE AMBACHTROUTE
  • RAMMEKENSROUTE
  • MOERENROUTE
  • FRONTZATEROUTE
  • Freddy MAERTENSROUTE
  • SCHOORBAKKEROUTE
  • BAKELANDTROUTE
  • KASTELENROUTE
  • BREDUNIAROUTE
  • GENTELEROUTE
  • YZERBROEKENROUTE
  • BEDEVAARTSROUTE
  • VREDESROUTE
  • OUDE DIJKENROUTE
  • GODELIEVEROUTE
  • BULSKAMPVELDROUTE
  • FLETERNAROUTE
  • LANGE LISROUTE
  • PANORAMAROUTE
  • ZWINROUTE
  • MOLENROUTE
  • HOPPELANDROUTE
  • MAERLANTROUTE
  • BREDUNIAROUTE
  • BOTERLANDROUTE
  • RIANTE POLDERROUTE
  • KREKELDALROUTE
  • GITSBERGROUTE


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!